|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() A jak leci reklama Espumisanu to zawsze się z głupim uśmiechem na mnie popatrzy.... ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Właśnie, że ja niewiele jem magnezu, 2x w tyg. Także nie ma co na magnez zwalać!! Aha, nie bede Wam już pisać "POSIKAŁAM sie ze śmiechu" tylko "ZAPIERDZIAŁAM się na śmierć" Ide bo se nie radze sama ze sobą ![]() Zaglądne później
|
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() a co do Twojej szefowej to KIJ JEJ W OKO !!!! ![]() Cytat:
![]() już półtora kilograma miłości ![]() twoja stokrotka też będzie mieć wspaniałą mamę Cytat:
ona tymi plastrami cię depiluje ??? i te plastry nakleja Ci na wargi ?????? tam od wewnątrz też ??? (sory że tak bezczelnie pytam, ale nie mam kogo a to właśnie zawsze mnie intrygowało )kurcze chciałabym golić się raz na 6tyg ![]() nie wyjechaliśmy jakoś jeszcze chyba jutro dopiero ruszymy .... widziałam dziś w Pepco fajny zestaw dla Zochny bluzeczka+legginsy i nie kupiłam bo mi się drogo wydawało (29zl) i teraz sobie w twarz pluje bo bluzeczka była cudna, może jutro wyruszę po nią |
|||
|
|
|
#3964 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie na szczescie duzo taniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a szkoda Cytat:
![]() leze w wannie, na koncu mam lusterko i sie wyprezam ![]() slodkie zdjecie ![]() dziekuje slonce Cytat:
![]() ja od 37 tyg pije liscie malin i jem wiesiolka, i moze urodze wczesniej chcialabymCytat:
Cytat:
![]() dzieki andziotku |
||||||||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka1212 te mokasynki malutkie są przecudowne !!!!!!!!!!!!!!
a wiecie co przejrzałam tą DOZ i jaki był mój szok że Vichy płyn micelarny (na zdjęciu ten z promocji 400ml w cenie 200ml) jest za 85zl, a ja kupiłam taki za 42 ![]() to ma być to taniej ????????????? |
|
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
Lolka! jakie śliczne ubranka
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus, cudenka !! Wszystko z 5-10-15 ??? Sa jeszcze jakies promo ?
w pon dostane wypłatkę i od razu tam uderzam ![]() Poszalałas ! kapitalne ciuszkiJaką rozmiarówke brałąs ? Tez macie tak Dziewczynki, ze zakupy dla naszych nienarodzonych Maluszków, cieszą Was bardziej, aniżeli kiedyś dla samej siebie ?? Normalnie nie poznaję siebie pod kątem tej metamorfozy
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Nabyłam też dziś przekochaną maskotkę, szczoteczkę z miękkim włosiem, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, pieluchy i tego typu pierdoły..
A jeszcze jedną turę zdjęć mam Ciuszki w wiekszych rozmiarach - z wyprzedaży, więc grzech było nie wziąć Podoba wam się zestaw świateczny z reniferkiem? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-23 o 22:50 |
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wpadłam się tylko przywitać, bo baaardzo zmęczona jestem... zaraz mężulek wróci z pracy... ja dopiero od rodziców wróciłam i padam... nadrobiłam troszkę, ale reszta jutro gwarno tu dzisiaj ![]() życzę wam dobrej nocki kochane p.s. zapomniałam powiedzieć, że jutro GLUKOZA!!! trzymajcie kciukasy, bym jedno podejście zaliczyła
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-02-23 o 21:24 |
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo zobacz sobie ile kosztuje SVR balsam do ciała tzn xerial 10 - tez 2 x tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
jesli lubisz słodkie, to bedziesz sie po niej oblizywała Tak słodziuśki ulepek : jakby do szklanki wody wsypac z 15 łyzeczek cukru Dasz rade
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Prawda, że super??
![]() Cieszę się wszytskim jak dziecko! Chociaż właśnie mam wrażenie, że moje dziecko, aż tak cieszyć się nie będzie Cytat:
Rozmiary różne, ale już żadnych "56"! Większość to "62" i ""68".. albo na oko, bo rozmiar wydawał się dziwny.. Też i na "74" się pokusiłam ![]() Tak A sobie to już dawno nic nie kupowałam! A wcześniej to bez nowego fatałaszka długo nie wytrzymywałam Mężula mój nie może się nadziwić co mi sie stało, że w mojej szafie taki zastój się zrobił Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-23 o 21:33 |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u mnie to rożnie bywa z akceptacja pierwszego posiłku ![]() uciekam
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o myciu włosów i powiem Wam, że może uznacie mnie za psycholkę, ale myję codziennie rano, kiedy biorę prysznic. Nawet kiedy nigdzie nie wychodzę A dodam, że mam długie, do połowy pleców, a jeszcze niedawno były do pasa prawie Nad wanną byłoby mi ciężko chyba, ale pod prysznicem jest wygodnie i szybko![]() Dorko, ciężko powiedzieć, czy jakaś szuflada tam pasuje. Ja pod łóżeczkiem nie będę mieć niczego i nawet nie myślałam, czy się coś dopasuje. Mogę zobaczyć kiedyś przy okazji w Ikei, albo jeszcze rzucę okiem na stronce ich ![]() I z ciekawości zapytam, ile płacisz za ten wosk? Bo może zdecydowałabym się. W sumie nogi depiluję raz w tygodniu, albo co półtora i jest ok, gładkie są, ale bikini, to trzeba często golarą traktować, a tak miałabym z głowy ![]() Siaaaasieeeek, jakie słodkie zdjęcie! Śliczny ten Twój Czaro Agnieszko, przykro mi z powodu tego zwapnienia, jednak myślę, że jesteś pod dobrą opieką, gdyby jakaś masakra, to na pewno lekarz zacząłby działać. Spokojnie. Mimbi, witam w klubie smarkaczy! Katar jakiś mnie dorwał, innych objawów brak. Zrobiłam masakrę w mieszkaniu, bo zapaliłam kominek i nawaliłam olejku Olbas, niezła siekiera, a ja ledwo czuję ![]() Co do siostry TŻ, to powinnaś ze łzami w oczach rzucić się jej w objęcia, dziękować po stokroć i błagać o więcej okupkanych prześcieradeł i zarzyganych bodziaków ![]() Ddaaiissyy, Twoja szefowa jakaś nieżyciowa! Oczywiście, że badania w czasie pracy masz usprawiedliwione, a jak odrabiać miałabyś, skoro możesz maks 8 h pracować! JĘDZA Dobrze, że masz L4, masz się lenić za 10 osób :P Ale co polecałam? Że basen? Nie, no ja nie ja fitness polecałam ![]() Aguś, super! No i dobrze, że nie czeka Cię zmiana garderoby z dziewczęcej, na chłopięcą Aliczko, padłam na tfasz |
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha, no sikam ze smiechu jak czytam o tej pysznej glukozie, ja sie krzywilam jak nie wiem, chociaz dalam rade spokojnie, ale mine musialam miec nieciekawa bo pani w labku patrzyla z zaciekawieniem
|
||
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak coś kupuje to wtedy jak już muszę, a Zosi ciągle coś wynajdę .... ![]() i jak ją później w to ubieram, to potrafię mężula 15 razy spytać czy nie słodko w tym wygląda i dumna jestem jak paw ![]() (mama mi dziś powiedziała że wybredna się zrobiłam, jeśli chodzi o ciuszki dla Zosi , rośnie mi kobietka mała więc wyglądać musi, no nie choć i tak większość rzeczy ma z promocji i wyprzedaży)Cytat:
na czymś muszą zarabiać ... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka1212
Skąd Wy bierzecie te buciki? Ja też chcę... ![]() andziot w DOZ nie wszystko się opłaca. Trzeba sprawdzać ![]() Ale leki wychodzą nam sporo taniej antropia ![]() Wrzucam pokazowe zdjęcia żyrafkowego łóżeczka Edzika ![]() (specjalnie pościel założyliśmy, żeby ładnie wyglądało )
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, ależ cudeńka!
Rozbrajają mnie czapeczki/ciuszki z uszami Jeszcze do Mamusiek spodziewających się drugiego maluszka ![]() Obawiacie się, jak to będzie, ale Wy już jesteście doświadczone, dacie sobie świetnie radę! A miłość się mnoży, a nie dzieli, więc starczy Wam dla wszystkich Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-02-23 o 21:35 |
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja basen polecalam
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
nooo poziomko, fitness
miałam na mysli, ze b.polecałas aktywność fiz chodzisz dalej ??Lolus,, moj małż tez sie dziwi bo tydzien bez nowego ciuszka albo kremiku to było wrecz niemozliwe a teraz.................... . nic wlasciwie sobie nie kupuje i nawet nie mam ochotyRadości co nie miara z ubierania takiego Maleństwa Faktycznie, jak zaczniemy je już mieć w rączkach i jak będzie mozna stroić jak laleczki i królewiczów... to dopiero będzie fun ![]() Zdjecia dotychczasowych ciuszków, zastąpią ciuszki.. ale na dzidziusiach
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, ale ładnie się prezentuje, jestem ciekawa Waszego dziecinnego pokoiku
|
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie byl co 2 tyg i tez myje codziennie rano, jak nie umyje to ma takie brzydkie ze nie ma szans na ulozenie ich
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Mary wiem,że to nie było pyt. do mnie ale się wtrącę
depilacja woskiem samego bikini, np. w Krakowie kosztuje ok 40zł.Jestem po kosmetologii ale szczerze mówiąc, na zajęciach nigdy nie poddałam się depilacji tych okolic... jednak po porodzie zaryzykuję i... się wybiorę do kosmetyczki na depilację bikini ![]() a póki co- jako że któraś z Was polecała krem Veet, muszę go spróbować kupię może jutro
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-02-23 o 21:40 |
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, no już mogę z powrotem na fitness. Naprawdę fajna sprawa. Dorka chyba też zadowolona. Są ćwiczenia na kręgosłup, mięśnie Kegla, na piłce, no a poza tym na pozostałe części ciała, oprócz brzucha. Ostatnio miałam cudowne zakwasy w udach, dała wycisk na nogi. Miałam wizję tego falującego cellulitu, poruszającej się tkanki tłuszczowej, chlapiącej galarety
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
daisy, ja wlasnie zawsze bylam podatna na infekcje, moze to przez ten nie wyciety trzeci migdal
a teraz to juz wogole choroba za choroba mimo,ze wiecznie na ubierana, wszedzie gdzie jade wioze ze soba swoje cieple kapcie, dbam az do przesady o zdrowie i co, i wraz nic dalej choruje, juz mam obrzydzenie do czosnku i dosc tego faszerowania lekami..;( a CO DO SZEFOWEJ TO JEDZA!Lolka nadaje Ci miano krolowej zakupow masz super gust
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale obecnie ma czerwone ściany, trzy regały, komodę, łóżko, stolik, rower i moją siostrę na wyposażeniu Wrzucę na pewno zdjęcia, chociażby i w czerwcu
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
matall ładniutkie tylko czegoś a raczej kogoś mi w nim brakuje
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, no właśnie ja się tak przyzwyczaiłam do mycia codziennie z porannym prysznicem, że to jak mycie zębów
Na szczęście [tfffu!] jakiegoś problemu nie sprawiają, umycie, odżywka i sękju. Suszę tylko, gdy gdzieś wyłażę![]() Catia, dzięki za info! Zapomniałam, że mamy specjalistkę Muszę poszukać czegoś w Wawie, ale tu czasem ceny zaporowe...---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Matall, dacie radę!
|
|
|
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daisy zapomniała, że Ty przecież już w styczniu byłaś na L4... w takim razie podstawę masz już wyliczoną za styczeń 2010-grudzień 2010 Niestety, aby mogli policzyć Ci nową podstawę, to musiałabyś przepracować pełne 3 m-ce, czyli cały luty, cały marzec i cały kwiecień i dopiero od maja mogłabyś iść na zwolnienie... wtedy policzyliby nową podstawę za (m-ce maj 2010-kwiecień 2011). W takim wypadku u Ciebie to już teraz bez znaczenia czy pójdzie na L4 od jutra, czy od 1 marca, bo podstawa i tak będzie ta sama, którą policzyli Ci przy zwolnieniu w styczniu... niestety tak to sobie ZUS wymyślił
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

)

ale nie martwię się, bo - jestem z Wami

Ja też chcę...
Rozbrajają mnie czapeczki/ciuszki z uszami