Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 16:12   #3451
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aga.M - kupie sobie chyba buty od Manolo Blahnika .

dziewczyny ....... masakrycznie mnie napie**iela podbrzusze.... cholera.... leżę, ale co z tego, boje się skutków krótkiej szyjki - nawet nie chce googlować bo padnę ze strachu.... a tu trzeba jechac podpisac umowę o kredyt . nie ma bata - jutro nie wstaję z łóżka nigdzie. chyba łynke nospe.
może sie za bardzo podnieciłas kredytem i dlatego boli zrelaksuj sie i bedzie dobrze
kurde wydaje mi sie ze za te moje rady to mi sie jakas prowizja nalezy:P hihi
Stary 2011-02-22, 16:15   #3452
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Kasia ja podobnie jak ty siedze całymi dniami w domu sama, nawet do sklepu nie pójde bo mam 5km. Moje koleżanki mają lepszych znajomych niż mnie. Rodzeństwa nie mam niestety, mogę tylko z mamą porozmawiać przez telefon a czasem odwiedzam. No i mam was, ale tutaj też nie mogę się wkręcić, powiedzcie czy ja mam napisane na czole "nie rozmawiaj z nią"?

No to ja też się wyżaliłam

Jej, ile wy już macie tych ciuszków.
Ostatnio moja teściowa powiedziała, ze mamy jeszcze czas na kupowanie rzeczy dla maluszka. Wkurza mnie to. Drugim razem zapytam ją czy jak przyjdzie maj to sfinansuje nam zakupy dla dzidzi (a kasy za wiele nie ma), bo do gadania głupot to zawsze ktoś się znajdzie a do pomocy to już nie.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:17   #3453
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

atiz, mow do brzuszka
Niech sie obraca, ma jeszcze troche czasu, musisz malenka namowic.
Ania, pikne, cud miod
Andziot elegantka, wlasnie mi sie przypomnial moj sen, zaczelas rodzic jako pierwsza z watku naszego. O matko a moze to sen proroczy?
Stary 2011-02-22, 16:19   #3454
anula_81
Zakorzenienie

a ja mam pytanie bo zamawiam pare rzeczy,
zamowic ten przewijak czy nei?
bo nie moge sie zdecydowac nooo
http://shop.textalk.se/no/article.ph...110&art=257713

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:21   #3455
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Oj, zdecydowanie Ale muszę się ogarnąć! Właśnie przyszły kolejne ciuszki z Mothercare zakupione na allegro (jak nie mogę wyjść na zakupy to zakupy przyjdą do mnie ) no i o ile legginsy kupiłam już na 3-6 miesięcy i 6-8 miesięcy to bodziaki dla New Baby - te ze słonikami - nie mogłam się powstrzymać
Dopisałam je do wyprawki i zliczyłam.... 45szt. bodziaków (łącznie długi i krótki rękaw)
(..)
Moria 45 bodziaków? wow!

A ja własnie mam problem, bo nie wiem ile czego powinnam mieć.. Nie chce przesadzić, żeby później nie było sytuacji, że synuś tylko raz coś ubierze, a później będzie za małe.. a z drugiej strony boję się, że jak będę mieć za mało to nie wyrobię sie z praniem wrrr.. i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
(..)
a z dyżurami - w klubie (na jedneym z wątków) zostawiałyśmy do siebie telefony, można którąś w komórkę wpisać i pisac smsy w drodze do szpitala .
(..)

Moniqac
za kredyt!

A o co chodzi z dyżurami w klubie? W ogóle to co sie robi w klubie? .. bo ja ciemniak jestem i nie wiem Cały klub owiany jest dla mnie tajemnicą... nie wiem też jakie zasady przystąpienia do klubu trzeba spełnić.. wiem tylko tyle, ze w klubie są osoby, które są krócej na wątku niż ja poza tym nic, a nic nie wiem buu
Stary 2011-02-22, 16:23   #3456
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ech, a tak w ogóle muszę powiedzieć, że moja trzyletnia córka nazwała mnie dziś "kulką" A teraz nie chce zasnąć i wieczorem pewnie będzie nie do wytrzymania
w niedzielę 2,5 letnia bratanica mojego tż najpierw sprowadzała mnie po całym domu a później zaprowadziła do salonu gdzie wszyscy siedzieli i mówi " no siadaj niedźwiedziu!!"

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:31   #3457
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Andziot elegantka, wlasnie mi sie przypomnial moj sen, zaczelas rodzic jako pierwsza z watku naszego. O matko a moze to sen proroczy?

ale jeśli w terminie to ok

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
mi się strasznie podoba
ale zależy czy Ci pasuje do pokoju ???
nie pamiętam czy masz szarości czy brązy na tych ścianach,
jeśli szare to bierz

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
w niedzielę 2,5 letnia bratanica mojego tż najpierw sprowadzała mnie po całym domu a później zaprowadziła do salonu gdzie wszyscy siedzieli i mówi " no siadaj niedźwiedziu!!"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:34   #3458
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
mi się podoba, jeśli pasuję do reszty to ja bym zamawiała, no i najważniejsze czy tobie się pododba, bo jak tak to nawet bym się nie zastanawiała

Stary 2011-02-22, 16:34   #3459
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moria 45 bodziaków? wow!

A ja własnie mam problem, bo nie wiem ile czego powinnam mieć.. Nie chce przesadzić, żeby później nie było sytuacji, że synuś tylko raz coś ubierze, a później będzie za małe.. a z drugiej strony boję się, że jak będę mieć za mało to nie wyrobię sie z praniem wrrr.. i bądź tu człowieku mądry

Moniqac
za kredyt!

A o co chodzi z dyżurami w klubie? W ogóle to co sie robi w klubie? .. bo ja ciemniak jestem i nie wiem Cały klub owiany jest dla mnie tajemnicą... nie wiem też jakie zasady przystąpienia do klubu trzeba spełnić.. wiem tylko tyle, ze w klubie są osoby, które są krócej na wątku niż ja poza tym nic, a nic nie wiem buu
żeby wstąpić do klubu to najpierw obliczana jest zdolność kredytowa, potem historia rodziny trzy pokolenia wstecz, potem musisz donieść tylko zaświadczenie o niekaralności i ostatnie trzy wyciągi z konta. potem rada najwyższa sie gromadzi i ustala czy Cie przepuszcza czy nie

a tak na serio to do klubu to tylko jak Cie zaprosi załozyciel sie ma wstęp, o czym się ostatnio przekonałam

trzeba się uśmiechnąć do Pani Założycielki

a ja mam depresje. nic mi sie nie chce. tż spi a mi takl nudno. towarzyszą mi jedynie zgaga i mdłości.
Stary 2011-02-22, 16:34   #3460
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

mi się strasznie podoba
ale zależy czy Ci pasuje do pokoju ???
nie pamiętam czy masz szarości czy brązy na tych ścianach,
jeśli szare to bierz

mam czarno biala szafe, bedzie biale lozeczko, biale polki, szare dwie sciany i dwie baaardzo blady roz.
tylko sie zastanawiam bo najpierw bede go klasc w sypialni na komodzie z Ikei Malm a ona ma glebokosc 50 cm a ten przewijak jest bardzo dlugi.

mam jeszcze na oko taki, z tym, ze on ma taki pokrowiec na sobie , ktory mozna prac, wiec moze troche lepszy, kurcze nic sie na tym nie znam, a najgorsze ze w necie sa ladniejsze rzeczy niz w tych zakichanych sklepach.
http://www.kidsandcare.no/index.cfm?...9&b_kid=237832
grrr nienawidze swojego braku decyzyjnosci no!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-22, 16:35   #3461
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
a moj 7 letni brat nazywa mnie grubasek i sie smieje,ze sie miedzy krzeslami nie mieszcze w kuchni, twierdzi tez , ze nie mam pepka tylko wiatrak
Stary 2011-02-22, 16:37   #3462
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Kasia ja podobnie jak ty siedze całymi dniami w domu sama, nawet do sklepu nie pójde bo mam 5km. Moje koleżanki mają lepszych znajomych niż mnie. Rodzeństwa nie mam niestety, mogę tylko z mamą porozmawiać przez telefon a czasem odwiedzam. No i mam was, ale tutaj też nie mogę się wkręcić, powiedzcie czy ja mam napisane na czole "nie rozmawiaj z nią"?

No to ja też się wyżaliłam

Jej, ile wy już macie tych ciuszków.
Ostatnio moja teściowa powiedziała, ze mamy jeszcze czas na kupowanie rzeczy dla maluszka. Wkurza mnie to. Drugim razem zapytam ją czy jak przyjdzie maj to sfinansuje nam zakupy dla dzidzi (a kasy za wiele nie ma), bo do gadania głupot to zawsze ktoś się znajdzie a do pomocy to już nie.
ja tu się cały czas wkręcam i wkręcam
a co do teściowej to sikaj na to co ona mówi wczoraj tu pisałam dokładnie to samo co ty tylko tyczyło sie mojej mamy, dziewczyny mnie tu troche podbudowały i dzisiaj już mam podejście że to moja dzidzia, moje pieniądze i nic nikomu do tego kiedy będę kupywała, a jak sprawia mi to przyjemność to dlaczego mam tego nie robić

Stary 2011-02-22, 16:38   #3463
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
dziewczyno bierz!
Sliczny!
Stary 2011-02-22, 16:38   #3464
Agnieszka.M
Rozeznanie

Anula_81 moim zdaniem ten przewijak, który wkleiłaś jako pierwszy ładniejszy

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:41   #3465
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
a moj 7 letni brat nazywa mnie grubasek i sie smieje,ze sie miedzy krzeslami nie mieszcze w kuchni, twierdzi tez , ze nie mam pepka tylko wiatrak
skojarzenia dzieci czasem powalają mnie na ziemie

Stary 2011-02-22, 16:45   #3466
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mam czarno biala szafe, bedzie biale lozeczko, biale polki, szare dwie sciany i dwie baaardzo blady roz.
tylko sie zastanawiam bo najpierw bede go klasc w sypialni na komodzie z Ikei Malm a ona ma glebokosc 50 cm a ten przewijak jest bardzo dlugi.

mam jeszcze na oko taki, z tym, ze on ma taki pokrowiec na sobie , ktory mozna prac, wiec moze troche lepszy, kurcze nic sie na tym nie znam, a najgorsze ze w necie sa ladniejsze rzeczy niz w tych zakichanych sklepach.
ten pierwszy ładniejszy jak dla białych mebli
BIERZ !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:45   #3467
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

Cytat:
powiem Ci, że ja patrzyłam bardziej co trza a TZ co mu sie podoba , ale cieszę się że nie rozczarował mnie ... bałam się jak to będzie - jak kupowaliśmy dla innych dzieciaczków to tez się interesował i powtarzał, że naszemu dzieciaczkowi by kupił to czy tamto - jak jeszcze nie byłam w ciąży - ale teraz.... nawet powiedział: "nie wiem co się ze mną stało" . pokazywał to kombinezon renifera, to kombinezon misia ittp - sam niektóre ciuszki wybrał i mówił: no weź, no weź - kiedys sie przyda " .
a ja z moim Tżtem jeszcze nigdy nie byłam w żadnym sklepie dziecięcym... wszystkie ubranka kupowałam sama lub z mamą...
Nawiasem mówiąc, ostatnio w Smyku też kupiłam bardzo duzo rzeczy w superowych cenach

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny was tez tak ciagnie do coli ??????
ja miałam w II trym.taki pociąg do coli-teraz już go nie mam.

Dziś zażyłam to żelazo zobaczymy jak będzie dalej.
W ogóle nie wiem czy to Młody jakoś tak dziwnie się rusza, czy to skurcze czy kij wie co jakoś dziwnie mi brzuch twardnieje od paru dni, ale np. w jednym miejscu.
Normalnie zwariować można Tż mnie dobija, czuję się taka samotna i chce jechać do rodziców! ;(

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:46   #3468
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Dobre!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:47   #3469
anula_81
Zakorzenienie

zaraz wroci TZ jeszcze sie go doradze, ale chyba zamowie ten pierwszy co mowicie, szczegolnie ze jest usztywniany i moge go gdziekolwiek klasc jak bede potrzebowac
dziekuje kochane jestescie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-22, 16:49   #3470
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Anula mi bardziej pierwszy się podoba, bo jest oryginalny i taki szałowy jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
żeby wstąpić do klubu to najpierw obliczana jest zdolność kredytowa, potem historia rodziny trzy pokolenia wstecz, potem musisz donieść tylko zaświadczenie o niekaralności i ostatnie trzy wyciągi z konta. potem rada najwyższa sie gromadzi i ustala czy Cie przepuszcza czy nie

a tak na serio to do klubu to tylko jak Cie zaprosi załozyciel sie ma wstęp, o czym się ostatnio przekonałam

trzeba się uśmiechnąć do Pani Założycielki

a ja mam depresje. nic mi sie nie chce. tż spi a mi takl nudno. towarzyszą mi jedynie zgaga i mdłości.
Z historią rodziny może być problem a karalność, ale tylko w zawieszeniu może być??

Grazin zdradz więcej co się w klubie robi? Piszecie coś więcej niż tu?

Ejjj.. jeszcze my ci towarzyszymy.. więc przyznaj, że masz doborowe towarzystwo

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-22 o 16:51
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:54   #3471
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Oj dzieci maja skojerzenia, ze ze smiechu mozna pasc
Catia, moj Tz to sie znowu bardzo angazuje w dzieciaczkowe zakupy, debatuje razem ze mna czy taki kolor czy taki, na fotelik jak sie uparl to musil byc taki w misie, bezowo-bialy Co prawda ostatnio nie wiedzial co to rozek i do czego to sluzy, ale mialam ubaw po pachy no ale coz to tylko facet
Stary 2011-02-22, 16:55   #3472
migotka03
Zadomowienie

zosiaaa ja nawet nie zamierzam słuchać mojej teściowej, ale tak mnie wkurza taka gadka, że ona wie lepiej, a tak naprawde to g... wie. Ona wogóle jest taka że wszystko gada na odwrót, aby się komuś sprzeciwić, no i nie może znieśc że ktoś coś kupuje, coś robi i coś ma.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:58   #3473
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Oj dzieci maja skojerzenia, ze ze smiechu mozna pasc
Catia, moj Tz to sie znowu bardzo angazuje w dzieciaczkowe zakupy, debatuje razem ze mna czy taki kolor czy taki, na fotelik jak sie uparl to musil byc taki w misie, bezowo-bialy Co prawda ostatnio nie wiedzial co to rozek i do czego to sluzy, ale mialam ubaw po pachy no ale coz to tylko facet
Super! Zazdroszczę.

Cytat:
zosiaaa ja nawet nie zamierzam słuchać mojej teściowej, ale tak mnie wkurza taka gadka, że ona wie lepiej, a tak naprawde to g... wie. Ona wogóle jest taka że wszystko gada na odwrót, aby się komuś sprzeciwić, no i nie może znieśc że ktoś coś kupuje, coś robi i coś ma.
Niestety...niektórzy tacy już są staraj się nie tracić na nią nerwów, bo szkoda. Ja o mojej teściowej nawet sie nie wypowiem,bo musiałabym całą książkę napisać :/

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:58   #3474
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziewczyny normalnie uzależniłam sie od filmików na youtube odnośnie robienia mkijaży
cuda dziewczyny tam maziaja na buziach
ja też chce tak umieć

teściowe trzeba
Stary 2011-02-22, 16:59   #3475
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

nie mogłaś się oprzeć słonikom

a pokaż legginsy ????
Noo, piękne są, jedne z moich najładniejszych bodziaków, będą w komodzie na wierzchu
A legginsy już wrzuciłam do wielkiej torby z większymi ubrankami no i nie mam aparatu

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Najlepiej skasowac becikowe i kindergeld, co? heh ale tak dobrze to nie ma
A mi się wydaje, że tak jest Przynajmniej jak rozmawiałam z tym całym dzieciowym Amtem jakieś 2 lata temu to mi babeczka powiedziała, że jeżeli świadczenie się należy z niemieckiego amtu a nawet pobrało się nasze polskie becikowe to i tak można złożyć wniosek i otrzyma się świadczenie z Niemiec pomniejszone o równowartość 1000PLN Pamiętam, że była wtedy mowa o 3000 "ojro" ale mogę się mylić, jak to mówicie ... zbudynienie

Cytat:
No i mam was, ale tutaj też nie mogę się wkręcić, powiedzcie czy ja mam napisane na czole "nie rozmawiaj z nią"?
Zdecydowanie nie masz

Cytat:
Wg mnie jest śliczny

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ale się najadłam Przyznać się, która to mi ochoty na knedle narobiła?
gusia nie wiem kto Tobie ale wiem kto mi Idę robić* knedle
*wyciągnę z zamrażarki i podgotuję

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:30   #3476
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)

A mi się wydaje, że tak jest Przynajmniej jak rozmawiałam z tym całym dzieciowym Amtem jakieś 2 lata temu to mi babeczka powiedziała, że jeżeli świadczenie się należy z niemieckiego amtu a nawet pobrało się nasze polskie becikowe to i tak można złożyć wniosek i otrzyma się świadczenie z Niemiec pomniejszone o równowartość 1000PLN Pamiętam, że była wtedy mowa o 3000 "ojro" ale mogę się mylić, jak to mówicie ... zbudynienie
(..)
Ok, ok.. ja podeszłam do tego od strony praktycznej.. w sensie, że w Polsce byłoby trzeba chodzić do lekarza, żeby dostać becikowe.. jak to zrobić mieszkająć za granicą?! Też nie wiem ile eurasków teraz się należy, ale ogólnie w DE mają dobrze.. bo i kindergeld i mutterschaftsgeld i jeszcze erziehungsgeld całkiem wysokie
Stary 2011-02-22, 17:41   #3477
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

gusia nie wiem kto Tobie ale wiem kto mi
upss

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:52   #3478
mimbi
Zakorzenienie

Ale sie objadlam! TZ zrobil mi obiadek (imieninowy teraz dobilam sie ciastkiem i kawa i cos czuje ze z wielka radoscia poloze sie do lozeczka Bylam dzisiaj na pobraniu krwi na badanie przeciwcial Rh D czy jakos tak, podobno mi to do niczego niepotrzebne, bo to pierwsze dziecko i konflikt nie przeszkadza, ale skoro lekarz kazal to poszlam i strasznie boli mnie reka od wklucia. Wczoraj mi pani 3 razy pobierala krew i nic nie czuje, a dzisiaj inna z drugiej reki i nawet butelki wody nie moglam uniesc ze sklepu.
A w aptece jak kupowalam Avene dostalam probki Balneum do kapieli i krem dla dzieci, wiec juz powoli zaczynam odkladac w mojej probkowej kosmetyczce dzial dla malej
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:02   #3479
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Szczerze nie polecam PZU. Mieliśmy z nimi 2 razy przeboje. Trzeba było dosłownie wyszarpywać kase z ubezpieczenia. A listy pisaliśmy naprawdę az do samej góry. W końcu z łaska wypłacali co sie należało, ale jakie schody robili, jakie przeszkody pierdoły to rece opadały...Nie polecam!
Ja akurat też mam PZU grupowe pracownicze i na szczęście nie miałam takich przebojów jak Ty.. wręcz przeciwnie byłam mile zaskoczone... ubezpieczyłam się w jakiejś promocji "bez karencji" pod koniec marca (ubezpieczenie od kwietnia), a w maju poroniłam i miałam zabieg i wypłacili mi prawie 2000 zł, a zdążyłam zapłacić tylko jedną składkę 59 zł... TŻ też wypłacili tyle samo ale on duzo dłużej ubezpieczony ode mnie jest... miałam pewne obawy, bo tak krótko ubezpieczona byłam ale nie było żadnego problemu i w ciągu paru dni kaskę przelali na konto... Mój TŻ częściej z tego korzysta, bo jemu to ciągle się coś dzieje a to noga, a to palec i to jeszcze inne wypadki i zawsze wypłacają bez problemu

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
no właśnie tak jak sania napisała to w indywidualnym jest karencja a w grupowym w pracy nie ma, chyba dobrze zrozumiałam ????
...w pracowniczym też jest karencja ale PZU często robi promocje na początku roku, że np jeśli ktoś się ubezpieczy styczeń-marzec, to nie obowiązuje go okres karencji

p.s. dopiero doczytuje, więc jak już ktoś udzielił info na ten temat to przepraszam za dubelki
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:11   #3480
matallewar
Zakorzenienie

kruczaa siemię lniane można

andziot Płaszczyk słodki

kasia Ja w zasadzie sama zarobiłam na remont i kanapę Wtedy co dwa weekendy robiłam płytę dla wydawnictwa...
No, ale fakt. U nas teraz nieco lepiej, bo u tż w pracy się ustabilizowało i ma wreszcie jakąś stałą kasę...

wieka22 My zaczynamy w sobotę, bezpłatną (tzn. finansowaną przez miasto, więc my nie płacimy za nią )

anula, kasia A moja na zmianę... Albo nie wnika, co i jak (i z wyprawką i z dzidzią), albo jak już jej pokażę, to mówi, że tego za dużo, tamtego za mało, a to brzydkie albo krytykuje moje wybory...
Ale ja się nie przejmuję. Ja jestem zadowolona z wyprawki i wyborów! O!

kasia Ja się boję porodu SN, ale CC też wydaje mi się straszne... Słyszałam takie przypadki po CC, że się odechciewa... A słyszałam też o porodach SN, które dziewczyny wspominają jako coś PRZYJEMNEGO

Lolka Upomnij się u naszej agus87, ona się zajmuje klubem, ale jak jesteś długo, to pewnie nie będzie problemu

Dziękuję za wszystkie pozytywne komentarze dotyczące nowych kolorów u mnie w pokoju
Co raz bardziej mi się w nim podoba

Znów się dziś z tż pokłóciłam, szkoda gadać normalnie. Najpierw na mnie krzyczy, a potem przychodzi i pyta, czy go jeszcze będę lubić

P.S. Załączam zdjęcia dzisiejszych zakupów:
wanienka z carrefour z termometrem
kocyk mały za 9,99zł z carreofura (miałam już nie kupować, ale ładny i za jaką cenę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0481.jpg (22,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0484.jpg (21,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0483.jpg (23,0 KB, 16 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-22 o 18:12
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości