|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Nie pobierali niesłusznie, tylko ktoś ( pewnie pracodawca ) nie został przez Ciebie powiadomiony, że pobierasz rentę i automatycznie pomniejszał miesięczny podatek o 46,33. |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. nazwy są po prostu odrażające i przerażające i./... ychhhhhhhhh.
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
;d
|
|
|
|
#4176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona spodziewa się bliźniaczek, tak?? Dobrze kojarzę?? Bo zaczęłam się później udzielać...Cytat:
|
||
|
|
|
#4177 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wcześniej chyba było ok, wróciła do pracy i mało się udzielała, ale widywałam ją na forum prawie codziennie, a co sie wydarzyło nie mam zielonego pojęcia, ona jest już dość wysoko w ciąży więc wydaje mi sie że mogło u niej wystapić ryzyko wcześniejszego porodu, ale tak jak pisałam od Taverney nic nie wiem nie mam z nią kontaktu, widziałam tylko wpis na forum dla modów. Ona jest 4 tygodnie mniej w ciąży niż ja czyli gdzieś 26tydzień. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Tak spodziewa sie dwóch córeczek. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-24 o 15:52 |
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzieki tej masci cebulowej mam piekna blizne po wyrostku... Ona tak smierdziala, ze nie bylam w stanie sie nia smarowac, a o Contratubexie nic nie slyszalam wczesniej. Wiec teraz mam piekna blizne, ktora pod wplywem brzucha zrobila sie jeszcze wieksza.
Trzyma mnie to chorobsko i za nic nie chce puscic. TZ wrocil, kazal jesc ciepla pomidorowke i wypic szklanke mleka z miodem (bleeee), ide do lozka bo zaraz pekne z przejedzenia. Jutro rano zamowie sobie wizyte domowa, niechze sie na cos przydadza te moje pieniadze z pensji odciagane na ubezpieczenie co miesiac. Obym tylko nie musiala lykac antybiotyku ![]() Taverney trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dziewczynki!!!!!!!!!!!
Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-02-24 o 15:56 |
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju! Taverney wszystkie jesteścmy z tobą i mocą pozytywnych myśli!!
Andziot a czemu ja mam tak, że wszystkie historie o Zosi.. nawet nie zbyt słodkie dla Ciebie.. czytam z wielgaśnym uśmiechem na ustach Anulinka jeszcze na naciągne Cię na fochową poradę.. Na L4 ciążowym można być 270 dni, tak? A nie jak na "zwykłym" 182 dni, a później świadczenie rehabilitacyjne.. Zgadza się? |
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney ma rodzić razem ze mną - 3 czerwca. Jutro planowo zaczynamy 27 tydzień czyli 7 miesiąc... To ciut za wcześnie... Trzymajmy kciukasy za mamusię i dziewczynki... Niech posiedzą jeszcze troszkę w brzuszku.
Mój termin - jak to dla mnie smutno zabrzmiało, ze tak może się zacząć dziać. A ja jeszcze na początku tygodnia się zastanawiałam, czy rzeczywiście muszę iść od 1-go marca na L4 skoro tak świetnie się czuję...
|
#4181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grazin nawet nie wiem ile mam stp w domu. Brak termometru. Trzeba dopisac do listy poprawkowej ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Trzymamy kciuki za Taverney ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjdź tu i posiedź trochę z tym małym potworkiem
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz co ja jak si ezatrudniałam to pisąłam oświadczenie ze mam rentę. i jeszcze osobiscie z kadrową rozmawiałam i ona mi sie pytała czy ma mi to naliczać czy nie bo jak nie to ze potem bede miala własnie do zapłacenia razem z pitem i powiedziałam ze absolutnie ma mi to naliczac i faktycznie wypłąte dostawałam mniejszą. a rentrę miałam do sierpnia. i wtedy zgłosiłam ze juz jej nie mam i pobrali mi jeszcze raz te 46zł wtedy niesłusznie bo juz renty nie mialam. i pani w kadrach powiedziała ze mi to przyjdzie ze zwrotem podatku. ja juz na prawde ise pogubiałam. Cytat:
![]() tylko czemu wychodzi mi jak obliczam samego pita z pracy ze mialabym zwrotu 450zł czy jakos tak i jak iobliczam samego pita z zusu to tez zwrot a jak sie razem to obliczy to wychodzi zwrotu 90zł? to jest dosc spora różnica przepraszam za off topa nie gniewajcie sie
|
|
#4186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz wczytuję się w propozycje tytułów następnego wątku. Tyle świetnych , że nie mogę się zdecydować na który oddać głos
|
|||
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka napisąłam pw zeby nie zaśmiecać wątku
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Taverney trzymam kciuki
będzie dobrze
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko dobrze, że już jesteś
Trzymamy mocno kciuki za Taverney A ja ide robić budyń z herbatnikami ![]() ![]() Warstwowo układa się budyń waniliowy, herbatniki i cząsteczki pomarańczy i cytryny pychota!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-24 o 16:31 |
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??bo co chwile slodycze wcinasz :P chyba ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() rowniez 3mam kciuki za taverney
|
||
|
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
co tam Anulka u doktora!! ?? Blisko miałas i jeszcze Cie nie ma
![]() Grazin; mniaaaammm ale tak strasznie nie zazdroszcze bo siama zjadłam juz w domku pączka i chyba z 10 naleśników z marmoladą sliwkowa od niedzieli nic nie przytyłam :P pomaga nie jedzenie slodyczy agus87 ja tak miałam w I trymestrze, zjadłam 2 sniadania, 2 obiady 2 kolacje i ciagle mi było mało ! Teraz jem naprawde juz niewiele Cytat:
![]() ![]() ![]() przeszłas samą siebie ![]() Cytat:
moniqac, juz jestem, tez za Wami teskniłam naprawde ![]() ![]() ![]() boziu jaki miałas pyyyyyyyyszny obiadek !!!!!! Uwielbiam ziemniaczki, jestem ziemniaczara Lolka, pewka ze bede zaglądac Rodzice chodza do pracki wiec do połednia cały dom moj dziele i rządzę z kotem i psem I obiecuje cyknąć sobie fotke bo tu mam ładowarkę pod reka Zwariowałabym bez WAS !! Pauliza no własnie, jestes juz na ziemi czy dalej fruwasz w obłokach... ![]() zmroziła mnie ta wiadomość !!!!!!!!!!! Ewesko dziekujemy za info, jak cos bedziesz wiedziałą daj znac...I super, ze podzieliłas sie tą wiadomościa
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby wszystko było w porządkuddaaiissyy to będzie chyba twoja pierwsza fotka
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-02-24 o 16:56 |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam jeszcze zadnego zdjecia brzuszka ![]() chyba robię strajk z tytułem ! Wredotki jedne !!! Wszystkie tytuły piekne, prawdziwe i jakze łapiące za serducho... Nie umiem podjąć decyzji <foch>
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-24 o 17:06 |
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, daj znać jak będziesz coś wiedziała o Tav. Oby wszystko było dobrze
![]() Mattal, ale się uśmiałam z Twojej sąsiadki-psa Aliczka, Ty mi tu takich pysznościowych przepisów na desery nie podawaj bo niedługo się w drzwiach nie zmieszczę
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
ahh no to jestem ciekawa ![]() Cytat:
to ja chyba dopiero teraz tak mam ale czasem ten glod jest taki przeklamany' bo jak go oszukam np wodą, to mija
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
hello... ja zdycham, chora znowu... jem czosnkowe kanapki, ale czytam was wiec jestem w miare na biezaco.
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie za bardzo chwalę sobie Contratubex i Cepan
A i jeszcze jest No-scar - masa perłowa czy coś takiego, wg mnie lepszy niż maści cebulowe. Płaciłam. Do gina chodzę prywatnie, więc takie skierowania nie są podciągane pod nfz. Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki |
||
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
no to z tego co piszecie to jest szansa że założę jeszcze moje staniki sprzed ciąży, wiem że one nie będą takie hmmm.... stojące
jak wcześniej, bo już teraz widzę że to nierealne, przeciez nie ma takiej mocy co by leżącego do pionu postawiła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Ona spodziewa się bliźniaczek, tak?? Dobrze kojarzę?? Bo zaczęłam się później udzielać...

masakra....
pychota!

naprawde