|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() jaki fajniuski ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do trzydniuwki to wlasnie ostatnio czytalam to samo co powiedziala ci lekarka Cytat:
![]() ja tez chcialam isc z damianem ale niezawsze pisala ze tam same mamy z dziecmi i nie wiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Wojtuś i Ja dziękujemy za miłe słowa
![]() Kurcze, tak piszecie o kinie, ja to nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w kinie - chyba w gimnazjum hahaha Anuszka - no nie powiem, ale musiała być nie złą jędzą ta nauczycielka co do wysypek - to w niedziele czytałam w jakiejś gazecie że znowu wraca choroba zwana Szkarlatyną - rozpoznawana na podstawie właśnie wysypki na całym ciele. Olakola - naprawdę przeuroczy twój syn ![]() ![]()
#3093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak tak patrze na wasze dzieciaczki to chyba jednak wolę żeby mój Grubasek jak najpóźniej zaczął wstawać ![]() ![]() Cytat:
Ale przystojniak ![]() A nas dzień marudy. A raczej popołudnie, bo przedtem było ok a po drzemce coś mi dziecko przeskoczyło i marudzi ![]() No ale tatuś z pracy wrócił to mu ją sprzedałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zadomowienie
|
Dzidzia, cieszę się, bo nie robili problemu w ogóle i jeszcze babka z HR kombinowała, jak to najlepiej zrobić, żeby też urlop wypoczynkowy w miarę mi został.
Najbardziej mam wyrzuty sumienia, że rodzice będą musieli nam pieniądze dawać :/ Ania, mój Piotr chce iść do kina i nawet choćby wszystkie babki z cyckami na wierzchu siedziały i karmiły, to by miał to w głębokim poważaniu ![]() Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-21 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
Dzidzia, wiem. Pitu najbardziej przeżywał, ale mama go wtedy zapytała, czy on by Natalce w takiej sytuacji nie pomógł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
aniaa ale pocieszajace jest to ze w nl bede miala neta
![]()
#3100 |
Zakorzenienie
|
Martysku i słusznie powiedziała
![]() Kurcze... długo Was nie będzie?
#3101 |
Zadomowienie
|
nie każda ma czas żeby wszystko nadrabiać i codziennie być na tym wątku. Jeśli uraziłam to przepraszam ;/
Już więcej pytać nie będę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
taki jest myk, że kaszkę to wypije z butli.. ale mleka nie
![]() A szczytem kombinacji było dziś podawanie herbatki... mały trzymał jedną ręką butlę, drugą ściskał smoczek wkładając go do buzi.. herbatka pod wpływem ucisku smoczka siurała strumyczkiem i w ten sposób pił... jak się znudził i zalewał wszystko dookoła to trzymał butlę a ja mu tę flaszkę doiłam jak krowę wprost do buzi ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
hehe siala, ja podobnie robie kiedy Blanka pic nie chce a butla sie bawi
![]() ![]() i w ogole zauwazylam ze sporo dziewczyn ma problem teraz z podawaniem mleka :/ to wiek taki ze dzieciaki sie buntuja czy co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mogę powiedziec oficjalnie, że Kuba się już nie wywraca, umie sam usiąśc ze stania i jak stoi to nie leci na łeb; wreszcie, bo już o kasku myślałam, nawet żeby mu głowę folią bąbelkową okleic, a do piątku ani razu nie wywalił się i dzisiaj powiedział DA-DA-DA-DA, DA-DA-DA aż mi się miękko zrobiło, bo myślałam, że niemowę mam i tylko gugugegu i bleblebleble u nas też problem z jedzeniem, nie chce NIC tylko cyca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
To chyba muszę Cię zadziwić, bo wszystkie osoby, które udzielają się na wątku, co najmniej starają się tu bywać na bieżąco.
#3106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Rozeznanie
|
Część wszystkim
![]() Dawno mnie nie było, ale wiedziałam, że tak będzie jak wrócę do pracy ![]() Po pracy gnam do domu i łapię chwile z młodą. Gratuluje wszystkim dzieciaczkom kolejnych ukończonych miesięcy ![]() Moja mała też nie raczkuje, obraca się tylko wokół własnej osi, ale nie martwi mnie to, przyjdzie i na nią pora. Na mleko tez czasami się wypina i zje w ciągu całego dnia 50 ml, ale przeważnie po paru dniach wraca wszystko do normy, czyli tez niewiele, ale więcej troszkę. Zazdroszczę Wam troszkę tych wychowawczych urlopów, wiosną będziecie miały faaajnie ![]() Buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
no to co ty sie babo nie chwalisz
![]() ![]() Cytat:
to juz mozna dawac mandarynki??? u nas ostatnie kilka dni misiek mleka nie chcial ruszyc a dzis mu sie odmienilo i tylko mleko. na kaszke i obiadek sie wypial a miskowi sie dzisiaj wyrwalo lamane TA TUSI ![]() ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-02-21 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | ||||||
Zakorzenienie
|
no nie sa, ale ja wole czytac, bo jest ciszej glos i jak dzieci placza z dwoch stron to nie slysze co mowia na filmie ;P
Cytat:
![]() Anoxa co sie odwlecze to nie uciecze, Hubcia siniaki nie omina ![]() Biedny Hubcio ma cos pecha, ale chyba to juz ostatnia 3-dniowka co ![]() Cytat:
Wychowawczy mozna w 3 transzach wziac Cytat:
![]() Cytat:
![]() uff to rewelacja, dla nas to raczej zadna roznica skad bedziesz pisac do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale sie dzis ucieszylam, bo do srodowego kina dojdzie czwartkowy fitness z MAja, zmienili grafik i nowe zajecia sa dla mam z dziecmi od 3 miesiecy do lat3 ![]() ![]() Hej Modro no tak to jest po powrocie do pracy ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-02-21 o 21:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Sto lat dla solenizantów ![]() ![]() olakola Kubus sliczny i taki sprawny, że mam wrażenie, że on ma juz roczek!! ![]() Jutro przychodzi potencjalna niania dla Frania, bo we wtorek wracam do pracy. Ta pania znam i mam nadzieję, że Frankowi przypasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Raczkowanie
|
WITAM WRÓÓÓÓÓÓÓÓCIŁLLLLLLLLLLLL LLAM Z PRACY
byłam zobaczyłam pogadałam popracowałam pościemniałam i wróciłam ale najważniejsze to że bardzo tęskniłam za Córcią ![]() a i ona podono cały czas szukała mnie wzrokiem i patrzyła czy z kuchni czasami nie wychodzę kocchana córeczka mamusi tak naprawdę to nie było tak źle najważniejsze to znaleść sobie zajęcie i nie myśleć oraz nie patrzec na zegarek ![]() martysek widzisz wszystko się wyjaśniło i poukładało teraz możesz powoli bez nacisku przyzwyczajać dzieciaczka do innego jedzenia niz cycuś a nie tak w stresie jak jeszcze kilka dni temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
nie wiem, u nas jest reakcja alergiczna na deserki ze sloików a na mandarynkę (normalną) nie ma, więc troszkę daję. On nie zje więcej niż pół mandarynki.
Mój Kuba je: banana, mandarynkę, zupkę (2 rodzaje tylko) i cyca muszę coś z tym zrobic, bo niedługo 8 miesięcy a on tylko cyca i cyca Marta_d1 - dziękuję, dziękuję poczytałam o stulejce, bo chciałam wiedziec kiedy najlepszy moment, żeby coś z tym zrobic i ... ![]() Kuba jak sika to mu się robi balonik z siusiaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
Ola - Kubuś jest nieziemski!
![]() Siala - tak ostatnio o tobie myślałam, że tak zniknęłaś w niewyjaśnionych okolicznościach... a ty się po kryjomu czosnkiem traktujesz ![]() super z tym dojeniem butelki ![]() ![]() Anoxa - super że będziesz miała neta ![]() ![]() ![]() Martysku - ale świetnie z tą pracą tzn z urlopem ![]() ![]() ![]() Niezawsze - łaaaa zazdroszczę fitnessu z dzidziem!! teeeeeż bym poszła.... ![]() Marta - trzymam kciuki żeby się pani niania spodobała Franiowi ![]() Glooria - fajnie że przebrnęłaś przez pierwszy dzień, to teraz już z górki ![]() cześć!!! u nas dziś taka piękna pogoda była że nie chciało mi się do domu wracać ze spaceru ![]() ![]() ![]() wrzucam fotkę ze spacerku specjalnie dla tych którym się wiosna marzy ![]() ![]()
#3115 |
Raczkowanie
|
jaszczka, slicznego masz dziecia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- olakola, moj Kacperek tez mial taki okres tylko cyc i cyc, a jak zaczelam mu wprowadzac po kolei warzywka, miesko, owocki to az mu sie uszka zaczesly ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- glooria, moj Kacperek tez wodzi ciagle za mna wzrokiem , jest pieszczoszkiem i tez bardzoo szybko teskni za mna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zadomowienie
|
olakola mały jest fantastyczny!!!
anoxa dobrze, że neta będziesz miala bo mym tęskniła ![]() martysku super że znaleźliście rozwiązanie! jaszczka Patryczek jest boski! też myślałam, że 3dniowka jest raz...buuu Ja od wtorku do pracy za tydzień już ![]() ![]() ![]() Nic uciekam luli. ps. u nas zabka nie widze ale maly się często budzi w nocy, nie wiem jak dam w rade wpracy |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zadomowienie
|
hej Pampiszonka!
![]() ![]() ![]() ![]() Patryk do tatusia podobny jak 2 krople wody, ja się śmieję, że gdyby nie to że ze mnie wyszedł to bym nie powiedziała, że mój ![]() Ola - ale super z domkiem!! strasznie ci zazdroszczę! mój już stoi gotowy a ja nie mogę w nim mieszkać ![]()
#3118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3119 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze pije mleko moj mlody za chiny nie chce wypycha jezykiem i pluje i na tym u nas sie konczy podawanie mleka ale musze przyznac ze daje mu jogurciki i uwielbia je a nie ma zadnych efektow ubocznych wiec co dwa trzy dni dostaje moj Diabel przekonuje Hubcia do taty ale mlody sie nie daje co gorsze zrobil sie mamim synkiem i jak ma zostac z kims innym choc na chwile to jest placz tak jak dzisiaj poszlam siusiu a on zostal z mezem wiem ze mezowi przykro i tlumacze mu ze to minie i to wina tego ze mlody non stop ze mna jest i ze trzeba to zmienic wiec mysle ze wspolny wyjazd do nl wyjdzie nam na dobre Cytat:
i tego ci zazdroszcze w duzym miescie mimo ze uwielbiam cisze spokoj i brak korkow na swoim zadupiu to wlasnie brakuje mi kina i tego typu zajec abym mogla z mlodym chodzic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chwal sie zdjeciami!!!!!!!!!
![]() |
#3120 |
Wtajemniczenie
|
jaszczuś-Patryś cuuudny!!!! ile stopni u Was bylo? zazdroszcze, bo u nas dzis pokazuje -16, wiec docen to co masz
![]() niezawsze- jakie to sa zajecia? w jakims fitness clubie?tez bym bardzo chciala chodzic na cos takiego, ale nie moge nic znalezc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.