Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 10:19   #4051
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Kopniak tu, kopniak tam, nowe zycie w sobie mam. Zycie wyjatkowe - mamusie majowo-czerwcowe..
Bardzo mi się podoba

a przy okazji Dzień dobry Wszystkim

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:19   #4052
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Anula wiesz faceci tak mają. Mają swoje zachcianki, często drogie. Mój też często kupuje jakieś niepotrzebne rzeczy, albo komuś pożycza, bo jego rodzina myśli, ze jak oboje pracujemy to śpimy na kasie, a ja przez to ciągle z czegoś rezygnuje, ciuchów już sobie nie kupuje, a i nie raz nie kupie sobie czegoś dobrego do jedzenia.

Aliczka super tytuł, widzę, ze będzie problem z wyborem

dorkabl u mnie szkoła rodzenia trwa 6 tygodni więc ja niedługo się tam wybiorę, bo mogę nie zdążyć

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:26   #4053
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Dorwał mnie taki katar, że nie czuje smaku i w ogóle niczego nie czuję. Czasami gdzieś tylko przebija zapach Olbas, bo ładuję ostro w kominek

Nie wiem, czy w nocy nie miałam stanu podgorączkowego, bo było mi tak gorąco, że nie wiem.

Co do nowego tytułu, to u mnie weny brak, ale bardzo podoba mi się Anuli tytuł

Narzekacie na TŻ, to ja się dołączam, napiszę w Klubie, co wymyślił, gdzie i w jakim celu pojechał

Poszczułyście mnie tłustym czwartkiem i w sumie pączka do kawy zjadłabym. Na zastępstwo mam croissanty i nutelle, już mój cellulit na udach się cieszy

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Dorko, dzięki za info Domyślam się, że ciężko znaleźć kobitkę, która dobrze się nami zajmie. Będę musiała poczytać opinie.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:36   #4054
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dorwał mnie taki katar, że nie czuje smaku i w ogóle niczego nie czuję. Czasami gdzieś tylko przebija zapach Olbas, bo ładuję ostro w kominek

Nie wiem, czy w nocy nie miałam stanu podgorączkowego, bo było mi tak gorąco, że nie wiem.

Narzekacie na TŻ, to ja się dołączam, napiszę w Klubie, co wymyślił, gdzie i w jakim celu pojechał

Poszczułyście mnie tłustym czwartkiem i w sumie pączka do kawy zjadłabym. Na zastępstwo mam croissanty i nutelle, już mój cellulit na udach się cieszy

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Dorko, dzięki za info Domyślam się, że ciężko znaleźć kobitkę, która dobrze się nami zajmie. Będę musiała poczytać opinie.
Myślę ze metodą prób i błędów. Tobie będzie odpowiadał kto inny mi kto inny

No to ide po serniczek
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:46   #4055
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale mi narobiłyście ochoty na te pączki i słodkości normalnie chyba ruszę swoje cztery litery i zejdę do sklepiku po coś do kawy

Mary, kuruj się
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:53   #4056
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzień Dobry,

Matall - super łóżeczko. Mam takie same, tyle że z szufladą

Renessme - gratuluję udanej wizyty

Daisy - obiecuję odzywać się częściej

Co do mycia włosów - myję, odkąd pamiętam, codziennie. Nie schylam się, zawsze je myję podczas kąpieli.

Gusiagatko - a co to za serek? Wygląda apetycznie. Łatwo dostępny?

Rety, dzisiaj muszę posprzątać w chałupie, a tak mi się nie chce
I obiad zrobić - będzie kalafiorowa i filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. Banalne, ale innego pomysłu nie miałam.

I znowu mnie gardło boli. A Adrian znowu chory.

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-02-24 o 10:54
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:55   #4057
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, no właśnie. Muszę się zdecydować, bo domyślam się, jaka to wygoda!

MoniaK, kuruję się Olbasem i herbatką. Mam nadzieję, że przejdzie JUŻ TERAZ NOW!

vege!
Stary 2011-02-24, 10:59   #4058
moria44
Wtajemniczenie

Ach to za tyyyydzień ale widzę, że już takiego smaka wszystkim narobiłam, że możemy ogłosić nasze prywatne, wątkowe preludium tłusto czwartkowe i ja też pojadę sobie po pączusie

anula, Aliczka – świetne tytułu! Znów będzie ciężki wybór
anula – no tak jak pisze migotka faceci już tak mają, może im jakiejś klepki brakuje w mózgu Mój też czasem kupuje takie rzeczy, że mi się w głowie nie mieści o oszczędności nie dba, o ubezpieczenie nie dba a jak już uzbierał trochę kasy to kupił sobie auto i wypłukał się do zera
Zytus – fajne adidaski Właśnie się zastanawiałam czy duże znaczenie mają takie buty oryginalne dla maluszka, myślę tu o okresie gdy zaczyna chodzić.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:04   #4059
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moria niestety nie tłusty ! Zawsze odliczam dni do niego, zaraz dzień po zakończeniu wcześniejszego hihi Czekam na to święto bardziej jak na wigilię Jakies takies zboczenie
Ale mi się podoba Twoj fotelik...........

dorkabl, bo to jest uzależnienie wizazowe ! ale podoba mi się ono
Zakwasy po aerobiku ? OMG ! To był dla kobiet ciązowych aerobik? Co oni tam z Wami wyprawiali Ile trwały zajęcia ? Nie no... nie umiem sobie wyobrazic tam wosku! Chociaż bardzo bardzo bym chciała, ale brak mi odwagi

Matallewar, no własnie - gdzie kotek model I moria też dawno swojej pięknisi nie prezentowała !!
Princi, a jak Twoje wychowanki ? Dalej na obiadek przychodzą do Ciebie ?

Ale macie Dziewczynki wenę z tymi tytułami ! Ciężki wybór, oba trafne w 100%

Mary, ja też smarkam jak smarkacz jakiś Pani dr kazał mi sobie kropelki do nosa takie dla dzieci nabyc, absolutnie nie wolno zadnych, które obkurczają naczynka.

gusiagatko, dzień doberek Długo siedzisz juz w DE ?

anulka, a nie chcecie mieć z małżem np. wspolnego konta oszczędnosciowego, na które każdy z Was przelewa np po 20% wynagrodzenia i te pieniążki bedą np na Zosiowe zakupki ? Zawsze jest to jakies zdyscyplinowanie.... W koncu to wydatki na Wasze Wspólne dzieciątko ! A nie na Twoje widzi mi się czy ciuszkowe zachcianki dla siebie samej.
U mnie też ciagle są cyrki z kontem, równiez, kazdy z nas ma swoje konto, do tego mamy oszczednosciowe ale przelewamy tak w cały swiat... wiec najczęsciej kazdy rządzi sie swoim kontem. Jedyne z czym mam dobrze, to nie płace absolutnie zadnych rachunków ani rat. Jedynie za moją komorke co msc 160 zeta i tyle.

Agusia, dlaczego nie spałas ?? Nie miałas zadnych podstaw by sie np stresować !

dorka, czyli jak ja teraz bym założyła dz.gosp to jeszcze 90 dni musze pracowac na etacie? Czy 90 dni płacić składki z tytułu prowadzenia dz. gosp a po tym czasie dopiero L-4 we własnej firmie ?
No ta luka prawna daje niesamowite możliwoscci... 6 tys co msc... Nawet jakby to miało byc po 2 tysie to i tak super deal !
I co ZUS się czepia? Muszę mieć jakiś obrót gospodarczy? Wystawiac jakies fakturki cycuś aby sie mnie nie czepili ??
I jeszcze a propos szkoły rodzenia.. bo wedle @ termin mamy ten sam co do dnia, i mnie lekarz powiedział, ze najlepiej abym poszła sobie do szkoły tak marzec/kwiecień bo potem raz że coraz cieplej a dwa brzuszek do brody, może nie ułatwiać gimnastyki. Idz smiało w marcu. Ja zaczynam od 05 kwietnia ale tylko dlatego, ze na 08 marca nie było juz miejsc.

migotka u mnie byłoby na odwrót Wcinałby krokiety a na pulpeciki kreciłby nosem. Ja osobiście z chęcia zjadłabym to co Ty serwujesz Mniaaammmmiii
I jeszcze hot doga zjadłas o raaanyyy miodzio !

Grazin, widze Ty też fanka pączusiów I naleśników... ja równiez Z czym je będziesz dziś jadła ?
Dzwoniłam do mami zeby mi naleśniczki na obiadek jak przyjade do domku ukręciła i pączuszka z mojej ulubionej piekarni zakupiła, tylko nie może kupić wiecej jak 1 nadal oszczędzam się ze słodyczami..... Ze słodkiego to tylko ostatnio płątki czekoloadowe do mleka wcinam albo kakao pije..no albo mineralkę z miodem i cipitrynką A lody leża w zamrażalniku i kwiczą

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:07   #4060
andziot
Zakorzenienie

anula kciukasy za wizytę dzisiejszą,
u nas sytuacja z kasą jest zupełnie inna, oszczędnościowe konto mamy wspólne i tam są pieniądze na wszystko, jak trzeba to bierzemy, każdy z nas ma swoje konto, ale płacimy za różne rzeczy, mężu rchunki, nianię, ja mieszkanie i codzienne wydatki raczej, ale jak komuś zabraknie to uzupełniamy, więc nie ma takich problemów ...

a tytuł nowy SUPEROWY !!!!!!!!!!!

Zytus jakie szpanerskie buciki
dorkabl moja Zosia w ogóle butów nie miała, dokąd nie zaczęła stawać i chodzić, wolałam jej kupić bluzkę
Aliczka88 też tytuł świetny, będę mieć problem z wybraniem
mary mniej przytyjesz jak smaku nie czujesz

ja też dołącze do grona narzekających dziś :
spało mi się okropnie, biodra mnie nawalały w każdej pozycji !!!!!!!!!!!
jeszcze baba ma takie twarde te łóżka

Zosia chodzi i jęczy dziś od rana
meża wysyłam do fryzjera bo wygląda jak "idź stąd"
no i dziś definitywnie wracamy już na dolny śląsk

Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI

narazie starczy
bo muszę z Zosią puzzle układać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:13   #4061
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wow jaka wena podoba mi się 1 i 3
Stary 2011-02-24, 11:17   #4062
anula_81
Zakorzenienie

Ja sie powoli zbieram pod prysznic, trzeba sie ogarnac, skoro wizyta u lekarza dzisiaj.
jakos nie mam humoru, na dworze minus 10 i snieg znowuu snieg! ilez moznaaaa ja chce wiosneee!

co do tytulow widze, ze bardzo tworczo poszlysmy w tej czesci

Cytat:
anula kciukasy za wizytę dzisiejszą,
u nas sytuacja z kasą jest zupełnie inna, oszczędnościowe konto mamy wspólne i tam są pieniądze na wszystko, jak trzeba to bierzemy, każdy z nas ma swoje konto, ale płacimy za różne rzeczy, mężu rchunki, nianię, ja mieszkanie i codzienne wydatki raczej, ale jak komuś zabraknie to uzupełniamy, więc nie ma takich problemów ...
dziekuje Andziotku za kciuki.
my mamy osobne konta, osobne oszczednosciowe i jedno wspolne biezace na ktore co miesiac przelewamy okreslona kwote, i automatycznie sciaga sie kredyt , czynsz i takie tam, z tego konta placimy rachunki i codzienne zycie
ale musze zmusic TZ zeby konto oszczednosciowe zrobic tez wspolne. bo jakby COS SIE STALO to on oszczedzil na samochod a ja na to COS?
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
anulka, a nie chcecie mieć z małżem np. wspolnego konta oszczędnosciowego, na które każdy z Was przelewa np po 20% wynagrodzenia i te pieniążki bedą np na Zosiowe zakupki ? Zawsze jest to jakies zdyscyplinowanie.... W koncu to wydatki na Wasze Wspólne dzieciątko ! A nie na Twoje widzi mi się czy ciuszkowe zachcianki dla siebie samej.
no dokladnie, dlatego musze z nim porozmawiac o tym, ale u nas zawsze ciezko z takimi rozmowami, bo jednak oboje jestesmy nauczeni mega niezaleznosci. nie wiem jak to bedzie na razie wywalczylam kupno nowego auta na maj czerwiec dopiero jak sie Zosia urodzi, tak zwane odroczenie wyroku
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
anula, Aliczka – świetne tytułu! Znów będzie ciężki wybór
anula – no tak jak pisze migotka faceci już tak mają, może im jakiejś klepki brakuje w mózgu Mój też czasem kupuje takie rzeczy, że mi się w głowie nie mieści o oszczędności nie dba, o ubezpieczenie nie dba a jak już uzbierał trochę kasy to kupił sobie auto i wypłukał się do zera .
no wiesz co Moria normalnie tez sie denerwowalam, ale bylo mi to troche bardziej obojetne, bo jednak bylismy tylko we dwojke, teraz boje sie jak to bedzie bo pojawia sie ta mala kruszynka ktora zwojuje nasz swiat i wiem ze ja momentalnie odstawiam swoje egoistyczne potrzeby na bok a facet wiadomo jest facetem i chyba nie potrafi i to mnie martwi.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi narobiłyście ochoty na te pączki i słodkości normalnie chyba ruszę swoje cztery litery i zejdę do sklepiku po coś do kawy

Mary, kuruj się
ja tez chce paczkaaa...a u nas w sklepie nie ma noo......
Cytat:
Dzień dobry!

