|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
tylko mi stolarz kuchnie zrobi to pierwsze co zrobię to kopiec kreta mam nadzieję że zdążę przed porodem Cytat:
![]() wikakika podziwiam cie w 9 miesiącu w firmie by mnie już nie widzieli Cytat:
hihihi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie, motyle bajeczne w ogóle pokoik super Cytat:
hehe ja też dziś opędzlowałam dwa obiady ![]() ja też sobie nie wyobrażam kuchni bez czosnku i cebuli oraz ostrych przypraw deneb jesteśmy z tobą już niedługo będziesz tulić swoją kruszynkę diatoma ja szpinak kupuje z hortexu rozdrobniony a doprawiam tylko solą, pieprzem i dużą ilością czosnku, czasami sypnę odrobinę ostrej papryki i tyle do tego makaron jaki lubisz i duża ilość sera, ja daje żółty lub mozzarelle mieszam i gotowe, a jakie dobre laseczka no to ja czekam jak na szpilkach co urodzisz i trzymam kciuki żeby to była wymarzona płeć Cytat:
no to cię lekarz pocieszył ![]() ale ci się poszczęściło z tymi położnymi, będziesz miała opiekę że aż zazdroszczę ![]() czarna, montii a może was czekają takie mało bolesne i szybkie porody Cytat:
super
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Aj wanilko, bardzo bym chciała żeby tak było
![]() wiem jedno, na pewno synek mnie weźmie z zaskoczenia ![]() Jezu jak u mnie wieje ![]() dobrze,że jutro jadę na 12 na zajęcia dzisiaj miałam pobudkę o 6 a w aucie myślałam,że zamarznę
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
diatoma u mnie abstynencja od września może pierwszych dni października
![]()
|
|
#1175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co dopiero po schodach albo seks![]() Cytat:
ale dobrze że z dzieckiem wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że już na nowym mieszkanku a ja dostałam dziś te ciuszki od ciotki co pisałam tż nic nie gada powiedział tylko moim rodzicom że to fajnie że tak dużo ciuszków s,ą 3 wielkie pudła i nie mam siły dziś patrzeć ale widzę że tam większość rzeczy na starsze dziecko tak od pół roku do nawet 3-4 lat super no i wózek przywieźli ale taki ciemny pomarańczowy i duży i cieżki strasznie tż nie mógł wnieść na górę... nie podoba nam się choć widać że porządny ale taki masywny stoi na strychu może kiedyś będzie dla siostry hehe
|
|
#1176 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mam kilka takich znajomych ale u mnie jest wielka niewiadoma - raz mówią dziewczynka innym razem chłopak - śmieję się że niedługo urodzą się bliźniaki ( chłopiec i dziewczynka ) i wtedy będzie wszystko jasne ![]() Cytat:
moja wymarzona to córka - tż to syn ![]() a ja jutro do ginki idę ... dzisiaj miała tłok a miałam do dziś usg specjalnie umówiła mnie na usg bym 2 razy nie chodziła a jak dziś zobaczyła ile osób u niej to nie miała czasu na wypisywanie l4 i kazała mi przyjść jutro- więc jutro muszę się znów do niej fatygować... eh... zważy mnie zmierzy ciśnienie da l4 , i zbada (mam nadzieję że wszystko ok bo często w nocy jak się przekręcam z boku na bok to strasznie mnie tam ciągnie i boli a prócz tego z rana zauważyłam jak wstanę to też ale tylko z rana mnie tak strasznie boli-ciągnie w dól macica jak by - takie wrażenie mam jak by ktoś mi jakieś odważniki przywiesił na macicy ) i nie wiem od czego... zobaczymy co powie..u mnie teraz -12 stopni- dziś tak zimno było ... jutro pewnie też nie będzie cieplej ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
bo jak patrzę na te pomiary to wychodzi średnie dziecko ![]() ile ważyły wasze dzieci w 33 tc ? super że jednak masz te ciuszki - 3 kartony zazdroszczę a wózek- dobrze że macie strych - nie musicie używać
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam takie uczucie jakbym miała coś ciężkiego przyczepionego do brzucha
czasem aż się schylam i idę zgarbiona, wydaje mi się,że mam taaak ciężki brzuch
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a boli strasznie i zauważyłam ze tylko rano - jak np usiądę przy biurku potem zjem śniadanie i jak chcę wstać to czasem próbuję kilka razy bo tak boli- jak wstanę czasem jeszcze boli aż mi ciężko chodzić po chwili tak jak by to rozchodzę i jest ok. i zauważyłam ze mam to po nocy ,rano. nie wiem czy to normalne? a ogolnie w ciagu dnia zero bóli ... ładne imię
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i lezec musisz do onca ciazy czasami to jak zle sie rusze to przeciez masakra to jest w ryk od razu bo tak boli normalnie jakby mi sie rozrywaly tam kosci ![]() jutro ide na wizye zobaczymy co mi powie |
|
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane ja już po wizycie
Sytuacja wygląda następująco ![]() Jutro na 8.00 mam zjawić się w szpitalu i już tam zostanę. Mój lekarz twierdzi, że na 99% urodzę jutro Rozwarcie na ponad 3cm, szyjka gładziutka i takie tam. Gin powiedział, że połowę porodu to ja mam już za sobą. Boże jak ja się boję A najlepszy numer zrobiłam, szykuję się do wyjścia z gabinetu i mówię do widzenia a on do mnie że musimy się jeszcze rozliczyć hehe. Z tego wszystkiego zapomniałam mu zapłacić za wizytę |
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Pati !! ależ jestem ciekawa..... pisz Nam wszystko ! będziesz miała neta czy tylko sms nam pozostają?
|
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
patrycja no to trzymaj się kochana
wanilko a mój cukier po tej coli był ok i najważniejsze, że pomogła
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-22 o 21:47 |
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Może jutro będzie nowa wiadomość o dzidziusiu na wątku łaa!
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki i koniecznie daj nam znać sms-em to jutro może już będziesz tulić swoje maleństwo.
|
|
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
zastanawiam się czy te skurcze porodowe są zawsze bardzo bolesne
bo co 10 minut twardnieje mi brzuch i kłuje tak w dole brzucha.. ale jednak nie jest to taki mocny ból jak np miałam @ wogóle to boje się czy rozpoznam te prawidłowe skurcze ![]() no nic.. będe obserwować dalej.. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- patrycja22 super już niedlugo maluszka bedziesz tulic fajne tak wiedziec że jutro możesz urodzić, tez bym tak chciała |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej ta nieszczesna rwa kulszowa tydzien temu mnie polozna uswiadomila, ze to bol spojenia lonowego a jutro ma wizyte wiec mu powiem boje sie jak cholercia, mam nadzieje, ze nie da mi nakazu lezenia, bo sobie tego nie wyobrazam |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lecę się położyć w łóżeczku bo tż już leży miłej nocy
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś oglądałam płytę z 21tc i z 32tc, to na tej z 21 więcej widziałam mimo, że mały się fciągle wiercił, a teraz już jest duży i głowa w kadrze się nie mieściła ![]() Cytat:
to daj znać Kochana, obyś miała łatwy poród skoro połowa już za Tobą |
||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka! No fakt! Przecież Ty w domu zamierzasz rodzić. Ale dzieciaki masz grzeczne, że tak Ci pozwalają odpocząć. Kurcze, ja to z moim na chwilę nie mogę siąść w ciągu dnia, nie mówiąc już o tym, żeby poleżeć...
A wstaje codziennie między 5:00 a 6:30. Zmęczona już jestem tym wszystkim. Dlatego tak Wam zazdroszczę tych tygodni. Też chciałabym już urodzić.Laseczka! Ale masz jazdy z tymi USG. Ja bym się nie zdziwiła, jakbyś chłopaka miała. Jak już kiedyś pisałam, jakoś tak czuję, że będziesz miała chłopca. Wiem, że wolisz dziewczynkę, ale tak jakoś czuję no. ![]() Patrycja! No to trzymam mocno kciuki! I z niecierpliwością czekam na wieści. Agus235! Super, że już wychodzisz. Ja sobie też nie wyobrażam rozstania z synkiem, jak wyląduję w szpitalu. Na pewno to będzie bardzo trudne, zwłaszcza, że w moim szpitalu nie wpuszczają dzieci poniżej 12 roku życia bodajże (nie wiem, czy tak jest wszędzie?)
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki Jok3r już jest w domku, bo nas czyta
może zaraz będą zdjęcia Mateo |
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r dawaj zdjęcia tego przystojniaka!!!!
![]()
|
#1195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
Cytat:
Łasa i to bardzo!Cytat:
Już jutro będziesz mieć swoje Maleństwo przy sobie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
|
|
|
#1196 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w ciązy z synkiem na ktg miałam skurcze regularne co 5 min na 4 dni przed porodem i nic w ogóle ich nie czułam Cytat:
![]() Cytat:
na razie nadal cisza ![]() Cytat:
on jest z tych, co uciekają przed kobietą w ciąży ![]() Cytat:
ooo szyjka zgładzona, no to już rodzisz Trzymam kciuki
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||||
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() seeeerio? aleś dziewczyno się uwinęła ![]() no to superaśnie trzymamy kciuki!!dawaj znac koniecznie! |
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam z czytaniem i pisaniem ;P
Ale w sumie męczy mnie jedna sprawa... Wszędzie jest napisane, że jak się posmyra brzuch to maluch powinien odkopnąć, zareagować. Mój jakoś nie jest skory do odpowiadania na zaczepki, bardzo rzadko to robi. Nie wiem, może to kwestia tego, że jest ułożony pośladkowo, zwinięty w kuleczkę i ciężko trafić w jakiś czuły punkt? ;P Poza tym rusza się jak szalony, czasem mam wrażenie, że wykopie mi pęcherz ;P Trochę sobie może wkręcam głupoty różne ale wolałabym, żeby to nie znaczyło nic niedobrego
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za kciuki
Niutka nie strasz muszę do rana dotrzymać ale przyznam, że skurcze mam już dosyć bolesne ![]() Idę napić się herbatki i poleżeć. Pewnie noc będę miała nieprzespaną. Odezwę się jeszcze rano przed wyjazdem |
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

mam nadzieję że zdążę przed porodem
moze to glupie ale najem sie bo żarłok jestem a potem moge rodzic

To podstawowe skladniki w kuchni wloskiej i co ja jesc bede
Ale zobaczymy 

żyję w niepewności do porodu... bo dziecko tak krzyżowało nóżki i zasłaniało stópką swoje narządy (miałam już na 97 % potwierdzona dziewczynkę na poprzedniej wizycie ) a teraz lekarzowi wydawało się że widzi jąderka ale siusiaka nie widział... wiec ja już sama nie wiem
mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie hihihi na bank was nie nadrobie nawet nie probuje bo tyle opisalyscie ze szok :O ja przprowadzona na nowym mieszkanku podkradam internet od sasiadow bo mnie diopiero maja zalozyc w poniedzialek niestety takze tylko na chwilek...buziolki dla was wszystkich...ja dopiero dzis zaczelam prac ciuszki dla malej i urzadzac cokolwie a juz 37 tydzien ale ten czas leci 
czasem aż się schylam i idę zgarbiona, wydaje mi się,że mam taaak ciężki brzuch
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ależ jestem ciekawa..... pisz Nam wszystko ! będziesz miała neta czy tylko sms nam pozostają?
fajne tak wiedziec że jutro możesz urodzić, tez bym tak chciała
on jest z tych, co uciekają przed kobietą w ciąży