|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Bardzo rzadko siadam, bo zazwyczaj zdarza mi się niemiła sytuacja.
1. Wielki tłok, nie ma jak nawet się zamienić miejscem. Siedzę z mamą. Pytam starszej pani, czy chce usiąść 'ona, nie siedź dziecko, łatwiej mi stać niż się tak przeciskać'. Na następnym przystanku wsiada kobieta ok. 60. I drze się na cały autobus 'Ty niewychowana gówniaro, nawet nie wstaniesz, nie widzisz, że to starsza kobieta stoi...'. Tamta jej tłumaczyła, mama też, a ta zaczęła pogadankę o kulturze na moim przykładzie, nowi ludzie się dosiadali, a ta ciągle na mnie palcem. 2. Starsi ludzie stali z pół metra za siedzeniem, na którym siedziałam. I znów 'odwraca głowę, żeby nie widzieć, że starsi ludzie stoją'. Ta, bo mam się jak nawiedzona plotkara rozglądać oceniającym wzrokiem po całym tramwaju. Jakby naprawdę chcieli usiąść to by wystarczyło, że by stanęli obok albo poprosili o ustąpienie. 3. Pusty tramwaj. Siadam na trzecim siedzeniu. 'Nie widzisz gówniaro, że to dla chorych?'. Przypominam, że 2 siedzenia z jednej i 3 siedzenia z drugiej strony w ten sposób oznaczone były wolne, a ja jechałam 2 przystanki. A później 'ja jestem nauczycielką' ![]() O i zaobserwowane: kilkuminutowa pogadanka o kulturze nad jakąś dziewczyną, po czym bezpośrednie zapytanie czy jest tępa czy głucha dziewczyna w końcu ze łzami w oczach wstała, na nodze miała gips do kolana. Miny tych pieniaczy bezcenne. Starsi wychodzą z założenia, że młodzi ludzie to okazy zdrowia, ale najgorsze przypadki jakie spotkałam to wcale nie ci najstarsi.Dlatego jak się źle czuję, mam spadek cukru, czy odzywa się moja choroba lokomocyjna, to stoję w bezruchu, bo jak bym miała tak nagle wstać albo słuchać o kulturze, to pewnie bym upadła ;p
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Kulturalnym zachowaniem jest ustąpienie miejsca starszej osobie, kulturalnym zachowaniem jest przepuszczanie kobiety drzwiami pierwszej, taAAAHAHAHAHHAHA powodzenia w komunikacji miejskiej
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Oj ja pamiętam kiedyś sobie usiadłam na miejscu przy kierowcy tam przed tą wielką szybą, akurat wsiadałam przodem i kupiłam karnet, skasowałam bilet i sobie usiadłam zmęczona po pracy słaba i głodna bo nie było kiedy zjeśććććććć no i wsiadła jakaś pani, bez jaj 50-60 lat to dla mnie nie jest stary człowiek. No ale do rzeczy, wsiadła i sobie stała, jechała, stała, jechała. Po prostu. Za to inne wredne babisko postanowiło zabawić się w adwokata i MOŻE PANIENKA USTĄPI PANI MIEJSCA -a może nie iiiiiiii zwraca się do jakiejś obcej pasażerki -gówniarze niewychowani tylko nogi z dupy powyrywać a tej pani co stała zrobiło się bardzo głupio ale bardzo szybko wysiadła ![]() tylko że według mnie zdrowi ludzie się tak nie zachowują, może ta pani bo to właściwie babcia miała jakieś problemy ze sobą, nie wiem. |
|
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś widziałam jak siedząca seniorka podszczypywała chłopaszka w tramwaju, który grzebał w telefonie:
- Pobawić tym możesz się na stojąco! - Ustąp tej pani miejsca! - Jak Cię rodzice wychowali?! Chłopak jak znieczulony.
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-23 o 17:07 |
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo też dziwi mnie nie szanowanie priorytetów innych i ocenianie przez ich pryzmat. To, że jedna osoba usilnie pragnie skończyć liceum ze średnią 5.0, zrobić dwa fakultety i pracować w międzyczasie nie znaczy że inni również muszą mieć takie plany.
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych starszych pań w autobusach (tak pań, bo panowie się dużo kulturalniej zachowują) tyle się już naoglądałam, że bez wahania mogę napisać, że 70% nie grzeszy kulturą. Przykład: Jadę z koleżanką na uczelnię, wsiada baba i wali parasolką po plecach chłopaka z tekstem "No już synek, wstawaj"
Kolejny przykład - chłopak i dziewczyna siedzieli obok siebie (na pojedynczych miejscach w tramwaju) z tymże przodem do drzwi a nie do kierunku jazdy, trzymali się za ręce, chłopak miał trochę wysunięte do przodu nogi, głowę opartą o szybę i zamknięte oczy. Jakaś babka weszła o tramwaju i od progu się drze "Usiądź normalnie", chłopak nic więc baba znowu "Słyszysz co mówię??Siadaj normalnie i nie śpij tutaj" Chłopak ją skutecznie ignorował i w końcu puściła sobie pod nosem wiązankę. Dodam, że miała miejsce siedzące, bo tramwaj był niemalże pusty Albo stoi ci taka i sapie przez ramię, ma miejsce kawałek dalej, ale nie bo ona chce usiąść TUTAJ, bo bliżej do wyjścia albo musi siedzieć po prawo/przodem do kierunku jazdy. Kurde co to koncert życzeń? Siadasz gdzie jest miejsce...Jeszcze jedna historia, ale to już hardcore. Wracamy z koleżanką z rozpoczęcia roku, pełno studentów, większość roześmiana, rozwrzeszczana. Nagle weszła "pani" ok.60 z dwoma szemranymi typami
Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2011-02-23 o 17:56 |
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
N/t miejsc w tramwajach byłam świadkiem boskiej sceny:
Na jednym z przystanków u mnie wsiada masa moherowych kobiet. Jakaś dziewczyna spojrzała na drzwi, zaczęła wstawać, najwyraźniej niewystarczająco szybko, bo jakaś baba zaczęła jej jeszcze na schodkach będąc robić awanturę, właśnie teksty o gówniarzach, wychowaniu itp. Dziewczyna momentalnie z powrotem usiadła i powiedziała 'Nie ma kultury, nie ma siedzenia'. Mina pieniaczki bezcenna ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys moj tramwaj mial na trasie 2 szpitale wiec jezdzilo wiecej staruszkow. Nie bylo tygodnia bez awantury o miejsce Teraz na trasie tramwaju nie ma zadnego szpitala i nawet nie pamietam kiedy byla ostatnio jakas klotnia.Za to w podmiejskim autobusie, ktorym jezdzilam wojny byly niemal dzien w dzien- i to zawsze miedzy staruszkami tam mozna bylo zobaczyc kulture w ich wydaniu. Ludzie nawet nie mogli wysiasc,bo satrszyzna biegla po swoje miejsce. Bitwy na kule nawet sie zdarzaly---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() moim hitem jest babka ok. 60 lat. Wsiadajac do tramwaju rozmawiala przez telefon ( chociaz to powinno sie nazwac raczej darciem ryja ). Ledwo wsiadla i juz nawija do telefonu, ze nikt jej miejsca nie ustapil, ze to same chamy jezdza, wiesz ja nie wiem jak ludzie swoje dzieci wychowuja, tu jest tak duszno, tlum, nie mam sie czego trzymac
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-02-23 o 19:03 |
||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o staruszków w autobusach przeżywałam katorgę kiedy mieszkałam z rodzicami - na trasie do mojego domu były ogródki działkowe więc mniej więcej od marca/kwietnia do września/października kiedy była ładna pogoda cały autobus był załadowany po brzegi staruszkami jadącymi na działkę i to praktycznie każdy, przez cały dzień. Czasami był taki tłok, że nie było jak się ruszyć bo o tym, żeby usiąść można było tylko pomarzyć - jak ktoś spróbował to zaraz miał nad sobą takiego dyszącego w kark staruszka. Potem wracali do domów obładowali siatami z truskawkami, porzeczkami itd, wymieniając się opowieściami jak to kopali ogródki więc pracować jednak mieli siłę ale postać 10 min w autobusie już nie
|
|
|
|
#909 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A na kogoś w ciąży nie wyglądam ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nie przesadzajcie z tymi kosztami utrzymania domu-przecież to wychodzi tylko tyle co podatek+ ogrzewanie-zimą,małego domku -powiedzmy 70m2(sama w takim mieszkam) ,jeśli jest długa (jak w tym roku) to fakt wyjdzie z 2-3 tysiące(węglem,bo gazem to drożej) i wiadomo opłaty takie jak woda ,prąd -ale każdy ma swój licznik( bo w niektórych blokach płaci się chyba jakby wspólnie za to?).Nie musisz sadzić co rok kwiatków jeśli nie trzeba,możesz raz posadzić krzewy i masz z glowy
Utrzymanie małego domku na pewno nie wychodzi drożej niż mieszkania.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2011-02-23 o 20:15 |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Na tamtym wątku osobie pytającej gdzie spotykamy takie staruszki odpowiedziałam- mieszkam w Krakowie, jeżdżę koło Hali Targowej- widzę ich multum. I co najśmieszniejsze mają siłę łazić po placu, gonić biegiem do tramwaju a w tramwaju zaczynać tyrady.
Zawsze staram się ustąpić, chyba że się źle czuję- wtedy żadna siła mnie nie zmusi do wstania- i mam gdzieś czy wtedy jestem wychowana czy nie. Mało tego nic mnie nie irytuje bardziej jeśli tramwaj jest przepełniony a taka babina się rozpycha łokciami, depcze mi po nogach bo jej ciasno. Mi też i się kuźwa nie ruszam wtedy... Mam taką babkę która mieszka w bloku obok, ma ponad 70- zmalowana jak tapeciara, jeden tapir na głowie, buty na koturnie śmiszna czapka- taka jak w tych pierwszych teledyskach Brathanków. I kobita ma zaje**** zajęcie przypieprzanie się do wszystkich- a że dzieci biegają alejkami na placu zabaw, a za głośno się śmieją, a że rysują kredą, bo wodę położyłam na ławce, a dlaczego mam bluzę jak jest gorąco... itp. Masakra- wszystko, naprawdę wszystko jej przeszkadza.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Mnie dziwi, jak można używać podpasek, skoro są tampony
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#914 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() I przyjemność porannego odśnieżania.
|
|
#915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do czasu, aż nie trzeba zrobić generalnych remontów, przeróbek i napraw. Dziwne jest to, że kobiety tak funkcjonuja przez wiele, wiele lat i nie mogą sie zorientować, że podpaska całkowicie zatyka kibelek.
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2011-02-23 o 21:00 |
||||
|
|
|
#916 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- I zamiatanie podwórka akurat wtedy kiedy człowiek ma gości
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) , a są osoby które to komentują. Co komu do tego skoro nikomu tym nie przeszkadzam?
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zawsze dziwilo takie podejscie
sasiad mi przez plot lisci nie rzuca, a sasiadka ma okna pozaslaniane roletami. Jak trafisz na dziwaka to zycia nie bedzie ani w domku ani w bloku.Plus do tego z kim nie rozmawiam to zawsze pada niesmiertelna kwestia "ciaglych remontow" oraz urywajacych sie rynien w bloku nigdy nic sie nie psuje.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-02-23 o 21:38 |
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Większość swojego życia mieszkałam w domu i nie narzekam, natomiast w bloku czuję się średnio. Może akurat trafiłam na świetnych sąsiadów albo odśnieżanie zimą i grabienie liści jesienią mi nie przeszkadzają
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-23 o 21:43 |
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie znam nikogo, kto by chciał dom, większość osób, z którymi rozmawiałam chce ładne duże mieszkanie. Ale pewnie część osób z powodu korków, żeby dojechać na przedmieścia W-wy, to trzeba 1-2h poświęcić.
Ja bym nie chciała, bo w bloku nareperują za mnie, dach mi nie przecieknie, bo nigdy nie wybiorę ostatniego piętra, ale nie to jest powodem - najbardziej się boję włamywacza ![]() Mnie ogólnie ujmując dziwi, że kogoś dziwi, że ja prowadzę taki, a nie inny tryb życia, że lubię to i to. Dajmy na to: o, po co ty na narty jedziesz? nudne i snobistyczne, no ale w ogóle po co?; Jak możesz wstawać o 12?; Opaliłabyś się trochę, jak możesz być taka blada?; Wiesz, ty się nie odżywiaj zdrowo, bo mojemu koledze jak nic sztucznego nie jadł wszystkie włosy wypadły; Trzeba jeść obiad, musisz jeść coś ciepłego. Mam dość, co kogo to obchodzi, niech wyrazi swoją opinię, ale mi nie sugeruje zmiany mojego życia. Kiedyś ustąpiła mi miejsca dziewczyna w moim wieku, to pewnie przez trapezowy płaszcz, nie wiedziałam, czy mam po odmowie udawać, że jestem w ciąży czy co ![]() A innym razem podszedł do mnie facet w garniaku i powiedział: Ty jesteś za mała, żeby jeździć autobusem I hit: ktoś się na mnie spuścił w tramwaju ![]()
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zostaje tylko podjazd. co do lisci- zawsze mozna obsadzic ogrod iglakami. Co kto lubi ![]() tez nie umialabym zyc w bloku. Oby bylo mnie stac na dom w przyszlosci
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
gdybym miała kupę kasy to bym chciała dom, miałabym taką ochrone że ho ho... :d póki co bezpieczniej i bardziej anonimowo czuję się w bloku. wygodnie mi, mam wystarczająco prywatności. chociaż wiemy doskonale że sąsiedzi potrafią uprzykrzyć życie. ale w domu też. zwłaszcza w bliźniaku
blokowiska mają te wady że dziecko nie ma gdzie pobiegać, piesek, nie ma gdzie zaparkować...
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#925 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-02-23 o 22:03 |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
jedno i drugie ma swoje zalety i swoje wady. Miedzy innymi te nieszczesne dojazdy. Ale zapraszam do mnie.... w lato mozna sluchac koncertow swierszczy
na prawde jest cicho.Kurcze zawsze mnie zastanawia jak to jest, ze np. u mnie na osiedlu domkow pas pod droge planuje sie 10m, a na blowkowisku jest droga na jeden samochod (do tego zwezona przez samochody zaparkowane czesciowo na chodniku
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z chodnikami się zgadzam
|
|
|
#928 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to spuscił?? czy to to co mam na mysli????? :conf used:
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
To też mnie trochę dziwi- z jednej strony ludzie garną się do natury i ogródków, a z drugiej jak widze w jednej z podmiejskich wioseczek, ludzie budują duuuże domy z mikroskopijnym ogródkiem a w zasadzie kawałkiem trawnika. I mają okna w okno z sąsiadami z 3 stron.
Jak dla mnie mieszkanie na wsi powinno łączyć się z przestronnym ogrodem, jakimś sadkiem itp.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

dziewczyna w końcu ze łzami w oczach wstała, na nodze miała gips do kolana. Miny tych pieniaczy bezcenne. Starsi wychodzą z założenia, że młodzi ludzie to okazy zdrowia, ale najgorsze przypadki jakie spotkałam to wcale nie ci najstarsi.

Kolejny przykład - chłopak i dziewczyna siedzieli obok siebie (na pojedynczych miejscach w tramwaju) z tymże przodem do drzwi a nie do kierunku jazdy, trzymali się za ręce, chłopak miał trochę wysunięte do przodu nogi, głowę opartą o szybę i zamknięte oczy. Jakaś babka weszła o tramwaju i od progu się drze "Usiądź normalnie", chłopak nic więc baba znowu "Słyszysz co mówię??Siadaj normalnie i nie śpij tutaj"
Chłopak ją skutecznie ignorował i w końcu puściła sobie pod nosem wiązankę. Dodam, że miała miejsce siedzące, bo tramwaj był niemalże pusty 

Teraz na trasie tramwaju nie ma zadnego szpitala i nawet nie pamietam kiedy byla ostatnio jakas klotnia.

A na kogoś w ciąży nie wyglądam 

) , a są osoby które to komentują. Co komu do tego skoro nikomu tym nie przeszkadzam?