Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 13:08   #3361
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Moria moje wyniki takie
hematokryt 35,1 - norma od 36
krwinki czerwone 3,89 - norma od 4
hemoglobina 11,5 - norma od 12
krwinki białe 11,3 - norma 4-10

bardzo kiepskie waszym zdaniem?
Stary 2011-02-22, 13:09   #3362
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Właśnie też nie rozumiem. Becikowe jest jedno i jeśli pobiera matka to ojciec musi napisać oświadczenie, że nie pobierał.

Jeśli chodzi o drugiego tysiaka to jeśli zarobek nie przekracza 500 iluś złotych to można się starać ale to inna bajka.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:09   #3363
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
grazin a mogłabyś mnie uświadomić o co chodzi z podwójnym becikowym, bo ja myślałam że to tylko jedna osoba pobiera ??
myszko moje nie podwójne becikowe chyba sie źle wyraziłam.
chodziło mi o podwójny zwrot z grupowego ubezpieczenia.
becikowe sie ma jedno.
chyba ze jest sie w skrajnej biedzie
Stary 2011-02-22, 13:10   #3364
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny, czy da się zrobić w ten sposób:

kupuję gondolkę używaną np. X-Lander (tylko gondolę), no i oddzielnie spacerówkę nową X-Lander XA. to będzie możliwość wpięcia gondoli do stelaża spacerówki?
Na 99% tak, tylko będą potrzebne adaptery do gondoli.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:18   #3365
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
myszko moje nie podwójne becikowe chyba sie źle wyraziłam.
chodziło mi o podwójny zwrot z grupowego ubezpieczenia.
becikowe sie ma jedno.
chyba ze jest sie w skrajnej biedzie
a ja zrozumiałam że chodzi o podwójne becikowe

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:20   #3366
Siasiek
Zadomowienie

No to obiadek zjedzony.

Oglądałyście gazetkę z Reala?! od 24 mają jakąś akcję z dziecięcymi pierdołkami. Prawie pół gazetki to dzieciowe sprawy

It's not about anger
Stary 2011-02-22, 13:20   #3367
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Wydawało mi się, że czuwam cała noc i strasznie zakręcona jestem przez to

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniquac, no mnie też się tak już zrobiło, że od biustu i uciska na maksa

Saniu, mnie się oba podobają

Wiecie, ależ miałam dziś radochę! Bo zajrzałam do jednej szuflady i znalazłam zawiniątko... a w nim... moje ważki! Kiedyś wisiały w moim pokoju panieńskim, potem wzięłam je do nowego mieszkania, chwilę wisiały w sypialni, ale zdjęliśmy. Teraz może będą nad łóżeczkiem Hanki, albo gdzieś, żeby sobie patrzyła
Superowe

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny was tez tak ciagnie do coli ??????
boze jaka mam chcice n kolke
najlepiej z lodem i cytryna
a tam tyle cukruu jest

Mnie niestety bardzo. Ostatnio zaciągnęłam Tż do Mcdonalds i jak się dorwałam do coli, to aż wypalił do mnie z tekstem : ' Spokojnie, bo się udławisz. Nikt Ci przecież nie ukradnie' Wcześniej jakoś nie przepadałam za colą.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
oczywiscie zapomnialam o fotce

Śliczne. I oczywiście na pierwszej fotce nie rozpoznaje siusiaka o ja ślepa!

Cytat:
dziewczyny mozna by pomyslec o jakiejs mamie lub kilku dyzurujacych
na innych watkach maja tak, ze jakby sie ktoras pojawila w szpitalu to ta mama, ktore praktycznie calymi dniami jest tu na watku i w ogolnie na wizazu to przekazywalaby wiadomosci na ogolny

w sensie cos sie dzieje, np zaczynamy rodzic dana mama pisze do dyzurujacej i tas przekazuje dalej, ze E. jest na porodowce itp itd.

Bardzo dobry pomysł. Widziałam na innych wątkach, że mamuśki tak robią i rzeczywiście bardzo przydatne to jest.

za dzisiejsze wizyty

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:22   #3368
the_sania
Wtajemniczenie

właśnie włożyłam kołderkę (wypełnienie) 120x90, którą dostałam od mamy z second-handu (jak nowa) no i włożyłam ją do łóżeczka, ale jakaś wielka mi się wydaje do niego.... łóżeczko standard 120x60.

to tak ma być ?

ech nie piszcie o coli, taką mam chcicę

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:26   #3369
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a ja własnie jeszcze chciałam dopisac sie w pracy do ubezpiecznia PZU no to lipa, cwaniaki...
Dowiedz się jak jest u ciebie, bo np. zarówno ja jaki i mój tata mamy w firmach grupowe z PZU, a mamy zupełnie różne warunki ubezpieczenia, także warto sprawdzić, bo być może u ciebie nie ma okresu karencji.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:28   #3370
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
a ja zrozumiałam że chodzi o podwójne becikowe
fajnie by tak było

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No to obiadek zjedzony.

Oglądałyście gazetkę z Reala?! od 24 mają jakąś akcję z dziecięcymi pierdołkami. Prawie pół gazetki to dzieciowe sprawy
łoo juz na maj promocja ??

No ale jak z tymi dyzurami rozwiazac? Moze sie zdarzyc, ze nie zdazy mamusia jadaca do szpitala wejść na forum i o tym napisac..

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:29   #3371
Weredka
Zadomowienie

Mój mąż opłaca ubezpieczenie grupowe 35 zł za miesiąc i powinien dostać 1500-1700 zł za urodzenie dziecka. Nie wiem jednak jak będzie z tym, bo jest w trakcie zmiany pracy. Jak się uda, to pociągnie to ubezpieczenie do lipca, żeby dostać je wypłacone. Bo w nowej pracy nie będzie miał 9 miesięcy karencji, no chyba, że policzą mu to jako kontynuację.
Grazin, ja mam gorsze wyniki od ciebie:
hemoglobina 10,8
hematokryt 32,2
erytrocyty 3,79
leukocyty 7,3
Żadnych tabletek poza witaminami i magnezem na razie nie biorę... Wizytę mam za dwa tygodnie, więc na razie czekam spokojnie...

I....
bardzo zazdroszczę Wam zakupów :brzyda l:
Ja też bym już tak chciała, ale niestety na razie środków na to nie ma... Czekam na zwrot z urzędu skarbowego...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:33   #3372
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny wlasnie wrocilam z apteki, czy u Was tez jest tak piorunsko drogo? za te rzeczy co mi przepisal ginek zaplacilam 100 euro, straszne ceny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie przydatne i pomocne i w ogole ah i oh

Grazin mysle, ze Twoja wyniki badan sa ok, krwinki czerwone mam podobne

Cytat:
heh nie no spokojnie
ja mialam czasem 140 na 95
i gin sie wtedy smial., Pani do mnie przybiegla??
no ja jak na poprzedniej wizycie mialam takie wysokie to powiedzial, ze pewnie na obiad obzaralam sie pysznego zarelka wloskiego, nie ma to samouwielbienie Wlochow w stosunku do ich zarelka

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ciekawe co u eweski? Już chyba kilka dni jej nie ma, czy mi się wydaje? Zawsze wpadała chociaż na chwilę, nawet jak miała dużo zajęć. No chyba, że przy remoncie mąż internet odciął
no eweska sie pojawila, maz pewnie kable pomylil, dlatego net szwankuje

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
bo u lekarza zazwyczaj wazysz sie po calodniowym jedzeniu a ja powiedzialam, ze kontroluje wage sama o tej samej porze przed sniadaniem i po kibelku wiec to nie jest miarodajne, tym bardizej, ze moja waga w ciagu dnia zmienia sie nawet o 4 kg
o ja tez w domku waze sie przed sniadankiem rano wtedy mam lepszy humor, bo mniej waze

Cytat:
principessina no mnie tez ten bodziak wydawał się większy ale w porównaniu np z 5-10-15 to jest tylko min różnica, każda firma chyba ma inna rozmiarówkę, to ty pewnie tam już zupełnie masz inne te rozmiarki.
A co do hemoroidów to sie nie przejmuj bo pewnie z połowa ciężarnych ma ten problem, dobrze ze Ci coś już na to dał
wiesz co wlasnie zauwazylam, ze ta wloska rozmiarowka jest inna i rzeczy mniejsze, dlatego teraz jak kupuje bodziaki to na 68 a nie na 62, te 62 to jak 56 wygladaja...szczegolnie chicco ma zanizona ta rozmiarowke...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mam.
Na karcie ciąży mam wpisane grupy krwi mojej i tż. I mam mieć ze sobą potwierdzenie grup krwi do porodu (wpięte w kartę ciąży)
Ale przy pierwszym dziecku ryzyko jest prawie zerowe.
no wiem, ze przy pierwszej ciazy jest male ryzyko, ale jak mi nie podadza tego zastrzyku po porodzie to pozniej ew. bede zachodzic w glowe w drugiej ciazy...

Cytat:

Princi - Flawcio Jaki malutki słodziaczek
A cisnienie 130/90 to w normie, dopiero o ile się orientuje powyzej 140/90 to nadciśnienie. Ja cały czas mam tez takie jak Ty, badz w okolicy. Taki widac nasz urok. W zyciu nie miałam np 100/60 i pewnie mieć nie będę. Nie martw sie, jedni sa wysokociśnieniowcy inni nisko

a co do zaparc miałam orkoooopne przed ciąza.. byłam w wc srednio raz na 5-7 dni. Od momentu ciązy jest idealnie, czasem nawet co dzień odwiedzam wujka czesia
o mamusiu 5-7 dni? ja tak w 5tym miesiacu mialam troche zaparc, nie bylam raz w kibelku 3 dni to mialam takie mega bole, a co dopiero tydzien!!!

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jeżeli ja urodzę dziecko za granicą to becikowego nie dostane?!
jesli rodzisz zagranica, ale jestes zameldowana w Pl to dostaniesz becikowe, musisz przetlumaczyc akt urodzenia i zameldowac dzidziusia, chyba 3 m-ce masz na to od porodu, ale nie jestem pewna...

Cytat:
hejo

Princi a ja nie mogę się połapac co, gdzie ma Flavcio. Tam gdzie siusiak to myślałam, że stopa
no ale to jest fotka tylko siusiaka, jak to nie widzicie jaki duzy?

Co do X Factor to we Wloszech bylo juz 5 edycji, oczywiscie na poczatku fajny, ale jak kazdy program pozniej sie "przezera", ale czasem to takie odloty, mozna ze smiechu pasc, jak ludzie moga startowac do takiego programu w ogole nie umiejac spiewac
Stary 2011-02-22, 13:33   #3373
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
zbudynienie totalne Daisy od 24 majĄ promocje hihihi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-22, 13:35   #3374
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

od 24 mają promocje od 24 lutego
Ja wiem, że mam specjalne względy u nas w realu ale jeszcze takiej dalekiej gazetki to mi nie drukują
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Mój mąż opłaca ubezpieczenie grupowe 35 zł za miesiąc i powinien dostać 1500-1700 zł za urodzenie dziecka. Nie wiem jednak jak będzie z tym, bo jest w trakcie zmiany pracy. Jak się uda, to pociągnie to ubezpieczenie do lipca, żeby dostać je wypłacone. Bo w nowej pracy nie będzie miał 9 miesięcy karencji, no chyba, że policzą mu to jako kontynuację.
Grazin, ja mam gorsze wyniki od ciebie:
hemoglobina 10,8
hematokryt 32,2
erytrocyty 3,79
leukocyty 7,3
Żadnych tabletek poza witaminami i magnezem na razie nie biorę... Wizytę mam za dwa tygodnie, więc na razie czekam spokojnie...

I....
bardzo zazdroszczę Wam zakupów :brzyda l:
Ja też bym już tak chciała, ale niestety na razie środków na to nie ma... Czekam na zwrot z urzędu skarbowego...
Ale musi chyba zgłosić kontynuację żeby nie rozwiązali...

Dobra uciekam już. Papa
Miłego popołudnia.

It's not about anger
Stary 2011-02-22, 13:40   #3375
kruczaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, ale gonicie, 1,5h nadrabiania ale dałam radę
dziewczyny piękne zakupki zrobiłyście dla swoich maluchów
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj na badaniach - nie mam cukrzycy ciazowej, ale za to mam anemie I nie wiem teraz, czy dzwonic do lekarza i panikowac czy czekac jeszcze 10 dni do wizyty, ktora mam zaplanowana na 02.03. Podaje Wam wyniki, czy to jest bardzo zle?
Erytrocyty 3.34 mln (norma 3.40-5.20)
Hemoglobina 10.2 g/dl (norma 11.2-15.4)
Hematokryt 31% (norma 33-46)
Jęsli chodzi o erytrocyty i hematokryt to normalne że spada i raczej lekarz nic z tym robić nie będzie. Nie przejmuj się tymi wynikami Ale hemoglobina jest ważna, Lekarz wyjaśnił mi że chodzi o transport tlenu dla dzidzi, napewno dostaniesz żelazo. Ja na ostatniej wizycie też dostałam. Biorę ascofer 3x dziennie. Wynik miałam 11,1. i mam problemy z zaparciami, jak większość kobiete u nas, które łykają żelazo.
dziewczyny piękne zakupki

the_sania ja teżjestem za Mikołajem

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
i chciałam powiedziec jedno! WYKOŃCZĄ MNIE MOJE PLECY! żadnaa pozycja nie jest wygodna. pozycja do spania rzecz jasna
Grazin ja mam to samo, w nocy nie mogę spać o plecy, na szczęście boli chwile i przechodzi, dziwne to. Wystarczy że usiade na łóżku albo trochę pochodzę i ból przechodzi, a po godzinie znowu sie budzę z bólem pleców i to samo.
Dzis samą siebie przebiłam, wstałam w nocy chyba z 7 razy. Albo siku albo plecy....straszne.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Co do imion to jeśli będzie chłopczyk to u nas najprawdopodobniej Tymoteusz. Małż się uparł na to imię już kilka lat temu
Monia my też zastanawiamy sie nad tym imieniem. Będzie albo Cyprian albo Tymoteusz. Tylko czasem zastanawiam sie czy za bardzo nie przesadzam, hehe, ale tylko czasami Podoba mi sie też Olgierd ale Olek nie, a napewno wszyscy by tak właśnie zdabniali to imie.
Cytat:
Jeszcze nie, zaraz obejrzę

A co do ubezpieczenia to my też mamy, ode mnie z pracy grypowe z PZU. Płace 51 zł a za urodzenie dziecka jest 1500zł. Wiec wpadnie dodatkowe 3000zł Potem mam zamiar zmniejszyć składkę na 35 zł. Bo po co tyle płacić. U mnie też jest okres karencji dla ciązy, 9 m-cy.

Coś jeszcze miałam napisać i oczywiscie nie pamietam, ehhh
A trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

zastanawiamy sie nad tymi mebelkami, co myślicie?? Pasują dla chłopaka? Bo mnie się wydaje że to tylko kwestia dodatków.
http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/
Kolekcja magnolia

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2011-02-22 o 13:42
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:43   #3376
andziot
Zakorzenienie

atiz trzymałam
anulinka2009 wszystkie tęskniłyśmy po cichutku
5 zaległych wypłat ??????????? i on jeszcze tam pracuje ??????? moja noga już by tam nie postawiła !
Grazin widzę że naprawdę Cię bierze chandra, żadnej buźki uśmiechniętej
Marsz na basen !!!! dobry pomysł !!!
wyniki morfologii wcale nie takie kiepskie
principessina wcale nie takie wysokie to białko, ale masz rację że nie powinno go być w ogóle
fajne foteczki
anula_81 ja już sama nie wiem jak mała leży, bo czkawkę niby u dołu czuję, ale u góry jak ręką wymacam to coś twardego jakby głowę czuję (chyba że to dupka, to ale za twarda ciut na tyłek ) więc pozostaje mi czekać na wizytę u gina, która już niedługo
matallewar przytulnie tam u Ciebie
eweska jesteś w końcu kciuki za wizytę
ddaaiissyy ja zadnej ksiazeczki ciążowej nie pokazywałam jak odbieralismy becikowe,mąż sam załatwiał i wziął chyba tylko akt urodzenia

witam się !
byłam zamienić ten płaszczyk i się udało
na dworze -13, ubrałam się jak na syberię i wyruszyłam
przeżyłam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:44   #3377
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kuurde duuuzo pieniazków sie dostaje, jak ma sie dodatkowo płacone ubezpieczenie ! myslalam ze tak z 300 zł

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-22, 13:44   #3378
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kochane
Ja znowu dzisiaj miałam koszmarną noc, jak tak dalej pójdzie to się wykończę, przez to moje nie spanie i stres z tym związany mam co chwilę skurcze ....ehh szkoda gadac

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja mam w PZU, ale to jest grupowe w pracy. Nawet nie mam przy sobie tej polisy (leży u mnie w biurku w firmie) i nie pamiętam ile mąż by dostał, gdybym umarła i ile dokładnie jest za każdy procent uszczerbku na zdrowiu. Jedyne co pamiętam, to że płace składkę 42,30 zł, gdybym trafiła do szpitala, to za każdy dzień dostane 25 zł, pamiętam też, że za urodzenie dziecka dostane 900 zł. Wiem, że jak porównywałam to z ofertami indywidualnymi na rynku, to przy tej wysokości składki, oferta jest dobra.
Natomiast, gdyby się wypowiedziały osoby mające indywidualne ubezpieczenie, to też jestem zainteresowana, ponieważ mój mąż nie ma żadnego ubezpieczenia na życie, a u niego w pracy nie ma opcji ubezpieczenia grupowego. Wiem, że jak dzwonił do kilku ubezpieczalni w październiku, ale wtedy pytał głównie ile by dostał za urodzenie dziecka, to albo w indywidualnym nie było takiej opcji, albo trzeba było mieć 9 miesięcy ciągłości ubezpieczenia. I w sumie cała akcja skończyła się na paru telefonach i nadal jest nieubezpieczony, co mnie bardzo denerwuje.
Ja jestem ubezpieczona grupowo i wydaje mi się, że są to naprawdę dobre warunki, do grudnia składka wynosiła 40zł (teraz 48zł), a za urodzenie dziecka jest 2000zł. Ubezpieczona jestem w AXA, ale np. miałam i nadal mam przeboje z wypłatą świadczenia za pobyty w szpitalu w ciąży (bo przecież ciąża to nie choroba ).

Cytat:
a powiedzcie mi dziewczyny, czy da się zrobić w ten sposób:

kupuję gondolkę używaną np. X-Lander (tylko gondolę), no i oddzielnie spacerówkę nową X-Lander XA. to będzie możliwość wpięcia gondoli do stelaża spacerówki?
Kochana też już nad tym myślałam , żeby obniżyc koszty, ale zastanawiałam sie czy jak np. gondolka bedzie z 2009 a spacerówka z 2011 to adaptery będą pasowały i czy to się wszystko da sklecic. Poza tym jak popatrzyłam na ceny nowych spacerówek to to kombinowanie mija się z celem, bo nowy zestaw gondola+spacerówka można kupic już za 1150zł na allegro
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:47   #3379
the_sania
Wtajemniczenie

Kruczaaa mi tak średnio te mebelki się podobają..

Andziot super, że się udało poproszę zdjęcie płaszczyka, najlepiej na Zosi

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana też już nad tym myślałam , żeby obniżyc koszty, ale zastanawiałam sie czy jak np. gondolka bedzie z 2009 a spacerówka z 2011 to adaptery będą pasowały i czy to się wszystko da sklecic. Poza tym jak popatrzyłam na ceny nowych spacerówek to to kombinowanie mija się z celem, bo nowy zestaw gondola+spacerówka można kupic już za 1150zł na allegro
no teraz też to chyba do mnie dotarło. nawet zestaw używany gondola+spacerówka tanio można dostać. nudzi mi się i wymyślam już różne opcje

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-22, 13:50   #3380
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Ło matko !!!!!!!!! co za tępak !! Siasiek, sorry
Ja myslalam, ze dorwałyscie już gazetkę na maj i sie martwiłam czy dam radę jeszcze iśc na zakupy bo termin 03 czerwiec z usg

Dziekuje za oświecenie

Andziotka, wazne ze nie zamarzłas, widziałam rano w tv, ze w Toruniu o 6,15 było -24

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-22, 13:51   #3381
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczynki o to moje ostatnie zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01911_1480x1110.jpg (152,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01912_1480x1110.jpg (114,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01913_1480x1110.jpg (124,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01914_1480x1110.jpg (131,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01915_1480x1110.jpg (124,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01916_1480x1110.jpg (123,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01917_1480x1110.jpg (150,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-02-22, 13:52   #3382
kruczaa
Rozeznanie

przypomnialo mi sie o co jeszcze mialam zapytać Czy w ciazy można siemię lniane na zaparcia? Ponoć dobre ale czy dzidzi nie szkodzi??
Stary 2011-02-22, 13:53   #3383
migotka03
Zadomowienie

Ja i mąż pracujemy w tej samej firmie, mamy ubezpieczenie grupowe w Generali, płacimy po 38zł, i za urodzenie dziecka płacą 800zł.

Przeglądam internet w poszukiwaniu pościeli i materaca, ale nie mogę się na nic zdecydować, chciałabym kupić coś niedrogiego, ale też ładnego. Bardzo spodobała mi się pościel ta w owieczki, do tego dobrałabym dodatkowe poszewki za 38zł i rożek z tym samym wzorem (36zł), ale to już wychodzi chyba ponad 200zł, i sama nie wiem, chociaż taniej i tak nie kupię...
http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-pos...452159306.html

Nie pamiętam już co miałam jeszcze napisać, hmm... muszę przypomnieć (co za pamięć)

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:53   #3384
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej kochane
ja dzisiaj zaliczyłam juz wizyte u tesciowej i własnie zabieram sie za gotowanie barszczyku czerwonego
ochoty mi wczoraj narobiłyście

u mnie znów mroźno, ale słoneczko daje jak może

jutro się na glukozę wybieram, bądź pojutrze...ciekawi mnie tylko ile zapłacę za badanie...czy tak jak przy normalnym pomiarze tylko podwójnie, czy jakąs maja inna kosmiczna cenę...
no zobaczymy

matallewar śliczne masz to mieszkanko i kolorek jak najbardziej ok

princi śliczny maluszkek 100 euro za leki.... jak przeliczyć na nasze to masakra

lecę trzeć buraki
Stary 2011-02-22, 13:55   #3385
violisia
Zadomowienie

czesc mamusie i dzidziusie

wkoncu was nadrobilam

Cytat:
właśnie włożyłam kołderkę (wypełnienie) 120x90, którą dostałam od mamy z second-handu (jak nowa) no i włożyłam ją do łóżeczka, ale jakaś wielka mi się wydaje do niego.... łóżeczko standard 120x60.

to tak ma być ?

ech nie piszcie o coli, taką mam chcicę
ja mama kolderke 100x135 hehe, bede ja jakos musiala upchnac w lozeczku 60 na 120heheh

kruczaa mebelki mi sie podobaja, mysle ze dla chlopca pasuja sa uniwersalne

ty pisalas ostatnio o wozku jedo? ja tez go kupuje, jest fajny, solidny, i opinie tez ma pozytywne(wiadomo kazdy znajdzie rowniez te negatywne..)
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:56   #3386
dorkabl
Zadomowienie

zosiaaa a podwójne becikowe to taki przekręt. Jesli rodzice sa zameldowani w rożnych np urzędach gminy to robili przekręt i pobierali z obydwóch. Nie zgłaszali w drugim ze wzięli z pierwszego :/

kruczaa No siemię lniane to chyba nie zaszkodzi...do chlebka mam zamiar dodać, oleju ożywam. Jakos nie słyszałam zeby cos było z nim nie tak.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:58   #3387
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Ale musi chyba zgłosić kontynuację żeby nie rozwiązali...

Dobra uciekam już. Papa
Miłego popołudnia.
Chce zgłosić kontynuację i mamy nadzieję, że tak się da. Na szczęście z poprzednią pracą żegna się dość życzliwie, więc nie powinno być tam problemów. No chyba że AXA będzie jakieś robić...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:00   #3388
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
zbudynienie totalne Daisy od 24 majĄ promocje hihihi
hahaha
Cytat:
fajnie by tak było

daisy jestes słodka i kochana tak sie uśmiałam no widzisz juz na maj są promocje;P wiedza ze bedziemy rodzic hihi
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Grazin widzę że naprawdę Cię bierze chandra, żadnej buźki uśmiechniętej
Marsz na basen !!!! dobry pomysł !!!
wyniki morfologii wcale nie takie kiepskie

andziotku kochany dziękuję za doglębną analizę moich postów pod względem ilości emotikonek hihi juz się poprawię obiecuje

najgorsze jest to ze przez te polecy nie moge ani stac ani lezec ani siedzic. chyba zostało mi zwisanie głową w dół z sufitu
Stary 2011-02-22, 14:03   #3389
kruczaa
Rozeznanie

Violisia tak Jedo, ogladaliśmy ostatnio ten wózek w sklepie. Facet zachwalał że polska firma i w Polsce składany a nie tak jak implast, niby polski ale składany w Chinach Fajnie sie go prowadzi, gondolka spora. Podoba mi sie jeszcze X-lander XA ale spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie mozna zmienić. A to jak dla mnie duży minus.
Fajnie ze mebelki Ci sie podobają Ja ogladałam je w sklepie, na żywo są cudne
Dorkbal mnie też się wydaje że nie zaszkodzi. A coś muszę zaczać działać.
Stary 2011-02-22, 14:06   #3390
migotka03
Zadomowienie

Antropia u mnie w labku normalna glukoza kosztuje 4zł, a ta z wypiciem glukozy 15zł.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości