|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Mimbi bez komentarza. Też miałabym ich du.pie na Twoim miejscu. A takie rzeczy jak piszesz, to w lepszym stanie, bo jak nowe można w second handzie dostać, za niewielkie pieniądze.
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych
Cytat:
...Ale z zakupem wózka myślę że już niedługo się zdecydujemy,dlatego,że ja mam już upatrzony kolor (szary) i trzeba się śpieszyć bo babeczka mówiła,że wchodzi wiosenna gama kolorków.A co do reszty to w między czasie będę dokupywać...![]() Kurcze jak można dać komuś osrane prześcieradło jest to dla mnie nie wyobrażalne ..
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
jakby któraś chciała niedrogi używany wózek, a ten Matall bardzo się jej spodobał to jest taki na allegro za UWAGA 350zł http://allegro.pl/wozek-treeco-tanio-i1470520011.html
właśnie znalazłam, ale my w kwietniu niestety dopiero kupujemy, tzn rodzice kupują
|
|
#3664 |
|
Moderatoreska
|
przepraszam za te znaki pisze z komorki i chyba polskie znaki mi tak dzgwnie napisalo.co do cc to mala nadzieje na porod natur. mialam. zostalo mi tylko 1,5miesiaca do porodu bo cc robia ok 2tyg przed terminem no chyba ze cos wczesniej by sie ruszylo oby nie
![]()
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! Wczoraj wieczorem narobilam sie jak glupia, bo narobilam obiadkow na 3 dni, gdyz w tym i nast, tygodniu ide mezowi pomoc w biurze, koniec miesiaca, same rozumiecie
![]() migotka piekny brzuchalek mimbi ja jeszcze nic nie mam z tych rzeczy co wymienilas, mam troche ubranek, mysle ze jest czas...wozek zamowimy pod koniec marca, lozeczko na poczatku nie jest potrzebne, bo maly bedzie spal w wozeczku, wanienka to chwila zeby kupic...my jeszcze musimy pomalowac pokoik bez paniki, nie chce zapeszac...
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja z takim tekstem tylko do tż wyjeżdżam, bo on nigdy za nic nie dziękuję i mu fochy strzelam Ale jeśli coś komuś daję, to nie oczekuję nie wiadomo czego w zamian... Ja się obecnie zastanawiam, jak się odwdzięczyć znajomemu, który pomagał przy malowaniu i wczoraj z autem... (nie mogliśmy odpalić i przyjechał z drugiego końca miasta). Jakoś tak czuję, że miło by było np. dać mu prezent jakiś, bo kasy wiem, że nie przyjmie... ![]() A co do kupienia, to miesiąc temu NIC nie miałam poza paroma ciuszkami Po prostu przeraziłam się rosnących cen, wzięłam kasę z oszczędności i kupiłam, żeby potem nie przepłacać I teraz mam już prawie wszystko. Brakuje mi kosmetyków i staników do karmienia, a poza tym wszystko powinno być... ![]() Tylko kiedy ja to ogarnę Nie mówiąc o tym, że nie mam gdzie tego trzymać
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie jak to przeczytalam wszystko, to smiac mi sie zachcialo - dac komus os*rane przescieradlo i jeszcze miec pretensje, ze nie podziekowal szampanem
![]() To juz trzeba miec naprawde chyba wielkie kompleksy. Wczoraj bylam u kolezanki, ktora tez mi dala ciuszki (juz nie wspominam, ze czyste, pachnace i do tego firmowki) i pytam ja, czy jej podziekowalam za pieluchy (miala nadmiar Pampersow 1 i dala mi pol torby), a ona sie zaczela smiac jak glupia i mowi, ze mam sobie jaj nie robic Bo ja juz teraz naprawde nie wiem, czy ze mnie takie niekulturalne chamisko...Dobrze, ze nie jestem sama z tymi brakami dla dziecka, bo juz bym chyba po kredyt biegla, zeby nie odstawac od peletonu
|
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dzidziusiowych rzeczy to ja mam tylko ubranka- nic więcej. Łóżeczko mam upatrzone, wózek będę odkupywać od znajomej i w sumie tyle. To będą rzeczy które kupię w najbliższym czasie (tzn. jak będzie kasa na to...) a jakieś głupotki typu: butelki, smoczki, pampersy, kosmetyki- będe kupować w kwietniu
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
princi
Stworzyłam swój album, uff, zajęło mi to trochę czasu, trzeba brać się do roboty. Ide robić obiad, dziś krokieciki z mięsem.
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli tylko maluch nie będzie miał żadnych problemów skórnych, to ja myślę, że będę prała w tym Drefcie + jakiś delikatny płyn do płukania Silan Sensitive albo coś w tym stylu...
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogolnie mam probke PERSIL SENSITIVE do wrazliwej skory ![]() mimbi ale avatarek baltazar gąbka???? ![]() ja nie mam wozka, nie mam lozeczka i praktycznie nie mam nic do porodu (staniki, wkladki, laktotor, majtki, koszuli, podpasek, gazikow, rozkow, becikow) wiec sama nie jestes. A na twoim miejscu tez bym miala w du*pie ten wozek od siostry! dziewczyny dzisiaj sie obudzialam z takim krechami po lewej stronie brzucha az do pepka i zdalam sobie sprawe ze spalam prawie na nim teraz mam zgage po czosnku a dzidzia cos milczy chyba dawno nie narzekalam
|
|
|
#3673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten piękny, mroźny dzień
![]() Buziak za wszystkie brzuszkowe komplementy migotko – mi też się śniło ostatnio, że urodziłam… synka Brzuszek masz piękny i suniaczka też widać, że kochana spice1985 – gratuluję udanej wizytki ![]() Aliczka – jakie nosidełko Maxi Cosi? ![]() Matall – super, że masz już brykę! No a kociak rozbrajający ![]() moniqac – ja bym pojechała na KTG, chociaż jak miałam tą akcję z Iguśką, to dr który robił mi usg mówił, że w takich sytuacjach, wyraźnie mniejszej aktywności dzidzi trzeba zrobić usg aby zbadać przepływy. Kiara76 – no za duża ta glukoza, wskazuje na nietolerancję no ale zobaczymy co Ci ginek powie. No i najważniejsze, ona Ci z palca pobierała czy z żyły? Eweska – gratuluję udanej wizytki, szyjka jak na ten tydzień ciąży i bliźniaki i tak bardzo ładna no i tą morfologią poszalałaś – super! ![]() Cytat:
![]() To co wpisujemy małą na listę czy czekamy? ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-23 o 12:11 |
|||
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Witam, kolo poludnia dopiero
Ale to nie tak,ze bym spala, zrobilam mustwo pierogow z kapucha, oparzylam palucha przy okazjiKiara, dziwna ta pielegniarka ja bym jej nie sluchala, Migotka jaki zgrabny brzuszek no i duzy ![]() mimbi, powiem Ci cus, jak nie mialam jeszcze malego w brzuchu dostalam duzo ciuszkow od kogos z rodziny z racji ,ze jestem malej chrzesna, duzo pilonowalam ja i wieksza czesc ciuszkow mi oddala. Wszystko firmowe reserverd, zara itp. Ale u brata niebawem urodzila sie corka. Oddalam prawie wszystko zostawilam sobie tylko to co bylo trafilo sie blizniacze( bo miala byla z trojaczkow) wyszlo tego male pudelko jak pol biurka dlugoscia i jakies 30 cm szerokoscia. A moja bratowa niewiem co zrobila z tymi ciuchami bylo tego 3 duze walizy bagazowe, kurteczki buciki wszystko. Mala bratowej ile razy widzialam w tych ciuchach to moge na palcach jednej reki policzyc. Niewiem moze sprzedala? A do mojej mamy powiedziala, ze ciuszkow byla tylko reklamowka i nic tam nie bylo ladne, myslalm ,ze z siebie wyjde. Wszystko firmowe, zadbane. I jeszcze jedna tu sprawa byla, jak dawalam jej ciuszki powiedzialam niech zadzwoni do tej dziewczyny i podziekuje to wtedy po oddaje jej jeszcze ciuszki jak mala podrosnie, bujawki i inne drogie zabawki, ale ona miala w dupie, ani mi nie podziekowala ani jej i jeszcze dziecka w to nie ubierala, tylko w ciuszki ze szmateksu od jej siostr. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze smiac mi sie zachcialo z tym obsranym przescieradlem, ludzie to normalnie chamy i jeszcze oczekuje prezentu i wdziecznosci za takie rzeczy, wlosy deba staja, czasem to sobie mysle, ze lepiej wszystko samemu sobie kupic i nie byc nikomu wdziecznym czy nie za jakiekolwiek rzeczy, lepiej samemu skromniej i mniej niz takie cos, rece opadaja
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie znalazłam w necie ten Dreft http://laboo.pl/dreft-baby-sensitive...l-p-20451.html jest napisane, że dla dzieci też lub w proszku vizir http://laboo.pl/vizir-sensitive-pros...g-p-19225.html a to trzeba jeszcze w płynie do płukania, jakbym prała w takim Drefcie? nie za dużo tego wszystkiego?
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi Ty tajny agencie
the_sania Ja też kupiłam Lovellę do pierwszego prania, ale pewnie jak Edzik będzie z nami, to wypróbuję zwykły delikatny i jak nic się nie będzie działo, to w nim będę prać moria Ja się z bryki bardzo cieszę, ale gdzie ja ją będę trzymać Na razie spacerówka jedzie do teściowej, bo ona ma komórkę w bloku, a u nas ani komórki, ani piwnicy ![]() A reszta chyba w pokoju po prostu... Wrzucam zdjęcie torby do szpitala ![]() Wydaje mi się, że wielkość jest ok, a potem na wyjazdy z Edzikiem się przyda ![]() A... I Drań ma dziś dzień do zdjęć
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Migotka - piękny brzusio A do owczarków mam słabośćMatall - fajny wózeczek i kolor mnie się bardzo podoba ![]() Eweska, gratuluje wizyty ![]() Mimbi, ja tez na razie mam tylko kilka ciuszkow i lozeczko Kurcze, klawiatura mi sie przestawila z y na z |
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba ctrl + shift trzeba wcisnac o ile sie nie mylę
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
The_sania pisałam już wczoraj ale napiszę jeszcze raz
ta 9 to wydaje mi się jest umowna godzina i chodzi chyba tylko o te 12 godzin. Wydaje mi się że o 9 to już nie śpimy a o 21 jeszcze nie śpimy i dlatego padło na tą godzinę. No ale ja ekspertem nie jestem w tej metodzie Myślę że bez problemu można liczyć od 7 do 19 tylko żeby codziennie była to ta sama godzina, a nie np w poniedziałek od 7, we wtorek od 10, w środę od 9 itd. Princi a dlaczego dziecko na początku w wózku a nie w łóżeczku?? zdziwiłaś mnie trochę tym bo rozumiem kiedy nie ma się łóżeczka i trzeba kupić a kasa będzie dopiero po porodzie ale z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam że nawet jakbyś miała to łóżeczko wcześniej to i tak do wózka na początku na noc. Ja ubranka dziecięce mam w planie prać w zwykłym proszku ale z opcją dodatkowego płukania (mam taką w pralce). W zasadzie sprawdzałam ceny loveli i innych dzieciowych proszków i średnio to opłacalne w porównaniu z vizirem sensitive, wychodzi taka sama cena za pranie i z kilogram. A ręczniki będę prała tak jak nasze, w 90 stopniach (w zasadzie najpierw w 40 a później w 90 w jednym cyklu prania) bo nie będę ich prasować. Pościel może będę ale tylko po to by ładnie wyglądała w łóżeczku. Ja nie lubię takich przyklapniętych ręczników po prasowaniu zmykam posprzątać trochę w kuchni i za obiad się wziąć, tzn muszę obrać tylko ziemniaczki i trochę surówki tż zrobić bo ja mam z wczoraj kapuchę kiszoną z jabłkiem i marchewką
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
co do prania to chyba kupię ten płyn do prania Dreft Sensitive i tylko w tym będę prac. Już bez dodatkowych płynów.
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-23 o 12:29 |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Wcisnelam alt+shift i ctrl+shift, bo nigdy nie pamietam ktore trzeba, i mam juz z na z i y na y. I nowy problem. Jak wciskam alt+ np. o (zeby wyszlo 'o z kreska') to mnie sie rozwijaja gorne zakladki w mozilli (typu edycja, narzedzia
|
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
mimbi tak to zazwyczaj jest że jak ktoś nam coś daję w nieciekawym stanie, to zazwyczaj oczekuję bóg wie czego w zamian,
ja dostałam tylko rożek, i wiem że nic więcej nie dostanę ale prawde mówiąc nie wiem czy chce, bo jak to napisała principessina wolę sobie chyba sama kupić skromniejsze niż mieć cos wypomniane. Swoja drogą dostałam ten rożek i wogule zastanawiam się już czy ja go będę używała bo wiem że on jest do oddania (jak bym za długo przetrzymała to wiem że zostanie mi to wypomniane) i boję się że go zniszczę, dlatego jak ta sama osoba zaproponował mi wanienkę to nie odpowiedziałam nic a juz sobie kupiłam fakt że była najtańsza ale jest moja i jak się zniszczy to nie będę stawała na głowie. To wszystko zależy od tego kto daję i czy ten ktos chce dac czy robi to z obowiązku ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
ja pralam w proszku JELP ciuszki tez jakis dla malych dzieci, kupilam 600 gram za 7,4o
ten proszek jest 2w1 razem z plynem, choc byla tez wersja bez plynu w takiej samej cenie, wiec wzielam ten z.
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Moze wylacze kompa to wszystko sie naprawi
. No dobra to ja lece kombinowac![]() Do pozniej |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa Restart powinien pomóc, bo wtedy przywróci ustawienia startowe
No i przyszło łóżeczko dla Edzika, to teraz mogę spokojnie na małego czekać ![]() Ale jeszcze nie wiem, czy je dziś rozłożymy, bo nie ma gdzie go postawić... A chciałabym zobaczyć, czy wszystko z nim OK...
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi proponuje w podziece podarowac pół bombonierki
a tak poza tym to nie ma sie czym przejmowac, bo jak ktos takie cos daje to to swiadczy o nich, a nie o Tobie... az sie boje jak u nich w pokoju wyglada ![]() bylam na ostatnich zakupkach i kupilam octenisept, tatntum rosa, 20 x sol fizjologiczna i meridol Czyli z aptekarskich rzeczy mam wszystko
|
#3690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duzo Cie taka impreza kosztowala? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
i wlasciwie co do czego? Tylko octenisept kojarze ,ze do pepka...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Sie naczytala w googlu i teraz szpanuje
Zamiast mozgu mam jeden wielki glut (nie budyn, a glut), gardlo mnie boli, nos zapchany. A czeka mnie calodniowa praca przy komputerze, nawet sobie nie poleze w spokoju buuuuu
jest to dla mnie nie wyobrażalne
..

Wizytę u gina mam we wtorek, zobaczę co powie.