|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Dokładnie!
I mam ładne zdjęcie z profilu![]() No właśnie ja nie miałam miesiączki(tylko plamienie pomiędzy cyklami),bo byłam po laparoskopii-dlatego tak trudno jest to wszystko obliczyć.Mój termin teraz to między 10-24 kwietnia.a byłam 10 dni temu w szpitalu powiedziano mi,że ciąża jest młodsza niż ta zapisana w karcie ciązy i jest to dokąłdnie 2 tygodnie róznicy.Zobaczymy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie jak wyjda pomiary.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
te 2 tyg. sa dodatkowe - trzeba pisać prośbę o udzielenie tego urlopu, tak szczerze mówiąc nie każdy o nim wie, więc wiele osób z niego nie korzysta z niewiedzy po prostu. Ale myślę że warto - zawsze to 2 tyg. |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, spryciarze są
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała fioletową pszczółkę z Feretti ale mam kołderkę 90x120
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już się nie mogę doczekać widoku moich trzech słoneczek z dzidzia
zawsze jak widzę takie wspólne zdjęcia, to się rozklejam normalnie, takie to śliczne. |
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Pamieta ktos moze na kiedy szymelka i pati mialy termin ???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka na 2 marca, a patrycja na 5 marca
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
no to się trochę pospieszyły.
a ja bym tak chciała doczekać terminu, mam nadzieje,z e się uda
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze masz prace z ktorej zadowolona jestes rzadko sie zdarza jakby cie jednak zycie zmusilo to praca za 1000 wydawalaby sie atrakcyjna praca za 1200 czy 1500 wcale nie musi oznaczac byle czego a wrecz przeciwnie czesto jest bardzo odpowiedzialna ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- No to fajnie porodzily maluszki :P wiadomo kazdy by chcial dotrzymac do terminu ale rozn ie z tym bywa
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przedtem miałam pracę za 800 złotych, wiec uwierz mi, wiem co to znaczy, a obowiązków to miałam więcej niż w obecnej pracy. Napisałam to bardziej w sensie, ze ze względu na to, ze jest fajna, to tak bardzo mi zależy na jej utrzymaniu i kontynuowaniu, bo jak człowiek trafi na posadę jakby uszyta na miarę, to potem trudniej mu znowu wykonywać rzeczy, których totalnie nie lubi i do których równie dobrze mógłby zakończyć edukacje na maturze.
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
coralady pytam z ciekawości, bo ja mam termin między 17-21 kwietnia i moja Niunia raz na pomiarach jest mniejsza niż wskazywany tydz. ciąży a raz idealna - nie wiem od czego to zależy
myślę jednak, że nie masz co się martwić. Najważniejsze, że córcia zdrowaiizabelaa pszczółka tez jest piękna, miałam ją wziąć ale mam więcej dodatków różowych a pokój gdzie Niunia będzie spała jest żółty więc musiałam wziąć cos w takich odcieniach a ja kupiłam pościel a nie mam wypełnienia tzn. podobno znajoma mojej mamy ma dla mnie w prezencie - zresztą jak coś to się dokupi, bo i tak przez pierwsze miesiące będzie spać w rożku lub spiworku![]() dobra uciekam małż coś odgrzać na kolację bo wraca z pracy i będzie za kilka minutek w domciu ![]() dobranoc kochane
|
|
#1814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba bym ją udusiła, mogła chociaż Ci powiedzieć, żebyś nie została z niczym Cytat:
![]() Cytat:
idę spać, może rano jak wstanę to będzie już jakiś nowy maluszek na świecie ![]() dobranoc |
|||
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Ma ktoras z was sucha skore????Ja zauwaylam na udach ze mam az biala taka wysuszona ale to teraz tak od moze 2 dni i nie wiem szczerze od czego to nadal uzywam tego samego a czemu sie tak zrobilo wie moze ktoras????
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo suchą na piersiach, normalnie aż się sypie, tzn sypało.
Smaruje się teraz taki różowym mleczkiem z Garniera z ekstraktami z owoców dla cery suchej i się unormowało. http://www.perfectfresh.com/?pa=377&ex=pa Uciekam spać. Do jutra. Która jutro melduje się na porodówce
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się za bardzo kremuje, żeby mogła mi wyschnąć, codziennie wcieram w siebie kilka rodzajów kremów i balsamów
|
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
witajcie u nas od wczorja goszcza kuzyn i kuzynka tż i nie mam czasu zeby z wami popisac
szymelka gratulacje u mnie ok chociaz ten snieg i mroz to juz mnie wkurza wiosna ma byc spokojnej nocki i odwiedze was jutro wieczorem
|
#1819 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czulam sie zawsze na mlodsza niz mi z metryki podaja, wiec ja to tak miedzy 25 a 27 sie plasujeCytat:
Cytat:
i wielkie gratulacje dla mamy i coreczki!!!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobilam, odpisalam i juz nie mam sily Ide spac, jutro znow z wyrka trzeba sie zwlec ![]() Moze jakies obstawianko-wyliczanko zrobimy, ktora nastepna? ![]() Ja sie nie spiesze, bo wielu rzeczy jeszcze nie mam no i wole do 37 tygodnia dotrwac. ![]() Ech...
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-02-24 o 23:52 |
||||||||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Szymelka, gratulacje
Wanilia, brrr, nie zazdroszczę zastrzyków ale skoro trzeba...a Nadia ładnie rośnie Głodomorek, nie obwiniaj się, przecież to nie Twoja wina Natka, ładnie malutka waży Nika, no i fajnie Laseczka, trzymam kciuki Coralady, faktycznie zamotane ale widocznie ciąża rzeczywiście młodsza, najważniejsze że córcia przybiera na wadze |
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dokładnie taka sama motywacje, część rzeczy idzie do mnie z alle jeszcze, wiec się dzidzia musi jeszcze wstrzymać trochę inaczej będę jej robić ciuchy z koszulek męża i położę w kuwecie |
|
|
|
|
#1822 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez sobie chodze juz zaraz bedzie 2 tygodnie i nic, juz kiedys pisalam, ze w poprzedniej cizy tak chodzilam 2 tygodnie ( od wizyty u gina, a moze i dluzej to rozwarcie bylo) ![]() Cytat:
a ja nadal nie mam problemow wiekszych z goleniem , zagladam z lewej i prawej, brzuch podciagne i cos tam widze, moze kwestia wprawy bo gole sie praktycznie codziennie lub co 2 dzienCytat:
wow, gratulacje dla Szymelki ![]() ![]() klask i:Cytat:
no, nie mialam dzis czasu zajrzec w dzien, ale znow nie moge spac, to zajrzalam z ciekawosci czy ktoras sie rozpakowala i prosze... dobre wiesci od szymelki ja juz teraz jak dzieciaki wrocily nie mam takiego mega cisnienia na porod, chociaz kazdego dnia czekam, ze moze juz, bo bardzo juz mnie mecza rozne dolegliwosci, glownie to ze nie moge spac i mam okropne skurcze w jednej nodze mimo ze znow zaczelam brac magnez ... eh, jakos ta moja ciaza jest najbardziej meczaca, w poprzednich tak nie mialam, starosc nie radosc widocznie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dzisiaj nie chcę rodzić, bo lekarz przyjmuje w innym mieście, ale od jutra mogę
Chociaż pewnie dotrwam do terminu i jak na złość jeszcze mnie przetrzymają ze 2 dni, ale w poniedziałek się wszystko okaże. Dzisiaj wstałam o 6. Brzuch mnie bardzo rozbolał. W nocy dokuczało biodro, więc średnio się wyspałam. Zaraz idę się popielęgnuję trochę. Maseczka, balsamik i paznokcie ![]() A dziewczyny miałam zapytać, jak włączacie karuzelki to też u Was słychać silniczek? Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-25 o 07:33 |
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
O szok, no to zaczęło się z tymi naszymi porodami
, gratulacje dla świeżych mam i super, że tak w miarę łatwo poszłoJa siedzę jak na szpilkach, w nocy mam problemy ze spaniem, ale raczej dlatego , ze za dużo myślę no i oczywiście nie mogę sobie znaleźć miejsca, zawsze trętwieje mi bok na którym śpie i co chwilę muszę się przeturlać na drugi bok co łatwe nie jest jak sie przytyło 20 kg .dziewczyny, czy mozecie mi powiedzieć jaki waszym zdaniem ma kolor jedna z tych toreb? czerwony czy różowy? bo raz na aukcjach piszą, że róz, raz że czerwony, ja tam widzę róż a właściwie taka malinka, jak piszę do tych sprzedawców to albo mi nie odpisują albo piszą, że jednak czerwony... http://allegro.pl/torba-delti-nurser...464034401.html Tity, silnik w mojej karuzelce słychać i to nawet dosyć głośno niestety. Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2011-02-25 o 07:36 |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi, a ja mam taką: http://www.feretti.pl/bee-yellow-prestige.html tez kupowałam w sklepie razem z innymi rzeczami i wyszła taniej niz na all.... musze jeszcze dokupić jakąś 2 na zmianę bo nie mam, ale to już jak mała się urodzi |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
hejka wczoraj po tych wieściach od kuzyneczki,że nagle trafiła jej sie okazja i sprzedała wózek musiałam się wyżalić paczce ciastek i słoikowi nutelli kij jej w oko.Nie czytałam waszych postów odnośnie wózków,bo miałam.Teraz żałuję.Muszę szukać.Chcem kupić chyba używany wózek.Za 600-800 mozna kupić już super bryczkę Szkoda mi kasy trochę na nowy.Żałuję,że nie kupiłam poprzednio wózka w uniwrsalnym kolorze (miałam liliowy)to teraz bym miała dla 2 dziecka.Jak nie trafi mi się fajna okazja to kupię nowy.Czy któraś z was kupuje od kogoś?ja wyszperałam taki na razie http://***********/produkt/ABC-Design-3Tec za 800zł
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymelka gratulacje
![]() ![]() Byłam wczoraj na usg. Mała waży 3kg w 37tc. Zaraz muszę zerknąć na siatki centylowe jak to wygląda. Ilość wód ok, łóżysko też. Głową jest w dół. Buźki nie podejrzeliśmy bo jest odwrócona w moje wnętrzności. A moje żebra masakruje swoją pupą. Jak zaprze się na główce. Ogólnie to mam spokojnie czekać na termin. U nas znowu pojawił się dylemat z imieniem. Mąż wymyślił Malwinkę. Jakoś to do mnie nie przemawia, ale on wczoraj się tak napalił że powiedział że postanowione a ja mam się z tym przespać dla mnie to trochę dziwne imię, ale nie mówie że brzydkie. Wczoraj kupiłam już ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala: kapcie, mini żel pod prysznic, spakowałam szczoteczke do zębów, paste, papier toaletowy. Dzisiaj wyparze laktator i też schowam już do torby. Mam zamiar spakować też ciuszki dla małej by już było wszystko gotowe. Pytalyście o silniczek z karuzeli to mamy Fisher Price i słychać go dość mocno, jak jest melodyjka na tym cichszym trybie. Rozebraliśmy mechanizm nawet by zobaczyć czy nie trzeba namazać silniczka, bo mamy używaną, ale z tym raczej nie da się nic zrobić. Bo wymiana szczotek byłaby bez sensu. Kicia chodzi bez ubranka bo posiusiała i coś więcej na kolejne a potem wypranego już nie dała sobie ubrać. Za bardzo przytomna już była. Ale teraz tak się nie męczy i ogólnie już jest lepiej. Dzisiaj idziemy do kontroli. |
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
kampasiula, no super kuzynka....mogłaby chociaż dac znać, że już sprzedała
![]() nika, ja mam łóżeczko 120x60 megi, dokładnie, nie każdy wie o dodatkowym urlopie i niestety nie każdy pracodawca jest tak "życzliwy" żeby podpowiedzieć młodej mamusi o jego istnieniu.....ehhh nasza polska rzeczywistość izabela, tez zastanawiałam się nad fioletową pszczółka, ale w koncu wzięłam żółtą ![]() tity, to trzymam kciuki, żeby to nie było dziś ![]() a karuzelki jeszcze nie mam, zabieram się do jej zakupu jak pies do jeża... ale dziś ją zamówię, muszę!!! Cytat:
Cytat:
nie gadaj głupot ....ja tez póki co golę się sama i daje rady, raz z tej zaglądam raz z tamtej i jakos leci hehe tak w ogóle to dzień dobry, zajrzałam sprawdzic czy jest jakiś nowy maluszek u Nas, ale póki co cisza.... |
||
|
|
|
#1830 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
http://www.tutek.pl/menu,48,Grander Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę chyba dalej spać, bo mnie tel obudził i się jeszcze nie wyspałam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

, spryciarze są
w tym najszerszym miejscu tzn. tu za główką ochraniacz ma 60 cm więc powinien pasować do łóżeczka 120x60
praca za 1200 czy 1500 wcale nie musi oznaczac byle czego a wrecz przeciwnie czesto jest bardzo odpowiedzialna 

klaski