|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
łał, super
ale u Was dużo dzieciaczków![]() fajnie u mnie siostra cioteczna jest w ciążyz tp na wrzesień, jedna koleżanka tp dwa tyg przede mną i jedna z tp na lipiec, może ktoś jeszcze dołączy ![]() a wiecie co, moja psiapsiółka kończy w tym roku 30 lat, w marcu i robi imprezkę w klubie tylko dla dziewczyn (chyba) i to będzie 26 marca - dwa tyg. przed moim tp - może się nie rozpakuję wcześniej nie, bo szkoda by mi było takiej fajnej imprezki, tymbardziej, że to ostatnia bez dzidzi
|
|
|
|
#1622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() wow super jej u ciebie to tych dzieciaczków jest dużo super u nas tylko nasz póki co dopiero za jakieś 3-4 lata się zacznie może wysyp ![]() Cytat:
obiecał![]() Cytat:
Cytat:
ja bym bardzo chciała posiedzieć z małym w domku tak do conajmniej skończenia przez niego roczku ale moja mama pracuje tata też, w sierpniu chcemy mieszkanie kupować więc kredyt... no i ja do szkoły chcę iść do też ok 500 zł miesięcznie także nie damy rady z samej pensji tżta. na prywatny żłobek też nas nie będzie raczej stać, nie wiem albo państwowy zostaje u nas dobre opinie ma tylko ciężko się dostać i te choroby... albo nie wiem, firmę internetową otworzę hehe żeby siedzieć w domu Ego_ego super z tą imprezką pewnie idź i się pobaw ![]() ja też teraz w przyszłym tygodniu organizuję baby party takie dla babek samych takie ostatnie spotkanie przed wyjściem małego
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-24 o 12:39 |
||||
|
|
|
#1623 | |||
|
Zadomowienie
|
castia nie martw się APAP raczej nie zaszkodził, dobrze że bóle ci przeszły
Cytat:
![]() chcesz mnie wykończyć rumcajsiku namęczyłam się i trochę mi to zajęło ale jestem łysa jak kolano Cytat:
ja ostatnio jak goliłam się na czuja zostawiłam sobie "wąsa" o którym nie wiedziałam i jak mnie mąż zobaczył to myśłam że nigdy nie skończy się śmiać dziś z lusterkiem żeby mi ginekolog nie zemdlał ze śmiechu ![]() Cytat:
ja niestety jak tylko urodzę zostaje bez kasy ZUS mnie poinformował że nie należy mi się macierzyński i dupa zbita, pod koniec roku chce zrobić kur i zacząć szukać pracy, zobaczymy jak mi pójdzie, boje się tego okresu cholernie, no bo jak w trójkę wyżyć z jednej wypłaty mordka serdeczne gratulacje dla siostry spadam na wizytę więc ładnie proszę o kciukasy żeby wszystko było ok
|
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w firmie muszę do 23 każdego miesiąca dostarczyć takie zwolnienie, żeby było do końca m-ca, bo inaczej mi nie wypłacą za cały m-c, bo nie wiedzą czy przypadkiem nie wrócę (wiadomo, że je informuję, ale potem jest dużo korekt do zus-u, a że pracuję w państwówce, to jest też problem z księgowaniem) i tak za styczeń dostałam np 31 dni x 100zł/dzień = 3100, a w lutym 28 dni x 100zł = 2800 |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() taaa taka abstrakcja artystyczna ![]() asymetria jest teraz w modzie
|
|
#1626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no my zyjemy z jednej pensji i zyc bedziemy nadal dopóki pracy nie znajde bo jestem na bezrobociu, nie jest łatwo tymbardziej ze jeszcze wykonczenie domku mamy na głowie. ale da sie zyc.skromnie ale da we wrzesniu chciałabym isc do pracy o ile jakąś znajdę w tym debilnym kraju trzymam kciuki za wizyte
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ściskam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
u mojej Mamy teraz na rekrutacji pierwsze pytanie brzmiało, czy posiada się małe dzieci, bo nie chcą zatrudniać kogoś kto większość czasu będzie na zwolnieniu na chore dziecko albo coś ![]() Do końca życia by wspominała małemu, że zachciało mu się wychodzić na 30stce ciotki ...
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie zjadłam ogromny kawał kopca kreta i popijam mirindą i chyba muszę się położyć, ale pewnie bym usnęła, a rosół mi się gotuje, ehh muszępoczekać
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem cyz cos organizowac?? bo jak akurta maly 6 zacznie wychodzic....Cytat:
|
||
|
|
|
#1633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja kurcze nie wiem ... co zrobić ... z jednej strony chęć bycia z dzieckiem ... z drugiej życie z jednej wypłaty mi się nie uśmiecha, w końcu się człowiek przyzwyczaił się do pewnego standardu, poza tym praca zawodowa (wg mnie oczywiście) nie pozwala się uwstecznić oczywiście nie myślę o całym wychowawczym ... ale tak np. do roku życia Małej jak już wrócę do pracy to Mała pójdzie do żłobka Cytat:
|
|
#1634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJĘ Cytat:
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrób jakąś domówkę, tak żeby tż nie pił i już jak zaczniesz rodzić to pojedziecie ![]() ja mam w przyszłym roku i to w listopadzie, to synuś już będzie spory
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pół etatu to też bym chciała ![]() niestety ja pracuję na mega etacie
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten nasz kraj jest popieprzony.
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie to sprawa ciąży, ja pracuję w dużym koncernie i niestety na co dzień towarzyszy mi stres i wieczne problemy, które trzeba natychmiast rozwiązać, no i czasami nieludzkie nadgodziny, no ale jakoś pchałam ten wózek do przodu ![]() a odkąd zaszłam w ciążę, nagle poczułam, że wszystko mnie przerasta
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym się zajmujesz w pracy? jeśli można wiedzieć
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Iza! Gratulacje dla siostry! Moja jakoś się nie pali do macierzyństwa. A szkoda. ![]() Odnośnie powrotu do pracy to ja od razu po macierzyńskim i urlopie muszę wracać do pracy, bo teraz to już 4-osobowa rodzinka będzie, a mój małż niestety zarabia bardzo słabo... Tak więc pewnie wrzesień/październik. Tylko pytanie czy będę miała gdzie wrócić? Po pierwszej ciąży nie było to takie proste. Niby pracodawca musi przyjąć po ciąży etc. ale same pewnie wiecie jak to w praktyce wygląda, więc trochę się tego boję. No, ale póki co jestem dobrej myśli. Mik od września idzie do przedszkola, pytanie co z drugim? No, ale mam nadzieję, że jakoś to sobie wszystko poukładamy.A ja dziś zaczynam 36 tc, a tym samym 9 m-c wreszcie!!
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w tej mojej dziurze nie ma porodowki za to mam przychodnie Siemiradzkiego - u nich prowadze ciaze i rodzic tez mysle w Krakowie w Siemiradzkim bylam na dniach otwartych - wrazenie na mnie zrobili niezle i ogolnie pozytywne oczywiscie zachecali aby korzystaj z opieki komercyjnej bo wiadomo ze lepsza ale ja nie mam zamiaru ostatnio kilka kolezanke rodzilo i to w Siemiradzkim wlasnie wiec sie nasuchalam opini i wychodzi ze czesto lepsza opieke mialy te dziewczyny ktore ani poloznej nie oplacaly ani lekarza takze te opinie znajomych przewazyly szale na korzysc Siemiradzkiego ![]() zastanawialam sie jeszcze wczesniej nad porodem na Kopernika ale... tam wyladowalam jak poronilam pierwsza ciaze i najgorszemu wrogowi nie zycze tego co tam przeszlam tylko jedna pani doktor byla mila i delikatna i odnosila sie do mnie jak do czlowieka cala reszta - pielegniarki, polozne, salowe i inni lekarze - totalne zlewnictwo i byle szybciej i co ich obchodzilo co ja przechodze moj TZ nawet sie wydarl na salowa jak juz wieczorem sie okazalo ze po skrobance mnie wypuszcza do domu ale nie ma jeszcze wynikow badan wiec musze czekac - ale skoro mam wyjsc do domu to jesc nic nie dostalam - salowa do niego z tekstem ze trzeba sobie bylo rano w domu przygotowac jakas kanapke moj Paweł już nie wytrzymal i tylko wycedzil przez zęby - ze oczywiscie, trzeba bylo - bo na pewno na dzis mielismy zaplanowane ze poronie i przygotowalismy z tej okazji koszyk piknikowy a drugie niemile przejscie z nimi mialam w 21 tc - zaczelam plamic i strasznie mnie brzuch bolam wiec pojechalismy na ostry dyzur a oni zaczeli mi robic fochy ze czego u nich szukam skoro nie prowadze u nich ciazy wiec dziekuje, z Kopernika nie skorzystam ufff... ale sie rozpisalam ![]() a jesli chodzi o golenie to moj TZ dlugo sie bal i jak cos tylko lusterko mi trzymal ale ostatnio go przekonalam i ogolil mnie maszynka elektryczna - i on sie nie bal ze mnie zatnie (i ja tez) i poszlo duzo szybciej niz normalna zyletka i efekt super
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że u niektórych dziewczyn w rodzinie zapowiada się więcej dzieciaczków. U nas też
. Brat męża spodziewa się maluszka .
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
o już jestem w domu.. nie było tak źle jak myślałam.. kolejki były tyle że wspaniałomyślna kasjerka poprosiła mnie od razu na przód kolejki... ale ludzie mieli miny... bezcenne
.. szczególnie te panie które lubią od dołu do góry wzrokiem pieścić... hehe ja to sobie nawet w duchu mówie .. a patrz sobie.. w sumie jest na cokciuki trzymane wanilia83 ...izabelaa gratulację dla siostry wow trzydziestki.. ja to 33 za dwa tygodnie kończę |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
controllingiem finansowym
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Mirabilka ja w zależności kiedy urodzę, chcę wrócić do pracy we wrześniu bądz pażdzierniku, mam cały urlop zaległy za zeszły rok, bonie zdąrzyłam go spożytkować. no i za ten oczywiście.
jeśli będę karmić to chcę skorzystać ze skrócenia godzin pracy z 8 na 7, a przecież i tak zapłacą za 8. ja na szczęscie mam kilka minut do pracy autem. ale na ten moment nie wyobrażam sobie siedzenia w domu. wydaje mi się że trzeba wrócić do życia. po pół roku akurat. i chyba chcemy wziąć taką panią do opieki, jest na emeryturze i zajmuje się dziećmi od dawna, niesamowita i rezolutna kobitka. na pewno część pracy i tak do domu będę miąłą-bo w ten spoosb sobie dorabiam układając diety. jakos wszytsko trzeba sobie ulożyć. Izunia nic nie mów z tym wykształceniem. Skończyłąm biologię dziennie na uniwerku, potem podyplomowke z pedagogiki, gdybym musiala pracowac w szkole, a potem odkrylam co mnie tak naprawde kreci i zrobiłam podyplomowke z dietetyki. I na prace w szkole nie ma co liczyc, bo te stare nauczycielki poprzechodzily na emeryture i oczywicei etat trzymaja. a jak poszlam no rozmowe to na mnie ci dyrektorzy jak na debila patrzyli czego ja chce a teraz wiem ze nie chce byc nauczycielka , wiem co chce robic, i powoli dochodze do tego etapu spełnieniaIZzabella u Was naprawdę jest wysyp dizeciaczków. U mnie akurat jestem najstarsza z obydwu rodzin, wieć oczekuje takiego wysypu za jakies 5 lat.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-24 o 13:56 |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
ale chyba 9 miesiąc jest od skończonego tygodnia 36 czyli za tydzień zaczniesz 9 miesiąc taki mi się wydaje ![]() Cytat:
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

ale u Was dużo dzieciaczków

dopiero za jakieś 3-4 lata się zacznie może wysyp 
dziś z lusterkiem żeby mi ginekolog nie zemdlał ze śmiechu
ZUS mnie poinformował że nie należy mi się macierzyński i dupa zbita, pod koniec roku chce zrobić kur i zacząć szukać pracy, zobaczymy jak mi pójdzie, boje się tego okresu cholernie, no bo jak w trójkę wyżyć z jednej wypłaty 
i zyc bedziemy nadal dopóki pracy nie znajde bo jestem na bezrobociu, nie jest łatwo tymbardziej ze jeszcze wykonczenie domku mamy na głowie. ale da sie zyc.

u mojej Mamy teraz na rekrutacji pierwsze pytanie brzmiało, czy posiada się małe dzieci, bo nie chcą zatrudniać kogoś kto większość czasu będzie na zwolnieniu na chore dziecko albo coś 

Moja jakoś się nie pali do macierzyństwa.