|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
dzień dobry
albo nie dobry ![]() jak się cieszyłam,że sraczka była tylko 3 dni to dziś rano od nowa ale z drugiej strony, nie chce jesc,ma goraczkę 38,5stp, zwymiotowała mi mleko z rana ehhhh niech się to już wszystko kończy do diabła... |
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
wybieram sie do ikei i reala
w ikei poszukam inspiracji do pokoiku maluszka a w realu popatrze na rzeczy z oferty o ktorej pisalyscie - dla bejbika i mamy ciezarnej
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już choróbsko sobie pójdzie na dobre...Kolina, zapomniałam napisać że bardzo ładny wózek
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w nowej części
Nerolka z tymi stopami to po prostu chyba taka ich natura, ja osobiście nienawidziłam kapci, więc też na boso latała, ale starość nie radość w nogi zimno to i kapciory nosze sama bym chętnie po takie trawie na boso pochodziła albo po gorącym piasku ![]() My dzisiaj mamy usg połówkowe ![]()
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik, mam nadzieję że córci szybko przejdzie!!!
Zmalowana, trzymam kciuki!! Myślę że nie powinni mieć nic przeciwko obecności mamy ![]()
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Obecna!!! W nowej części i w pracy
ja chcę wiosnę !!!
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana trzymam kciuki
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Meszsares i inne Pani zainteresowane założeniem firmy w ciąży powstał wątek u nas na poczekalni : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=510166
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja w nowym wątku
. A już się rozpędzałam, żeby w starym odpisywać, bo mam zaległości z wczoraj, a tu już przeskok na nowy. szybkie jesteście...![]() Cytat:
, no ale wiadomo, co lekarz to inny obyczaj, ale nie sądzę...JustPi, piękny brzuszek Kolina, rewelacyjne te ciuszki, aż trudno uwierzyć, że z ciucholandu są 83monia, "Fazy rozwoju macierzyństwa" bezbłędne - uśmiałam się na maksa margaret82, z zupką nie pomogę niestety bo ja z tych, co tylko rosół i pomidorówkę potrafią zrobić
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w temacie wyprawkowym, jakie butelki polecacie? zastanawiam się nad http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...454803940.html albo http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...454839051.html
warto taki zestaw kupić? a jak już to który lepszy? a jeszcze coś dla rozweselenia ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: DZIEŃ PIERWSZY 1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU? Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją. 2.PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? Dyskusja. 3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ. Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. 4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów. 5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA. Linia pomocy i grupy wsparcia. 6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY. Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. 7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA. Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. DZIEŃ DRUGI 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne. 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA. Prezentacja PowerPoint. 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. Wspomnienia tych, którzy przeżyli 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI? Gra na symulatorze. 5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ TWOJĄ PARTNERKĄ. Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH. Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE? Dostępni indywidualni psychoterapeuci. 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY. Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:09 |
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
to i ja się melduję w nowym wątku
i pozdrawiam z Zakopanego. Piękne słoneczko i -12. Mąż idzie na deskę a ja się chyba zwlokę na jakąś małą wycieczkę Do reala może wstąpię jak wrócę - może coś jeszcze zostanie babonik - zdrowiejcie! w ogóle dziewczyny nie chorujcie!!! Brunetka - cieszę się, ze już w domu! Ja też zamierzam być w pracy jak najdłużej - zresztą mam ten komfort że pracuję w domu więc mogę sobie regulować czas. A koleżanka zza biurka jest w ciąży też miesiąc młodszej więc jakoś musimy się razem wspierać, żeby biuro samo nie zostało
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ania - tt chyba lepsze bo jakos wiecej, ale ogolnie mysle ze podobne są.
a zaproszenie na warsztaty mezowi wyslalam ![]() głowa mnie dzis boli, nie wyspalam sie, od dwoch dni nie dosc ze sie z dzieckiem autobusami przez cale miasto do żłoba telepie to jeszcze wstaje o 6 rano by zdazyc spokojnie na autobus. ja chce dzialajacy samochód ;( |
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
Aniu dobre
Kilka punktów z programu się przyda w zyciu naszym No właśnie w ogóle mi nie chorują.Nawet jak Maks coś ze szkoły przyniesie,to katar ma z 2 dni a ci mali się nie zarazają. To może niech już chodzą na boso ale to tak dziwnie wygląda jak np.przyjeżdza pan z wodociagów,listonosz...a oni w drzwiach na boso w krótkim rękawku a ja w swetrze pod szyję i kolana. Zmaloiwana jasne,ze pozwoli być mamie Ja dwa razy byłam z T. i 3 dzieci bo szaleli za bardzo na korytarzu.I jeszcze gratisiki dostali Może i Twoja mam a dostanie karteczki i długopis Babonik to co jej jest?Bidulka mała ![]() Zanka ale będziesz świecić ząbkami ![]() Umbryjka daj znać po powrocie ![]() Dziubek ale Ci dziś dobrze,co? |
|
|
|
#45 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szukalam rzeczy w dobrym stanie to lumpek gdzie sa rzecz selekcjonowane i mieli teraz -50% to wlasnie te ceny normalnie wcale tak tanio u nich nie jest ja trafilam po tygodniu wyprzedazy, wiec pewnie najfajniejsze rzeczy juz sie sprzedaly byl jeszcze kombinezonik niebieski, stan bdb- za 13zl ale 86cm.. troche wielki Cytat:
milej przechadzki po Krupowkach ![]() Cytat:
![]() zdrowka!
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh nie poszłam
słabo dziś się czuję no a mam jeszcze 2 małe dziurki do zalepienia
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek ale Ci dziś dobrze,co?[/QUOTE]
oj kochana dobrze to fakt i korzystam póki mogę ![]() Babonik strasznie mi żal tej Twojej malutkiej
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewuszki
![]() szalejecie z tymi postami! podbijam pytanie co lepsze katarek czy frida? ja też byłam dziś na badanich (wątroba ciąg dalszy) wyniki za 2 tygodnie!!!! idę robić pomidorówkę i zeberka )))Babonik trzymam kciuki za poprawę zdrówka Małej iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:40 |
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
nerolka ja też całe zycie boso pędzałam i przeziębienia czy cos takiego się mnie nie imały, a pierwszą angine to w ogólniaku miałam... także grunt, że chlopaki zdrowe, a inni to niech dziwnie nie patrzą tylko zazdroszcza takich fajnych, zdrowych dzieciaków
![]() a w ogóle to mialam pisać, że dostałam to l4 od lekarza, coby odpocząć i sie zregenerować po choróbsku paskudnym i przy okazji innych w biurze nie zarażać (u mnie większość małe dzieci ma to by bylo szkoda, jakby wirusa złapali ode mnie i do domu zanieśli)... czuję się już lepiej ale apetyt mi nie wrócił wstawiłam własnie drugie pranie bo przez weekend nie byłam w stanie nawet palcem ruszać i myślę co by tu lekkostrawnego na obiadek... hmmm... może pomidorówke na rosołku? i sobie do tego pierś ugotuję z kurczaka w tym rosołku?? musze pomyśleć i na zakupy wyjść bo w lodówce echo a w ogóle to chce wiosnę!!!!!!! |
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od miesiaca mowie ze musze isc i jeszcze nie zadzwonilam sie umowic, a wiem ze moge tego zalowac ze zwlekam
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIKU zmartwiła mnie Twoja wiadomość o nawrocie choroby małej, jej może przejdzie całkiem do jutra
ja bym coś zjadla ale sama nie wiem co
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również się melduję w nowej części
![]() A ja dziś rano obudziłam się z gorączką, każda kość mnie boli, kaszel, katar, ból gardła, głowy i jeszcze oczy łzawią... Do lekarza się nie dostanę już dziś, chyba że po 18 do ambulatorium... Nie wiem co robić, bo już i brzuch mnie pobolewa od pępka w dół. Jak narazie tylko woda z miodem i cytryną.A i apap wzięłam.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:50 |
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
To w razie co która się jeszcze pisze na gratisy od gina ?
![]()
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
co sie dzieje? co druga z was narzeka na zdrowie
![]() az starch z domu wychodzic kciuki za zdrowko zaciskam ![]() Babonik, oby juz bylo dobrze, przytul malutka
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, notorycznie co drugi dzień boli mnie głowa, albo codziennie i jak już nie mogę to biorę połówkę paracetamolu, co to może być?
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wątroba dochodzi do siebie. Transaminazy bardzo się poprawiły. Też miałam robione jeszcze jakieś badania, które mają być dopiero za 3 tygodnie. Pamiętasz może jakie badania teraz robiłaś???
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Wyniki odebrane, troszke się różnia od poprzednich, ale nieznacznie. Część różnic pewnie jest spowodowana tym ze byłam chora i brałam leki.
Grupa krwi też juz jest i tradycyjnie szukam w necie czy wszystko ok, ale nic nie mogę znaleźć
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam tak, pomagała kawa
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Nosz ku**a patrze tak na tą kartke z grupa krwi i mam tam wpisany zły pesel
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie dzień zaczynam od kawy, ale to prawda ciśnienie mam niskie i ostatnio trochę problemów, poza tym codzienne wstawanie o 6, wszystko się chyba nawarstwiło...coś mnie korci wziąść chociaż tydzień zwolnienia na odpoczynek, bo w poniedziałek mam wizytę.
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Pewnie przekreślą, napiszą poprawny, podpiszą i przypieczętują, więc musisz tam znowu iść. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

może już choróbsko sobie pójdzie na dobre...
w nogi zimno to i kapciory nosze
albo po gorącym piasku