|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
http://lifestyle.wp.tv/i,Kontrowersj...=6bd6d#m746105
Gdyby któraś mama chciała obejrzeć ... Od dentysty już wróciłam, obeszło się tylko na plombowaniu jednego zęba. Jeden jeszcze mam do roboty, ale mam się zgłosić już po porodzie, bo może będzie do rwania... Wiele z was pisało o podziale finansów - ja mam troszkę inaczej. Mamy jedno konto, którym ja zarządzam. Jeśli mąż potrzebuje czegoś, to musi wcześniej zapowiedzieć się mniej więcej ile. Żyjemy na razie głównie z jego wypłaty i ciężko jest wszystko pogodzić, tym bardziej, że mamy kredyty, ale mąż zmienia pracę, więc wszystko ma się ku lepszemu Mam też pytanko dla osób, które mają swoją firmę. Czy myślicie o podwyższeniu składki? Ja płacę na razie najniższy możliwy ZUS i zastanawiałam się nad podniesieniem stawki przed porodem, aby uzyskać nieco wyższy zasiłek macierzyński. Nie myślę oczywiście o najwyższej stawce... Może któraś mi coś doradzi... Bo ja strachliwa jestem strasznie jeśli chodzi o te wszystkie przepisy i kontrole... |
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
a w ciąży mam jakąś mega fazę na nie, potrafię zjeść i 2 dziennie ![]() a rozumiecie moją rozpacz: w Tłusty Czwartek jestem sama, TŻ ma dyżur i nie kupi mi pączka a ja leżę i sama też sobie nie kupięjuż się załamuję
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, ta maść 1 o ktorej napisała andziotka jest naprawde genialna ! nieraz sie sprawdziła, daawno temu trza ją było z darów w kosciele kupowac ale teraz chyba juz normalnie w sklepach jest
Trzymam mocno kciuki za mamusie, aby goiło się na Niej (bez urazy!) jak na psie - w sensie tak szybciutko i bezproblemowo Saniu no własnie.. ze nie mieszkamy wszystkie "na kupie" blisko siebie ;( Tez ubolewam. Musze wreszcie do klubu iśc i tel zostawić i wziąć ![]() ja wierze, ze spotkamy sie kiedyś Przez ten wizaz do domu nie moge wyjechac hihi spakowana juz jestem i w butach siedze a kompa wyłaczyc nie moge Daj znac jak wozeczek - ale fajne zestawienie kolorków, zazdroszczę Koła oponki.. to ideał Czego chciec wiecej Zetnij sobie włoski to moze humorek bedziesz miała jeszcze lepszy antropia, mówilam ze dobra glukozka nie jest zła jakby Ci mało było mam w torebce jeszcze jedną Rozrobię ją w domu i dam rodzicom do spróbowania, chyba łyczka mogę sobie jeszcze gulnąć, nie ? Płaciłyscie za glukoze ?? A to nie jest na NFZ ?????
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam właśnie o tej pierwszej. Według Ciebie która lepsza?
Blizna jest w widocznym miejscu i dlatego fajnie by było gdyby ładnie się zagoiła.
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o zgrozo:Pjest na nfz jak chodzisz do lekarza na nfz...ja chodzę prywatnie a oni nie dają skierowan na nic
|
|
#4117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale może jakaś dobra duszyczka Ci podrzuci...?Albo dzień wcześniej się najeść i też wytrzymasz ![]() Cytat:
|
|
#4118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a, ze oilatum nie domywa, hmm :wiadomo, ze trzeba dzeicko dokladnie wymyc, a sam brud sie nie rozpusci ![]() ja juz po obiedzie, wyysmarowalam krocze i zdycham
|
||
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cepam to taka na bazie natury bardziej, tańsza |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
aaa kumam
ja dzieki ubezpieczniu małza tez nie płaciłam mimo ze byłam prywatnie i jeszcze glukoze za friko dostałam... ale jak pisałam wczesniej ubezpieczenie beznadziejne bo za urodzenia dzidzi dostaniemy ZERO olac... wazene by malutka była zdrowa Kochane Laleczki.... jade, juz w kurtce nawet jestem. Potem tylko coraz wiekszy tłok na DK-1 bedzie... 125 kilosków przede mna. Bede teskniła Buziunie w brzuszunie Muuuaaaa ![]() ![]() ![]()
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek contratubex. Blizna po cesarce po 4 latach jest praktycznie niewidoczna. Teściowa stosowała ją po zabiegu przy obojczyku i też genialnie
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę sobie przy kompie
i mała mi tak tyłek wypina że aż macica mi twardnieje przez te jej wygibasy
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że ja o niej nie wiedziałam kiedyś...mam bliznę na łydce, na samej kości. Była od kolana do kostki i stygmaty mam też ![]() A mój dzisiaj jak nigdy spokojny, ze dwa razy mnie posmyrał i wszystko. Taki dzień to ma chyba raz na dwa, trzy tygodnie.
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz gotowa, zaraz sie zbieram choc to blisko, ale ja juz taki czlek, ze zawsze wszedzie musze byc wczesniej, szczegolnie jak sie denerwuje np wizyta u lekarza
![]() nie mam pomyslu na obiad tez niestety, bede musiala jak bede wracac kupic cos na szybko. Kurcze 3 razy sie balsamem smarowalam, mam taka sucha skore ze nie do wiary na nogach i przedramionach to mam az taka pokrzywke doslownie. juz nei wiem czym mam sie smarowac ![]() bede po wizytce, buziale
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wróciłam ze spacerku, troche mnie przmroziło, ale musiałam sie przewietrzyć choć ciężko się wybrac było, przy okazji ozałatwiłąm sprawy w mieście
no iżeby nie zbić za dużo kalorii tym spacerkiem wstąpiłam do mojej ulubionej cukierni i oto jem![]() z okazji naszego wątkowego tłustego czwartku ustanowionego przez Morię pączusia z bitą śmietaną i polewą czekoladową... ale mówie wam taka PYCHA! mniam mniam:P narobiłam smaka?:P wredota ze mnie wybaczcie ![]() :brzy dal:
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj na obiad barszcz biały, ale ale...jak byłam w sklepie to kupiłam sobie jeszcze knedle ze śliwkami
bo ktoś mi tu w tym tygodniu narobił ochoty ![]() mam pytanie do już będących mamusiami i tych które karmiły, czy wasze cycuchy po karmieniu wróciły do rozmiaru sprzed ciąży????
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
anula trzymam kciuki
![]() A ja się właśnie dowiedziałam, że TZ musi zostać dłużej w pracy. Wróci pewnie koło 18tej. Co ja będę robic? Nudzę się potwornie. Właśnie dostałam pączki od teściowej (swojej roboty, bo kupnymi bym pogardziła, nie jem kupnych ) . Chyba też myśli ze dzisiaj jest tłusty czwartek
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam skan tej karty ruchów płodu, przepraszam ale nei pamiętam która to chciała
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie się zagoiły po tej maści i zrobiły się w kolorze mojej skóryCytat:
mnie na pewno |
||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 ruchow to mam do 10 tez tak macie, ze po zjedzeniu obiadu po godzinie jestescie znow glodne??? |
|
|
|
|
#4135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz już na pewno będę się przy niej upierać. Dobra dziewczynki uciekam, bo jeszcze młodego muszę ubrać a to już niezła gimnastyka. A była któraś w tym Realu? jest coś wartego czy raczej nie?
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-24 o 14:06 |
|||
|
|
|
#4136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak Ty ją słyszysz to ona Ciebie też musi:P powiedz "proszę uciszyć tego psa bo mi dziecko nie chce spac!":P Cytat:
hihia co do maści ja kiedyś miałam bliskie spotkanie z łańcuchem od rowera. nie ciekawa rana została takie szramy i stosowałam cepan własnie. i powiem ze rewelacja na świeże blizny na pewno działa bo ja uzywałam ją około 4 miesiace i zeszła mi blizna a była dość głęboka. fakt nie zbyt pięknie pachnie bo cebulowo ale chyba efekt wazniejszy i pare groszy kosztuje około 13zł a jak rana duza to duzo jej zejdzie wiec koszt tez wazny ![]() Cytat:
dziękuję![]() ps. pączek był przepyszny (to zemsta za tą philadelphie )---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- tak Siasiu dokjłądnie!! hihi więc wiesz o czym mówie prawda???![]() dla mnie to bezapelacyjnie najlepsze pączki w mieście a nawet w województwie;p a mogę coś o tym powiedzieć bo jestem taka pączkowa pani:P
|
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny opowiem wam coś
![]() Wczoraj wyciągnęłam z mojej mamy jak to było jak nas rodziła Mama nie bardzo chciał mówić, bo bała się, że mnie nastraszy i będę uciekać ![]() Opowiem wam,bo mnie to rozbawiło i na duchu podniosło, że hej moja mama będąc ze mną w 9 miesiącu jeszcze sobie pracowała w sklepie. Pewnego dnia pojechała jak zwykle do pracy... dzień jak co dzień tylko ciągle jej się siku chciało Biegała do toalety co 5 min. aż w końcu jej kierowniczka powiedziała, że ma jechać do domu bo tu jeszcze urodzi![]() mama se myśli,jaka głupia baba, przecież pewnie dziecko na pęcherzu leży i dlatego ciągle biegam do toalety... no ale jak każe to jadę, co się będę przemęczać...odwiózł ja do domu jakiś znajomy... Przyjechała do domu... patrzy i pogotowie stoi pod domem...mysli cos z babcią...no i rzeczywiście przyjechali do jej babci bo coś tam..ale wszystko się okazało ok...powiedziała mamie czemu juz w domu....to moja babcia mało mysląc zgaduje do sanitariuszy, czy by mamy nie zabrali do szpitala na badanie, bo tak siuku robi co chiwilę ![]() oni stwierdzili,że nie ma problemy...to mama dla świętego spokoju się zebrała, wzięła bilet na autobus spowrotem i pojechała...bez żadnych toreb,koszuli itp. to było po godz 13 :P o godz 17. 13 trzymała mnie juz na rękach ![]() Z moim bratem było podobnie ![]() Tylko już mieli z tatą autko:P Ojciec rano wstawał do pracy po 7 i mama wstała sobie na siku i kanapki do pracy by zrobić ![]() jak robiła siku to zauważyła malutka plamkę krwi... mówi do ojca, że cos zauwazyła, ale że nic sie nie dzieje poza tym... no ale ojciec mowi, ze i tak do roboty jedzie to ja zawieziedo szpitalai niech to sprawdzie:P no i ten sam scenariusza....bilet powrotny, nic ze soba i jazda ![]() po drodze jeszcze mnie do babci odstawili,ojciec pieczywo do pracy świeże z piekarni zawiózł i dopiero kierunek izba przyjęć:P Pojechali...ojciec mamę zostawił i przed 10 mój brat już był na świecie ![]() Porody ekspresowe normalnie:P Usmiałamsię, bo mama mówi, że rodziła jak maszynka do rodzenia dzieci ![]() Oczywiście o samym bólu powiedział,że bolało jak cholewcia, ale w tak krótkimczasie nie zdąrzyła się nad tym dłużej roztrząsać ![]() i stwierdziła, że miała ogromne szczęście gdyby nie zabrała się przy okazji na te "badania" bo inaczej nie zdążyła by się z wiochy nawet wydostać ![]() No kochane ja liczę na genetykę i na podobny poród do mojej mamy, i życzę nam wszystkim takich ekspresów na porodówce:P Tylko żebysmy do szpitala zdążyły dojechać
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pamiętam jak babcia nas za dziecka tam zabierała ![]() Dobra teraz już uciekam bo za chwilę pobiegnę
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
antropia hihi niezły czadzior
mama to widze wyluzowana i takie podejscie jest super![]() ja pod tytm względem jednak licze ze genetyka nie ma tu nic do rzeczy bo moja mama rodziła mnie 24 godz w koncu musieli mnie próżnociągiem wyciągac
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
PRÓŻNOCIĄG jeeeeezu jak to brzmi...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

a ja leżę i sama też sobie nie kupię

Rozrobię ją w domu i dam rodzicom do spróbowania, chyba łyczka mogę sobie jeszcze gulnąć, nie ? 
o zgrozo:P

. doczytałam Was i musze lecieć na zakupy i do przychodni się przepisać.
.
kladki:.
. już doczytałam - znowu zrobie nalot na smyka
.
za glukozę.
: