Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 15:57   #3781
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Anula_81 zakupy widzę udane Ten oczyszczacz do noska, to jest właśnie coś w rodzaju naszej fridy. A termometr śliczny
Fajnie, że takie baby box'y dostajecie.
Ale nie ma co narzekać, bo wiadomo "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma".
Ja dostałam w przychodni jakąś reklamówkę, taką dosyć ciężką i już się cieszyłam, co też tam może być. Jak wróciłam do domu i to otworzyłam, to myślałam, że padne ze śmiechu: mnóstwo reklam i ulotek różnych firm, jakaś gazetka z samymi reklamami w środku (żeby chociaż jakiś kupon rabatowy tam był, czy coś, ale nic :mdleje), no i to co powodowało, że paczka była taka ciężka .... uwaga, uwaga ... 1,5 litrowa butelka wody mineralnej i 3 ml saszetka z próbką kremu na rozstępy.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 15:58   #3782
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Też mam tą kartę i muszę Was zmartwić, rabaty dla Mamy i Maluszka nie działają przy zamówieniach online a jedynie w aptece – a tam ceny już wyższe niż te w Internecie.
A to oszuści

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No dokładnie, moi rodzice najpierw z nami mieszkali u dziadków i na ich utrzymaniu. Pomimo tego, że w sklepach mało co było, to myśmy mieli super ciuchy. 3 siostry od babci w Niemczech mieszkały i regularnie paczki słały. Mój chrzestny też ciągle coś przysyłał. Już nie wspomne jakie zabawki miałam, u nas na oczy takich nie widzieli. Oprócz tego babcia była krawcową, zawsze w dowody wdzięczności też coś dostała, albo jakieś materiały zostawały i super rzeczy dla nas szyła. Nigdy mi rodzice nie musieli nawet płaszcza na zime kupić. I to w sumie bardzo długo, bo póki liceum nie skończyłam. Mieszkanie dostali jak miałam 4 lata, 72 m2 w nowo wybudowanym wtedy bloku. Meble wiadomo, że wszyscy mieli wtedy takie same, ale mieli. Auto dziadek im kupił. Babcia codziennie przyjeżdżała o 5:30, a wyjeżdżała o 19:30 i mamie pomagała, a oni mi prosto w oczy mówią, że im nikt przy 5 dzieci nie pomagał i jakoś sobie poradzili. Serio, gdzie te pioruny?
Ale oni nam przynajmniej źle nie życzą, za to siostry męża i moje kuzynki, to tak jak pisałam, tylko czekają na jakieś nasze niepowodzenia.
Ciężko teraz o jakąkolwiek życzliwość. Szkoda, że mało jest już ludzi potrafiących się cieszyć czyimś szczęściem.
My też mamy taką "kochaną duszyczkę" - to brat Tż, tylko czeka, aż nam się noga powinie. U niego najprawdopodobniej wynika to z zazdrości, bo jest starszy od mojego Tż o 7 lat (ma 35lat), a tak naprawdę nic nie osiągnął. Nie ma dobrej pracy, nie ma rodziny ani dzieci i tylko przechwala się, że oni (z dziewczyną) kupili sobie to czy tamto, a tak naprawdę to nas w ogóle nie obchodzi. Nawet nie chciał przyjechac na nasz ślub, nie mówiąc już o tym, że odmówił bycia świadkiem, a jak leżałam w szpitalu nawet nie zapytał o moje samopoczucie. No cóż...ja się śmieję do mojego Tż, że jego brat byłby szczęsliwy jakbyśmy stracili pracę, nie mieli co jeśc i urodziło nam się chore dziecko (tfu, tfu)....niestety w każdej rodzinie zdarzy się taki przypadek zawistny.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 15:59   #3783
moniqac
Zadomowienie

UWAGA UWAGA!

MARY POZIOMECZKA
... mam dla Ciebie pajacyk w misie !!!
Niestety tylko rozmiar 56 był.

Jakby co to zostaw mi adres na pw i CI wyślę .

A poza tym byłam na ktg... wszystko w porządku, nie mam jak Was nadrobić teraz, wyprawię TZta na rozmowę i wróce do Was.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:00   #3784
zlosnica22m
Raczkowanie

Cześć.
Ale Wy tu rekordy bijecie z tempem
Jeden dzień ominęłam i juz parę stron do czytania.

Jest ponoć taki płyn do kąpieli, po którym już nie trzeba używać oliwki dla Dzieciaczka, wiecie może jak on się nazywa ?
zlosnica22m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:01   #3785
moria44
Wtajemniczenie

24kasia masz PW

anula - no super pakiecik startowy no a termometr...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a ja własnie online sie zarejestrowałam i prosiłam o wyrobienie karty ale ceny mają dobre, moj magnez 2 zł taniej i femibion tez 2,50 mniej
Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
osz kurde To nas zmartwiłaś Moria. Ale chamstwo! Czyli na jedno wychodzi czy sie ma kartę czy nie ...
Tzn. ceny to są i tak ok, szczególnie te w internecie i w dodatku z promocji no i do tego można zbierać punkty na zwykłą kartę doz po zarejestrowaniu jej w systemie - tam jest taka zakładka "dodaj kartę" coś takiego. No i właśnie ja tam miałam dodaną tą zwykłą kartę i chciałam dodać jeszcze tą dla Mamy i Maluszka ale wyświetlił się komunikat, że nie można dodać karty, i że rabat na produkty dla Matki i Dziecka dostępny jest tylko w aptekach stacjonarnych. No chamstwo trochę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:01   #3786
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA!

MARY POZIOMECZKA
... mam dla Ciebie pajacyk w misie !!!
Niestety tylko rozmiar 56 był.

Jakby co to zostaw mi adres na pw i CI wyślę .

A poza tym byłam na ktg... wszystko w porządku, nie mam jak Was nadrobić teraz, wyprawię TZta na rozmowę i wróce do Was.

To teraz mary będzie Ci bić pokłony

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:03   #3787
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Anula_81 zakupy widzę udane Ten oczyszczacz do noska, to jest właśnie coś w rodzaju naszej fridy. A termometr śliczny
Ja dostałam w przychodni jakąś reklamówkę, taką dosyć ciężką i już się cieszyłam, co też tam może być. Jak wróciłam do domu i to otworzyłam, to myślałam, że padne ze śmiechu: mnóstwo reklam i ulotek różnych firm, jakaś gazetka z samymi reklamami w środku (żeby chociaż jakiś kupon rabatowy tam był, czy coś, ale nic :mdleje), no i to co powodowało, że paczka była taka ciężka .... uwaga, uwaga ... 1,5 litrowa butelka wody mineralnej i 3 ml saszetka z próbką kremu na rozstępy.

O to ja chyba taką samą reklamóweczkę od gina dostałam, też się ucieszyłam, że taka ciężka, a tam woda mineralna z jodem
Stary 2011-02-23, 16:05   #3788
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Ja sie strasznie cieszę że Was mam
Wczoraj bardzo poruszył mnie post Migotki, że Ona taka smutniutka, samiutka siedzi
Ja aż tak zle nie mam... ale też mi smutno bo nie mam w Krk bliskich kolezanek z ktorymi moge sie spotkac na ploty, małz wraca b. pozno bo ok 19-20 do domu i Wy jestescie mi obecnie najbliższe i aż sie powiem szczerze, że się martwię, że kiedyś nasz babski comber może sie rozwalić tak się już z Wami zżyłam...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:06   #3789
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)no i to co powodowało, że paczka była taka ciężka .... uwaga, uwaga ... 1,5 litrowa butelka wody mineralnej i 3 ml saszetka z próbką kremu na rozstępy.
Hahahah, Agnieszka, to może masz sobie te 3ml kremu w tej wodzie rozrobić, to Ci może do końca ciąży starczy

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
Jest ponoć taki płyn do kąpieli, po którym już nie trzeba używać oliwki dla Dzieciaczka, wiecie może jak on się nazywa ?
Oilatum, Emolium lub inne odpowiedniki Ale to są takie już apteczne kosmetyki i czytałam opinie aby ich od początku nie używać a dopiero wtedy gdy zajdzie taka potrzeba, np. uczulenia albo skóra atopowa.
Takie standardowe płyny do kąpieli niemowlaczka oferuje np. Nivea.

Stary 2011-02-23, 16:06   #3790
principessina
Zakorzenienie

anula_81 ale ladne rzeczy dla dzidziulki, i w koncu cos niebieskiego

Cytat:
ale sie usmialam, bo ja przed swietami jakos dostalam takie pudelko duze i ciezkie niby z gratisami dla dzidziusia, lece usmiechnieta od ucha do ucha zeby je otworzyc jeszcze w samochodzie, bo przeciez z ciekawosci nie dojechalam bym do domu takie ciezkie, a tam 1,5 butelka wody minerlanej i wlasnie pelno broszurek i reklamno byl kupon rabatowy na pampers newborn, a one same kosztuja 9 euro paczka, a rabat 0,50 centa, wiec jakies zarty normalnie
Stary 2011-02-23, 16:09   #3791
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy jestescie mi obecnie najbliższe i aż sie powiem szczerze, że się martwię, że kiedyś nasz babski comber może sie rozwalić tak się już z Wami zżyłam...
ddaaiissyy don't worry, comber się niedługo rozrośnie i będzie trwał i trwał. Przejrzyj sobie odchowalnię i zobacz ile tam wieloletnich wątków Ja myślę, że w miarę upływu czasu będzie tylko lepiej a więzi będą silniejsze, po tych naszych zlotach i wspólnych spacerkach z wózkami

Stary 2011-02-23, 16:14   #3792
Siasiek
Zadomowienie

U Was też tak pada śnieg? Normalnie jak zimą... Dziecko mi się cieszy a ja wcale!

Idziemy robić fryty
Dietetyczne oczywiście z keczupem i majonezem

W międzyczasie przegryzamy twarde ciasteczka "oreło" (szkoda, że każdy muszę przekręcać bo młody musi polizać....ahh te reklamy)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:15   #3793
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a jeszcze mialam napisac cos

Anieszko.M z taka rodzina jak Twoja to sie dobrze na zdjeciu wychodzi.Znam takie przypadki, bo u mnie jest podobnie, z tym ze nikt mi nie dogaduje, a raczej malo sie interesuje co u mnie itp.
Po przeczytaniu twojego posta strasznie sie zezłościłam jak mozna komus czegos zazdroscic w ogole, i jeszcze najblizsza rodzina. A siostra na twoje rozstepy czeka? porazka.
Wal tu smialo swoje smutki, zyj swoim zyciem, zaraz bedziesz miala dziecko w domku i tym sie ciesz....a oni niech gadaja. Jak nie bedziesz reagowac to odpuszcza, a jak beda cos chcieli olej ich, badz madrzejsza.
Tak też do tego podchodzimy. Czasami mi ich żal, że sensem ich życia jest czekanie na czyjeś nieszczęście. Dlatego się tym nie przejmujemy. A jej mały to już napewno nic więcej od nas nigdy nie dostanie. No, co się widzieliśmy, to jakąś zabawkę dla niego przywoziliśmy i to nie jakiegoś resoraka z kiosku za 4 zł, tylko od 60 zł wzwyż, więc rzeczy nie byle jakie. Nigdy niczego za to nie oczekiwaliśmy, radość nam sprawiało jak on się cieszył i tyle. Ale teraz koniec ... w końcu muszę zbierać na szpilki, no i jak ona mi tak życzy rozstępów i rozwalonej pochwy, to na zabiegi też trzeba kase składać, nie?
A swojej mamusi mąż powiedział, że nie mamy czasu i tyle. Ona tylko z ciekawości pyta, co u nas, żeby potem z córkami nas obgadać, więc mąż już nic nie mówi i mam nadzieję, że będzie święty spokój. A jak nie, to mąż jej powie, to co jej powiedział, jak 6 lat temu zamieszkaliśmy razem i ona dzwoniła 2 razy dziennie, czy się najadł i czy się wyspał (zaznaczam, że jak mieszkał w domu, to miała to w , mąż jak miał 16 lat, to zaczął pracować żeby mieć na buty i obiadu w domu też rzadko kiedy uświadczył i się żywił w mlecznym barze), to jej powiedział, żeby przestała dzwonić i żeby się odp***doliła, botak źle jak u niej, to mu już nigdy w życiu nie będzie.
Także myśmy się tak naprawdę już dawno od nich odcięli, ale wiadomość o dziecku bardzo ich pobudziła i życzą nam jak "najlepiej".
Mamy siebie i tyle lat już jesteśmy szczęśliwi, tyle przeszliśmy, że oni nam mogą na ogon naskoczyć. I tobie Kasiu też życzę takiego podejścia.

Moniqac dobrze, że wszystko ok. A byłaś na ktg u nas w szpitalu? Tak z ciekawości, to napisz mi proszę, czy musiałaś coś płacić i w ogóle jak tak jechałaś wcześniej między wizytami, to cię kasował jak za normalną wizytę?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:16   #3794
SiLLee
Raczkowanie

moria44 możemy wpisać, najwyżej się zmieni ) (oby nie )

ddaaiissyy hehe glukoza moze az taka straszna nie była ale żeby ja pić codziennie to nieee :P

mimbi nie jestes sama ja tez jeszcze nic nie mam no oprocz pare bodziakow skarpetki i 2 smoczki. Butelek wanienki łozeczka komody nic nie mam jeszcze a wozek niby mam dostac od brata ładny czysty zadbany prawie jak nowka kolor bezowy z białym fajny taki.

Ewesko super że z chłopaki wszystko dobrze a CC to chyba lepiej tak mi sie wydaje jak dla blizniakow Sama jestem blizniaczka i mama to mi mowila ze SN to ciezko by bylo

matallewar fajna i wielkosc chyba w sam raz, też muszę sobie taka torbe kupic. Fajniutki Kotecek

andziot śliczny brzuszek Dziękuje ;*

i w tym masz racje im gorzej jest Tobie tym bardziej sie ludzie ciesze ;/ niestety takie czasy. Tylko zazdrosc. Ach chcialabym zeby bylo tak jak kiedys z cenami z praca mieszkaniem itp dzisiaj mi wujek opowiadal ze po skonczeniu szkoly od razu wyslylali do pracy zalatwili itp mieszkanie tez sie dostalo. a paliwo kosztowalo 1.50 szok a teraz prawie 5zł ;/

anula_81 super ten termometr

Siasiek u mnie lekko pada sniezek, ale zimno jest strasznie brrr ;/ tez sobie dzisiaj kupiłam Oreo i zaraz sobie zjem mmm. smacznego
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:16   #3795
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
U Was też tak pada śnieg? Normalnie jak zimą... Dziecko mi się cieszy a ja wcale!

Idziemy robić fryty
Dietetyczne oczywiście z keczupem i majonezem

W międzyczasie przegryzamy twarde ciasteczka "oreło" (szkoda, że każdy muszę przekręcać bo młody musi polizać....ahh te reklamy)
U nas dwa dni sypało, a dzisiaj piękne słońce , jutro słoneczko będzie u Was
Też dzisiaj jadłam super zdrowe fryty
Stary 2011-02-23, 16:16   #3796
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:

Czu Anulinka, nasz księgowa to jest tu moze dziś ? Albo moze Wy wiecie... bo dostałam PIT, czy moge sobie przychod za 2010 dokładnie podzielić na 12 i bede wiedziała ile dostanę brutto na L-4 ??
To sie tak liczy ?? Bo wiem, ze ma byc srednia za ostatnie 12 msc
Daissy niestety nie za bardzo możesz tak zrobić... jesli teraz pójdziesz na L4 to średnią wyliczą za m-ce luty2010 do styczeń 2011, a jeśli pójdziesz od 1 marca to od miesiąca marzec 2010 do luty 2011... ale o ile dobrze pamiętam, to pisałaś, że teraz miałaś jakies dodatkowe fuszki w styczniu i lutym, więc na Twoim miejscu poszłabym od 1 marca... to już we wtorek, a zawsze do podstawy parę groszy więcej... musisz się zastanowić czy lepszą kaskę miałaś w lutym 2010 czy w lutym 2011... jesli w lutym 2010, to zaczęłabym zwolnienie jeszcze z datą lutową (teraz), a jeśli w lutym 2011, to poczekałabym do wtorku

ps. może ktoś Ci wcześniej odpowiedział ale ja dopiero doczytuje

Edytowane przez Renessme1985
Czas edycji: 2011-02-23 o 16:18
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:18   #3797
SiLLee
Raczkowanie

Łóżeczko to chyba te sobie kupie
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...464445248.html
jejku jaka ja niezdecydowana jestem ;/ jutro napewno znajde inne pojutrze jeszcze inne i tak bede zamawiala nastepne 2 miesiace ;/
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:18   #3798
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Brawo, gratuluję odszkodowania !! SUPER !! Bedzie dla dzidzi na zakupy
Dopytałam w kadrach i własnie powiedziała mi kolezanka, ze nawet dostanę na L-4 ciut ciut więcej aniżeli jak chodze do pracy nie pamietam juz dlaczego, ale będzie wiecej No i dostałam dziś PITka a małż wczoraj. Zrobił PIT i jeszcze Skarbówka złotówke nam wisi Straaaasznie się ciesze, że skutecznie meżowi zaniżyłam zarobki Opłaca rozliczać sie razem

Jak się czujesz? Dawno Cie nie było tzn ze 2 dni jakoś ;>
Dziękuję, całkiem dobrze. Tylko trochę brzuch mnie ciągnie, ale pewnie daltego, że rośniemy z Pepe
Mam teraz bardzo dużo pracy, a nasze mieszkanie wygląda jak małe biuro rachunkowe. Cieszę się, bo będzie kasa dla Pepe, mój TŻ też na L4 robi fuchy, bo pracodawca dalej ociąga się z wypłatą.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:19   #3799
anula_81
Zakorzenienie

ja sie musze powoli zaczac ogarniac bo kolo 17-stej moj TZ przyjdzie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

najwazniejsze, ze na KTG wszystko w porzadku i sie uspokoilas
Cytat:
Ale nie ma co narzekać, bo wiadomo "wszędzie dobrze, gdzie nas nie kremu na rozstępy.
no wlasnie tak mialam nadzieje, ze to cos w rodzaju polskiej fridy
w termometrze jestem zakochana, caly czas sie na niego gapie
nie mowcie ze wode mineralna wielka wsadzaja do takich reklamowek i jeszcze ciezarnej kaza dzwigac!

nie no ja nie moge narzekac, z tych darmowych babyboxow mam juz 2 smoczki aventu, 2 paczki(ponad 120 sztuk) chusteczek tych do wycierania pupki, 2 plyny do kapieli, pelno probek kremow itp, 2 ksiazeczki dla dzidziusia, pieluchy, wkladki laktacyjne itp.
az jestem w szoku, ale wiem, ze pewnie wszystkich probek nei zuzyje, bo chyba nei ma sensu tak dzidzi testowac i co kilka dni zmieniac jej kosmetyki
Cytat:
Anulka, jakie fajowe zakupy !! W tym boxie masz pieluszki ?? I co to za fajowski termometr ? Do mierzenia temp w pokoju czy w wannie ??
no mierzenia i w pokoju i w wodzie)
normalnie szukalam takiego w necie i znalazlam, ale jakos zaden mi sie nie podobal, a ten podbil moje serce
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A to oszuści

My też mamy taką "kochaną duszyczkę" - to brat Tż, .
kazdy ma jakies ewenementy w rodzinie
uwierz mi, jakbym ci opowiedziala kilka historii glownie w mojej mamy rodzinie tez bys padla.
Cytat:
24kasia masz PW

anula - no super pakiecik startowy no a termometr...
nooo i on jest taki mieciutki i szczelny totalnie, bateria ma wystarczyc na minimum 2 lata, dzidzia moze sie nim bawic, brac do buzi(bo jest napisane ze material z ktorego jest wykonany jest totalnie bezpieczny pewnie nie byl wart ceny, ale i tak sie ciesze

przepraszam, ze tak wam tylek zawracam moimi zakupami, ale tak naprawde nie mam sie tu komu pochwalic, moje psiapsioly w PL w czewie maja juz duze dzieci a te z Krakowa o dzieciach jeszcze nie mysla(inny styl zycia) tu w Norwegii w ogole nie mysli sie o dzieciach przed ukonczeniem 35 roku, wiec nie mam sie z kim moja radoscia dzielic
tak sie ciesze ze WAS MAM
Cytat:
Ja sie strasznie cieszę że Was mam
Wczoraj bardzo poruszył mnie post Migotki, że Ona taka smutniutka, samiutka siedzi
Ja aż tak zle nie mam... ale też mi smutno bo nie mam w Krk bliskich kolezanek z ktorymi moge sie spotkac na ploty, małz wraca b. pozno bo ok 19-20 do domu i Wy jestescie mi obecnie najbliższe i aż sie powiem szczerze, że się martwię, że kiedyś nasz babski comber może sie rozwalić tak się już z Wami zżyłam...
no wlasnie o tym pisze Daisyyyy...ja tez nie wiem co bym bez was zrobila
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 ale ladne rzeczy dla dzidziulki, i w koncu cos niebieskiego
to jak czytam o waszych gratis pakach to stwierdzam, ze Norwegia nas rozpieszcza
a co do neibieskich rzeczy to mam sporo bo mam pelno bodziakow i spodenek od kolezanki po chlopcu ale sa tak sliczne i neizniszczone ze zosia na pewno bedzie sie nosic na neibiesko mamusia tez lubi, wiec i coreczka bedzie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:20   #3800
zlosnica22m
Raczkowanie

moria44 dzięki
a ja głupia baba się nasłuchałam, że to takie świetne i każdy mieć powinien i juz bym kupować leciała

co do paczek dla ciężarnych, powiem Wam, że ja w Jeleniej Górze nawet nie słyszałam żeby wodę mineralną rozdawali nie mówiąc już o innych gadżetach. Jedyne co to standardowe paczuszki w szpitalu po porodzie.

A czy któraś z tych stron np. babybox.o przesyła paczki do Polski ?
zlosnica22m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:24   #3801
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ddaaiissyy don't worry, comber się niedługo rozrośnie i będzie trwał i trwał. Przejrzyj sobie odchowalnię i zobacz ile tam wieloletnich wątków Ja myślę, że w miarę upływu czasu będzie tylko lepiej a więzi będą silniejsze, po tych naszych zlotach i wspólnych spacerkach z wózkami
nie patrzyłam jak na przechowalni No to mnie pocieszyłaś

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Daissy niestety nie za bardzo możesz tak zrobić... jesli teraz pójdziesz na L4 to średnią wyliczą za m-ce luty2010 do styczeń 2011, a jeśli pójdziesz od 1 marca to od miesiąca marzec 2010 do luty 2011... ale o ile dobrze pamiętam, to pisałaś, że teraz miałaś jakies dodatkowe fuszki w styczniu i lutym, więc na Twoim miejscu poszłabym od 1 marca... to już we wtorek, a zawsze do podstawy parę groszy więcej... musisz się zastanowić czy lepszą kaskę miałaś w lutym 2010 czy w lutym 2011... jesli w lutym 2010, to zaczęłabym zwolnienie jeszcze z datą lutową (teraz), a jeśli w lutym 2011, to poczekałabym do wtorku

ps. może ktoś Ci wcześniej odpowiedział ale ja dopiero doczytuje
Renessme, fuchę będę miała wypłaconą za wynagrodzenie za marzec.. bo jeszcze nie zdałam wszystkich wniosków, a lista płac juz zrobiona shit... czyli teoretycznie powinnam kiblowac tu do kwietnia ? OMG !

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-23, 16:25   #3802
principessina
Zakorzenienie

Siasiek no u mnie tyle sniegu napadalo, ze musze sniegowce wyjac zeby do sklepu isc

anula_81 no rozpieszczaja rozpieszczaja w tamtym tygodniu widzielismy sie z kolega meza, co przylecial na slub swojego kuzyna, a na stale mieszka w Oslo i ma dwojke slicznych chlopczykow to mowi, ze naprawde socjal dobrze funkcjonuje, no ale tam jest inny pozim zycia i w ogole podejscie ludzi do pracy....
No ja tez jestem tutaj sama i w sumie nie mam komu sie pochwalic rzeczami dla Flawcia, bo podobnie jak Norwezki, Wloszki mysla o ciazy po 35 r.z. Co spotkam jakas znajoma to mowi, ze beda taka mlodziutka mamusia, fajny komplement, bo w Pl to juz stara dupa jestem
Stary 2011-02-23, 16:25   #3803
andziot
Zakorzenienie

o matko
co za ludzie na tym świecie żyją ?????????????????

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:30   #3804
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
sania ja tak czy inaczej mam wskazania do cesarki i jeśli się mała nie pośpieszy to na pewno będę ja miała ale gdyby chciała przed 35 tyg. się wykluć, wtedy wylądowałabym w szpitalu państwowym i byłabym zdana na łaskę lub niełaskę lekarzy a tak jakby była pośladkowo ułożona to większa szansa na CC. Pozostaje mi zaciskać nogi i nie wypuszczać małej jeszcze przez przynajmniej miesiąc
pisalas o Madurowiczu w razie W. Kurde wiem ze nie chcesz ale bylo by fajnie sie spotkac tam razem na porodowce

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Agnieszka M.nic sie nie przejmuj, rodziny sie niestety nie wybiera. Ja mam inne problemy ze swoja, ale tez nie jest latwo, najwazniejsze, to cieszyc sie maluszkami w brzuchu i szczesciem ktore nas spotyka, nie myslec o innych

wklejam wam moje nabytki
pierwsze dwa zdjecia to moj BABYBOX
na trzecim moj cuudny termometr do wody i nie tylko a na ostatnim nabytki dla dzidzi i moje pytanie...to ostatnie to ta frida do noska tak? bo tu sie nazywa nesesuger- czyli oczyszczacz do noska, wiec mysle, ze to to

Załącznik 3770938Załącznik 3770939
Załącznik 3770940Załącznik 3770941
ale super gadzety termometr slodziutki

no ja pojadlam, wiecie ze nie moge wystac przy myciu naczyn nawet tak mnie plecy bola
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:32   #3805
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie patrzyłam jak na przechowalni No to mnie pocieszyłaś
Przechowalnia
Stary 2011-02-23, 16:33   #3806
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Przechowalnia
aa odchowalnia........ o Boziu.... znów byk...
Dziewczonko jak dzis Ci sie spało ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-23, 16:35   #3807
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hey, you

jak mija dzień? Ja jakiś smarkacz jestem, katar się przyczepił. Kicham ciągle i zastanawiam się, co w czasie mojego kichnięcia czuje Hanka.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mary poziomkowa
moja ma identycznie, dzisiaj drugi dzien podrząd miala czkawke o 5 rano
dzieki za slowa otuchy, wszystko sie okaze, ale ja na duzo nie licze jesli chodzi o moja rodzine
Kasieniu, zgrały się z czkawką Co do Rodziny, to najważniejsza jest dla Ciebie NAJBLIŻSZA - mąż i maleństwo

Anula, ja białe rzeczy, typu ręczniki, pościel etc. też gotuję, reszta wg metek

Saniu, dzięki za kciuki misiowe Co do proszków do prania, to zamierzam prać w Dzidziusiu, przepięknie pachną po nim ciuszki. A jakieś bardziej zabrudzone w naszym [też pięknie pachną:P]. Wszelkie alergie, mam nadzieję, nas ominą

Ewesko, super wieści! Zdrowe silne chłopaczki

Matallewar, zaraz wyślę PW do Xanthipe i Zytus, czy Im też pasuje

Mimbi, wydało się A tak poważnie, to jesteś GAPCIO, bo wklejałam, no przecież nie wytrzymałam napięcia Ale TBS nie jest dominującą firmą w mojej łazience, więc nie ma się czym chwalić aż tak Z tymi dzieciowymi, to ja nie wiem. Na moje oko, o po 1 miesiącu, bo na początku to i tak się prawie nic nie stosuje. Składy ładne, więc myślę, że na pierwsze wspólne zakupy z córką możecie pójść w pierwszym miesiącu

Ja nie mam wózka, łóżeczka, materaca, leżaczka, chusty, ale pozostałe mam. RURZOWEJ butelce TT nie byłam w stanie się oprzeć, a wanienke mam w spadku

Mam taki plan, żeby wszystko skompletować do końca marca/początku kwietnia.

A mojej szefowej synek przez pierwszy tydzień spał w wanience, bo urodził się miesiąc za wcześnie, łóżko się dopiero robiło, a wózek mieli lada dzień kupować

Siostra TŻ jakaś mocno roszczeniowa i robi łaskę, więc zrezygnowałabym z jakiejkolwiek darowizny z jej strony. Tym bardziej, że w stanie, o jakim piszesz

Pisałam kiedyś, że moja Przyjacióła dała mi full ciuszków po córce, ślicznych, czystych i dobrych jakościowo, niczego nie chciała z zamian, ale kupiłam Jej perfumy, które bardzo lubi.

NADRABIAM DALEJ!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:36   #3808
Lolka1212
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Ja dziś zalatana od rana i w biegu ciągle.. ale udało mi się nadrobić stronice, które nastukałyście

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
(..)

Przeziebilam sie Zamiast mozgu mam jeden wielki glut (nie budyn, a glut), gardlo mnie boli, nos zapchany. A czeka mnie calodniowa praca przy komputerze, nawet sobie nie poleze w spokoju buuuuu

Czy jestem jedyna osoba na watku, ktora nie ma dla dziecka ani wozka, ani komody, ani lozeczka, ani wanienki, ani butelek???
(...)
Mimbi trzymaj się dzielnie! Pewnie ze cztery dni masz z głowy ale oby szybko minęło i zdrówko wróciło

Nie jesteś jedyna osobą na wątku Ja też wiele rzeczy jeszcze nie mam.. pocieszam się tym, że większość rzeczy mam już wybranych, albo upatrzonych i pozostaje tylko kwestia kupienia.. więc nie załamuję się
Jedyne co straaasznie boję się kupna wózka to jedyna rzecz o której nei mam pojęcia !! Nie wiem co chce, co mi sie podoba.. nic! Jedynie opinie tak z grubsza mam pozbierane.. poza tym leżę w tym temacie!!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
W sumie jak to przeczytalam wszystko, to smiac mi sie zachcialo - dac komus os*rane przescieradlo i jeszcze miec pretensje, ze nie podziekowal szampanem
(..)
Boshe.. co za sytuacje? Wierzyć się nie chce, że takie mecyje i to jeszcze z rodziną! !! A może by tak dać w podzięce os*raną bieliznę

Matall zazdroszczę bryczki dla Edzika!!! Jak wam dobrze..
A.. i kot pierwsza klasa

Cytat:
hejka Kochane,
ja tak na sekundeczke, bo mam urwanie d...py w pracy, spóźniłam sie 2 godziny przez tą glukoze ale musze Wam powiedziec ze była pyyyszna.
Naprawde mogłabym to pić co dzień Piłam ze smakiem (cytryna nie była potrzebna)
Ddaaiissyy dla mnie też glukoza nie była taka zła jak sobie wyobrażałam heh Wypiłam z cytryną, bo od razu poprosiłam o wcisnięcie, ale bez tez pewnie dałabym radę hehe

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry pięknym Paniom
Melduję się - już się bałam ze nowy wątek zaczniecie i będę Was szukać!
AAAAAAA kto to się dopiął do mojego 3-go czerwca? Lolcia ty szalona kobieto i chyba ddaaiissyy o ile się nie mylę Cudnie

Chcę nadmienić iż od 1 marca b.r. ląduję na L4!
Amarcia czyli wspólnie z Ddaaiissyy rodzimy wizażowe trojaczki !!

A.. i dobrze, że od b.r na L4 - ten b.r. to najważniejsza informacja

Cytat:
Ja tak na szybko, zanim nadrobię chciałam uroczyście oznajmić, że mam czkawkę w lewej pachwinie czyli dziecko mi się obróciło - dziś zaczynamy 31 tydzień
No cóż, a ja chciałam aby miednicowo leżała

Moria
masz kobito pomysły! Czkawka w pachwinie

Cytat:
Witam brzuchatki
Ja dziś w końcu nawet się wyspałam , ale niestety pokłociłam się w nocy z Tż o jego chrapanie
(..)
Dziewczonka najważniejsze, że noc twoja!! Oby dzisiejsza też była zaliczona!
Stary 2011-02-23, 16:37   #3809
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
aa odchowalnia........ o Boziu.... znów byk...
Dziewczonko jak dzis Ci sie spało ??
Dzisiaj trochę lepiej kochana, zasnęłam zaraz po położeniu (ok.1), obudziłam się o 3 na siusiu i znowu nie mogłam zasnąc , postanowiłam, że nie będę się męczyc i wzięłam pół tabl. relanium...ale zanim zasnęłam to się pocięłam z Tż o to, że chrapie i mi spac nie daje, on się obraził, że ja go budzę i ...jemu spac nie daje (i tak w kółko)....rano mnie pożegnał słowami "pa wiedźminie"
Stary 2011-02-23, 16:37   #3810
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

no nie !!
moj mąż płaci dodatkowo za ubezpieczenie moje i swoje w firmie w Generali i mi wlasnie zadzwonił ze za urodzenie dziecka należy sie............. zero zł ! Co za chamstwo

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości