Scent Bar XXIV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 18:38   #871
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXIV

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Wątpię, ma do siebie bardzo duży dystans- zresztą średnio 2 - 3 razy w tyg robi z siebie idiotę
Ale dryndusa nie zniesie?

Cytat:
O żesz. Nietoperze się zleciały???
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 18:47   #872
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Teraz mi wytłumacz jak to wygląda, bo ja nie pamiętam tych czasów

opis z pierwszej ręki :

"- O, ta, wyglądaliśmy naprawdę dobrze - przyznają dziś cinkciarze.

Delikatna krótka skórzana kurtka to był mundurek i znak rozpoznawczy cinkciarza. Brązowa lub czarna. Do tego "peweksowski" szetland lub firmowe polo, obcisłe dżinsy lub sztruksy, też, rzecz jasna, firmowe. No i buty w szpic albo mokasyny z frędzlami. Do tego złota biżuteria, ciemne okulary i "pederastka"."
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 18:48   #873
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
panowie z Europe i wczesny Immortal
Panowie z Europe pod warunkiem ze ubrani jednolicie na czarno, Immortal... może po zmyciu makijażu

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:00   #874
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

moje dziecko wyrobiło sobie kartę pływacką
TERAZ??? a woda była do tego potrzebna???

Cytat:
czyści półglamrockowcy w jajogniotach
Ha! Czytasz moje przekazy podświadomości

Cytat:
a! włąsnie mnie olśniło-skłannosc do lat 80 tych i biegun mydlany moze wskazywac na upodobanie do Depechemodowców -oni mieli taki "wyczyszczony" image
No oczywiście- to jest to! I Billy Idol!

Osoby nadmorskie- bedę w Gdyni 9-13 marca

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:02   #875
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
TERAZ??? a woda była do tego potrzebna???
nom..teraz..na basenie ofkors
Stary 2011-02-23, 19:24   #876
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

czyści półglamrockowcy w jajogniotach
leżem

Cytat:

byłam na zakupach we wiejskim sklepie co skutkuje fasolką po bretońsku i pasztetem w rynience czerwoną oranżadą i mlekiem 3.2%

i weź tu się odchudzaj

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:26   #877
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Ratunku, nie wiem czy nie robię z siebie idioty jakiejś nie wiedząc tego, ale jak to jest z przekazywaniem kluczy do mieszkania? I płaceniem czynszu zanim te klucze dostanę? Może dojść do takiej sytuacji że jestem już właścicielką ale nie mam kluczy i dostępu do mieszkania ale jako właścicielka muszę płacić czynsz???? Nie dopytałam się, nie posprawdzałam wcześniej i teraz już sama nie wiem jak powinno być i czy wszystko jest ok????
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:33   #878
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
byłam na zakupach we wiejskim sklepie co skutkuje fasolką po bretońsku i pasztetem w rynience czerwoną oranżadą i mlekiem 3.2%
i weź tu się odchudzaj
E tam fitness był w postaci spaceru do sklepu wiec odchudzanie zaliczone

Mic: półglamrockowcy w jajogniotach RULEZ!

A ja swoich preferencji zapachowych nie podam bo mi pewnie wyjdzie neandertalski wampir Quazimodo.

kameno: Z tego co ja pamiętam to ja pierw dostałam klucze (w styczniu) a dopiero potem zaczęły lecieć opłaty (w marcu kiedy budynek przeszedł odbiór techniczny), w przypadku nowo kupionego mieszkania.
W przypadku mieszkania używanego: dostaliśmy klucze, weszliśmy, spisaliśmy wszystkie liczniki a wszystko to dnia 1 miesiąca i za ten miesiąc poszły pierwsze opłaty.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2011-02-23 o 19:38
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:35   #879
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Ratunku, nie wiem czy nie robię z siebie idioty jakiejś nie wiedząc tego, ale jak to jest z przekazywaniem kluczy do mieszkania? I płaceniem czynszu zanim te klucze dostanę? Może dojść do takiej sytuacji że jestem już właścicielką ale nie mam kluczy i dostępu do mieszkania ale jako właścicielka muszę płacić czynsz???? Nie dopytałam się, nie posprawdzałam wcześniej i teraz już sama nie wiem jak powinno być i czy wszystko jest ok????
chyba dopiero po wydaniu kluczy do mieszkania zaczynasz płacić czynsz - zapytam jutro specjalistę

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
A ja swoich preferencji zapachowych nie podam bo mi pewnie wyjdzie neandertalski wampir Quazimodo.
dajesz, dajesz!

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:44   #880
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

eeee cheba w momencie przekazania kluczy spisuje się liczniki i zgłasza w odpowiednich instytucjach i one nanoszą zmiany co do właściciela.

edit ale tak chyba się robi w domach, czyli nie pomogę

Cytat:
E tam fitness był w postaci spaceru do sklepu wiec odchudzanie zaliczone
jak bym poszła to faktycznie 6km w tą i 6km nazad, niezły fitnes

pojechałam jednak

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2011-02-23 o 19:46
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:51   #881
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
kameno: Z tego co ja pamiętam to ja pierw dostałam klucze (w styczniu) a dopiero potem zaczęły lecieć opłaty (w marcu kiedy budynek przeszedł odbiór techniczny), w przypadku nowo kupionego mieszkania.
W przypadku mieszkania używanego: dostaliśmy klucze, weszliśmy, spisaliśmy wszystkie liczniki a wszystko to dnia 1 miesiąca i za ten miesiąc poszły pierwsze opłaty.
dzięki co prawda dalej nie rozumiema jak to u mnie będzie.. nie byłam te parę miesięcy temu świadoma że wypłata kredytu tyle trwa a mam zapis w przedwstępnej że wydanie kluczy 3 dni po zapłacie ceny lokalu.. czyli chyba dopiero jak bank zapłaci całość na ich konto? chodzi mi o czas pomiędzy aktem a przekazaniem kluczy, czyli jak rozumiem wypłatą kredytu.. chyba oni powinni płacić, nie?? na logikę?
źle się czuję jak nie wiem takich podstawowych rzeczy....
aaargh

Cytat:
chyba dopiero po wydaniu kluczy do mieszkania zaczynasz płacić czynsz - zapytam jutro specjalistę
będę dźwięczna w piątek akt notarialny i nie wiem co mam mówić/myśleć/itp.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
eeee cheba w momencie przekazania kluczy spisuje się liczniki i zgłasza w odpowiednich instytucjach i one nanoszą zmiany co do właściciela.

edit ale tak chyba się robi w domach, czyli nie pomogę
liczniki gazowe i elektryczne tak ,nie wiem co ze spółdzielnią... hmm, może i też wtedy?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-02-23, 19:53   #882
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
jak bym poszła to faktycznie 6km w tą i 6km nazad, niezły fitnes pojechałam jednak
A to .

Cytat:
dajesz, dajesz!
Eeee ja to lubię: zimne spopielone kadzidło, dymek i spaleniznę, gorzkie zioła, wilgotną piwniczną paczulę (kolejność jest znacząca). I dla: pikanteri cytrusy Kenzo i stare sezonówki Escady.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2011-02-23, 19:54   #883
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

na rynku wtórnym klucze nie mają nic do rzeczy
jak jestes włascicielką wzywasz stolarza, zmieniasz zamki i finito.

spółdzielni nie interesuje czy masz klucze, nie interesuje ich nawet czy jestes włascicielką -ja np dla spółdzielnie nie byłam włascicielką przez pół roku jeszcze . Musiałam wypełnic mnóstwo formularzy po czym nadano mi indywidualny numer konta do dokonywania wpłat czynszu-od tego czasu jestem włascicielka dla spółdzielni.

co do prądu i gazu musisz podpisac nowe umowy o dostawę mediów, ale zeby to zrobic musisz wyrównac konto-czyli pokryc ewentualne niedopłaty. Ew musisz miec protokół zdawczo odbiorczy i zdeklarowany sposób rozliczenia ze starym włascicielem.

Tyle teori ,w praktyce to wychodzi i tak inaczej ...z prądem to sie bujałam nie wiem ile...a zakł energetyvzny słał rozliczenia i wyrównania to do mnie to do starych włascicieli i kazdy cos płacic-do dzis nie mam przekonania ze nas nie wyrypali na sczzescie poprzedni własciciel to moi rodzice wiec jakos sie to dało pozałatwiac

dodam tylko ze jak moi rodzice kupowali to mieszkanie to nie mieli tyle przebojów...ale mi panie wytłumaczyły ze teraz sie przepisy pozmieniały i wszystko jest inaczej.....
Stary 2011-02-23, 19:55   #884
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Gryx

Cytat:
a kiedy je wypuścisz
jakoś na dniach

Cytat:
Mucha nie sprzedana. Dziś po południu wysłałam sms- że wstępnie zapraszam na wystawę 16go marca, gdzie będzie Mucha i inne obrazy.
I znów- brak odpowiedzi. W****iłam się- dzwonię-
"Nie mogę teraz rozmawiać, mam młyn "
"Kiedy mogę zadzwonić, żeby nie przeszkadzać?"
"No błagam cię!"
"Czy doszły moje smsy? Bo nie wiem, dawać muchę na wystawę? "
"Dawać, dawać, tak, smsy doszły, tylko mam tyle spraw na głowie...mama chora"- ziewnięcie
"Rozumiem, w takim razie, życzę zdrowia i zapraszam na wystawę"- choć miałam ochotę powiedzieć- nie przychodź i żadnego obrazka ci nie sprzedam, bo się nie nadajesz
Ech

Ja to bym podczas pierwszej rozmowy, kiedy była zainteresowana Muchą, zapytała konkretnie czy zarezerwować dla niej ten obraz. To by ją trochę zobowiązało do kontaktu w określonym czasie i jasnej decyzji.
A gdyby nie chciała rezerwacji to od razu byłoby wiadome, że nie kupi, nie teraz, nie ten...
Stary 2011-02-23, 19:57   #885
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
dzięki co prawda dalej nie rozumiema jak to u mnie będzie.. nie byłam te parę miesięcy temu świadoma że wypłata kredytu tyle trwa a mam zapis w przedwstępnej że wydanie kluczy 3 dni po zapłacie ceny lokalu.. czyli chyba dopiero jak bank zapłaci całość na ich konto? chodzi mi o czas pomiędzy aktem a przekazaniem kluczy, czyli jak rozumiem wypłatą kredytu.. chyba oni powinni płacić, nie?? na logikę?
źle się czuję jak nie wiem takich podstawowych rzeczy....
aaargh

popatrz na to od strony własciciela-akt notarialny podpisany a pewności ze kasa za mieszkanie spłynie na jego konto zadnej

nie martw sie tymi 3 dniami...martw sie np wyrównaniem gazu za ostatnie 2 lata które przyjdzie za pół roku
Stary 2011-02-23, 19:58   #886
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Eeee ja to lubię: zimne spopielone kadzidło, dymek i spaleniznę, gorzkie zioła, wilgotną piwniczną paczulę (kolejność jest znacząca). I dla: pikanteri cytrusy Kenzo i stare sezonówki Escady.
wyczuwam coś zabalsamowanego

Stary 2011-02-23, 19:59   #887
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

kameno: u mnie było tak ze ja zapłaciłam za lokal w sierpniu 2004, klucze odebrałam styczeń 2005, odbiór techniczny budynku był w marcu 2005 (27 marca) i od 1 kwietnia zaczęłam płacic czynsz.
Do mediów uzyskałam podłączenie 1 stycznia i wraz z 1 rachunkiem przyszło mi "wyrównanie" za to co nie mieszkałam a zużywałam.
Tak było z nowym.

Ze starym było tak ze nikt tam pół roku nie mieszkał wiec media były opłacone i wyzerowane i wprowadzałam się na czysto.
Umowę podpisaliśmy wcześniej (z data przyszłą) ale klucze dostaliśmy na 3-4 dni przed rozpoczęciem miesiąca czynszowego. By mieszkać już w momencie rozpoczęcia miesiąca czynszowego. Czyli u mnie czynsz zaczął sie liczyc w momencie fizucznego zamieszkania (odebrania kluczy).
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:15
Stary 2011-02-23, 20:03   #888
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
kameno: u mnie było tak ze ja zapłaciłam za lokal w sierpniu 2004, klucze odebrałam styczeń 2005, odbiór techniczny budynku był w marcu 2005 (27 marca) i od 1 kwietnia zaczęłam płacic czynsz.
Do mediów uzyskałam podłączenie 1 stycznia i wraz z 1 rachunkiem przyszło mi "wyrównanie" za to co nie mieszkałam a zuzywałam.

ale kamena kupiła chyba uzywane lokum? czy nie?
Stary 2011-02-23, 20:05   #889
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
zanotajsowane

Stary 2011-02-23, 20:06   #890
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
ale kamena kupiła chyba uzywane lokum? czy nie?
Tak, tak doczytałam właśnie
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2011-02-23, 20:12   #891
dzika truskawa

Cytat:
opis z pierwszej ręki :

"- O, ta, wyglądaliśmy naprawdę dobrze - przyznają dziś cinkciarze.

Delikatna krótka skórzana kurtka to był mundurek i znak rozpoznawczy cinkciarza. Brązowa lub czarna. Do tego "peweksowski" szetland lub firmowe polo, obcisłe dżinsy lub sztruksy, też, rzecz jasna, firmowe. No i buty w szpic albo mokasyny z frędzlami. Do tego złota biżuteria, ciemne okulary i "pederastka"."
yyyy, nol fenks

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2011-02-23, 20:12   #892
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kameno, TŻ mówi: zazwyczaj klucze odbiera się kilka dni po zapłaceniu, on umówił się w nowej chacie na ich przekazanie, był przy tym gościu z agencji i spisali oficjalnie stan liczników. Z ich stanem i aktem not. pojechał do gazowni, prądodajni, przepisał umowy na siebie i dalej gazownia będzie się bujać z ewentualnymi wyrównaniami za zeszłe lata i poszukiwaniem poprzedniego właściciela winnego miliony. Aczkolwiek na akcie powinien być nowy adres do korespondencji poprzedniego właściciela i już go sobie złapią.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:13   #893
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
popatrz na to od strony własciciela-akt notarialny podpisany a pewności ze kasa za mieszkanie spłynie na jego konto zadnej

nie martw sie tymi 3 dniami...martw sie np wyrównaniem gazu za ostatnie 2 lata które przyjdzie za pół roku
Polly, ja się nie martwię 3 dniami tylko np 3 miesiącami bo np po takim czasie kasa z kredytu będzie u sprzedających. kto ma płacić czynsz przez te 3 m-ce - oni czy ja?
poza tym co do kasy to prawie połowę mają bezpośrednio ode mnie, wpłata na konto u notariusza podczas aktu, więc niech się wypchają

Cytat:

Ze starym było tak ze nikt tam pół roku nie mieszkał wiec media były opłacone i wyzerowane i wprowadzałam się na czysto.
Umowę podpisaliśmy wcześniej (z data przyszłą) ale klucze dostaliśmy na 3-4 dni przed rozpoczeciem miesieca czynszowego. By mieszkać już w momencie rozpoczęcia miesiąca czynszowego.
w moim przypadku też już nikt tam nie mieszka, więc liczniki stoją. ale co z tym cholernym czynszem?

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-02-23, 20:18   #894
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Ech

Ja to bym podczas pierwszej rozmowy, kiedy była zainteresowana Muchą, zapytała konkretnie czy zarezerwować dla niej ten obraz. To by ją trochę zobowiązało do kontaktu w określonym czasie i jasnej decyzji.
A gdyby nie chciała rezerwacji to od razu byłoby wiadome, że nie kupi, nie teraz, nie ten...
No właśnie- tak będę robić + to , co powiedziała Florens- bo- olśniło mnie- żeby być powaznie traktowaną nie jest konieczne wisieć w poważnych miejscach, ale KONIECZNIE trzeba poważnie rozmawiać o transakcji- konkretnie, bez ściemy, tiu tiu i krępacji.
I tak od dziś zamierzam robić.
więc może bardziej mi się przydało, że nie kupiła tego obrazu- o!

Umówiłam się też z Profesorem na przyszły tydzień i rozmawiałam o wystawie- to nie była ściema.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:20   #895
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Edit:
Ja już się pogubiłam. Zgupialam i nie chce wprowadzać w błąd.

Płaci sie chyba od dnia podpisania aktu notarialnego. A klucze to powinno się w tym dniu już w 100% mieć.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:32
Stary 2011-02-23, 20:25   #896
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly, ja się nie martwię 3 dniami tylko np 3 miesiącami bo np po takim czasie kasa z kredytu będzie u sprzedających. kto ma płacić czynsz przez te 3 m-ce - oni czy ja?
poza tym co do kasy to prawie połowę mają bezpośrednio ode mnie, wpłata na konto u notariusza podczas aktu, więc niech się wypchają

w moim przypadku też już nikt tam nie mieszka, więc liczniki stoją. ale co z tym cholernym czynszem?

ale jak to 3 miesiące?
moi rodzice pojechali w ten sam dzien do banku i kasa była jakos od razu....a moze sie myle...moze to wpłatae własna wtedy robili..w kazdym razie wprowadzilismy sie niemal natychmiast

idz do spółdzielnii zapytaj jak oni to praktykują

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:27
Stary 2011-02-23, 20:29   #897
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kameno, TŻ mówi, że: kasę za czynsz płaci nowy właściciel od dnia podpisania aktu notarialnego, on ów akt podpisał i poleciał pokazać do banku, pod dwóch dniach kasa była już na koncie sprzedającego. No chyba, że ktoś zwleka z poinformowaniem banku to już jego problem, za czynsz płaci ale kluczy ni ma.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:32   #898
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kameno, TŻ mówi, że: kasę za czynsz płaci nowy właściciel od dnia podpisania aktu notarialnego, on ów akt podpisał i poleciał pokazać do banku, pod dwóch dniach kasa była już na koncie sprzedającego. No chyba, że ktoś zwleka z poinformowaniem banku to już jego problem, za czynsz płaci ale kluczy ni ma.

ale włąsnie jak to jest-chyba idzie sie z aktem i dopiero wtedy podpisuje umowę kredytową? tak? a wniosek o kredyt sie składa wczessniej ? czy jak? kiedys wiedzialam a wszystko mi sei zapomniało
Stary 2011-02-23, 20:39   #899
dzika truskawa

Cytat:
No właśnie- tak będę robić + to , co powiedziała Florens- bo- olśniło mnie- żeby być powaznie traktowaną nie jest konieczne wisieć w poważnych miejscach, ale KONIECZNIE trzeba poważnie rozmawiać o transakcji- konkretnie, bez ściemy, tiu tiu i krępacji.
I tak od dziś zamierzam robić.
więc może bardziej mi się przydało, że nie kupiła tego obrazu- o!

Umówiłam się też z Profesorem na przyszły tydzień i rozmawiałam o wystawie- to nie była ściema.

Stary 2011-02-23, 20:42   #900
Maja102
Zakorzenienie

czytam o tych umowach, spóldzielniach, czynszach i jezdem przerażona, bo ja ni huhu nie rozumiem
Cza se chopa z mieszkaniem naleść

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości