|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Super, że wizyty udane Powiem Wam, że dzisiaj cały dzień śmigam z jedną wkładką laktacyjną w staniku, tak mi kurcze jedna pierś przecieka. |
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
zresztą ten jedeń dzień różnicy nie robi! Cytat:
![]() Catia ja nie bardzo orientuję w sprawach żelaza.. ale ja raczej zrobiłabym tak jak lekarz zalecał.. Zresztą nie wiesz jak twój organizm zareaguję na żelazo, a wg mnie nie możesz generalizować, że skoro dziewczyny mają mdłości, to ty też będziesz mieć.. tak myślę. Swoją drogą aktualne badania krwi na pewno by sie przydały! |
||
|
|
|
#3183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
principessina ja akurat nie mam z TŻ konfliktu ale myślę, że od razu po porodzie podadzą Ci przeciwciała bez względu na to jaką grupę krwi będzie miał dzidziuś... jak ja leżałam po poronieniu to sprawdzali przed zabiegiem grupę krwi właśnie po to, aby sprawdzić czy nie mamy potencjalnie konfliktu, a to była jeszcze za wczesna ciąża, żeby okreslić grupę krwi dziecka... myślę, że powinnaś mieć wpisaną grupę swoją i męża w kartę ciąży... ale oprócz tego w szpitalu chyba i tak zrobią jeszcze jedno badanie Twojej krwi... ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 dziękuje za Twoje spostrzeżenia dot. domków
Twoje słowa dla mnie b. duzo znaczą ![]() Małż dzis poszedł na wagary i już z samego rana pojechał wszystko dowiedzieć się o kredyt rodzina na swoim i w ogóle dowiedziec się ile rata oraz co i jak ![]() Matallewar, Ty szkapo gdyby nie brzuszek to nie uwierzyłabym ze jestes w ciazy Ale poszalałas z zakupkami ![]() Sania, film suuuper! Mariuszowi mojemu pokazałam tez mu sie podobał ![]() a co do pasów, to ja przez chwilę nie zapinałam, było to w gazecie m jak mama napisane Lolka mnie z USG tez wyszło ostatnio na 03 czerwca Gratuluję Tobie i Princi udanych wizyt. Super, ze wszystko z dzieciatkami w porzo Juz niedługo zobaczymy je na zywo migotka03, to nic powaznego ! pojdziesz za tydzien i upewnisz sie, ze wszystko jest oki !! andziot, ja to samo sobie kiedys myslałam, jak ja tam wytrzymałam w tych ciemnosciach ! Przecież ja mam klaustrofobię Grazin, minęły mdłości ? Narzekającymi mami sie nie martwcie.. niech sobie gadają Moja teściowa tak samo jeczy ale mam to gdzies Wazne Kochane, że my i Wasze TŻeciki sie ciesza razem z Wami
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-21 o 20:25 |
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze by przeoczyli i bym jakiegos skierowania na badanie nie dostala.I wspolczuje Ci tego badania"pupkowego" zdziwilo mnie ,ze lekarz wogole tam zagladal, teraz bede sie bala wejsc na samolot...Matall, prosze mi tu wiecej jesc, bo przy Twoich zdjeciach popadam w kompleksy... Gratuluje wszystkim swietnych wiesci z wizyt ![]() WSZYSTKIE DZIS SZALEJA Z ZAKUPAMI, COZ ZA PASJONUJACY DZIEN.
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-02-21 o 20:28 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, ja nic nie kupiłam
nawet chleba
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
principessina – no to pięknie waga synka też w porządku, blisko 50 centyla. A co do przyrostu wagi przez 4 tyg. to 400g to wcale nie jest dużo ![]() Lolka – ja zdaję sobie sprawę jak czasem niełatwo jest wybrać imię dla dzidzi, w końcu to decyzja na całe życie. Jeszcze macie trochę czasu więc na pewno wybierzecie takie jak trzeba. Gratuluję wzorowych wyników no i pięknych widoków ![]() migotka03 – Tobie również gratuluję udanej wizytki kruczaa – 6 x na siku wstawałaś? kurka czyli jeszcze najlepsze przede mną A filmik fajny ale jednocześnie aż przerażający ![]() Catia – ja biorę żelazo od tygodnia i jakichś większych zmian nie zauważyłam
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-21 o 20:35 |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Catia, lekarz Ci bez morfologii wypisal? Troche dziwne, ale te zelazo to bym brala by sie przeciez anemi nie nabawic, a potem ciezko z tego wyjsc.
Nystatyne jakos raz stosowalam przez kilka dni, skoro ja dostalas czyli jestes podatna na infekcje. Ja tam balabym sie nie brac tych lekow przeciez bez przyczyny lekarz nic nie wypisuje Ale to tylko moje zdanie. Jestem po prostu przezorna i ostrozna bardzo.Biore tylko witaminy, aspargin i omega3 co drugi dzien. Odpukac. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ja pol neta przesledzilam ale zamowie cos dopiero pod koniec tygodnia moj jedyny dzisiejszy nabytek to karta do tel
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby tak było to by pasów nie kazali zapinać tylko wszędzie poduszki by dawali ... każdy robi jak uważa ![]() Cytat:
świetnie |
||
|
|
|
#3190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jakiej siły nabierają niezabezpieczone przedmioty np. na tylnej szybiea i zawsze można sobie kupić do pasów taki adapter: http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...465487981.html
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
principessina
Gratuluje udanej wizyty i nie ma się co wstydzić - life is brutal ![]() migotka03 gratulacje, na pewno to nic takiego z ta nereczką, nie martw się ![]() Lolka1212 0 szczególne gratulacje dla rozmiaru, heheheCzytam Was i mam nadzieje że u mnie też będzie dobrze. Dawno USG nie miałam i się już cała martwię, ciekawe czy nadal będzie potwierdzona wersja że dziewczynka i mam nadzieje że już dobrze ułożona. Dziś byłam u okulisty, nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego pomimo mojej wady. Mąż mnie w****.... a może to kwestia siedzenia w domu, nie wiem, jakaś wrażliwa jestem cholera ! kruczaa Ja zapinam pasy, układam je dobrze, tak czuje się pewniej.
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niektore zgniataja sie jak puszki, nasz nie ![]() ok ja nie zapinam zwlaszcza teraz prawie 8 msc, pas mnie cisnie po to jest taki przepids, ze kobiety w ciazy pasow zapinac ie musza, zeby z niego korzystac ![]() a poduszka owszem uchroni przed wypadnieciem przez przednia szybe zreszta tak jak napisalam TO TYLKO MOJA OPINIA skonczylam
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny za rady.
Racja, to,że jedna źle czuje się po żelazie nie znaczy,że każda będzie miała jakieś skutki uboczne ![]() Morfologie zrobię sobie i tak w tym tyg. właśnie zdziwiło mnie to,że przepisał mi żelazo bez aktualnej morfologii :/ a poprzednią miałam ok. Pierwszy raz byłam u tego lekarza, moja poprzednia lekarka była zdania żeby ograniczać przyjmowanie tych wszystkich leków, a ten jest chyba innego zdania. No nic.... żelazo będzie trzeba zacząć brać Nystatynę pewnie też :/ (jeśli uda mi się jak zaaplikować )
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
http://mojewypieki.blox.pl/2010/06/L...szkoptach.html
robie w weeekend
|
|
|
|
#3195 | |
|
Rozeznanie
|
Co do zapinania pasów, to oczywiście- jest to wybór każdej z nas. Ja jak jedziemy tylko do sklepu to ich nie zapinam,ale gdy jedziemy np. do Krakowa to pasy jednak wolę mieć zapięte.
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze xzastanawiam sie nad moskitiera do lozeczka
..... dziecko bedzie z nami w pokoju wiec pewnie raid'a bedziemy uzywac, nie czytalam by szkodzil ![]() nam pomagal, wszystkie komary out ![]() no a dziecko moskitiera uchroni, nas nie
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Catia, pamietasz, gadałysmy o dr Marcinku z Siemiradzkiego. Byłam i jestem zachwycona podejściem i w ogóle jego sposobem bycia. A Ty rodzisz w Limanowej czy jednak Krk ?
agus, dodałam juz do ulubionych to ciacho Ty lubisz piec nie? A gotowac tez?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-21 o 21:01 |
|
|
|
#3198 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja znowu na skypie tym razem z moja psiapsiola, ktora bedzie drugi raz podchodzic do IV, znaczy musza miec ta stymulacje hormonalna itp. kochani sa, zycze im z calego serca, zeby sie udalo
Cytat:
zgadzam sie w 100 procentach Cytat:
Cytat:
![]() widze ze TZ juz sie dowiaduje o kredyt, dobrze, trzeba kuc zelazo poki gorace ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeju ja mialam nic juz nie jesc ale nie dam rady, ide sobie zrobic kromeczke
|
|||||||
|
|
|
#3199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kolejną lalką jaką dostałam, ale to już nie była barbie, tylko taka wielka lala ... był chłopak. Ale na pierwszy rzut oka wyglądało na dziewczynkę w błękitnym dresie i doznałam szoku, jak ją rozebrałam, a tam ... siusiak Jak go zobaczyłam, to poszłam do babci i kazałam dzwonić do chrzestnego, że odeśle mu tą lalkę, bo ma defekt The sania piękny filmik Ja nie mam jak nakręcić filmiku, bo moja komórka nagrywa tylko 15 sekund, a kamerki nie mam Rano wam pisałam, że czekałam na męża, bo byłam mega głodna, a pierwszy raz obudziłam się po 5-ej, normalnie śpię do 11-ej. No i mąż przyjechał dopiero o 10:30, normalnie jak wszedł z tymi zakupami, to myślałam, że go zjem. Nażarłam się straszliwie i położyłam się spać Obudziłam się dopiero o 16:40 Wszystkim, które były dzisiaj u lekarza gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
co do tego konfliktu serologicznego, to jak moja ciocia urodziła rok po roku kuzynów to temu następnemu od razu po narodzinach krew przetaczali...ale to było 30 lat temu więc nie wiem czy teraz tez sie tak robi przy drugim dzieciaczku.
princi ale on ci ni z tad ni z owąd zbadał przez pupe czy cos go niepokoiło? Bo mi przy normalnym badaniu powiedział ze np muszę z zaparciami walczyć bardziej skutecznie bo mam wszystko przez jelita zgniecione. |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie bylo mnie przez weekend i odpadlam z nadrabianiem po 96 stronie. Wiec jak kto cos pisal do mnie to poprosze o powtorzenie.
Bylam dzisiaj na badaniach - nie mam cukrzycy ciazowej, ale za to mam anemie I nie wiem teraz, czy dzwonic do lekarza i panikowac czy czekac jeszcze 10 dni do wizyty, ktora mam zaplanowana na 02.03. Podaje Wam wyniki, czy to jest bardzo zle?Erytrocyty 3.34 mln (norma 3.40-5.20) Hemoglobina 10.2 g/dl (norma 11.2-15.4) Hematokryt 31% (norma 33-46) Pewnie dostane zelazo do lykania, co myslicie? A sama glukoza nie taka straszna, moj tata pije taka herbate na co dzien Pani mi rozpuscila z cytryna i byla oburzona, ze babka w aptece mi nie odmierzyla 75 g tylko dala 2 x po 50 i mialam sama wazyc. Oczywiscie nie ja mialam wazyc, tylko ta pani z laboratorium i to pewnie musial byc dla niej straszny wysilek
|
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Anula, 2 tydzien ciazy Ci sie w opisie zrobil.
Pociesz kolezanke, mi po pierwszej stymulacji sie udalo, kciuki za kolezanke, pamietam ten stres.
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piec zachcialo mi sie najwiecej w ciazy, bo na slodkie glownie mi idzie ![]() najbardziej to lubie jesc
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje, im lekarze powiedzieli ze maja 50% szans maksymalnie, wiec sa gotowi na niepowodzenie, ale mimo to wiadomo, wierza ze sie uda. I zmienilam tydzien ![]() mial byc 29, ale stwierdzilam, ze skoro dzisiaj 29t1d to juz sobie wpisze 30
|
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. przepis jest - można nie zapinać a nie że NIE WOLNO zapinać, gdyby było pewne, że pasy są niebezpieczne w ciąży to byo że "nie wolno" a tak nie jest 3. poduszka nie uchroni przed wypadnięciem przez szybę jeśli pasów nie masz zapiętych ja też skończyłam ![]() Cytat:
![]() coś mi się tak kojarzy ... |
||
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd bierzesz pomysły Małż w ogole nie jadł, dopiero teraz zrobił sobie jajecznicę na boczusiu a ja jeszcze tosty.. Jedzenie zdrowe, ze szkoda gadac A co robisz jutro na obiadek Anulka, a jak sie czujesz?? Fajnie w domeczku, cio? Catia, pewnie ze nie bedziesz załowała a najwazniejsze, masz blisko do szpitala! A to podstawa. Na Twoim miejscu zrobiłabym to samo. mimbi, mądrze Ci Kwiatecek rzecze... zadzwoń, będziesz wiedziała co grane, a jak okaże się, że pilne, to moze przyspieszą Ci wizyte ?? Czy u Was też tak snieg sypie ?????
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem jak z tym rajdem musze poczytac
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
tesciowa robi obiad jutro ![]() ja tez dzisiaj mialam jajecznice ale na boczku mojego taty z pomidorami
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Acha i mój ginek jakoś tak nie zareagował "ojej jakie słabe wyniki krwi" tylko po prostu powiedział, że morfologia leci no ale to normalne w ciąży no i aby ją trochę poprawić przepisał mi żelazo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

faktycznie musi być to niesamowite uczucie, gdy czułaś dzidzie i widziałaś na ekranie co czujesz 
tej nystatyny też... :/ zastanawiam się nad tym,żeby najpierw zrobić morfologię i zobaczyć czy to żelazo jest mi w ogóle potrzebne... myślicie że dobrze będzie jak tak zrobię...?

Twoje słowa dla mnie b. duzo znaczą
i już z samego rana pojechał wszystko dowiedzieć się o kredyt rodzina na swoim i w ogóle dowiedziec się ile rata oraz co i jak
tez mu sie podobał
nawet chleba 

też dobra informacja 

Jak go zobaczyłam, to poszłam do babci i kazałam dzwonić do chrzestnego, że odeśle mu tą lalkę, bo ma defekt 
Małż w ogole nie jadł, dopiero teraz zrobił sobie jajecznicę na boczusiu a ja jeszcze tosty.. Jedzenie zdrowe, ze szkoda gadac