|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Moria moje wyniki takie
hematokryt 35,1 - norma od 36 krwinki czerwone 3,89 - norma od 4 hemoglobina 11,5 - norma od 12 krwinki białe 11,3 - norma 4-10 bardzo kiepskie waszym zdaniem?
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Właśnie też nie rozumiem. Becikowe jest jedno i jeśli pobiera matka to ojciec musi napisać oświadczenie, że nie pobierał.
Jeśli chodzi o drugiego tysiaka to jeśli zarobek nie przekracza 500 iluś złotych to można się starać ale to inna bajka.
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie źle wyraziłam.chodziło mi o podwójny zwrot z grupowego ubezpieczenia. becikowe sie ma jedno. chyba ze jest sie w skrajnej biedzie
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Na 99% tak, tylko będą potrzebne adaptery do gondoli.
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
No to obiadek zjedzony.
Oglądałyście gazetkę z Reala?! od 24 mają jakąś akcję z dziecięcymi pierdołkami. Prawie pół gazetki to dzieciowe sprawy
|
#3367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Wydawało mi się, że czuwam cała noc i strasznie zakręcona jestem przez to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie niestety bardzo. Ostatnio zaciągnęłam Tż do Mcdonalds i jak się dorwałam do coli, to aż wypalił do mnie z tekstem : ' Spokojnie, bo się udławisz. Nikt Ci przecież nie ukradnie' Wcześniej jakoś nie przepadałam za colą. Śliczne. I oczywiście na pierwszej fotce nie rozpoznaje siusiaka o ja ślepa! Cytat:
Bardzo dobry pomysł . Widziałam na innych wątkach, że mamuśki tak robią i rzeczywiście bardzo przydatne to jest.![]() za dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie włożyłam kołderkę (wypełnienie) 120x90, którą dostałam od mamy z second-handu (jak nowa) no i włożyłam ją do łóżeczka, ale jakaś wielka mi się wydaje do niego.... łóżeczko standard 120x60.
to tak ma być ? ![]() ech nie piszcie o coli, taką mam chcicę
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Dowiedz się jak jest u ciebie, bo np. zarówno ja jaki i mój tata mamy w firmach grupowe z PZU, a mamy zupełnie różne warunki ubezpieczenia, także warto sprawdzić, bo być może u ciebie nie ma okresu karencji.
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
fajnie by tak było
![]() Cytat:
No ale jak z tymi dyzurami rozwiazac? Moze sie zdarzyc, ze nie zdazy mamusia jadaca do szpitala wejść na forum i o tym napisac..
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż opłaca ubezpieczenie grupowe 35 zł za miesiąc i powinien dostać 1500-1700 zł za urodzenie dziecka. Nie wiem jednak jak będzie z tym, bo jest w trakcie zmiany pracy. Jak się uda, to pociągnie to ubezpieczenie do lipca, żeby dostać je wypłacone. Bo w nowej pracy nie będzie miał 9 miesięcy karencji, no chyba, że policzą mu to jako kontynuację.
Grazin, ja mam gorsze wyniki od ciebie: hemoglobina 10,8 hematokryt 32,2 erytrocyty 3,79 leukocyty 7,3 Żadnych tabletek poza witaminami i magnezem na razie nie biorę... Wizytę mam za dwa tygodnie, więc na razie czekam spokojnie... I.... bardzo zazdroszczę Wam zakupów ![]() :brzyda l:Ja też bym już tak chciała, ale niestety na razie środków na to nie ma... Czekam na zwrot z urzędu skarbowego... |
|
|
|
#3372 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wlasnie wrocilam z apteki, czy u Was tez jest tak piorunsko drogo?
za te rzeczy co mi przepisal ginek zaplacilam 100 euro, straszne ceny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie przydatne i pomocne i w ogole ah i oh![]() Grazin mysle, ze Twoja wyniki badan sa ok, krwinki czerwone mam podobne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tak w 5tym miesiacu mialam troche zaparc, nie bylam raz w kibelku 3 dni to mialam takie mega bole, a co dopiero tydzien!!!![]() Cytat:
Cytat:
Co do X Factor to we Wloszech bylo juz 5 edycji, oczywiscie na poczatku fajny, ale jak kazdy program pozniej sie "przezera", ale czasem to takie odloty, mozna ze smiechu pasc, jak ludzie moga startowac do takiego programu w ogole nie umiejac spiewac
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
zbudynienie totalne Daisy
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
od 24 mają promocje
od 24 lutego ![]() Ja wiem, że mam specjalne względy u nas w realu ale jeszcze takiej dalekiej gazetki to mi nie drukują ![]() Cytat:
Dobra uciekam już. Papa Miłego popołudnia.
|
|
#3375 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ale gonicie, 1,5h nadrabiania ale dałam radę
dziewczyny piękne zakupki zrobiłyście dla swoich maluchów ![]() Cytat:
Ale hemoglobina jest ważna, Lekarz wyjaśnił mi że chodzi o transport tlenu dla dzidzi, napewno dostaniesz żelazo. Ja na ostatniej wizycie też dostałam. Biorę ascofer 3x dziennie. Wynik miałam 11,1. i mam problemy z zaparciamidziewczyny piękne zakupki the_sania ja teżjestem za Mikołajem ![]() Cytat:
Dzis samą siebie przebiłam, wstałam w nocy chyba z 7 razy. Albo siku albo plecy....straszne. Cytat:
Podoba mi sie też Olgierd ale Olek nie, a napewno wszyscy by tak właśnie zdabniali to imie. Cytat:
![]() A co do ubezpieczenia to my też mamy, ode mnie z pracy grypowe z PZU. Płace 51 zł a za urodzenie dziecka jest 1500zł. Wiec wpadnie dodatkowe 3000zł Potem mam zamiar zmniejszyć składkę na 35 zł. Bo po co tyle płacić. U mnie też jest okres karencji dla ciązy, 9 m-cy. Coś jeszcze miałam napisać i oczywiscie nie pamietam, ehhh A trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() zastanawiamy sie nad tymi mebelkami, co myślicie?? Pasują dla chłopaka? Bo mnie się wydaje że to tylko kwestia dodatków. http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/ Kolekcja magnolia Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2011-02-22 o 13:42 |
||||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
atiz trzymałam
![]() anulinka2009 wszystkie tęskniłyśmy po cichutku ![]() 5 zaległych wypłat ??????????? i on jeszcze tam pracuje ??????? moja noga już by tam nie postawiła ! Grazin widzę że naprawdę Cię bierze chandra, żadnej buźki uśmiechniętej Marsz na basen !!!! dobry pomysł !!! wyniki morfologii wcale nie takie kiepskie principessina wcale nie takie wysokie to białko, ale masz rację że nie powinno go być w ogóle fajne foteczki ![]() anula_81 ja już sama nie wiem jak mała leży, bo czkawkę niby u dołu czuję, ale u góry jak ręką wymacam to coś twardego jakby głowę czuję (chyba że to dupka, to ale za twarda ciut na tyłek ) więc pozostaje mi czekać na wizytę u gina, która już niedługo ![]() matallewar przytulnie tam u Ciebie ![]() eweska jesteś w końcu kciuki za wizytę ddaaiissyy ja zadnej ksiazeczki ciążowej nie pokazywałam jak odbieralismy becikowe,mąż sam załatwiał i wziął chyba tylko akt urodzenia witam się ! byłam zamienić ten płaszczyk i się udało na dworze -13, ubrałam się jak na syberię i wyruszyłam przeżyłam ![]() |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
kuurde duuuzo pieniazków sie dostaje, jak ma sie dodatkowo płacone ubezpieczenie !
|
#3378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane
Ja znowu dzisiaj miałam koszmarną noc, jak tak dalej pójdzie to się wykończę, przez to moje nie spanie i stres z tym związany mam co chwilę skurcze Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kruczaaa mi tak średnio te mebelki się podobają..
Andziot super, że się udało poproszę zdjęcie płaszczyka, najlepiej na Zosi ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko !!!!!!!!! co za tępak !!
Siasiek, sorry Ja myslalam, ze dorwałyscie już gazetkę na maj i sie martwiłam czy dam radę jeszcze iśc na zakupy bo termin 03 czerwiec z usg Dziekuje za oświecenie ![]() Andziotka, wazne ze nie zamarzłas, widziałam rano w tv, ze w Toruniu o 6,15 było -24
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki o to moje ostatnie zakupy
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
przypomnialo mi sie o co jeszcze mialam zapytać
Czy w ciazy można siemię lniane na zaparcia? Ponoć dobre ale czy dzidzi nie szkodzi??
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Ja i mąż pracujemy w tej samej firmie, mamy ubezpieczenie grupowe w Generali, płacimy po 38zł, i za urodzenie dziecka płacą 800zł.
Przeglądam internet w poszukiwaniu pościeli i materaca, ale nie mogę się na nic zdecydować, chciałabym kupić coś niedrogiego, ale też ładnego. Bardzo spodobała mi się pościel ta w owieczki, do tego dobrałabym dodatkowe poszewki za 38zł i rożek z tym samym wzorem (36zł), ale to już wychodzi chyba ponad 200zł, i sama nie wiem, chociaż taniej i tak nie kupię... http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-pos...452159306.html Nie pamiętam już co miałam jeszcze napisać, hmm... muszę przypomnieć (co za pamięć )
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochaneja dzisiaj zaliczyłam juz wizyte u tesciowej i własnie zabieram sie za gotowanie barszczyku czerwonego ![]() ochoty mi wczoraj narobiłyście ![]() u mnie znów mroźno, ale słoneczko daje jak może ![]() jutro się na glukozę wybieram, bądź pojutrze...ciekawi mnie tylko ile zapłacę za badanie...czy tak jak przy normalnym pomiarze tylko podwójnie, czy jakąs maja inna kosmiczna cenę... ![]() no zobaczymy matallewar śliczne masz to mieszkanko ![]() princi śliczny maluszkek jak przeliczyć na nasze to masakra![]() lecę trzeć buraki
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
czesc mamusie i dzidziusie
![]() wkoncu was nadrobilam Cytat:
kruczaa mebelki mi sie podobaja , mysle ze dla chlopca pasuja sa uniwersalne ty pisalas ostatnio o wozku jedo? ja tez go kupuje, jest fajny, solidny, i opinie tez ma pozytywne(wiadomo kazdy znajdzie rowniez te negatywne..) |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
zosiaaa a podwójne becikowe to taki przekręt. Jesli rodzice sa zameldowani w rożnych np urzędach gminy to robili przekręt i pobierali z obydwóch. Nie zgłaszali w drugim ze wzięli z pierwszego :/
kruczaa No siemię lniane to chyba nie zaszkodzi...do chlebka mam zamiar dodać, oleju ożywam. Jakos nie słyszałam zeby cos było z nim nie tak. |
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Chce zgłosić kontynuację i mamy nadzieję, że tak się da. Na szczęście z poprzednią pracą żegna się dość życzliwie, więc nie powinno być tam problemów. No chyba że AXA będzie jakieś robić...
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() daisy jestes słodka i kochana tak sie uśmiałam no widzisz juz na maj są promocje;P wiedza ze bedziemy rodzic hihi Cytat:
hihi juz się poprawię obiecuje najgorsze jest to ze przez te polecy nie moge ani stac ani lezec ani siedzic. chyba zostało mi zwisanie głową w dół z sufitu
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
Violisia tak Jedo, ogladaliśmy ostatnio ten wózek w sklepie. Facet zachwalał że polska firma i w Polsce składany a nie tak jak implast, niby polski ale składany w Chinach
Fajnie sie go prowadzi, gondolka spora. Podoba mi sie jeszcze X-lander XA ale spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie mozna zmienić. A to jak dla mnie duży minus. Fajnie ze mebelki Ci sie podobają Ja ogladałam je w sklepie, na żywo są cudne![]() Dorkbal mnie też się wydaje że nie zaszkodzi. A coś muszę zaczać działać.
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Antropia u mnie w labku normalna glukoza kosztuje 4zł, a ta z wypiciem glukozy 15zł.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

chyba sie źle wyraziłam.

. Widziałam na innych wątkach, że mamuśki tak robią i rzeczywiście bardzo przydatne to jest.

za te rzeczy co mi przepisal ginek zaplacilam 100 euro, straszne ceny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie przydatne i pomocne i w ogole ah i oh
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czekamy na Ciebie fasolko
)