|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Tak jest dokładnie
głupie ale prawdziwe
|
|
#2432 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam swoje typy i trzymam je dla siebie, kiedyś koleżance powiedziałam i dziwnym trafem jej syn ma tak na imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze jedna sprawa - macie problem z zaparciami? bo ja nie jestem przyzwyczajona, że chodzę do kibelka raz na 2-3 dni, zastosowałam terapię szokową - zmiksowałam śliwki i wiśnie z jogurtem, jak to nie pomoże, to się wykończę i
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale teraz bedzie ok u mnie i u wszystkich zobaczysz myślenie pozytywne włączone |
|
|
|
|
#2434 |
|
Przyczajenie
|
WITAM WAS SZCZĘŚCIARY!!!!!
![]() serdecznie Wam wszystkim gratuluję i życzę zdrowej szczęśliwej ciąży do końca....niestety mi nie było to dane tym razem a termin także miał byc na przełomie wrzesień/pażdziernik... trzymam za Was wszystkie kciuki i proszę dbajcie o siebie , nie lekceważcie żadnego najmniejszego nie pokojącego sygnału, pierwsze 3m-ce są najwazniejsze i decydujące,sciskam was i pozdrawiam |
|
|
|
#2435 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() No Air, jak się czujesz? Jesteśmy w podobnej formie, jak widzę... |
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Ci współczuję a jednocześnie cieszę się ze jesteś tu teraz z nami z nowym podejściem. |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałam w ogóle leciec gdzies na usg wczesniej niż mam wizyte u mojej lekarki ale chyba jej zaufam i poczekam cierpliwośc moze zostanie nagrodzona super fotką z usg
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co gorsza, jak już się urodziłam tata uznał, że w takim razie będę Józefą Na szczęście mama się nie zgodziła ![]() ad.2 mi pomógł kompot z suszonych śliwek teraz juz ok |
|
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
|
można tak powiedzieć....ciąża pozamaciczna, do 6tyg. byłam przekonana że jestem w normalnej ciąży...i tak jak Wy planowałam, cieszyłam sie z każdej drobnej rzeczy...tak Wam zazdroszczę ale zarazem cieszę się Waszym szczęściem
padło na mnie i moje maleństwo zostało usunięte w 7tyg. tak było mi pisane "odgórnie" , trudno mi było -jest w sumie nadal sie z tym pogodzić ale trzeba...
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję. Rozumiem, że dopiero Usg pokazało prawdę ?
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cotynato nie kupowanie ubranek jest też przesądem który najczęściej słyszałam. I jedynym jaki trochę mnie "przekonuje" w tym sensie, że boje się kupować
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w zasadzie to mówią zeby do lekarza na pierwsze usg iśc w póxniejszym tygodniu, niektórzy lekarze wrecz robia je dopiero w 12 a jak widac wczesne usg może własnei wykryć czy wszystko jest na właściwym miejscu wiec te wizyty wczesne nie sa takie złe |
|
|
|
|
#2443 | |
|
KWC
|
Cytat:
Na szczęście jedna ciąża pozamaciczna nie przekreśla Twoich szans na macierzyństwo. Czuję, że jeszcze przed wakacjami zaciążycie
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
Aa2 prenatalne? czyli w którym tyg?
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się boję. Na wszystko będzie czas.
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
w 12
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Kika własnie tez przeczytałam cały opis, boziu kochany to straszne, boże jak ty sie nacierpiałaś, myślałam ze ominęło Cie krojenie, kurcze to teraz chyba musisz rok odczekać ze staraniami? czy nie musisz? |
|
|
|
#2447 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A co to znaczy w odniesieniu do wózka?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w ósmym tygodniu nie było zarodka, a co tu o sercu mówić. Nie wiem jak to się stało, ale teraz zarodek jest prawie wymiarowy.Cytat:
![]() Zdziwiłam się, że już o wózkach myślicie (niektóre nawet coś więcej niż myślą!), łóżeczkach, ubrankach. Dla mnie to jakaś odległa przyszłość, nawet nie przyszło mi do głowy żeby o tym pomyśleć. Imiona to co innego, bo już wcześniej sprawę przemyślałam, to teraz mniej więcej wiem co nam się podoba. Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję nowym mamom, gratuluję udanych wizyt Spray, No air, współczuję bardzo i dziwi mnie, że lekarze jakoś olali sprawę. Na poprzednim moim wątku ciążowym jedna z dziewczyn cierpiała na podobnie silne wymioty, była w szpitalu ładnych kilka dni, dostawała tam jakieś leki i po tej kuracji minęło jak ręką odjął, czyli jednak sa chyba na to sposoby. Byłam dziś na wizycie kontrolnej u mojego gina. Hehe, miałam znowu usg, maluch się obracał i w ogóle jakoś inaczej wyglądał, zmieniły mu się proporcje na rzecz tułowia Ma już 4,5 cm Lekarz przy okazji, chyba że mały się ładnie ustawił zmierzył mu fałd karkowy i zobaczył kość nosową (ok x 2). Pewno jeszcze będę miała te pomiary robione przy okazji następnej wizyty (09.03), chociaż w kartę ciąży mam już wyniki wpisane Jestem ciągle ponad tydzień do tyłu według OM, ale nie czepiam się
|
|
#2448 |
|
Przyczajenie
|
tak, 2usg wykazało, ja jestem jak najbardziej za tym zeby te usg wczesnie wykonywać dzieki temu uniknęłam wstrząsu o którym koleżanka wyżej pisze i nie pisałabym tu teraz z Wami
dziękuje Wam za wsparcie i pocieszenie, dobrze jest tak komuś obcemu sie czasem zwierzyć..... moi bliscy w tym mąż są kochani wspierają mnie lecz wolą chyba nie poruszać tego tematu żeby mnie nie zasmucać itd. więc nie rozmawiam na co dzień o tym co się wydarzyło uciekam już z tego wątku ale wierzę że w nie długim czasie dołącze do podobnego tak łatwo sie nie poddam![]() TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO WRAZ Z MALEŃSTWAMI!!!! |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska własnie czytałam wątek od początku i wiem ze miałas przeboje tylko nie pamietałam jak to sie odnosiło do tygodni ciązy, wiem zę Spray miała małe problemy, pamiętam ze sie ucieszyłam ze sie okzazało ze jest wszystko ok i wtedy pomyłslałam sobie ze to dobry znak że jednak watek nie zaczoł sie od złych wieści
ja to mtakie dziwne znaki sobie wmawiam i potem wierze ze dzięki takim znakom bedzie dobrze
|
|
|
|
#2450 |
|
Przyczajenie
|
aa2 nie nie trzeba czekać rok, juz po 3@ mozna sie starac ponownie wg lekarzy lecz sęk w tym że ja/my do tej pory nie planowaliśmy...poprostu tak sie stało dosłownie m-c po cudownym slubie....
a miało być tak pięknie.... |
|
|
|
#2452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-02-21 o 22:45 |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
12 tydzień i nie przeszło omamo. To ja jednak zwariuję do końca. Miałam nadzieję że 12 tydz. to przełom.
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-02-21 o 22:45 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Troszke nie rozumiem...Ja tez jestem w Angli, ale jezżeli ty czujesz sie nie pewnie to idz po prostu do GP!!! nakrzycz na nich... dużo zależy od twojego podejscia do lekarza no i na kogo trafisz..ale zawsze możesz lekarza zmienic--oni tez sa ludzmi! a przepisano ci juz połozna? miałas pierwsza wizyte??? przepraszam a a w ktorym tyg jestes? bo nie doczytałam... no niestety tutaj ciazy do 12 tyg nie traktuja poważnie... nic nie dadza na podtrzymanie jak w polsce..może to i dobrze.. tak miąło byc i już..wszystko naturalnie.. nie martw sie! czekam na odpowiedz może jakos doradze... Edytowane przez Jayne Czas edycji: 2011-02-21 o 22:56 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Szalejecie dziewczyny, lozeczka, wozki, imiona, ubranka... Ja chyba musze poczekac z kilka miesiecy, az bardziej do mnie dotrze ze jestem w ciazy... bo narazie to takie nierealne dla mnie. Chociaz nad imionami zastanawialismy sie juz kiedys, i dla dziewczynki bedzie pewnie Martynka, a dla chlopca Jas - chociaz TZtowi nie bardzo pasuje ten Jas. A czy ja jestem jedyna ktora nie chce znac plci dziecka?
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Chodzi o latwosci podjezdzania np. Pod kraweznik
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
Lewaloff, nie pozostaje Ci nic innego jak sie rozdwoic w inny dzien
![]() Swoja droga, skad takie imiona??? Czy ludzie naprawde taka krzywde robia dzieciom? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Ja poczekam do 6 miesiąca mniej więcej, jak już będę pewna że jest ok 
a termin także miał byc na przełomie wrzesień/pażdziernik... trzymam za Was wszystkie kciuki i proszę dbajcie o siebie , nie lekceważcie żadnego najmniejszego nie pokojącego sygnału, pierwsze 3m-ce są najwazniejsze i decydujące,sciskam was i pozdrawiam