Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 15:45   #4171
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

to nie dość ze pobierali mi niesłusznie dwa razy to jeszcze im muszę oddać??
nie rozumiem
nie wiem czy czytałas mojego późnoiejszego posta?
jesli chodzi o podatki to jestem tempa jak nóż do masła
Oni odjęli Ci dwa razy od należnego podatku... czyli jakby w danym miesiącu płaciłaś mniejszy podatek niż rzeczywiście powinnaś zapłacić do Urzędu Skarbowego... dlatego teraz musisz oddać w całości to, co powinnaś oddawać do Urzędu w poszczególnych miesiącach... niestety to błąd kadrowej w Twojej firmie, która niesłusznie naliczała Ci mniejszy podatek w każdym miesiącu niż de facto powinna odprowadzić z Twojego wynagrodzenia... no chyba, że nie zgłosiłaś w kadrach, że pobierasz rentę, no to wtedy ona nie wiedziała, że powinna Ci liczyć zerową ulgę podatkową... nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:45   #4172
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Doczytałam, witam...

Dla naszych "smarkaczy" wyczaiłam, ze Acatar Fast ma adnotację, ze niby można używac w ciąży i podczas karmienia piersią. Chyba ze coś pomyliłam... Za siebie nie ręczę ostatnio
Można używać Ja też stosowałam w trakcie przeziębienia.

Cytat:
to nie dość ze pobierali mi niesłusznie dwa razy to jeszcze im muszę oddać??
nie rozumiem
nie wiem czy czytałas mojego późnoiejszego posta?
jesli chodzi o podatki to jestem tempa jak nóż do masła
Nie pobierali niesłusznie, tylko ktoś ( pewnie pracodawca ) nie został przez Ciebie powiadomiony, że pobierasz rentę i automatycznie pomniejszał miesięczny podatek o 46,33.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:46   #4173
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

http://isr.atspace.com/r4/p2/p2.htm
mnie to mimo wszystko przeraża nawet jakby sie to nazywało pluszowe słoneczko kupkające tęczą to by mnie przerażało
nie no masakra, coś Ty tam wysłała . nazwy są po prostu odrażające i przerażające i./... ychhhhhhhhh.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:47   #4174
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Nie pobierali niesłusznie, tylko ktoś ( pewnie pracodawca ) nie został przez Ciebie powiadomiony, że pobierasz rentę i automatycznie pomniejszał miesięczny podatek o 46,33.
no właśnie czekałam na anulinkę, aż potwierdzi, że dobrze myślę
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:48   #4175
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez renessme1985 Pokaż wiadomość
no właśnie czekałam na anulinkę, aż potwierdzi, że dobrze myślę
;d
Stary 2011-02-24, 15:51   #4176
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny Taverney jest w szpitalu z zagrożoną ciążą, mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe że to tu napisałam. Nic wiecej nie wiem tylko tyle wyczytałam.
Mocno trzymam kciuki. Ona spodziewa się bliźniaczek, tak?? Dobrze kojarzę?? Bo zaczęłam się później udzielać...
Cytat:
ojeju kurde ktory ona ma tydzień? nie wiesz ewesko co sie stało?> no własie tak długo jej u nas nie było

mnie to mimo wszystko przeraża nawet jakby sie to nazywało pluszowe słoneczko kupkające tęczą to by mnie przerażało
Ja miałam nieplanowane cięcie. Po 10 godzinach skurczy (po oksytocynie dość bolesnych) rozwarcie się nie zwiększyło, a akcja zaczęła zanikać. Gdy mnie brano na stół, to było mi już wszystko jedno - byle tylko zdrowe dzieciątko urodzić. Jak będzie teraz nie wiem - przy planowanym cięciu chyba większy stres...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:52   #4177
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ojeju kurde ktory ona ma tydzień? nie wiesz ewesko co sie stało?> no własie tak długo jej u nas nie było
Nie wiem co się stało, wyczytałam tylko o urlopie od moderowania z powodu własnie pobytu w szpitalu, ma ograniczony dostęp do netu, jeśli będe wiedziała coś więcej dam znać.
Wcześniej chyba było ok, wróciła do pracy i mało się udzielała, ale widywałam ją na forum prawie codziennie, a co sie wydarzyło nie mam zielonego pojęcia, ona jest już dość wysoko w ciąży więc wydaje mi sie że mogło u niej wystapić ryzyko wcześniejszego porodu, ale tak jak pisałam od Taverney nic nie wiem nie mam z nią kontaktu, widziałam tylko wpis na forum dla modów.

Ona jest 4 tygodnie mniej w ciąży niż ja czyli gdzieś 26tydzień.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Mocno trzymam kciuki. Ona spodziewa się bliźniaczek, tak?? Dobrze kojarzę?? Bo zaczęłam się później udzielać...

.
Tak spodziewa sie dwóch córeczek.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-24 o 15:52
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:54   #4178
mimbi
Zakorzenienie

Ja dzieki tej masci cebulowej mam piekna blizne po wyrostku... Ona tak smierdziala, ze nie bylam w stanie sie nia smarowac, a o Contratubexie nic nie slyszalam wczesniej. Wiec teraz mam piekna blizne, ktora pod wplywem brzucha zrobila sie jeszcze wieksza.
Trzyma mnie to chorobsko i za nic nie chce puscic. TZ wrocil, kazal jesc ciepla pomidorowke i wypic szklanke mleka z miodem (bleeee), ide do lozka bo zaraz pekne z przejedzenia. Jutro rano zamowie sobie wizyte domowa, niechze sie na cos przydadza te moje pieniadze z pensji odciagane na ubezpieczenie co miesiac.
Obym tylko nie musiala lykac antybiotyku

Taverney trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dziewczynki!!!!!!!!!!!

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-02-24 o 15:56
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:55   #4179
Lolka1212
Zadomowienie

Ojeju! Taverney wszystkie jesteścmy z tobą i mocą pozytywnych myśli!!

Andziot a czemu ja mam tak, że wszystkie historie o Zosi.. nawet nie zbyt słodkie dla Ciebie.. czytam z wielgaśnym uśmiechem na ustach

Anulinka
jeszcze na naciągne Cię na fochową poradę.. Na L4 ciążowym można być 270 dni, tak? A nie jak na "zwykłym" 182 dni, a później świadczenie rehabilitacyjne.. Zgadza się?
Stary 2011-02-24, 15:56   #4180
amarcia
Wtajemniczenie

Taverney ma rodzić razem ze mną - 3 czerwca. Jutro planowo zaczynamy 27 tydzień czyli 7 miesiąc... To ciut za wcześnie... Trzymajmy kciukasy za mamusię i dziewczynki... Niech posiedzą jeszcze troszkę w brzuszku.
Mój termin - jak to dla mnie smutno zabrzmiało, ze tak może się zacząć dziać. A ja jeszcze na początku tygodnia się zastanawiałam, czy rzeczywiście muszę iść od 1-go marca na L4 skoro tak świetnie się czuję...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:57   #4181
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Nie wiem co się stało, wyczytałam tylko o urlopie od moderowania z powodu własnie pobytu w szpitalu, ma ograniczony dostęp do netu, jeśli będe wiedziała coś więcej dam znać.
Wcześniej chyba było ok, wróciła do pracy i mało się udzielała, ale widywałam ją na forum prawie codziennie, a co sie wydarzyło nie mam zielonego pojęcia, ona jest już dość wysoko w ciąży więc wydaje mi sie że mogło u niej wystapić ryzyko wcześniejszego porodu, ale tak jak pisałam od Taverney nic nie wiem nie mam z nią kontaktu, widziałam tylko wpis na forum dla modów.

Ona jest 4 tygodnie mniej w ciąży niż ja czyli gdzieś 26tydzień.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Tak spodziewa sie dwóch córeczek.

o matko aż mi się gorąco zrobiło jak to przeczytałam... trzymamy kciuki żeby nie było to nic poważnego i żeby szybciutko do nas wróciła...
Stary 2011-02-24, 15:59   #4182
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Anulinka jeszcze na naciągne Cię na fochową poradę.. Na L4 ciążowym można być 270 dni, tak? A nie jak na "zwykłym" 182 dni, a później świadczenie rehabilitacyjne.. Zgadza się?
Stary 2011-02-24, 16:06   #4183
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Ojeju! Taverney wszystkie jesteścmy z tobą i mocą pozytywnych myśli!!

Andziot a czemu ja mam tak, że wszystkie historie o Zosi.. nawet nie zbyt słodkie dla Ciebie.. czytam z wielgaśnym uśmiechem na ustach

Anulinka
jeszcze na naciągne Cię na fochową poradę.. Na L4 ciążowym można być 270 dni, tak? A nie jak na "zwykłym" 182 dni, a później świadczenie rehabilitacyjne.. Zgadza się?
Miśka, no logiczne, przeca sa babeczki które sa na L4 przez cała ciaze! Przedstawiam własna osobe

Grazin
nawet nie wiem ile mam stp w domu. Brak termometru. Trzeba dopisac do listy poprawkowej

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Trzymamy kciuki za Taverney
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:08   #4184
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia
przyjdź tu i posiedź trochę z tym małym potworkiem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:11   #4185
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Oni odjęli Ci dwa razy od należnego podatku... czyli jakby w danym miesiącu płaciłaś mniejszy podatek niż rzeczywiście powinnaś zapłacić do Urzędu Skarbowego... dlatego teraz musisz oddać w całości to, co powinnaś oddawać do Urzędu w poszczególnych miesiącach... niestety to błąd kadrowej w Twojej firmie, która niesłusznie naliczała Ci mniejszy podatek w każdym miesiącu niż de facto powinna odprowadzić z Twojego wynagrodzenia... no chyba, że nie zgłosiłaś w kadrach, że pobierasz rentę, no to wtedy ona nie wiedziała, że powinna Ci liczyć zerową ulgę podatkową... nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam
aha...
ale wiesz co ja jak si ezatrudniałam to pisąłam oświadczenie ze mam rentę. i jeszcze osobiscie z kadrową rozmawiałam i ona mi sie pytała czy ma mi to naliczać czy nie bo jak nie to ze potem bede miala własnie do zapłacenia razem z pitem i powiedziałam ze absolutnie ma mi to naliczac i faktycznie wypłąte dostawałam mniejszą.
a rentrę miałam do sierpnia. i wtedy zgłosiłam ze juz jej nie mam i pobrali mi jeszcze raz te 46zł wtedy niesłusznie bo juz renty nie mialam.
i pani w kadrach powiedziała ze mi to przyjdzie ze zwrotem podatku.
ja juz na prawde ise pogubiałam.
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Można używać Ja też stosowałam w trakcie przeziębienia.

poinformowałam grzecznie ze mialam rentę
tylko czemu wychodzi mi jak obliczam samego pita z pracy ze mialabym zwrotu 450zł czy jakos tak i jak iobliczam samego pita z zusu to tez zwrot a jak sie razem to obliczy to wychodzi zwrotu 90zł? to jest dosc spora różnica

przepraszam za off topa nie gniewajcie sie
Stary 2011-02-24, 16:13   #4186
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
masakra....

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

dziewczyny weźcie mnie zdzielcie przez łeb dla oprzytomnienia....
wczoraj posoliłam kiwi,myśląc, że właśnie obrałam ogórka, a przed chwilą wsypałam prażona cebulkę do mleka będąc przekonaną, że to płatki...

nie mogę udana jesteś. Rozbawiłaś mnie szczególnie z tym solonym kiwi

Cytat:

Dziewczynki a ja dziś święto mam!! Studnióweczka

..jak ten czas leci!!

Cytat:
Dziewczyny Taverney jest w szpitalu z zagrożoną ciążą, mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe że to tu napisałam. Nic wiecej nie wiem tylko tyle wyczytałam.
ojej, trzymam mocno kciuki

a teraz wczytuję się w propozycje tytułów następnego wątku. Tyle świetnych , że nie mogę się zdecydować na który oddać głos

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:18   #4187
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
poinformowałam grzecznie ze mialam rentę
tylko czemu wychodzi mi jak obliczam samego pita z pracy ze mialabym zwrotu 450zł czy jakos tak i jak iobliczam samego pita z zusu to tez zwrot a jak sie razem to obliczy to wychodzi zwrotu 90zł? to jest dosc spora różnica

przepraszam za off topa nie gniewajcie sie
Z tej nadpłaty wynika, że przez 2 m-ce pobierania renty i pracy, zarówno zus jak i pracodawca nie naliczali Ci kwoty wolnej od podatku. A pozostałe 10 m-cy ktoś Ci tą kwotę wolną potrącał ( nie wiem, do kiedy byłaś na rencie i jak długi jest okres pracy i renty jednocześnie ).
Stary 2011-02-24, 16:23   #4188
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

anulinka napisąłam pw zeby nie zaśmiecać wątku
Stary 2011-02-24, 16:25   #4189
migotka03
Zadomowienie

Taverney trzymam kciuki będzie dobrze

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:29   #4190
Aliczka88
Zadomowienie

Ewesko dobrze, że już jesteś

Trzymamy mocno kciuki za Taverney

A ja ide robić budyń z herbatnikami

Warstwowo układa się budyń waniliowy, herbatniki i cząsteczki pomarańczy i cytryny pychota!

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-02-24 o 16:31
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:48   #4191
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ewesko dobrze, że już jesteś

Trzymamy mocno kciuki za Taverney

A ja ide robić budyń z herbatnikami

Warstwowo układa się budyń waniliowy, herbatniki i cząsteczki pomarańczy i cytryny pychota!
hehe, aliczko na pewno chlopca bedziesz miala ??
bo co chwile slodycze wcinasz :P chyba

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:

yh nie czytam tego :P

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
o chole*a .

ych... znam to uczucie .

rowniez 3mam kciuki za taverney
Stary 2011-02-24, 16:50   #4192
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hehe, aliczko na pewno chlopca bedziesz miala ??
bo co chwile slodycze wcinasz :P chyba
Tego to ja właśnie do końca nie wiem

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:50   #4193
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

co tam Anulka u doktora!! ?? Blisko miałas i jeszcze Cie nie ma

Grazin; mniaaaammm ale tak strasznie nie zazdroszcze bo siama zjadłam juz w domku pączka i chyba z 10 naleśników z marmoladą sliwkowa
od niedzieli nic nie przytyłam :P pomaga nie jedzenie slodyczy

agus87 ja tak miałam w I trymestrze, zjadłam 2 sniadania, 2 obiady 2 kolacje i ciagle mi było mało ! Teraz jem naprawde juz niewiele

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
masakra....

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

dziewczyny weźcie mnie zdzielcie przez łeb dla oprzytomnienia....
wczoraj posoliłam kiwi,myśląc, że właśnie obrałam ogórka, a przed chwilą wsypałam prażona cebulkę do mleka będąc przekonaną, że to płatki...

przeszłas samą siebie

Cytat:
hahahaha
niezła jestes
to ja dzisiaj przesypałam cukier z torebki zamiast do cukierniczki do do szklanki w ktorej mialam kawe
Nastepna Gwiazdunia :craz y:

moniqac, juz jestem, tez za Wami teskniłam naprawde
boziu jaki miałas pyyyyyyyyszny obiadek !!!!!! Uwielbiam ziemniaczki, jestem ziemniaczara

Lolka, pewka ze bede zaglądac Rodzice chodza do pracki wiec do połednia cały dom moj dziele i rządzę z kotem i psem I obiecuje cyknąć sobie fotke bo tu mam ładowarkę pod reka
Zwariowałabym bez WAS !!

Pauliza no własnie, jestes juz na ziemi czy dalej fruwasz w obłokach...

Cytat:
zmroziła mnie ta wiadomość !!!!!!!!!!! Ewesko dziekujemy za info, jak cos bedziesz wiedziałą daj znac...I super, ze podzieliłas sie tą wiadomościa

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:54   #4194
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
żeby wszystko było w porządku

ddaaiissyy to będzie chyba twoja pierwsza fotka

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-02-24 o 16:56
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:03   #4195
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
żeby wszystko było w porządku

ddaaiissyy to będzie chyba twoja pierwsza fotka
tak Zosiu , pierwsza nie mam jeszcze zadnego zdjecia brzuszka

chyba robię strajk z tytułem ! Wredotki jedne !!!
Wszystkie tytuły piekne, prawdziwe i jakze łapiące za serducho...
Nie umiem podjąć decyzji <foch>

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-24 o 17:06
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:06   #4196
MoniaK
Zakorzenienie

Ewesko, daj znać jak będziesz coś wiedziała o Tav. Oby wszystko było dobrze

Mattal, ale się uśmiałam z Twojej sąsiadki-psa

Aliczka, Ty mi tu takich pysznościowych przepisów na desery nie podawaj bo niedługo się w drzwiach nie zmieszczę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:11   #4197
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Tego to ja właśnie do końca nie wiem
ahh no to jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
co tam Anulka u doktora!! ?? Blisko miałas i jeszcze Cie nie ma

Grazin; mniaaaammm ale tak strasznie nie zazdroszcze bo siama zjadłam juz w domku pączka i chyba z 10 naleśników z marmoladą sliwkowa
od niedzieli nic nie przytyłam :P pomaga nie jedzenie slodyczy

agus87 ja tak miałam w I trymestrze, zjadłam 2 sniadania, 2 obiady 2 kolacje i ciagle mi było mało ! Teraz jem naprawde juz niewiele

przeszłas samą siebie

Nastepna Gwiazdunia :craz y:

moniqac, juz jestem, tez za Wami teskniłam naprawde
boziu jaki miałas pyyyyyyyyszny obiadek !!!!!! Uwielbiam ziemniaczki, jestem ziemniaczara

Lolka, pewka ze bede zaglądac Rodzice chodza do pracki wiec do połednia cały dom moj dziele i rządzę z kotem i psem I obiecuje cyknąć sobie fotke bo tu mam ładowarkę pod reka
Zwariowałabym bez WAS !!

Pauliza no własnie, jestes juz na ziemi czy dalej fruwasz w obłokach...

zmroziła mnie ta wiadomość !!!!!!!!!!! Ewesko dziekujemy za info, jak cos bedziesz wiedziałą daj znac...I super, ze podzieliłas sie tą wiadomościa
no widzisz
to ja chyba dopiero teraz tak mam
ale czasem ten glod jest taki przeklamany'

bo jak go oszukam np wodą, to mija
Stary 2011-02-24, 17:14   #4198
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

hello... ja zdycham, chora znowu... jem czosnkowe kanapki, ale czytam was wiec jestem w miare na biezaco.
Stary 2011-02-24, 17:14   #4199
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam

Znacie jakąś dobrą maść na blizny??
Ja nie za bardzo chwalę sobie Contratubex i Cepan (nawiasem mówiąc, to jedna i druga maść to wyciąg z cebuli). Wiadomo, że szybkość blednięcia to też indywidualna reakcja osobnicza (u mnie trwa to długo), ale lepiej sprawdziły się żele silikonowe (Dermatix i tańszy Veraderm - tylko ceny wysokie - ten pierwszy to gdzieś 180zł kosztuje a veraderm 100-120zł). Niektórzy polecają jeszcze plastry silikonowe, ale na ten temat nie wypowiem się, bo sama nie stosowałam.
A i jeszcze jest No-scar - masa perłowa czy coś takiego, wg mnie lepszy niż maści cebulowe.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Płaciłyscie za glukoze ?? A to nie jest na NFZ ?????
Płaciłam. Do gina chodzę prywatnie, więc takie skierowania nie są podciągane pod nfz.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

mam pytanie do już będących mamusiami i tych które karmiły, czy wasze cycuchy po karmieniu wróciły do rozmiaru sprzed ciąży????
O tak. Nawet zrobiły się 2 x mniejsze

Cytat:
Oj... Musi być dobrze.
Trzymam kciuki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:19   #4200
zosiaaa
Zadomowienie

no to z tego co piszecie to jest szansa że założę jeszcze moje staniki sprzed ciąży, wiem że one nie będą takie hmmm.... stojące jak wcześniej, bo już teraz widzę że to nierealne, przeciez nie ma takiej mocy co by leżącego do pionu postawiła

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości