Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 14:06   #3391
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
przypomnialo mi sie o co jeszcze mialam zapytać Czy w ciazy można siemię lniane na zaparcia? Ponoć dobre ale czy dzidzi nie szkodzi??
Ja pije siemie lniane od II trymestru 2 razy dziennie po pół szklanki, takie zalecenie dostałam od gina w szpitalu, bo miałam straszne bóle jelit, mimo że na zaparcia nie cierpie, więc raczej można. Zresztą czytałam opinie na necie i są pozytywne, siemie zawiera kwasy omega3, których dzidzia potrzebuje
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:09   #3392
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

antropia ja za morfologie i glukozę zapłaciłam jakos 13 zł razem, sama morfo mnie kosztuje 9 chyba. no i za glukoze nmusiałam zapłacic 3,5

100 euro w aptece... o matko
Stary 2011-02-22, 14:12   #3393
anula_81
Zakorzenienie

jeju ale lecicie! chwilke mnie nie bylo, polazilam troche po domu, bo mnie biodro boli od lezenia, probowalam zasnac i choc oczy mi si ekleja, to nie moglam, wiec zrobilam sobie maseczke i peeeling na twarz, czuje sie jak nowonarodzona, spacer do sklepu -rosolek sie pichci(po ostatnich golabkach i barszczykach- zgaga kapuchowa, rosolek na detoks))
i nie moglam sie powstrzymac, choc TZ mnie zastrzeli bo kazal lezec, ale posegregowalam reszte ciuszkow i welniane sweterki i ciemne kolorki-sukienki itp poszly do prania juz sie nie moge doczekac az porozwieszam, jutro jasne sweterki welniane i w czwartek lekarz, jak pozwoli duzo lazic to sie zabieram do sprzatania i reorganizacji malego pokoju mojej ksiezniczki!

teraz zabieram sie za zamawianie roznych bzdurek dla malej, oczywiscie bede was prosic o zdanie w kazdej malej rzeczy, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wyrzucicie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze zdjęcia
mnie sie ten pomaranczowo-cynamonowy kolor podoba
Cytat:
Cześć dziewczyny, ale gonicie, 1,5h nadrabiania ale dałam radę
dziewczyny piękne zakupki zrobiłyście dla swoich maluchów
Monia my też zastanawiamy sie nad tym imieniem. Będzie albo Cyprian albo Tymoteusz.
Coś jeszcze miałam napisać i oczywiscie nie pamietam, ehhh
A trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

zastanawiamy sie nad tymi mebelkami, co myślicie?? Pasują dla chłopaka? Bo mnie się wydaje że to tylko kwestia dodatków.
http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/
Kolekcja magnolia
co do imienia, mnie sie Tymek podoba bardziej chyba choc Cyprian od razu przywodzi mi na mysl Norwida, a to jeden z moich ulubionych poetow
mebelki super, kurcze szkoda ze my mamy tak malo miejsca w pokoju malej i szafa musi zostac, ale moze nie bedzie najgorzej.
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie wrocilam z apteki, czy u Was tez jest tak piorunsko drogo? za te rzeczy co mi przepisal ginek zaplacilam 100 euro, straszne ceny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie przydatne i pomocne i w ogole ah i oh

jesli rodzisz zagranica, ale jestes zameldowana w Pl to dostaniesz becikowe, musisz przetlumaczyc akt urodzenia i zameldowac dzidziusia, chyba 3 m-ce masz na to od porodu, ale nie jestem pewna...
Princi u nas tez tak drogo! ja za zelazo, tran i magnez zaplacilam 350 NOK- ok 170 zl ale u nas tak drogo bo Norwegowie lekow wlasciwie nie uzywaja
co do becikowego to ja chyba odpuszcze, szczegolnie, ze tu oprocz kasy na macierzynskim dostaje zapomoge na dziecko niezaleznie od zarobkow do 18 roku zycia dziecka 1000 NOK co miesiac, to tutaj male pieniadze, ale akurat na pieluchy i takie tam.
co do meldowania dziecka nie trzeba meldowac, ale trzeba zglosic w ambasadzie do 3 meisiecy i wyrobic dziecku tymczasowy paszport, ktory jest wazny kolejne chyba 3 miesiace i na jego podstawie wyrabiaja juz normalny paszport. Moi znajomi wlasnie przez to przechodza
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
właśnie włożyłam kołderkę (wypełnienie) 120x90, którą dostałam od mamy z second-handu (jak nowa) no i włożyłam ją do łóżeczka, ale jakaś wielka mi się wydaje do niego.... łóżeczko standard 120x60.
Ja mam koldre 135x80 i mama powiedziala, ze to mala, ze trzeba bylo od razu ta najwieksza kupic
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No to obiadek zjedzony.

Oglądałyście gazetkę z Reala?! od 24 mają jakąś akcję z dziecięcymi pierdołkami. Prawie pół gazetki to dzieciowe sprawy
wlasnie dzwonilam do mojej mamy, mimo wczorajszych nerwow na nia, zeby wypatrzyla mi cos ladnego bo ma real 10 min piechota od domu, a jak przylatuje to akurat moze cos ladnego zakupic
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Właśnie też mam te z ikejki i dlatego zostały już tylko dwa duże bo one się szybko ubijają, niestety.
noo , my mamy slczny komplet slubny i parapetowkowy z Rosenthala, ale mamy tez mnostwo Ikei z poczatkow naszych takiej najtanszej totalnie i czasem uzywamy, a teraz w ciayz nie dosc ze mam ochote rzucac to jeszcze leci mi wszysko z rak, wiec wole nie ryzykowac
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
No zrobilam male zakupy na allegro:
1wanienka+gratis skarpetki
2termometr do wody
3rozek
4termopakowanie
5zestaw do paznokci
6gruszka
7szczotka+grzebyk
ja tez sie dzisiaj zabieram!
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No to wszystko tłumaczy, ja biorę jedną dziennie. Strasznie dużo tego bierzesz, tak mocno Ci spadła morfologia?

A mówiąc, że myślę o Iguśce nie chodziło mi o kasę za poród tylko tak na przyszłość aby zabezpieczyć ją i siebie nawzajem
powiem ci, ze dzieki Tobie tez sie zainteresowalam, ale zapomnialam, ze my mamy pakiet jak kupowalismy i ubezpieczalismy mieszkanie dostalismy pakiet ubezpieczenia podroznego, meiszkania i na zycie dla nas obojga, wiec odetchnelam z ulga
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
czesc mamuśki.U mnie wszystko ok. Jeszcze na porodowce nie jes+em.Od piątku mam awarie netu dopiero w czwartek przyjdzie gosciu z UPC.Dzis mam wizyte u lekarza ciekawe jak tam moi chłopcy sie maja. Pozdrawiam.
noo bo juz sie zastanawialam, gdzies przepadla
trzymamy kciuki za wizyte

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:13   #3394
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Co do pomysłu na dyżurne dziewczyny to ja jestem za Tylko czy to juz? Moze jeszcze nie będziemy rodzić
kochana tu nie chodzi tylko o porod
w razie by jakis tam pojawien sie w szpitalu
bo czasem sie np martwimy jak kogos kilka dni nie ma

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus - ja pijam cole, niestety... ale cóż zrobić jak się chce
no wlasnie, tak ciezko
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
No zrobilam male zakupy na allegro:
1wanienka+gratis skarpetki
2termometr do wody
3rozek
4termopakowanie
5zestaw do paznokci
6gruszka
7szczotka+grzebyk

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Jutro musze iśc robić glukoze tak mi sie nie kce....... mam na 10 do pracy wiec to jedyny dzień by rano przed pracą sie wygrzebac na badania.
Rozumiem, ze trzeba na czczo byc ??
no ja bylam na czczo

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Mnie niestety bardzo. Ostatnio zaciągnęłam Tż do Mcdonalds i jak się dorwałam do coli, to aż wypalił do mnie z tekstem : ' Spokojnie, bo się udławisz. Nikt Ci przecież nie ukradnie' Wcześniej jakoś nie przepadałam za colą.

za dzisiejsze wizyty
hehehe
ja wzielam cole zero
bleee
ale tz wypilam troche jego lepsiejszej
Cytat:

no ja jak na poprzedniej wizycie mialam takie wysokie to powiedzial, ze pewnie na obiad obzaralam sie pysznego zarelka wloskiego, nie ma to samouwielbienie Wlochow w stosunku do ich zarelka

Co do X Factor to we Wloszech bylo juz 5 edycji, oczywiscie na poczatku fajny, ale jak kazdy program pozniej sie "przezera", ale czasem to takie odloty, mozna ze smiechu pasc, jak ludzie moga startowac do takiego programu w ogole nie umiejac spiewac
hehehe
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
atiz trzymałam
anulinka2009 wszystkie tęskniłyśmy po cichutku
5 zaległych wypłat ??????????? i on jeszcze tam pracuje ??????? moja noga już by tam nie postawiła !
Grazin widzę że naprawdę Cię bierze chandra, żadnej buźki uśmiechniętej
Marsz na basen !!!! dobry pomysł !!!
wyniki morfologii wcale nie takie kiepskie
principessina wcale nie takie wysokie to białko, ale masz rację że nie powinno go być w ogóle
fajne foteczki
anula_81 ja już sama nie wiem jak mała leży, bo czkawkę niby u dołu czuję, ale u góry jak ręką wymacam to coś twardego jakby głowę czuję (chyba że to dupka, to ale za twarda ciut na tyłek ) więc pozostaje mi czekać na wizytę u gina, która już niedługo
matallewar przytulnie tam u Ciebie
eweska jesteś w końcu kciuki za wizytę
ddaaiissyy ja zadnej ksiazeczki ciążowej nie pokazywałam jak odbieralismy becikowe,mąż sam załatwiał i wziął chyba tylko akt urodzenia

witam się !
byłam zamienić ten płaszczyk i się udało
na dworze -13, ubrałam się jak na syberię i wyruszyłam
przeżyłam

super, ze udalo ci sie wymienic ten plaszczyk
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczynki o to moje ostatnie zakupy
piekneee
Stary 2011-02-22, 14:17   #3395
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

migotka03
Grazin

podziekować
miałam nadzieję,że nie będzie to jakaś zawrotna kwota , liczę na to, że u mnie tez coś koło tego będzie

a codo rzucania różnymi przedmiotami w tż-ów tomi sie własnie przypomniało, że ja tez kiedyś mojego uraczyłam talerzem z kopytkami
oczywiście wypomina mi do dzisiaj, że agresywna jestem itd.
dodam, że widelec,który na nim leżał znalazł się po dwóch tyg za kanapą
nie mogliśmy go zlokalizować po zebraniu kopytek
Stary 2011-02-22, 14:19   #3396
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Ło matko !!!!!!!!! co za tępak !! Siasiek, sorry
Ja myslalam, ze dorwałyscie już gazetkę na maj i sie martwiłam czy dam radę jeszcze iśc na zakupy bo termin 03 czerwiec z usg

Dziekuje za oświecenie
uwielbiam to nasze zbudynienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczynki o to moje ostatnie zakupy
cudne te ostatnie ciuszki, spodenki i koszulka
a czemu ostatnie ?

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

andziotku kochany dziękuję za doglębną analizę moich postów pod względem ilości emotikonek hihi juz się poprawię obiecuje

najgorsze jest to ze przez te polecy nie moge ani stac ani lezec ani siedzic. chyba zostało mi zwisanie głową w dół z sufitu
hmmm, trzeba by się zastanowić nad tą pozycją,
choć znając nas to i tak by coś nam nie pasowało

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:22   #3397
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ania2631 super zakupy

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:24   #3398
andziot
Zakorzenienie

pokazuje płaszczyk, ale bez Zosi, bo nie chciała współpracować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010586.jpg (21,2 KB, 44 załadowań)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:29   #3399
principessina
Zakorzenienie

anula_81 nie laz za duzo! wiesz co u mnie leki sa drogie dlatego, ze apteki sa monopolem, nie na kazdym rogu jest, w sensie nie tak jak w Pl, jak ma sie apteke to jest sie jednym slowem miliarderem ja nie bede starac sie o becikowe w Pl, bo za duzo latania ale fajnie to u Was daja ta zapomoge na dziecko do 18 r.z. bezwzgeldu na to jaki ma sie przychod na rodzine? ja juz tam do Ciebie jade
Stary 2011-02-22, 14:30   #3400
Agnieszka.M
Rozeznanie

Andziot śliczny płaszczyk Mam taki sam, ale jasno beżowy ... oczywiście nie dla Antosia, tylko dla siebie. Tej wiosny niestety raczej go nie założe, no chyba że rozpięty

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:39   #3401
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Pedzicie z postami ze hej, od 11 was nadrabiam witajcie

principessina gratuluje udanej wizyty! i synus jaki duzy niczym sie nie przejmuj, moja w 29 wazyla srednio 1404g
co do zdjecia siusiaczka, rzeczywiscie duzy powinnas byc dumna

Lolka1212
zazdroszcze ci tego siusiaka przy tak licznym babincu w rodzinie
a o takich wizytach jak twoja milo sie czyta

Cytat:
nie lubie za bardzo kotow, ale ten mnie urzekl

Catia88

dziwnie ze ci lekarz przepisal leki bez wynikow badan, ale chyba bym jednak brala, lekarz wie co robi.

moniqac
zazdroszcze zapalu meza cudownie zakupy super naprawde i pomyslec ze przez faceta wybrane ma gust

Grazin ja biore zelazo rano (tartyferon fon), pol godziny przed sniadaniem, popijam je woda z cytryna. Czasem mnie mdli, ale rzadko. Za to na zaparcia nie narzekam. Tak sobie pomyslalam ze moze ci akurat to zelazo nie sluzy i moze powinnas zmienic na inne?
mnie dzisiaj rano obudzil bol plecow, a dokladnie na wysokosci piersi. Dopiero jak wstalam mi przeszlo. W ogole tez kiepsko sypiam boli mnie doslownie wszystko. Kosci najbardziej.

moria44
moj maz ma ubezpieczenie indywidualne w PZU placi okolo 50zl na msc., za urodzenie dziecka dostanie 600zl. Ja jestem ubezpieczona w TUZ to jest ubezpieczenie oferowane przez Solid Security(gdzie jestem zatrudniona), mam dostac 800zl. I do tego dojdzie becikowe. I tak wam powiem na marginesie kobiety ze jezeli nie damy rady z kasa, Tż wpadl na pomysl ze wozek kupimy po narodzeniu dziecka, wlasnie za te pieniadze moze nie byc innego wyjscia

matallewar
super sie urzadziliscie
zazdroszcze wam tych przeprowadzek, remontow a nawet kredytow hipotecznych. Boze a ja jestem taka BIEDNA nawet nie licze na rodzicow, Tż rodzicow tez...tylko ja i Tż i nasze grosze.

Siasiek ja ta majowa gazetke z reala chetnie bym przejrzala szkoda ze Tż ma wyplate po 1-szym no ale moze bedzie cos na moja kieszen. Tym bardziej ze Real niedaleko. Dzieki za info.

to sie rozpisalam bylam dzisiaj z rana na poczcie odebrac paczke od pewniej kochanej duszyczki na tym forum. Dziekuje skarbie Sa piekne
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:41   #3402
wieka22
Rozeznanie

Pisalyscie wczesniej o pasach bezpieczenstwa w samochdzie-zapinac czy nie...gdy nad tym debatowalam z moim bratem uswiadomil mi, ze zdezenie z poduszka powietrzna bez zapietych pasow moze byc tragiczne, pasy co prawda scisna ale zneutralizuja uderzenie i odbicie.
Ale to i tak zalezy przeciez od rodzaju zderzenia, wiec beda przypadku za i przeciwtak mysleja zapinam, bo jakos "golo" sie bez nich czuje...

a jak tam Wasze szkoly rodzenia?chodzicie?w moim miescie sa wszedzie platne 400-600zl? a jakto wyglada u Was?

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:50   #3403
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

a jak tam Wasze szkoly rodzenia?chodzicie?w moim miescie sa wszedzie platne 400-600zl? a jakto wyglada u Was?
ja chodze
11 spotkan, jedno w tygodniu
calosc 450 zl za pare
Stary 2011-02-22, 14:52   #3404
migotka03
Zadomowienie

U mnie są dwie szkoły rodzenia, jedna prywatna kosztuje 400zł, ale dla mieszkanek miasta dopłacają i wtedy płaci się chyba 100zł, ale ja mieszkam poza miastem. A druga szkoła rodzenia jest w szpitalu i tam się płaci tzw. cegiełkę, słyszałam że płacą chyba 100zł. Pani doktor mówiła, ze mogę pójść w 32 tyg, bo wtedy chyba się zaczyna i będzie w sam raz bo nie za wcześnie.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:55   #3405
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny i do tego czarny wow, zosia bedzie wygladac elegancko

anula_81 mamuski ci nie zazdroszcze... ale zastanawiam sie co gorsze. W****** sie we wszystko czy totalny brak zainteresowania, jak w moim przypadku???????????????? ????
do mnie dzwoni codziennie babcia i sie pyta jak sie czuje (bo bylam przeziebiona) i dzisiaj jej sie poplakalam, ze siedze sama w tej lodzi jak palec. Siostra siedzi w polsce juz pol roku i ani razu nie przyjechala na noc do mnie...druga studiuje tutaj a nocuje u kolezanki bo jakies referaty itp. rodzice nawet nie wiedza jak mieszkam bo nigdy mnie w Łodzi nie odwiedzili

fakt nieraz zadzwoni mama tata siostry ale to nie to samo. Nie wychowalam sie z nimi i tak sobie tlumacze ten brak zaangazowania. Nawet jednego ciuszka nie kupia dla mojej coreczki, ale na imprezy ciuchy dla siebie kasa sie znajdzie.
no wygadalam sie!!!!!!!!! sorki
Nikosia

Stary 2011-02-22, 14:56   #3406
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria moje wyniki takie
hematokryt 35,1 - norma od 36
krwinki czerwone 3,89 - norma od 4
hemoglobina 11,5 - norma od 12
krwinki białe 11,3 - norma 4-10
bardzo kiepskie waszym zdaniem?
Bardzo kiepskie to one na pewno nie są Ja mam takie jak Weredka, biorę żelazo 1 x dziennie.

ania - śliczne zakupy
24kasia - w sumie to wózek na początku niepotrzebny wystarczy sam fotelik samochodowy.
anula - a widzisz, może my też coś takiego mamy, pamiętam że coś tam było z tym ubezpieczeniem przy kredycie, muszę zerknąć w papiery

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:58   #3407
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Violisia tak Jedo, ogladaliśmy ostatnio ten wózek w sklepie. Facet zachwalał że polska firma i w Polsce składany a nie tak jak implast, niby polski ale składany w Chinach Fajnie sie go prowadzi, gondolka spora. Podoba mi sie jeszcze X-lander XA ale spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie mozna zmienić. A to jak dla mnie duży minus.
Fajnie ze mebelki Ci sie podobają Ja ogladałam je w sklepie, na żywo są cudne
Dorkbal mnie też się wydaje że nie zaszkodzi. A coś muszę zaczać działać.
dokladnie, oczywiscie moj tż go "przetrzepal, z kazdej strony", te wozki co ogladalismy to niby lekkie, ale jak sie lekko poruszalo to kolka tak dziwnie do srodka skrecaly,(ja chce model fyn ze skretnymi kolkami) a ten mimo tych skretnych kol ma je naprawde zablokowane, ja tam jestem juz zdecydowana, fotelik stoi juz w sypialny i narazie podziwiam ehhe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:59   #3408
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

anula_81 mamuski ci nie zazdroszcze... ale zastanawiam sie co gorsze. W****** sie we wszystko czy totalny brak zainteresowania, jak w moim przypadku???????????????? ????
do mnie dzwoni codziennie babcia i sie pyta jak sie czuje (bo bylam przeziebiona) i dzisiaj jej sie poplakalam, ze siedze sama w tej lodzi jak palec. Siostra siedzi w polsce juz pol roku i ani razu nie przyjechala na noc do mnie...druga studiuje tutaj a nocuje u kolezanki bo jakies referaty itp. rodzice nawet nie wiedza jak mieszkam bo nigdy mnie w Łodzi nie odwiedzili

fakt nieraz zadzwoni mama tata siostry ale to nie to samo. Nie wychowalam sie z nimi i tak sobie tlumacze ten brak zaangazowania. Nawet jednego ciuszka nie kupia dla mojej coreczki, ale na imprezy ciuchy dla siebie kasa sie znajdzie.
kasiu wspolczuje sytuacji z rodzina
po to nas masz, by sie wyzalic i nie masz za co przepraszac
Stary 2011-02-22, 14:59   #3409
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) dzisiaj jej sie poplakalam, ze siedze sama w tej lodzi jak palec(...)
kasiu taka całkiem sama to Ty nie jesteś, masz małego lokatora 24h na dobę Co do Twoich sióstr - hmm, pewnie czekają z zakupami aż się mała urodzi
A jeśli już tak Ci smutno i źle samej, to ja nadal podtrzymuję chęć spotkania w Łodzi

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:00   #3410
violisia
Zadomowienie

Cytat:

kasiula wspolczuje, ze tak sama tam siedzisz.. czasem to meczace, jak nie ma sie do kogo odezwac..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:02   #3411
moniqac
Zadomowienie

Aga.M - no to całe szczęście, bo już się wystraszyłam. najgorsze jest jednak to, że lekarza nie ma przy każdym porodzie ale to chyba "normalne" , jak rozmawiałam ostatnio z położną jak mi ciśnienie mierzyła - chciałam się dowiedieć czy odsyłają jeśli pacjentak przyjeżdża z rozwarciem na np 1 palec, powiedziała, że jeśli jest oblegany w tym danym momencie to mąż jedzie do domu i czeka, a my zostajemy w szpitalu. mąż dojeżdża później.

moria
- chyba narobiłam ochotę na zakupki .

tak jest daisunya siedze na pupci .jedziesz na weekend do rodziców? i co w końcu z Twoim L4 ?!

Siasiek
- jasne - wiem, że tam normalnie w pokoju są dostępne wanny itp, mam wizyte przełożoną na 13.00 w piątek to bede Cie informowała wieczorkiem.

Grazin
- 3x2 żelaza? o ranyyyyyy stąd te mega mdłości... masakra .

nie zdaze nadrobić więcej bo bateria siada znajdę ładowarkę i wracam.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:04   #3412
ania2631
Wtajemniczenie

Andziot-ostatnie w sensie z wczorajszego dnia..Oczywiście będzie ciąg dalszy robienia zakupów w następnym tygodniu.
Dzięki dziewczyny
Stary 2011-02-22, 15:06   #3413
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Oj, kochana, strasznie Ci współczuje. Tez siedze "sama" w obcym miescie. W rodzinnym tyle kolezanek, znajomych a tak to człowiek zaczyna sam do siebie gadac...No nic...byle do porodu!

No i spaliłam krokieta :/

Dobra, spadam. Później mam aerobik, takze pewnie do jutra
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:09   #3414
ania2631
Wtajemniczenie

Kurcze już od jakiegoś miesiąca mam napuchnięte stopy tzn kostki,lewa stopa jest mocniej napuchnięta.Na ostatniej wizycie zapomniałam powiedzieć o tym ginowi..Mam nadzieję,że to nic takiego..Dodam jeszcze że ten stan się utrzymuje bez przerwy ..Któraś z was też tak ma?
Stary 2011-02-22, 15:10   #3415
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

No i bardzo dobrze że się wygadałaś, od tego tu jesteśmy, ja też miałam wczoraj taką potrzebę i od razu mi sie lepiej zrobiło. Nie przejmuj się już nie długo i ten mały człowieczek będzie z tobą 24 h na dobę. Może jak urodzi sie dziecko to wtedy się obudzą

ania2631 te jasne butki sa słodkie :0

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:11   #3416
anula_81
Zakorzenienie

Wlasnie rozwieszalam to delikatne kolorowe welniane pranie dla Zosienki, ehh prawie lzy w oczach, teraz idzie jasna welna
Cytat:
anula_81 nie laz za duzo! wiesz co u mnie leki sa drogie dlatego, ze apteki sa monopolem, nie na kazdym rogu jest, w sensie nie tak jak w Pl, jak ma sie apteke to jest sie jednym slowem miliarderem ja nie bede starac sie o becikowe w Pl, bo za duzo latania ale fajnie to u Was daja ta zapomoge na dziecko do 18 r.z. bezwzgeldu na to jaki ma sie przychod na rodzine? ja juz tam do Ciebie jade
nie laze, nie laza co do aptek u na spodobnie jak apteki tak inne sklepy rowniez sa pod obstrzalem rzadu, nie ma sklepow NO NAME tu kraj ma piecze nad wszystkim, nie wpuszcza obcych marek na rynek, stad slaby wybor w kwestii zywieniowej, lecz z drugiej strony ma kontrole nad ekonomia i promuje norweskie marki
co do zapomogi to 1000 NOK nie pokrywa nawet meisiecznej oplaty za przedszkole(ok 2800 NOK) ale przynajmniej pomaga, plus jesli bylabym np bezrobotna samotna matka dostalabym jednorazoo 40 000 NOK plus zapomogi. Nie daja tu zginac , o dzieci akurat dbaja.
Cytat:
plaszczyk super!

co do czkawki to moja zawsze czkala na dole zaraz przy bronchildzie, ale w nocy byly takie mega harce, ze cos mi sie widzi ze to czkanie kolo pepka dzisiejsze to jednak rezultat przekrecenia sie, coz w czwartek polski gin zwnou bedzie mi robil USG pewnie wiec sie dowiem. Kurcze przez te plamienia ciagle mam USG , mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to malej?
Cytat:

Kasiula, masz racje nie wiadomo co lepsze nie wiem co ci poradzic, bo jak widzisz sama sobie nie radze w relacjach z rodzicami. Mysl o sobie i malej kruszynce w brzuszku jestescie razem, ja tez teraz czuje sie samotna, tu nie jest tak jak w PL ze cdziennie z kumpela na kawke tu rodzice tu to tu tamto, ludzie tu rzadziej sie odwiedzaja, wiec teraz jak siedze w domu tez zaczynam prawie mowic do siebie, dlatego wole mowic do Zosienki
Kasiula przytulam
Cytat:
anula - a widzisz, może my też coś takiego mamy, pamiętam że coś tam było z tym ubezpieczeniem przy kredycie, muszę zerknąć w papiery
zerknij zerknij, bo czesto takie pakiety sa, generalnie z reguly to sie oplaca, i bankom i klientom

sen mnie dogania, moze wreszcie sie zdrzemne

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:12   #3417
Weredka
Zadomowienie

Ech, a tak w ogóle muszę powiedzieć, że moja trzyletnia córka nazwała mnie dziś "kulką" A teraz nie chce zasnąć i wieczorem pewnie będzie nie do wytrzymania
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:14   #3418
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kasiu wspolczuje sytuacji z rodzina
po to nas masz, by sie wyzalic i nie masz za co przepraszac
Cytat:
kasiu taka całkiem sama to Ty nie jesteś, masz małego lokatora 24h na dobę Co do Twoich sióstr - hmm, pewnie czekają z zakupami aż się mała urodzi
A jeśli już tak Ci smutno i źle samej, to ja nadal podtrzymuję chęć spotkania w Łodzi
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
kasiula wspolczuje, ze tak sama tam siedzisz.. czasem to meczace, jak nie ma sie do kogo odezwac..
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Oj, kochana, strasznie Ci współczuje. Tez siedze "sama" w obcym miescie. W rodzinnym tyle kolezanek, znajomych a tak to człowiek zaczyna sam do siebie gadac...No nic...byle do porodu!

No i spaliłam krokieta :/

Dobra, spadam. Później mam aerobik, takze pewnie do jutra
dziekuje dziewczyny za slowa otuchy
jest mi przykro ale w koncu nie mieszkam z nimi od 6roku zycia, wiec az tak nad tym brakiem zainteresowania nie ubolewam. Przyzwyczailam sie. Czasem to az sie dziwnie czuje jak zadzwonia i pytaja o cos... jednak gdy tak pomysle o tym wszystkim to mi sie chce plakac....
tak naprawde mam tylko Tż.

Moria44 ja caly czas jestem za spotkaniem, tylko ze bede mogla dopiero jakos w polowie marca najszybciej teraz te mrozy mnie przerazaja a bede poruszac sie tramwajem, badania musze porobic, mam zalecenie od gin zeby isc do internistki na EKG a 3marca "samolocik"...pozniej musze sie wybrac do Turku i zalatwic sprawy z dowodem.....moze nie doczytalam, ustalilyscie juz jakas date czy jak??
Nikosia

Stary 2011-02-22, 15:17   #3419
atiz
Rozeznanie

Dziewczynki
najsampierw WIELKIE DZIĘKI za kciuki, pomogły.

Wizyta i USG - wszystko w porządku.
Wyniki kiepskie nadal mam jeść żelazo - 2 razy dziennie, będzie ciężko ale Lactulosum jakoś pomaga
Na USG była chwila grozy jak doktorka powiedziała "bardzo duża głowa" ale potem wytłumaczyła że zaczęła mierzenie od głowy i rzeczywiści większa niż powinna być, ale potem okazało się że obwód brzuszka też niczego sobie no i że mała jest wg pomiarów starsza o 2 tygodnie.
Waga 1850 g +/- 260 g
Do małych rzeczywiście ona nie należy.
Poza tym ułożenie pośladkowe
Nie śpieszno jej.

Właśnie powiedzcie jak myślicie duże szanse że się obróci?
Lekarka mówi że zna przypadki kiedy w ostatnich tygodniach dziecko się obraca ale trzeba się liczyć z tym że jednak duże dziecko to ma mniej miejsca na obrót w brzuchu.
Troszkę będzie szkoda bo wolałabym rodzic naturalnie.

Pytałam sie czy witaminy moga powodowac ze dziecko tak rosnie a ona ze moze i tak ale w moim przypadku to kwestia genow ja wazlam 4300 maz 3900 wiec male prawdopodobienstwo ze urodze male dziecko.
Witaminy mam jeść dalej ze względu na wyniki

Poza tym kupiłam śliczny materiał w zebrę i będę szyła przybornik na łóżeczku.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:17   #3420
24kasia86
Wtajemniczenie

pisalyscie ostatnio o coli/pepsi. Otoz moj szanowny Tż uwielbia wszystko co nie zdrowe, cipsy, cole, slodycze, frytki, piwko(od czasu do czasu) i tak mnie kusi tym codziennie wrecz a wczoraj kupil "zbyszko 3 limonki" pilyscie? masakra jakie dobre
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości