Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 07:00   #2641
nurek119
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII

dzień dobry ale nie zaczął się dobrze zaraz wam wszystko opowiem tylko ide zrobić gorącą herbatkę
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:14   #2642
alazkrainy
Zakorzenienie

oj dokładnie kash wszystko zdrożało

a co do pizzy czy kfc to my założyliśmy sobie, że raz w miesiącu (bo przecież też nam się coś należy) idziemy do pizzerni (ale mają tam dobre sałatki ) i ani grama więcej; czasem zdarzy się, że nie pójdziemy wcale i też jest dobrze; i nawet jak jadę do szkoły to biorę swoje kanapki co by nie kusiły mnie zapachy na poznańskim dworcu
jakby nie było kfc nie wpływa też dobrze na dietę

W tym miesiącu udało się nam kupić bezprzewodowy czujnik do pieca bo ten co mieliśmy był umieszczony na ścianie kominowej która wiecznie zimna była i piec ciągle grzał, a w domu było ciepło. Zobaczymy czy to zmniejszy zużycie gazu.

sasa i przyszły mi papilotki do muffinek i dziś będzie test
a oprócz tego dalej zimno jest

a tak w ramach dietowania. mama oświeciła mnie wczoraj że 3 marca jest tłusty czwartek

Edytowane przez alazkrainy
Czas edycji: 2011-02-23 o 07:19
alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:32   #2643
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki. Siedze grzecznie w pracy i nadrabiam zaległości.

Nie wyspałąm się dzisiaj, a dyżur mam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:43   #2644
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
ja piję kawę teraz i zaraz chyba wezmę się za sprzątanie, mam stertę ciuchów do wyprasowania a nie cierpię prasować
dawaj do mnie, ja tam lubie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
jedyne co budzi nadzieję - Hubert nigdy nic od obcych nie weźmie (no chyba że sam poprosi o coś z półki w sklepie )

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
wracam do was po raz kolejny.jakiś czas temu się udzielałam ale praca=brak czasu na reszte i zniknęłam. teraz znowu jestem na L4 bo się rozchorowałam i bede z wami siedziec.Dziś tż w pracy do 22, a jutro jedzie na szkolenie poza Krk i miesiac bedziemy osobno.bedzie przyjezdzal tylko na weekendy.
dobrze, że jestes

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
dzisiaj mieliśmy spotkanie role model i najdałam się pychotnych rzeczy w tym truskawek i wiem, że sztuczne,że pryskane i w ogóle beeee.... ale były tak pyszne że nie mogłam się oprzeć
ooo co to za spotkanie role model?

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
a tak w ramach dietowania. mama oświeciła mnie wczoraj że 3 marca jest tłusty czwartek
super strasznie lubie ten dzień tylko słabo, ze dzień później mam poprawkę egzaminu którego nie zdałam więc nie będę miała czasu faworków zrobić

wstaliśmy o 5.55 i o 6.20 już byliśmy w samochodzie, chyba nie muszę dodawać, że zimno cholernie -19, przejechaliśmy ze 2 km i samochód stanął, tż wyszedł zajrzał pod maskę i okazało się, że coś tam pękło i całe paliwo które było w autku wyciekło i zalało silnik. Zadzwoniliśmy do pzu żeby przyjechała laweta i je scholowała po czym pani powiedziała ze w ciągu 40minut ktoś zadzwoni, kiedy ta laweta przyjedzie więc uznaliśmy, ze nie ma sensu żebyśmy obydwoje tam byli bo i ta tak ja na nic się zdam więc zdecydowałam, że ide na autobus (ok 1.5-2km) ale nadjechała sąsiad i nas poznal i się zapytał czy może jakoś nam pomoc i wogóle i powiedział mu M jaka sprawa i wogóle i uznał, ze chociaż zrobi tyle, że mnie na ten autobus podwiezie. Strasznie mnie tym ucieszył bo tak to chyba naprawdę bym zamarzła bo potem jeszcze spędziłam 40 min w autobusie i tranwaju. Co z M i samochodem nie wiem bo się już nie odzywał ale martwie się, że się rozchoruje chłopak jak stal tam tyle czasu

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2011-02-23 o 07:51
Stary 2011-02-23, 07:44   #2645
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jestem wypachniona.
Sałatka w połowie zrobiona więc wszystko co sobie zaplanowałam wykonałam
Jak zwykle zdyscyplinowana!Jesteś moim guru

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:46   #2646
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja już po śniadaniu, teraz dopijam herbatę i będę się zaraz zbierać, bo mam kilka spraw do załatwienia, a na samą myśl o tym mrozie robi mi jest zimno

Miłego dnia życzę

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:47   #2647
dudipopka
kobieta za ladą

W dniu Twoich pierwszych urodzinek życzę Ci Oliwko
aby wszystkie dziecięce dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie Świat cały.
By nigdy nie było już porannej pobudki
i zawsze wiał wiatr specjalny,
co rozwiewa wszystkie smutki!
Niech na ten roczek zniesie Ci kilka sroczek moc prezentów,
dużo zdrowia, no i serca Twoich bliskich....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imagesCADYUEMW.jpg (10,7 KB, 10 załadowań)

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:01   #2648
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
dawaj do mnie, ja tam lubie

dobrze, że jestes

ooo co to za spotkanie role model?

super strasznie lubie ten dzień tylko słabo, ze dzień później mam poprawkę egzaminu którego nie zdałam więc nie będę miała czasu faworków zrobić

wstaliśmy o 5.55 i o 6.20 już byliśmy w samochodzie, chyba nie muszę dodawać, że zimno cholernie -19, przejechaliśmy ze 2 km i samochód stanął, tż wyszedł zajrzał pod maskę i okazało się, że coś tam pękło i całe paliwo które było w autku wyciekło i zalało silnik. Zadzwoniliśmy do pzu żeby przyjechała laweta i je scholowała po czym pani powiedziała ze w ciągu 40minut ktoś zadzwoni, kiedy ta laweta przyjedzie więc uznaliśmy, ze nie ma sensu żebyśmy obydwoje tam byli bo i ta tak ja na nic się zdam więc zdecydowałam, że ide na autobus (ok 1.5-2km) ale nadjechała sąsiad i nas poznal i się zapytał czy może jakoś nam pomoc i wogóle i powiedział mu M jaka sprawa i wogóle i uznał, ze chociaż zrobi tyle, że mnie na ten autobus podwiezie. Strasznie mnie tym ucieszył bo tak to chyba naprawdę bym zamarzła bo potem jeszcze spędziłam 40 min w autobusie i tranwaju. Co z M i samochodem nie wiem bo się już nie odzywał ale martwie się, że się rozchoruje chłopak jak stal tam tyle czasu
No nieźle...ja bym zawróciła do domu...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-02-23, 08:07   #2649
ssnowdrop
Zadomowienie

nurek- co miesiąc organizujemy dla studentów spotkanie z człowiekem ze świata regionalnego biznesu, który odniósł sukces żeby było przyjemnie robimy je w takiej przytulnej klubokawiarni najpierw jest rozmowa, później panel dyskusyjny, a potem rozmówki przy pysznym jedzonku
jest naprawdę supeeer
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:10   #2650
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
nurek- co miesiąc organizujemy dla studentów spotkanie z człowiekem ze świata regionalnego biznesu, który odniósł sukces żeby było przyjemnie robimy je w takiej przytulnej klubokawiarni najpierw jest rozmowa, później panel dyskusyjny, a potem rozmówki przy pysznym jedzonku
jest naprawdę supeeer
super sprawa napewno bardzo ciekawe
Stary 2011-02-23, 08:16   #2651
ssnowdrop
Zadomowienie

mi się podoba, że nasi goście starają się motywowac studentów do robienia fajnych rzeczy i do inwestowania w siebie wczoraj naszym gościem był członek zarządu Agencji Rozwoju Regionalnego [do niedawna był prezesem], a chłopak ma 29 lat! wszyscy słuchali go jak zaczarowani i to jest fajne, bo widzę jak obojętni są studenci, jak nie dbają o to żeby zdobywać na studiach jakieś dodatkowe doświadczenie... wkurza mnie bo uczelnia daje im dużo możliwości a oni ich po prostu nie chcę wykorzystywać;/
ach, to ponarzekałam z rana:P
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 08:17   #2652
irenkaaa
Zakorzenienie

kash zapewniam cie ze takie absurdy ( typu przejadanie wiekszosci wyplaty albo ,,jak przezyc do nastepnego mies" ) nie tylko w Polsce. kolejna nocka nie przespana ja juz mam dosc od paru miesiecy mam tak malo godzin w pracy ze jestem zalamana. co kto pojdzie do szefowej to zawsze jakos pozwoli zostac czy cos chociaz troche od czasu do czasu a ja,, jak bedzie ruch to bedziemy cie zostawiac itd itp"
mam naprawde dosc pracy nie zmienie bo jest naprawde ciezko teraz a poza tym stawka godzinowa dla tych co zaczynaja nowa prace jest sporo mniejsza to juz wogole jakbym na poczatek miala slabe godziny bym sie chyba wybrala po sznurek...
tz tez za duzo nie zarobi niby ma ,,pelny etat" ale po godzinach to szkoda gadac czasem 3 dni po 5-6godzz czasem 4 .rzadko 5.
juz niewiem jak ich podejsc w pracy .. uwazam ze jak cos jest nietak to warto jakbym sie o tym dowiedziala a nie ,, nie nie wszystko z toba w porzadku super z ciebie pracownik, musimy kazddemu uciac godziny , ciezka sytuacja w kraju ...bla bla bla" a co do czego to sie widzi ze jeden robi powiedzmy 25 godz w tygodniu drugi 40 a to jest spora roznica

ceny tez ida w gore co troche a to chleb a to cos innego
no ... to sie wygadalam z rana

tez chyba dzis papilotki wyprobuje bede robic mufinki marcepanowe

super torcik dudi i NAJLEPSZEGO DLA OLIWKI)

snow z kim bylo te spotkanie tym razem?
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:38   #2653
NibyNic
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Oliwce

Fajny taki bujacze - pełen wypas i pewnie jak za taką cenę to można zdjąć ten cały materiał i wyprać, ja miałam zwykły za 200zł i pokrowiec się zdejmował więc w tym to pewnie tez można zrobić.

No tak Hubert jadł ciastka u sąsiadki bo sam się nimi poczęstował, nie czekał aż ona mu je zaproponuje, stały na stoliku to se wziął i mi jeszcze dawał - no i to tylko przykład sytuacji w jakich mnie stawia
przez to samopoczęstowanie się to się nagadałam, natłumaczyłam że tak nie można ale nie wiem ile z tego trafiło do niego, gdy gryzł dzieci to przez cały tydzien dzien w dzien powtarzałam że nie można gryźc dzieci to niby teraz nie gryzie, co więcej jak inne dziecko ugryzie kogoś to rzekomo mówi "nie rób tak mama będzie smutna" (to wiem od pani z przedszkola)

Ja na razie nic nie wydaję (autentyko w tym tygodniu wydałam jedynie 2zł na chleb), ale jutro chyba zaszaleję w biedronce i kupię wieszaki na drzwi

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2011-02-23 o 08:43
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:41   #2654
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
zatem krzyczę: wstyd! wstyd i hańba Matko SPD! niestety kfc, pizza i inne kompletnie niepotrzebne rzeczy nie mieszczą sie w ramach oszczędzania albo się oszczędza, albo nie i nie mówię gdyby to było albo kfc albo pizza albo inna rzecz a nie wszystko na raz ja musze powiedziec ze narazie bardzo dobrze idzie mi mieszczenie sie w normie 150zł/ tydzień, bardziej musze sie zastanowic nad zakupami, ale nie głodujemy i nawet na jakieś przyjemności wystarcza no ale to moje opieprzanie na nic się nie zda bo sama musisz do tego dojrzeć
Wiem, Kash, niestety wiem...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:56   #2655
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

O podwyżkach cen nie będę nic mówić, bo szlag mnie trafia w sklepie My z tż rzadko wychodzimy jeść na mieście, a jak już to coś niedrogiego. Na uczelnie też zabieram kanapki/owoce i wodę. Ceny w sklepiku zabijają. czasami na kawke idziemy z kolezanką.

Wszystkiego najlepszego dla Oliwki

Dziś wracam do ćwiczeń, bo brzuch już nie boli
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 08:57   #2656
aaby
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam doła.
Zatem wrócę, jak przejdzie...

3majcie się!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:12   #2657
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam doła.

3majcie się!
Aaby co się stało
Stary 2011-02-23, 09:15   #2658
anoola
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Nie zagladałm do was ostatnio bo same problemy
Ze ślubem masa załatwiania, byłam ostatnio we Wrocławiu z Tżta kuzynką poprzymierzać suknie i wszystkie sprzedawczynie zgodnie twierdziły, że ta moja wymarzona mi nie pasuje i dawały mi do mierzenia takie w literkę A, a ja tak strasznie chciałam moją Maggie Sottero Nie dały mi nawet przymierzyć podobnej więc jestem rozdarta. Mam wierzyć na słowo? Zrezygnowac z tej, o której marzyłam?
Do tego wszystkiego zadzwoniła wczoraj włascicielka mieszkania i powiedziała, że jeśli do sierpnia nie kupimy tego mieszkania to ona je sprzeda komu innemu, bo potrzebuje w sierpniu kasę. I do tego powiedziała, że chce więcej niż się umawialiśmy, ale tu ją akurat ustawiłam do pionu- inna była gadka więc niech mi tu nie wciska. Nie wiem co robić. Ja nie mam pracy, Tż nie zarabia za dużo więc nie wiem czy w ogóle dosatalibyśmy kredyt. W ogóle to nie jesteśmy pewni, czy brac to mieszkanie, bo jest małe, ale z drugiej strony za taka cenę w takim stanie mieszkania nie znajdziemy A gdybyśmy chcieli wynajmować inne to musielibyśmy płacić tyle, że równie dobrze moglibyśmy spłacać kredyt w tej kwocie

Czarna dziura

Jedyne co wymysliłam to po ślubie wziąć kredyt dla małżeństw, bo podobno ostatni rok jest jeszcze na starych zasadach i ewentualnie wynająć mieszkanie i mieszkać u mojej mamy... Ale z drugiej strony ile mamy u niej mieszkać, spłacac będziemy chyba z 16 czy 18 lat No i ten jej charakter- na dłuższą metę nie wyrobimy
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:21   #2659
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Anoolka chyba nas usłyszałaś, bo wzywałyśmy Cię z Kash

Co do problemów z suknią, to może poszłabyś do innego salonu w którym będziesz miała możliwość przymierzenia sukni takiej jaką chcesz? Żebyś się utwierdziła w tym co dla Ciebie jest najlepsze?

Co do mieszkania to sytuacja rzeczywiście nieciakwa i musicie szybko coś zadecydować. Ale tutaj nie pomogę, bo już sama musisz wiedzieć, która opcja jest dla Was najlepsza. Ja chyba nie zdecydowałabym sie na mieszkanie z rodzicami. Ale to tylko moje zdanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 09:23   #2660
NibyNic
Zakorzenienie

Anoola - faktycznie się narobiło u Ciebie
co do sukienki - a jak siebie Ty widzisz w tej wymarzonej i w tej co sugerują inni? To Twój ślub, jeśli się sobie podobasz w tej o jakiej marzysz to bierz tą.
Co do mieszkania - możecie zrobić tak że jak kupicie to w nim zamieszkacie i jeśli faktycznie będzie trudno to wrócicie do Twojej mamy, zaraz znajdziesz pracę, TŻ może więcej będzie zarabiał i nie będziecie mieszkali 18 lat z mamą tylko np 3 lata

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:26   #2661
Haniula
Zakorzenienie

ssnow ale wyglądasz bosko ! śliczna sukienka ! Ja bym dała modne w tym sezonie cieliste szpilunie, albo siwe. Ooo takie jak w zalaczniku moze nie loubotiny ale teraz pełno takich, bo moda na nie
Do tego jakies kolczyki i bransoleta a makijaż to nie wiem tez bym zrobila delikatnie, moze ewentualnie jakas kreska linerem. Ja osobiscie nie lubie zbytniego przepychu, i wole 'mniej znaczy wiecej'

hee i teraz mi sie przypomniało, ze ja poczatkowo mialam zarezerwowaną sale na wesele na 30 kwietnia, ale zmieniliśmy na maj ale by juz szybko bylo

aaanoola ale Cie dlugo z nami nie było
co do sukni, wymarzona wymarzoną ale czasem lepiej wybrac tą ktora mniej sie nam podoba ale wyglądamy w niej rewelacyjnie
Mi sie marzyła rybka St Patric. Ale nie wyglądałam w niej korzystnie. Mam szerokie biodra i stosunkowo mały biust i poprostu było nieproporcjonalnie. Pare osob mi odradziło i z bólem serca wybrałam klasyczną litere A, jak mowia w salonach " bezpieczny model" bo pasuje do kazdej sylwetki. Zakochałam sie w niej, i wiem ze przynajmniej nie bede wyglądać dziwnie. A znalazlo sie pare plusów, bo w rybce byloby nie wygodnie

a co do mieszkania, ja osobiscie jestem przeciwna mieszkania z rodzicami. Młode małzenstwa powinny być same, wspolnie zaczać nowa droge. Ja mam kochanych rodzicow, ale nie chcialabym z nimi mieszkać.Ale takie moje zdanie.

aaaaha i Stooo lat dla Oliwki Lili gdzie jesteś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg louboutin_pumps.jpg (45,7 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-02-23 o 09:32
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:27   #2662
alazkrainy
Zakorzenienie

anoola co do sukni to ja bym sie uparła że chcę chcę chociaż przymierzyć tę wymarzona żeby faktycznie stwierdzić czy pasuje czy nie; a tak na słowo że one tak mówia to bym miała to gdzieś

a co do mieszkania to jeśli mówisz że za taką cenę w takim stanie mieszkania nei znajdziecie to był by dla mnie duży argument aby je jednak kupić; ale to sami musicie zdecydować, czy chcecie mieszkać z mamą czy sami i decydować o wszystkim.
Ja osobiście na mieszanie z rodzicami nie przystała bym oj nie

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:38   #2663
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

O moim mieście mówią na TVN

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 09:38   #2664
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Aleeeeeeeeeeeee pospałam. Wystałam sie za kilka dni chyba. Chociaż ktoś od rana gdzieś coś remontuje - jeszcze nie zlokalizowałam gdzie, więc różne dziwne odgłosy mi towarzyszyły.

Kash, mam nadzieję, że Cię nie obudziłam tym smsem wieczorem. Dopiero jak wysłałam, to spojrzałam na zegarek i pomyślałam, że mogłaś już spać. przepraszam

Snoow sukienka boska. Zaraz w wątku napiszę o mojej wizji.

U mnie dzisiaj powrót do diety i ćwiczeń. Trzeba Poznańską dyspensę zakończyć, bo niedługo w pączka się zamienię.
Na zakupy też muszę, bo jakoś tak niedietetycznie w lodówce - wiadomo, sam facet był w domu.

Wcinam śniadanko, później trochę posprzątam i mam kilka rzeczy "służbowych" do zamknięcia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:40   #2665
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ssnów sukienieczka śliczna i Ty też bosko w niej wyglądasz Co do dodatków, to tak jak radzi Haniula cieliste szpilki byłyby super, a z biżuterii np. perełki na rękę również cieliste i na szyję też podobny sznur, ale jak zachowasz tą tonację, to makijaż musi być naprawdę mocnywyrazisty,
albo II opcja-czarne szpilki i czarne dodatki, a makijaż różowo-pudrowy(lekki).

Anoola, koniecznie musisz przymierzyć tę wymarzoną suknie ślubną i wtedy sama będziesz wiedziała, czy Ci pasuje, czy nie.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-02-23 o 09:43
Stary 2011-02-23, 09:50   #2666
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Anoolka chyba nas usłyszałaś, bo wzywałyśmy Cię z Kash

Co do problemów z suknią, to może poszłabyś do innego salonu w którym będziesz miała możliwość przymierzenia sukni takiej jaką chcesz? Żebyś się utwierdziła w tym co dla Ciebie jest najlepsze?

Co do mieszkania to sytuacja rzeczywiście nieciakwa i musicie szybko coś zadecydować. Ale tutaj nie pomogę, bo już sama musisz wiedzieć, która opcja jest dla Was najlepsza. Ja chyba nie zdecydowałabym sie na mieszkanie z rodzicami. Ale to tylko moje zdanie.
Wzywałyście? Czyli jednak telepatia działa Kochane jesteście, że o mnie pamiętałyście
Byłyśmy w kilku salonach i problem w tym, że żeby coś przymierzyć musiałam udawać, że chcę ją kupić dlatego panie chciały sie wykazać i doradzały co uważają za odpowiednie. W jednym salonie to już się uparłam, że chcę suknię z muślinu ale babeczka przyniosła mi model empire (który kompletnie nie jest dla mnie i to wiem bez mierzenia ) i do tego za mały, a jako, że nie mieli żadnego podestu a ja jestem niska to wyobraźcie sobie jak ta kiecka wyglądała taka niedopięta i tarzająca się po ziemi

Nie no właśnie mieszkanie z mamą sprawdziłoby się na krótką metę...baaardzo krótką. Myślę, że dłużej niż miesiąc byśmy nie wytrzymali Kocham ją strasznie, ale mieszkać znowu razem- nie koniecznie

Cytat:
Anoola - faktycznie się narobiło u Ciebie
co do sukienki - a jak siebie Ty widzisz w tej wymarzonej i w tej co sugerują inni? To Twój ślub, jeśli się sobie podobasz w tej o jakiej marzysz to bierz tą.
Co do mieszkania - możecie zrobić tak że jak kupicie to w nim zamieszkacie i jeśli faktycznie będzie trudno to wrócicie do Twojej mamy, zaraz znajdziesz pracę, TŻ może więcej będzie zarabiał i nie będziecie mieszkali 18 lat z mamą tylko np 3 lata
No jakby to co piszesz o pracy się sprawdziło to byłabym przeszczęśliwa

Problem z suknią jest taki, że zakochałam się w niej ale na zdjęciu, a do wymiarów modelki to mi daleeeko
Jednak aaby miała rację jak kiedyś wkleiłam wam link do mojej sukni i stwierdziła, że to dla chudych laseczek

Cytat:
anoola co do sukni to ja bym sie uparła że chcę chcę chociaż przymierzyć tę wymarzona żeby faktycznie stwierdzić czy pasuje czy nie; a tak na słowo że one tak mówia to bym miała to gdzieś

a co do mieszkania to jeśli mówisz że za taką cenę w takim stanie mieszkania nei znajdziecie to był by dla mnie duży argument aby je jednak kupić; ale to sami musicie zdecydować, czy chcecie mieszkać z mamą czy sami i decydować o wszystkim.
Ja osobiście na mieszanie z rodzicami nie przystała bym oj nie
No własnie chyba wybiorę się jeszcze raz poprzymierzać i niech mi spróbują nie dac przymierzyć takiej jak chcę

Tez doszliśmy do tego wniosku. Za podobną cenę jaką chce właścicielka to najczęściej stoją u nas kawalerki, a my mamy niby 2 pokoje (wprawdzie ten drugi pokój to taka bardziej wnęka na szafę, ale łóżko sie mieści więc...)
No ale nie ma gazu, ogrzewanie na piec, kuchnia w pokoju
Aaaaj, do czerwca mamy czas pomyśleć, ale wstępnie zdecydowaliśmy, że chyba raczej je weźmiemy

Edytowane przez anoola
Czas edycji: 2011-02-23 o 09:52
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:52   #2667
wiznatalka
Rozeznanie

Witajcie z rańca

Wspaniałych zabawek i dużo zdrówka dla malej Oliwki

Ja dziś druga zmiana w pracy, za chwilke już muszę się zbierać..
Robiłam sobie dziś tego frencza mojego (3 podejscie), jest troche krzywo, ale co tam, nikt się nie będzie przyglądał

Cytat:
oj dokładnie kash wszystko zdrożało

a co do pizzy czy kfc to my założyliśmy sobie, że raz w miesiącu (bo przecież też nam się coś należy) idziemy do pizzerni (ale mają tam dobre sałatki ) i ani grama więcej; czasem zdarzy się, że nie pójdziemy wcale i też jest dobrze; i nawet jak jadę do szkoły to biorę swoje kanapki co by nie kusiły mnie zapachy na poznańskim dworcu
jakby nie było kfc nie wpływa też dobrze na dietę

W tym miesiącu udało się nam kupić bezprzewodowy czujnik do pieca bo ten co mieliśmy był umieszczony na ścianie kominowej która wiecznie zimna była i piec ciągle grzał, a w domu było ciepło. Zobaczymy czy to zmniejszy zużycie gazu.

sasa i przyszły mi papilotki do muffinek i dziś będzie test
a oprócz tego dalej zimno jest

my też rzadko jadamy na mieście, zazwyczaj jak jesteśmy na jakiś większych zakupach, bo potem tacy wypluci to nie mamy siły gotować i też nie zamawiamy łososia, tylko zwykle pizze, jakiegoś kurczaka, kebaba czy inne tortille

o, to już za tydzien tłusty czwartek, odchudzaczki mają wtedy dyspense. nie?

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ale pech z tym auciskiem.. oby to w miarę szybko załatwili

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
kash zapewniam cie ze takie absurdy ( typu przejadanie wiekszosci wyplaty albo ,,jak przezyc do nastepnego mies" ) nie tylko w Polsce. kolejna nocka nie przespana ja juz mam dosc od paru miesiecy mam tak malo godzin w pracy ze jestem zalamana. co kto pojdzie do szefowej to zawsze jakos pozwoli zostac czy cos chociaz troche od czasu do czasu a ja,, jak bedzie ruch to bedziemy cie zostawiac itd itp"
mam naprawde dosc pracy nie zmienie bo jest naprawde ciezko teraz a poza tym stawka godzinowa dla tych co zaczynaja nowa prace jest sporo mniejsza to juz wogole jakbym na poczatek miala slabe godziny bym sie chyba wybrala po sznurek...
tz tez za duzo nie zarobi niby ma ,,pelny etat" ale po godzinach to szkoda gadac czasem 3 dni po 5-6godzz czasem 4 .rzadko 5.
juz niewiem jak ich podejsc w pracy .. uwazam ze jak cos jest nietak to warto jakbym sie o tym dowiedziala a nie ,, nie nie wszystko z toba w porzadku super z ciebie pracownik, musimy kazddemu uciac godziny , ciezka sytuacja w kraju ...bla bla bla" a co do czego to sie widzi ze jeden robi powiedzmy 25 godz w tygodniu drugi 40 a to jest spora roznica
nieciekawie z tymi godzinami, chyba to Twoje kierownictwo jakieś przytrzymane, że nie widzą, że podział na godziny jest niesprawiedliwy

Cytat:

Ja na razie nic nie wydaję (autentyko w tym tygodniu wydałam jedynie 2zł na chleb), ale jutro chyba zaszaleję w biedronce i kupię wieszaki na drzwi
super

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam doła.

3majcie się!
no coś Ty, my tu som od zasypywania dołów

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie zagladałm do was ostatnio bo same problemy
Ze ślubem masa załatwiania, byłam ostatnio we Wrocławiu z Tżta kuzynką poprzymierzać suknie i wszystkie sprzedawczynie zgodnie twierdziły, że ta moja wymarzona mi nie pasuje i dawały mi do mierzenia takie w literkę A, a ja tak strasznie chciałam moją Maggie Sottero Nie dały mi nawet przymierzyć podobnej więc jestem rozdarta. Mam wierzyć na słowo? Zrezygnowac z tej, o której marzyłam?
Do tego wszystkiego zadzwoniła wczoraj włascicielka mieszkania i powiedziała, że jeśli do sierpnia nie kupimy tego mieszkania to ona je sprzeda komu innemu, bo potrzebuje w sierpniu kasę. I do tego powiedziała, że chce więcej niż się umawialiśmy, ale tu ją akurat ustawiłam do pionu- inna była gadka więc niech mi tu nie wciska. Nie wiem co robić. Ja nie mam pracy, Tż nie zarabia za dużo więc nie wiem czy w ogóle dosatalibyśmy kredyt. W ogóle to nie jesteśmy pewni, czy brac to mieszkanie, bo jest małe, ale z drugiej strony za taka cenę w takim stanie mieszkania nie znajdziemy A gdybyśmy chcieli wynajmować inne to musielibyśmy płacić tyle, że równie dobrze moglibyśmy spłacać kredyt w tej kwocie

Czarna dziura

Jedyne co wymysliłam to po ślubie wziąć kredyt dla małżeństw, bo podobno ostatni rok jest jeszcze na starych zasadach i ewentualnie wynająć mieszkanie i mieszkać u mojej mamy... Ale z drugiej strony ile mamy u niej mieszkać, spłacac będziemy chyba z 16 czy 18 lat No i ten jej charakter- na dłuższą metę nie wyrobimy
ja bym się jednak uparła na przymierzanie wymarzonej sukienki, bo i tak Ci to spokoju nie da..
najlepiej idź do tego salonu z kimś kto Ci szczerze doradzi, tzn ktoś komu ufasz, bo może faktycznie ta sukienka którą sobie wymarzyłas nie jest dla Ciebie i teraz sie na nią uprzesz, a za parę lat nie będziesz mogła swoich zdjęć ślubnych oglądać
a co mieszkanka, ciężko cos doradzić, zawsze jest jakies ryzyko.. piszesz że w fajnej cenie, a z drugiej strony perspektywa mieszkania z mamą
sami musicie ocenić swoją zdolność kredytową, może przejdźcie sie po paru bankach i niech Wam zrobią symulacje rat..

narazka , do wieczorku
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 09:54   #2668
Kelpie
Zakorzenienie

bry
Śniadanko za mną, TŻ poszedł na zajęcia...
Muszę się trochę ogarnąć, iść do sklepu - w biedronce od dzisiaj jakieś fajne rzeczy mają być, do szewca zanieść buty i zrobić jeszcze trochę innych rzeczy.
Doprowadzenie siebie do stanu używalności też jest w planach, a wieczorem kino bo dzisiaj środy z orange dawno z TŻ nie byliśmy.

Anoola myślę, że warto przymierzyć tę wymarzoną żeby mieć 100% pewność czy tak czy nie.

Miłego dnia
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:01   #2669
Haniula
Zakorzenienie

Oliweczka a zdjecia gdzie Goldas miał sie nam zaprezentować, i fasolkowy brzuszek
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:17   #2670
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Oliweczka a zdjecia gdzie Goldas miał sie nam zaprezentować, i fasolkowy brzuszek
Wiem, aż mi wstyd...szkoda gadać, wkrótce dołączę.

Juleńka
Mateuszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości