|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
edit
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-02-20 o 23:33 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Kocurzyco to oko mi hyba jednak nie ropieje bo nic nie leci tak jak u malego... To myslisz, ze moge uzyc tych kropli czy lepiej nie?
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem.
Cytat:
A ten kot zwyczajenie czuje ze jestes jego wrogiem. Kot wie co robi Cytat:
Tupanie nozka i mowienie ''ja chce'' i posiadanie odpowiedzi na wzszystko nie jest dojrzale. Bardzo fajnie jak ktos ma duzo do powiedzenia, ale gadanie duzo i bez sensu juz fajne nie jest. Chatul nie uwazam ze gadasz duzo i bez sensu, ale czasem Ci sie zdarza jak za wszelka cene chcesz poprzec swoja racje jak juz brak Ci argumentow. I mam wrazenie ze czasem sama juz nie wierzysz w to co piszesz ale za wszelka cene musisz pokazac swoja innosc.
|
|
#3454 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak chcesz się bezboleśnie bawić ze zwierzakiem, to kupcie mu np. myszką na sznurku. Kot będzie się wtedy bawił myszką, a Ty nie będziesz narażona na kontakt z pazurami. Cytat:
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Skoro nic Ci nie jest to moze zaczekaj do jutra.
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
ehh wiem, ze zwierzeta nie sa wredne tak mi sie napisalo. TZ mi zawsze mowi, ze jest maly i chce sie tylko ze mna bawic, a nie ma wyczucia bo nie bawil sie z malymi kotkami
haha mowi, ze wita go zawsze przy drzwiach, ze potrafi sie przytulac Ale dla mnie koty zawsze byly dziwne, nie boje sie ich, ale nie przepadam za ich zachowaniami. Chatul TZ lubi sie z nim bawic, sam go zaczepia i zapewne uczy, ze tak mozna sie bawic. Naprawde czasem ostro sie z nim bawi. Ale wiadomo on jest w nim zakochany haha A takie zabaweczki na sznurku tez ma, tylko TZ woli bawic sie rekoma Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2011-02-20 o 23:38 |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba pojde bo w dodatku jeszcze to gardlo mnie boli i... glos mi sie zmienil :P Jak po przepiciu tylko cholerka picia nie bylo
hahhaaa
|
|
|
|
#3458 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I to jeszcze na forum? Zawsze wierzę w to, co piszę. I uważam, że nie brakuje mi argumentów. A jak ktoś mnie przekona do swojej racji, to zmieniam zdanie. Już dziewczyny mi np. wytłumaczyły, że faktycznie chodzenie półnago do szkoły może realnie krzywdzić innych
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam kiedys ze koty zawsze ida do tych ktorzy poswiecaja im najmniej uwagi ![]() U moich to sie nie sprawdza. Chociaz moj szwagier zwierzat nie lubi, a koty zawsze na niego wlaza to moze jednak cos w tym jest.
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spac bo rano smyki mnie obudza
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie potrafię chyba tego sensowanie wyjaśnic, ale podczas scen w neglizu wypraszałabym dziecko z filmu, nawet jeśli nie były by erotyczne. Oczywiście, jestem zwolenniczką tłumaczenia dziecku wszystko jasno od początku, bez teorii o bocianie i kapuście, ale zasypywanie dziecka nagością od samego początku też nie wydaje mi się dobre, lepiej żeby miał jakieś poczucie "wstydu" i wrodzoną chęć osłaniania miejsc intymnych bielizną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2011-02-20 o 23:48 |
||||||
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
a no prawda mozna obciac mu ta grzywe, ale ja nauczylam moja od malego do kucykow, a raczej spinania grzywki, bo kucyk tez zdejmuje, ze fryzjerka zawsze zostawia tam wlosy.
Kocurzyco no wlasnie ten kot chyba zna ta zasade ![]() Tylko rusze stopa to on niewiadomo skad wyskakuje i dla niego to pewnie super zabawa ![]() a i mam pytanie. kota da sie oduczyc brania jedzenia z talerza?? bo kot TZta sie nie szczypie nawet z widelca przed sama buzia potrafi skubnac |
|
|
|
#3463 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak kaftanik jest funkcjonalny, to niech sobie będzie w takim kolorze jaki pasuje właścicielowi
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
Cytat:
po prostu pokazywałam przykłady, gdzie właścicielka myśli tylko o tym jak by tego pieska ślicznie przystoić, wogóle nie myśląc o nim jako o żywej istocie, której to przeszkadza. bo nie oszukujmy się, ze słodka różowa, szeroka, falbaniasta sukienka psu przeszkadzać będzie. tak jak mega kokarda która go często denerwuje... poza tym jeśli właścicielka tak ubierze swojego psa, to jest wręcz pewne, że nie pozwoli mu swobodnie pobiegać, bo się pobrudzi... a jeśli jeszcze za moment ma go wsadzić do swej ślicznej torebeczki to już wiadomo, że musi byc idealnie czysty...poza tym taką uwagę przykłada do ubióru, że zapomina o jego ważniejszych potrzebach. On ma mieć kubrak ubrany, ja nie mówię, że on nie ma być ładny tylko chciałam zwrócić uwagę jak wiele osób przede wszystkim dba o słodki wygląd psa przez co niszczy mu zycie właśnie nie pozwalając np biegać bądź wogóle nie wiedząc o tym, czego on potrzebuję oprócz ubranka. Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Ech, dzień wczoraj skończył się paskudnie, dziś zaczyna się jeszcze paskudniej..
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() kurczę, za oknem śnieg, a ja od dzisiaj mam semestr letni na uczelni i zaraz mykam na zajęcia ![]() co do kotów to uwielbiam te stworzenia! Mam cztery na działce teraz wyglądają jak puchate beczki hihi mam je już od 7 lat, są zaszczepione, odrobaczone i szczęśliwe mieszkają w altance, mają dziurę w drzwiach. Mimo tego, że w każdej chwili mogą iść w świat one codziennie czekają na mnie już kilka działek wcześniej i razem idziemy na moją działkę koty są całkiem inne niż psy, potrafią pokazać pazur np. jak coś im się nie podoba to od razu dają znać i walczą/uciekają. Słyszałam kiedy, że pies ma bardzo wiele zalet, ale o jedną za dużo: daje się tresować koty natomiast chodzą swoimi drogami..
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
mam jakieś okropne uczulenie na czole.. albo raczej wysyp syfków chyba od 10 lat tak nie miałam wyglądam jak troll ![]() ale dziś zimno... i włosy mi pojaśniały są takie rudawe... ciekawe co będzie latem
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ale dzis pusto U mnie snieg i zimno, czyli zima na calego. Ja chce juz wiosne |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!
Ja ledwo dzis moglam oczy otworzyc... Jednak leci mi ropa, ale miejsc u lekarza narazie nie ma, musze dzwonic o 14 Glos juz prawie calkiem stracilam Do d... z tym wszystkim. Co chwile cos, ale zla jestem
|
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
współczuję ci bardzo |
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
saming ale pocieszny filmik
![]() Agusia co tam sie dzieje? |
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj z ciekawości zmierzyłam włosy i własnym oczom nie wierzyłam - mam 53 cm. dopiero co miałam równe 50. Ja nie wiem kiedy mi tak podskoczyły I znalazłam sobie rozrywkę na południe - oglądam rudowłose zdjęcia: http://redheads.soup.io/
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawalam juz 4 razy... ehhh mam nadzieje,ze mnie dzis przyjma do lekarza. Gratuluje ladnego porostu
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Może rzeczywiście działa podcinanie przed pełnią?
![]() Na wszelki wypadek na razie się powstrzymam z obcinaniem i podetnę przed marcową pełnią.
|
#3476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo na kazdym kroku podkreslasz jaka jestes inna, mimo ze wcale niczym sie nie roznisz od reszty.
Musisz bojkotowac wszystko co jest ogolnie przyjete tylko dla idei innosci. Cytat:
Podstawa zycia w spoleczenstwie to zyj i daj zyc innym i traktuj otoczenie z szacunkiem, a w zamian dostaniesz to samo. No chyba ze trafisz na kogos komu nie podobaja sie ''kulturowe nalecialosci''. Od takich osob szacunku nie dostaniesz. A jesli sama uwazasz ze nie masz zamiaru przestrzegac tych kulturowych nalecialosci to nie oczekuj szacunku od otoczenia. Jestes dorosla, inteligentna, myslaca istota i sam powinnas byc w stanie wywnioskowac jakie zachowania sa antyspoleczne, a jakie nie. I nie doszukiwac sie filozofii w prostych podstawach zycia wsrod ludzi. Nie istnieje dla Ciebie autrytet, nikt nie ma wystarczajacej mocy zeby Tobie dyktowac zasady, Ty zwyczajnie musisz odwrotnie chyba ze ktos w pocie czola przekona Cie do zmiany zdania. Ja nie mam zamiaru Cie przekonywac. Probuje Ci jedynie naswietlic, ze jesli oczekujesz czegos od spoleczenstwa, cos musisz spoleczenstwu dac. W swiecie nie nalezy sie wszystko za nic. A dzisiaj bylam na takim spotkanku. Na poczatku spotkania pan ktory mial prowadzic sesje, ustalil zasady spotkania. Wylaczamy telefony i jesli beda pytania to mamy zadac na koncu sesji. Nie przerywamy. Nagle 15 minut spozniony wpada koles. Siada. Po chwili ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje z pytaniem ''a po co my tu jestesmy''. Prowadzacy bardzo cierpliwie i grzecznie odpowiedzial ''poniewaz sie spozniles, to nie slyszales co mowilem na poczatku wiec powtorze. Spotkanie dotyczy xxxx, pytania zadajemy na koniec sesji''. Po chwili koles znow wyskakuje z pytaniem, zupelnie nie zwiazanym ze spotkaniem i tematem sesji. Prowadzacy powtarza ''jesli masz pytania,prosze pozostaw je do konca sesji''. A koles zaczyna sie wymadrzac ze on ma przeciez prawo zapytac. Facet nada w kulturalny sposob probowal mu wyjasnic co robimy, ale koles oczywisciemusial miec ostatnie slowo, bo on ma prawo zapytac i ma prawo wiedziec. Wyprowadzila go ochrona. Niby nie zrobil nic zlego. Krzywda nikomu sie nie stala, ale okazal brak szacunku dla prowadzacego i calej grupy. Sesja musiala trwac dluzej , bo jeden wylom ''mial prawo wiedziec''. Spotkanie dotyczylo poszukiwania pracy. Swoim zachowaniem koles zlamal takze regulamin. Przez to straci zasilek, a pretensje bedzie mial do calego swiata tylko nie do walsnego zachowania. Po chwili nastepnemu wylomowi zadzwonil telefon... Cytat:
Moja kocica na przyklad jak kradla ze stolu to siedziala na solku, mrozyla oczy na wypadek gdyby sciera na nia spadla, i macala sama lapka po stole nie patrzac. Sciagala pierwsza rzecz, ktora zlapala pazurkami. Kiedys sciagnela sobie ma glowe deske do krojenia. Ale oduczyla sie. Scierowanie bylo jak kradla. Nie w sensie za lanie zeby bolalo, bo nie uznaje bicia, tylko machniecie scierka bylo takim znakiem ''widze cie, wiem co robisz, nie wolno'' A bierzesz te krople??
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurzyco Zakropila sobie juz 4 razy, zaraz bedzie 5 A tego co mu telefon zadzwonil wywlaili z sali? |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale po tym jak zadzwonil mu drugi raz. Bo najpierw zwrocono mu uwage ze telefony maja byc wylaczone i zapytano czy oczekuje jakiegos waznego telefonu. Powiedzial ze nie ale telefonu nie wylaczyl, wiec wyjechal w objeciach ochroniarza.
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Narek ma teraz chyba drugi tydzień ferie i nic się nie odzywa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

Generalnie sie ich boje
Od wczoraj mam cale czerwone, boli jak cholera i rano mam sklejone. Moze od malego sie zarazilam, a teraz sie zastanawiam czy jak mi wtedy tego palucha wsadzil to moze, teraz mam reakcje, ale tak pozno? Nie wiem...

I to jeszcze na forum?
Jak pies jest zadbany to nic mu nie będzie od kokardki na sierści/włosach itd. Wiele psów na zimę musi mieć też taki kaftanik, który będzie je chronił przed zimnem. Nic się nie stanie jak mu się jakiś szalony kaftanik założy 

chyba od 10 lat tak nie miałam 
współczuję ci bardzo