Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 20:50   #3871
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

a tak wogole to ja sie do was usmiecham o trzymanie kciukaskow w piatek o 12.

na razie nie zdradze o co chodzi zeby nie zapeszac pochwalę sie jak sie uda albo no pożalę jak sie nie uda

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:01   #3872
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ojoj nie mow hop
mam taka jedna znajoma, co tak mowila, i co??
ma zdrowa 3-letnia corcie

Anika trzymam kciuki

A ja właśnie robię za dj hahaha puszczam piosenki z dzieciństwa, mąż musi zgadnąć i tańczymy Przed chwilą były kaczuchy i szczotka pasta, jedzie pocąg z daleka i te sprawy aaaa i jeszcze gumisie i muminki... ale już się zmęczyłam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:03   #3873
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
witaj

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:06   #3874
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Świeży szpinak jest pyszny, ale to zielsko ma to do siebie że strasznie redukuje swoją objętość. Ja nie kupuje mrożonego bo tutaj przypomina za przeproszeniem jakieś wodorosty w smaku, a te sosy do tego to sama chemia.
Od liści trzeba tylko oderwać ogonki bo są twarde i na patelnie na oliwę. Po chwili "więdną" i odparowuje z nich woda.
Świeże liście daję też do kanapek i do sałatek. Pycha.
mmmm muszę wypróbować. Dzięki wielkie Iwka

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Justyś w takim razie trzymam kciuki.

naprawdę?? A co jeśli nie ma np. etatu bo jest niż demograficzny?? Zaskoczyłyście mnie z tym.

Tylko z drugiej strony u nas takie umowy dają gdzieś po 5 latach pracy albo i dłużej
nie wiem dokładnie jak to jest, ale jak np mamie mówiłam, że przeciez może kogoś zwolnić i zatrudnić innego nauczyciela na jego miejsce to powiedziala mi, że to właśnie nie jest takie proste. Nauczyciela od tak nie da się zwolnić dając wypowiedzenie.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

na razie nie zdradze o co chodzi zeby nie zapeszac pochwalę sie jak sie uda albo no pożalę jak sie nie uda
trzymam kciuki! Do piatku! Cikawość będzie mnie zżerać!

Ktosia, jak tam dzisiejsza wizyta?

dobranoc dziewczynki! spadam do męża, bo wcześniej skończył i będziemy sobie drinkować. A co!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-02-22 o 21:08
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:14   #3875
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia miłego drinkowania mnie też mężul na film woła, zmęczylismy się tańczeniem

Stary 2011-02-22, 21:24   #3876
india83
Zakorzenienie

:
Cytat:

Cytat:

Anika trzymam kciuki

A ja właśnie robię za dj hahaha puszczam piosenki z dzieciństwa, mąż musi zgadnąć i tańczymy Przed chwilą były kaczuchy i szczotka pasta, jedzie pocąg z daleka i te sprawy aaaa i jeszcze gumisie i muminki... ale już się zmęczyłam

fajan rozrywka

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
mmmm muszę wypróbować. Dzięki wielkie Iwka

nie wiem dokładnie jak to jest, ale jak np mamie mówiłam, że przeciez może kogoś zwolnić i zatrudnić innego nauczyciela na jego miejsce to powiedziala mi, że to właśnie nie jest takie proste. Nauczyciela od tak nie da się zwolnić dając wypowiedzenie.

trzymam kciuki! Do piatku! Cikawość będzie mnie zżerać!

dobranoc dziewczynki! spadam do męża, bo wcześniej skończył i będziemy sobie drinkować. A co!
dobranoc
ale wam fajnie... moj TZ wlansie szykuje sie na nocke

dziewczyny, ktore sa nauczycielkami (choć to pewnie pytanie do tych od starszych klas, a nie wiem czy tu takie sa). Zastanawiam się z koleżanka nad zrobieniem konferencji dla nauczycieli dot. internetu. Gdybyscie mialy byc uczestnikami jakie byłyby wasze oczekiwania?
Stary 2011-02-22, 21:40   #3877
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26

Cytat:
Polecam grzane piwo z sokie malinowym na rozgrzanie
Ja jestetm świeżo po tygodniu spędzonym łóżku i na antybiotyku
Teraz panują te wstrętne wirusy bleee

nooo zwłaszcza ze mi zostało 3 tygodnie do porodu

ciekawe co by na porodówce powiedzieli[/QUOTE]

Aleee gafa przepraszam nie wiedzialam

Dobrej nocki wszystkim zmykam spać

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:59   #3878
kliwia
Zakorzenienie

india czarownico powroz mi
Odpowiem Ci za zabcie, mieszkaja juz tam

zabcia no nie wiem czego mi brakuje w Tej waszej sypialni, moze jak przyjdzie zaslona bedzie inaczej, no i oswietlenie? i inny dywanik, to moze bedzie lepiej
ja bym jeszcze to biale cos za scianie chyba zakamuflowala np. udawanym oknem ta candice olson co Ci ja polecalam bardzo czesto stosuje ten trik by cos ukryc, zwlaszcza jesli adaptuje piwnice czy sutereny.
o cos jak tu:
http://cdn.decorpad.com/photos/2009/...2e9747a840.jpg

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ps. wiecie ze naprodukowalysmy dzis 8 stron?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:08   #3879
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
teraz praca a potem co.. bo umowa na czas nie taki jak chcemy bo fajni ludzie w pracy.. bo dzieci chce do końca doprowadzić.. a jak Magda dadzą ci etat w klasie 1-3 i czas nieokreślony to już widzę jak mówisz mężowi ze robicie dziecko... będzie że no co ty nie zostawię tak pani dyrektor to moje dzieci.. jak mogą mieć kogoś innego za wychowawce chce ich do końca doprowadzić.. wiem bo sama to przechodziłam.. jeszcze mieszkanie jeszcze remont jeszcze dzieci do końca... moim zdaniem to tylko mydlenie sobie oczu.. jak nie taki powód to będzie inny a to mieszkanie a to kasa a to remont a to wakacje a to nowy samochód.. i w końcu a to 50 na karku... smutne ale prawdziwe... dobrego momentu nigdy nie ma bo nawet jak się 6 w totka trafi to będzie - świat pozwiedzajmy...
moim zdaniem trzeba być tylko szczerym wobec siebie i męża.. a nie ściemniać że praca że poczekajmy do września stycznia września stycznia... i tak w koło.. bo albo się go chce albo się go nie chce albo się na niego decydujemy bez względu na całą resztę bo idealnie sielankowo nigdy nie będzie albo jesteśmy szczerzy... tylko najpierw trzeba się przed samym sobą do tego przyznać.. i mówimy szczerze otwarcie "dziecku mówię nie.. bynajmniej na te 2 lata.." czy tam na inny czas bez mydlenia oczu dziwnymi powodami..
bo tak Magda pomyśl sama przed sobą tak szczerze bardzo szczerze jak dostaniesz umowę na czas nieokreślony to co mówisz do męża przestaje brać tabletki staramy się? wątpie...

ale to tylko moje odczucia i moje zdanie.. i mam prawo go mieć

mona_ja jaaaaaaaaaa babski comberrrrr byłam raz było boskooo a ja jej nie ściągnęłam ja ją tylko grzecznie zauważyłam i dałam temu wyraz

ktosia trzymam kciuki za wizytę!

baja dziękuję

kliwia wiem wiem

Gucia no to my z kolei 2 na pewno trzecie później między innymi dlatego żeby zobaczyć jak finansowo to będzie wyglądać..

stawiam piwo za te słowa

idę nadrabiać dalej

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

bo praca to tylko dodatek naszego życia...
i brawo za podejście
Zgadzam się w temacie dziecka i odkładania decyzji o zajściu w ciążę. Na dzień dzisiejszy wiem, że drugi raz bym z decyzją nie zwlekała.
I jak chodzi o pracę to mam identyczne podejście, dla mnie też to tylko dodatek, owszem z tego jest kasa, ale z pracą się nie żenię - nie ta to inna, a rodzinę założyłam na całe życie i to ona jest dla mnie najważniejsza.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mona - sliiiczna ta posciel!! tze by mi taka pasowala

aha wazne dzwonila pani od mojego puncioka - autko do odebrania w piatek juz kupila nowe i mozemu MOJEGO puncioka jej odebrac
Super, ale będziesz śmigać

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Co do tematu: praca & dziecko
Uważam, że na pracę zawsze jest czas, a jak nie to zawsze przyjdzie, a z dzieckiem sprawa ma się inaczej czasem po prostu może być za późno...
Nie mówię, że nie... praca jest ważna, bardzo ważna, ale czasem są rzeczy ważniejsze...
I pomyśleć, że mówi to ta, która się boi i nie może się zdecydować

Idę wykrawać moje ciasteczka bo mam ciasto w lodówce
Dokładnie

Cytat:

Będę trzymać

Cytat:
(...)

(...)
Jestem już
No to tak: dzidziuś ma się dobrze, waży 700 g Ma śliczną, pucułowatą buźkę, pięknie się rozwija.
Ja przytyłam tylko jakieś 300g w ciągu miesiąca, więc generalnie jestem dumą dla doktorka Nie wiem czemu, bo w tym ani jego ani mojej zasługi nie ma
No i dzidziuś wreszcie odsłonił to co istotne
Ale tak szybko Wam nie powiem Co obstawiacie?
Stary 2011-02-22, 22:26   #3880
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
[B]india czarownico powroz mi [/B]Odpowiem Ci za zabcie, mieszkaja juz tam

zabcia no nie wiem czego mi brakuje w Tej waszej sypialni, moze jak przyjdzie zaslona bedzie inaczej, no i oswietlenie? i inny dywanik, to moze bedzie lepiej
ja bym jeszcze to biale cos za scianie chyba zakamuflowala np. udawanym oknem ta candice olson co Ci ja polecalam bardzo czesto stosuje ten trik by cos ukryc, zwlaszcza jesli adaptuje piwnice czy sutereny.
o cos jak tu:

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ps. wiecie ze naprodukowalysmy dzis 8 stron?
tak na zawołanie nie potrafie samo przychodzi... moja mama tez tak czasem ma
Stary 2011-02-22, 22:39   #3881
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w temacie dziecka i odkładania decyzji o zajściu w ciążę. Na dzień dzisiejszy wiem, że drugi raz bym z decyzją nie zwlekała.
I jak chodzi o pracę to mam identyczne podejście, dla mnie też to tylko dodatek, owszem z tego jest kasa, ale z pracą się nie żenię - nie ta to inna, a rodzinę założyłam na całe życie i to ona jest dla mnie najważniejsza.

Super, ale będziesz śmigać

Dokładnie

Będę trzymać

Jestem już
No to tak: dzidziuś ma się dobrze, waży 700 g Ma śliczną, pucułowatą buźkę, pięknie się rozwija.
Ja przytyłam tylko jakieś 300g w ciągu miesiąca, więc generalnie jestem dumą dla doktorka Nie wiem czemu, bo w tym ani jego ani mojej zasługi nie ma
No i dzidziuś wreszcie odsłonił to co istotne
Ale tak szybko Wam nie powiem Co obstawiacie?

stawiam żeeeeeeeeeeeee chłopiec

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 04:40   #3882
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Żabcia a strych macie duży? a jest jeszcze inne wejście czy tylko to? Faktycznie dziwnie umiejscowione, ale co zrobić, najwyżej jakiś obraz tam można powiesić.
nie strych nie jest duzy no wlasnie to jest jedyne wejscie nie mam pojecia kto mial taki pomysl zeby wejscie na strych zrobic w sypialni

no wlasnie musze to jakos zaslonic

Cytat:

New York - okolice Manhatanu i jeszcze w Filadelfii a i w Iowa by się ktoś znalazł (ale to już nie rodzina) i w Miami

kochana, która u Ciebie jest godzina?
ooo to blizutko mnie
to jak bedziesz u rodzinki to zapraszam

a bylas juz w stanach?

u mnie teraz 22:32

Cytat:
Napisane przez Gwiazdka26 Pokaż wiadomość
A więc czarne macie w avatarze, przed nimi były blond (jak na foto) a od tyg. rude, tylko zdjęcie takie średnie ale nie mam innego
bardzo ladna z Ciebie dziewczyna

Cytat:
zabcia czytajac co Ci napisalam w twoim poscie zobaczylam ze napisalam hurtownia przez CH
heheh wiesz ze nawet nie zauwazylam?

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
żabcia piękny dom
dziekuje

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Żabcia - wwwwwwwwwwwwooooooooowwww wwwwwww nie do uwierzenia że to ten sam dom. Sypialnię sobie zrobisz powoli jak chcesz (ta taka klapa w ścianie to jest to wejście na strych)????, fajny słonik i misy i cukiereczki w misie woooow jedynie nie podoba mi się chodnik w przedpokoju - widziałabym tam coś większego i bez wzoru.
dziekuje slicznie
no wejscie na strych musze cos z nim zrobic

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
post napisano o 19:51 ----------

żabciu zapomniałam napisać - pieknie w Waszym domku
juz tam mieszkacie?
dziekuje slicznie

tak mieszkamy juz od zeszlego poniedzialku 14stego sie wprowadzilismy

Cytat:

trzymam kciuki! Do dobranoc dziewczynki! spadam do męża, bo wcześniej skończył i będziemy sobie drinkować. A co!
tez bym sie jakiegos drina napila
nadrobie w weekend

Cytat:
o cos jak tu:

No mysle ze zaslony duzo dadza
jeszcze jakas lampe kupie ( mialam ta papierowa z Ikei ale sie rozdarla ) i zdecydowanie inny dywan wiesz ze myslalam o tym zeby wlasnie powiesic jakis material po dwoch stronach lozka tak jak na tym zdjeciu co wkleilas wtedy to wejscie bym zakryla nie mam zabardzo czasu teraz posiedziec na necie ale w czwartek mam wolne to bede przegladala stronke olson

Ok zmykam spac bo jutro na 7 do pracy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 06:42   #3883
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć.
Ja wczoraj chciałam tu zajrzeć, ale chyba mnie jakaś grypa żołądkowa dopadła, bo się fatalnie czułam. Cały dzień bolał mnie brzuch i było mi niedobrze. Najpierw mama pomagała mi przy Bartusiu, a potem wrócił mąż i on się nim zajmował, bo ja byłam taka słaba, że nie miałam siły nawet na ręce go wziąć. Wypiłam 2 szklanki wygazowanej coli i dzisiaj już mi lepiej chociaż nadal nie umiem nic przełknąć. Wczoraj przez cały dzień zjadłam tylko 2 kromki na śniadanie i to wszystko. Mam tylko nadzieję, że Bartuś się nie zarazi.
Idę Was ponadrabiać. 8 stron...
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:35   #3884
kliwia
Zakorzenienie

kwiatuszek oj biedna.
nie caluj malego i myj co rusz sobie i jemu rece. moze jakis probiotyk mu nawszelki wypadek?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:39   #3885
martucha84
Zakorzenienie

Ana bo wczoraj przegapiłam.. ja nie znam nauczyciela którego zwolniono z pracy przy umowie na nieokreślony czas a tobie o nauczanie chodzi czy ogólnie... pytałaś o swoją sytuację czy tak jak zwykle to wygląda - na uczelni nam mówiono że jak ktoś ma umowę na czas nieokreślony to go raczej nie zwalniają, musiałby się bardzo postarać.. to na własne życzenie, bo owszem może być mocny kryzys etetowy ale jak już się tak dzieje to szukają mu innej placówki wysyłają na urlop roczny dają mu mniejszy etat np prowadzenie zajęć wyrównawczych coś żeby przeciągnąć te gorsze chwile i potem żeby wrócił na swoje stanowisko... ale to tylko tak podobno w szkolnictwie.. aaaa co śmieszne koleżanka miała umowę od grudnia do czerwca bo jak zaczynasz w środku roku to na wakacje obligatoryjnie nie dają, no i od września dostała już na nieokreślony musiała tylko przeczekać wakacje... no gorzej jest jak się ma na czas określony/zastępstwo bo jak nie ma etatów to nie ma, choć starają się zrobić tak żeby przyjąć ew. znaleźć ci miejsce w innym.. no ale jak masz na nieokreślony to nie zwalniają.. więc poniekąd miałaś racje...
ale to tylko tak w szkolnictwie jest

india współczuję bóli brzucha i trzymam kciuki żeby przeszło.. no i gratuluję 5 a co do internetu to przede wszystkim zależy czy to ma być wiedza dla nas nauczycieli czy to co przekazać mamy dziecku.. bo ogólnie to ciekawym tematem jest bezpieczeństwo w sieci co jak wytłumaczyć jak przekazać - bezpieczne strony do nauki takiej internetowej ogłady - np. sieciaki, itd. pomyślę jeszcze a ty mi napisz czy to ma być wiedza stricte dla nauczycieli czy do przekazania dalej

anika trzymammmmmm kciuki!!!

ktosia super że badania udane iii mów.. będzie córa??? mówwwww bom ciekawa

kwiatuszekk trzymam kciuki za we zdrówko...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-23 o 07:42
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:21   #3886
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

oooo matko, ale się nie wyspałam ale zamiast pospać, to kawkę rano musiałam z mężem wypić

Kwiatuszku zdrówka życzę

Ktosiu czy wg ciebie osoba, która nie myśli o dziecku powinna tak czy siak zachodzić w ciążę bo: wiek, presja środowiska, tak wypada?? A co z osobami, które np. nie chcą mieć dzieci?? Są gorsze?? Jedni kończą studia (albo i nie) i od razu starają się o dziecko a inni najpierw chcą mu zapewnić lepszy start (postarać się o mieszkanie, o pracę). I jedni i drudzy robią dobrze i każdy ma do tego prawo. A takie ocenianie , ze nie wolno odkładać decyzji o dziecku bo coś tam, coś tam jest bardzo nie na miejscu...

Stary 2011-02-23, 08:22   #3887
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

No nie całuję Bartusia i myję ręcę bardzo często. Zresztą juz mi to w nawyk weszło, bo przy Bartusiu co chwile myje ręcę. Już pomału mi przechodzi więc nie będę nic brała jutro już pewnie będę całkiem zdrowa, ale na wszelki wypadek jeszcze parę dni nie będę całował Bartusia.
Co do dziecka i zachodzenia w ciążę to my z mężem od czasu ślubu mówiliśmy o dziecku tylko chcieliśmy poczekać aż znajdę pracę i trochę popracuje, żeby dostać jakies pieniądze na macierzyńskim. Jak już znalazłam pracę to po miesiącu mąż się nawet mnie nie pytając sam zadecydował i stało się (ja też chciałam, ale to spontan z jego strony był ) Niestety szefowa po miesiącu (miałam umowe na okres próbny na miesiąc) powiedziała, że do końca roku (zostało wtedy 2 miesiące) chce mnie zatrudnić na umowę zlecenie, nie wiem dlaczego, więc jej powiedziałam, że rezygnuje z pracy po czym po paru dniach się dowiedziałam o ciązy. No i tak zostałam bez pracy, ale jakoś dajemy radę i widac tak miało być Nie żałuję niczego.
Stary 2011-02-23, 08:28   #3888
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej,
U nas koszmarów stomatologicznych ciąg dalszy...O ile R czuje się lepiej, to ja teraz cierpię...boli mnie ząb od jakiegoś czasu, martwy, leczony już kanałowo, więc został otwarty, włożone było jakieś lekarstwo i tylko watka, żeby oddychał, przed wczoraj już mam normalny fleczer i boli jak cholera...Dzisiaj muszę iść do dentystki, żeby coś zaradziła, bo oszaleję

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:32   #3889
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatko współczuję bardzo

Stary 2011-02-23, 08:34   #3890
martucha84
Zakorzenienie

myślę że ciągnięcie tego tematu jest bez sensu nikt swojego zdania nie zmieni i tyle..
zdania zostały tak jasno określone że moim zdaniem wszystko zostało powiedziane...
a to czy ktoś uważa że decyzji nie powinno się odkładać, albo żeby ją odłożyć to już jest jego indywidualna sprawa.. nikt tu nikogo do posiadania dziecka na siłę na przekona ani go od tej decyzji nie odwiedzie szczególnie że chyba oprócz Mai której dawno tu nie było żadna nie powiedziała że nie chce mieć dziecka więc wchodzenie już w tematy a co z ludźmi którzy nie myślą... jest totalnym brnięciem w nieprzyjemne rozmowy... bo jakby nie było każda myśli tylko każda na swój sposób

a za miesiąc pewnie temat powróci jak bumerang bo dziwnie jakoś się ciągle o niego potykamy i znowy dojdzie do identyczej wymiany zdań... i po raz kolejny będzie to rzucaniem własnymi poglądami przekonaniami itd....

ja dziękuję za dyskusję o więcej nie proszę

raz dwa trzy wypadam z gry
Stary 2011-02-23, 08:43   #3891
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Wiem, że ciągnięcie tego tematu nie ma sensu, bo tyle ile osób tyle różnych zdań więc każdy i tak zrobi tak jak uważa. Ja jednak chciałam tylko się wypoiwiedzieć jak to było u mnie i, że niczego nie żałuję
Stary 2011-02-23, 08:52   #3892
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ale jak pięknie te niektóre tematy potrafią pokazać jak ludzie oceniają innych. Najpierw był temat ile książek przeczytałeś, ile razy byłeś w teatrze, operze itp = jak bardzo jesteś wykształcony. Czyli w skrócie powiedz mi ile książek przeczytałeś a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem A teraz ocenianie na przykładzie czy masz 20-23 lata i masz dziecko czy może już jesteś po 25 roku życia a nie daj boże ok 30 - stki i nie masz dziecka co równa się z tym, że jesteś wielkim egoistą, mąż cię zostawi (bo przecież to powód do rozwodu kościelnego - o czym wczoraj mnie ktoś uświadomił), społeczeństwo się od ciebie odwróci a dawno temu pewnie za to spaliliby Cię na stosie buahahahaha Szkoda, że tak mało jest osób, które powiedzą "Twoje życia, Twoja decyzja ty na pewno wiesz najlepiej w jakiej jesteś sytuacji i jak powinieneś postąpić. bez dodatkowych komentarzy w stylu ale ja na Twoim miejscu.... Bez oceniania, bez "doradzania".

Stary 2011-02-23, 08:52   #3893
klion78
Zadomowienie

To żeby zmienić temat opowiem Wam coś .... w sobotę mój tata miał urodziny. Przyszli goście, było fajnie, miło, po ich wyjściu zaczeliśmy sprzątanie i ktoś zauważył że krzesełko na którym siedziała znajoma moich rodziców całe zafarbowało od jej skórzanych spodni na czarno (a krzesełko jest wykonane z kremowej skóry), potem patrzymy a krzesełko na którym siedział jej mąż też zafarbowane. Ja nie wiem czym oni smarują te skórzane spodnie (zresztą nie wiem też jak można chodzić w skórzanych gaciach, ale oni chyba przeżywają drugą młodość) ale wygląda to fatalnie. Mama próbowała czyścić już wszystkim i nie zeszło. Mówie Wam masakra
Stary 2011-02-23, 08:52   #3894
mona_ja
Wtajemniczenie

India to firmowa strona Greno, wiem że w sklepach internetowych jest ta pościel bo porównywałam ceny, ale jest droższa. Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym, do tego wyszperałam dziś że w tym mieście jest hurtownia Greno, szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam, może tam jest jeszcze taniej.

Ktosia stawiam na córeczke!

Klion oj będzie ciężko to doczyścić, szkoda że sami na to nie wpadli że ich gacie mogą farbować, pdłożłoby się ręcznik pod pupe i po sprawie. Mam kilkoro znajomych którzy mieli podobny problem i nie zeszło,zafarbowane m.in. od jeansów !

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-02-23 o 08:58
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:54   #3895
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Klion no co ty?? Kurde mam nadzieję, że zejdzie. A tak mocno się rzuca w oczy??

Stary 2011-02-23, 08:55   #3896
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć

Aaaaaa wiecie, że ja jeszcze spakowana nie jestem? Wczoraj umyłam całe wc a później niosłam wielką pakę tyropinu do auta i chyba się przeciążyłam - bo tak mnie wszystko bolało na wieczór że hej.No i z racji tego stwierdziłam, że w czwartek (bo do niego mam wytrzymać) się spakuję wreszcie

Madzialenka masz jeszcze tą pepsi? bo mi się własnie teraz chce buuuuuu. Chyba będę musiała jednak wyjc z tej ciepłej nory na -11stopni i spełnić te zachcianki
A zapisałaś się do gina?

Corii no tak ja też już jestem na wylocie tak jak anika

Martucha noooo powiem, że jestem dumna z Ciebie Zaskoczyłą mnie Twoja wypowiedź, bo rzadko teraz się zdarza, że kobieta chce mieć 2 a już 3 to kosmos No to w takim razie jest nas dwie, bo ja też chce 3 Znaczy się razem z tż chcemy Ja wprawdzie myślałam o 4 no ale na razie plany na 3 są. Aaaa i najwazniejsze to za kilka dni muszę urodzić to nasze pierwsze i mam nadzieję, że plany się nie zmienią.
Rany ale przygoda z tym wpłatomatem:/

anika no tak się pytałam o te maliny, bo nie weim czy jest sens inwestować w to. Raz, że trzymamy do marca i robimy wszystko, żeby nic się wcześniej nie wydarzyło a dwa później to już można działać.
W takim razie trzymam kciuki.

Gwiazdka jaki blondas z Ciebie był, fajnie A teraz widać na avatarku, żeś rudzielec

Ana*** ja też tak myślałam, że z tymi moimi cyklami i innymi dolegliwościami szansa jest małą i czeka nas dłuuuugie leczenie a popatrz jestem już na wylocie. Tak więc jak chcecie to do dzieła

Gucia świeży szpinak prosto z ogródka jest ekstra tylko trzeba go dobrze wypłukać bo potem może piasek chrzęścić między zębami

mona śliczna ta pościel

Katunia no opcje to albo łotewska albo bałkańska. No niestety nie mam fejsa a nk zlikwidowałam, bo byłam zbyt rozpoznawalna w jednym środowisku i czym o mnie mniej wiedzą tym lepiej.
No i fajnie z autkiem a tak się nie umiałas doczekać

Justyna powodzenia w promocji specjalistko od wszystkiego

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:56   #3897
kasiaher
Wtajemniczenie

hej wam
a więc oddałam wczoraj prace i wszystkie nie zbędne dokumenty , okazało się że książki 3 się znalazły i zostały jeszcze trzy , i niestety mimo wszystko musiałam zapłacić karę bo pilnie musiałam miec podbitą obiegówkę i ostateczny termin kiedy mogłam zlozyć pracę więc byłam zmuszona , ale nie popuszczę , ponieważ nie było anie rektora ani dziekana więc postanowiłam z nimi porozmawiać po obronie co by nie robić sobie zbytnio lipy ale po obronie idę i robię taką awanturę że szok, na karcie nie ma nawet dat kiedy to miałam wypożyczyć te ksiażki, nie ma zasady że pokazujesz legitymację czy nawet dowód na slowo podajesz nazwisko i wypożyczasz, kurcze powiedziałam że w takim razie zgłoszę to wszystko na policji bo nikt się nie będzie za mnie podawał i szkalował moje imię że wypożyczam książki i nie oddaje i jeszcze dodatkowo się awanturuje , siedziałm z trzy godziny w tej szkolę aż padąłm jak przyszłam strs wykańcza , niesamowicie , ale nie popuszczę no ......
Cytat:
Ana bo wczoraj przegapiłam.. ja nie znam nauczyciela którego zwolniono z pracy przy umowie na nieokreślony czas a tobie o nauczanie chodzi czy ogólnie... pytałaś o swoją sytuację czy tak jak zwykle to wygląda - na uczelni nam mówiono że jak ktoś ma umowę na czas nieokreślony to go raczej nie zwalniają, musiałby się bardzo postarać.. to na własne życzenie, bo owszem może być mocny kryzys etetowy ale jak już się tak dzieje to szukają mu innej placówki wysyłają na urlop roczny dają mu mniejszy etat np prowadzenie zajęć wyrównawczych coś żeby przeciągnąć te gorsze chwile i potem żeby wrócił na swoje stanowisko... ale to tylko tak podobno w szkolnictwie.. aaaa co śmieszne koleżanka miała umowę od grudnia do czerwca bo jak zaczynasz w środku roku to na wakacje obligatoryjnie nie dają, no i od września dostała już na nieokreślony musiała tylko przeczekać wakacje... no gorzej jest jak się ma na czas określony/zastępstwo bo jak nie ma etatów to nie ma, choć starają się zrobić tak żeby przyjąć ew. znaleźć ci miejsce w innym.. no ale jak masz na nieokreślony to nie zwalniają.. więc poniekąd miałaś racje...
ale to tylko tak w szkolnictwie jest

india współczuję bóli brzucha i trzymam kciuki żeby przeszło.. no i gratuluję 5 a co do internetu to przede wszystkim zależy czy to ma być wiedza dla nas nauczycieli czy to co przekazać mamy dziecku.. bo ogólnie to ciekawym tematem jest bezpieczeństwo w sieci co jak wytłumaczyć jak przekazać - bezpieczne strony do nauki takiej internetowej ogłady - np. sieciaki, itd. pomyślę jeszcze a ty mi napisz czy to ma być wiedza stricte dla nauczycieli czy do przekazania dalej

anika trzymammmmmm kciuki!!!

kwiatuszekk trzymam kciuki za we zdrówko...
marta n ie tylko w szkolnictwie , na stanowiskach w urzędach, zusach czy też skarbówce , albo na komendzie też tak jest , jeśli masz umowe na czas nie określony to naprawdę ostateczne zwalnianie to dyscyplinarka, ewentualnie też redukcja etatów co rzadko się zdarza
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:56   #3898
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Klion no co ty?? Kurde mam nadzieję, że zejdzie. A tak mocno się rzuca w oczy??
Bardzo całe siedzisko takie szarawo - granatowe. Czyściliśmy już wszystkim. Tragedia !
Stary 2011-02-23, 08:58   #3899
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
stawiam żeeeeeeeeeeeee chłopiec
Cytat:
(...)
dla... Marty (czemu mnie nie dziwi, że to Ty wygrałaś? )
Będziemy mieć córeczkę

Cytat:
cześć

oooo matko, ale się nie wyspałam ale zamiast pospać, to kawkę rano musiałam z mężem wypić

Kwiatuszku zdrówka życzę

Ktosiu czy wg ciebie osoba, która nie myśli o dziecku powinna tak czy siak zachodzić w ciążę bo: wiek, presja środowiska, tak wypada?? A co z osobami, które np. nie chcą mieć dzieci?? Są gorsze?? Jedni kończą studia (albo i nie) i od razu starają się o dziecko a inni najpierw chcą mu zapewnić lepszy start (postarać się o mieszkanie, o pracę). I jedni i drudzy robią dobrze i każdy ma do tego prawo. A takie ocenianie , ze nie wolno odkładać decyzji o dziecku bo coś tam, coś tam jest bardzo nie na miejscu...
Magda, Ty masz swoje zdanie, którego bronisz ze swojego punktu widzenia, ja mam swoje wyrobione na podstawie moich własnych doświadczeń. I każda z nas ma do tego prawo. Nie krytykuję twoich wyborów, to Twoje życie i to Ty za pare lat stwierdzisz, czy ta decyzja byla dobra, czy zła.
Tak jak mówiłam już wielokrotnie wcześniej, ja też odkładałam myśl o dziecku, w końcu mąż przemówił mi do rozsądku używając choćby takiego argumentu, że zawsze się znajdzie coś do zrobienia "przed zajściem w ciążę", bo a to remont, a to studia, a to zmiana pracy, a to jakaś podróż i długo by jeszcze wymieniać. A potem wyłam z bezsilności i złości na samą siebie jak sie nie udawało, że na co ja tyle czasu czekałam.
Wbrew temu co myślisz, nikogo nie oceniam, nigdy tego nie robiłam. Nie życzę po prostu nikomu aby obudził sie z ręką w nocniku, tak jak kiedyś ja. Bo czasu się nie cofnie.
I co do podkreślonego, to ja pomimo że jestem z malego miasta, to nie zaszłam w ciąże zaraz po podstawówce. Skończyłam studia, w międzyczasie już podjęłam pracę, wyremontowaliśmy dom i dopiero będzie dzidziuś.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-02-23 o 09:05
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:59   #3900
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Klion kurde... no to współczuję.

Kasiu to kiedy obrona??

SSR nie mam wypiłam rozrobioną z wodą Mąż mówił , ze to morderstwo dla Pepsi ale co tam.

ooo i dzięki za przypomnienie, dziś zapisy są od 10 d0 12 . Chyba już nie zapomnę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości