Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 21:15   #2431
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
to jest najlepsze ze imiona zawsze sie nam z czymś albo kims kojarzą
Tak jest dokładnie wiele imion odrzuciałam co jest śmieszne bo ktoś miał tak na imię i go nie lubiłam głupie ale prawdziwe

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:20   #2432
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
A jak to się robi?? Czy wystarczy udać się do apteki czy muszę to robić w laboratorium?
Przepraszam, ale zielona jestem jeszcze w tych sprawach...
P.S. Niezłą masz szefową
szefowa mi się udała to fakt a na betę musisz iśc do laboratorium, bo to się z krwi robi, w porządnej placówce masz wyniki tego samego dnia, po czym robisz nastepne na 2 dzień, bo ważny jest przyrost

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mnie się podoba:
Flora
Gaja
Inga
Kalina
Klara
Malwina
Róża
Z naciskiem na Róża
znam Ingę i jest fajna babka, znam Kalinę matkę Maliny i tez jest fajna, mój dobry kumpel ma córkę Różę, na którą wszyscy mówią... Buła

ja mam swoje typy i trzymam je dla siebie, kiedyś koleżance powiedziałam i dziwnym trafem jej syn ma tak na imię

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Marcel to i moje imię dla chłopca Jest przecudne, ale mój tż mówi, że kategorycznie nie!
mój dziadek miał Marceli na imię, fajnie, że jets takie popularne

Cytat:
widze ze wszystkie prawie miałysmy być chłopakami he he ja miałam być Wiktorem a wyszłam ja
miałam być Karolem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam się nasłuchałam że ubranek i rzeczy nie można kupować za szybko, tym bardziej jak jeszcze nie ma tego pierwszego trymestru nawet. Myślę że na zakupy to będzie jeszcze czas a do upałów daleko ale rozumiem to tłumaczenie i parcie bo wszystko jest takie urocze i w ogóle Ja poczekam do 6 miesiąca mniej więcej, jak już będę pewna że jest ok
masz czas na zakupy do 01.07, bo wtedy podnoszą VAT do 23%

jeszcze jedna sprawa - macie problem z zaparciami? bo ja nie jestem przyzwyczajona, że chodzę do kibelka raz na 2-3 dni, zastosowałam terapię szokową - zmiksowałam śliwki i wiśnie z jogurtem, jak to nie pomoże, to się wykończę i
Stary 2011-02-21, 21:22   #2433
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
aa2 nie musimy tylko o dobrym, warto napisać coś w formie przestrogi a mi to zaupełnie bo ja co chwilę się nakręcam więc jakiś kopniak by się przydał
no to tak w skrócie jak zaszłam wtedy w ciąże to było wszystko ok nic nie wskazywało na to ze coś jest nie tak, poszłam na badania prenatalne z myslą ze poznam płec dziecka (w dzień kiedy sie wybierałam na to usg stresowałam sie zczy wszystko bedzie ok, przed wizytą zaobserwowałam lekkie plamieni)e no i okazało sie ze poroniłam, jak wracałam od lekarza to juz plamiłam więcej a na drugi dzień wylądowałam w szpitalu-zadziałała psychika wiedziałam ze jest źle i od razu krwawienie itd dopóki o tym nie myślałam to nie było ani jednej plamki, w dzień wizyty jaby jakieś przeczucie mnie dopadło i widać słusznie

no ale teraz bedzie ok u mnie i u wszystkich zobaczysz myślenie pozytywne włączone
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:25   #2434
Kika_27
Przyczajenie

WITAM WAS SZCZĘŚCIARY!!!!!
serdecznie Wam wszystkim gratuluję i życzę zdrowej szczęśliwej ciąży do końca....niestety mi nie było to dane tym razema termin także miał byc na przełomie wrzesień/pażdziernik... trzymam za Was wszystkie kciuki i proszę dbajcie o siebie , nie lekceważcie żadnego najmniejszego nie pokojącego sygnału, pierwsze 3m-ce są najwazniejsze i decydujące,sciskam was i pozdrawiam
Kika_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:36   #2435
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez Kika_27 Pokaż wiadomość
serdecznie Wam wszystkim gratuluję i życzę zdrowej szczęśliwej ciąży do końca....niestety mi nie było to dane tym razema termin także miał byc na przełomie wrzesień/pażdziernik... trzymam za Was wszystkie kciuki i proszę dbajcie o siebie , nie lekceważcie żadnego najmniejszego nie pokojącego sygnału, pierwsze 3m-ce są najwazniejsze i decydujące,sciskam was i pozdrawiam
A co się stało? Poronienie?

No Air, jak się czujesz? Jesteśmy w podobnej formie, jak widzę...
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:45   #2436
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
no to tak w skrócie jak zaszłam wtedy w ciąże to było wszystko ok nic nie wskazywało na to ze coś jest nie tak, poszłam na badania prenatalne z myslą ze poznam płec dziecka (w dzień kiedy sie wybierałam na to usg stresowałam sie zczy wszystko bedzie ok, przed wizytą zaobserwowałam lekkie plamieni)e no i okazało sie ze poroniłam, jak wracałam od lekarza to juz plamiłam więcej a na drugi dzień wylądowałam w szpitalu-zadziałała psychika wiedziałam ze jest źle i od razu krwawienie itd dopóki o tym nie myślałam to nie było ani jednej plamki, w dzień wizyty jaby jakieś przeczucie mnie dopadło i widać słusznie

no ale teraz bedzie ok u mnie i u wszystkich zobaczysz myślenie pozytywne włączone
bardzo Ci współczuję a jednocześnie cieszę się ze jesteś tu teraz z nami z nowym podejściem.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:51   #2437
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo Ci współczuję a jednocześnie cieszę się ze jesteś tu teraz z nami z nowym podejściem.
no trochę przeżyłam i odbiło sie to na mnie , dlatego teraz was czasem tak w koło męczę tymi pytaniami o usg itd
a niedawno chyba pisałas ze ni ezaczyna sie zdania od no

chciałam w ogóle leciec gdzies na usg wczesniej niż mam wizyte u mojej lekarki ale chyba jej zaufam i poczekam cierpliwośc moze zostanie nagrodzona super fotką z usg
Stary 2011-02-21, 21:54   #2438
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość

miałam być Karolem

masz czas na zakupy do 01.07, bo wtedy podnoszą VAT do 23%

jeszcze jedna sprawa - macie problem z zaparciami? bo ja nie jestem przyzwyczajona, że chodzę do kibelka raz na 2-3 dni, zastosowałam terapię szokową - zmiksowałam śliwki i wiśnie z jogurtem, jak to nie pomoże, to się wykończę i
Ja miałam być Józkiem. Na cześć dziadka.
A co gorsza, jak już się urodziłam tata uznał, że w takim razie będę Józefą
Na szczęście mama się nie zgodziła

ad.2 mi pomógł kompot z suszonych śliwek teraz juz ok
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 21:56   #2439
Kika_27
Przyczajenie

można tak powiedzieć....ciąża pozamaciczna, do 6tyg. byłam przekonana że jestem w normalnej ciąży...i tak jak Wy planowałam, cieszyłam sie z każdej drobnej rzeczy...tak Wam zazdroszczę ale zarazem cieszę się Waszym szczęściem
padło na mnie i moje maleństwo zostało usunięte w 7tyg. tak było mi pisane "odgórnie" , trudno mi było -jest w sumie nadal sie z tym pogodzić ale trzeba...
Stary 2011-02-21, 21:59   #2440
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
można tak powiedzieć....ciąża pozamaciczna, do 6tyg. byłam przekonana że jestem w normalnej ciąży...i tak jak Wy planowałam, cieszyłam sie z każdej drobnej rzeczy...tak Wam zazdroszczę ale zarazem cieszę się Waszym szczęściem
padło na mnie i moje maleństwo zostało usunięte w 7tyg. tak było mi pisane "odgórnie" , trudno mi było -jest w sumie nadal sie z tym pogodzić ale trzeba...
współczuję. Rozumiem, że dopiero Usg pokazało prawdę ?

Wymianka.
Stary 2011-02-21, 22:04   #2441
Brida
Rozeznanie

Cotynato nie kupowanie ubranek jest też przesądem który najczęściej słyszałam. I jedynym jaki trochę mnie "przekonuje" w tym sensie, że boje się kupować

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Ja też bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Twoje szczęście w przyszłości.
Stary 2011-02-21, 22:05   #2442
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie Ci współczuje bo wiem jak sie czujesz, jedna dobra rzecz i mam nadzieje ze choc troszke cie to pocieszy ze tak wcześnie wykryto ze to ciąża pozamaciczna, u mojej siostry przez głupiego lekarza nie wykryto za wczasu i trafiła na izbe przyjęć na osatni moment bo i z nia mogło byc kiepsko, no i jeśli cie to pocieszy jest teraz szczęśliwa mama dwóch córek wiec i Ty na pewno bedziesz jeszcze mamą zobaczysz, trzymaj sie cieplutko

tak w zasadzie to mówią zeby do lekarza na pierwsze usg iśc w póxniejszym tygodniu, niektórzy lekarze wrecz robia je dopiero w 12 a jak widac wczesne usg może własnei wykryć czy wszystko jest na właściwym miejscu wiec te wizyty wczesne nie sa takie złe
Stary 2011-02-21, 22:06   #2443
spray
KWC

Cytat:
Bardzo, bardzo współczuję. Odnalazłam Twój post z opisem tego co się stało i krew mi zmroziło.

Na szczęście jedna ciąża pozamaciczna nie przekreśla Twoich szans na macierzyństwo. Czuję, że jeszcze przed wakacjami zaciążycie
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:06   #2444
Brida
Rozeznanie

Aa2 prenatalne? czyli w którym tyg?
Stary 2011-02-21, 22:09   #2445
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Cotynato nie kupowanie ubranek jest też przesądem który najczęściej słyszałam. I jedynym jaki trochę mnie "przekonuje" w tym sensie, że boje się kupować
Ja też się boję. Na wszystko będzie czas.

Wymianka.
Stary 2011-02-21, 22:16   #2446
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2 prenatalne? czyli w którym tyg?
w 12

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Kika własnie tez przeczytałam cały opis, boziu kochany to straszne, boże jak ty sie nacierpiałaś, myślałam ze ominęło Cie krojenie, kurcze to teraz chyba musisz rok odczekać ze staraniami? czy nie musisz?
Stary 2011-02-21, 22:16   #2447
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
: Jak sie podbija (...) ?
A co to znaczy w odniesieniu do wózka?

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Witam mamuski nie bylo mnie jakis czas i musze przyznac ze zaczelo mi was brakowac Pare dni temu dostalam krwotoku i musialam jechac jak najszybciej do kliniki, okazalo sie pozniej ze to jakas infekcja bo z maluszkiem jest wszystko dobrze i nawet kosmówka sie przykleila z powrotem przez branie tego duphastonu mam lezec i sie byczyc, wiec korzystam z okazji, tyle tylko ze codziennie o 4 rano sie budze i jest koniec, ni hu hu spac dalej przez to jestem senna caly dzien, ale co tam.
Lullaby, dobrze że już jest lepiej, ale strachu się pewno najadłaś

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
narazie to tylko widzieliśmy maleństwo na USG. niby lekarz powiedział, że wszystko w porządku, ale wydaje mi się, że ono chyba jest za małe. to był 10t 4d i miało 40.2 mm. jestem chora (miałam gorączkę; teraz został mi okropny kaszel i katar), biorę antybiotyk i dodatkowo się boję...
No coś Ty, wymiary są bardzo ok Witaj

Cytat:
no ja tezczytam i dlatego sie martwie, bo wszedzie laski pisza ze w 7 tyg widziały serduszko , no ale ni episza czy temn siudmy tydzień u nich to było od @ czy własnie wyszło na usg u mni ew 7 tyg według@ był pęcherzyk i ciało żółte (na usg wiek płodu 5 tyg)
No to chyba nie czytałaś mojej historii U mnie w ósmym tygodniu nie było zarodka, a co tu o sercu mówić. Nie wiem jak to się stało, ale teraz zarodek jest prawie wymiarowy.

Cytat:
Ale wiem o co Ci chodzi - pewnego stanu zachwytu objawiającego się tak zwanym "tiu tiu tiu" ja raczej nie osiągnę.
Świetne Ja "stanu tiu tiu" bankowo nie osiągnę, a jeżeli tak to sama siebie zaszokuje tym
Zdziwiłam się, że już o wózkach myślicie (niektóre nawet coś więcej niż myślą!), łóżeczkach, ubrankach. Dla mnie to jakaś odległa przyszłość, nawet nie przyszło mi do głowy żeby o tym pomyśleć.
Imiona to co innego, bo już wcześniej sprawę przemyślałam, to teraz mniej więcej wiem co nam się podoba.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ps. czy bolą was brzuchy jeszcze ? (10-12 tydzień ) ja jestem 11 i 4 i jakoś tak ustały bóle , cycki bolą, mdlości od czasu do czasu no i spanie dalej się ciągnie
Mnie brzuch w ciągu ostatnich trzech dni jakoś bardziej boli (11t2d dziś).

Cytat:
Współczuję

Gratuluję nowym mamom, gratuluję udanych wizyt

Spray, No air, współczuję bardzo i dziwi mnie, że lekarze jakoś olali sprawę. Na poprzednim moim wątku ciążowym jedna z dziewczyn cierpiała na podobnie silne wymioty, była w szpitalu ładnych kilka dni, dostawała tam jakieś leki i po tej kuracji minęło jak ręką odjął, czyli jednak sa chyba na to sposoby.

Byłam dziś na wizycie kontrolnej u mojego gina. Hehe, miałam znowu usg, maluch się obracał i w ogóle jakoś inaczej wyglądał, zmieniły mu się proporcje na rzecz tułowia Ma już 4,5 cm Lekarz przy okazji, chyba że mały się ładnie ustawił zmierzył mu fałd karkowy i zobaczył kość nosową (ok x 2). Pewno jeszcze będę miała te pomiary robione przy okazji następnej wizyty (09.03), chociaż w kartę ciąży mam już wyniki wpisane Jestem ciągle ponad tydzień do tyłu według OM, ale nie czepiam się

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:20   #2448
Kika_27
Przyczajenie

tak, 2usg wykazało, ja jestem jak najbardziej za tym zeby te usg wczesnie wykonywać dzieki temu uniknęłam wstrząsu o którym koleżanka wyżej pisze i nie pisałabym tu teraz z Wami
dziękuje Wam za wsparcie i pocieszenie, dobrze jest tak komuś obcemu sie czasem zwierzyć..... moi bliscy w tym mąż są kochani wspierają mnie lecz wolą chyba nie poruszać tego tematu żeby mnie nie zasmucać itd. więc nie rozmawiam na co dzień o tym co się wydarzyło
uciekam już z tego wątku ale wierzę że w nie długim czasie dołącze do podobnego tak łatwo sie nie poddam
TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO WRAZ Z MALEŃSTWAMI!!!!
Stary 2011-02-21, 22:22   #2449
aa2
Zakorzenienie

Agnyska własnie czytałam wątek od początku i wiem ze miałas przeboje tylko nie pamietałam jak to sie odnosiło do tygodni ciązy, wiem zę Spray miała małe problemy, pamiętam ze sie ucieszyłam ze sie okzazało ze jest wszystko ok i wtedy pomyłslałam sobie ze to dobry znak że jednak watek nie zaczoł sie od złych wieści ja to mtakie dziwne znaki sobie wmawiam i potem wierze ze dzięki takim znakom bedzie dobrze
Stary 2011-02-21, 22:25   #2450
Kika_27
Przyczajenie

aa2 nie nie trzeba czekać rok, juz po 3@ mozna sie starac ponownie wg lekarzy lecz sęk w tym że ja/my do tej pory nie planowaliśmy...poprostu tak sie stało dosłownie m-c po cudownym slubie....
a miało być tak pięknie....
Stary 2011-02-21, 22:30   #2451
cotynato
Zakorzenienie

Agnyska tak szybko pomeierzyli ? U ciebie to chyba jeszcze 11 tygodnia nie ma nawet nie ?

Wymianka.
Stary 2011-02-21, 22:35   #2452
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Agnyska własnie czytałam wątek od początku i wiem ze miałas przeboje tylko nie pamietałam jak to sie odnosiło do tygodni ciązy, wiem zę Spray miała małe problemy, pamiętam ze sie ucieszyłam ze sie okzazało ze jest wszystko ok i wtedy pomyłslałam sobie ze to dobry znak że jednak watek nie zaczoł sie od złych wieści ja to mtakie dziwne znaki sobie wmawiam i potem wierze ze dzięki takim znakom bedzie dobrze
To ja wezmę Ciebie za wzór, bo mnie jakoś czarnowidztwo dopadło i w ciągłym strachu żyję

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-02-21 o 22:45
Stary 2011-02-21, 22:36   #2453
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wezmę z Ciebie wzór, bo mnie jakoś czarnowidztwo dopadło i w ciągłym strachu żyję
12 tydzień i nie przeszło omamo. To ja jednak zwariuję do końca. Miałam nadzieję że 12 tydz. to przełom.

Wymianka.
Stary 2011-02-21, 22:38   #2454
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wezmę z Ciebie wzór, bo mnie jakoś czarnowidztwo dopadło i w ciągłym strachu żyję
mam tak cały czasz głupszych rzeczy to robie tak np: jak z autobusu wyjdzie pierwszy facet to bedzie dobry znak i tak w koło sie takich rzeczy dopatruje
Stary 2011-02-21, 22:43   #2455
Brida
Rozeznanie

Cytat:
12 tydzień i nie przeszło omamo. To ja jednak zwariuję do końca. Miałam nadzieję że 12 tydz. To przełom.
może to kilkudniowy proces

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-02-21 o 22:45
Stary 2011-02-21, 22:55   #2456
Jayne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cristinedeville Pokaż wiadomość
Nie zrobia mi poki ze mna sie nie skontaktuje polozna...a wogole robia to dopiero w 10tc a wczesniej nic ci nie zrobia bo ich nie bardzo obchodzi co sie stanie:/ uroki Angli...praktycznie do 3ciego miesiaca maja cie w ...
Nawet mi nie zbadali krwi zeby ciaze potwierdzic bo przeciez testy starcza.
hi
Troszke nie rozumiem...Ja tez jestem w Angli, ale jezżeli ty czujesz sie nie pewnie to idz po prostu do GP!!! nakrzycz na nich... dużo zależy od twojego podejscia do lekarza no i na kogo trafisz..ale zawsze możesz lekarza zmienic--oni tez sa ludzmi! a przepisano ci juz połozna? miałas pierwsza wizyte??? przepraszam a a w ktorym tyg jestes? bo nie doczytałam...
no niestety tutaj ciazy do 12 tyg nie traktuja poważnie... nic nie dadza na podtrzymanie jak w polsce..może to i dobrze.. tak miąło byc i już..wszystko naturalnie.. nie martw sie! czekam na odpowiedz może jakos doradze...

Edytowane przez Jayne
Czas edycji: 2011-02-21 o 22:56
Jayne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:14   #2457
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Hej!
Szalejecie dziewczyny, lozeczka, wozki, imiona, ubranka...

Ja chyba musze poczekac z kilka miesiecy, az bardziej do mnie dotrze ze jestem w ciazy... bo narazie to takie nierealne dla mnie.

Chociaz nad imionami zastanawialismy sie juz kiedys, i dla dziewczynki bedzie pewnie Martynka, a dla chlopca Jas - chociaz TZtowi nie bardzo pasuje ten Jas.

A czy ja jestem jedyna ktora nie chce znac plci dziecka?
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:36   #2458
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hehe dobrze, że od Łukasza nie ma imienia żeńskiego
Mi się Julia podobało niesamowicie ale jakoś za dużo ich już Zastanawiam się jeszcze nad Anią - takie proste i mało używane już
A wlasnie ze jest zenska wersja od Lukasz- Lucja

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A co to znaczy w odniesieniu do wozka?
Chodzi o latwosci podjezdzania np. Pod kraweznik

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:59   #2459
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

ponieważ tp mam określony na 17/09, sprawdziłam imieniny chłopaków, które wypadają tego dnia:
  • Dezyderiusz
  • Drogosław
  • Justyn
  • Lambert
  • Narcyz
  • Szczęsny
Stary 2011-02-22, 00:02   #2460
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Lewaloff, nie pozostaje Ci nic innego jak sie rozdwoic w inny dzien

Swoja droga, skad takie imiona??? Czy ludzie naprawde taka krzywde robia dzieciom?
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości