Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 15:23   #2611
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Malgosia 23 - nie moge sie doszukac, gdzie masz wesele za 220zl plus wszystklo w cenie?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 16:06   #2612
margolka1986
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Wystarczy pokombinować i można zmienic wystrój, nam się też w środku nie podobało za bardzo (za pomarańczowo) ale odjeliśmy ich dekoracje stałe oraz dodaliśmy wiele dekoracji białych łącznie z pokrowcami i podwieszanym materiałem na suficie i było bardzo ładnie. Nie wiem co chcesz od ich obrusów, ale my mieliśmy białe standardowej długości lekko za krzesło. Podczas naszego wesela bar nie był czynny.
a wynajmowaliście jakąs firmę dekoratorską czy jak ? ile wyniosły Was takie pokrowce ?

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 16:09   #2613
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
a wynajmowaliście jakąs firmę dekoratorską czy jak ? ile wyniosły Was takie pokrowce ?
Pokrowce zazwyczaj kosztowały ok 2,5 zł od krzesła, ale może to zależy od lokalu....
Stary 2011-02-21, 16:16   #2614
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Malgosia 23 - nie moge sie doszukac, gdzie masz wesele za 220zl plus wszystklo w cenie?
W Marzannie
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 16:25   #2615
margolka1986
Zakorzenienie

tzn u mnie na sali sa juz pokrowce w cenie ale powiedzmy ze mi sie średnio podobaja i tak z ciekawości chcialam sie dowiedziec jaki jest koszt

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:08   #2616
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się też bardzo podobały pokrowce, bo w naszej sali nie było. Ale ja akurat znalazłam je w cenie 5 zł za sztukę z kokardami w jakim się chce kolorze. I tym samym podliczyłam sobie koszty i stwierdziłam że prawie 1000 zł za coś takiego to za dużo Dlatego fajnie jak sala ma już to w standardzie.
Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
W Marzannie
Ślicznie tam jest bardzo lubię takie klimaty ale do mnie przemówił jednak rozsądek...mając do wyboru 90 zł/os i 200 zł/os wybrałam pierwszą opcję. Miałam w cenie owoce. Sami zamawialiśmy ciasta i alko. I tak kupa kasy poszła... ale warto było. Bardzo miło spędzony czas z rodzinką
Patrząc na wygodę to fajnie mieć wszystko w cenie. Szczególnie z owocami i ciastami jest zamieszanie bo przecież muszą być przed samym weselem kupione, odebrane, zawiezione...a wtedy człowiek najchętniej by odpoczął
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:28   #2617
Opiumalfa
Zakorzenienie

czy Marzanna to to ? http://www.marzanna.pl

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2011-02-21 o 17:30
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:00   #2618
ona911
Rozeznanie

A jeszcze ja dopytam jak jest temat pokrowców...skąd wypożyczałyście ?? Jakbym mogłam prosić namiary na forum czy na priv.. bo ja na pewno będę szukała..a w sumie to już by się pasowało rozejrzeć Z góry dziękuję

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:06   #2619
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
A jeszcze ja dopytam jak jest temat pokrowców...skąd wypożyczałyście ?? Jakbym mogłam prosić namiary na forum czy na priv.. bo ja na pewno będę szukała..a w sumie to już by się pasowało rozejrzeć Z góry dziękuję
Na pewno wypożyczają w Salon Balon ale za jaką cenę w tym roku to nie wiem.
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:06   #2620
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

a mam pytanie jak załatwiłaś ten materiał podwieszany? bo mi się to bardzo podoba
materiał na sufit jak i inne materiały załatwiłam z Dekoredu, bardzo profesjonalna firma, założyli zawiesili wszystko co chciałam a decydowałam się dość późno bo kilka tyg przed ślubem

Cytat:
To może różnie to u nich bywa. Znajoma była tam na weselu i mówiła, że bar był czynny. Jak my pojechaliśmy oglądać tam sale to właścicielka też nas o tym uprzedzała. A w kwestii obrusów: chodzi mi o to, że stoły miały takie paskudne, metalowe nogi - jak meble biurowe - i były bardzo widoczne.

Tak możemy wybrać z alkoholi zaproponowanych przez lokal: wyborowa, stock i coś tam jeszze. A ciasta mają z Modliborzyc. Próbowałam, bo byłam w tym lokalu na weselu. A póżniej zorientowałam się, że ta cukiernia ma stoisko w Olimpie i często kupuję u nich ciasta tylko nie wiedziałam początkowo, że to ta.
I gdyby nie to, że ciasto od nich naprawdę jest smaczne to zrezygnowałabym z tej opcji, bo w lokalu jest taka możliwość. I wtedy poporostu obniżają cene. To samo z alkoholem.
ja akurat nie zauważyłam tych nóg
To dobrze że macie wybór alko a nie z góry narzucony jeden, przynajmniej nie musicie martwić się co zrobić z % jak zostaną czy też latać do nocnego bo zabraknie na weselu

Cytat:
Tak, Dekored. Pokrowce z kokardami 4zł za szt w tym założenie i zdjęcie, nie musieliśmy też ich prać. Były czyściutkie i pasowały jak ulał.
Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Pokrowce zazwyczaj kosztowały ok 2,5 zł od krzesła, ale może to zależy od lokalu....
to tanie te pokrowce, jak ja dzwoniłam w lipcu 2010 to wszystkie firmy chciały 5zł, tylko w tej jednej którą wybrałam 4zł

Cytat:
tzn u mnie na sali sa juz pokrowce w cenie ale powiedzmy ze mi sie średnio podobaja i tak z ciekawości chcialam sie dowiedziec jaki jest koszt
więc jak pisałam wyżej 4zł

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
czy Marzanna to to ? http://www.marzanna.pl
tak, to ten lokal z Niedrzwicy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 19:05   #2621
patrycjja
Zadomowienie

hej dziewczyny! mam do Was pytanie- może mi któraś z Was powiedzieć coś o jaśminie w niedrzwicy? byłam tam i zakochałam się w tym miejscu. ale słyszałam wiele zarzutów (czyt biegające szczury czy pływająca podłoga) trochę nie chce mi się w to wierzyć dlatego chciałabym poznać opinię kogoś kto bawił się w tym miejscu?
i jeszcze jedno- czy mogłybyście polecić dobry zespół muzyczny? bo miałam już wybrany ale wynikły pewne problemy natury osobistej lidera zespołu
z góry dzięki za pomoc!
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 19:46   #2622
ppaauullaaa
Raczkowanie

Kochane suknia zamówiona , buty wybrane , biżu też jestem taka szczęsliwa teraz mogę brać się za inne rzeczy
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 19:52   #2623
karolkya
Wtajemniczenie

dziewczyny znacie może jakąś solidną i fajną firmę dekoratorską, no i nie drogą?
Stary 2011-02-21, 19:59   #2624
Magda MM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno- czy mogłybyście polecić dobry zespół muzyczny? bo miałam już wybrany ale wynikły pewne problemy natury osobistej lidera zespołu
z góry dzięki za pomoc!
Zobacz tutaj może sobie coś wybierzesz:
http://lubelskie-wesele.toplista.pl/
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:06   #2625
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Tak. Z alkoholem bez ograniczeń (wódka, winko i piwo - chociaż akurat jeśli chodzi o piwo to jestem przeciwnikiem ale skoro i tak jest), ciastami, tortem, owocami. Nic nie musimy kupować we własnym zakresie. Pokrowce miałam zamawiać, ale okazało się że już w tym roku będą, w cenie oczywiście.
Tort możemy sobie wybrać, a ciasta będą wszystkie jakie oferuje cukiernia.
Wydaje mi się, że to mimo wszystko drożej niż gdyby kupować wszystko oddzielnie... Alkohol bez ograniczeń ... to trochę chwyt - przecież zawsze i tak zostaje, więcej niż można się nie wypije Chyba, że umawiacie się na jakąś ilość butelek i to co zostaje zabieracie?
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:05   #2626
cindi
Rozeznanie

hej Dziewczyny, ja muszę się trochę pożalić... zaczęliśmy z TZ szukać nauk, no i praktycznie tylko środa nam pasuje, więc wybraliśmy kościół św. Jadwigi, bo najbliżej. Zadzwoniłam dziś do kancelarii, a tam ksiądz (?) powiedział najpierw, że nauki tylko w swojej parafii, potem, że w parafii gdzie ślub (te rzeczy to wiem, że nieprawda), a potem powiedział, że żeby przystapić do nauk trzeba już być po zapowiedziach, bo dopiero wtedy nam dadzą "indeksy" do podpisywania.
Wkurzyłam się, bo wcześniej słyszałam, że nauki się robi gdzie i kiedy się chce, ale może się mylę.... Jutro wyślę TZ do jego parafii niech sie tam wypyta co i jak, ale może Wy wiecie więcej na ten temat?

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:06   #2627
_agatka
Rozeznanie

Ashyshka - śliczne te zaproszenia - gdzie zamawialiście?

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:11   #2628
jagodzia133
Zakorzenienie

ja też wolę sama kupić alkohol bo na pewno zostanie. A niedługo w mojej rodzinie zacznie się lawina wesel. Także zawsze mogę komuś odsprzedać ;p siostra cioteczna TŻ wyjdzie za mąż 3 miesiące później niż ja.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:22   #2629
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja muszę się trochę pożalić... zaczęliśmy z TZ szukać nauk, no i praktycznie tylko środa nam pasuje, więc wybraliśmy kościół św. Jadwigi, bo najbliżej. Zadzwoniłam dziś do kancelarii, a tam ksiądz (?) powiedział najpierw, że nauki tylko w swojej parafii, potem, że w parafii gdzie ślub (te rzeczy to wiem, że nieprawda), a potem powiedział, że żeby przystapić do nauk trzeba już być po zapowiedziach, bo dopiero wtedy nam dadzą "indeksy" do podpisywania.
Wkurzyłam się, bo wcześniej słyszałam, że nauki się robi gdzie i kiedy się chce, ale może się mylę.... Jutro wyślę TZ do jego parafii niech sie tam wypyta co i jak, ale może Wy wiecie więcej na ten temat?
z tego co wiem to nauki właśnie powinny odbyć się w parafii w której jest ślub, bo ksiądz bierze kase za ten ślub i on ma się wami zajac od samego poczatku, my jednak wybralismy nauki na staszica, ale one są odpłatne więc problemu z zapisem nie było, także ksiądz z innej parafi nie ma obowiązku udzielać wam nauk przedmałżeńskich:rolleyes :

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:41   #2630
moniczkar_
Raczkowanie

my robiliśmy nauki u mojego Tż w Kościele. Nic nam ksiądz ze nie mówił że powinny być w tym kościele co jest ślub.Książeczki a raczej kartki na podpisy też dostaliśmy bez problemu.
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:47   #2631
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
My robiliśmy nauki w parafii ślubu,a le nie ma problemu z tym, aby np. pójść do innej parafii i zrobić dany temat nauk. Także możecie zrobić nauki w 2 lub 3 tygodnie, jeśli byście chcieli codziennie jeździć. Wynika z tego, że nauki robi się gdzie się chce...
Stary 2011-02-21, 21:54   #2632
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to mimo wszystko drożej niż gdyby kupować wszystko oddzielnie... Alkohol bez ograniczeń ... to trochę chwyt - przecież zawsze i tak zostaje, więcej niż można się nie wypije Chyba, że umawiacie się na jakąś ilość butelek i to co zostaje zabieracie?
A ja wcale nie uważam, że taniej. Ale mam ten komfort, że akurat za alkoholem (którego nie mam nawet gdzie trzymać gdybym kupiła wcześniej) i całą resztą nie muszę biegać. Wszystko ma swoje plusy i minusy. A bez ograniczeń to w tym sensie, że nie 0,5 czy 0,7 na parę - bo tak też jest w lokalach. Tylko tyle ile pójdzie.
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:15   #2633
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! mam do Was pytanie- może mi któraś z Was powiedzieć coś o jaśminie w niedrzwicy? byłam tam i zakochałam się w tym miejscu. ale słyszałam wiele zarzutów (czyt biegające szczury czy pływająca podłoga) trochę nie chce mi się w to wierzyć dlatego chciałabym poznać opinię kogoś kto bawił się w tym miejscu?
z góry dzięki za pomoc!
Hej!
Byłam tam na weselu we wrześniu. Szczurów nie widziałam, ale niestety jakość obsługi pozostawiała wiele do życzenia. Po pierwsze długo trzeba było czekać na ciepłe dania, może wynikało to z tego że zaproszonych było ponad 200 gości, ale w takim wypadku wypadałoby zatrudnić więcej osób do obsługi. A druga sprawa - moim zdaniem nie do przyjęcia to wygląd kelnerów - porozpinane koszule i brudne paznokcie - i niestety nie było to tylko u jednego kelnera, ale co najmniej kilku. Mało apetycznie wyglądało danie podane w ten sposób.
Jeśli chodzi o samą salę, to jest bardzo ładna, przestronna, w sam raz na duże wesele.
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 00:38   #2634
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
Ashyshka - śliczne te zaproszenia - gdzie zamawialiście?
Dziękuję bardzo Zaproszenia robione przez naszych znajomych, mogę podać info na prv jeśli się komuś podobają.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 01:30   #2635
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
My robiliśmy nauki jeszcze w zeszłym roku i mogliśmy w jakiej chcemy parafii, ale w tej jednej w której mogliśmy ze względu na nasze godziny pracy np mieliśmy problem z poradnią, bo pani powiedziała, że tylko tych bierze, co ślub biorą w tej parafii i musieliśmy trochę się nachodzic i tłumaczyć księdzu i pani co i jak żeby nas przyjęła. Ale powiedzieli nam, że musimy wyrobić się w tym roku jeszcze bo od nowego będą zamknięte nauki (nie będzie można w różnych kościołach robić) i coś tam jeszcze ma się pozmieniać. Więc już może nie być tak, że gdzie się chce. Nam ksiądz od razu kazał iść do mojej parafii (tu, gdzie slub bedzie), musieliśmy tłumaczyć, że ja pracuję w godzinach nauk. A kwestia zapowiedzi, my na zapowiedzi dalismy juz po naukach, skupieniu i poradni. Indeksy dostalismy prawie rok przed ślubem jak zapisywaliśmy się w mojej parafii na termin ślubu i godzinę, wtedy ksiądz nam dał indeksy żebyś my sobie rozplanowali kiedy nauki zrobimy, itp.

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
My robiliśmy nauki w parafii ślubu,a le nie ma problemu z tym, aby np. pójść do innej parafii i zrobić dany temat nauk. Także możecie zrobić nauki w 2 lub 3 tygodnie, jeśli byście chcieli codziennie jeździć. Wynika z tego, że nauki robi się gdzie się chce...
Właśnie prawdopodobnie od stycznia miało być tak, ze nauki tylko w jednym kościele, na zasadzie zbiera się grupa i wszystkie nauki po kolei, a nie bieganie po parafiach. Tak nam ksiądz tłumaczył w grudniu, że musimy wyrobić się w starym roku bo od nowego bedą zmiany. Zresztą już wtedy z części parafii nie można było przyjść na jedno spotkanie tylko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:28   #2636
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie może jakąś solidną i fajną firmę dekoratorską, no i nie drogą?
pisałam wiżej, że polecam Dekored, jak dla mnie ceny mieli ok.
Cytat:
nie słyszałam coś takiego, że trzeba je zrobić w miejscu ślubu. Chyba że są to nowe zarządzenia w Lublinie.
A że musisz być po zapowiedziach to jakaś bzdura, przecież nauki można robić i 2 lata przed... a na zapowiedzi daje się po spisaniu protokołu, który z kolei można spisać nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem. A dlaczego - bo musisz mieć papier z USC o braku przeciwskazań, który to wydają ci nie wcześniej niż 3 miesiące przed datą ślubu. Wszysto jest powiązane ze sobą

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
z tego co wiem to nauki właśnie powinny odbyć się w parafii w której jest ślub, bo ksiądz bierze kase za ten ślub i on ma się wami zajac od samego poczatku, my jednak wybralismy nauki na staszica, ale one są odpłatne więc problemu z zapisem nie było, także ksiądz z innej parafi nie ma obowiązku udzielać wam nauk przedmałżeńskich:rolleyes :
Nie nie muszą być tam gdzie ślub, my je zrobiliśmy w całkiem innym mieście, ślub mieliśmy w parafii do której żadne z nas nie należy a protokół spisywaliśmy w parafii należącej do mojego tżta. Nikt nawet nie patrzył się na ten papierek z nauk, ponieważ nie wydano nam osobnej karteczki na ostatnią spowiedź trzymaliśmy je do samego końca i oddaliśmy po ślubie

Cytat:
A ja wcale nie uważam, że taniej. Ale mam ten komfort, że akurat za alkoholem (którego nie mam nawet gdzie trzymać gdybym kupiła wcześniej) i całą resztą nie muszę biegać. Wszystko ma swoje plusy i minusy. A bez ograniczeń to w tym sensie, że nie 0,5 czy 0,7 na parę - bo tak też jest w lokalach. Tylko tyle ile pójdzie.
Nie rozumiem jak im się może opłacać mieć sztywną cenę przy weselu z alko bez ograniczen?? są różni goście, moga się trafić i tacy, którzy wypiją co niemiara więc nie wiem jak oni mogą zarobic na tym. Standardem jest własnie gdy masz cenę z określoną ilością % np. butelka wódki i butelka wina na parę

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Właśnie prawdopodobnie od stycznia miało być tak, ze nauki tylko w jednym kościele, na zasadzie zbiera się grupa i wszystkie nauki po kolei, a nie bieganie po parafiach. Tak nam ksiądz tłumaczył w grudniu, że musimy wyrobić się w starym roku bo od nowego bedą zmiany. Zresztą już wtedy z części parafii nie można było przyjść na jedno spotkanie tylko.
może dlatego szkoda, bo taki system był ok. Z drugiej strony mogliby wprowadzić też w niektórych kościołach nauki w terminach niecotygodniowych, np. od 1.03-10.03 gdzie codziennie jest jedna nauka.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:59   #2637
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
może dlatego szkoda, bo taki system był ok. Z drugiej strony mogliby wprowadzić też w niektórych kościołach nauki w terminach niecotygodniowych, np. od 1.03-10.03 gdzie codziennie jest jedna nauka.
Wiesz, dla jednych, ok, może dla parafii już mniej. Nie wiemy. A gdyby były codziennie nauki to nie wiem czy byłaby odpowiednia ilość chętnych na to. Ja patrząc po nas wiem, że np nam pasowała tylko jedna godzina i dzień ze wszystkich lubelskich kościołów. Są jeszcze nauki weekendowe, dosyć szybkie, jeśli ktoś ma wolne weekendy to dobra opcja.
Stary 2011-02-22, 11:29   #2638
micca24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość

ona911 Jeśli chodzi o pokrowce na krzesła w Katarzynce II (duża sala) ,to chyba nie będzie potrzeby wypożyczania.... byliśmy tam z TŻ na Sylwestrze ,a tu niespodzianka ....krzesła powleczone były białymi eleganckimi pokrowcami a na oparciu zostały wywiązane kokardy z miodowo-pomarańczowej organzy Wnioskuje że raczej nie były wypożyczane, bo kolor kokard współgrał z upiętymi pod sufitem materiałami. Sala wygladał bardzo elegancko
Tak czy inaczej upewnij się jeszcze czy w pokrowce "ubieraja " krzesła na każde organizowane tam wesele (ja o to nie zapytałam)
pozdrawiam
micca24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:59   #2639
ppaauullaaa
Raczkowanie

Pomóżcie , mieliśmy iść zapisać się na nauki ale się okazało że Tż nie ma świadectwa ukończenia religii takiego oddzielnego tylko ma to na zwykłym świadectwie a wiadomo jacy są księża czy któraś z Was miała podobny problem ?
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:08   #2640
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez micca24 Pokaż wiadomość
ona911 Jeśli chodzi o pokrowce na krzesła w Katarzynce II (duża sala) ,to chyba nie będzie potrzeby wypożyczania.... byliśmy tam z TŻ na Sylwestrze ,a tu niespodzianka ....krzesła powleczone były białymi eleganckimi pokrowcami a na oparciu zostały wywiązane kokardy z miodowo-pomarańczowej organzy Wnioskuje że raczej nie były wypożyczane, bo kolor kokard współgrał z upiętymi pod sufitem materiałami. Sala wygladał bardzo elegancko
Tak czy inaczej upewnij się jeszcze czy w pokrowce "ubieraja " krzesła na każde organizowane tam wesele (ja o to nie zapytałam)
pozdrawiam
co do pokrowców to trzeba dopytać dokładnie, bo np. nasza sala też dysponuje pokrowcami, ale jeśli zakładają je na wesele to są dodatkowo płatne. Wiec sam fakt, że mają jeszcze o niczym nie świadczy

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Pomóżcie , mieliśmy iść zapisać się na nauki ale się okazało że Tż nie ma świadectwa ukończenia religii takiego oddzielnego tylko ma to na zwykłym świadectwie a wiadomo jacy są księża czy któraś z Was miała podobny problem ?
Do nauk nie jest to potrzebne. Dopiero przy spisywaniu protokołu musicie pokazać. A nie każdy ma takie oddzielne, ja miałam, ale mój TŻ nie (mimo, że jesteśmy z tego samego rocznika i miasta) i pokazywał maturalne świadectwo, jak najbardziej wystarcza. To ma być ostatnie świadectwo nauki religii, więc maturalne świadectwo jak najbardziej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości