Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 10:38   #3961
Mitonic
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ciężko mi ocenić bo mam go niezmiernie od tylu lat, że już mi gwiżdże. Pierwsze 3 lata walczyłam (dermatolodzy, kosmetyczki, antybiotyki, tabletki anty ), a od jakiegoś czasu nie walczę, po prostu z tym żyje. Moim zdaniem "nie jest tak źle" ale np moja rodzina boi się mnie bez makijażu, bo faktycznie nie wygląda to wesoło. Najgorsze jest to że średnio 3 razy dziennie słyszę "weź zrób coś z tą twarzą, używasz czegoś na trądzik??" co mnie doprowadza do takiej furii że potrafię pomalowana po domu do samego wieczoru chodzić żeby tylko nie gadali co strasznego mam z buzią No i o wyjściu z domu bez podkładu korektora i pudru nie ma mowy, a i tak nie zawsze da się wszystko zamalować
Maryho brzydko mówią, chociaz intencje mają na pewno dobre, tylko takie gadanie znięchęca i wkurza, a nie powoduje napływ sił i chęci do walczenia z tradzikiem, zresztą skoro mówisz że nie jest duży, to tym bardziej
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:39   #3962
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Astro, kurczę, nie wiem co Ci poradzić, bo się na tym nie znam. Moje koleżanki np. sa na studium kosmetycznym i są starsznie zadowolone - wiel się nauczyły i zawsze czegoś fajnego się dowiem od nich, więc w gruncie rzeczy studium nie jest takie złe, jak mówią inni. Oczywiście zależy do od szkoły, nauczycieli itp., ale poszukaj w swoim mieście, poczytaj, dowiedz się i zaryzykuj, co Ci szkodzi

Cześć Malinko

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:41   #3963
astra85
Zakorzenienie

poczytam o kursach ,bo szczerze mowiac nie bardzo by mi sie chcialo 2lata na studium chodzic,a kursy trwaja krótko tylko troche kosztuja
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:41   #3964
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
jak sie pozbyc przebarwien ze skory? mam takie czerwone plamki i nie wiem co zastosowac

Możesz np. zastosować coś takiego - troszkę oliwy z oliwek+sok z połowki cytryny. Wymieszaj, nałóż na dłonie, masuj przez chwilę i potem spłucz wodą i osusz ręcnikiem. Sama cytryna może troszkę przesuszyć, a oliwa dodoatkowo je nawilży. Kup jakiś krem na przebarwienia z ekstraktem np. własnie z cytryny lub ogórka

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 10:42   #3965
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Cześć Malinko

jak chcecie to w moim albumie jest torebka, która jest mega stara
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=90830

cos mnie gardlo zaczyna bolec, a zajecia mam pozniej, jak mi sie nei chce jechac i to bardzo, ale zaraz sobie poprawie humor i zcerwone pazurki sobie zrobię
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:45   #3966
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość

jak chcecie to w moim albumie jest torebka, która jest mega stara
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=90830

cos mnie gardlo zaczyna bolec, a zajecia mam pozniej, jak mi sie nei chce jechac i to bardzo, ale zaraz sobie poprawie humor i zcerwone pazurki sobie zrobię
ale fajna torebka
Stary 2011-02-23, 10:47   #3967
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
ale fajna torebka
no i bardziej mi sie podooba od tamtej co oddałam z tym że niewiele w niej zmieszcze
a i uwaga ona ma ponad 20 lat!!!!!, mama przyznala mi sie że na randki z tatą z nią chodziła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 10:50   #3968
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
no i bardziej mi sie podooba od tamtej co oddałam z tym że niewiele w niej zmieszcze
a i uwaga ona ma ponad 20 lat!!!!!, mama przyznala mi sie że na randki z tatą z nią chodziła
super, takie rzeczy z historia sa fajne
Stary 2011-02-23, 10:51   #3969
Asia19x
Zakorzenienie

Jaaaa! Świetna ta torebka! Ja bym ją przerobiła, tzn zamiast tego paska dała złoty łańcuszek, taka na stary styl, do tego marchewy i jakaś duża chusta w kwiaty kurde no, czasem tak żałuję, że nie zachowało się nic z młodości mojej mamy przez przeprowadzkę Bardzo żałuję.

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 10:52   #3970
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz np. zastosować coś takiego - troszkę oliwy z oliwek+sok z połowki cytryny. Wymieszaj, nałóż na dłonie, masuj przez chwilę i potem spłucz wodą i osusz ręcnikiem. Sama cytryna może troszkę przesuszyć, a oliwa dodoatkowo je nawilży. Kup jakiś krem na przebarwienia z ekstraktem np. własnie z cytryny lub ogórka
dzieki
kupie tez jakis krem punktowy na przebarwienia, niefajnie to wyglada - blada twarz i czerwone plamki
Stary 2011-02-23, 10:57   #3971
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaaa! Świetna ta torebka! Ja bym ją przerobiła, tzn zamiast tego paska dała złoty łańcuszek, taka na stary styl, do tego marchewy i jakaś duża chusta w kwiaty kurde no, czasem tak żałuję, że nie zachowało się nic z młodości mojej mamy przez przeprowadzkę Bardzo żałuję.
oj napewno z niej skorzystam wlasnie tez zastanawiam sie zeby ten pasek zmienic na jakiś lańcuszek
a chuste w kwiaty sobie kupie, bo wlasnie czegośc takiego potzebuje
to oiwiem Ci ze jak nieraz widzę stare sukienki mojej mamy to normalnie śmiać mi sięc hce ze coś takiego było kiedyś modne itd
ale w sumie jeszcze mam od niej buty ktore też są fajne

i w sumie tu się sprawdza teoria lepiej kupić coś dobrej jakości drożej i mieć dłużej niż coś kiepskiej jakości, nawet mama mowila mi że ta torebka naprawde była droga i te buty no ale przetrwały te rzeczy do dziś, kurcze ponad 20 lat, wymiękam ale gdzieś napewno z 27
wlasnie kawke sobie zrobilam, i sprobuje jeszcze popisać prace

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ostatnio mnie tez wzielo na gumy mamba, jeju jak sie nimi objadalam w dziecinstwie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:01   #3972
Asia19x
Zakorzenienie

Kurde jeszcze 3 lata i ta torebka będzie vintage
Super.
Duży wybór chust mają w H&M, niedrogie, ja w zeszłym roku kupiłam taką wilką w kwiaty na allegro za około 25zł z przesyłką Świetne są, szkoda, że nie mam kontaktu z babcią, bo ona ma chyba całą szafę takich chust Najróżniejsze.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
ostatnio mnie tez wzielo na gumy mamba, jeju jak sie nimi objadalam w dziecinstwie

A ja maomam
Całą paczkę zjadam na raz i potem mnie pysk boli cały dzien od żucia

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 11:01   #3973
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde jeszcze 3 lata i ta torebka będzie vintage
Super.
Duży wybór chust mają w H&M, niedrogie, ja w zeszłym roku kupiłam taką wilką w kwiaty na allegro za około 25zł z przesyłką Świetne są, szkoda, że nie mam kontaktu z babcią, bo ona ma chyba całą szafę takich chust Najróżniejsze.
hehe a no bedzie za 3 lata

no to sie wybiore do H&M bo i tak musze sie przejechac po CH w poszukiwaniu ofert pracy, kurcze no nic sie nie ruszylu niestety w tej sprawie
my tez mielismy duzo chosu w kwiaty, babcia, prababcia, chyba też mama w domua le już ich nie mamy chyba, ale zaraz dopytam
Stary 2011-02-23, 11:02   #3974
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1

Krem do buzi wzięłam taki o:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-1.html&next=1

Co do pasty cynkowej - świetna jeżeli chodzi o wysuszanie wyprysków, ja co wieczór nakładam jak mi coś wyskoczy. Tylko trochę mi zmasakrowała buzię i walczę z suchymi skórkami. Niezbędny preparat moim zdaniem, od lat zawsze jest u mnie w domu, zawsze. No i jakoś 2coś kosztuje.

Smerfetko - co Ty znowu masz na głowie? Farbowałaś?

Smerfetko, bez obrazy, ale ta Twoja siostra jest dziwna i nie zachowuje się jak siostra wiecznie jej coś nie pasuje, kurde no... To niech się nie gapi i nie męczy Cię tymi dzinymi komentarzami. Moim zdaniem zazdrosna jest, bo co innego Jeszcze przyjdzie do Ciebie żebyś jej coś poradziła na włosy, zobaczysz. W ogóle, jej cokolwiek się podoba co jest związane z Tobą? Wiecznie marudzi...
Nie przejmuj się, choć wiem, jak starsznie wkurzające są takie komentarze
Mam szamponetkę - kawowy brąz

Co do siostry to jest dziwna, jakbym miała czas to bym napisała w klubie, ale sie wybiream na miasto zaraz

A tymi kremami kusisz, ten pod oczy gdzie kupiłaś??
Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja z samego rana zrobiłam sobie henne na brwi, i chyba za szczerze sypnęło mi sie tej czarnej bo wyglądam teraz jak skrzyżowanie Breżniewa z potworem z bagien
u.. to może portrzyj wodą utlenioną może troche zjaśnieje
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:05   #3975
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
A ja maomam
Całą paczkę zjadam na raz i potem mnie pysk boli cały dzien od żucia
oj tez lubilam maomam, mialy taki bardziej kwakowy smak, chyba
jeszcze skitels draze - iwdzialam w sklepie az tak mnie korcilo by je kupic ale sie powstryzmalam, kiedys ledwo z nich sie wyleczylam a jadlam paczke za paczka

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

dziewczyny a co z kasiamajo - odzywala sie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:06   #3976
Asia19x
Zakorzenienie

U mnie się smieją, że te chusty w kwiaty są babcine Ale są piękne Uwielbiam je. Byle co założę, owinę się i już

O! Otako -widziałam Twoje baletki na mieście, z tym, że niebieskie tylko były szkoda,bo gdyby były czarne to bym kupiła, cena 49zł

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 11:06   #3977
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Maryha, domownicy tak do Ciebie mówią?
Nieźle
Eee, u mnie w domu się dziwne rzeczy dzieją więc takie gadanie to tam w tej chwili ojciec ze mną łazi żebym poszla do kosmetyczki na oczyszczanie, i że zapłaci ile trzeba byle żebym tylko poszła a ja tego TAK nienawidzę że szok. Nie cierpię jak mi ktoś przy twarzy dłubie, i nie dość że to też nic nie daje to jeszcze przez 3 dni mam podrażnioną skórę i nie ma szans na dobry wygląd. Niieee.

Cytat:
czesc

niawet nie probuje Was nadrabiac, nie ma szans
Czesć no nie ma. Ja wrócilam na wątek 2 dni temu po e.. całym wątku nieobecności a może nawet więcej

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
rodzinę to bym zagryzła
ja teraz nie mam takiej masakry na twarzy jak kiedyś, ale to też zależy- na brodzie robią mi się pryszcze, a tak to nos, policzki, broda, zaskórniki i rozszerzone pory
ale ile ja rzeczy na twarz kładłam... teraz staram się nawilżać, szukam kremów, które mnie nie zapchają, robię regularnie maseczki....

jutro idę do dermy, ciekawa jestem co mi przepisze...

to niczym teraz nie smarujesz?
a może kup kosmetyki z BU i nawilżaj, nawilżaj, nawilżaj
( wstyd przyznać, ale kiedyś w ogóle nie używałam kremów nawilżających)
Smaaruje. Mam wszystko co potrzebne : kremy, żele, toniki, nawilżacze, żele punktowe, sól z morza martwego ( chyba jedyna rzecz po której widzę minimalną poprawę). Ale nic mnie już nie zmusi do jakiejś nowej "terapii". Przerabiałam dermatologów, mikrodermabrazje, peelingi kwasami, antybiotyki, tabletki, cuda na kiju i nic. Teraz mam to w dupie, nie mogę całe życie zamarwiać się problemami ze skórą. Także jak słyszę o jakimś sposobie na trądzik to nawet nie chce o tym gadać bo mnie szlag trafia na szczęście nie jest duży, da się z tym żyć, ale nie pamiętam kiedy miałam ostatnio czystą buzię, chyba z 5 lat temu

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Maryho brzydko mówią, chociaz intencje mają na pewno dobre, tylko takie gadanie znięchęca i wkurza, a nie powoduje napływ sił i chęci do walczenia z tradzikiem, zresztą skoro mówisz że nie jest duży, to tym bardziej
Walczylam parę lat i jak napiałam wcześniej nie ma sposobu żebym probowała dalej. Oni próbują mnie zmotywowac znowu na kosmetyczki, dermatologów itd, ale ja już się nie dam w to wkopać, szkoda mojego czasu

łykam teraz Merz Specjal na włosy ktoraś z was probowała?
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:07   #3978
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość

u.. to może portrzyj wodą utlenioną może troche zjaśnieje

Smerfetko
umyłam pare razy wodą z mydłem, i jest już lepiej, dziękuję za radę
Stary 2011-02-23, 11:08   #3979
Asia19x
Zakorzenienie

SKITELSY Omg, kocham Dwie paczuszki na raz pochłaniam, pyszota.

Smerfetko - żel kupiłam w sklepie zielarskim, raczej w takich sklepach będzie, a optekach też powinien Ma naprawdę bardzo dobre opinie na KWC.

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 11:09   #3980
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:

ja miałam ale efektów nie widziałam specjalnych, poza ubytkiem w portfelu
Stary 2011-02-23, 11:10   #3981
Asia19x
Zakorzenienie

Maryha, przecież trądzku nie leczy się u kosmetyczki Ewentualnie lekkie oczyszczanie, wągry itp., ale żeby mi wyciskała czy coś w tym rodzaju to w życiu bym się na to nie zgodziła. A dermatolog, do którego chodziałaś? Nie możesz iść do niego? Wiem, ze ciężko dobrego znaleźć, ale na pewno gdzieś tacy są.

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 11:10   #3982
Maryha_ah
Zakorzenienie

Mitonic Na szczęście nie w moim. Jak powiedziałam w domu że może na twarz też pomoże nie mieli oporów przed płaceniem boże, jestem geniuszem zła w takich momentach.
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:12   #3983
Asia19x
Zakorzenienie

Maryha, a ile dałaś za te tabletki? Kiedyś miałam ochotę je kupić, ale dość drogie chyba są. A szczezre powiedziawszy przydałyby mi się jakieś wiatminki

Przypomniał mi się tekst na jednym z forum - "Moje włosy rosną 7-8cm na m/c" Niech mówią co chcą, ja w życiu w to nie uwierzę

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:13   #3984
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie się smieją, że te chusty w kwiaty są babcine Ale są piękne Uwielbiam je. Byle co założę, owinę się i już
powiem Ci ze moj gust jest już calkiem inny niż np 5 lat temu, kiedyś pamietam ze jak widziałam chusty w kwiaty, szale, taką torebke itd to uważalam za tandetne brzydkie itd, teraz już inaczej na to patrze i np o tej torebce sobie przypomnialam wczoraj i wtedy się wzielam za jej poszukiwania, dobrze ze siora mi jej nie zwedzila

Cytat:
Eee, u mnie w domu się dziwne rzeczy dzieją więc takie gadanie to tam w tej chwili ojciec ze mną łazi żebym poszla do kosmetyczki na oczyszczanie, i że zapłaci ile trzeba byle żebym tylko poszła a ja tego TAK nienawidzę że szok. Nie cierpię jak mi ktoś przy twarzy dłubie, i nie dość że to też nic nie daje to jeszcze przez 3 dni mam podrażnioną skórę i nie ma szans na dobry wygląd. Niieee.

Czesć no nie ma. Ja wrócilam na wątek 2 dni temu po e.. całym wątku nieobecności a może nawet więcej

,
no ja nawet nie probuje nadrabiać, nie ma szans, i tak pewnei znowu na jakiśś czas znikne, musze meczyc ten bezndzaiejny temat z pracy

mnie korca te tabletki, ale drogie są

Cytat:
SKITELSY Omg, kocham Dwie paczuszki na raz pochłaniam, pyszota.
to powiem Ci ze ja kiedys wolalam nie jechac gdzies z kalsa do kina, czy gdzies ale zeby za ta kase nakupywać sobie wlasnie zapasy skeetelsów, ja jestem chyba anonomowym sketelsomanem i nie chce znowu do tegow rocici wiec zaczne omijac ten sklep chyba szerokim łukiem

Edytowane przez malina19
Czas edycji: 2011-02-23 o 11:15
Stary 2011-02-23, 11:14   #3985
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mitonic Na szczęście nie w moim. Jak powiedziałam w domu że może na twarz też pomoże nie mieli oporów przed płaceniem boże, jestem geniuszem zła w takich momentach.
ale cel był słuszny
Stary 2011-02-23, 11:14   #3986
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Haha
Ja niedługo mam zamiar 'naciągnąć' rodzicielkę na jakiś produkt do włosów firmy kemon, o której pisałam (na kwc można looknąć)
Ciekawe czy się zgodzi, powiem jej, że włosy mi wypadają i tylko taki szampon może mi pomóc

Robię raz tak na rok, więc czasem można

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-23, 11:17   #3987
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzien Dobry!!!

Rinaa, Kocurzyco dziekuje za odpowiedz odnosnie slimakow Ja tez musz egumke dawac bo zaraz mi sie rozwala... Spalam tak dzis w nocy - mega niewygodnie, a myslalam, ze w 2 warkoczach bylo ciezko

Dziewczyny mma pytanko: Szukam jakis cwiczen na boczki i brzuch, nie jestem gruba i nie chce sie ochudzac, wiec myslalam, ze jakies cwiczenia. Macie jakies pomysly?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:17   #3988
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:

Smaaruje. Mam wszystko co potrzebne : kremy, żele, toniki, nawilżacze, żele punktowe, sól z morza martwego ( chyba jedyna rzecz po której widzę minimalną poprawę). Ale nic mnie już nie zmusi do jakiejś nowej "terapii". Przerabiałam dermatologów, mikrodermabrazje, peelingi kwasami, antybiotyki, tabletki, cuda na kiju i nic. Teraz mam to w dupie, nie mogę całe życie zamarwiać się problemami ze skórą. Także jak słyszę o jakimś sposobie na trądzik to nawet nie chce o tym gadać bo mnie szlag trafia na szczęście nie jest duży, da się z tym żyć, ale nie pamiętam kiedy miałam ostatnio czystą buzię, chyba z 5 lat temu

co to za sól? skąd i za ile ?

to ja już nic nie pisze

wczoraj zaczęłam 2 opakowanie Merz
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:18   #3989
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Maryha, a ile dałaś za te tabletki? Kiedyś miałam ochotę je kupić, ale dość drogie chyba są. A szczezre powiedziawszy przydałyby mi się jakieś wiatminki
mi sie lasnie witaminki skonczyly
a polecam Wam falvit ma fajny sklad no ale nie ma zeby nie bylo skrzypu i pokrzywy, ale ma inne wazne makro i mikroelementy
i etraz wlasnie mysle znowu nad kupnem falvitu chyba ze cos innego dobrego znajde
Stary 2011-02-23, 11:18   #3990
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci ze moj gust jest już calkiem inny niż np 5 lat temu, kiedyś pamietam ze jak widziałam chusty w kwiaty, szale, taką torebke itd to uważalam za tandetne brzydkie itd, teraz już inaczej na to patrze i np o tej torebce sobie przypomnialam wczoraj i wtedy się wzielam za jej poszukiwania, dobrze ze siora mi jej nie zwedzila
Mój styl też się zmienił i dążę do tego, by jeszcze bardziej go zmienić

Cytat:
to powiem Ci ze ja kiedys wolalam nie jechac gdzies z kalsa do kina, czy gdzies ale zeby za ta kase nakupywać sobie wlasnie zapasy skeetelsów, ja jestem chyba anonomowym sketelsomanem i nie chce znowu do tegow rocici wiec zaczne omijac ten sklep chyba szerokim łukiem

Serio, takie zarełko uzależnia, skitelsy są naprawdę przepyszne, masakra Ja w ogóle uwielbiam wszelkie gumy rozpuszczalne, żelki

Przyszła Pani Magister
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości