|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dziewczynki
najsampierw WIELKIE DZIĘKI za kciuki, pomogły. Wizyta i USG - wszystko w porządku. Wyniki kiepskie nadal mam jeść żelazo - 2 razy dziennie, będzie ciężko ale Lactulosum jakoś pomaga ![]() Na USG była chwila grozy jak doktorka powiedziała "bardzo duża głowa" ale potem wytłumaczyła że zaczęła mierzenie od głowy i rzeczywiści większa niż powinna być, ale potem okazało się że obwód brzuszka też niczego sobie no i że mała jest wg pomiarów starsza o 2 tygodnie. Waga 1850 g +/- 260 g Do małych rzeczywiście ona nie należy. Poza tym ułożenie pośladkowe ![]() Nie śpieszno jej. Właśnie powiedzcie jak myślicie duże szanse że się obróci? Lekarka mówi że zna przypadki kiedy w ostatnich tygodniach dziecko się obraca ale trzeba się liczyć z tym że jednak duże dziecko to ma mniej miejsca na obrót w brzuchu. Troszkę będzie szkoda bo wolałabym rodzic naturalnie. Pytałam sie czy witaminy moga powodowac ze dziecko tak rosnie a ona ze moze i tak ale w moim przypadku to kwestia genow ja wazlam 4300 maz 3900 wiec male prawdopodobienstwo ze urodze male dziecko. Witaminy mam jeść dalej ze względu na wyniki ![]() Poza tym kupiłam śliczny materiał w zebrę i będę szyła przybornik na łóżeczko.
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() fajnie masz
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mja teściowa też nie wie jak mieszkamy a mieszka w tym samym mieście ![]() więc mój tż czuje się podobnie do ciebie....też zero zainteresowania ciąża i maleństwem...ale potrafi nam powiedzieć, że my mamy obowiązek się nią zając itp. ja to tam leję na to, bo to nie moja matka, al widzę jak mojemu mężowi jest przykroi czasem ma wręcz łzy w oczach jak o tym mówi... ma ochotę czasem wyjechać tak jak jego siostra i mieć spokój... tutaj ma wszystko sam na głowie i zero wdzięczności... ,a matka za jego siostra sika po nogach... och, ach i w ogóle... więc wiem jakie to przykre... ale ja mojemu tż powtarzam, że teraz ma swoja rodzinę i to jest najważniejsze,ze zawsze będzie miał nas, którzy go doceniają
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
atiz gratuluję udanej wizyty
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze wskoczyło podwójnie
sorki
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje udanej wizyty może sie jeszcze malutka obróci ![]() mój mały tez był ułożony "miednicowo" i lekarka powiedziała, ze jeszcze nie jest powiedziane, że się nie obróci... mam nadzieje, że jednak zechce zwisnąć główka w dól wcinaj witaminki i poprawiaj wyniki
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że wszystko dobrze, co do obrotu to w każdej chwili może się obrócić ... do samego końca ... na necie piszą kobiety którym parę dni przed palowaną z tego powodu cesarką dzieciątko się obróciło, więc wszystko jest możliwe ... są ćwiczenia na pobudzenie dzidzi do przewrotów ale czy działają to nie wiem |
|
|
|
|
#3428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od sylwka nie jadlam chipsow ![]() ach medal dla mnie ![]() Cytat:
czasem tydzien przed poirodem sie obracajs i jest dobrze poza ty, jak sie nie obroca nasze smyki to bedziemy kombinowac
|
||
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jakie to żelazo masz? 2x1 bierzesz??myslicie ze moge na wlasna reke ograniczyc ilosc zelaza?? znowu mi niedobrze
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Anulka śpi w dzień, ale chodzi wieczorem spać między 9 a 10. Wstaje po 7. Ja w sumie jestem zadowolona z tego, bo i tak wieczorem długo siedzę, a przynajmniej w ciągu dnia mogę coś porobić albo sama się zdrzemnąć. Zwykle jak przychodzi z przedszkola to zasypia bez trudu, bo tam się wyszaleje, a teraz od kilku dni nie chodzi, bo ma katar...
|
|
|
|
#3431 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pomyslec ze pracowalam w ochronie 13h na nogach. Cytat:
Cytat:
teraz tez mowie do mojej coreczki, szczegolnie jak zaczyna sie ruszac. Dzisiaj o 4.30 zaczela swoje harce, Tż spal. Wzielam jego reke, polozylam na brzuszku...i obudzil sie "ojej ale sie rusza fajnie" tylko w ten sposob moge go zmobilizowac do dotykania brzucha-maly podstęp. Cytat:
ehhhhhhhhh
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-22 o 15:34 |
||||
|
|
|
#3432 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oj, zdecydowanie
Ale muszę się ogarnąć! Właśnie przyszły kolejne ciuszki z Mothercare zakupione na allegro (jak nie mogę wyjść na zakupy to zakupy przyjdą do mnie ) no i o ile legginsy kupiłam już na 3-6 miesięcy i 6-8 miesięcy to bodziaki dla New Baby - te ze słonikami - nie mogłam się powstrzymać ![]() Dopisałam je do wyprawki i zliczyłam.... 45szt. bodziaków (łącznie długi i krótki rękaw) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, jeszcze daty konkretnej nie mam, do marca niedaleko Cytat:
Ja tak liczę, że moja Iga może teraz jakieś 1500g ważyć a Twoja Polcia niby tylko 1 dzień starsza jest ![]() Siasiek - kochana Ty moja! Dzięki za namiar na tą gazetkę z Reala - jadę w czwartek po leżaczek dla Iguśki - tym razem mnie mrozy nie zatrzymają ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, w Realu bodziaki za 3,99zł! Więc jeśli ktoś ma mało to kupujcie ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Tym bardziej, że naprawdę można jeść np. pistacje, migdały - one też dużo żelaza zawierają. Jak jednego dnia zjadłam wieczorem małą miseczkę pistacji to następnego dnia na badaniu żelazo wyszło mi 185! a norma jest chyba do 120
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-22 o 15:38 |
||||
|
|
|
#3433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj Tż tez mowi ze ja mam jego i nie mam sie czym przejmowac, jest do moich starszych pesymistycznie nastawiony(omija ich dom szerokim lukiem, gdy pojedziemy w rodzinne strony)...chyba ich nie lubi ale nigdy mi tego nie powiedzial...za to jego rodzice sa wporzadku dla mnie, ale to sa jego rodzice i siostry-widac ze Danielek to Danielek tamto (w koncu jedyny syn i brat)...ciesze sie ze tak sa za nim.....no i Tesciowa przyjedzie na rozwiazanie mi pomoc posprzatac i mala sie zajac... Cytat:
|
|
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Moria 45 szt., szalejesz
A ja mam same na długi rękaw, wiec trzeba dokupic kilka na krótki
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana uwielbiam Cie - promocja na maj wybacz, ale to takie zabawnea z dyżurami - w klubie (na jedneym z wątków) zostawiałyśmy do siebie telefony, można którąś w komórkę wpisać i pisac smsy w drodze do szpitala .kasiu - ja też co nieco wybrałam ale miło było patrzec to fakt Kochana i masz nas!!!!!!!!!!! .agus - 11 spotkań bardzo dużo, my mamy 4, ale to akurat wydaje mi się b. mało - za to kosztuje 300zł atiz - super że bąbelkiem wszystko OK. co do obrotu.... mój mi powiedział, że ma "szanse" na to tylko do 28tc - ale od razu tłumacze to dlatego, że mój bąbel jest duuuuży. ja się tez boję, że on był ostatnio na usg miednicowo obrócony i miał wtedy tydzień na obrót - nie wiem czy się obrócił, a nie chcę cesarki. grunt, że zdrowa malutka jest .andziot - a wiesz jakie to ćwiczenia na obrót dziecka? wiem, że basen i chodzenie jak piesek ale to akurat jest męczące .moria - o ranyyyyyy... Iguśka będzie co chwile w czymś innym latać , nieźle masz już tego Grazin - zadzwoń do lekarza że się tak fatalnie czujesz, to jakaś masakra a wyniki wcale nie masz takie kiepskie żeby aż tyle brać. maskara. ja wcinam truskawy z cukrem i jogurtem.... hahaaaaaa... dzisiaj w końcu ja .jedziemy podpisać umowę kredytową..... przyznali .
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bedziecie cos ustalac a ja bym nie odpisala tzn. ze zbudynialam i prosze o wiadomosc na PW ![]() grazin moim zdaniem ty za duzo lykasz tego zelaza. Ja mam morfo 10,9 a biore jedna tabletke dziennie....
|
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86 jak ci tak zależy na kontakcie z siostrami, to może sama zadzwonisz i im zaproponujesz, żeby przyjechały cie odwiedzić i że je poprostu zapraszasz na tydzień. Może one też mają na to ochotę, tylko jest im głupio się wpraszać.
Kiedyś też pisałaś, że mają się składać na wózek dla małej ... coś pomyliłam, czy to już nieaktualne? |
|
|
|
#3438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz jestesmy rodzina-malzenstwo, ale samemu tak nudno. A za 2miesiace bedzie super tak ddaaiissyy tez mnie rozbawila i nie tylko mnie ![]() ja jak mam wizyte u gin tez pękam...ona jest taka szybka i szalona, ze zawsze musze sie wracac i jej o czyms przypominac np. o recepcie ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
taaaaaaaa mialy sie skladac, ale jedna jest splukana (pol roku jest w polsce i stracila wszystko heh) a druga przyszla chrzestna mowila cos o 200zl ale sama wiesz ze to nie starczy. Ja juz sie nie odzywam, szkoda moich nerw ![]() bede uciekac skarby, obiad robic. Tż mial jechac po pracy do zgierza a teraz dzwoni ze zaraz bedzie a ja obiadu nie mam dla niego
|
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2x1 kwas foliowy 1x1 falvit [QUOTE=24kasia86; a swoja droga czy porod CC nie jest lepszy od SN?... ja to sie zaczynam bac SN ale nie mam do tego przeciwskazan. Boje sie ze beda mnie nacinac itp ehhhhhhhhh[/QUOTE]Wiesz co jak sobie pomyślę żeby rodzic naturalnie takiego klocka to tez zaczynam teraz myśleć o cesarce przychylniej
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Moniqac super, że kredyt przyznany ... teraz możecie szaleć
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
chyba fakt ogranicze to zelazo
![]() do 3 tabletek dziennie
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam straszny awers do teściowej... krzywdę zrobiła mojemu mężowi i mam jej to za złe... dobrze Twój tż mówi...teraz to wy jesteście dla siebie najważniejsi
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
Aga.M -
.dziewczyny ....... masakrycznie mnie napie**iela podbrzusze.... cholera.... leżę, ale co z tego, boje się skutków krótkiej szyjki - nawet nie chce googlować bo padnę ze strachu.... a tu trzeba jechac podpisac umowę o kredyt |
|
|
|
#3444 | |||
|
Zakorzenienie
|
zjadlam rosolek i dalej nie usnelam, za to rozwiesilam kolejne pranko Zosienki! juz sie boje liczyc tych ciuszkow tak naprawde:=)
Cytat:
![]() co do tej dziewczynki to pani chyba musi coreczce powiedziec jak ma sie zachowywac ![]() jak ja ostatnio czekalam u lekarza to na taka pania w ciazy czekal maz z coreczka na oko 3 -letnia. mala podleciala do mnie i puka mnie po brzuchu i pyta czy u mnie dzidzius tez siedzi w brzuszku tak jak u jej mamy i kopie? tatus biedny sie zmieszal i przepraszal, ale ja uwazalam ze to bylo slodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja sie na razie nie nastawiam
|
|||
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
wcinam barszczyk.....jaki dobry mi wyszedł
![]() moniqac uważaj na siebie i się oszczędzaj kochana
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłaś się oprzeć słonikom ![]() ja też mam rozmiar newborn i tak się zastanawiam czy długo w nich pochodzi a pokaż legginsy ???? ja w ogóle uwielbiam takie małe dziewuszki w legginsach Zośka ma prawie same legginsy (może ze 3 pary takich zwykłych dresowych spodenek) jak kto kupił Zośce takie szerokie portki to może z rozsądku założyłam jej parę razy, bo w takich wąziutkich spodenkach o wiele zgrabniej wyglądają malutkie nóżki |
|
|
|
|
#3447 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki i brzuszki
Princi fajowe zdjęcia ![]() Ale te nasze dzieci już duże!! Falwcio boski ![]() ![]() Ja mojego małego od wczoraj siedem razy oglądałam.. to mój drugi filmik, ale chyba nawet bardziej mi się podoba, b synus juz taki duży ![]() Jak nauczę się robić zdjęcia z filmiku wrzucę moje królewicza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Listopadowa jaka załamka?? Ja jestem pewna, że po tobie tych 3 kilo nawet nie widać!! A doskonale pamiętam twoje ostatnie zdjęcie (w dzinsowej spódniczce).. bardzo dobrze wyglądasz!! Śliczny Mam taki sam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh ale tak dobrze to nie ma ![]() Aniu bluzeczka z Miki przesłodka.. i oczywiście zestawik z H&Mu "I love Mum" Mam taki sam i nie tylko ja Planuję jeszcze dokupić śliniaczki, są w trzypaku "I love Dad" i "I love Mum" ![]() Princi widziałaś te śliniaczki?
|
|||||
|
|
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weź nospe, napewno nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się najadłam
Przyznać się, która to mi ochoty na knedle narobiła? Tak się na nie napaliłam, że jak się dosiadłam, to nie mogłam przestać jeść. Mimo że wcale takie rewelacyjne nie wyszły Śliczny płaszczyk. Super, że dało radę wymienić. Bardzo elegancki Cytat:
za udana wizytę. Niunia ma czas jeszcze, może akurat się obróci.
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Kasia rozumiem Cie doskonale jak sie czujesz. Mam dwoch starszych braci, zaden nie zapytal jak sie czuje, ani o plec, o co kolwiek, siostra tez uwaza ,ze sie nad soba "pieszcze" bo nie podnioslam sama lozka by poprawic dywan... wiec jakos w centrum zainteresowania nie jestem, w domu jedynie z mama moge pogadac. Tesciowa jak jestem u niej dba bym jadla, pyta czy nie zimno, czy wygodnie, no i nic mi nie da robic, wiec sie troche martwi, ale tez ani razu nie odwazyla zapytac jak sie czuje, czy wogole cos o malego. Nikt nie pyta czy wszystko mamy dla malego, nikt nam nic nie kupil dla niego. Mimo,ze wiedza,ze ja nie pracuje, a maz sie uczy. Wiec lekko nie jest, wspierac sie z mezem musimy sami wzajemnie, nikt nam nie pomoze, ale musimy jakos dac rade. Po troszeczku malymi kroczkami kupujemy co mozemy dla malego, i musimy czaekac az sytuacja sie poprawi gdy mezu bedzie mogl isc juz w czerwcu do pracy, wtedy pojdziemy na swoje i jakos lepiej bedzie sie zylo, a ten trudny czas trzeba sie jakos przemeczyc.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

i do tego czarny wow, zosia bedzie wygladac elegancko

.

Kochana uwielbiam Cie - promocja na maj
. Normalnie załamka