|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Cytat:
Ja już mam patent na taką sesję, teraz czekam na jakąś parę zapalonych narciarzy.
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty gdzie masz wesele?
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Wesele przygotowywane było od początku na 180 osób. Mimo że odmówiło nam ok 6o osób, to nie zmniejszyliśmy zaopatrzenia itp.
Mieliśmy np 300 butelek wódki ![]() Całość wesela: kucharka, kelnerzy, pomoce, orkiestra, kamerzysta+ fotograf, dekoratorka sali, sala, ksiądz, organista, kościelny, samochód do ślubu, artkuły spożywcze: wszystko do placków, do mięs, napoje, owoce, 3 świnki dostaliśmy w prezencie ![]() suknia i sukienka na poprawiny, buty, dodatki fryzjer, makijaż, paznokcie 2 garnitury na ślub i poprawiny z butami, koszulami i dodatkami wszystkie opłaty urzędowe, tort - bo zamawialiśmy osobno, kurs tańca, i wszystkie inne rzeczy wyszło nas ok 30 tyś zł za 2 dni. Więc uważam że nie tak dużo. Jakbyś miała jakieś zapytania to polecam się ![]() Organizację wesela mam naprawdę dopracowaną
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) niz mnie co mam w lokalu )) tez 2 dni wychodzi mi kolo 30 tys zl )) ale co do klimatu to fakt ze remizy maja swoj urok dlatego ja mam lokal o strukturze podobnej do remizy choc tak jest juz jedzonko ))
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam, że takie wesela mają zupełnie inny klimat. I mi to bardzo odpowiada. Co do kosztów naszego wesela to też myślę, że wyniesie nas ono około 30 tyś. Może do 35 tyś. Zobaczymy W każdym bądź razie ja mojego wiejskiego wesela nie zamieniłabym na żaden Bristol, Marion, Dunajec czy inne takie
|
|
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
dzięki Wam na pewno nie zginę w trakcie przygotowań weselnych to zarezerwujemy sobie termin u Pana R
|
|
|
|
#967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysłu, nie zdradzę ale myślę, że w tym roku znajdzie się jakaś para z którą go zrealizuje więc będzie można zobaczyć efekty na blogu
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Na życzenie wielu z Was dodaję zdjęcia z dekoracji mojej sali weselnej oraz kościoła.
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mnie np. sama remiza nie odpowiada, jakos mi tak wiejską przytupanka zalatuje... Ja np. wole zrobic wesele jednodniowe, a żeby bylo zrobione elegancko i z klasa i na pewno we wspanialym klimacie, bo klimat to jednak Panstwo Młodzi i goscie tworza a nie remiza czy hotel. Ważne zeby ten dzien zorganizowac tak jak kazdy z nas sobie to wymarzyl
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
To kościół - ławki bez przesady, bo tak chciałam.
4 duże bukiety - ołtarz główny, ołtarze boczne i tabernakulum. Dekoracja klęczników i krzeseł. Koszt dekoracji kościoła 400 zł.
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miejscowość obok po kościele poznałam
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
No a to sala. Niestety nie ma zdjęć dobrze pokazujących dekorację, a juz w ogóle nie mam zdjęcia jak pięknie prezentował się nasz stół, tylko takie wyrywkowe. No ale może coś pomogą.
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Jak sąsiadka to Ty albo z Łysej Góry, Dębna Grabna lub Łoponia jesteś
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie z Diana kazdy robi jak uwaza, ale na pewno wesele w remizie wychodzi taniej ale tez i wiecej zaltwien jest, u nas cos takiego do razu odpada, bo TZ i cala jego rodzina sa spod krakowa, a ja sama z mama nie ogarnelabym wszytskiego, bo ty potrzebny porzadny kierowca a nie taki zielony jak ja co nie umie po tarnowie jezdzic bo dopeiro prwako z robione i do tego w krk, i co wazniejsze, obrona mgr, ktora jest dla mnie aktualnie najwazniejsza wiec na pewno nie dalalibysmy rady sobie w remizie robic, a tak idziemy na gotowe, a i tak w lokalu mozna samemu zrobic dekoracje itd. ja tez chyba jednka wole bardziel w lokalu, a na dwudniowe wesele to raczej sil bym nie miala, chociaz nie powiem kiedys chcialam, ale chyba sie zestarzalam, nawjazniejsze zeby kazdy robil tak jak sobie wymarzyl
![]() a klimat to PM i goscie a nie miejscowa
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fajnie - przynajmniej mogę sobie zobaczyć przybrany kościół A kto Ci dekorował???? Te serca były gotowe na sali?? Czy Wasze?? I jeszcze jedno jak wygląda sytuacja z księdzem w naszej parafi? Obecnie mieszkam za granicą i nie znam go za dobrze
Edytowane przez Kingunia87 Czas edycji: 2011-02-23 o 00:28 |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moje wesele wcale nie bedzie w remizie. Przeciez można znaleźc w miarę ładne miejsca gdzie wszystko przygotowuje się samemu i wcele nie musi to byc jakaś remiza, w której odywają się wiejskie potupanki Wiem, że jest to bardziej pracochłonne, absorbujące i w ogóle, ale wcale mnie to nie przeraża. Wystarczy dobra organizacja i myślę, że wszystko uda mi się załatwic na czas i w miarę "na spokojnie"
|
|
|
|
|
#982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Też się z tym zgadzam, że znalezienie butów dla mnie jest trudniejsze.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- [QUOTE=Salacja1;25282326]Wiesz co Perełko ty wogóle masz jak dla mnie troche Masońskie poglądy ogólnie z Twoich wszelakich wypowiedzi wynika że ślub to kosciół Pm w białym prostym worku welonem jesli jest dziewica i TZ u jej boku oczywiscie tez nieskalany Oczywiscie ze kazdy ma swoj gust. Sorki ale ja wymiekam.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Uważam, że mnie nie zrozumiałaś. Moja wypowiedź dotyczyła głównie fotografii ślubnej. To, że istnieje od dawna moda na coraz bardziej ekstremalne fotki to nie znaczy, że ma się to wszystkim podobać. Mnie się nie podoba. Sesja narzeczeńska jest od tego. Nie powiedziałam, że ma iść do ślubu w worku, tylko czasem po prostu niektórych rzeczy nie wypada nazwyczajniej zakładać do takiej okazji ślubu o czym wiele dziewczyn zapomina. Z welonem to zażartowałam sobie raczej z nieświadomości niektórych PM. A pisząc o sukniach balowych miałam na myśli takie, z których wylewa się biust a plecy po samą pupę są odsłonięte, ja przepraszam ale coś chyba wtedy jest nie tak. No i na koniec tej wyczerpującej wypowiedzi heheh muszę stwierdzić z przykrością, żę dla nie których ludzi ślub to tylko zabawa weselna. Temat zamykam |
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Do Łysej Góry jeździłam na dyskotekę
ja trochę dalsza sąsiadka od Was
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystko w dobrym guście i smaku.Salacja1 ja mam piękną suknie i w niczym nie przypomina ona worka. Święta też nie jestem heh. W dobrym guście i stosownie do okazji nie znaczy brzydko i nie znaczy, że ktoś jest święty ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [QUOTE=Diana220;25287160]Wydaje mi się, że każdy robi swoje wesele w takim klimacie jak mu odpowiada. Moja siostra 4 lata temu miała wesele w remizie i wtedy bardzo mi sie podobało, ale teraz z biegiem czasu mam całkiem inne zdanie. Przez ten czas byłam na wielu weselach, które robione były w różnych lokalach i teraz wiem, że zdecydowanie nie odpowiada mi klimat remizy:/ Co do czasu też się zgadzam. Jeszcze 7 lat temu pewnie wyprawiłabym wesele w remizie, ale z czasem to się po prostu zmienia. Jak się ma 20 lat to się inaczej patrzy aniżeli wtedy kiedy dobija się do 30 heh. Między czasie byłam na wielu weselach, nawet na takim, na którym PM w ogóle zapomnieli gdzie się znajduja i co świętują. |
|
|
|
|
#985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale się tym nie przejmuje ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś wie jak wygląda przystrojenie klasztoru w Tuchowie?? ja się dowiedziałam ze brat Rafał dekoruje ale tylko ołtarze a ławki nie
![]() i że nie wolno . W dniu mojego ślubu będzie 3 śluby bo tam zawsze jest duzo to tym bardzej powinno być udekorowane.
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, było to bardzo niesmaczne i nie stosowne.Wg. mnie to cała uroczystość powinna być dostojnie przygotowana, z wdziękiem, tak aby to nie było pośmiewisko, a niekiedy jest, mieliśmy raz młoda która bawiła się w reżysera co do minuty miała wręcz spisane co się będzie działo ... nie przewidziała tylko że goście to nie aktorzy, już po przyjeździe do sali wszystko wzięło w łep.
|
|
#989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

miejscowość obok
Też się z tym zgadzam, że znalezienie butów dla mnie jest trudniejsze.

i że nie wolno