Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 20:32   #1171
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

niebo w gębie mój tż uwielbia ja zresztą też

tylko mi stolarz kuchnie zrobi to pierwsze co zrobię to kopiec kreta mam nadzieję że zdążę przed porodem

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
montii moze to glupie ale najem sie bo żarłok jestem a potem moge rodzic
byle do tłustego czwartku

wikakika
podziwiam cie
w 9 miesiącu w firmie by mnie już nie widzieli

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny nie mówcie o jedzeniu,bo od razu mam slinotok W ogóle nie moge się najeść.W ciągu najbliższej godizny zjadłam gołabka, loda Nesqika, bułke z pasztetem i ketczupem,jogurt z owocami i jestem głodna nadal

W ogóle mam ostatnio wrażenie,że zyje po to,żeby JEEEEŚĆ!Kocham swoją lodówkę(pod warunkiem,że jest pełna!!!kocham napełniac swoje policzki i żoładek jedzeniem,po prostu wszystkim co sie nadaje do jedzeniaMój apatety nigdy sie nie konczy,a żoładek nigdy nie jest tak napchany,zeby coś jeszcze do niego nie wlzało hihih
O Jezu od tego pisania tak zgłodniałam,że idę napaśc na lodówkę

hihihi

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
wanilko po 3 szklance coli przeszło mi ale aż się boję mierzyć dziś cukier a jutro znowu wizyta u diabetologa
o matko będę miała wyrzuty sumienia jak ci cukier za bardzo skoczy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
W końcu na ścianie nad łóżeczkiem pojawiły się Motyle
Załączam fotki,
nie chciało mi się pościeli do zdjęcia zakładać

ślicznie, motyle bajeczne
w ogóle pokoik super

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Zrobilam podwojna porcje makaronu, bo mialo byc na jutro do pracy

Koncze wlasnie moj jutrzejszy obiad - dzisiejszy zniknal 10 minut temu

Bez cebuli i czosnku bedzie mi ciezko To podstawowe skladniki w kuchni wloskiej i co ja jesc bede ...?

hehe ja też dziś opędzlowałam dwa obiady

ja też sobie nie wyobrażam kuchni bez czosnku i cebuli oraz ostrych przypraw

deneb
jesteśmy z tobą już niedługo będziesz tulić swoją kruszynkę

diatoma
ja szpinak kupuje z hortexu rozdrobniony a doprawiam tylko solą, pieprzem i dużą ilością czosnku, czasami sypnę odrobinę ostrej papryki i tyle do tego makaron jaki lubisz i duża ilość sera, ja daje żółty lub mozzarelle mieszam i gotowe, a jakie dobre

laseczka
no to ja czekam jak na szpilkach co urodzisz i trzymam kciuki żeby to była wymarzona płeć

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Tej położnej to ja właściwie osobiście nie znam Ale zobaczymy
Dzisiaj miałam wizytę, lekarz powiedział, że tak może być...

No i właśnie byłam na tym ktg, maluch czuje się świetnie jak to lekarz powiedział, wychodzić nie zamierza. Nadal się niestety boleśnie wierci. W przyszły poniedziałek mam iść jeszcze raz na wizytę i możliwe, że we wtorek mnie potną, ale jeśli się okaże, że mały jeszcze by posiedział, to jeszcze ze dwa dni mnie przetrzymają..... W każdym razie przyszły tydzień jest pewny.
Za to pani położna oprowadziła nas po oddziale, omówiła co i jak po kolei, zwiedziliśmy sale i widzieliśmy dzidziusie Niestety okazało się, że u nas jak jest wszystko ok to trzymają aż 5-6 dni w szpitalu.... A i okazało się, że oprócz żony znajomego, której ja nie znam, ale ona zna mnie, jeszcze położną jest sąsiadka No i jeszcze jedna co razem z moim gin pracuje też tam pracuje, więc prawie sami "znajomi"

no to cię lekarz pocieszył

ale ci się poszczęściło z tymi położnymi, będziesz miała opiekę że aż zazdroszczę

czarna, montii a może was czekają takie mało bolesne i szybkie porody

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze ze szpitala ale jutro wychodze
Mój synuś odwrócił się ładnie główką w dół a waży 3180g

super

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:39   #1172
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Aj wanilko, bardzo bym chciała żeby tak było
wiem jedno, na pewno synek mnie weźmie z zaskoczenia

Jezu jak u mnie wieje
dobrze,że jutro jadę na 12 na zajęcia
dzisiaj miałam pobudkę o 6 a w aucie myślałam,że zamarznę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:49   #1173
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Aaaaaa...zaczynam dzisiaj ostatni tydzień ciąży (oczywiście jak Oleńka nie postanowi nas przetrzymać):mdleje :!!!
7 dni...jak to brzmi
gratuluje ostatniego tygodnia:roza :... ale fajnie.. zazdroszcze normalnie
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:50   #1174
n.ik.a
Zadomowienie

diatoma u mnie abstynencja od września może pierwszych dni października ale jestem wyposzczona a mój mąż...już mam zapowiedziane, że jak dojdę do siebie to mi nie podaruje

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:03   #1175
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
hahhaaha...jak stary parowoz..dobre

Ja tez dostaje zadyszki, a szczegolnie jak wchodze po schodach...doslownie sapie i nie moge oddechu zlapac!
hehe ja jak się z boku na drugi bok przekręcam to sapię ja mówię na to stara lokomotywa hehe a co dopiero po schodach albo seks

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

no i ja już po wizycie .
powiem tak z dzidziusiem wszystko ok położenie nadal główkowe(chyba przodujące - nie wiem co to znaczy ) wszystko ok waży ok 2250
ale mam mieszane uczucia -lekarz sprawdzał płeć i nadal nie wiemy żyję w niepewności do porodu... bo dziecko tak krzyżowało nóżki i zasłaniało stópką swoje narządy (miałam już na 97 % potwierdzona dziewczynkę na poprzedniej wizycie ) a teraz lekarzowi wydawało się że widzi jąderka ale siusiaka nie widział... wiec ja już sama nie wiem i ta niepewnosc pewnie zostanie do porodu....
czy mozliwe bo ten lekarz sprzetu dobrego nie ma ze jaderka mógł pomylić z wargami sromowymi ? dziecko zasłaniało stópką swoje krocze.
zdarzają się takie pomyłki tym bardziej jak dziecko już duże i nie widać tak dokładnie co ma między nóżkami ale dobrze że z dzieckiem wszystko ok i oby to jednak wargi sromowe były

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Aaaaaa...zaczynam dzisiaj ostatni tydzień ciąży (oczywiście jak Oleńka nie postanowi nas przetrzymać):mdleje :!!!
7 dni...jak to brzmi
wow gratulacje

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie hihihi na bank was nie nadrobie nawet nie probuje bo tyle opisalyscie ze szok :O ja przprowadzona na nowym mieszkanku podkradam internet od sasiadow bo mnie diopiero maja zalozyc w poniedzialek niestety takze tylko na chwilek...buziolki dla was wszystkich...ja dopiero dzis zaczelam prac ciuszki dla malej i urzadzac cokolwie a juz 37 tydzien ale ten czas leci
leci leci fajnie że już na nowym mieszkanku

a ja dostałam dziś te ciuszki od ciotki co pisałam tż nic nie gada powiedział tylko moim rodzicom że to fajnie że tak dużo ciuszków s,ą 3 wielkie pudła i nie mam siły dziś patrzeć ale widzę że tam większość rzeczy na starsze dziecko tak od pół roku do nawet 3-4 lat super no i wózek przywieźli ale taki ciemny pomarańczowy i duży i cieżki strasznie tż nie mógł wnieść na górę... nie podoba nam się choć widać że porządny ale taki masywny stoi na strychu może kiedyś będzie dla siostry hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:09   #1176
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze ze szpitala ale jutro wychodze
Mój synuś odwrócił się ładnie główką w dół a waży 3180g
gratulację dobrze że już jutro wychodzisz

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dobrze, że z dzidzią wszystko ok, ja mam takich znajomych, co całą ciążę lekarz mówił, że dziewczynka, a urodził się Karolek
też mam kilka takich znajomych ale u mnie jest wielka niewiadoma - raz mówią dziewczynka innym razem chłopak - śmieję się że niedługo urodzą się bliźniaki ( chłopiec i dziewczynka ) i wtedy będzie wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
laseczka no to ja czekam jak na szpilkach co urodzisz i trzymam kciuki żeby to była wymarzona płeć
dzięki moja wymarzona to córka - tż to syn

a ja jutro do ginki idę ... dzisiaj miała tłok a miałam do dziś usg specjalnie umówiła mnie na usg bym 2 razy nie chodziła a jak dziś zobaczyła ile osób u niej to nie miała czasu na wypisywanie l4 i kazała mi przyjść jutro- więc jutro muszę się znów do niej fatygować... eh... zważy mnie zmierzy ciśnienie da l4 , i zbada (mam nadzieję że wszystko ok bo często w nocy jak się przekręcam z boku na bok to strasznie mnie tam ciągnie i boli a prócz tego z rana zauważyłam jak wstanę to też ale tylko z rana mnie tak strasznie boli-ciągnie w dól macica jak by - takie wrażenie mam jak by ktoś mi jakieś odważniki przywiesił na macicy ) i nie wiem od czego... zobaczymy co powie..
u mnie teraz -12 stopni- dziś tak zimno było ... jutro pewnie też nie będzie cieplej

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
zdarzają się takie pomyłki tym bardziej jak dziecko już duże i nie widać tak dokładnie co ma między nóżkami ale dobrze że z dzieckiem wszystko ok i oby to jednak wargi sromowe były

a ja dostałam dziś te ciuszki od ciotki co pisałam tż nic nie gada powiedział tylko moim rodzicom że to fajnie że tak dużo ciuszków s,ą 3 wielkie pudła i nie mam siły dziś patrzeć ale widzę że tam większość rzeczy na starsze dziecko tak od pół roku do nawet 3-4 lat super no i wózek przywieźli ale taki ciemny pomarańczowy i duży i cieżki strasznie tż nie mógł wnieść na górę... nie podoba nam się choć widać że porządny ale taki masywny stoi na strychu może kiedyś będzie dla siostry hehe
a uważasz że 2250 na 33 tc2dz to dużo ?
bo jak patrzę na te pomiary to wychodzi średnie dziecko

ile ważyły wasze dzieci w 33 tc ?

super że jednak masz te ciuszki - 3 kartony zazdroszczę
a wózek- dobrze że macie strych - nie musicie używać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:17   #1177
Montii
Zakorzenienie

Ja też mam takie uczucie jakbym miała coś ciężkiego przyczepionego do brzucha czasem aż się schylam i idę zgarbiona, wydaje mi się,że mam taaak ciężki brzuch

[LEFT]
Stary 2011-02-22, 21:24   #1178
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a ja szukam namiętnie imienia dla córy skoro lada chwila ma być z nami
ale ciezki wybor, ehhh

tam na starym watku brakuje kilku postow zeby mod zamknal na stałe. trzeba cos naskrobac jeszcze
A my nasza mala nazwiemy Matylda
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:31   #1179
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja też mam takie uczucie jakbym miała coś ciężkiego przyczepionego do brzucha czasem aż się schylam i idę zgarbiona, wydaje mi się,że mam taaak ciężki brzuch
ja nie czuję do brzucha tylko tak czuję tam do narządów jak by do macicy w środku- dziwne uczucie a boli strasznie i zauważyłam ze tylko rano - jak np usiądę przy biurku potem zjem śniadanie i jak chcę wstać to czasem próbuję kilka razy bo tak boli- jak wstanę czasem jeszcze boli aż mi ciężko chodzić po chwili tak jak by to rozchodzę i jest ok. i zauważyłam ze mam to po nocy ,rano. nie wiem czy to normalne?
a ogolnie w ciagu dnia zero bóli ...

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
A my nasza mala nazwiemy Matylda
ładne imię

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-22, 21:33   #1180
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję

prześlicznie

wiesz,po pewnym czasie ustało
dostałam jakieś wapno na recepte i tabletki

i był spokój

teraz wróciło, znam ten ból
nie umiem z wanny wstać, butów ubrać,przekręcać się, tragedia..;] ;/ /
kochana mnie dodatkowo szwagierka postraszyla, ze jak sie rozchodzic bede to jakies szyny wkladaja a przed porodem sie to wyciaga
no i lezec musisz do onca ciazy
czasami to jak zle sie rusze to przeciez masakra to jest
w ryk od razu bo tak boli
normalnie jakby mi sie rozrywaly tam kosci

jutro ide na wizye zobaczymy co mi powie
Stary 2011-02-22, 21:36   #1181
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane ja już po wizycie
Sytuacja wygląda następująco
Jutro na 8.00 mam zjawić się w szpitalu i już tam zostanę. Mój lekarz twierdzi, że na 99% urodzę jutro
Rozwarcie na ponad 3cm, szyjka gładziutka i takie tam. Gin powiedział, że połowę porodu to ja mam już za sobą.
Boże jak ja się boję
A najlepszy numer zrobiłam, szykuję się do wyjścia z gabinetu i mówię do widzenia a on do mnie że musimy się jeszcze rozliczyć hehe. Z tego wszystkiego zapomniałam mu zapłacić za wizytę Ale mi było głupio.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 21:39   #1182
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana mnie dodatkowo szwagierka postraszyla, ze jak sie rozchodzic bede to jakies szyny wkladaja a przed porodem sie to wyciaga
no i lezec musisz do onca ciazy
czasami to jak zle sie rusze to przeciez masakra to jest
w ryk od razu bo tak boli
normalnie jakby mi sie rozrywaly tam kosci

jutro ide na wizye zobaczymy co mi powie
współczuję bo jeszcze tyle tygodni przed Tobą.. a miałas usg spojenia łonowego? kurcze wiem co to za ból i osobiście gorszego nie zaznałam na chwilę obecną, nie da się funkcjonować miałam wrażenie,że ktoś mi wbija gwoździe do pochwy i wierci brr aż mam ciary !!!!!!!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Pati !! ależ jestem ciekawa..... pisz Nam wszystko ! będziesz miała neta czy tylko sms nam pozostają?

[LEFT]
Stary 2011-02-22, 21:42   #1183
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
współczuję bo jeszcze tyle tygodni przed Tobą.. a miałas usg spojenia łonowego? kurcze wiem co to za ból i osobiście gorszego nie zaznałam na chwilę obecną, nie da się funkcjonować miałam wrażenie,że ktoś mi wbija gwoździe do pochwy i wierci brr aż mam ciary !!!!!!!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Pati !! ależ jestem ciekawa..... pisz Nam wszystko ! będziesz miała neta czy tylko sms nam pozostają?
Niestety nie mam możliwości żeby mieć neta ale będę pisać smsy

Stary 2011-02-22, 21:45   #1184
bosti
Zadomowienie

patrycja no to trzymaj się kochana a my tu będziemy czekać na informacje i trzymamy kciuki

wanilko a mój cukier po tej coli był ok i najważniejsze, że pomogła

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-02-22 o 21:47
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:45   #1185
Montii
Zakorzenienie

Może jutro będzie nowa wiadomość o dzidziusiu na wątku łaa!

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 21:46   #1186
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Jutro na 8.00 mam zjawić się w szpitalu i już tam zostanę. Mój lekarz twierdzi, że na 99% urodzę jutro
Rozwarcie na ponad 3cm, szyjka gładziutka i takie tam. Gin powiedział, że połowę porodu to ja mam już za sobą.
Boże jak ja się boję
A najlepszy numer zrobiłam, szykuję się do wyjścia z gabinetu i mówię do widzenia a on do mnie że musimy się jeszcze rozliczyć hehe. Z tego wszystkiego zapomniałam mu zapłacić za wizytę Ale mi było głupio.
nie martw się wszystko będzie ok
trzymamy kciuki i koniecznie daj nam znać sms-em
to jutro może już będziesz tulić swoje maleństwo.

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-22, 21:51   #1187
emila28101987
Rozeznanie

zastanawiam się czy te skurcze porodowe są zawsze bardzo bolesne
bo co 10 minut twardnieje mi brzuch i kłuje tak w dole brzucha.. ale jednak nie jest to taki mocny ból jak np miałam @

wogóle to boje się czy rozpoznam te prawidłowe skurcze bo ogólnie to cały czas cos kłuje, boli i jak tu rozpoznać

no nic.. będe obserwować dalej..

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

patrycja22 super już niedlugo maluszka bedziesz tulic fajne tak wiedziec że jutro możesz urodzić, tez bym tak chciała
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:52   #1188
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

nie mialam jeszcze bo dopiero ponad tydzien to mam
wczesniej ta nieszczesna rwa kulszowa
tydzien temu mnie polozna uswiadomila, ze to bol spojenia lonowego
a jutro ma wizyte
wiec mu powiem
boje sie jak cholercia, mam nadzieje, ze nie da mi nakazu lezenia, bo sobie tego nie wyobrazam
Stary 2011-02-22, 21:53   #1189
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy te skurcze porodowe są zawsze bardzo bolesne
bo co 10 minut twardnieje mi brzuch i kłuje tak w dole brzucha.. ale jednak nie jest to taki mocny ból jak np miałam @

wogóle to boje się czy rozpoznam te prawidłowe skurcze bo ogólnie to cały czas cos kłuje, boli i jak tu rozpoznać

no nic.. będe obserwować dalej..
nie wiem sama jakie będą te skurcze przepowiadające a jakie te prawdziwe... i kiedy się zaczną

lecę się położyć w łóżeczku bo tż już leży
miłej nocy

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-22, 21:53   #1190
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Eirene pewnie chodziło o to, że na tym etapie dzieci są duże i ciężko cokolwiek zobaczyć
Ja dziś oglądałam płytę z 21tc i z 32tc, to na tej z 21 więcej widziałam mimo, że mały się fciągle wiercił, a teraz już jest duży i głowa w kadrze się nie mieściła

Cytat:
Jutro na 8.00 mam zjawić się w szpitalu i już tam zostanę. Mój lekarz
o matko już???
to daj znać Kochana, obyś miała łatwy poród skoro połowa już za Tobą
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:55   #1191
tola3804
Zakorzenienie

Niutka! No fakt! Przecież Ty w domu zamierzasz rodzić. Ale dzieciaki masz grzeczne, że tak Ci pozwalają odpocząć. Kurcze, ja to z moim na chwilę nie mogę siąść w ciągu dnia, nie mówiąc już o tym, żeby poleżeć... A wstaje codziennie między 5:00 a 6:30. Zmęczona już jestem tym wszystkim. Dlatego tak Wam zazdroszczę tych tygodni. Też chciałabym już urodzić.

Laseczka! Ale masz jazdy z tymi USG. Ja bym się nie zdziwiła, jakbyś chłopaka miała. Jak już kiedyś pisałam, jakoś tak czuję, że będziesz miała chłopca. Wiem, że wolisz dziewczynkę, ale tak jakoś czuję no.

Patrycja! No to trzymam mocno kciuki! I z niecierpliwością czekam na wieści.

Agus235! Super, że już wychodzisz. Ja sobie też nie wyobrażam rozstania z synkiem, jak wyląduję w szpitalu. Na pewno to będzie bardzo trudne, zwłaszcza, że w moim szpitalu nie wpuszczają dzieci poniżej 12 roku życia bodajże (nie wiem, czy tak jest wszędzie?)
Stary 2011-02-22, 21:55   #1192
ego_ego
Wtajemniczenie

dziewczynki Jok3r już jest w domku, bo nas czyta
może zaraz będą zdjęcia Mateo
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:01   #1193
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Mój Dzidziul wczoraj (33t6d) ważył 2500g.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:02   #1194
Montii
Zakorzenienie

Jok3r dawaj zdjęcia tego przystojniaka!!!!

[LEFT]
Stary 2011-02-22, 22:34   #1195
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
Coralady, pięknie wyglądasz a ten psiunio słodziakowy
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
I jak się ma koteczka? W jakim jest wieku? Ja też muszę moją królewnę wysterylizować, ale bardzo się o nią boję. Boję się, żeby się obudziła i żeby wszystko było ok. Teraz Dzidziul jest w drodze, a do tej pory to była jedyna mała istotka, którą się zajmowałam, i którą bardzo kocham . I chciałabym ją wysterylizować przed porodem. Teraz jestem w domu i mam czas i możliwość zająć się kotką.
Jesli moge doradzić to proponuje wyserylizować kotkę jeszcze przed przyjściem wiosny i kiedy masz czas,żeby się nią zaopiekować

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Haha no ja mam podobnie. Tyle, że tak mnie pod koniec na słodkie naszło, cały czas nutella i chałwa...
Ja tez na słodkie jestem łasaŁasa i to bardzo!

Cytat:
Łohoho wsumie to ja Ci patrycja zazdroszczęJuż jutro będziesz mieć swoje Maleństwo przy sobie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:36   #1196
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj niutka widzę,że kolejna nocka z głowy, nie daje Ci spać Twoja księżniczka
ja też myślałam,że może już rodzisz

Każda z Was ma jakieś skurcze, bóle a ja nic
nie żebym zazdrościła,ale jest opcja,że mam ale nie czuję?

Boże ale mam zgagę, młody chyba sobie tyłek ulokował gdzieś w okolicy żołądka no i mam, feee
tak, może tak być, w poprzednich ciążach tak miałam, a potem szybkie porody, teraz mnie bardziej pobolewa, ale tez części na pewno nie czuję, bo czasem np. tak patrze brzuch napięty, ale nic...
a w ciązy z synkiem na ktg miałam skurcze regularne co 5 min na 4 dni przed porodem i nic w ogóle ich nie czułam

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ja też nic kompletnie nie czuję czasem tylko lekki ból jak na okres, ale zupełnie nieregularnie...
takie bóle na @ połączone z napiętym brzuchem to sa własnie skurcze, tyle że dopóki sa nieregularne i niezbyt mocne, to sa te Bractona-Hicksa, a jak mocniejsze ale nadal nieregularne to przepowiadające przedporodowe...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
właśnie jak sobie czytałam opis Twojej nocy i dnia to sobie pomyślałam, że to może być cisza przed burzą

na razie nadal cisza mała tez cicho, juz sobie wyobrażam, że jak sie tak wyspi przez cały dzien, to znów będe miała nocke z głowy

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
diatoma u mnie abstynencja od września może pierwszych dni października ale jestem wyposzczona a mój mąż...już mam zapowiedziane, że jak dojdę do siebie to mi nie podaruje
Ja jestem wyposzczona, bo mieliśmy przez kilka mscy zakaz aż do 7 msca, potem jeden jedyny raz nastapił, ale nawet wczoraj mi sie nie udało TŻta namówić na małe co nie co on jest z tych, co uciekają przed kobietą w ciąży

Cytat:
Boże jak ja się boję

ooo szyjka zgładzona, no to już rodzisz bardzo prawdopodobne nawet nie dotrwasz do tej 8 rano , jak juz masz ponad 3 cm prawdziwego rozwarcia ( bo prawdziwe jest dopiero jak juz szyjka jest zgładzona, a wczesniej to jest , że "przepuszcza" )
Trzymam kciuki
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:48   #1197
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Boże jak ja się boję
seeeerio? aleś dziewczyno się uwinęła

no to superaśnie trzymamy kciuki!!

dawaj znac koniecznie!
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:50   #1198
woszczyk
Raczkowanie

Nie nadążam z czytaniem i pisaniem ;P

Ale w sumie męczy mnie jedna sprawa... Wszędzie jest napisane, że jak się posmyra brzuch to maluch powinien odkopnąć, zareagować. Mój jakoś nie jest skory do odpowiadania na zaczepki, bardzo rzadko to robi. Nie wiem, może to kwestia tego, że jest ułożony pośladkowo, zwinięty w kuleczkę i ciężko trafić w jakiś czuły punkt? ;P

Poza tym rusza się jak szalony, czasem mam wrażenie, że wykopie mi pęcherz ;P
Trochę sobie może wkręcam głupoty różne ale wolałabym, żeby to nie znaczyło nic niedobrego
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:55   #1199
patrycja_22
Rozeznanie

Dziękuję za kciuki

Niutka nie strasz muszę do rana dotrzymać ale przyznam, że skurcze mam już dosyć bolesne

Idę napić się herbatki i poleżeć. Pewnie noc będę miała nieprzespaną.
Odezwę się jeszcze rano przed wyjazdem

Stary 2011-02-22, 22:59   #1200
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Ale w sumie męczy mnie jedna sprawa... Wszędzie jest napisane, że jak się posmyra brzuch to maluch powinien odkopnąć, zareagować. Mój jakoś nie jest skory do odpowiadania na zaczepki, bardzo rzadko to robi. Nie wiem, może to kwestia tego, że jest ułożony pośladkowo, zwinięty w kuleczkę i ciężko trafić w jakiś czuły punkt? ;P
Mój też nie bardzo lubi takie zabawy. Przeważnie jak się dotknie ręką, to przestaje się ruszać. Ostatnio szalał i mówię mojej przyjaciółce żeby przyłożyła rękę, a on wtedy cisza. To nie jest tak, że na zawołanie reaguje.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości