|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
jade do gina zobaczyc co mi powie. oby bylo dobrze. trzymac kciuki
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Tity u mnie tez robi sie taka półeczka
nawet maz wczoraj reke połozył i mowi w sam raz na piwko podstawek![]() ale jest taki kwadratowy od góry najczesciej jak siedze
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast bakterie ... one są wszędzie ... a jak ktoś chce to zawsze może wyparzać gąbkę po każdym użyciu, ja planuje dokładnie wypłukać i wysuszyć i wsio Cytat:
ostatnio to pytanie padło u asn na SR to położna powiedziała, że nie trzeba codziennie kąpać, ale codziennie trzeba umyć strategiczne miejsca czyli pupę i miejsca gdzie dziecko się poci ![]() więc co za różnica
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zamiar kąpać codziennie, chce by dziecko miało swój rytm dnia
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Małego.Śliczny ten twój synuś
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Harrosd - ziajka do pielęgnacji brodawek sutkowych w okresie ciąży i karmienia. Koszt ok 7 zł. ja po kąpieli biorę szorstki recznik i pocieram chwilę poza tym trochę je ugniatam, smaruje maścią i spać. Na początku trochę bolały i były popękane a teraz już mnie nie bolą i nie pękają.
hawea - jeju jaki piękny synuś
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Eirene
Hormo ny szalały widocznie!![]() Monti teraz dopiero dojrzałam pokoik dla synusia.Ale fajowo!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
ja też będę kąpać codziennie
|
#1059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ciastko, trzymaj sie!!! Wszystko bedzie dobrze!
becherovka - to wcale nie jest malo Cytat:
No ale my to jeszcze poczekamy te 2 miesiace - grzecznie i bez krzykow![]() Czekam na relacje Tity - gratulacje 40 tygodnia!!! ![]() Cytat:
Mi przechodzi po paru sekundach prawieze.Harrods - za 35 tydzien!! To juz chyba ostatni tydzien 8 miesiaca, prawda?![]() Castia - za 39 tydzien u ciebie! Cokolwiek sie wydarzy, jestes donoszonapatrycja - ojej! I ty rowniez 40 tydzien?! No to jak nic koncowka tego miesiaca bedzie bardzo interesujaca Gratulujehawea - piekny opis porodu , piekny synekcoralady - bardzo zgrabny brzunio! A jaki sliczny psinus!Mialam zaznaczona cala mase dziewczyn do pogratulowania z wczoraj za rozpoczete tygodnie i mi komputer siadl bo wczoraj zaczelismy 32 tydzien Dzis juz bylam na spotkaniu z polozna, posluchalam serduszka mojego szkraba, ktory rosnie prawidlowo i nie zmienil pozycji od ostatniej wizyty, czyli jest glowka w dol - jest tak na 1600g no ale oczywiscie takie wrozenie z brzucha to ja sama sobie moge zrobicA w niedziele wieczorem przezylam dziwne bole, ktore nie wiem co oznaczaja i czy moze to byly te skurcze przepowiadajace czy cos innego? Zaczelo sie mocnymi scisnieciami, ukluciami w gornej czesci brzucha i przechodzil ten bol na strone plecow. Nie wiem czy mozna to nazwac skurczami, bo nigdy ich nie mialam, wiec nie wiem czy to to Na dodatek mysle, ze skurcze powinny byc bardziej odczuwalne w dole brzucha a nie w gorze no ale badz tu madry jak pierwszy raz ci sie cos takiego przytrafia Przeszlo, kiedy zaczelam sobie juz w lozku wizualizowac wszystko co moglo sie w tamtych miejscach dziac, oddychalam gleboko i miarowo choc bylo trudno na poczatku, bo nawet lezec bylo zle TZ troszke zdenerwowany ale spokojnie wzial moja reke i czulam po prostu, ze przezywa ten moment ze mna, wiec nie bylo tak "samotnie"do dzis sie nie powtorzylo A teraz ide przygotowac mojego kurczaczka w sosie cytrynowo-imbirowym
|
|
#1060 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten mroźny dzionek
Ja już od 6 na nogach bo byłam na badaniu GBS zobaczymy czy coś wyjdzie, do tego zauważyłam że strasznie brzydka wydzielina mi się zrobiła a lekarz dopiero w czwartek Cytat:
ojj biedactwo n.ik.a śliczny brzusio iza kurcze ale miałaś pecha z tą położną, mam nadzieje że ta w zastępstwie też będzie super babka Cytat:
pięknie kochana ja nad takim baldachimem zastanawiam się ale nie ze względu na komary ale ze względu na wszędobylskiego kota Cytat:
super że wychodzi ale coś szybko, myślałam że po cesarce dłużej trzymają, no ale najważniejsze że wszystko ok ciastko dobrze że teraz znaleźli to cholerstwo bo żyć z takim czymś jest niebezpiecznie, trzymam kciuki za was Tity gratuluje 40 tyg bosti piękne szkoda że coli nie można za dużo w ciąży bo ponoć pomaga na takie wirusowe sprawy, ja nie próbowałam więc nie wiem czy na pewno ale szklaneczka wygazowanej coli chyba nie zaszkodzi życzę szybkiego powrotu do zdrowia castia,bosti gratuluje 39 tyg harrods gratuluje 35 tyg laseczka, kasiapruszkow, patrycja trzymam kciuki za wizyty ![]() Iza kotka nie chciała być gorsza Cytat:
hehe niezły jest tak Cytat:
jaaa MEGA PROMOCJE NA PĄCZKI już się doczekać nie mogę, ja właśnie wszamałam jednego + budyń czekoladowy i mała się rozszalała megi bardzo ładnie wyglądasz ![]() hawea nic tylko zazdrościć takiego aniołka, cudny poród miałaś i powiem ci że twój opis bardzo mnie podniósł na duchu synek śliczny coralady a co to za piękności na twoich rękach
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
hawea, miałaś naprawde super poród!!! tylko pozazdrościć!!!!
a synek, przesłodki, tylko się w nim zakochać jak cukiereczek |
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
coralady dziekuję
wanilko tak U nas te komary sa okropne, niech no zobacze jakiegoś bąbla na buźce mego synka komar to już ujdzie ale te osy....
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do bóli to ja właśnie z takimi niepzrechodzącymi bólami trafiłam na IP tydzień temu.Ponoć własnie ból rozchodzący się po całym brzuchu jest bardziej niebezpieczny niż takie pobolewanie dołem brzucha.Ja mam od 7 miesiaca twardniejący brzuch i często jest tak że prawie nie przechodzi cały dzień.Pani lekarka oświeciła mnie w szpitalu,ze to są SKURCZE!Normalnym jest,ze pojawiają się one w 3 trymestrze,ale powinny przechodzic i nie pownno ich byc więcej niż 10 na dobę.Macica w ten sposób przygotwuje się na poród.Ja miałam non stop,plus bóle jakbym okres miała i jakies dziwne kłucia.Na szczeście nic złego się nie dzieje.Obserwuj się i dużo odpoczywaj,a będzie dobrze
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczny brzuszek
![]() Cytat:
piękny synuś, taki słodki, a poród faktycznie miałaś fajny, zaczynam się zastanawiać czy jednak nie wykupić tej położnej buziaki dla Was Cytat:
|
||
|
|
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz już Cię to nie boli Przynajmniej nie będziesz już tak cierpiała jak Twój maluszek się do nich przyssie |
|
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie piekę kopiec kreta,
wszystko przez Montii, bo mi ostatnio takiego smaka narobiła, teraz się studzi ciasto, także wieczorkiem zapraszam ![]() no i zjadłam miseczkę lodów i chyba muszę teraz trochę odpocząć, a miałam jeszcze poodkurzać ale mi się nie chce
|
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alez mi sie zrymowalo Na szczescie chyba nawet 10 nie mialam ale ja pitole, jesli to sa tylko przepowiadajace a ja "ullllluuuu" wolalam do TZ to co to bedzie przy prawdziwych?????!!!!! No nic, trza przejsc i to dla maluszka Oddychanie i wizualizacja pomogly - musze pocwiczyc wiecej takich relaksacyjnych metod, bo ewidentnie pomoglyA odpoczywac bede dopiero od 1 kwietnia, bo wtedy juz do pracy nie bede chodzic - jesli sie mi uda oczywiscie, bo czasem to ja juz odlatuje, takie mam momenty oslabienia![]() dziekuje za wyjasnienie
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-02-22 o 13:31 |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Montii mąż kupił mi w aptece właśnie rennie miętowe a w spożywczaku migdały- już miałam nadzieję, że nie poznam co to zgaga
![]() Hawea synek prześliczny gosiawolna trzymamy, trzymamy mordka_1985 a ja dostałam od koleżanki ten krem maltan (czy jakoś tam) powiedzcie kiedy zacząć stosować ![]() coralady ale zgrabny brzusio ja właśnie zrobiłam i zjadłam naleśniki z pieczarkami i mięsem robiłam tez kilka z serkiem i dżemem truskawkowym - zaraz będe wcinaćkurcze laski czy wy też w ostatnie miesiące macie taki apetyt przecież będę coraz grubsza
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
N.ik.a - wiesz co jak mnie męczyła tak bardzo to jadłam przez 2 dni same mleczne produkty bo nie dało sie inaczej, same kaszki, serki wiejskie i inne..;/
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
montii nie mam pojęcia ale będę się chwytać wszelkich sposobów byleby mi aron nie spał z mała w łóżeczku, przynajmniej na początku egoego ja już lecę, wstyd się przyznać ale nigdy kopca kreta nie jadłam i nawet nie wiem jak smakuje ![]() spadam odkurzać a potem robić obiad dziś dwa dania, szpinak z makaronem i duuuużą ilością sera dla mnie i spagetti dla męża
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
witajcie tż worcil dzis o 6 rano
![]() dzis jade na ktg na 16:30 trzymac kciuki bardzo prosze tity to juz na prawde blisko moze bedziesz pierwsza marcowa mama ??bosti blackrose4u ja tez ciagle wysluchuje komentarzy na temat dziecka i kota w domu (mamy 2 kotki) i za kazdym razem mowie pozyjemy zobaczymy i ucinam rozmowe
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah ale ze mnie obżarciuch ![]() ![]() Cytat:
!!
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I pewnie dlatego mam juz prawie 10 kg na +![]() Ale mam tez bardziej scisniety zoladek, wiec chocbym chciala to duzo na raz nie zjem, za to czeeeessstttoooo!!!! ![]() Pocieszajace jest to, ze jem ogromna ilosc owocow i warzyw, wiec moze mi nie zostana te kg po porodzie
|
|
#1074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba każda z nas przechodziła taki etap Cytat:
a z tymi bólami to masakra dobrze że ci się uspokoiłoCytat:
mój tż uwielbia ja zresztą też
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
hawea
gratulacje montii moze to glupie ale najem sie bo żarłok jestem a potem moge rodzic
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...troche mu sie glupio zrobilo, ale niestety jeszcze pzred odejsciem na macierzynski chce ze mnie wszystkie soki wydusic
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka3008, jak zdrowie? Przeszło to przeziębienie? subtelle, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze mam nadzieję, że w szpitalu dobrze się wami zaopiekująkolba, piękne zdjęcia śliczna Oleńka ![]() Hawea, śliczny synek i po opisie poród nie taki straszny a chciałaś na koniec się położyć czy ci kazali?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny nie mówcie o jedzeniu,bo od razu mam slinotok W ogóle nie moge się najeść.W ciągu najbliższej godizny zjadłam gołabka, loda Nesqika, bułke z pasztetem i ketczupem,jogurt z owocami i jestem głodna nadal![]() W ogóle mam ostatnio wrażenie,że zyje po to,żeby JEEEEŚĆ!Kocham swoją lodówkę(pod warunkiem,że jest pełna!!! kocham napełniac swoje policzki i żoładek jedzeniem,po prostu wszystkim co sie nadaje do jedzeniaO Jezu od tego pisania tak zgłodniałam,że idę napaśc na lodówkę
|
|
|
|
#1079 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe, tabelka w excelu do liczenia skurczy |
|||
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
tak sie naczytalam na wizazu i sama nakrecilam ze ide obiadek zjesc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

nawet maz wczoraj reke połozył i mowi w sam raz na piwko podstawek

Liczyliśmy tak do ok 3.oo, a kiedy skurcze były co 2-3 minuty, zdecydowaliśmy się jechać do szpitala. Przed wyjazdem zadzwoniłam do mojej położnej i poinformowałam ją, że zaczęła się akcja. Zostałam przyjęta do szpitala, ale pani na izbie powiedziała, że oszukuję, bo KTG żadnych skurczy nie wyczuwa, a rozwarcie jest na 2 palce
.Kied y przyjechała położna, skurcze się nasiliły, a rozwarcie pogłębiło. Powiedziałam do położnej, że urodzę o 14.00
wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Małego.
Hormo ny szalały widocznie!

No ale my to jeszcze poczekamy te 2 miesiace - grzecznie i bez krzykow
TZ troszke zdenerwowany ale spokojnie wzial moja reke i czulam po prostu, ze przezywa ten moment ze mna, wiec nie bylo tak "samotnie"
a lekarz dopiero w czwartek 

komar to już ujdzie ale te osy....
wszystko przez Montii, bo mi ostatnio takiego smaka narobiła, teraz się studzi ciasto, także wieczorkiem zapraszam 
ale mi się nie chce
No nic, trza przejsc i to dla maluszka

ale to chyba skutek wczorajszych błędów żywieniowych - miałam gości popołudniu, więc obżarłam się paskudztw typu czipsy, albo jakiś wirus pokarmowy mnie złapał. jak dotąd nie przechodzi