Dorwał mnie taki katar, że nie czuje smaku i w ogóle niczego nie czuję.
.
kochana to ty sie kuruj, lez i odpoczywaj, taka pogoda, lepiej zeby cie przeziebienie nie rozlozylo. Zaraz zerkne do klubu zobaczyc czy ten twoj TZ tez taki nieodpowiedzialny jak moj
Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Anula wiesz faceci tak mają. Mają swoje zachcianki, często drogie. Mój też często kupuje jakieś niepotrzebne rzeczy, albo komuś pożycza, bo jego rodzina myśli, ze jak oboje pracujemy to śpimy na kasie, a ja przez to ciągle z czegoś rezygnuje, ciuchów już sobie nie kupuje, a i nie raz nie kupie sobie czegoś dobrego do jedzenia.
dokladnie, faceci sa niestety duzymi dziecmi,szkoda ze ja jakos nei umiem sie ztym pogodzic, a moze wtedy byloby mi latwiej'

dziekuje dziewczyny za mile slowa, moze wyolbrzymiam, ale tak juz mam. ide sie depilowac i szykowac, coby pan doktor sie mnei nei wystraszyl

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:20   #4063
migotka03
Zadomowienie

ddaaiissyy ale się uśmiałam, miło mi to słyszeć, bo mój TZ jest bardzo wybredny i bardzo rzadko mówi że coś mu smakowało.

andziot super tytuły

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:23   #4064
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
moria niestety nie tłusty ! Zawsze odliczam dni do niego, zaraz dzień po zakończeniu wcześniejszego hihi Czekam na to święto bardziej jak na wigilię Jakies takies zboczenie
Ale mi się podoba Twoj fotelik...........

dorkabl, bo to jest uzależnienie wizazowe ! ale podoba mi się ono
Zakwasy po aerobiku ? OMG ! To był dla kobiet ciązowych aerobik? Co oni tam z Wami wyprawiali Ile trwały zajęcia ? Nie no... nie umiem sobie wyobrazic tam wosku! Chociaż bardzo bardzo bym chciała, ale brak mi odwagi

Matallewar, no własnie - gdzie kotek model I moria też dawno swojej pięknisi nie prezentowała !!
Princi, a jak Twoje wychowanki ? Dalej na obiadek przychodzą do Ciebie ?

Ale macie Dziewczynki wenę z tymi tytułami ! Ciężki wybór, oba trafne w 100%

Mary, ja też smarkam jak smarkacz jakiś Pani dr kazał mi sobie kropelki do nosa takie dla dzieci nabyc, absolutnie nie wolno zadnych, które obkurczają naczynka.

U mnie też ciagle są cyrki z kontem, równiez, kazdy z nas ma swoje konto, do tego mamy oszczednosciowe ale przelewamy tak w cały swiat... wiec najczęsciej kazdy rządzi sie swoim kontem. Jedyne z czym mam dobrze, to nie płace absolutnie zadnych rachunków ani rat. Jedynie za moją komorke co msc 160 zeta i tyle.

Agusia, dlaczego nie spałas ?? Nie miałas zadnych podstaw by sie np stresować !

dorka, czyli jak ja teraz bym założyła dz.gosp to jeszcze 90 dni musze pracowac na etacie? Czy 90 dni płacić składki z tytułu prowadzenia dz. gosp a po tym czasie dopiero L-4 we własnej firmie ?
No ta luka prawna daje niesamowite możliwoscci... 6 tys co msc... Nawet jakby to miało byc po 2 tysie to i tak super deal !
I co ZUS się czepia? Muszę mieć jakiś obrót gospodarczy? Wystawiac jakies fakturki cycuś aby sie mnie nie czepili ??
I jeszcze a propos szkoły rodzenia.. bo wedle @ termin mamy ten sam co do dnia, i mnie lekarz powiedział, ze najlepiej abym poszła sobie do szkoły tak marzec/kwiecień bo potem raz że coraz cieplej a dwa brzuszek do brody, może nie ułatwiać gimnastyki. Idz smiało w marcu. Ja zaczynam od 05 kwietnia ale tylko dlatego, ze na 08 marca nie było juz miejsc.

migotka u mnie byłoby na odwrót Wcinałby krokiety a na pulpeciki kreciłby nosem. Ja osobiście z chęcia zjadłabym to co Ty serwujesz Mniaaammmmiii
I jeszcze hot doga zjadłas o raaanyyy miodzio !

Grazin, widze Ty też fanka pączusiów I naleśników... ja równiez Z czym je będziesz dziś jadła ?
Dzwoniłam do mami zeby mi naleśniczki na obiadek jak przyjade do domku ukręciła i pączuszka z mojej ulubionej piekarni zakupiła, tylko nie może kupić wiecej jak 1 nadal oszczędzam się ze słodyczami..... Ze słodkiego to tylko ostatnio płątki czekoloadowe do mleka wcinam albo kakao pije..no albo mineralkę z miodem i cipitrynką A lody leża w zamrażalniku i kwiczą
tak, dokładnie. Gdybyś teraz załozyła firme to musisz udowodnić że przez te 90 dni zarobiłas, ale np na opłaty zusowskie lub więcej. Udowadniasz ze Ci się to po prostu biznes opłacił. Czyli trzeba by wyliczyć ile to by było z 6 tys (gdzies ok 3 tyś- tak myśle).
No i pamiętajmy ze biznes łumen nie przysługuje urlop wychowawczy, tylko macieżyński
Stary 2011-02-24, 11:27   #4065
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

dziś szef kuchni poleca naleśniki z serem i dżemem jagodowym.
nie wiem czy próbowałyście tych konfitur z biedronki kosztują chyba 2,99 albo 3,99 nie pamietam. i są smaki truskawkowe jagodowe i wiśniowe. i powiem tak: lepszych nie jadłam!
truskawkowe są z CAŁYMI truskawkami a jagodowe są tak nadziane tymi jagodami ze mmm. normalnie polecam. są to takie konfitury z czarną nakrętką nie pamietam nazwy. ale jak bedziecie w biedronce to prosze zróbcie to dla mnie iu kupcie sobie
Cytat:

narazie starczy
bo muszę z Zosią puzzle układać
pierwszy jest boski oddaję swój głos
Stary 2011-02-24, 11:28   #4066
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, a to ten polski lekarz, prawda?? Koniecznie daj znać jakie wrażenia po spotkaniu. I może jako Rodaczkę potraktuje Cię "łagodniej" i mniej zapłacisz... ehhh te chłopy......... mój tez mysli o zmianie auta i silniku najlepiej 4.2 !! Raz jakie opłaty, dwa ile to żre paliwa.. a do pracy ma raptem 3 km ! Nawet ten silnik sie nie nagrzeje i gdzie tu takie predkosci w PL rozwijać... A drugim halo to konsole i gry... andziotka i gusiagatko tez coś o tym wie i o ile pamietam to jeszcze bodajże Kasi albo Dziewczonki mąż "uzalezniony" od grania

Koniecznie musicie pogadać o tych oszczędnosciach, bo tak jak mówisz -nie bedziecie sie licytować kto co kupi (-ł) Zosi... tak, wiem, ze takie rozmowy są ciężkie. Dla nas też to był problem, bo przed slubem kazdy równiez mega niezależny a tu zonk... I tak nie jest idealnie, ale kompromis trzeba wypracować !!
Mnie do poniedziałkowej pensji zostało 102 zł nie sztuka zaciągac kredytową... wiec musze przezyc

Moria masz racje, zacznijmy świetowac tłusty czwartek od dziś Dobrze mówisz - dać Ci soczku

andziot, gdy przeczytałam Twoje tytuły, to miałam aż gęsia skórkę i łzy w oczach.. to juz tak niedaleko...

KOCHANE PIĄTKOWE DZIEWCZYNY ! dziś next week !! Swietujemy !!

(edit; falstart - dziś czwartek !! )

Wiec gratuluje Czwartkowym Mamuniom

A Paulizia to juz wrociła? Chyba dziś wylatuje do UK ?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-24 o 11:30
Stary 2011-02-24, 11:28   #4067
agus87
Zakorzenienie

daisyy a bo ja wiem
masakra

andziot swietne tytuly
moj taki bez jajeczny

wlasnie sie dowiedzialam, ze za tydzien ide na impreze na wage rangi miasta i ledwo co wlazlam w kiecke
wygladam jak wieloryb
musze pod spod cos dokupic, ala bluzeczke ozdobna
a stanik do karmienia zaloze, bo inny siue nie zmiesci
Stary 2011-02-24, 11:32   #4068
matallewar
Zakorzenienie

dorkabl Kot ma zakaz wstępu, bo jak raz wlezie do środka, to go nie oduczę i będzie mi na małym spał
A tak śpi na mnie

Co do szkoły rodzenia, to podobno i tak zapomnicie Ale warto chodzić, bo coś tam zapamiętacie na pewno
A do samego porodu, to położna powinna przypomnieć np. jak oddychać

My też szkołę mamy darmową, zaczynamy w sobotę

anula My mamy wspólne konto i bardzo mnie to cieszy, bo tż nie panuje nad tym ile i na co wydaje i po tygodniu by nie miał kasy A tak, jak wie, że widzę, na co wydaje, to robi to racjonalnie i większe zakupy konsultuje ze mną.
No i ja z nim też

Tytuł mi się podoba

Zytus Śliczne Przez Was będę chorować na te buciki, a na razie nie mam na nie kasy
A jeszcze moja siostra jak się wyprowadzi, to sporo rzeczy z domu zabierze i będziemy musieli kupić

Aliczka Tytuł I tatuś i mamusia

mary Mój cellulit płacze, bo nie mam w domu nic słodkiego... No, chyba, że liczymy kaszkę manną z owocami z torebki

listopadowa Też myśleliśmy o wersji z szufladą, ale była ponad 100zł droższa, a mebli do pokoju małego mamy wystarczająco, a uznaliśmy, że lepiej za te 100zł (cośtam dołożyć) dokupić regał mały albo coś

Moria Jesteście niemożliwe z tymi pączkami... Słowo daję, przytyłam już 4 kg od kiedy jestem z Wami na wątku, a wcześniej ani jednego

andziot Tytuł z bankructwem bardzo trafny

Ja spałam dobrze, ale tż mnie obudził, że wysłał mi pracę na maila Jakby nie mógł poczekać, aż sama się obudzę.
A było tak fajnie, Drań mnie grzał (śpi koło mnie pod kołdrą, przytulając się

A propos Drania, to właśnie siedzi w wózku, a ja nie mam sumienia go wyrzucać. Będę tego żałować...

Zbieram się chyba do pracy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:34   #4069
dorkabl
Zadomowienie

ddaaiissyy jeszcze chciałam napisać że pamiętałam o tym ze mamy terminy razem, tyle ze jakoś ostatnio pisałaś ze ci sie na wcześniejszy przesunął...smutno mi
Stary 2011-02-24, 11:34   #4070
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Gusiagatko - a co to za serek? Wygląda apetycznie. Łatwo dostępny?
Pyszny, delikatny serek z dodatkiem Milki i czuć w smaku, że to Milka, a nie żadna inna Jadłam z chlebkiem, mój Tż wyjadał łyżeczką
Ja mieszkam w De i pierwszy raz się na niego natknęłam.

Cytat:

W De mieszkam od lipca 2008. Nie jest źle, ale brakuje mi bliskich, rodziny. Jak pracowałam nie odczuwałam tego tak bardzo, ale pocieszam się, że jeszcze trochę i będzie z nami nasze maleństwo

Cytat:

super! Ciężko będzie wybrać

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:36   #4071
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny, ale pospałam obudziłam się o 7.30 jak TZ wychodził z zamiarem, że wstanę, a gdzie tam, obudziłam się o 10.30, ale dobrze mi z tym .
małym się już tak nie przejmuje, za to dziś rano wykazuje aktywność taką, jakby chciała mnie przeprosić , eh... kocham mojego małego gwiazdora .

śniadanko było przepyszneee... łosoś . doczytałam Was i musze lecieć na zakupy i do przychodni się przepisać.
będę później. buziaki.

daisy
0 mówie Ci Szymuś cały Tatuś, gwiazdor .
a ta Twoj pani dyr..... no masakra, wstrętny, durny babsztyl jak można by c tak nieczułym i złośliwym i okropnym? wcale sie nie dziwie, że poleciały Ci łzy, jak miałabym ją ochotę jeszcze opluć!!! ale mi adrenalnizna z rana skoczyła... słuchaj - od razu przyopmniało mi się co pisała anulinka o swojej pracy - nie ma Kochana, mają nas wszystkie w ... nosie - mamy harować jak roboty 24h na dobę i nie ma żadnego docenienia. odpoczywaj na tym L4, choćby już do końca ciąży - nie jest warta żebyś tam wracała.

a sałatka: ryż, tuńczyk, ogórek kiszony (roboty moich rodziców ) jajko, kukurydza, majonezik... pycha .

agus super! i dobrze ułożona .

Kasiu
"a mój cel być kochającą matką" nic więcej - super postawa, mimo trudności - jesteś wielka kladki:.

Kwiatecek
- "mów mi gwiazdor"... co to będzie .

daisy - w klubie jest wątek "numerowy" - masz wstęp do klubu? tam sa nasze tel . ja nawet wczoraj odbyłam b. przyjemną rozmowę z jedną z Was - zupełnie inaczej .
zostawiaj i bierz nasze .

Lolka - ale zakupki a te buciki skąd to?! dawaj zaraz tu namiary . już doczytałam - znowu zrobie nalot na smyka .

a RENIFEREEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEk o nieeeeeeeeee, ahahahahahaha, cudnyyyy!
i te drugie buciki, no nie moge .

antropia za glukozę.

anula za wizytę!!!!! będzie dobrze .

Aga.M my chcemy ten sam x-lander co Ty sobie upatrzyłaś super jest, tylko może weekend obczaimy na żywo i jak się prowadzi.

gusiagatko - wstyd normalnie - nidgy nie była tak aktywny jak przez te 15 min ... a za ten serekkkk - jak ja Cie nie lubieeeeee.

Renesmee
- dobrze że z maleństwem wszystko ok.

migotka
......... dopiero 1.00 a Wy już mi smaka narobiłyście na milke i hot-ddoga nie mogę .

anula
- super tytuł!!!!!!!! wymyśliłam dwa, ale nawet ich nie wrzucam bo Twój wymiata i powala na kolana!

co do TZta - ja myślę, że jak mała wyskoczy to mu się priorytety zmienią, niech się "cieszy" póki co, ale zmieni mu się - na pewno.

ja myślę, że ten tytuł - przesuper z reszta :
na jakiś końcowy wątek - ale trzymajmy go w pamięci - andziot, jakby teraz nie było - dawaj na kwiecień .

tutuł nr 1 też wymiata .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:36   #4072
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
d
truskawkowe są z CAŁYMI truskawkami a jagodowe są tak nadziane tymi jagodami ze mmm. normalnie polecam. są to takie konfitury z czarną nakrętką nie pamietam nazwy. ale jak bedziecie w biedronce to prosze zróbcie to dla mnie iu kupcie sobie
specjalnie pojadę do Biedronki po te konfitury

Przez was musiałam iść po coś słodkiego a że w w sklepie nie było już moich ulubionych pączków to kupiłam placek drożdżowy z owocami, też ujdzie Do tego zrobiłam kawkę (dawno nie piłam takiej zwykłej rozpuszczalnej) i drugie śniadanie zaliczone

Anula, trzymamy kciuki za wizytę
Stary 2011-02-24, 11:36   #4073
dorkabl
Zadomowienie

matallewar tos mi poradziła z tą szkołą rodzenia- cholero ty jedna no!
Pójść pójdziemy, tylko sie bije z myślami czy w marcu czy w kwietniu
Stary 2011-02-24, 11:39   #4074
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
ddaaiissyy jeszcze chciałam napisać że pamiętałam o tym ze mamy terminy razem, tyle ze jakoś ostatnio pisałaś ze ci sie na wcześniejszy przesunął...smutno mi
no wedle USG przesuneło sie na 03 czerwca... ale 06 kwietnia ide na kolejne usg wiec znów cosik moze sie zmienic. Zgodnie z @ mam taki sam termin jak Ty

Grazin, jesli mowimy o tych samych konfiturach to podzielam Twoje zdanie w 100% !
Produkowane masz przez firmę Agros Nova ???
Jakoś na S sie chyba nazywają te konfitury ?
Także mam truskawkowe w lodówce i aż poszłam sobie łyzeczkę zszamac bo są cuuudowne. Nie słodkie i caluskie owocki

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-24, 11:41   #4075
andziot
Zakorzenienie

Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:42   #4076
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
matallewar tos mi poradziła z tą szkołą rodzenia- cholero ty jedna no!
Pójść pójdziemy, tylko sie bije z myślami czy w marcu czy w kwietniu
U mnie jest zasada, że koło 24 tygodnia się zapisujesz i koło 29-30 zaczynasz chodzić
Zajęcia trwają 5 albo 6 tygodni (sobota-niedziela).
Dowiedz się w tej szkole rodzenia, do której chcesz iść ile trwają i kiedy najlepiej się zapisać, jak masz termin na czerwiec

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:45   #4077
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oilatum na przyklad
Dziewczyny, nie zebym byla jakos wyjatkowo do Oilatum uprzedzona, ale pamietajcie o kilku rzeczach:
a) to nie jest jedyny emolient na rynku, a jest najdrozszy - sa jeszcze Oilian, Balneum etc. Musicie poczytac sklady i poszukac w internecie, na KWC
b) rzeczywiscie nawilza i natluszcza, ale nie domywa!!! Wiec i tak bedziecie musialy raczej zaopatrzyc sie w jakies mydelko, chocby Bambino, bo po dwoch dniach poczujecie, ze skora dziecka jest brudna <-- testowalam to na sobie przez wiele miesiecy.
c) rownie dobrze, jesli dziecko nie bedzie mialo jakis szczegolnych problemow ze skora, mozecie do kapieli dodac kilka kropelek zwyklej oliwki. Dziala podobnie.
Wiec skoro nie czuc roznicy, to po co przeplacac?

Cytat:
Lolus, cudenka !! Wszystko z 5-10-15 ??? Sa jeszcze jakies promo ?
w pon dostane wypłatkę i od razu tam uderzam
Poszalałas ! kapitalne ciuszki

Jaką rozmiarówke brałąs ?

Tez macie tak Dziewczynki, ze zakupy dla naszych nienarodzonych Maluszków, cieszą Was bardziej, aniżeli kiedyś dla samej siebie ??
Normalnie nie poznaję siebie pod kątem tej metamorfozy
Lolka cudne ciuchy, cuuudne!!!
A jesli chodzi o ubrania dla siebie, to ja od pol roku nic sobie nie kupilam, no bo i gdzie, ciazowych nie ma juz sensu (naiwnie licze na to, ze schudne i wroce do swoich przedciazowych), a ladnych normalnych to jeszcze nie ma sensu, jak bede w domu siedziec z ulewajacym dzieckiem na klacie.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mary nie szkoda Ci włosów? Mi też byłoby wygodniej myć przy każdym prysznicu, ale właśnie mi szkoda tych moich marnych włochalów.. Podobno dla cebulek nie dobrze tak codziennie je męczyć
Ja tez myje codziennie. Znaczy mylam, jak wychodzilam z domu. A teraz jak siedze na du*pie to myje jak mi sie chce albo codziennie albo co 2 dni. I wlosow mam teraz tyle, ze wygladam jak lew z grzywa. Pewnie po porodzie zupelnie wylysieje.

Cytat:
Czasem zdarzy mi się nie umyć włosów, ale wtedy kucyk/kucyki, bo jakoś źle się czuję z nieumytymi. Nie wiem, jak z przetłuszczaniem, bo nigdy dłużej ich nie przetrzymywałam. Lubię mieć czyste, świeże, pachnące włosy, skóra głowy przecież też się poci, a wszelkie zanieczyszczenia osiadają też na włosach. Dla mnie to zwykła czynność pod prysznicem.
Tez tak masz, ze jak nie umyjesz, to masz wrazenie, ze wszyscy sie gapia na Twoja glowe???

Cytat:
Dzień dobry!

Ja mam pierwszy raz w zyciu taki bol gardla, ze nie pomogl mi nawet Tantum Verde!!! Cala noc nie spalam, nie moge przelykac w ogole, mam w gardle zolto-krwistego giluna, a moj lekarz na urlopie. Ide zrobic sobie mleko z miodem (nienawidze mleka, ale co sie robi dla dziecka) i wracam do lozka. Mam nadzieje, ze to nie angina i chocby sie walilo i palilo to nie dam sobie wcisnac zadnego antybiotyku.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:49   #4078
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Ja dziś byłam na pobraniu krwi (morfologia i HBs) i wiecie co przed chwilą zjadłam...? pysznego pączusia! tak tak

Andziot- widze,że masz wene twórczą to z bankructwem... pobija wszystko

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:51   #4079
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Monia robię dokładnie taką sama sałatke jedynie jeszcze cebulę dodaję
chyba mam dostep do klubu, musze poszukać bo nie pamietam

Gusiagatko, własnie z tym serkiem to tu nam wszystkim narobiłaś smaczka
W Polsce jeszcze nie widziałam takowej philadelphi Ona w ogole do nas doszła z kilkuletnim opoznieniem. W DE jadałam ją juz chyba nie przesadze, jak powiem z kilkanascie lat temu a w PL hmm moze od 4 góra 5 lat mozna ją dostac Poszukam na allegro moze bo brzmi wygląda smakowicie !

Znalazłam !!!!! JEEESSTTT Philadelphia milka

http://allegro.pl/kraft-philadelphia...460629876.html

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-24, 11:53   #4080
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, ja w ogóle nie stosuję kropli, bo nie znoszę, wolę olejek. Ale w aktualnym stanie najchętniej nażarłabym się Aspiryny, ale jak?

Andziot, Nutelle poczułam, może ona jakś lecznicza?

Dobra, zmykam.

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości