|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Anula_81 zakupy widzę udane
Ten oczyszczacz do noska, to jest właśnie coś w rodzaju naszej fridy. A termometr śliczny Fajnie, że takie baby box'y dostajecie. Ale nie ma co narzekać, bo wiadomo "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Ja dostałam w przychodni jakąś reklamówkę, taką dosyć ciężką i już się cieszyłam, co też tam może być. Jak wróciłam do domu i to otworzyłam, to myślałam, że padne ze śmiechu: mnóstwo reklam i ulotek różnych firm, jakaś gazetka z samymi reklamami w środku (żeby chociaż jakiś kupon rabatowy tam był, czy coś, ale nic :mdleje), no i to co powodowało, że paczka była taka ciężka .... uwaga, uwaga ... 1,5 litrowa butelka wody mineralnej |
|
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA UWAGA!
MARY POZIOMECZKA... mam dla Ciebie pajacyk w misie !!!Niestety tylko rozmiar 56 był. Jakby co to zostaw mi adres na pw i CI wyślę .A poza tym byłam na ktg... wszystko w porządku, nie mam jak Was nadrobić teraz, wyprawię TZta na rozmowę i wróce do Was. |
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.
Ale Wy tu rekordy bijecie z tempem ![]() Jeden dzień ominęłam i juz parę stron do czytania. Jest ponoć taki płyn do kąpieli, po którym już nie trzeba używać oliwki dla Dzieciaczka, wiecie może jak on się nazywa ? |
|
|
|
#3785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
24kasia masz PW
![]() anula - no super pakiecik startowy no a termometr... Cytat:
Cytat:
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz mary będzie Ci bić pokłony
|
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to ja chyba taką samą reklamóweczkę od gina dostałam, też się ucieszyłam, że taka ciężka, a tam woda mineralna z jodem
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie strasznie cieszę że Was mam
![]() Wczoraj bardzo poruszył mnie post Migotki, że Ona taka smutniutka, samiutka siedzi Ja aż tak zle nie mam... ale też mi smutno bo nie mam w Krk bliskich kolezanek z ktorymi moge sie spotkac na ploty, małz wraca b. pozno bo ok 19-20 do domu i Wy jestescie mi obecnie najbliższe i aż sie powiem szczerze, że się martwię, że kiedyś nasz babski comber może sie rozwalić tak się już z Wami zżyłam...
|
#3789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Takie standardowe płyny do kąpieli niemowlaczka oferuje np. Nivea.
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 ale ladne rzeczy dla dzidziulki, i w koncu cos niebieskiego
![]() Cytat:
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
U Was też tak pada śnieg? Normalnie jak zimą... Dziecko mi się cieszy a ja wcale!
Idziemy robić fryty ![]() ![]() ![]() Dietetyczne oczywiście z keczupem i majonezem ![]() W międzyczasie przegryzamy twarde ciasteczka "oreło" (szkoda, że każdy muszę przekręcać bo młody musi polizać....ahh te reklamy)
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A swojej mamusi mąż powiedział, że nie mamy czasu i tyle. Ona tylko z ciekawości pyta, co u nas, żeby potem z córkami nas obgadać, więc mąż już nic nie mówi i mam nadzieję, że będzie święty spokój. A jak nie, to mąż jej powie, to co jej powiedział, jak 6 lat temu zamieszkaliśmy razem i ona dzwoniła 2 razy dziennie, czy się najadł i czy się wyspał (zaznaczam, że jak mieszkał w domu, to miała to w Także myśmy się tak naprawdę już dawno od nich odcięli, ale wiadomość o dziecku bardzo ich pobudziła i życzą nam jak "najlepiej". Mamy siebie i tyle lat już jesteśmy szczęśliwi, tyle przeszliśmy, że oni nam mogą na ogon naskoczyć. I tobie Kasiu też życzę takiego podejścia. Moniqac dobrze, że wszystko ok. A byłaś na ktg u nas w szpitalu? Tak z ciekawości, to napisz mi proszę, czy musiałaś coś płacić i w ogóle jak tak jechałaś wcześniej między wizytami, to cię kasował jak za normalną wizytę? |
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
moria44 możemy wpisać, najwyżej się zmieni
) (oby nie )ddaaiissyy hehe glukoza moze az taka straszna nie była ale żeby ja pić codziennie to nieee :P mimbi nie jestes sama ja tez jeszcze nic nie mam no oprocz pare bodziakow skarpetki i 2 smoczki. Butelek wanienki łozeczka komody nic nie mam jeszcze a wozek niby mam dostac od brata ładny czysty zadbany prawie jak nowka kolor bezowy z białym fajny taki. Ewesko super że z chłopaki wszystko dobrze a CC to chyba lepiej tak mi sie wydaje jak dla blizniakow Sama jestem blizniaczka i mama to mi mowila ze SN to ciezko by bylo ![]() matallewar fajna i wielkosc chyba w sam raz, też muszę sobie taka torbe kupic. Fajniutki Kotecek ![]() andziot śliczny brzuszek i w tym masz racje im gorzej jest Tobie tym bardziej sie ludzie ciesze ;/ niestety takie czasy. Tylko zazdrosc. Ach chcialabym zeby bylo tak jak kiedys z cenami z praca mieszkaniem itp dzisiaj mi wujek opowiadal ze po skonczeniu szkoly od razu wyslylali do pracy zalatwili itp mieszkanie tez sie dostalo. a paliwo kosztowalo 1.50 szok a teraz prawie 5zł ;/ anula_81 super ten termometr Siasiek u mnie lekko pada sniezek, ale zimno jest strasznie brrr ;/ tez sobie dzisiaj kupiłam Oreo i zaraz sobie zjem mmm. smacznego
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jutro słoneczko będzie u Was Też dzisiaj jadłam super zdrowe fryty
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to już we wtorek, a zawsze do podstawy parę groszy więcej... musisz się zastanowić czy lepszą kaskę miałaś w lutym 2010 czy w lutym 2011... jesli w lutym 2010, to zaczęłabym zwolnienie jeszcze z datą lutową (teraz), a jeśli w lutym 2011, to poczekałabym do wtorku ![]() ps. może ktoś Ci wcześniej odpowiedział ale ja dopiero doczytuje
Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:18 |
|
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Łóżeczko to chyba te sobie kupie
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...464445248.html jejku jaka ja niezdecydowana jestem ;/ jutro napewno znajde inne pojutrze jeszcze inne i tak bede zamawiala nastepne 2 miesiace ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam teraz bardzo dużo pracy, a nasze mieszkanie wygląda jak małe biuro rachunkowe . Cieszę się, bo będzie kasa dla Pepe, mój TŻ też na L4 robi fuchy, bo pracodawca dalej ociąga się z wypłatą.
|
|
|
|
|
#3799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja sie musze powoli zaczac ogarniac bo kolo 17-stej moj TZ przyjdzie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w termometrze jestem zakochana, caly czas sie na niego gapie ![]() nie mowcie ze wode mineralna wielka wsadzaja do takich reklamowek i jeszcze ciezarnej kaza dzwigac! nie no ja nie moge narzekac, z tych darmowych babyboxow mam juz 2 smoczki aventu, 2 paczki(ponad 120 sztuk) chusteczek tych do wycierania pupki, 2 plyny do kapieli, pelno probek kremow itp, 2 ksiazeczki dla dzidziusia, pieluchy, wkladki laktacyjne itp. az jestem w szoku, ale wiem, ze pewnie wszystkich probek nei zuzyje, bo chyba nei ma sensu tak dzidzi testowac i co kilka dni zmieniac jej kosmetyki ![]() Cytat:
)normalnie szukalam takiego w necie i znalazlam, ale jakos zaden mi sie nie podobal, a ten podbil moje serce ![]() kazdy ma jakies ewenementy w rodzinie ![]() uwierz mi, jakbym ci opowiedziala kilka historii glownie w mojej mamy rodzinie tez bys padla. ![]() nooo i on jest taki mieciutki i szczelny totalnie, bateria ma wystarczyc na minimum 2 lata, dzidzia moze sie nim bawic, brac do buzi(bo jest napisane ze material z ktorego jest wykonany jest totalnie bezpieczny pewnie nie byl wart ceny, ale i tak sie cieszeprzepraszam, ze tak wam tylek zawracam moimi zakupami, ale tak naprawde nie mam sie tu komu pochwalic, moje psiapsioly w PL w czewie maja juz duze dzieci a te z Krakowa o dzieciach jeszcze nie mysla(inny styl zycia) tu w Norwegii w ogole nie mysli sie o dzieciach przed ukonczeniem 35 roku, wiec nie mam sie z kim moja radoscia dzielic tak sie ciesze ze WAS MAM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do neibieskich rzeczy to mam sporo bo mam pelno bodziakow i spodenek od kolezanki po chlopcu ale sa tak sliczne i neizniszczone ze zosia na pewno bedzie sie nosic na neibiesko mamusia tez lubi, wiec i coreczka bedzie
|
|||||
|
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
moria44 dzięki
![]() a ja głupia baba się nasłuchałam, że to takie świetne i każdy mieć powinien i juz bym kupować leciała ![]() co do paczek dla ciężarnych, powiem Wam, że ja w Jeleniej Górze nawet nie słyszałam żeby wodę mineralną rozdawali nie mówiąc już o innych gadżetach. Jedyne co to standardowe paczuszki w szpitalu po porodzie. A czy któraś z tych stron np. babybox.o przesyła paczki do Polski ? |
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mnie pocieszyłaś ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek no u mnie tyle sniegu napadalo, ze musze sniegowce wyjac zeby do sklepu isc
anula_81 no rozpieszczaja rozpieszczaja w tamtym tygodniu widzielismy sie z kolega meza, co przylecial na slub swojego kuzyna, a na stale mieszka w Oslo i ma dwojke slicznych chlopczykow to mowi, ze naprawde socjal dobrze funkcjonuje, no ale tam jest inny pozim zycia i w ogole podejscie ludzi do pracy....No ja tez jestem tutaj sama i w sumie nie mam komu sie pochwalic rzeczami dla Flawcia, bo podobnie jak Norwezki, Wloszki mysla o ciazy po 35 r.z. Co spotkam jakas znajoma to mowi, ze beda taka mlodziutka mamusia, fajny komplement, bo w Pl to juz stara dupa jestem
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
o matko
![]() co za ludzie na tym świecie żyją ????????????????? |
|
|
|
#3804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ja pojadlam, wiecie ze nie moge wystac przy myciu naczyn nawet
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Przechowalnia
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
aa odchowalnia........ o Boziu.... znów byk...
Dziewczonko jak dzis Ci sie spało ??
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey, you
![]() jak mija dzień? Ja jakiś smarkacz jestem, katar się przyczepił. Kicham ciągle i zastanawiam się, co w czasie mojego kichnięcia czuje Hanka. ![]() Cytat:
Co do Rodziny, to najważniejsza jest dla Ciebie NAJBLIŻSZA - mąż i maleństwo Anula, ja białe rzeczy, typu ręczniki, pościel etc. też gotuję, reszta wg metek ![]() Saniu, dzięki za kciuki misiowe Co do proszków do prania, to zamierzam prać w Dzidziusiu, przepięknie pachną po nim ciuszki. A jakieś bardziej zabrudzone w naszym [też pięknie pachną:P]. Wszelkie alergie, mam nadzieję, nas ominą ![]() Ewesko, super wieści! Zdrowe silne chłopaczki ![]() Matallewar, zaraz wyślę PW do Xanthipe i Zytus, czy Im też pasuje ![]() Mimbi, wydało się A tak poważnie, to jesteś GAPCIO, bo wklejałam, no przecież nie wytrzymałam napięcia Ale TBS nie jest dominującą firmą w mojej łazience, więc nie ma się czym chwalić aż tak Z tymi dzieciowymi, to ja nie wiem. Na moje oko, o po 1 miesiącu, bo na początku to i tak się prawie nic nie stosuje. Składy ładne, więc myślę, że na pierwsze wspólne zakupy z córką możecie pójść w pierwszym miesiącu ![]() Ja nie mam wózka, łóżeczka, materaca, leżaczka, chusty, ale pozostałe mam. RURZOWEJ butelce TT nie byłam w stanie się oprzeć, a wanienke mam w spadku ![]() Mam taki plan, żeby wszystko skompletować do końca marca/początku kwietnia. A mojej szefowej synek przez pierwszy tydzień spał w wanience, bo urodził się miesiąc za wcześnie, łóżko się dopiero robiło, a wózek mieli lada dzień kupować Siostra TŻ jakaś mocno roszczeniowa i robi łaskę, więc zrezygnowałabym z jakiejkolwiek darowizny z jej strony. Tym bardziej, że w stanie, o jakim piszesz ![]() Pisałam kiedyś, że moja Przyjacióła dała mi full ciuszków po córce, ślicznych, czystych i dobrych jakościowo, niczego nie chciała z zamian, ale kupiłam Jej perfumy, które bardzo lubi. NADRABIAM DALEJ! |
|
|
|
|
#3808 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dziś zalatana od rana i w biegu ciągle.. ale udało mi się nadrobić stronice, które nastukałyście ![]() Cytat:
ale oby szybko minęło i zdrówko wróciło ![]() Nie jesteś jedyna osobą na wątku Jedyne co straaasznie boję się kupna wózka to jedyna rzecz o której nei mam pojęcia !! Nie wiem co chce, co mi sie podoba.. nic! Jedynie opinie tak z grubsza mam pozbierane.. poza tym leżę w tym temacie!!Cytat:
!! A może by tak dać w podzięce os*raną bieliznę Matall zazdroszczę bryczki dla Edzika!!! Jak wam dobrze.. A.. i kot pierwsza klasa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A.. i dobrze, że od b.r na L4 - ten b.r. to najważniejsza informacja Cytat:
Moria masz kobito pomysły! Czkawka w pachwinie Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, postanowiłam, że nie będę się męczyc i wzięłam pół tabl. relanium...ale zanim zasnęłam to się pocięłam z Tż o to, że chrapie i mi spac nie daje, on się obraził, że ja go budzę i ...jemu spac nie daje (i tak w kółko)....rano mnie pożegnał słowami "pa wiedźminie"
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
no nie !!
moj mąż płaci dodatkowo za ubezpieczenie moje i swoje w firmie w Generali i mi wlasnie zadzwonił ze za urodzenie dziecka należy sie............. zero zł ! Co za chamstwo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Ten oczyszczacz do noska, to jest właśnie coś w rodzaju naszej fridy. A termometr śliczny 

Czekamy na Ciebie fasolko
!!!
.

To nas zmartwiłaś Moria. Ale chamstwo! Czyli na jedno wychodzi czy sie ma kartę czy nie ...

nie pamietam juz dlaczego, ale będzie wiecej 

ale oby szybko minęło i zdrówko wróciło