Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 16:50   #1381
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

fajny link z promocjami dla dzieci w roznych marketach i datami promocji
http://promobaby.pl

traicionera wiesz co tu juz jedna kolezanka dziewczynie na forum doradzila przewozenie dziecka ze szpitala bez fotelika i dopiero dziewczyny z forum pokazaly jej crashtesty itd. i ona zreflektowala ze ta znajoma jakies glupoty jej opowiadala a tam zakrecona bedzie miec mame twoja coreczka to ciąża w pewnym momencie tak na nas dziala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:52   #1382
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a ja od wczoraj oaza spokoju

Gratulacje to teraz czekamy na konkrety

ale plis napisz jaka to marka, na tej fotce nic nie widze napisy sa zbyt małe

szpital w Wołominie ma bardzo dobre opinie ( ale mi sie zrymowało ) , jesli to twój pierwszy poród, to pewnie nie będzie trwał godzine, tylko zdążysz spokojnie dojechać

ja policzyłam tak zwyczajnie i wychodzi mi, że dzis skończyłas 34 TC czyli jest 34,0 a jutro dopiero będzie 34,1

zęby

jesli chodzi o zakrywanie, to chodzi raczej o mroźne powietrze, bo mamy zime, jak wychodziłam z córcia pod koniec listopada, to zakrylismy teraz tez bym zakryła, bo jest straszny mróz

idę się chyba położyć zdrzemnąc, jest mi dziwnie bardzo spokojnie, mój organizm sie całkiem wyciszył, a jak byłam w toalecie to mam wrażenie, ze mi powolutku czop odchodzi, bo pojawił się gęsty ciągnący śluz, inny niz zwykle
ojć nie zauważyłam tej pomyłki
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:52   #1383
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
szara myszka moja mama ma duzo do powiedzenia ze kupujemy uzywane ciuszki wiec ja zapytalam czy w takim razie ona kupi mi wszytskie ciuszki nowe bo ja nie mam na to tyle pieniedzy bo tak lustereczko pisalo jeden pajac to koszt ok.50 zl moja mama kupila jedna bluze rozmiar na moje oko na ok.1,5 roczne dziecko i buciki rozmiar 20 czyli chyba tez na takie roczne dziecko i od tej pory nic wiecej nie kupila no ale komentowac umie
to moja teściowa skomentowała ciuszki jak oglądała te co kupiliśmy na r.56 - powiedziała że pewnie ich nawet nie ubiore albo straczą na bardzo krótko wiem o tym że na krótko starczą ale co na poczatku dziecko ma gołe chodzić przecież nie przewidze w jakim rozmiarze mały się urodzi wiec ten mały rozmiar też musze miec przygotowany..
to innym razem zadzwoniła się zapytać jaki rozmiar ma kupić bo chiała coś tam kupic dla małego - to mówie że tak do 6mcy lub max 74, bo te większe to zdąże jeszcze nakupić - to kupiła body na 80 i komplet na 18-24 mce to po co się pyta jak i tak wie lepiej..
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:52   #1384
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie macie termometry dla dzieci?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:54   #1385
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja to się zastanawiałam, czemu zęby zakrywać, czy jakoś je może przewiać i się popsuja
oczywiście nie pomyślałam, ze takie dzieciątko zębów nie ma żadnych
hehe mała pomyłka w pisaniu a ile radości dała

o własnie termometru jeszcze nie kupiłam dla boba

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-23 o 16:55
Stary 2011-02-23, 16:56   #1386
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
fajny link z promocjami dla dzieci w roznych marketach i datami promocji
http://promobaby.pl

traicionera wiesz co tu juz jedna kolezanka dziewczynie na forum doradzila przewozenie dziecka ze szpitala bez fotelika i dopiero dziewczyny z forum pokazaly jej crashtesty itd. i ona zreflektowala ze ta znajoma jakies glupoty jej opowiadala a tam zakrecona bedzie miec mame twoja coreczka to ciąża w pewnym momencie tak na nas dziala
ja to teraz do wielu rzeczy podchodzę jakoś bezrefleksyjnie, tzn ze rozpatruje w oderwaniu do realiów i wychodzą z tego głupoty jakieś
ale skoro sama się zapinam zawsze pasami, gdy mam okazje jechać samochodem, to dla mnie logiczne, ze dziecko tez musi być odpowiednio zabezpieczone. Fotelik będzie używany rzadko, bo nie mamy samochodu, ale musi być.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:57   #1387
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja mam mało na rozmiar 56,najwięcej 62 i 68.Dziecko szybko wyrosnie.Poza tym niewiadomo jakie duże będzie

co do rzeczy z lumpów.Ja bielizne typu body i śpiochy kupowałam,ale takie rzeczy jak bluzki czy sopdenki to już mam właśnie statąd.W sklepie jest straszna drożyzna

a co do pytania o rożek czy kocyk,to ja zabieram tylko cienki kocyk.Rożek dają w szpitalu.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:58   #1388
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja to teraz do wielu rzeczy podchodzę jakoś bezrefleksyjnie, tzn ze rozpatruje w oderwaniu do realiów i wychodzą z tego głupoty jakieś
ale skoro sama się zapinam zawsze pasami, gdy mam okazje jechać samochodem, to dla mnie logiczne, ze dziecko tez musi być odpowiednio zabezpieczone. Fotelik będzie używany rzadko, bo nie mamy samochodu, ale musi być.
my tez auta nie mamy ale fotelik kupiliśmy wg mnie to podstawa
Stary 2011-02-23, 17:00   #1389
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
to moja teściowa skomentowała ciuszki jak oglądała te co kupiliśmy na r.56 - powiedziała że pewnie ich nawet nie ubiore albo straczą na bardzo krótko wiem o tym że na krótko starczą ale co na poczatku dziecko ma gołe chodzić przecież nie przewidze w jakim rozmiarze mały się urodzi wiec ten mały rozmiar też musze miec przygotowany..
to innym razem zadzwoniła się zapytać jaki rozmiar ma kupić bo chiała coś tam kupic dla małego - to mówie że tak do 6mcy lub max 74, bo te większe to zdąże jeszcze nakupić - to kupiła body na 80 i komplet na 18-24 mce to po co się pyta jak i tak wie lepiej..
no wlasnie bez sensu najpierw pyta a potem kupuje wedlug wlasnego uznania ja tez mam troche ciuszkow w rozmiarze 56 bo tak jak ty nie znam przeciez wzrostu dziecka po urodzeniu

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-23, 17:03   #1390
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
laseczka współczuję Ci bardzo ... bede mocno trzymała kciuki za jutrzejsze wyniki i żeby tego białka nie było wcale ... głowa do góry kochana... bo jeśli to zatrucie ciążowe to lepiej wiedziec o tym wcześniej i miec tą świadomośc ze robi się to wszystko żeby dzidziuś był zdrowy ... nawet jeśli potrzeba będzie wcześniej rozwiązac ciąże.. to przeciez dla dobra maleństwa...
dziękuję mam nadzieję że wszystko będzie ok

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:05   #1391
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Szara Myszka u mnie na szczęście nic nie mówią na temat kupowania w lumpeksie, mama nawet sama czasem coś wygrzebie. Nasz synek ma większość rzeczy albo z allegro albo z lumpeksów, nowych rzeczy ma dosłownie kilka, no i pewnie trochę dostanie jak będą nas goście odwiedzać. Ostatnio w tesco patrzyłam na taki fajny welurkowy pajacyk, cena mnie szokowała 55 zł :seek:
Moja mama i tż też są za lumpkami. Mama to nawet jak sama pójdzie, to mi coś dla Oli zawsze przyniesie. A tż od momentu jak osobiście wygrzebał kilka cudeniek, to też nie ma nic przeciwko. Tylko teściówka się czepia...,ale mam to w nosie.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:05   #1392
traicionera
Zakorzenienie

Mi moja teściowa od 62 rozmiaru ciuszki kupuje akurat, ale ja się swoja droga zaopatruje. Oczywiście przez alle, bo akurat po lumpkach to już nie mam siły chodzić i u mnie w okolicy jakoś nie przyuważyłam, a w sklepach to drożyzna straszna.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:07   #1393
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
no wlasnie bez sensu najpierw pyta a potem kupuje wedlug wlasnego uznania ja tez mam troche ciuszkow w rozmiarze 56 bo tak jak ty nie znam przeciez wzrostu dziecka po urodzeniu
ja mam sporo na 56 ale wiekszosc z nich jest wieksze od tych 62
Stary 2011-02-23, 17:13   #1394
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja mam sporo na 56 ale wiekszosc z nich jest wieksze od tych 62
masz racje te rozmiary to sa dziwne jeden niby 56 a wiekszy od 62

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-23, 17:15   #1395
Olusiaa_
Zakorzenienie

http://allegro.pl/termometr-elektron...440857603.html
ja myślę o tym
Stary 2011-02-23, 17:18   #1396
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

zjadłam własnie paczkę tiktaków i mały dostał niesamowitego bzika a córka do mnie przyszła i powiedziała że ma fochowy dzień na pytanie dlaczego odpowiedziała że niebo ma fochowy kolor temperatura jest fochowa wiec i ona taka jesteh te dzieci
Stary 2011-02-23, 17:21   #1397
iweczka
Zakorzenienie

szara myszka, nie jesteś sama.....ja też się boje pobytu w szpitalu
nie lubię szpitali, i wątpie że je polubię. ale jakoś te 2-3 dni wytrzymam

eirene, ale zestawów masz na wyjście fiu..fiu...
ja na wyjście jeszcze nie przygotowałam, ale dziś planuję to zrobić.
body długi rekaw
pajacyk welurowy
skarpeteczki
czapeczka
kombinezonik

Teraz prasuję kolejną partię ciuszków i tak przeglądam co zabrać do szpitala...bo jeszcze tego nie spakowałam do torby

niutka, może w końcu coś się ruszy u Ciebie???

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
zjadłam własnie paczkę tiktaków i mały dostał niesamowitego bzika a córka do mnie przyszła i powiedziała że ma fochowy dzień na pytanie dlaczego odpowiedziała że niebo ma fochowy kolor temperatura jest fochowa wiec i ona taka jesteh te dzieci
hehe dobra jest
fochowy dzień
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:23   #1398
87czarna
Zakorzenienie

Olusia my kupiliśmy ten http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../29/1387552944

mam nadzieję,że się sprawdzi

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

niutka ja też tak chcę... Niech już ten zasrany czop odchodzi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:25   #1399
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

ok, dzięki
wpłynęło mi właśnie chorobowe z ZUS-u, więc buszuję po allegro
stanika do karmienia jeszcze szukam, ale sama nie wiem czy rozmiar większy brać...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
poczekaj, TŻ przyleci to Ci pomoże
Stary 2011-02-23, 17:27   #1400
prunelle
Wtajemniczenie

patrycja_22, no i co, no i co?! cały czas trzymam kciuki!

woszczyk, mój mały też niechętnie się w odpukiwanie bawi, sam kopie jak szalony, ale jak ja się włączę, to cisza zapada, przekora taka z niego tylko raz TŻ-owi udało się z nim tak pobawić

jok3r, wzruszyłam się strasznie, widać że jesteś przeszczęśliwa! czekamy na zdjęcia

dogadałam się dziś z prowadzącą ćwiczenia, problemów z nieobecnościami robić nie będzie, uff

zmarzłam potwornie wracając z uczelni, właśnie rozmroziłam się w wannie a teraz zupkę ciepłą robię, mąż ma mi od rodziców przywieźć pierogi

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:29   #1401
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny jutro z samego rana idę na badania.wyniki pewnie będą po 15 a w piątek idę do ginekolog z nimi. mam nadzieje że będzie ok.
czytam w necie ze białko w moczu w 3 trymestrze jest niebezpieczne i opuchlizna (ale tez podwyższone ciśnienie - którego ja na szczęście nie mam mam niskie ciśnienie ) to objawy gestozy tzw. zatrucia ciążowego.
w jednym z tekstów to pisali :
Białkomocz i obrzęki nie znikające po odpoczynku mogą być objawami gestozy tzw. zatrucia ciążowego. Niepokojący poziom białka w moczu to powyżej 0,5 g/l.

mam nadzieję że będzie ok. okaże sie jutro ale już się denerwuję ...
bo jeśli by to było zatrucie to mogą wywoływac poród (cc) tak czytałam w necie jak jedna dziewczyna miała takie cos i wywolywali cc w 30 tygodniu ( na szczescie dzidzius zdrowy i ona tez)
muszę być dobrej mysli ...

Nie wiem czy Ci to pisać czy nie,bo nie chce Cię bez sensownie denerwować i stresować, ale Moja Mama bedąc ze mną w ciąży pod sam koniec była bardzo opuchnięta,miała białko w moczu i do tego wysokie ciśnienie. Jak lekarka ją zobaczyła od razu skierowanie do szpitala, tam po zbiciu jej ciśnienia od razu zrobili cesarkę i wyciągnęli MNIE we własnej osobie 44cm 1,9kg żywej wagi w 38 tyg. ciąży. Byłam taka malutka,bo podobno Mama miała coś z ,łozyskiem, że ono pobierało najwięcej witamin i pokarmu, a mi przekazywało "resztki".Ale to wszystko było 24 lata temu. Mimo wszystko na pewno to sprawdź i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki Kochana.
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:33   #1402
Szara Myszka
Raczkowanie

:conf used: Dziewczyny...co to może być? Leżę sobie z laptopem i czytam forum, no i odczuwam teraz skurcze. Jednak są one jeszcze takie nieregularne, raz mocniejsze raz słabsze. Ale przed chwilą poczułam taki konkretny ból i usłyszałam jakieś takie trzaśnięcia z okolic krocza. Dziwny dźwięk. Miała któraś z Was podobnie???

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com

Edytowane przez Szara Myszka
Czas edycji: 2011-02-23 o 17:37
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:36   #1403
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

no ale kochana, nie podniecaj się tak, to że odchodzi to jeszcze nic moze nie znaczyc, niektórym odchodzi na 2-3 tygodnie przed porodem
dopóki nie poczuję porządnych skurczy, albo nie odejdą mi wody, dopóty wiem, ze jeszcze nie rodzę
ale ... juz zawsze bliżej niz dalej, prawda...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:36   #1404
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ok, dzięki
wpłynęło mi właśnie chorobowe z ZUS-u, więc buszuję po allegro
stanika do karmienia jeszcze szukam, ale sama nie wiem czy rozmiar większy brać...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

poczekaj, TŻ przyleci to Ci pomoże
heh ja z ZUSu będę miec jutro kasiorkę. a teraz buszuje po allegro w poszukiwaniu prezentu dla siebie bo niedługo mam urodzinki no i muszę mężowi podpowiedzieć co chce
Stary 2011-02-23, 17:37   #1405
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dziewczyny, kogo oprócz rodzyneczki byście na allegro poleciły? Chcę kupić większą ilośc rzeczy- termometr, nakładki na piersi, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia itp...
Stary 2011-02-23, 17:37   #1406
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
:conf usedziewczyny...co to może być? Leżę sobie z laptopem i czytam forum, no i odczuwam teraz skurcze. Jednak są one jeszcze takie nieregularne, raz mocniejsze raz słabsze. Ale przed chwilą poczułam taki konkretny ból i usłyszałam jakieś takie trzaśnięcia z okolic krocza. Dziwny dźwięk. Miała któraś z Was podobnie???

trzasnięcia?
wstań, to może Ci wody pociekną
Stary 2011-02-23, 17:38   #1407
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

mi przy pierwszym porodzie to nie odszedł żaden czop, nic takiego sobie nie przypominam tylko chlustły mi wody i siup do szpitala
Stary 2011-02-23, 17:38   #1408
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
heh ja z ZUSu będę miec jutro kasiorkę. a teraz buszuje po allegro w poszukiwaniu prezentu dla siebie bo niedługo mam urodzinki no i muszę mężowi podpowiedzieć co chce
ja też mam niedługo, 4.03
ale prezent już "zamówiłam" haha
Stary 2011-02-23, 17:39   #1409
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
mi przy pierwszym porodzie to nie odszedł żaden czop, nic takiego sobie nie przypominam tylko chlustły mi wody i siup do szpitala

ale ten czop róznie wygląda, może nie zauważyłas, bo mógł ci odchodzić tygodniami jako zagęszczony śluz
Stary 2011-02-23, 17:40   #1410
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
trzasnięcia?
wstań, to może Ci wody pociekną
o właśnie przed tym jak mi wody odeszły tez usłyszałam takie trzaśnięcie i jak wstałam to kałuża sie zrobiła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości