Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 13:56   #4891
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

przeczytałam w necie własnie o aspiratorku do nosa KATAREK, to cos jak frida tylko sie podlącza do okdurzacza

Czy ktos to stosował, nie za mocno ciągnie odkurzacz??

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:01   #4892
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Jakbyś dała wymiary mogłabym ci zrobić plan
Chcesz?

A tak w ogóle, nie jest mała, moja malutka jest, mam łóżko i szafkę - tylko
Jasne że chce każda rada mi się przyda
Wymiary to 3 x 2,5, a łóżko ma wymiar 1,80 x 2,00 - okno na całej ścianie 2,5 metra szerokości

Ona się tylko duża na zdjęciu wydaje
dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:04   #4893
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

o widzę,że Wy tu o chrzcinach? my na pewno latem
a co do imprez w tym roku komunii brak, wesele jedno w sierpniu, a chrzciny u nas oczywiście i brata tz...

a co do spania obudziłam sie o 1 i za nic nie moglam zasnąć... boże ale zmęczona wstałam...
Stary 2011-02-22, 14:18   #4894
kasshia
BAN stały

Dobra, trudno było
Nie znalazłam tam żadnej półeczki, więc załóżmy, że ją wyniesiecie Chyba macie więcej miejsca w salonie, w kuchni, gdziekolwiek się ona zmieści?

Zauważyłam, że dostęp do komody będzie trochę trudny,ale musiałam ją zmieścić
A, i wymiary łóżeczka - uniwersalne Może być troche większe

jak coś nie wiadomo - pytać

i podłoga- podobnej nie było, dywanów nie mam, można dodać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dladusi81.jpg (63,7 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez kasshia
Czas edycji: 2011-02-22 o 14:24
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:24   #4895
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
przeczytałam w necie własnie o aspiratorku do nosa KATAREK, to cos jak frida tylko sie podlącza do okdurzacza

Czy ktos to stosował, nie za mocno ciągnie odkurzacz??
pod odkurzacz nie podłaczam sama daje rade.B.dobra rzecz.Mocno trzeba ciagnac ja robiłam zbyt slabo ale pozniej dałam czadu i katarek ładnie schodzil.Ale wczesniej nalezy nosek nawilzyc sola morska.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:25   #4896
aania_20
Zakorzenienie

Witajcie
zaraz wszystko nadrobię, ale na razie...ratunku! znacie coś skutecznego na grypę żołądkową?
od wczoraj nic nie jadłam, nawet woda wraca do wc

musiałam się wyzbierać na wizytę na patologię, ale ostatkiem sił... teraz sie rozłożyłam w łóżku i normalnie nie mam siły na nic

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:33   #4897
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Dobra, trudno było
Nie znalazłam tam żadnej półeczki, więc załóżmy, że ją wyniesiecie Chyba macie więcej miejsca w salonie, w kuchni, gdziekolwiek się ona zmieści?

Zauważyłam, że dostęp do komody będzie trochę trudny,ale musiałam ją zmieścić
A, i wymiary łóżeczka - uniwersalne Może być troche większe

jak coś nie wiadomo - pytać

i podłoga- podobnej nie było, dywanów nie mam, można dodać
Nie brałam pod uwagę w ogóle że łóżeczko może stać pod oknem, ale może to nie taki zły pomysł

O komoda się nie martwię, najwyżej ja komuś podarujemy...

Brałam tez pod uwagę mebelki z IKEA - coś z tej serii http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/19027/
Stary 2011-02-22, 14:38   #4898
Natka_
Zakorzenienie

Ja zamówiłam dzisiaj pierwsze spodnie ciążowe, a sukienke na czerwcowe wesele też zamówię z ich strony, bo po ciąży też spokojnie można ją nosić Wstawiam zdjęcia:

Jakby ktoś był zainteresowany to są to ubrania z www.happymum.pl

Byliśmy dzisiaj na obiedzie u znajomych w barze, bo dzisiaj bylo otwarcie, jedzenie bardzo dobre, zjadłam tyle, że Tż robił takie oczy :O a jak przyjechałam to jeszcze chleb ze smalcemi pomidorkiem wciełam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t218.jpg (14,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d303a.jpg (16,5 KB, 32 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:40   #4899
kasshia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Nie brałam pod uwagę w ogóle że łóżeczko może stać pod oknem, ale może to nie taki zły pomysł

O komoda się nie martwię, najwyżej ja komuś podarujemy...

Brałam tez pod uwagę mebelki z IKEA - coś z tej serii http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/19027/
Przy okazji jest też niedaleko was, wystarczy położyć głowy bliżej okna i słychać wszystko co robi maluszek Bezpiecznie będziesz się czuć i w ogóle...

Ale ja ogólnie wolę żeby mała spała sama. Ma swój pokój, bo jutro zaczynają chłopaki remont u niej Potem wstawiamy łóżeczko, komodę i pokój gotowy.

Te rzeczy z Ikei, piękne są Ogólnie, lubię Ikeę, za to, że ich meble są minimalistyczne itp.
Stary 2011-02-22, 14:41   #4900
aania_20
Zakorzenienie

No, nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A macie zatwardzenia po żelazie? Bo ja okropne...
Ja mam, może nie typowe zaparcia, bo wcinam dużo owoców, ale na pewno trudniej. No i czarno
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Uroczyście oswiadczam,iż dziś mamy 24 tydzień a tym samym zaczęłyśmy 6 miesiac

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Skoro już mowa o chrzcinach, to kiedy planujecie ochrzcić maluszka
My się chyba zdecydujemy na końcówke sierpnia albo poczatek września
My myślimy na razie o połowie sierpnia, fajny termin to byłby 15 bo święto więc mniejszy problem że komuś nie pasuje... ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja to dopiero mam problem z chrzestną. Z chrzestnym nie ma problemu, bo będzie nim mój brat. Niby z chrzestną też jasna sprawa, bo TŻ ma jedną siostrę ale ona jest innego wyznania W sumie cała rodzina TŻta... no a w kościele rzymsko - katolickim taka osoba nie może być niby matką chrzestną tylko świadkiem chrztu czy jakoś tak. O komunii nie wspomnę...wiem że będzie z tym przeprawa
Oj, ja to samo.... oboje mamy tylko braci, TŻ ma bratową ale jakoś jej nie widzę... myślę o swojej przyjaciółce ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaraz ktoś zacznie marudzić czemu nie rodzina

A na patologii się standardowo wyczekałam, ale w każdym razie stwierdzili po wizycie że nie muszę już tam przyjeżdżać bo wyniki są w porządku, ciąża rozwija się wzorowo, więc oby tak dalej No i ta sama pani dr która na 90% widziała córeczkę tym razem też nie miała już wątpliwości że chłopczyk zaprezentował się jak trzeba

no i zmierzyć się go nie dało bo już podobno za duży, około 28-30 cm, ale waży AŻ 390 gramow

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-02-22 o 14:48
Stary 2011-02-22, 14:44   #4901
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Witajcie
zaraz wszystko nadrobię, ale na razie...ratunku! znacie coś skutecznego na grypę żołądkową?
od wczoraj nic nie jadłam, nawet woda wraca do wc

musiałam się wyzbierać na wizytę na patologię, ale ostatkiem sił... teraz sie rozłożyłam w łóżku i normalnie nie mam siły na nic
Ojjj spróbuj smectę i najlepiej duzo pić żebys się nie odwodniła... Zdrowiej szybko
Stary 2011-02-22, 14:44   #4902
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mam jedna taka komode dokupie jeszcze 1 lub 2 i szafe
Ogólnie ja mam fioła na pkt białych matowych mebli

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121762

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-02-22 o 14:50
Stary 2011-02-22, 14:52   #4903
Oliweczka1985
Zakorzenienie

[B]Karolinee[/B]:
http://moda.allegro.pl/cudo-sukienka...454771671.html
http://moda.allegro.pl/kwiaty-ciazow...456314503.html
http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...464601631.html
http://moda.allegro.pl/ciazowa-sukie...472634412.html

No i tyle Ta przed ostatnia jest fajna, ale kurczę czarna...a ta ostatnia, to niewiem czy nie za sexi jak na matkęi chyba za krótka.Ja już w domku, po obiadku, idę zaraz z pieskiem na spacer,a potem serwuję PLACKI ZIEMNIACZANE!!!

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-02-22 o 14:54
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:55   #4904
kasshia
BAN stały

Dziewczyny, to jaki w końcu tytuł idzie na kolejną część?

Gardło boli, a wizytę mam jutro o 9 Czy ja się mogę wyspać ? Zawsze wizyty mam rano, dlaczego!?

idę na obiadek

Edytowane przez kasshia
Czas edycji: 2011-02-22 o 15:01
Stary 2011-02-22, 15:04   #4905
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Moja mama ma tę szafę i tę komodę (tylko że w sosnowym kolorze). Są u niej równo rok i nic się złego nie dzieje, więc jakość jest dobra. Mogę polecić

kasshia - w jakim programie robisz te plany? Dałabyś namiary?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
a ta ostatnia, to niewiem czy nie za sexi jak na matkęi chyba za krótka.
Jak coś może być ZA SEXY?!? Matka to przede wszystkim KOBIETA, a nie tylko inkubator i męczennica!
Stary 2011-02-22, 15:10   #4906
nerola
BAN stały

A łóżeczko w poprzek?
Wtedy do komody sie chyba dojdzie .I wsunie ją dalej koło grzejnika?

SMECTA-bierz Smecte bo na prawde pomaga.I marchwinaka,ryz,pieczone jabłko byle nie surowe,suchary,biszkopty, herbatniki.

Jakieś dziadostwo chyba panuje bo i Pieleszka sie od TŻ zaraziłą tym paskudztwem i córa Babonika

Upiekłam ciasto a zaraz jeszcze kapusniaczek

Ładne tu sukienki.Ale ja nie mam okazji by kupić
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:26   #4907
margaret82
Zadomowienie

Z nudów poszłam do lumpka
I nazbierałam chyba z 7 rzeczy dla siebie a na koniec wyszłam ze spodenkami i kamizelką dla robalka Stwierdziłam ze skoro nic dla mnie nie znalazłam to chociać coś dzidziusiowego kupię Teraz pozostaje mi się modlić, żeby w czwartek okazało sie ze to będzie synek Jutro jak wyschną to się pochwalę zdobyczami

Oliweczka1985 ta sukienka w kwiatuszki jest boska I widziałam ją na mamusi w ciąży i pięknie się prezentowała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:27   #4908
Vaniliova11
Zadomowienie

Cześć Mamuśki
Do diety dopisała bym jeszcze kisiel
My chrzest planujemy pod koniec września . Chrzestnymi będa moja przyjaciółka i kuzyn TŻ oczywiście rodzinka nie była zadowolona bo mieliśmy wybrac inne osoby ale to decyzja TŻa i moja a nie ich
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:32   #4909
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moja mama ma tę szafę i tę komodę (tylko że w sosnowym kolorze). Są u niej równo rok i nic się złego nie dzieje, więc jakość jest dobra. Mogę polecić

kasshia - w jakim programie robisz te plany? Dałabyś namiary?
Dziękuję że to napisałaś bo trochę obawiam się mebli z IKEA (ale chyba tylko dlatego że żadnych nie mam).
W przyszłym tygodniu pojedziemy je pooglądać

Nerola - łóżeczko i komoda w poprzek chyba nie wejdą - no chyba że ta z IKEA.

kasshia - mogłabyś podać namiary to chętnie się pobawię a tak tylko w wordzie dziobie na auto kształtach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 15:38   #4910
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Dusia ja mam komodę Ikea i jest fajna a mamy ja 2 lata i jest jak nowa
Stary 2011-02-22, 15:47   #4911
Zmalowana
Zakorzenienie

Sukienka ostatnia, czarna świetna ) I nie ma takiego czegoś jak "za seksowne"

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:55   #4912
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
SMECTA-bierz Smecte bo na prawde pomaga.I marchwinaka,ryz,pieczone jabłko byle nie surowe,suchary,biszkopty, herbatniki.
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Do diety dopisała bym jeszcze kisiel
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojjj spróbuj smectę i najlepiej duzo pić żebys się nie odwodniła... Zdrowiej szybko
dzięki dziewczyny najgorsze że nie mogę patrzeć na nic do jedzenia, a choćbym chciała to wszystko wraca...zostaje stare, sprawdzone pepsi chyba

Stary 2011-02-22, 16:12   #4913
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry , tak sobie Was podczytuję tylko bo jakoś nie mam humoru kiepski dzień a na dodatek dzwoniłam zapytać się o szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić a kobita mi mówi że ona ma pierwsze wolne miejsca na początek lipca !!!!!!!!!! normalnie mnie szlag trafił, a tak chciałam tam zaliczyć te zajęcia od razu bym wszystko sobie pooglądała na oddziale a tu zonk...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 16:22   #4914
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam dzisiaj pierwsze spodnie ciążowe, a sukienke na czerwcowe wesele też zamówię z ich strony, bo po ciąży też spokojnie można ją nosić Wstawiam zdjęcia:

Jakby ktoś był zainteresowany to są to ubrania z www.happymum.pl
Dzięki za link. Fajne te ciuchy mają tylko kurcze trochę drogawe

Oliweczka1985, super te sukienki, co mi linki zapodłaś, tylko szkoda, że te, co mi się podobają to czarne są a ja jakoś nie jestem przekonana do czerni na weselu... ale będę myśleć, może jakieś jasne dodatki do tego dobiorę. Dziękuję pięknie

Aaaa, i nic za seksownego tam nie widziałam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:25   #4915
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mam jedna taka komode dokupie jeszcze 1 lub 2 i szafe
Ogólnie ja mam fioła na pkt białych matowych mebli

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121762

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763
Moja mama ma też taką komode tylko nie białą a z takiego jasnego drewna i jest bardzo z niej zadowolona
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:45   #4916
jacieeeee
Wtajemniczenie

Piękne te białe mebelki z IKEI. Chyba się wybiorę przez weekend na oglądanie Miałam nie urządzać pokoju maluszka na razie bo początkowo łóżeczko będzie w sypialni, ale teraz to kto wie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:53   #4917
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja chyba zwariowałam w tej ciąży... U męża w szafie sprzątam, wszystkie ciuchy mu równo składam
To syndrom gniazda też tak mam.

Wróciłam własnie ze szpitala Wyniki sie super poprawiły nadal jestem na lekach, ale może już nie długo niestety musialam sobie je wykupic i zaplacilam za wszystko 230zł

Zmalowana to kiedy idziemy na ciacho ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:57   #4918
Kolina
Zadomowienie

nadrabiam zaleglosci od wczoraj, bodajze od czwartku nie mialam czasu na czytanie i mialam taaaaaaaaakie zaleglosci ze szok... jeszcze 4 strony mi zostaly

tylko sie melduje (byle jeszcze w tej czesci ) i chcialam sie pochwalic ze zrobilam zakupy ciuszkowe w lumpku i w sklepie i mamy juz wozek
pozniej wkleje zdjecia i wiecej napisze

buziaki
Stary 2011-02-22, 16:57   #4919
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To syndrom gniazda też tak mam.

Wróciłam własnie ze szpitala Wyniki sie super poprawiły nadal jestem na lekach, ale może już nie długo niestety musialam sobie je wykupic i zaplacilam za wszystko 230zł

Zmalowana to kiedy idziemy na ciacho ????
No super, że już jesteś w domku. Teraz szybko dochodź do siebie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:59   #4920
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny najgorsze że nie mogę patrzeć na nic do jedzenia, a choćbym chciała to wszystko wraca...zostaje stare, sprawdzone pepsi chyba
Tylko pamiętaj, że wygazowane, przelewaj ze szklanki do szklanki i wygazuj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości