Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 13:10   #4111
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

http://lifestyle.wp.tv/i,Kontrowersj...=6bd6d#m746105

Gdyby któraś mama chciała obejrzeć ...
Od dentysty już wróciłam, obeszło się tylko na plombowaniu jednego zęba. Jeden jeszcze mam do roboty, ale mam się zgłosić już po porodzie, bo może będzie do rwania...

Wiele z was pisało o podziale finansów - ja mam troszkę inaczej. Mamy jedno konto, którym ja zarządzam. Jeśli mąż potrzebuje czegoś, to musi wcześniej zapowiedzieć się mniej więcej ile. Żyjemy na razie głównie z jego wypłaty i ciężko jest wszystko pogodzić, tym bardziej, że mamy kredyty, ale mąż zmienia pracę, więc wszystko ma się ku lepszemu

Mam też pytanko dla osób, które mają swoją firmę. Czy myślicie o podwyższeniu składki? Ja płacę na razie najniższy możliwy ZUS i zastanawiałam się nad podniesieniem stawki przed porodem, aby uzyskać nieco wyższy zasiłek macierzyński. Nie myślę oczywiście o najwyższej stawce... Może któraś mi coś doradzi... Bo ja strachliwa jestem strasznie jeśli chodzi o te wszystkie przepisy i kontrole...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:11   #4112
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam

Moria wiesz jak głośno krzyk podniosłam rano przeczytawszy Twoje pytanie?!
*****GDZIE MOJE PĄCZKI????!!!!*****
Tż się ubrał i grzecznie ruszył do sklepu, podobno pani się z niego śmiała, że zamówiła na przyszły tydzień 800 szt i na pewno mu wystarczy. Hehe kobieta nie wie, że ja w ciąży
ja nigdy nie przepadałam za pączkami, jadałam je głównie w Tłusty Czwartek no i może poza nim ze 2 na rok
a w ciąży mam jakąś mega fazę na nie, potrafię zjeść i 2 dziennie
a rozumiecie moją rozpacz: w Tłusty Czwartek jestem sama, TŻ ma dyżur i nie kupi mi pączka a ja leżę i sama też sobie nie kupię
już się załamuję

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:14   #4113
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja nigdy nie przepadałam za pączkami, jadałam je głównie w Tłusty Czwartek no i może poza nim ze 2 na rok
a rozumiecie moją rozpacz: w Tłusty Czwartek jestem sama, TŻ ma dyżur i nie kupi mi pączka a ja leżę i sama też sobie nie kupię
już się załamuję
Podaj adres wyślemy pocztą

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:16   #4114
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Siasiek, ta maść 1 o ktorej napisała andziotka jest naprawde genialna ! nieraz sie sprawdziła, daawno temu trza ją było z darów w kosciele kupowac ale teraz chyba juz normalnie w sklepach jest Trzymam mocno kciuki za mamusie, aby goiło się na Niej (bez urazy!) jak na psie - w sensie tak szybciutko i bezproblemowo

Saniu no własnie.. ze nie mieszkamy wszystkie "na kupie" blisko siebie ;( Tez ubolewam. Musze wreszcie do klubu iśc i tel zostawić i wziąć
ja wierze, ze spotkamy sie kiedyś
Przez ten wizaz do domu nie moge wyjechac hihi spakowana juz jestem i w butach siedze a kompa wyłaczyc nie moge
Daj znac jak wozeczek - ale fajne zestawienie kolorków, zazdroszczę Koła oponki.. to ideał Czego chciec wiecej
Zetnij sobie włoski to moze humorek bedziesz miała jeszcze lepszy

antropia, mówilam ze dobra glukozka nie jest zła jakby Ci mało było mam w torebce jeszcze jedną Rozrobię ją w domu i dam rodzicom do spróbowania, chyba łyczka mogę sobie jeszcze gulnąć, nie ?

Płaciłyscie za glukoze ?? A to nie jest na NFZ ?????

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:19   #4115
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Contratubex
Cepam - cebulowa śmierdzi
Czytałam właśnie o tej pierwszej. Według Ciebie która lepsza?
Blizna jest w widocznym miejscu i dlatego fajnie by było gdyby ładnie się zagoiła.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:21   #4116
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Siasiek, ta maść 1 o ktorej napisała andziotka jest naprawde genialna ! nieraz sie sprawdziła, daawno temu trza ją było z darów w kosciele kupowac ale teraz chyba juz normalnie w sklepach jest Trzymam mocno kciuki za mamusie, aby goiło się na Niej (bez urazy!) jak na psie - w sensie tak szybciutko i bezproblemowo

Saniu no własnie.. ze nie mieszkamy wszystkie "na kupie" blisko siebie ;( Tez ubolewam. Musze wreszcie do klubu iśc i tel zostawić i wziąć
ja wierze, ze spotkamy sie kiedyś
Przez ten wizaz do domu nie moge wyjechac hihi spakowana juz jestem i w butach siedze a kompa wyłaczyc nie moge
Daj znac jak wozeczek - ale fajne zestawienie kolorków, zazdroszczę Koła oponki.. to ideał Czego chciec wiecej
Zetnij sobie włoski to moze humorek bedziesz miała jeszcze lepszy

antropia, mówilam ze dobra glukozka nie jest zła jakby Ci mało było mam w torebce jeszcze jedną Rozrobię ją w domu i dam rodzicom do spróbowania, chyba łyczka mogę sobie jeszcze gulnąć, nie ?

Płaciłyscie za glukoze ?? A to nie jest na NFZ ?????
gulnąc jeszcze raz? o zgrozo:P

jest na nfz jak chodzisz do lekarza na nfz...ja chodzę prywatnie a oni nie dają skierowan na nic
Stary 2011-02-24, 13:23   #4117
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
już się załamuję
To współczuję ale może jakaś dobra duszyczka Ci podrzuci...?Albo dzień wcześniej się najeść i też wytrzymasz
Cytat:
Dzięki

It's not about anger
Stary 2011-02-24, 13:23   #4118
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny, ale pospałam obudziłam się o 7.30 jak TZ wychodził z zamiarem, że wstanę, a gdzie tam, obudziłam się o 10.30, ale dobrze mi z tym .
małym się już tak nie przejmuje, za to dziś rano wykazuje aktywność taką, jakby chciała mnie przeprosić , eh... kocham mojego małego gwiazdora .

śniadanko było przepyszneee... łosoś . doczytałam Was i musze lecieć na zakupy i do przychodni się przepisać.
będę później. buziaki.

daisy
0 mówie Ci Szymuś cały Tatuś, gwiazdor .
a ta Twoj pani dyr..... no masakra, wstrętny, durny babsztyl jak można by c tak nieczułym i złośliwym i okropnym? wcale sie nie dziwie, że poleciały Ci łzy, jak miałabym ją ochotę jeszcze opluć!!! ale mi adrenalnizna z rana skoczyła... słuchaj - od razu przyopmniało mi się co pisała anulinka o swojej pracy - nie ma Kochana, mają nas wszystkie w ... nosie - mamy harować jak roboty 24h na dobę i nie ma żadnego docenienia. odpoczywaj na tym L4, choćby już do końca ciąży - nie jest warta żebyś tam wracała.

a sałatka: ryż, tuńczyk, ogórek kiszony (roboty moich rodziców ) jajko, kukurydza, majonezik... pycha .

agus super! i dobrze ułożona .

Kasiu
"a mój cel być kochającą matką" nic więcej - super postawa, mimo trudności - jesteś wielka kladki:.

Kwiatecek
- "mów mi gwiazdor"... co to będzie .

daisy - w klubie jest wątek "numerowy" - masz wstęp do klubu? tam sa nasze tel . ja nawet wczoraj odbyłam b. przyjemną rozmowę z jedną z Was - zupełnie inaczej .
zostawiaj i bierz nasze .

Lolka - ale zakupki a te buciki skąd to?! dawaj zaraz tu namiary . już doczytałam - znowu zrobie nalot na smyka .

a RENIFEREEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEk o nieeeeeeeeee, ahahahahahaha, cudnyyyy!
i te drugie buciki, no nie moge .

antropia za glukozę.

anula za wizytę!!!!! będzie dobrze .

Aga.M my chcemy ten sam x-lander co Ty sobie upatrzyłaś super jest, tylko może weekend obczaimy na żywo i jak się prowadzi.

gusiagatko - wstyd normalnie - nidgy nie była tak aktywny jak przez te 15 min ... a za ten serekkkk - jak ja Cie nie lubieeeeee.

Renesmee
- dobrze że z maleństwem wszystko ok.

migotka
......... dopiero 1.00 a Wy już mi smaka narobiłyście na milke i hot-ddoga nie mogę .

anula
- super tytuł!!!!!!!! wymyśliłam dwa, ale nawet ich nie wrzucam bo Twój wymiata i powala na kolana!

co do TZta - ja myślę, że jak mała wyskoczy to mu się priorytety zmienią, niech się "cieszy" póki co, ale zmieni mu się - na pewno.

ja myślę, że ten tytuł - przesuper z reszta :
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI
na jakiś końcowy wątek - ale trzymajmy go w pamięci - andziot, jakby teraz nie było - dawaj na kwiecień .

tutuł nr 1 też wymiata .

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie zebym byla jakos wyjatkowo do Oilatum uprzedzona, ale pamietajcie o kilku rzeczach:
a) to nie jest jedyny emolient na rynku, a jest najdrozszy - sa jeszcze Oilian, Balneum etc. Musicie poczytac sklady i poszukac w internecie, na KWC
b) rzeczywiscie nawilza i natluszcza, ale nie domywa!!! Wiec i tak bedziecie musialy raczej zaopatrzyc sie w jakies mydelko, chocby Bambino, bo po dwoch dniach poczujecie, ze skora dziecka jest brudna <-- testowalam to na sobie przez wiele miesiecy.
c) rownie dobrze, jesli dziecko nie bedzie mialo jakis szczegolnych problemow ze skora, mozecie do kapieli dodac kilka kropelek zwyklej oliwki. Dziala podobnie.
Wiec skoro nie czuc roznicy, to po co przeplacac?

Lolka cudne ciuchy, cuuudne!!!
A jesli chodzi o ubrania dla siebie, to ja od pol roku nic sobie nie kupilam, no bo i gdzie, ciazowych nie ma juz sensu (naiwnie licze na to, ze schudne i wroce do swoich przedciazowych), a ladnych normalnych to jeszcze nie ma sensu, jak bede w domu siedziec z ulewajacym dzieckiem na klacie.

Ja tez myje codziennie. Znaczy mylam, jak wychodzilam z domu. A teraz jak siedze na du*pie to myje jak mi sie chce albo codziennie albo co 2 dni. I wlosow mam teraz tyle, ze wygladam jak lew z grzywa. Pewnie po porodzie zupelnie wylysieje.

Tez tak masz, ze jak nie umyjesz, to masz wrazenie, ze wszyscy sie gapia na Twoja glowe???

Ja mam pierwszy raz w zyciu taki bol gardla, ze nie pomogl mi nawet Tantum Verde!!! Cala noc nie spalam, nie moge przelykac w ogole, mam w gardle zolto-krwistego giluna, a moj lekarz na urlopie. Ide zrobic sobie mleko z miodem (nienawidze mleka, ale co sie robi dla dziecka) i wracam do lozka. Mam nadzieje, ze to nie angina i chocby sie walilo i palilo to nie dam sobie wcisnac zadnego antybiotyku.
ja wole oilatum, mam go sprawdzonego na sobie, wiec wiem, ze jest dobry
a, ze oilatum nie domywa, hmm:
wiadomo, ze trzeba dzeicko dokladnie wymyc, a sam brud sie nie rozpusci

ja juz po obiedzie, wyysmarowalam krocze i zdycham
Stary 2011-02-24, 13:24   #4119
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam właśnie o tej pierwszej. Według Ciebie która lepsza?
Blizna jest w widocznym miejscu i dlatego fajnie by było gdyby ładnie się zagoiła.
contratubex bardziej skuteczny chyba, ale i droższy
cepam to taka na bazie natury bardziej, tańsza

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:25   #4120
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

aaa kumam ja dzieki ubezpieczniu małza tez nie płaciłam mimo ze byłam prywatnie i jeszcze glukoze za friko dostałam... ale jak pisałam wczesniej ubezpieczenie beznadziejne bo za urodzenia dzidzi dostaniemy ZERO olac... wazene by malutka była zdrowa

Kochane Laleczki.... jade, juz w kurtce nawet jestem. Potem tylko coraz wiekszy tłok na DK-1 bedzie... 125 kilosków przede mna.
Bede teskniła Buziunie w brzuszunie Muuuaaaa

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:25   #4121
amarcia
Wtajemniczenie

Siasiek contratubex. Blizna po cesarce po 4 latach jest praktycznie niewidoczna. Teściowa stosowała ją po zabiegu przy obojczyku i też genialnie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:25   #4122
andziot
Zakorzenienie

siedzę sobie przy kompie
i mała mi tak tyłek wypina że aż macica mi twardnieje przez te jej wygibasy

Stary 2011-02-24, 13:30   #4123
agus87
Zakorzenienie

http://lifestyle.wp.tv/i,Kontrowersj...l?ticaid=6bd6d
Stary 2011-02-24, 13:34   #4124
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Byle by ładnie się zagoiło...może i droga być.
Cytat:

Kochane Laleczki.... jade, juz w kurtce nawet jestem. Potem tylko coraz wiekszy tłok na DK-1 bedzie... 125 kilosków przede mna.
Bede teskniła Buziunie w brzuszunie Muuuaaaa
Jedź ostrożnie i wypoczywaj
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Siasiek contratubex. Blizna po cesarce po 4 latach jest praktycznie niewidoczna. Teściowa stosowała ją po zabiegu przy obojczyku i też genialnie
To super, po wizycie do apteki Szkoda, że ja o niej nie wiedziałam kiedyś...mam bliznę na łydce, na samej kości. Była od kolana do kostki i stygmaty mam też
Cytat:
siedzę sobie przy kompie
i mała mi tak tyłek wypina że aż macica mi twardnieje przez te jej wygibasy
A mój dzisiaj jak nigdy spokojny, ze dwa razy mnie posmyrał i wszystko. Taki dzień to ma chyba raz na dwa, trzy tygodnie.

It's not about anger
Stary 2011-02-24, 13:36   #4125
anula_81
Zakorzenienie

A ja juz gotowa, zaraz sie zbieram choc to blisko, ale ja juz taki czlek, ze zawsze wszedzie musze byc wczesniej, szczegolnie jak sie denerwuje np wizyta u lekarza

nie mam pomyslu na obiad tez niestety, bede musiala jak bede wracac kupic cos na szybko.
Kurcze 3 razy sie balsamem smarowalam, mam taka sucha skore ze nie do wiary na nogach i przedramionach to mam az taka pokrzywke doslownie. juz nei wiem czym mam sie smarowac

bede po wizytce, buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:41   #4126
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A ja juz gotowa, zaraz sie zbieram choc to blisko, ale ja juz taki czlek, ze zawsze wszedzie musze byc wczesniej, szczegolnie jak sie denerwuje np wizyta u lekarza

nie mam pomyslu na obiad tez niestety, bede musiala jak bede wracac kupic cos na szybko.
Kurcze 3 razy sie balsamem smarowalam, mam taka sucha skore ze nie do wiary na nogach i przedramionach to mam az taka pokrzywke doslownie. juz nei wiem czym mam sie smarowac

bede po wizytce, buziale
Stary 2011-02-24, 13:42   #4127
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no ja wróciłam ze spacerku, troche mnie przmroziło, ale musiałam sie przewietrzyć choć ciężko się wybrac było, przy okazji ozałatwiłąm sprawy w mieście no iżeby nie zbić za dużo kalorii tym spacerkiem wstąpiłam do mojej ulubionej cukierni i oto jem
z okazji naszego wątkowego tłustego czwartku ustanowionego przez Morię
pączusia z bitą śmietaną i polewą czekoladową...
ale mówie wam taka PYCHA! mniam mniam:P

narobiłam smaka?:P wredota ze mnie wybaczcie:brzy dal:
Stary 2011-02-24, 13:43   #4128
zosiaaa
Zadomowienie

u mnie dzisiaj na obiad barszcz biały, ale ale...jak byłam w sklepie to kupiłam sobie jeszcze knedle ze śliwkami bo ktoś mi tu w tym tygodniu narobił ochoty

mam pytanie do już będących mamusiami i tych które karmiły, czy wasze cycuchy po karmieniu wróciły do rozmiaru sprzed ciąży????

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:47   #4129
migotka03
Zadomowienie

anula trzymam kciuki

A ja się właśnie dowiedziałam, że TZ musi zostać dłużej w pracy. Wróci pewnie koło 18tej. Co ja będę robic? Nudzę się potwornie.

Właśnie dostałam pączki od teściowej (swojej roboty, bo kupnymi bym pogardziła, nie jem kupnych) . Chyba też myśli ze dzisiaj jest tłusty czwartek

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:47   #4130
bzyczka1
Zakorzenienie

wklejam skan tej karty ruchów płodu, przepraszam ale nei pamiętam która to chciała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0001.jpg (38,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0002.jpg (55,3 KB, 28 załadowań)

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:49   #4131
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Siasiek ja również polecam contratubex. Miałam paskudne blizny po moich operacjach. Jedna po wyrostku z prawej strony i po reszcie brzydka bliznę od pępka prawie do samego dołu Pięknie się zagoiły po tej maści i zrobiły się w kolorze mojej skóry Teraz jak brzuszek rośnie to znów zbrzydły ale maść zdecydowanie polecam.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no ja wróciłam ze spacerku, troche mnie przmroziło, ale musiałam sie przewietrzyć choć ciężko się wybrac było, przy okazji ozałatwiłąm sprawy w mieście no iżeby nie zbić za dużo kalorii tym spacerkiem wstąpiłam do mojej ulubionej cukierni i oto jem

mnie na pewno

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:52   #4132
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

mam pytanie do już będących mamusiami i tych które karmiły, czy wasze cycuchy po karmieniu wróciły do rozmiaru sprzed ciąży????
mi się zmniejszyły i sflaczały

Stary 2011-02-24, 13:53   #4133
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Tż się ubrał i grzecznie ruszył do sklepu, podobno pani się z niego śmiała, że zamówiła na przyszły tydzień 800 szt i na pewno mu wystarczy. Hehe kobieta nie wie, że ja w ciąży

Cytat:
Dzisiaj jadę z mamą na kontrole po operacji, będą jej szwy ściągać brryy...
Znacie jakąś dobrą maść na blizny??
Cepan - ten sam skład co contractubex a kilkakrotnie tańszy - tyle wyczytałam w googlu

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:56   #4134
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
wklejam skan tej karty ruchów płodu, przepraszam ale nei pamiętam która to chciała
ja tez licze wg cardiff

10 ruchow to mam do 10

tez tak macie, ze po zjedzeniu obiadu po godzinie jestescie znow glodne???
Stary 2011-02-24, 13:58   #4135
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

W mieście tam gdzie lody??
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

Noo wróciły tzn były mniejsze niż przed ciążą. Ale przy każdym nadmiarze kilogramów szło mi najpierw w cyce, od razu czułam, że przytyłam
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Siasiek ja również polecam contratubex. Miałam paskudne blizny po moich operacjach. Jedna po wyrostku z prawej strony i po reszcie brzydka bliznę od pępka prawie do samego dołu Pięknie się zagoiły po tej maści i zrobiły się w kolorze mojej skóry Teraz jak brzuszek rośnie to znów zbrzydły ale maść zdecydowanie polecam.
Dziękuję
Teraz już na pewno będę się przy niej upierać.

Dobra dziewczynki uciekam, bo jeszcze młodego muszę ubrać a to już niezła gimnastyka.

A była któraś w tym Realu? jest coś wartego czy raczej nie?

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-02-24 o 14:06
Stary 2011-02-24, 14:06   #4136
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Takiego mi smaka narobiłaś, że będę musiała upolować ten serek

Ja miałam identyczne objawy i niestety była to angina (bakteryjna). Lekarka przepisała antybiotyk - duomox, i słusznie, bo takie zakażenie paciorkowcowe może przynieść więcej szkody niż antybiotyk z tej grupy.
no ja teżmialam anginę i duomox i jak poszłam przerazona do gina czy antybiotyk dziecku nie zagrozi to powiedział ze wiecej szkody wyrządzi angina ktora jest nie leczona, a ponoc ropa nie zejdzie bez antybiotyku.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, miałam pracować, ale jeszcze na jedno się muszę poskarżyć.

A mianowicie któregoś dnia zabiję moją sąsiadkę. U nas w bloku bardzo dobrze niesie się dźwięk, zwłaszcza przez komin. Więc z okapu czasem słyszę, co się dzieje u sąsiadów.
I ta durna baba doprowadza mnie do szału. Albo ma małe dziecko i wydaje takie odgłosy, bo jej się wydaje, że do dziecka nie można normalnie (jakieś łiiii, łaaaaa, łoooo, trochę czasem jak SIMSy mówią, innym razem śpiewa po francusku - a zapewniam, że nie umie, innym razem jakieś dźwięki, których nie potrafię przełożyć na klawiaturę) albo jest nienormalna i trzeba zadzwonić po psychiatrę.
I ona tak może CAŁY DZIEŃ.
A ja nawet nie wiem, w którym mieszkaniu ona mieszka, bo bym poszła i jej zwróciła uwagę, że takie dźwięki są bardzo irytujące...

No, wyżaliłam się.
Nie jestem za tym, żeby do rocznego dziecka mówić np. "Edwardzie, świat jest okrutny, a Ty musisz dorosnąć", ale to, co ona robi przechodzi wszelkie pojęcie...
może skrzycz ją przez okap
jak Ty ją słyszysz to ona Ciebie też musi:P
powiedz "proszę uciszyć tego psa bo mi dziecko nie chce spac!":P
Cytat:
Witam

Dzisiaj jadę z mamą na kontrole po operacji, będą jej szwy ściągać brryy...
Znacie jakąś dobrą maść na blizny??
może idź pani sklepowej owiedz zeby 1000 pączków zamówiła na wszelki wypadek hihi

a co do maści ja kiedyś miałam bliskie spotkanie z łańcuchem od rowera. nie ciekawa rana została takie szramy i stosowałam cepan własnie. i powiem ze rewelacja na świeże blizny na pewno działa bo ja uzywałam ją około 4 miesiace i zeszła mi blizna a była dość głęboka. fakt nie zbyt pięknie pachnie bo cebulowo ale chyba efekt wazniejszy i pare groszy kosztuje około 13zł a jak rana duza to duzo jej zejdzie wiec koszt tez wazny

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja wykazałam zainteresowanie dziękuję

ps. pączek był przepyszny
(to zemsta za tą philadelphie )

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
W mieście tam gdzie lody??
tak Siasiu dokjłądnie!! hihi więc wiesz o czym mówie prawda???
dla mnie to bezapelacyjnie najlepsze pączki w mieście a nawet w województwie;p a mogę coś o tym powiedzieć bo jestem taka pączkowa pani:P
Stary 2011-02-24, 14:08   #4137
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Dziewczyny opowiem wam coś

Wczoraj wyciągnęłam z mojej mamy jak to było jak nas rodziła
Mama nie bardzo chciał mówić, bo bała się, że mnie nastraszy i będę uciekać
Opowiem wam,bo mnie to rozbawiło i na duchu podniosło, że hej

moja mama będąc ze mną w 9 miesiącu jeszcze sobie pracowała w sklepie.
Pewnego dnia pojechała jak zwykle do pracy... dzień jak co dzień tylko ciągle jej się siku chciało Biegała do toalety co 5 min. aż w końcu jej kierowniczka powiedziała, że ma jechać do domu bo tu jeszcze urodzi
mama se myśli,jaka głupia baba, przecież pewnie dziecko na pęcherzu leży i dlatego ciągle biegam do toalety... no ale jak każe to jadę, co się będę przemęczać...odwiózł ja do domu jakiś znajomy...
Przyjechała do domu... patrzy i pogotowie stoi pod domem...mysli cos z babcią...no i rzeczywiście przyjechali do jej babci bo coś tam..ale wszystko się okazało ok...powiedziała mamie czemu juz w domu....to moja babcia mało mysląc zgaduje do sanitariuszy, czy by mamy nie zabrali do szpitala na badanie, bo tak siuku robi co chiwilę
oni stwierdzili,że nie ma problemy...to mama dla świętego spokoju się zebrała, wzięła bilet na autobus spowrotem i pojechała...bez żadnych toreb,koszuli itp. to było po godz 13 :P
o godz 17. 13 trzymała mnie juz na rękach

Z moim bratem było podobnie
Tylko już mieli z tatą autko:P
Ojciec rano wstawał do pracy po 7 i mama wstała sobie na siku i kanapki do pracy by zrobić
jak robiła siku to zauważyła malutka plamkę krwi...
mówi do ojca, że cos zauwazyła, ale że nic sie nie dzieje poza tym...
no ale ojciec mowi, ze i tak do roboty jedzie to ja zawieziedo szpitalai niech to sprawdzie:P
no i ten sam scenariusza....bilet powrotny, nic ze soba i jazda
po drodze jeszcze mnie do babci odstawili,ojciec pieczywo do pracy świeże z piekarni zawiózł i dopiero kierunek izba przyjęć:P

Pojechali...ojciec mamę zostawił i przed 10 mój brat już był na świecie

Porody ekspresowe normalnie:P
Usmiałamsię, bo mama mówi, że rodziła jak maszynka do rodzenia dzieci

Oczywiście o samym bólu powiedział,że bolało jak cholewcia, ale w tak krótkimczasie nie zdąrzyła się nad tym dłużej roztrząsać

i stwierdziła, że miała ogromne szczęście gdyby nie zabrała się przy okazji na te "badania" bo inaczej nie zdążyła by się z wiochy nawet wydostać

No kochane ja liczę na genetykę i na podobny poród do mojej mamy, i życzę nam wszystkim takich ekspresów na porodówce:P
Tylko żebysmy do szpitala zdążyły dojechać
Stary 2011-02-24, 14:12   #4138
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

tak Siasiu dokjłądnie!! hihi więc wiesz o czym mówie prawda???
dla mnie to bezapelacyjnie najlepsze pączki w mieście a nawet w województwie;p a mogę coś o tym powiedzieć bo jestem taka pączkowa pani:P
My z młodym jak tylko tam przechodziliśmy to koniecznie trza było wejść bo zapach za nos ciągnął. Mały, że pączków nie lubi to zawsze z kartofelkiem wychodziliśmy
A pamiętam jak babcia nas za dziecka tam zabierała

Dobra teraz już uciekam bo za chwilę pobiegnę

It's not about anger
Stary 2011-02-24, 14:16   #4139
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

antropia hihi niezły czadzior mama to widze wyluzowana i takie podejscie jest super
ja pod tytm względem jednak licze ze genetyka nie ma tu nic do rzeczy bo moja mama rodziła mnie 24 godz w koncu musieli mnie próżnociągiem wyciągac
Stary 2011-02-24, 14:21   #4140
amarcia
Wtajemniczenie

PRÓŻNOCIĄG jeeeeezu jak to brzmi...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości