Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 22:10   #1801
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
najważniejsze że z małą wszystko ok
Dokładnie!I mam ładne zdjęcie z profilu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
coralady a według miesiączki to który tydzien ciąży
No właśnie ja nie miałam miesiączki(tylko plamienie pomiędzy cyklami),bo byłam po laparoskopii-dlatego tak trudno jest to wszystko obliczyć.Mój termin teraz to między 10-24 kwietnia.a byłam 10 dni temu w szpitalu powiedziano mi,że ciąża jest młodsza niż ta zapisana w karcie ciązy i jest to dokąłdnie 2 tygodnie róznicy.Zobaczymy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie jak wyjda pomiary.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:12   #1802
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:

iweczka, megi2015 a w jakich rozmiarach macie łóżeczka. Megi ta pościel jungle w rzeczywistości ma ładniejsze kolory bardzo mi się podoba
nika mam łóżeczko 120 X 60 cm, a tą pościel jungle widziałam tylko na necie, ale mam tylko jeden komplet pościeli więc na pewno ją zakupię

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

egoego to dlaczego od razu nie dają 22 tyg tylko trzeba sie upominac o te 2 tyg dodatkowego urlopu?? pytam bo sie nie znam na tym zupelnie
te 2 tyg. sa dodatkowe - trzeba pisać prośbę o udzielenie tego urlopu, tak szczerze mówiąc nie każdy o nim wie, więc wiele osób z niego nie korzysta z niewiedzy po prostu. Ale myślę że warto - zawsze to 2 tyg.
Stary 2011-02-24, 22:13   #1803
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
egoego to dlaczego od razu nie dają 22 tyg tylko trzeba sie upominac o te 2 tyg dodatkowego urlopu?? pytam bo sie nie znam na tym zupelnie
Po to, że może o tym nie wiesz i nie weźmiesz , spryciarze są

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:14   #1804
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iizabelaa wzięłam metra i zmierzyłam ten ochraniacz w tym najszerszym miejscu tzn. tu za główką ochraniacz ma 60 cm więc powinien pasować do łóżeczka 120x60

ja bym chciała fioletową pszczółkę z Feretti ale mam kołderkę 90x120
Stary 2011-02-24, 22:16   #1805
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Mi mój jeden z kotów cały czas sięgał łapami na blat, żeby kawałek mięsa dorwać i taki był uparty, ze poszedł za kare do kozy (łazienki). A drugi kocurek do niego płakał pod drzwiami :p
Ojej , kociaste są takie kochane .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:20   #1806
traicionera
Zakorzenienie

Ja to już się nie mogę doczekać widoku moich trzech słoneczek z dzidzia zawsze jak widzę takie wspólne zdjęcia, to się rozklejam normalnie, takie to śliczne.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:24   #1807
trzyrazyi
Zadomowienie

Pamieta ktos moze na kiedy szymelka i pati mialy termin ???
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:30   #1808
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Pamieta ktos moze na kiedy szymelka i pati mialy termin ???
szymelka na 2 marca, a patrycja na 5 marca

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:32   #1809
traicionera
Zakorzenienie

no to się trochę pospieszyły.
a ja bym tak chciała doczekać terminu, mam nadzieje,z e się uda
Stary 2011-02-24, 22:40   #1810
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ja na szczęście w pracy mam godne zarobki, dlatego tym bardziej mi na niej zależy. nie chciałabym potem znowu robić byle czego za 1200 czy 1500.

Fajnie ze masz prace z ktorej zadowolona jestes rzadko sie zdarza jakby cie jednak zycie zmusilo to praca za 1000 wydawalaby sie atrakcyjna praca za 1200 czy 1500 wcale nie musi oznaczac byle czego a wrecz przeciwnie czesto jest bardzo odpowiedzialna

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
szymelka na 2 marca, a patrycja na 5 marca

No to fajnie porodzily maluszki :P wiadomo kazdy by chcial dotrzymac do terminu ale rozn ie z tym bywa
Stary 2011-02-24, 22:40   #1811
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
UWIELBIAM PRZEKAZYWAĆ WAM TAKIE DOBRE WIADOMOŚCI SMS OD SZYMELKI :

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."

No to gratulacje dla kolejnej mamusi już teraz się sypiecie w końcu

gratulacje

no to właśnie tam skorygowałam wcześniej a tak naprawdę to ciąża trwa więcej niż 9 miesięcy

MOCNO TRZYMAM
gratulacje
Stary 2011-02-24, 22:43   #1812
traicionera
Zakorzenienie

Ja przedtem miałam pracę za 800 złotych, wiec uwierz mi, wiem co to znaczy, a obowiązków to miałam więcej niż w obecnej pracy. Napisałam to bardziej w sensie, ze ze względu na to, ze jest fajna, to tak bardzo mi zależy na jej utrzymaniu i kontynuowaniu, bo jak człowiek trafi na posadę jakby uszyta na miarę, to potem trudniej mu znowu wykonywać rzeczy, których totalnie nie lubi i do których równie dobrze mógłby zakończyć edukacje na maturze.
Stary 2011-02-24, 22:45   #1813
n.ik.a
Zadomowienie

coralady pytam z ciekawości, bo ja mam termin między 17-21 kwietnia i moja Niunia raz na pomiarach jest mniejsza niż wskazywany tydz. ciąży a raz idealna - nie wiem od czego to zależy myślę jednak, że nie masz co się martwić. Najważniejsze, że córcia zdrowa

iizabelaa pszczółka tez jest piękna, miałam ją wziąć ale mam więcej dodatków różowych a pokój gdzie Niunia będzie spała jest żółty więc musiałam wziąć cos w takich odcieniach a ja kupiłam pościel a nie mam wypełnienia tzn. podobno znajoma mojej mamy ma dla mnie w prezencie - zresztą jak coś to się dokupi, bo i tak przez pierwsze miesiące będzie spać w rożku lub spiworku

dobra uciekam małż coś odgrzać na kolację bo wraca z pracy i będzie za kilka minutek w domciu

dobranoc kochane

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:50   #1814
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja mam ciśnienie 200/200.Kuzynka męża zaproponowała mi wózek po dziecku,który był jak nowy i b.mało uzywany.Zgodziłam się,bo b.nam sie podobał.W dodatku miała całe wyposażenie do niego razem z fotelikiem samochodowym.Za ten model chicco dała ok 2 tys.Dzisiaj pisze do niej,że chciałabym już go mieć i kaske jej wpałacić a ona,że trafiła się okazja i go sprzedała no k***a.Dobrze,że zapytałam bo bym bez wózka została.
Zaczynam poszukiwania....
jeju, ale babsko chyba bym ją udusiła, mogła chociaż Ci powiedzieć, żebyś nie została z niczym

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja po wizycie-wszystko ok,ale ciąża okazuje sie młodsza po raz drugi,zobaczymy z 2 tygodnie na kolejnej wizycie jak Mała przybiera na wadze.Teraz waży 1800kg(albo jestem w 32tc,albo 34tc-to wciąz w normie!),ale sama juz głupiałam kiedy mam rzeczywisty termin porodu.Póki co mój temrin to między 10-24 kwietnia. Mała i tak wybierze dogodną dla siebie porę
ważne, że dzidzi zdrowa

Cytat:
nie wiem dlaczego tak jest, może dlatego, że to jest taka nowość, ale pamiętajcie, że wniosek o udzielenie takiego urlopu należy złożyć na 7 dni przed jego wykorzystaniem, dlatego jak pojedziecie po porodzie załatwiać papiery do macierzyńskiego to od razu trzeba złożyć ten wniosek

idę spać, może rano jak wstanę to będzie już jakiś nowy maluszek na świecie

dobranoc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:59   #1815
trzyrazyi
Zadomowienie

Ma ktoras z was sucha skore????Ja zauwaylam na udach ze mam az biala taka wysuszona ale to teraz tak od moze 2 dni i nie wiem szczerze od czego to nadal uzywam tego samego a czemu sie tak zrobilo wie moze ktoras????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 23:05   #1816
aja1
Zakorzenienie

Ja mam bardzo suchą na piersiach, normalnie aż się sypie, tzn sypało.
Smaruje się teraz taki różowym mleczkiem z Garniera z ekstraktami z owoców dla cery suchej i się unormowało.
http://www.perfectfresh.com/?pa=377&ex=pa

Uciekam spać. Do jutra.
Która jutro melduje się na porodówce

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 23:09   #1817
traicionera
Zakorzenienie

Ja się za bardzo kremuje, żeby mogła mi wyschnąć, codziennie wcieram w siebie kilka rodzajów kremów i balsamów
Stary 2011-02-24, 23:41   #1818
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie u nas od wczorja goszcza kuzyn i kuzynka tż i nie mam czasu zeby z wami popisac

szymelka gratulacje

u mnie ok chociaz ten snieg i mroz to juz mnie wkurza wiosna ma byc

spokojnej nocki i odwiedze was jutro wieczorem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 23:51   #1819
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
na początku byłam zdziwiona, a teraz już się przyzwyczaiłam,
a tak wogóle to malutka jest moim ulubionym noworodkiem w rodzinie , budzi we mnie strasznie dużo sentymentu, a mi się to nie zdarza,
bo ja za dziećmi nie przepadam

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
A u Was dziewczyny jak sytuacja będzie wyglądała? wracacie odrazu czy wychowawcze jakieś?
Tu w UK masz rok macierzynskiego ale tylko pierwsze 39 tygodni jest platnych i ja sie na taka opcje nastawilam. Zaczynam macierzynski na 4 tygodnie przed terminem porodu a koncze doslownie pod koniec roku. Wezme tez jakies 2 tygodnie urlopu i do pracy powinnam wrocic jakos w polowie stycznia 2012.

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
A ja dziś zaczynam 36 tc, a tym samym 9 m-c wreszcie!!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wow trzydziestki.. ja to 33 za dwa tygodnie kończę... ale pamiętam jak strasznie przeżywałam że 3 dyszkę noszę... a teraz to mi to wisi he he nic się nie zmienia tyle że może w głowie bardziej poukładane trochę... chociaż nadal czuje sie jak młódka... fajnie jest mieć 30 lat ...
Ja od miesiaca mam 31 i musze powiedziec, ze wcale nie narzekam Czulam sie zawsze na mlodsza niz mi z metryki podaja, wiec ja to tak miedzy 25 a 27 sie plasuje

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ja już po badaniach. Miałam nadzieję, że ładnie urośnie przez ostatni tydzień, a z wymiarów jest tak samo jak było, wagę zwiększyła tylko o 100g... W środę jadę już na oddział i prawdopodobnie do końca ciązy tam już zostanę.
A teraz wybieram się teraz na zakupy, bo jeszcze wiele rzeczy nie mam.
Tylko nie martw sie na zapas! Bedzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."
Ojej, kolejna rozpedzona!!! i wielkie gratulacje dla mamy i coreczki!!!

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
u nas dziś dokładnie 33 tydzieńklaski

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Dzięki Dziś ważyła trochę ponad 1440g, a w zeszłym tygodniu 1360g. Z wymiarów nadal jest w 29tc, a skończyłyśmy 35... Martwię się, że nie jestem w stanie odpowiedni nakarmić córeczki. Jak przypomnę sobie, że na początku jej nie chciałam to zaczynam się obwiniać, że może jakoś ją skrzywdziłam i dlatego teraz nie rośnie ;(
Nie gadaj glupot moja droga, bo tym nie poprawisz sprawy a tylko w gorsze nerwy sie pakujesz

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co wpadać w panikę z tą nospą. Ja długo brałam forte i co 40 tydzień, a szyjki mi nic nie rozwarła. U mnie w mieście chyba wszystkie ciężarne biorą nospę, oczywiście jak są jakieś pobolewania itp. Może całe miasto nie będzie seplenić

Cytat:
Ja się za bardzo kremuje, żeby mogła mi wyschnąć, codziennie wcieram w siebie kilka rodzajów kremów i balsamów
Uwazaj, bo mumia jeszcze zostaniesz

Nadrobilam, odpisalam i juz nie mam sily

Ide spac, jutro znow z wyrka trzeba sie zwlec
Moze jakies obstawianko-wyliczanko zrobimy, ktora nastepna?
Ja sie nie spiesze, bo wielu rzeczy jeszcze nie mam no i wole do 37 tygodnia dotrwac.
Ech...

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!

Edytowane przez Anessa
Czas edycji: 2011-02-24 o 23:52
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 23:57   #1820
gosikk_s
Zakorzenienie

Szymelka, gratulacje i buziaki dla Lenki

Wanilia, brrr, nie zazdroszczę zastrzyków ale skoro trzeba...a Nadia ładnie rośnie

Głodomorek, nie obwiniaj się, przecież to nie Twoja wina W szpitalu pewnie jeszcze trochę podtuczą malutką a potem nadrobi po porodzie.

Natka, ładnie malutka waży Plamienia po badaniu są częste, ja kiedyś po wizycie wręcz krwawiłam, i to przez całą dobę.

Nika, no i fajnie

Laseczka, trzymam kciuki

Coralady, faktycznie zamotane ale widocznie ciąża rzeczywiście młodsza, najważniejsze że córcia przybiera na wadze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 00:13   #1821
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Uwazaj, bo mumia jeszcze zostaniesz

Nadrobilam, odpisalam i juz nie mam sily

Ide spac, jutro znow z wyrka trzeba sie zwlec
Moze jakies obstawianko-wyliczanko zrobimy, ktora nastepna?
Ja sie nie spiesze, bo wielu rzeczy jeszcze nie mam no i wole do 37 tygodnia dotrwac.
Ech...
ale taka mumia z nawilżoną skora

ja mam dokładnie taka sama motywacje, część rzeczy idzie do mnie z alle jeszcze, wiec się dzidzia musi jeszcze wstrzymać trochę
inaczej będę jej robić ciuchy z koszulek męża i położę w kuwecie
Stary 2011-02-25, 04:13   #1822
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

ale naskrobalyscie wczoraj, jestem do tyłu

ale przede wszystkim gratuluję Patrycji!!!!!!!!!!!!
i witamy drugiego przystojniaka na naszym wątku
Witaj ALANKU

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i gratuluję nowych rozpoczętych tygodni. wszystkie powoli zmierzamy już do bazy

a mam takie pytanko. no bo mnie tak ten brzuchol bardzo boli. ale nie biorę nic na niego bo i tak nie działa. z resztą mam już rodzić to po co.
ale wczoraj w nocy to mnie tak bolał ze szok. ale te bóle nie stawały sie silniejsze ani nic po prostu tak jakbym przechodziła cięzki @.
no i w końcu z wyczerpania zeby zasnąć wzielam APAP
nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie ale naprawdę nie miałam siły a bóle nie prowadziły na pewno do porodu bo bym przeciez urodziła
ale pomogło. i zasnełam
lekarz mi mówił ze jeżeli miałabym rodzic to chocbym zazyła garśc lekow i tak nic nie dadzą i bóli porodowych nie zahamują wiec mam nadzieję ze ten apap nie zaszkodził ,co bo tak mysle teraz nad tym

no i dzis czwartek, czyli chodzę sobie z moim rozwarciem juz tydzień a tak miałam szybko urodzić haha

a wczoraj była u mnie koleżanka z mężem (też w ciązy 24tc) no i gadamy sobie gadamy najpierw wszyscy razem, smiejemy sie i tak kilka godzin bo dawno sie nie widziałysmy no i gdzies koło północy zaczelam jej pokazywac torbe do szpitala, mowic co ma sobie kupic i takie tam no i tak sie obie zagadalysmy ze nie zauwazylysmy a nasi TZ posneli na siedząco
normalnie padłam jak ich zobaczyłam jak spią. a to była gdzieś północ
obaj po pracy zmeczeni i biedaki nie wytrzymali
kurde mogłam im zdjecie zrobic buhahaaha

ja tez sobie chodze juz zaraz bedzie 2 tygodnie i nic, juz kiedys pisalam, ze w poprzedniej cizy tak chodzilam 2 tygodnie ( od wizyty u gina, a moze i dluzej to rozwarcie bylo)

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No to gratulacje!! dużo zdrówka życzę

Baaardzo mi się podoba u koleżanki mojej Cioci urodziła się mała Malwinka i zachorowałam na to imię zanim poznaliśmy płeć walczyłam z Tż o Malwinkę, no ale okazał się chłopak i co najwyżej może być Malwinek teraz

Masakra, ja ostatnio zaryzykowałam i poddałam się samodzielnemu goleniu bez lusterka, jak Tż zobaczył to próbował się z całych sił chyba nie roześmiać taką miał minę ogoliłam się w kratkę dosłownie

a ja nadal nie mam problemow wiekszych z goleniem , zagladam z lewej i prawej, brzuch podciagne i cos tam widze, moze kwestia wprawy bo gole sie praktycznie codziennie lub co 2 dzien

Cytat:

No to gratulacje dla kolejnej mamusi już teraz się sypiecie w końcu
no to właśnie tam skorygowałam wcześniej a tak naprawdę to ciąża trwa więcej niż 9 miesięcy
MOCNO TRZYMAM
do TP jest 9 mscy, a rodzi sie w 10 mscu

wow, gratulacje dla Szymelki klask i:

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie martw się Kochana, myślę, że jak pojedziesz do szpitala, to tam dokarmią malutką kroplówkami i będzie wszystko dobrze

no to tylko czekać aż pojawi się na świecie

w sumie dobre wieści, ważne, że z dzidzią ok

będziemy trzymać

przysługuje jeszcze dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego na wniosek pracownicy i muszą Ci go udzielić nie zapomnij o tym

znowu niutki ni ma jak się nie odezwie w nocy, to pewnie rodzi

no, nie mialam dzis czasu zajrzec w dzien, ale znow nie moge spac, to zajrzalam z ciekawosci czy ktoras sie rozpakowala i prosze... dobre wiesci od szymelki

ja juz teraz jak dzieciaki wrocily nie mam takiego mega cisnienia na porod, chociaz kazdego dnia czekam, ze moze juz, bo bardzo juz mnie mecza rozne dolegliwosci, glownie to ze nie moge spac i mam okropne skurcze w jednej nodze mimo ze znow zaczelam brac magnez ... eh, jakos ta moja ciaza jest najbardziej meczaca, w poprzednich tak nie mialam, starosc nie radosc widocznie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:31   #1823
Tity
Zakorzenienie

Ja tylko dzisiaj nie chcę rodzić, bo lekarz przyjmuje w innym mieście, ale od jutra mogę Chociaż pewnie dotrwam do terminu i jak na złość jeszcze mnie przetrzymają ze 2 dni, ale w poniedziałek się wszystko okaże. Dzisiaj wstałam o 6. Brzuch mnie bardzo rozbolał. W nocy dokuczało biodro, więc średnio się wyspałam. Zaraz idę się popielęgnuję trochę. Maseczka, balsamik i paznokcie

A dziewczyny miałam zapytać, jak włączacie karuzelki to też u Was słychać silniczek?

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-02-25 o 07:33
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:34   #1824
olsza30
Raczkowanie

O szok, no to zaczęło się z tymi naszymi porodami, gratulacje dla świeżych mam i super, że tak w miarę łatwo poszło
Ja siedzę jak na szpilkach, w nocy mam problemy ze spaniem, ale raczej dlatego , ze za dużo myślę no i oczywiście nie mogę sobie znaleźć miejsca, zawsze trętwieje mi bok na którym śpie i co chwilę muszę się przeturlać na drugi bok co łatwe nie jest jak sie przytyło 20 kg.

dziewczyny, czy mozecie mi powiedzieć jaki waszym zdaniem ma kolor jedna z tych toreb? czerwony czy różowy? bo raz na aukcjach piszą, że róz, raz że czerwony, ja tam widzę róż a właściwie taka malinka, jak piszę do tych sprzedawców to albo mi nie odpisują albo piszą, że jednak czerwony...
http://allegro.pl/torba-delti-nurser...464034401.html

Tity, silnik w mojej karuzelce słychać i to nawet dosyć głośno niestety.

Edytowane przez olsza30
Czas edycji: 2011-02-25 o 07:36
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:50   #1825
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
O szok, no to zaczęło się z tymi naszymi porodami, gratulacje dla świeżych mam i super, że tak w miarę łatwo poszło
Ja siedzę jak na szpilkach, w nocy mam problemy ze spaniem, ale raczej dlatego , ze za dużo myślę no i oczywiście nie mogę sobie znaleźć miejsca, zawsze trętwieje mi bok na którym śpie i co chwilę muszę się przeturlać na drugi bok co łatwe nie jest jak sie przytyło 20 kg.

dziewczyny, czy mozecie mi powiedzieć jaki waszym zdaniem ma kolor jedna z tych toreb? czerwony czy różowy? bo raz na aukcjach piszą, że róz, raz że czerwony, ja tam widzę róż a właściwie taka malinka, jak piszę do tych sprzedawców to albo mi nie odpisują albo piszą, że jednak czerwony...

Tity, silnik w mojej karuzelce słychać i to nawet dosyć głośno niestety.
Faktycznie sprawia wrażenie, jakby była różowa, szczególnie ekspres. Ale podejrzewam, że jest jednak czerwona (patrząc na gamę kolorystyczną pozostałych). Poza tym słuchałabym sprzedawcy.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:57   #1826
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja mam tą pościel
http://www.feretti.pl/rabbit-ecru-premium.html

ale jeszcze jest w sklepie, gdzie wszystko zamawialiśmy hurtowo. w przyszłym tyg. jedziemy odebrać.

megi
, a ja mam taką:
http://www.feretti.pl/bee-yellow-prestige.html

tez kupowałam w sklepie razem z innymi rzeczami i wyszła taniej niz na all....
musze jeszcze dokupić jakąś 2 na zmianę bo nie mam, ale to już jak mała się urodzi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:06   #1827
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

hejka
wczoraj po tych wieściach od kuzyneczki,że nagle trafiła jej sie okazja i sprzedała wózek musiałam się wyżalić paczce ciastek i słoikowi nutellikij jej w oko.
Nie czytałam waszych postów odnośnie wózków,bo miałam.Teraz żałuję.Muszę szukać.Chcem kupić chyba używany wózek.Za 600-800 mozna kupić już super bryczkęSzkoda mi kasy trochę na nowy.Żałuję,że nie kupiłam poprzednio wózka w uniwrsalnym kolorze (miałam liliowy)to teraz bym miała dla 2 dziecka.Jak nie trafi mi się fajna okazja to kupię nowy.Czy któraś z was kupuje od kogoś?
ja wyszperałam taki na razie http://***********/produkt/ABC-Design-3Tec za 800zł

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:13   #1828
blackrose4u
Wtajemniczenie

Szymelka gratulacje

Byłam wczoraj na usg. Mała waży 3kg w 37tc. Zaraz muszę zerknąć na siatki centylowe jak to wygląda. Ilość wód ok, łóżysko też. Głową jest w dół. Buźki nie podejrzeliśmy bo jest odwrócona w moje wnętrzności. A moje żebra masakruje swoją pupą. Jak zaprze się na główce. Ogólnie to mam spokojnie czekać na termin.

U nas znowu pojawił się dylemat z imieniem. Mąż wymyślił Malwinkę. Jakoś to do mnie nie przemawia, ale on wczoraj się tak napalił że powiedział że postanowione a ja mam się z tym przespać dla mnie to trochę dziwne imię, ale nie mówie że brzydkie.

Wczoraj kupiłam już ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala: kapcie, mini żel pod prysznic, spakowałam szczoteczke do zębów, paste, papier toaletowy. Dzisiaj wyparze laktator i też schowam już do torby. Mam zamiar spakować też ciuszki dla małej by już było wszystko gotowe.

Pytalyście o silniczek z karuzeli to mamy Fisher Price i słychać go dość mocno, jak jest melodyjka na tym cichszym trybie. Rozebraliśmy mechanizm nawet by zobaczyć czy nie trzeba namazać silniczka, bo mamy używaną, ale z tym raczej nie da się nic zrobić. Bo wymiana szczotek byłaby bez sensu.

Kicia chodzi bez ubranka bo posiusiała i coś więcej na kolejne a potem wypranego już nie dała sobie ubrać. Za bardzo przytomna już była. Ale teraz tak się nie męczy i ogólnie już jest lepiej. Dzisiaj idziemy do kontroli.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:15   #1829
iweczka
Zakorzenienie

kampasiula, no super kuzynka....mogłaby chociaż dac znać, że już sprzedała

nika, ja mam łóżeczko 120x60

megi, dokładnie, nie każdy wie o dodatkowym urlopie i niestety nie każdy pracodawca jest tak "życzliwy" żeby podpowiedzieć młodej mamusi o jego istnieniu.....ehhh nasza polska rzeczywistość

izabela, tez zastanawiałam się nad fioletową pszczółka, ale w koncu wzięłam żółtą

tity, to trzymam kciuki, żeby to nie było dziś
a karuzelki jeszcze nie mam, zabieram się do jej zakupu jak pies do jeża... ale dziś ją zamówię, muszę!!!

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja tez sobie chodze juz zaraz bedzie 2 tygodnie i nic, juz kiedys pisalam, ze w poprzedniej cizy tak chodzilam 2 tygodnie ( od wizyty u gina, a moze i dluzej to rozwarcie bylo)

a ja nadal nie mam problemow wiekszych z goleniem , zagladam z lewej i prawej, brzuch podciagne i cos tam widze, moze kwestia wprawy bo gole sie praktycznie codziennie lub co 2 dzien

do TP jest 9 mscy, a rodzi sie w 10 mscu

wow, gratulacje dla Szymelki klask i:

no, nie mialam dzis czasu zajrzec w dzien, ale znow nie moge spac, to zajrzalam z ciekawosci czy ktoras sie rozpakowala i prosze... dobre wiesci od szymelki

ja juz teraz jak dzieciaki wrocily nie mam takiego mega cisnienia na porod, chociaz kazdego dnia czekam, ze moze juz, bo bardzo juz mnie mecza rozne dolegliwosci, glownie to ze nie moge spac i mam okropne skurcze w jednej nodze mimo ze znow zaczelam brac magnez ... eh, jakos ta moja ciaza jest najbardziej meczaca, w poprzednich tak nie mialam, starosc nie radosc widocznie
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Faktycznie sprawia wrażenie, jakby była różowa, szczególnie ekspres. Ale podejrzewam, że jest jednak czerwona (patrząc na gamę kolorystyczną pozostałych). Poza tym słuchałabym sprzedawcy.
niutka, jaka starość ???? nie gadaj głupot ....
ja tez póki co golę się sama i daje rady, raz z tej zaglądam raz z tamtej i jakos leci hehe

tak w ogóle to dzień dobry, zajrzałam sprawdzic czy jest jakiś nowy maluszek u Nas, ale póki co cisza....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:51   #1830
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kupuje od kogoś?
ja wyszperałam taki na razie http://***********/produkt/ABC-Design-3Tec za 800zł
my kupujemy taki:
http://www.tutek.pl/menu,48,Grander

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to taka malinka
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
U nas znowu pojawił się dylemat z imieniem. Mąż wymyślił Malwinkę. Jakoś to do mnie nie przemawia, ale on wczoraj się tak napalił że powiedział że postanowione a ja mam się z tym przespać dla mnie to trochę dziwne imię, ale nie mówie że brzydkie.
a mi się podoba Malwinka, wczoraj dziewczyny też pisały, że im się podoba

idę chyba dalej spać, bo mnie tel obudził i się jeszcze nie wyspałam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości