|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
antropia ja za morfologie i glukozę zapłaciłam jakos 13 zł razem, sama morfo mnie kosztuje 9 chyba. no i za glukoze nmusiałam zapłacic 3,5
![]() 100 euro w aptece... o matko
|
#3393 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
jeju ale lecicie! chwilke mnie nie bylo, polazilam troche po domu, bo mnie biodro boli od lezenia, probowalam zasnac i choc oczy mi si ekleja, to nie moglam, wiec zrobilam sobie maseczke i peeeling na twarz, czuje sie jak nowonarodzona, spacer do sklepu -rosolek sie pichci(po ostatnich golabkach i barszczykach- zgaga kapuchowa, rosolek na detoks
))i nie moglam sie powstrzymac, choc TZ mnie zastrzeli bo kazal lezec, ale posegregowalam reszte ciuszkow i welniane sweterki i ciemne kolorki-sukienki itp poszly do prania juz sie nie moge doczekac az porozwieszam, jutro jasne sweterki welniane i w czwartek lekarz, jak pozwoli duzo lazic to sie zabieram do sprzatania i reorganizacji malego pokoju mojej ksiezniczki!teraz zabieram sie za zamawianie roznych bzdurek dla malej, oczywiscie bede was prosic o zdanie w kazdej malej rzeczy, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wyrzucicie ![]() mnie sie ten pomaranczowo-cynamonowy kolor podoba ![]() Cytat:
![]() mebelki super, kurcze szkoda ze my mamy tak malo miejsca w pokoju malej i szafa musi zostac, ale moze nie bedzie najgorzej. Cytat:
![]() co do becikowego to ja chyba odpuszcze, szczegolnie, ze tu oprocz kasy na macierzynskim dostaje zapomoge na dziecko niezaleznie od zarobkow do 18 roku zycia dziecka 1000 NOK co miesiac, to tutaj male pieniadze, ale akurat na pieluchy i takie tam. co do meldowania dziecka nie trzeba meldowac, ale trzeba zglosic w ambasadzie do 3 meisiecy i wyrobic dziecku tymczasowy paszport, ktory jest wazny kolejne chyba 3 miesiace i na jego podstawie wyrabiaja juz normalny paszport. Moi znajomi wlasnie przez to przechodza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki za wizyte
|
||||||||
|
|
|
#3394 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie by jakis tam pojawien sie w szpitalu bo czasem sie np martwimy jak kogos kilka dni nie ma ![]() no wlasnie, tak ciezko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wzielam cole zero bleee ale tz wypilam troche jego lepsiejszej Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekneee
|
||||||
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
migotka03
Grazin podziekować miałam nadzieję,że nie będzie to jakaś zawrotna kwota , liczę na to, że u mnie tez coś koło tego będzie a codo rzucania różnymi przedmiotami w tż-ów tomi sie własnie przypomniało, że ja tez kiedyś mojego uraczyłam talerzem z kopytkami ![]() oczywiście wypomina mi do dzisiaj, że agresywna jestem itd. dodam, że widelec,który na nim leżał znalazł się po dwóch tyg za kanapą nie mogliśmy go zlokalizować po zebraniu kopytek
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne te ostatnie ciuszki, spodenki i koszulka a czemu ostatnie ? Cytat:
choć znając nas to i tak by coś nam nie pasowało
|
||
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuje płaszczyk, ale bez Zosi, bo nie chciała współpracować
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 nie laz za duzo!
![]() wiesz co u mnie leki sa drogie dlatego, ze apteki sa monopolem, nie na kazdym rogu jest, w sensie nie tak jak w Pl, jak ma sie apteke to jest sie jednym slowem miliarderem ja nie bede starac sie o becikowe w Pl, bo za duzo latania ale fajnie to u Was daja ta zapomoge na dziecko do 18 r.z. bezwzgeldu na to jaki ma sie przychod na rodzine? ja juz tam do Ciebie jade
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
Andziot śliczny płaszczyk
|
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pedzicie z postami ze hej, od 11 was nadrabiam
witajcieprincipessina gratuluje udanej wizyty! i synus jaki duzy niczym sie nie przejmuj, moja w 29 wazyla srednio 1404g![]() co do zdjecia siusiaczka, rzeczywiscie duzy powinnas byc dumna![]() Lolka1212 zazdroszcze ci tego siusiaka przy tak licznym babincu w rodzinie a o takich wizytach jak twoja milo sie czyta Cytat:
![]() Catia88 dziwnie ze ci lekarz przepisal leki bez wynikow badan, ale chyba bym jednak brala, lekarz wie co robi. moniqac zazdroszcze zapalu meza i pomyslec ze przez faceta wybrane ma gust![]() Grazin ja biore zelazo rano (tartyferon fon), pol godziny przed sniadaniem, popijam je woda z cytryna. Czasem mnie mdli, ale rzadko. Za to na zaparcia nie narzekam. Tak sobie pomyslalam ze moze ci akurat to zelazo nie sluzy i moze powinnas zmienic na inne? ![]() mnie dzisiaj rano obudzil bol plecow, a dokladnie na wysokosci piersi. Dopiero jak wstalam mi przeszlo. W ogole tez kiepsko sypiam boli mnie doslownie wszystko. Kosci najbardziej.moria44 moj maz ma ubezpieczenie indywidualne w PZU placi okolo 50zl na msc., za urodzenie dziecka dostanie 600zl. Ja jestem ubezpieczona w TUZ to jest ubezpieczenie oferowane przez Solid Security(gdzie jestem zatrudniona ), mam dostac 800zl. I do tego dojdzie becikowe. I tak wam powiem na marginesie kobiety ze jezeli nie damy rady z kasa, Tż wpadl na pomysl ze wozek kupimy po narodzeniu dziecka, wlasnie za te pieniadze moze nie byc innego wyjscia![]() matallewar super sie urzadziliscie ![]() zazdroszcze wam tych przeprowadzek, remontow a nawet kredytow hipotecznych. Boze a ja jestem taka BIEDNA nawet nie licze na rodzicow, Tż rodzicow tez...tylko ja i Tż i nasze grosze.Siasiek ja ta majowa gazetke z reala chetnie bym przejrzala szkoda ze Tż ma wyplate po 1-szym no ale moze bedzie cos na moja kieszen. Tym bardziej ze Real niedaleko. Dzieki za info.to sie rozpisalam bylam dzisiaj z rana na poczcie odebrac paczke od pewniej kochanej duszyczki na tym forum. Dziekuje skarbie
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Pisalyscie wczesniej o pasach bezpieczenstwa w samochdzie-zapinac czy nie...gdy nad tym debatowalam z moim bratem uswiadomil mi, ze zdezenie z poduszka powietrzna bez zapietych pasow moze byc tragiczne, pasy co prawda scisna ale zneutralizuja uderzenie i odbicie.
Ale to i tak zalezy przeciez od rodzaju zderzenia, wiec beda przypadku za i przeciw tak mysle ja zapinam, bo jakos "golo" sie bez nich czuje...![]() a jak tam Wasze szkoly rodzenia?chodzicie?w moim miescie sa wszedzie platne 400-600zl? a jakto wyglada u Was?
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 spotkan, jedno w tygodniu calosc 450 zl za pare |
|
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
U mnie są dwie szkoły rodzenia, jedna prywatna kosztuje 400zł, ale dla mieszkanek miasta dopłacają i wtedy płaci się chyba 100zł, ale ja mieszkam poza miastem. A druga szkoła rodzenia jest w szpitalu i tam się płaci tzw. cegiełkę, słyszałam że płacą chyba 100zł. Pani doktor mówiła, ze mogę pójść w 32 tyg, bo wtedy chyba się zaczyna i będzie w sam raz bo nie za wcześnie.
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczny
i do tego czarny wow, zosia bedzie wygladac eleganckoanula_81 mamuski ci nie zazdroszcze... ale zastanawiam sie co gorsze. W****** sie we wszystko czy totalny brak zainteresowania, jak w moim przypadku???????????????? ???? do mnie dzwoni codziennie babcia i sie pyta jak sie czuje (bo bylam przeziebiona) i dzisiaj jej sie poplakalam, ze siedze sama w tej lodzi jak palec. Siostra siedzi w polsce juz pol roku i ani razu nie przyjechala na noc do mnie...druga studiuje tutaj a nocuje u kolezanki bo jakies referaty itp. rodzice nawet nie wiedza jak mieszkam bo nigdy mnie w Łodzi nie odwiedzili fakt nieraz zadzwoni mama tata siostry ale to nie to samo. Nie wychowalam sie z nimi i tak sobie tlumacze ten brak zaangazowania. Nawet jednego ciuszka nie kupia dla mojej coreczki, ale na imprezy ciuchy dla siebie kasa sie znajdzie. no wygadalam sie!!!!!!!!! sorki
|
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ania - śliczne zakupy 24kasia - w sumie to wózek na początku niepotrzebny anula - a widzisz, może my też coś takiego mamy, pamiętam że coś tam było z tym ubezpieczeniem przy kredycie, muszę zerknąć w papiery
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po to nas masz, by sie wyzalic i nie masz za co przepraszac |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Twoich sióstr - hmm, pewnie czekają z zakupami aż się mała urodzi A jeśli już tak Ci smutno i źle samej, to ja nadal podtrzymuję chęć spotkania w Łodzi
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Aga.M - no to całe szczęście, bo już się wystraszyłam. najgorsze jest jednak to, że lekarza nie ma przy każdym porodzie
ale to chyba "normalne" , jak rozmawiałam ostatnio z położną jak mi ciśnienie mierzyła - chciałam się dowiedieć czy odsyłają jeśli pacjentak przyjeżdża z rozwarciem na np 1 palec, powiedziała, że jeśli jest oblegany w tym danym momencie to mąż jedzie do domu i czeka, a my zostajemy w szpitalu. mąż dojeżdża później.moria - chyba narobiłam ochotę na zakupki .tak jest daisunya siedze na pupci .jedziesz na weekend do rodziców? i co w końcu z Twoim L4 ?!Siasiek - jasne - wiem, że tam normalnie w pokoju są dostępne wanny itp, mam wizyte przełożoną na 13.00 w piątek to bede Cie informowała wieczorkiem. Grazin - 3x2 żelaza? o ranyyyyyy stąd te mega mdłości... masakra nie zdaze nadrobić więcej bo bateria siada znajdę ładowarkę i wracam.
|
|
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot-ostatnie w sensie z wczorajszego dnia
.Dzięki dziewczyny
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i spaliłam krokieta :/ Dobra, spadam. Później mam aerobik, takze pewnie do jutra
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze już od jakiegoś miesiąca mam napuchnięte stopy tzn kostki,lewa stopa jest mocniej napuchnięta.Na ostatniej wizycie zapomniałam powiedzieć o tym ginowi.
.Mam nadzieję,że to nic takiego..Dodam jeszcze że ten stan się utrzymuje bez przerwy ..Któraś z was też tak ma?
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ania2631 te jasne butki sa słodkie :0
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie rozwieszalam to delikatne kolorowe welniane pranie dla Zosienki, ehh prawie lzy w oczach, teraz idzie jasna welna
![]() Cytat:
co do aptek u na spodobnie jak apteki tak inne sklepy rowniez sa pod obstrzalem rzadu, nie ma sklepow NO NAME tu kraj ma piecze nad wszystkim, nie wpuszcza obcych marek na rynek, stad slaby wybor w kwestii zywieniowej, lecz z drugiej strony ma kontrole nad ekonomia i promuje norweskie marki![]() co do zapomogi to 1000 NOK nie pokrywa nawet meisiecznej oplaty za przedszkole(ok 2800 NOK) ale przynajmniej pomaga, plus jesli bylabym np bezrobotna samotna matka dostalabym jednorazoo 40 000 NOK plus zapomogi. Nie daja tu zginac , o dzieci akurat dbaja. plaszczyk super! co do czkawki to moja zawsze czkala na dole zaraz przy bronchildzie, ale w nocy byly takie mega harce, ze cos mi sie widzi ze to czkanie kolo pepka dzisiejsze to jednak rezultat przekrecenia sie, coz w czwartek polski gin zwnou bedzie mi robil USG pewnie wiec sie dowiem. Kurcze przez te plamienia ciagle mam USG , mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to malej? Cytat:
nie wiem co ci poradzic, bo jak widzisz sama sobie nie radze w relacjach z rodzicami. Mysl o sobie i malej kruszynce w brzuszku jestescie razem, ja tez teraz czuje sie samotna, tu nie jest tak jak w PL ze cdziennie z kumpela na kawke tu rodzice tu to tu tamto, ludzie tu rzadziej sie odwiedzaja, wiec teraz jak siedze w domu tez zaczynam prawie mowic do siebie, dlatego wole mowic do Zosienki![]() Kasiula przytulam ![]() Cytat:
![]() sen mnie dogania, moze wreszcie sie zdrzemne
|
|||
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Ech, a tak w ogóle muszę powiedzieć, że moja trzyletnia córka nazwała mnie dziś "kulką"
|
|
|
|
#3418 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jest mi przykro ale w koncu nie mieszkam z nimi od 6roku zycia, wiec az tak nad tym brakiem zainteresowania nie ubolewam. Przyzwyczailam sie. Czasem to az sie dziwnie czuje jak zadzwonia i pytaja o cos... jednak gdy tak pomysle o tym wszystkim to mi sie chce plakac.... tak naprawde mam tylko Tż. Moria44 ja caly czas jestem za spotkaniem, tylko ze bede mogla dopiero jakos w polowie marca najszybciej teraz te mrozy mnie przerazaja a bede poruszac sie tramwajem, badania musze porobic, mam zalecenie od gin zeby isc do internistki na EKG a 3marca "samolocik"...pozniej musze sie wybrac do Turku i zalatwic sprawy z dowodem.....moze nie doczytalam, ustalilyscie juz jakas date czy jak??
|
|
|
#3419 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki
najsampierw WIELKIE DZIĘKI za kciuki, pomogły. Wizyta i USG - wszystko w porządku. Wyniki kiepskie nadal mam jeść żelazo - 2 razy dziennie, będzie ciężko ale Lactulosum jakoś pomaga ![]() Na USG była chwila grozy jak doktorka powiedziała "bardzo duża głowa" ale potem wytłumaczyła że zaczęła mierzenie od głowy i rzeczywiści większa niż powinna być, ale potem okazało się że obwód brzuszka też niczego sobie no i że mała jest wg pomiarów starsza o 2 tygodnie. Waga 1850 g +/- 260 g Do małych rzeczywiście ona nie należy. Poza tym ułożenie pośladkowe ![]() Nie śpieszno jej. Właśnie powiedzcie jak myślicie duże szanse że się obróci? Lekarka mówi że zna przypadki kiedy w ostatnich tygodniach dziecko się obraca ale trzeba się liczyć z tym że jednak duże dziecko to ma mniej miejsca na obrót w brzuchu. Troszkę będzie szkoda bo wolałabym rodzic naturalnie. Pytałam sie czy witaminy moga powodowac ze dziecko tak rosnie a ona ze moze i tak ale w moim przypadku to kwestia genow ja wazlam 4300 maz 3900 wiec male prawdopodobienstwo ze urodze male dziecko. Witaminy mam jeść dalej ze względu na wyniki ![]() Poza tym kupiłam śliczny materiał w zebrę i będę szyła przybornik na łóżeczku.
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
pisalyscie ostatnio o coli/pepsi. Otoz moj szanowny Tż uwielbia wszystko co nie zdrowe, cipsy, cole, slodycze, frytki, piwko(od czasu do czasu)
i tak mnie kusi tym codziennie wrecz a wczoraj kupil "zbyszko 3 limonki" pilyscie? masakra jakie dobre
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Czy w ciazy można siemię lniane na zaparcia? Ponoć dobre ale czy dzidzi nie szkodzi??
Czekamy na Ciebie fasolko

za te rzeczy co mi przepisal ginek zaplacilam 100 euro, straszne ceny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie przydatne i pomocne i w ogole ah i oh

(chyba że to dupka, to ale za twarda ciut na tyłek 

i pomyslec ze przez faceta wybrane
), mam dostac 800zl. I do tego dojdzie becikowe. I tak wam powiem na marginesie kobiety ze jezeli nie damy rady z kasa, Tż wpadl na pomysl ze wozek kupimy po narodzeniu dziecka, wlasnie za te pieniadze
nawet nie licze na rodzicow, Tż rodzicow tez...tylko ja i Tż i nasze grosze.