Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 09:01   #3901
SSR
Zadomowienie

GG do SSR
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Będziemy mieć córeczkę
GRATULACJE Super, kolejna dziewczynka A imię już jest? (pyta się ta co sama nie ma

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:02   #3902
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ale jak pięknie te niektóre tematy potrafią pokazać jak ludzie oceniają innych. Najpierw był temat ile książek przeczytałeś, ile razy byłeś w teatrze, operze itp = jak bardzo jesteś wykształcony. Czyli w skrócie powiedz mi ile książek przeczytałeś a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem A teraz ocenianie na przykładzie czy masz 20-23 lata i masz dziecko czy może już jesteś po 25 roku życia a nie daj boże ok 30 - stki i nie masz dziecka co równa się z tym, że jesteś wielkim egoistą, mąż cię zostawi (bo przecież to powód do rozwodu kościelnego - o czym wczoraj mnie ktoś uświadomił), społeczeństwo się od ciebie odwróci a dawno temu pewnie za to spaliliby Cię na stosie buahahahaha Szkoda, że tak mało jest osób, które powiedzą "Twoje życia, Twoja decyzja ty na pewno wiesz najlepiej w jakiej jesteś sytuacji i jak powinieneś postąpić. bez dodatkowych komentarzy w stylu ale ja na Twoim miejscu.... Bez oceniania, bez "doradzania".
Uważam, że bardzo przesadzasz. W ogóle to zauważyłam, że jak jakieś wypowiedzi są nie po Twojej myśli, zaczynasz się robić bardzo kąśliwa, tylko po co? To jest forum, zdania zawsze będą podzielone, więc nie wyśmiewaj się z tych, którzy nie zgadzają się z Twoim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
(...)
Ktosia stawiam na córeczke!

(...)
Stary 2011-02-23, 09:03   #3903
kliwia
Zakorzenienie

ktosia i kolejna corcia. hihihih
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:07   #3904
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
GRATULACJE Super, kolejna dziewczynka A imię już jest? (pyta się ta co sama nie ma
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ktosia i kolejna corcia. hihihih
Naprawdę same babki tu u nas ostatnio
A imię mieliśmy już dawno wymyślone, no chyba, że teraz nam się coś odwidzi
Stary 2011-02-23, 09:07   #3905
mona_ja
Wtajemniczenie

hehe zgadłam Ktosiu super że wszystko w porzadku, niech mała zdrowo rośnie w brzuszku!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:07   #3906
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosia ja się nie wyśmiewam i nie oceniam innych na podstawie takich rzeczy, które opisałam wcześniej Ale wybacz, jeśli ktoś mi pisze jak bardzo źle robię i że niedługo obudzę się z ręką w nocniku to wiesz.... Na takie uwagi odpowiadam.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:09   #3907
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a ja się załamałam. Przyszło nam rozliczenie za gaz, bo przychodzi za cały rok z góry takie przepowidające i jak zużyjemy mniej gazu to na koniec będziemy mieli nadpłatę, a jak więcej to niedopłatę. No i mieszkamy tutaj od sierpnia i pierwsza opłata za gaz (mamy też ogrzewanie gazowe więc troszkę to kosztuje) była w październiku, a potem w grudniu. No i teraz przyszło do dopłaty jeszcze 730 zł Przez 5 miesięcy kiedy tu mieszkamy zużyliśmy 600 kubików gazu (średnio jest 1zł za kubik) no i oni drugie tyle pobierają dla siebie, za abonament, opłatę sieciową licznik itp. No normalnie padłam. No i tym sposobem okazuje się, że cała wypłata tż z tego miesiąca pójdzie na opłaty, a z czego żyć Musimy od rodziców pożyczyć po polowie z czego moja mama już się zapowiedziała, że 200zł może nam dać. Gdyby nie rodzice to nawet by nie było za co Bartusia utrzymać.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:10   #3908
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia miłego drinkowania mnie też mężul na film woła, zmęczylismy się tańczeniem
dzięki, fajnie było!

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
:

dobranoc
ale wam fajnie... moj TZ wlansie szykuje sie na nocke
ooo, współczuję

Cytat:
Jestem już
No to tak: dzidziuś ma się dobrze, waży 700 g Ma śliczną, pucułowatą buźkę, pięknie się rozwija.
Ja przytyłam tylko jakieś 300g w ciągu miesiąca, więc generalnie jestem dumą dla doktorka Nie wiem czemu, bo w tym ani jego ani mojej zasługi nie ma
No i dzidziuś wreszcie odsłonił to co istotne
Ale tak szybko Wam nie powiem Co obstawiacie?
o Ty mała wredoto! Chcesz żeby nas ciekawość zżarła.

Ja stawiam na syna!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ooo to blizutko mnie
to jak bedziesz u rodzinki to zapraszam

a bylas juz w stanach?

u mnie teraz 22:32
wiem, że bliziutko, wiem

W Stanach jeszcze nie byłam. Ale bardzo bym chciała, więc może keidyś się uda. Miałam szanse jechać kilka lat temu, ale mój genialny szef stwierdził, że nie! Że jedzie sam - mimo tego, że to ja miałam zaproszenie...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć.
Ja wczoraj chciałam tu zajrzeć, ale chyba mnie jakaś grypa żołądkowa dopadła, bo się fatalnie czułam. Cały dzień bolał mnie brzuch i było mi niedobrze. Najpierw mama pomagała mi przy Bartusiu, a potem wrócił mąż i on się nim zajmował, bo ja byłam taka słaba, że nie miałam siły nawet na ręce go wziąć. Wypiłam 2 szklanki wygazowanej coli i dzisiaj już mi lepiej chociaż nadal nie umiem nic przełknąć. Wczoraj przez cały dzień zjadłam tylko 2 kromki na śniadanie i to wszystko. Mam tylko nadzieję, że Bartuś się nie zarazi.
Idę Was ponadrabiać. 8 stron...
Kochana, nie jedz żadnego nabiału. Będzie lepiej. Na śniadanie mała kromeczka z chudą szyneczką, a na obiad chudy rosół.

Ten wirus może się ujawnić nawet 3 tyg po zarażeniu. Ja tak miałam. Mam nadzieje, ze ani mąż ani Mały nic nie złapali. Kup sobie koniecznie priobiotyki w aptece, żeby odbudować florę bakteryjną

Ale wczoraj mieliśmy świetny wieczór. Wypiliśmy po drinku, jeszcze moja siostra się dołączyła ze swoim facetem i graliśmy w kości (w pokera i tysiąca), ale był ubaw.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej,
U nas koszmarów stomatologicznych ciąg dalszy...O ile R czuje się lepiej, to ja teraz cierpię...boli mnie ząb od jakiegoś czasu, martwy, leczony już kanałowo, więc został otwarty, włożone było jakieś lekarstwo i tylko watka, żeby oddychał, przed wczoraj już mam normalny fleczer i boli jak cholera...Dzisiaj muszę iść do dentystki, żeby coś zaradziła, bo oszaleję

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:10   #3909
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
hehe zgadłam Ktosiu super że wszystko w porzadku, niech mała zdrowo rośnie w brzuszku!

Cytat:
Ktosia ja się nie wyśmiewam i nie oceniam innych na podstawie takich rzeczy, które opisałam wcześniej Ale wybacz, jeśli ktoś mi pisze jak bardzo źle robię i że niedługo obudzę się z ręką w nocniku to wiesz.... Na takie uwagi odpowiadam.
Wygląda to trochę inaczej, ale nie będę wchodzić w dyskusję. Wiesz, jeśli piszesz otwarcie o takich sprawach jak odkładanie decyzji o dziecku, to licz się z tym, ze część osób Cię poprze, a część potrząśnie. I tak jest w każdym temacie i w przypadku każdej innej osoby.
Stary 2011-02-23, 09:11   #3910
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku współczuję. Dobrze, że możecie od rodziców pożyczyć.

Stary 2011-02-23, 09:12   #3911
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
(...)
o Ty mała wredoto! Chcesz żeby nas ciekawość zżarła.

Ja stawiam na syna!

(...)
Ja też w pewnym momencie zaczęłam myśleć, że to synek, a tu niespodzianka
Stary 2011-02-23, 09:15   #3912
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
To żeby zmienić temat opowiem Wam coś .... w sobotę mój tata miał urodziny. Przyszli goście, było fajnie, miło, po ich wyjściu zaczeliśmy sprzątanie i ktoś zauważył że krzesełko na którym siedziała znajoma moich rodziców całe zafarbowało od jej skórzanych spodni na czarno (a krzesełko jest wykonane z kremowej skóry), potem patrzymy a krzesełko na którym siedział jej mąż też zafarbowane. Ja nie wiem czym oni smarują te skórzane spodnie (zresztą nie wiem też jak można chodzić w skórzanych gaciach, ale oni chyba przeżywają drugą młodość) ale wygląda to fatalnie. Mama próbowała czyścić już wszystkim i nie zeszło. Mówie Wam masakra
hmm wow.. ale to spodnie skórzane zafarbowały? pewnie od ciepła się coś podziało... nie źle.. ale ciekawe czy skóra ich nóg też... bo teoretycznie jak puszczają kolor... mam nadzieję że będzie dało się to czymś doczyścić... ehss.. druga młodość mówisz? a harleyem jeżdżą?

Cytat:
Martucha noooo powiem, że jestem dumna z Ciebie Zaskoczyłą mnie Twoja wypowiedź, bo rzadko teraz się zdarza, że kobieta chce mieć 2 a już 3 to kosmos No to w takim razie jest nas dwie, bo ja też chce 3 Znaczy się razem z tż chcemy Ja wprawdzie myślałam o 4 no ale na razie plany na 3 są. Aaaa i najwazniejsze to za kilka dni muszę urodzić to nasze pierwsze i mam nadzieję, że plany się nie zmienią.
Rany ale przygoda z tym wpłatomatem:/
pakuj się pakuj
ja też kiedyś myślałam o 4 ale doszłam do wniosku że to już za dużo.. 3 to będzie optymalne to o czym marzę trzymam kciuki za urodzenie.. mam nadzieję ze pójdzie gładko

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
marta n ie tylko w szkolnictwie , na stanowiskach w urzędach, zusach czy też skarbówce , albo na komendzie też tak jest , jeśli masz umowe na czas nie określony to naprawdę ostateczne zwalnianie to dyscyplinarka, ewentualnie też redukcja etatów co rzadko się zdarza
współczuję sytuacji z książkami.. ehsss a duża ta kara.. bez sensu mam nadzieję że to się rozwiąże...
no a tego że w innych firmach jest podobnie to nie wiedziałam.. dzięki za info
aaa faktycznie teraz pamiętam że znajomy w swojej firmie miał tragicznego pracownika mającego na nieokreślony czas i najpierw za coś tam musiał mu dać upomnienie potem pisemną naganę a potem dopiero g zwolnił... faktycznie..

Ktosiuuuu gratuluje ale powiem ci że chciałam napisać SYN ale mnie podkusiło i mówie nieeee będzie córa no i patrz boskoooo!!!
Stary 2011-02-23, 09:17   #3913
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Zapomniałam napisać, że w sumie za okres od sierpnia do lutego wyszło 1200zł, z czego tylko 600 kubików zużyliśmy. W tamtym roku zapłaciliśmy 500zł i jest jeszcze te 700 do zapłaty. Masakra jak oni zdzierają.
Guciu ja mam nadzieję, że Bartuś nic nie złapie, bo ja się właśnie od męża zaraziłam. On w tamtym tyg. to przechodził.
Stary 2011-02-23, 09:19   #3914
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
To żeby zmienić temat opowiem Wam coś .... w sobotę mój tata miał urodziny. Przyszli goście, było fajnie, miło, po ich wyjściu zaczeliśmy sprzątanie i ktoś zauważył że krzesełko na którym siedziała znajoma moich rodziców całe zafarbowało od jej skórzanych spodni na czarno (a krzesełko jest wykonane z kremowej skóry), potem patrzymy a krzesełko na którym siedział jej mąż też zafarbowane. Ja nie wiem czym oni smarują te skórzane spodnie (zresztą nie wiem też jak można chodzić w skórzanych gaciach, ale oni chyba przeżywają drugą młodość) ale wygląda to fatalnie. Mama próbowała czyścić już wszystkim i nie zeszło. Mówie Wam masakra
OMG! Szok! A może vanishem?

Cytat:
Gucia świeży szpinak prosto z ogródka jest ekstra tylko trzeba go dobrze wypłukać bo potem może piasek chrzęścić między zębami
Będę musiała spróbować

Kochana a Ty się spakuj, żebyś była przygotowana! No i właśnie co z imieniem? Dalej nie macie pomysłu?

Cytat:
Będziemy mieć córeczkę
.
wow! Gratulacje! (demyt! nie zgadłam)

Cytat:
Klion kurde... no to współczuję.

Kasiu to kiedy obrona??

SSR nie mam wypiłam rozrobioną z wodą Mąż mówił , ze to morderstwo dla Pepsi ale co tam.

ooo i dzięki za przypomnienie, dziś zapisy są od 10 d0 12 . Chyba już nie zapomnę
wpisz sobie przypomnienie w kom!

Cytat:
Naprawdę same babki tu u nas ostatnio
A imię mieliśmy już dawno wymyślone, no chyba, że teraz nam się coś odwidzi
jakie, jakie?

Stary 2011-02-23, 09:19   #3915
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku strasznie dużo tego wyszło. U nas na przełomie maja/ czerwca mają przyjść wyrównania za gaz i prąd . Aż się boję, bo nie wiem nawet czego się spodziewać. U nas na szczęście ogrzewanie jest wliczone w czynsz i już nie interesuje nas ile zużywamy.

Stary 2011-02-23, 09:21   #3916
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że w sumie za okres od sierpnia do lutego wyszło 1200zł, z czego tylko 600 kubików zużyliśmy. W tamtym roku zapłaciliśmy 500zł i jest jeszcze te 700 do zapłaty. Masakra jak oni zdzierają.
Guciu ja mam nadzieję, że Bartuś nic nie złapie, bo ja się właśnie od męża zaraziłam. On w tamtym tyg. to przechodził.
Kwiatuszku współczuję tych rachunków
Dobrze, że macie wsparcie w rodzicach.

Trzymam kciuki, żeby Bartuś się nie zaraził

Stary 2011-02-23, 09:24   #3917
martucha84
Zakorzenienie

kwiatuszek ojj współczuję sytuacji..

ktosia jakie imie jakieeee bo ja nic nie wiem przegapiłam?

Gucia no i jaki piękny wieczorek miałaś ja się wczytałam w klejnot.. boskoo a z drugiej strony jestem przerażona tym jak kobiety..
Stary 2011-02-23, 09:27   #3918
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

Gucia no i jaki piękny wieczorek miałaś ja się wczytałam w klejnot.. boskoo a z drugiej strony jestem przerażona tym jak kobiety..
Ja przedwczoraj skończyłam "Dom Duchów" i nie mam co czytać. Muszę jakąś bibliotekę znaleźć, albo wybrać się do empiku

Ktosia, nie mówiła o imieniu, przynajmniej ja też nie kojarzę...

Stary 2011-02-23, 09:28   #3919
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przedwczoraj skończyłam "Dom Duchów" i nie mam co czytać. Muszę jakąś bibliotekę znaleźć, albo wybrać się do empiku

ooo bo już się wystraszyłam

ktosiaaaa jak możesz nas tak męczyć mów tu szybko
Stary 2011-02-23, 09:32   #3920
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Ktosiuuuu gratuluje ale powiem ci że chciałam napisać SYN ale mnie podkusiło i mówie nieeee będzie córa no i patrz boskoooo!!!
Masz tą intuicję

Cytat:
(...)

wow! Gratulacje! (demyt! nie zgadłam)
(...)
Może następnym razem

A w ogóle to Wam powiem, że zaskoczyła mnie reakcja męża. Bo wczoraj jak lekarz powiedział wreszcie, że to dziewczynka, spojrzałam na męża, a on rogal na buzi i zaszklone oczy. I potem mi mówił, że on od początku czuł, ze to córka, ale nic mi nie mówił, żeby mnie nie nakręcać.
No i jest przeszczęśliwy, bo teraz będzie miał dwie królewny do rozpieszczania i że nie może się doczekać, ze wreszcie będzie dla kogoś autorytetem
Ale z drugiej strony stwierdził, że kupimy duzego psa, najlepiej z tych ras, które mają szczękościsk i montujemy czujki od alarmu na oknach

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Cytat:

Cytat:
ooo bo już się wystraszyłam

ktosiaaaa jak możesz nas tak męczyć mów tu szybko
O imieniu na pewno wcześniej nie mówiłam.
No nie wiem, powiedzieć Wam?

na 99% będzie Marcelina
Stary 2011-02-23, 09:32   #3921
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Wiecie co co innego jeszcze gdyby to było nasze mieszkanie, ale wynajmuje i tyle kasy płacimy nie do siebie. No w sumie to za okres od kiedy my tu mieszkamy, ale mieszkanie nie nasze.
W dodatku byłam przedwczoraj w mieszkaniówce i się dowiedziałam, że nie mam szans na mieszkanie z przydziału Pomimo, że na bieżąco wykreślają z listy osoby, które dostały mieszkania to nr. na liście się nie zmienia. U nas są mieszkania lepsze dla ludzi z numerami 1-15000 i gorsze dla reszty, ja mam numer 19000 i mogę dostać mieszkanie z ubikacją na dworze , że jeszcze w ogóle takie mieszkania są. No i oni tylko co jakiś czas zwiększają ten pierwszy pułap i może za 10 lat dojdzie do mojego nr. Ostatnio nam się nic nie układa jak nie urok to s*****a
Stary 2011-02-23, 09:36   #3922
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
na 99% będzie Marcelina
Mam świetną koleżankę Marcelinę! Same dobre wspomnienia i skojarzenia!

Ślicznie!

Cytat:
Wiecie co co innego jeszcze gdyby to było nasze mieszkanie, ale wynajmuje i tyle kasy płacimy nie do siebie. No w sumie to za okres od kiedy my tu mieszkamy, ale mieszkanie nie nasze.
W dodatku byłam przedwczoraj w mieszkaniówce i się dowiedziałam, że nie mam szans na mieszkanie z przydziału Pomimo, że na bieżąco wykreślają z listy osoby, które dostały mieszkania to nr. na liście się nie zmienia. U nas są mieszkania lepsze dla ludzi z numerami 1-15000 i gorsze dla reszty, ja mam numer 19000 i mogę dostać mieszkanie z ubikacją na dworze , że jeszcze w ogóle takie mieszkania są. No i oni tylko co jakiś czas zwiększają ten pierwszy pułap i może za 10 lat dojdzie do mojego nr. Ostatnio nam się nic nie układa jak nie urok to s*****a

mam nadzieje, że w końcu i u Was wyjdzie słońce! Trzeba być dobrzej myśli

Stary 2011-02-23, 09:37   #3923
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Ktosiu czekacie na córeczkę, fajnie Marcelinka to b.ładne imię i stosunkowo rzadko spotykane

Kwiatuszku współczuje problemów, nieszczęścia chodzą parami niestety
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 09:37   #3924
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku o kurcze....

Stary 2011-02-23, 09:39   #3925
kliwia
Zakorzenienie

kwiatuszek moze poszukajcie czegos innego, skorpo tu takie oplaty
Stary 2011-02-23, 09:39   #3926
martucha84
Zakorzenienie

ktosia boskooo przede wszystkim będzie wyjątkowa bo nie ma wielu Marcelin siostra naszego przyjaciela ma na imię Marcelina a tak to nie znam innej będzie wyjątkowa a imię jest świetne

kwiatuszek ehss..
Stary 2011-02-23, 09:41   #3927
kliwia
Zakorzenienie

aja znam jedna dziewczynke marcelinke. fajna a jaka wygadana choc ma jakies 4 lata
Stary 2011-02-23, 09:41   #3928
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kwiatuszek moze poszukajcie czegos innego, skorpo tu takie oplaty
dokładnie. a czynszu i opłaty dla wynajmujących dużo płacicie??

Stary 2011-02-23, 09:41   #3929
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Chyba będziemu wynajmować do u*****j śmierci, bo na kupno nas nie stać. Chyba, że wcześniej (głupio to pisać, ale taka jest prawda) umrze ta znajoma od której kupiliśmy mieszkanie.
kliwia szukamy czegoś innego, ale to się nie opłaca, bo tutaj mamy meiszkanie z meblami i znowu trzeba by było meble kupować. Poza tym tak taniego mieszkania nie znajdziemy raczej, bo poza tym gazem to wynajmu pąłcimy tylko 350zł no i 170zł czynszu. Gdzie na moim osiedlu za takie mieszkanie jak my mamy chcą po 1000zł samego wynajmu już nie mówiąc ile chcą w centrum

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2011-02-23 o 09:43
Stary 2011-02-23, 09:42   #3930
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a ja się załamałam. Przyszło nam rozliczenie za gaz, bo przychodzi za cały rok z góry takie przepowidające i jak zużyjemy mniej gazu to na koniec będziemy mieli nadpłatę, a jak więcej to niedopłatę. No i mieszkamy tutaj od sierpnia i pierwsza opłata za gaz (mamy też ogrzewanie gazowe więc troszkę to kosztuje) była w październiku, a potem w grudniu. No i teraz przyszło do dopłaty jeszcze 730 zł Przez 5 miesięcy kiedy tu mieszkamy zużyliśmy 600 kubików gazu (średnio jest 1zł za kubik) no i oni drugie tyle pobierają dla siebie, za abonament, opłatę sieciową licznik itp. No normalnie padłam. No i tym sposobem okazuje się, że cała wypłata tż z tego miesiąca pójdzie na opłaty, a z czego żyć Musimy od rodziców pożyczyć po polowie z czego moja mama już się zapowiedziała, że 200zł może nam dać. Gdyby nie rodzice to nawet by nie było za co Bartusia utrzymać.
Współczuję o
Cytat:
hmm wow.. ale to spodnie skórzane zafarbowały? pewnie od ciepła się coś podziało... nie źle.. ale ciekawe czy skóra ich nóg też... bo teoretycznie jak puszczają kolor... mam nadzieję że będzie dało się to czymś doczyścić... ehss.. druga młodość mówisz? a harleyem jeżdżą?
Harleja jeszcze nie mają ale myślę, że to kwestia czasu Ja też uważam że to od ciepła i też się wczoraj z mamą zastanawiałyśmy czy im tyłków nie pofarbowało.
Cytat:
OMG! Szok! A może vanishem?
Próbowałyśmy vanisha, cifu, domestosa i cilitu. Jedyna nadzieja jeszcze w rozjaśniaczu do włosów, moja mam usuwa nim zabrudzenia na jasnym blacie kuchennym, które niczym innym nie schodzą (np. zacieki po herbacie). Patrzałyśmy też na Allegro że są farby do skór, więc można by jeszcze tego wypróbować.

Ktosiu
gratuluję córeczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości