Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 20:02   #3181
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Gusiagatko
a nad jakimi imionami myślicie?? Macie już coś konkretnego nad czym się wahacie? .bo u Ciebie też synuś z tego co pamiętam?!
Narazie nie mamy nic konkretnego. Chcemy najpierw 'być pewni' płci. W styczniu ginekolog mówiła, że ma przypuszczenia i że prawdopodobnie synuś, w lutym na usg dzidzia miała cały czas skrzyżowane nóżki i nic nam nie pokazała. Może 03.03 się dowiemy to zaczniemy myśleć intensywniej

Super, że wizyty udane

Powiem Wam, że dzisiaj cały dzień śmigam z jedną wkładką laktacyjną w staniku, tak mi kurcze jedna pierś przecieka.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:14   #3182
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ale teraz się tym nie sugeruj.
termin z usg można brav pod uwagę, ale tylko ten pierwszy, kiedy jest fasolka mała jeszcze.
(..)
Wiem Saniu, wiem zresztą ten jedeń dzień różnicy nie robi!

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję udanej wizyty i USG faktycznie musi być to niesamowite uczucie, gdy czułaś dzidzie i widziałaś na ekranie co czujesz i najważniejsze,że wszystkie wyniki badań OK

A tak w ogóle Dziewczyny, ostatnio jak byłam u gin (15lutego) przepisał mi żelazo (Hemofer) - bez aktualnej morfologii, i Nystatynę (chyba profilaktycznie bo co 3 dzień. A ja jeszcze nie zaczęłam łykać ani żelaza ani aplikować tej nystatyny... po tych wszystkich waszych przeżyciach, mdłościach po żelazie- boję się tej nystatyny też... :/ zastanawiam się nad tym,żeby najpierw zrobić morfologię i zobaczyć czy to żelazo jest mi w ogóle potrzebne... myślicie że dobrze będzie jak tak zrobię...?
Oj takkk wierz mi się to uczucie nie do opisania.. łezki poleciały mi ze wzruszenia

Catia ja nie bardzo orientuję w sprawach żelaza.. ale ja raczej zrobiłabym tak jak lekarz zalecał.. Zresztą nie wiesz jak twój organizm zareaguję na żelazo, a wg mnie nie możesz generalizować, że skoro dziewczyny mają mdłości, to ty też będziesz mieć.. tak myślę.
Swoją drogą aktualne badania krwi na pewno by sie przydały!
Stary 2011-02-21, 20:22   #3183
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanko, czy ktoras z Was ma z mezem konflikt serologiczny krwi? bo troszke zaczelam sie tym martwic, czy w szpitalu beda wiedziec, ze maja mi podac po porodzie ten zastrzyk, czy to zalezy od tego jakas krew odziedziczy dzidzius, w sensie jesli po mnie to zastrzyku nie potrzeba? no i widze, ze w karcie ciazy ginek nie wpisal gr. krwi mojego meza, wiec moze przy nast. wizycie powinnam cos o tym napomniec

principessina
ja akurat nie mam z TŻ konfliktu ale myślę, że od razu po porodzie podadzą Ci przeciwciała bez względu na to jaką grupę krwi będzie miał dzidziuś... jak ja leżałam po poronieniu to sprawdzali przed zabiegiem grupę krwi właśnie po to, aby sprawdzić czy nie mamy potencjalnie konfliktu, a to była jeszcze za wczesna ciąża, żeby okreslić grupę krwi dziecka... myślę, że powinnaś mieć wpisaną grupę swoją i męża w kartę ciąży... ale oprócz tego w szpitalu chyba i tak zrobią jeszcze jedno badanie Twojej krwi...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja też...
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:23   #3184
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anula_81 dziękuje za Twoje spostrzeżenia dot. domków Twoje słowa dla mnie b. duzo znaczą
Małż dzis poszedł na wagary i już z samego rana pojechał wszystko dowiedzieć się o kredyt rodzina na swoim i w ogóle dowiedziec się ile rata oraz co i jak

Matallewar, Ty szkapo gdyby nie brzuszek to nie uwierzyłabym ze jestes w ciazy
Ale poszalałas z zakupkami

Sania, film suuuper! Mariuszowi mojemu pokazałam tez mu sie podobał

a co do pasów, to ja przez chwilę nie zapinałam, było to w gazecie m jak mama napisane ale czułam się niepewnie i też zapinam..

Lolka mnie z USG tez wyszło ostatnio na 03 czerwca
Gratuluję Tobie i Princi udanych wizyt. Super, ze wszystko z dzieciatkami w porzo
Juz niedługo zobaczymy je na zywo

migotka03
, to nic powaznego ! pojdziesz za tydzien i upewnisz sie, ze wszystko jest oki !!

andziot
, ja to samo sobie kiedys myslałam, jak ja tam wytrzymałam w tych ciemnosciach ! Przecież ja mam klaustrofobię Wiecej bym tam nie wlazła hihi

Grazin, minęły mdłości ?

Narzekającymi mami sie nie martwcie.. niech sobie gadają Moja teściowa tak samo jeczy ale mam to gdzies Wazne Kochane, że my i Wasze TŻeciki sie ciesza razem z Wami

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-21 o 20:25
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:24   #3185
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanko, czy ktoras z Was ma z mezem konflikt serologiczny krwi? bo troszke zaczelam sie tym martwic, czy w szpitalu beda wiedziec, ze maja mi podac po porodzie ten zastrzyk, czy to zalezy od tego jakas krew odziedziczy dzidzius, w sensie jesli po mnie to zastrzyku nie potrzeba? no i widze, ze w karcie ciazy ginek nie wpisal gr. krwi mojego meza, wiec moze przy nast. wizycie powinnam cos o tym napomniec
princi u mnie jest konflikt i juz Ci tlumacze jak to jest bo pytalam lekarza dokladnie... no i tak ten odczyn combasa robie przy kazdej morfologii czy sie krew nie zmieszla moja i malego, ale i tak to w piewszej ciazy by nie bylo takie grozne jak to lekarz mowil bo organizm nie wytworzyl by tak szybko odpowiednio duzych przeciwcial.Po porodzie dziecku odrazu beda badac krew i jak bedzie inna niz moja czyli meza to wtedy taki zastrzyk dostaniemy w kilka godzin po porodzie, to bodajze surowica czy jakos tak, nie pamietam dokladnie ale jakos tak to wyglada. Nie wiem czemu grupy krwi tz mi do karty ciazy nie wpisali wiec sama sobie dopisalam, aco jeszcze by przeoczyli i bym jakiegos skierowania na badanie nie dostala.I wspolczuje Ci tego badania"pupkowego" zdziwilo mnie ,ze lekarz wogole tam zagladal, teraz bede sie bala wejsc na samolot...
Matall, prosze mi tu wiecej jesc, bo przy Twoich zdjeciach popadam w kompleksy...
Gratuluje wszystkim swietnych wiesci z wizyt
WSZYSTKIE DZIS SZALEJA Z ZAKUPAMI, COZ ZA PASJONUJACY DZIEN.

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2011-02-21 o 20:28
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:29   #3186
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Kwiatecku, ja nic nie kupiłam nawet chleba

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-21, 20:34   #3187
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Aguś a ja jestem innego zdania. Uważam że pasy powinno sie zapinać, tylko odpowiednio, pod brzuchem. W razie wypadku kobieta i dziecko mają większe szanse przeżycia w pasach niż na przykład po wyrzuceniu przez przednią szybę.
Dokładnie Nasza dzidzia jest chroniona w brzuszku przez wody płodowe, tak łatwo się nie udusi nawet przy szarpnięciu pasami a my wylatujące przez szybę lub nawet samo uderzenie głową w deskę lub inna część auta może spowodować dużo gorsze obrażenia.

principessina – no to pięknie waga synka też w porządku, blisko 50 centyla. A co do przyrostu wagi przez 4 tyg. to 400g to wcale nie jest dużo dzieciaczki mogą przybrać w tydzień nawet 150-180g
Lolka – ja zdaję sobie sprawę jak czasem niełatwo jest wybrać imię dla dzidzi, w końcu to decyzja na całe życie. Jeszcze macie trochę czasu więc na pewno wybierzecie takie jak trzeba. Gratuluję wzorowych wyników no i pięknych widoków
migotka03 – Tobie również gratuluję udanej wizytki Z tymi nerkami to może miedniczki powiększone?
kruczaa – 6 x na siku wstawałaś? kurka czyli jeszcze najlepsze przede mną A filmik fajny ale jednocześnie aż przerażający
Catia – ja biorę żelazo od tygodnia i jakichś większych zmian nie zauważyłam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-21 o 20:35
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:37   #3188
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Catia, lekarz Ci bez morfologii wypisal? Troche dziwne, ale te zelazo to bym brala by sie przeciez anemi nie nabawic, a potem ciezko z tego wyjsc.
Nystatyne jakos raz stosowalam przez kilka dni, skoro ja dostalas czyli jestes podatna na infekcje. Ja tam balabym sie nie brac tych lekow przeciez bez przyczyny lekarz nic nie wypisuje Ale to tylko moje zdanie. Jestem po prostu przezorna i ostrozna bardzo.Biore tylko witaminy, aspargin i omega3 co drugi dzien. Odpukac.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Kwiatecku, ja nic nie kupiłam nawet chleba
ja pol neta przesledzilam ale zamowie cos dopiero pod koniec tygodnia moj jedyny dzisiejszy nabytek to karta do tel
Stary 2011-02-21, 20:37   #3189
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a NIEBEZPIECZNE
to jest zapinanie pasow w ciazy zaawansowanej, bo w razie wypadku pas sciska ci caly brzuch i co grozi dziecku? smierc
a ja nie zapinam bo pomimo wszystko poduszki beda dzialac, oprzynajmniej w moim aucie
wiec jesli chodzi o znajomego policjanta
w zaawansowanej ciazy nie nalezy zapinac pasow

to jest moje zdanie
same poduszki Cię nie uratują
gdyby tak było to by pasów nie kazali zapinać tylko wszędzie poduszki by dawali ...
każdy robi jak uważa

Cytat:
[

USG Synuś został synusiem (na połówkowym lekarz wypatrzył siusiaka, na kolejnym USG mały nic nie pokazywał, no i dziś po raz drugi cudny sisiorek myrdał ).. Moja dzidzia waży ok 770 gram, wszystkie parametry wewnętrzne są zgodne i odpowiadają dwudziestemu szóstemu tygodniowi ciąży - cytat gina hehe

Poza tym wzruszyłam się niesamowicie przy USG, jak czułam ruchy synusia, a na ekranie widziałam co to za ruch.. mały wtedy podniósł rączkę i przystawił do oczka, potem do buzi.. genialne uczucie! Czuję, że się rusza i jednocześnie widzę co dokładnie robi

Nic nie przytyłam do ostatniej wizyty też dobra informacja chociaż nie mam paranoi na tym punkcie..

Następna wizyta za 3 tygodnie
świetnie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:42   #3190
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
gdyby tak było to by pasów nie kazali zapinać tylko wszędzie poduszki by dawali ...
każdy robi jak uważa
ja zapinam pasy i będę zapinać, za dużo widziałam filmików co się dzieje z w czasie zderzenia z niezapiętymi ludźmi i jakiej siły nabierają niezabezpieczone przedmioty np. na tylnej szybie

a i zawsze można sobie kupić do pasów taki adapter:
http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...465487981.html

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:42   #3191
atiz
Rozeznanie

principessina
Gratuluje udanej wizyty i nie ma się co wstydzić - life is brutal

migotka03
gratulacje, na pewno to nic takiego z ta nereczką, nie martw się

Lolka1212
0 szczególne gratulacje dla rozmiaru, hehehe

Czytam Was i mam nadzieje że u mnie też będzie dobrze.
Dawno USG nie miałam i się już cała martwię, ciekawe czy nadal będzie potwierdzona wersja że dziewczynka i mam nadzieje że już dobrze ułożona.
Dziś byłam u okulisty, nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego pomimo mojej wady.

Mąż mnie w****.... a może to kwestia siedzenia w domu, nie wiem, jakaś wrażliwa jestem cholera !

kruczaa
Ja zapinam pasy, układam je dobrze, tak czuje się pewniej.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:43   #3192
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
każdy robi jak uważa

świetnie
zalezy tez od bezpieczenstwa auta
niektore zgniataja sie jak puszki, nasz nie

ok ja nie zapinam zwlaszcza teraz prawie 8 msc, pas mnie cisnie
po to jest taki przepids, ze kobiety w ciazy pasow zapinac ie musza, zeby z niego korzystac

a poduszka owszem uchroni przed wypadnieciem przez przednia szybe

zreszta tak jak napisalam

TO TYLKO MOJA OPINIA
skonczylam
Stary 2011-02-21, 20:47   #3193
Catia88
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny za rady.
Racja, to,że jedna źle czuje się po żelazie nie znaczy,że każda będzie miała jakieś skutki uboczne
Morfologie zrobię sobie i tak w tym tyg.
właśnie zdziwiło mnie to,że przepisał mi żelazo bez aktualnej morfologii :/ a poprzednią miałam ok.
Pierwszy raz byłam u tego lekarza, moja poprzednia lekarka była zdania żeby ograniczać przyjmowanie tych wszystkich leków, a ten jest chyba innego zdania.
No nic.... żelazo będzie trzeba zacząć brać Nystatynę pewnie też :/ (jeśli uda mi się jak zaaplikować )

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 20:48   #3194
agus87
Zakorzenienie

http://mojewypieki.blox.pl/2010/06/L...szkoptach.html

robie w weeekend
Stary 2011-02-21, 20:51   #3195
Catia88
Rozeznanie

Co do zapinania pasów, to oczywiście- jest to wybór każdej z nas. Ja jak jedziemy tylko do sklepu to ich nie zapinam,ale gdy jedziemy np. do Krakowa to pasy jednak wolę mieć zapięte.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
mmmm...jak smakowicie wygląda!

Stary 2011-02-21, 20:54   #3196
agus87
Zakorzenienie

kurcze xzastanawiam sie nad moskitiera do lozeczka
.....
dziecko bedzie z nami w pokoju wiec pewnie raid'a bedziemy uzywac, nie czytalam by szkodzil
nam pomagal, wszystkie komary out
no a dziecko moskitiera uchroni, nas nie
Stary 2011-02-21, 21:00   #3197
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Catia, pamietasz, gadałysmy o dr Marcinku z Siemiradzkiego. Byłam i jestem zachwycona podejściem i w ogóle jego sposobem bycia. A Ty rodzisz w Limanowej czy jednak Krk ?

agus, dodałam juz do ulubionych to ciacho Ty lubisz piec nie? A gotowac tez?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-21 o 21:01
Stary 2011-02-21, 21:02   #3198
anula_81
Zakorzenienie

ja znowu na skypie tym razem z moja psiapsiola, ktora bedzie drugi raz podchodzic do IV, znaczy musza miec ta stymulacje hormonalna itp. kochani sa, zycze im z calego serca, zeby sie udalo
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja zapinam pasy i będę zapinać, za dużo widziałam filmików co się dzieje z w czasie zderzenia z niezapiętymi ludźmi i jakiej siły nabierają niezabezpieczone przedmioty np. na tylnej szybie

a i zawsze można sobie kupić do pasów taki adapter:
http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...465487981.html
dokladnie, ja teraz jezdze malo samochodem dlatego nei kupilam, ale gdybym codziennie do pracy jezdizla to pewnie kupilabym.
zgadzam sie w 100 procentach
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dokładnie Nasza dzidzia jest chroniona w brzuszku przez wody płodowe, tak łatwo się nie udusi nawet przy szarpnięciu pasami a my wylatujące przez szybę lub nawet samo uderzenie głową w deskę lub inna część auta może spowodować dużo gorsze obrażenia.
zauważyłam
dokladnie tak
Cytat:
anula_81 dziękuje za Twoje spostrzeżenia dot. domków Twoje słowa dla mnie b. duzo znaczą
Małż dzis poszedł na wagary i już z samego rana pojechał wszystko dowiedzieć się o kredyt rodzina na swoim i w ogóle dowiedziec się ile rata oraz co i jak
nie ma za co niewiele ci pomoglam, ale jesli bedziesz miala jeszcze jakies konkretne pytania to wal smialo
widze ze TZ juz sie dowiaduje o kredyt, dobrze, trzeba kuc zelazo poki gorace
Cytat:
Hej Dziewuszki, wlasnie wrocilismy z wizyty i jestem mega zadowolona,
Princi gratuluje udanej wizyty! prosimy jakies zdjatka Flavia! ciesze sie ze nic sie z nereczkami nie pogorszylo i ze maly ma sie dobrze, podobnie jak mamusia
Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Ja już po wizycie i po małych zakupach. Dzidzia leży główką do dołu, ma 1139g, serduszko bije. .
gratuluje! kanalikami sie nie przejmuj, za tydzien wszystko sie wyjasni
Cytat:
Moja wizytka też udana! Wyniki wszystkie dobre.. krew, mocz, glukoza wzorowo, jak to lekarz określił

USG Synuś został synusiem
Mam płytkę i fajnie widać.. mimo, że naczytałam się w necie, że filmiki po 22 tygodniu nie są już fajne, bo dzidziuś jest za duży! Nie prawda.. u mnie dobrze wszystko widać.. i ta buźka moja śliczna

Następna wizyta za 3 tygodnie
I kolejnej gratuluje udanej wizyty! najwazniejsze ze wszytsko jest dobrze, a teraz poprosimy fotki z filmika

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

jeju ja mialam nic juz nie jesc ale nie dam rady, ide sobie zrobic kromeczke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:05   #3199
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Czego ludzie nie wymyślą:
http://izismile.com/2011/02/21/contr...l_17_pics.html

Dziewczonka, trzymaj się! Jutro będzie lepiej.
Ja jak byłam mała, to miałam taką lalkę barbie (dostałam od chrzestnego z Niemiec), ale ona miała jeszcze lepszą opcję, bo jak się otworzyło duży brzuch i wyjęło się dziecko, to wyskakiwał taki płaski umięśniony. Żeby u nas była taka opcja ... pomarzyć dobra rzecz

A kolejną lalką jaką dostałam, ale to już nie była barbie, tylko taka wielka lala ... był chłopak. Ale na pierwszy rzut oka wyglądało na dziewczynkę w błękitnym dresie i doznałam szoku, jak ją rozebrałam, a tam ... siusiak Jak go zobaczyłam, to poszłam do babci i kazałam dzwonić do chrzestnego, że odeśle mu tą lalkę, bo ma defekt Do tej pory wszyscy się z tego śmieją.

The sania piękny filmik , mój mały identycznie się rusza, nawet jak jestem ubrana, to widać. Super wrażenie Ja nie mam jak nakręcić filmiku, bo moja komórka nagrywa tylko 15 sekund, a kamerki nie mam

Rano wam pisałam, że czekałam na męża, bo byłam mega głodna, a pierwszy raz obudziłam się po 5-ej, normalnie śpię do 11-ej. No i mąż przyjechał dopiero o 10:30, normalnie jak wszedł z tymi zakupami, to myślałam, że go zjem. Nażarłam się straszliwie i położyłam się spać Obudziłam się dopiero o 16:40 Może pospałabym dłużej, ale mały tak skakał, że musiałam wstać.

Wszystkim, które były dzisiaj u lekarza gratuluje udanych wizyt

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:05   #3200
dorkabl
Zadomowienie

co do tego konfliktu serologicznego, to jak moja ciocia urodziła rok po roku kuzynów to temu następnemu od razu po narodzinach krew przetaczali...ale to było 30 lat temu więc nie wiem czy teraz tez sie tak robi przy drugim dzieciaczku.

princi ale on ci ni z tad ni z owąd zbadał przez pupe czy cos go niepokoiło?
Bo mi przy normalnym badaniu powiedział ze np muszę z zaparciami walczyć bardziej skutecznie bo mam wszystko przez jelita zgniecione.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:05   #3201
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie bylo mnie przez weekend i odpadlam z nadrabianiem po 96 stronie. Wiec jak kto cos pisal do mnie to poprosze o powtorzenie.
Bylam dzisiaj na badaniach - nie mam cukrzycy ciazowej, ale za to mam anemie I nie wiem teraz, czy dzwonic do lekarza i panikowac czy czekac jeszcze 10 dni do wizyty, ktora mam zaplanowana na 02.03. Podaje Wam wyniki, czy to jest bardzo zle?
Erytrocyty 3.34 mln (norma 3.40-5.20)
Hemoglobina 10.2 g/dl (norma 11.2-15.4)
Hematokryt 31% (norma 33-46)

Pewnie dostane zelazo do lykania, co myslicie?
A sama glukoza nie taka straszna, moj tata pije taka herbate na co dzien Pani mi rozpuscila z cytryna i byla oburzona, ze babka w aptece mi nie odmierzyla 75 g tylko dala 2 x po 50 i mialam sama wazyc. Oczywiscie nie ja mialam wazyc, tylko ta pani z laboratorium i to pewnie musial byc dla niej straszny wysilek
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:05   #3202
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Catia, pamietasz, gadałysmy o dr Marcinku z Siemiradzkiego. Byłam i jestem zachwycona podejściem i w ogóle jego sposobem bycia. A Ty rodzisz w Limanowej czy jednak Krk ?
tak,pamiętam. jednak zdecydowałam się na Limanową. Mam nadzieję,że bardzo żałowac nie będę

Stary 2011-02-21, 21:06   #3203
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Anula, 2 tydzien ciazy Ci sie w opisie zrobil.
Pociesz kolezanke, mi po pierwszej stymulacji sie udalo, kciuki za kolezanke, pamietam ten stres.
Stary 2011-02-21, 21:07   #3204
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

agus, dodałam juz do ulubionych to ciacho Ty lubisz piec nie? A gotowac tez?
ja uwielbiam gotowac, smazyc, pichcic
piec zachcialo mi sie najwiecej w ciazy, bo na slodkie glownie mi idzie

najbardziej to lubie jesc
Stary 2011-02-21, 21:11   #3205
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie bylo mnie przez weekend i odpadlam z nadrabianiem po 96 stronie. Wiec jak kto cos pisal do mnie to poprosze o powtorzenie.
Bylam dzisiaj na badaniach - nie mam cukrzycy ciazowej, ale za to mam anemie I nie wiem teraz, czy dzwonic do lekarza i panikowac czy czekac jeszcze 10 dni do wizyty, ktora mam zaplanowana na 02.03. Podaje Wam wyniki, czy to jest bardzo zle?

Pewnie dostane zelazo do lykania, co myslicie?
A sama glukoza nie taka straszna, moj tata pije taka herbate na co dzien Pani mi rozpuscila z cytryna i byla oburzona, ze babka w aptece mi nie odmierzyla 75 g tylko dala 2 x po 50 i mialam sama wazyc. Oczywiscie nie ja mialam wazyc, tylko ta pani z laboratorium i to pewnie musial byc dla niej straszny wysilek
dla pewnosci mozesz zadzwonic, 10 dni to troche dlugo,a tak to by Ci powiedzial, czy masz cos kupic i juz zaczac brac.
Stary 2011-02-21, 21:12   #3206
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Anula, 2 tydzien ciazy Ci sie w opisie zrobil.
Pociesz kolezanke, mi po pierwszej stymulacji sie udalo, kciuki za kolezanke, pamietam ten stres.

dziekuje, im lekarze powiedzieli ze maja 50% szans maksymalnie, wiec sa gotowi na niepowodzenie, ale mimo to wiadomo, wierza ze sie uda.
I zmienilam tydzien
mial byc 29, ale stwierdzilam, ze skoro dzisiaj 29t1d to juz sobie wpisze 30

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:14   #3207
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy tez od bezpieczenstwa auta
niektore zgniataja sie jak puszki, nasz nie

ok ja nie zapinam zwlaszcza teraz prawie 8 msc, pas mnie cisnie
po to jest taki przepids, ze kobiety w ciazy pasow zapinac ie musza, zeby z niego korzystac

a poduszka owszem uchroni przed wypadnieciem przez przednia szybe

zreszta tak jak napisalam

TO TYLKO MOJA OPINIA
skonczylam
1. wypadek wypadkowi nie równy, żadne auto nie jest w 100% bezpieczne
2. przepis jest - można nie zapinać a nie że NIE WOLNO zapinać, gdyby było pewne, że pasy są niebezpieczne w ciąży to byo że "nie wolno" a tak nie jest
3. poduszka nie uchroni przed wypadnięciem przez szybę jeśli pasów nie masz zapiętych

ja też skończyłam

Cytat:
kurcze xzastanawiam sie nad moskitiera do lozeczka
.....
dziecko bedzie z nami w pokoju wiec pewnie raid'a bedziemy uzywac, nie czytalam by szkodzil
nam pomagal, wszystkie komary out
no a dziecko moskitiera uchroni, nas nie
na raidzie chyba pisze żeby nie używać w pokoju gdzie jest małe dziecko
coś mi się tak kojarzy ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:20   #3208
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ja uwielbiam gotowac, smazyc, pichcic
piec zachcialo mi sie najwiecej w ciazy, bo na slodkie glownie mi idzie

najbardziej to lubie jesc
ale małż ma dobrze z Tobą Skąd bierzesz pomysły u mnie na obiad były.......... jedynki Małż w ogole nie jadł, dopiero teraz zrobił sobie jajecznicę na boczusiu a ja jeszcze tosty.. Jedzenie zdrowe, ze szkoda gadac
A co robisz jutro na obiadek

Anulka, a jak sie czujesz?? Fajnie w domeczku, cio?
Catia, pewnie ze nie bedziesz załowała a najwazniejsze, masz blisko do szpitala! A to podstawa. Na Twoim miejscu zrobiłabym to samo.
mimbi, mądrze Ci Kwiatecek rzecze... zadzwoń, będziesz wiedziała co grane, a jak okaże się, że pilne, to moze przyspieszą Ci wizyte ??

Czy u Was też tak snieg sypie ?????

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-21, 21:25   #3209
agus87
Zakorzenienie

no wlasnie nie wiem jak z tym rajdem musze poczytac

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
ale małż ma dobrze z Tobą Skąd bierzesz pomysły u mnie na obiad były.......... jedynki Małż w ogole nie jadł, dopiero teraz zrobił sobie jajecznicę na boczusiu a ja jeszcze tosty.. Jedzenie zdrowe, ze szkoda gadac
A co robisz jutro na obiadek

Anulka, a jak sie czujesz?? Fajnie w domeczku, cio?
Catia, pewnie ze nie bedziesz załowała a najwazniejsze, masz blisko do szpitala! A to podstawa. Na Twoim miejscu zrobiłabym to samo.
mimbi, mądrze Ci Kwiatecek rzecze... zadzwoń, będziesz wiedziała co grane, a jak okaże się, że pilne, to moze przyspieszą Ci wizyte ??

Czy u Was też tak snieg sypie ?????
hmmm z neta, ksiazek kucharskich z gazet...

tesciowa robi obiad jutro
ja tez dzisiaj mialam jajecznice ale na boczku mojego taty z pomidorami
Stary 2011-02-21, 21:37   #3210
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Mimbi 10 dni to niedużo a telefon do lekarza nic nie zmieni, chyba że do niego po receptę pojedziesz. Ja miałam prawie identyczne wyniki i czekałam do wizyty prawie 3 tyg. Jedyne co, to kupiłam sobie witaminy z żelazem dla ciężarówek i więcej jadłam mięsa, orzechów i piłam sok z buraków

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Acha i mój ginek jakoś tak nie zareagował "ojej jakie słabe wyniki krwi" tylko po prostu powiedział, że morfologia leci no ale to normalne w ciąży no i aby ją trochę poprawić przepisał mi żelazo

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości