Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 20:04   #4381
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Może spróbuj moczyć w rozgrzanej oliwie z dodatkiem cytry?
Mi się też rozdwajają, ale paznokcie u stóp... ale na nic to nic nie skutkuje ani odżywki zewnętrzne ani wewnętrzne
próbowałam ale to też pomaga na chwilę. Jak stosuję te wszystkie "Zabiegi" to jest ok a jak tylko przestanę to masakra!! a ja własnie paznokcie u stóp mam bardzo mocne aż mam problemy jak je obcinam-nieźle muszę się namęczyć.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:33   #4382
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Ana dam znać. Ostatni temat jaki miałam na hospitacji baaardzo mi się podobał

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 06:03   #4383
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
halo

zabcia, kwiatuszek - link poslany
dziekuje

Tomus booski

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
żabcia pokaż buciki
kochana jutro wrzuce bo zaraz zmykam spac

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Wczoraj mąż przyjechał po 21:00 i miał w planie żebyśmy pojechali do Balic (tam jest taka górka, z której ogląda się samoloty), ale stwierdził, że jest za zimno więc zmiana planów. I z sałatką pojechaliśmy do naszych przyjaciół. Najedliśmy się strasznie, wypiliśmy piwko, pogadaliśmy i ok 1 byliśmy w domu. Super wieczór mieliśmy
to fajny wieczor mieliscie

do nas dzisiaj wieczorkiem przychodza znajomi

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mielismy akcję z naszą wanną (pamiętacie?) Najpierw afera ze sklepem bo długo nie przychodziła odp do reklamacji. w końcu napisali, że wysłali nowąwannę. no to czekamy, czekamy i cisza. dzwonimy do nich a tam co? ze odmówilismy przyjęcia i wanna do nich wróciła ( tez uszkodzona) no to afere zrobilismy ze nic nie dostalismy, zadnego protokołu nie podpisalismy do tej drugiej i w ogóle jej na oczy nie widzielismy. nie moglismy przeoczyc bo w domu ZAWSZE ktos jest, poza tym kurier sie nie odezwał. no i po dłuzszym dochodzeniu wyszło na to ze kurier wcale nam jej nie przywiózł tylko jak zobaczyli ze uszkodzona to odesłali od razu...... no i stanęło na tym, ze oni juz nie maja tej wanny (wszystkie im wrócily uszkodzone) i zwócili nam kasę no i szukają nowej firmy kurierskiej bo tamta w kulki leciała i w ogóle nie dbali o towar- nie wiem czy chcieli wyłudzac pieniądze od ubezpieczyciela czy co? No i wyszła d... bo łazienka praktycznie gotowa a wanny nie ma. chcielismy znalezc podobna chociaz ale na razie nam nic w oczy nie wpadło. no moze jszvze znajdziemy bo strasznie nam się podobała

wspolczuje sytuacji z wanna
a jaka chcecie?

Cytat:
dziewczynki jak mi się strasznie rozdwajają paznkocie!!! masakrejszyn normalnie. jak żrę witaminy jest w miarę a jak tylko przestaję to jest lipa. no przecież nie można całe życie skrzypu jeść!! zewnętrzne odżywki nie bardzo pomagają. Nawet byłam z tym u dermatologa. poleciła mi odżywkę z apteki. muszę ją znów kupić ale i tak nie jest po niej jakoś idealnie. kurcze mam ładny kształt paznokcia a wcale nie mogę zapuścić tylko maksymalnie obcięte muszę mieć... wrrr ;/
mi teraz tato przywiozl z Polski tabletki Merz Spezial na regeneracje skory , wlosow i paznokci i powiem Ci ze widze roznice bo tez mialam problemy z rozdwajajacymi paznokciami

ok zmykam spac

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:45   #4384
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
cisza z rana hhmmm .... aż dziwne

żabcia czekam czekam , widziałam minusiki na wadze po zumbie , super
neska22 dobrze że kaskę oddali , teraz tylko znaleźć nową trzeba , trzymam kciuki
anika ładna ta sukienka , no i rzeczywiście może będzie dobra do karmienia , a kiedy te chrzciny ? zaraz jak się Natalia urodzi ?
madziu jak tam się dzisiaj czujesz?
marta co ci tam powiedzieli na rehabilitacji ?
SRR jak tam czekamy dalej ?
ana jak idzie pisanie pracy?
india jakieś postępy w wykańczaniu już sa od ostatnich zdjęć ?
atomufka to już dzisiaj wracasz czy za tydzień?
agus dobrze że wszystko ok z córeczką
katunia czy ja już pisałam czy nie , ale super filmik , jaki już duży Tomeczek

a ja dzisiaj do tego sądu lecę z mężem, wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie , aż normalnie padłam wczoraj tak zmęczona że migiem śmigiem zasnęłam , ale niestety Dominik nie dał pospać więc dzisiaj jestem lekko padnięta
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:54   #4385
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Hej Kasiu. No cisza i od wczoraj wieczora też mało naskrobane Daj znać jak wrocicie z sądu.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:06   #4386
Ana***
Zakorzenienie

Cześć
Dzisiaj zabieram się dalej za pisanie, a mąż zadeklarował się, że jak wróci z pracy to posprząta także wolna moja rozczochrana
Z gorszych wieści to, że pojawiła mi się opryszczka grrr
a w weekend do szkoły... mówię Wam jak mi się nie chce. Miesiąc przerwy i tak się rozleniwiłam, że hej Dobrze mi było spędzać w weekendy w gronie rodziny, a nie w szkole

Cytat:
próbowałam ale to też pomaga na chwilę. Jak stosuję te wszystkie "Zabiegi" to jest ok a jak tylko przestanę to masakra!! a ja własnie paznokcie u stóp mam bardzo mocne aż mam problemy jak je obcinam-nieźle muszę się namęczyć.
A ja mam właśnie u stóp bardzo cieniutkie, bo przy rozdwajaniu odchodzi warstwa paznokcia i tak się dzieje...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana dam znać. Ostatni temat jaki miałam na hospitacji baaardzo mi się podobał
Daj, daj
A jaki był, coś o cukierkach chyba?

Cytat:
hej

a ja dzisiaj do tego sądu lecę z mężem, wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie , aż normalnie padłam wczoraj tak zmęczona że migiem śmigiem zasnęłam , ale niestety Dominik nie dał pospać więc dzisiaj jestem lekko padnięta
Cisza jakby makiem zasiał
Dzisiaj dalej pisanie pracy powolutku, ale do przodu ja jestem trochę pedantka, jeśli chodzi o takie rzeczy, muszę mieć wszystko na tip top i to mi bardzoooo spowalnia pracę
Odp. za atomufkę wraca za tydzień

Powodzenia w sądzie.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:08
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:11   #4387
martucha84
Zakorzenienie

Rosi ja się jeszcze nie rozliczałam czekam na pit z pracy ale pewnie pierwszy z brzegu z neta ściągnę... sprawdź jak możesz czy w tych utworach masz lovely cd 1 trzy maile bo coś się pozawieszało i nie wiem czy poszły trzy czy tylko dwa bo ja poszłąm do wanny a mąż potem wysyłał i prosił zapytać

ktosia ty sprzątaczu mały, odpoczywaj teraz należy Ci się

india83 polecam basen jest super

neska najważniejsze że kase oddali..

mona jaaaaa babski comberrr ale ci zazdroszcze.. a o północy standardowo się wszystko skończyło "pogrzebową" muzyką itd?

anika fajna sukienka ale ja z wyborem poczekałabym do porodu..

kasiaher na rehabilitacji ok pani jest zadowolona czekamy na wizytę z neurologiem, trzymam kciuki za rozprawę
Stary 2011-02-25, 09:22   #4388
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gucia zobaczę te probiotyki
Kochana, polecam te: SANPROBIS. Są jedne z najlepszych.

Cytat:
czesc lalunie!! nie zaglądałam kilka dni to nawet chyba nie próbuje nadrabiac

mielismy akcję z naszą wanną (pamiętacie?) Najpierw afera ze sklepem bo długo nie przychodziła odp do reklamacji. w końcu napisali, że wysłali nowąwannę. no to czekamy, czekamy i cisza. dzwonimy do nich a tam co? ze odmówilismy przyjęcia i wanna do nich wróciła ( tez uszkodzona) no to afere zrobilismy ze nic nie dostalismy, zadnego protokołu nie podpisalismy do tej drugiej i w ogóle jej na oczy nie widzielismy. nie moglismy przeoczyc bo w domu ZAWSZE ktos jest, poza tym kurier sie nie odezwał. no i po dłuzszym dochodzeniu wyszło na to ze kurier wcale nam jej nie przywiózł tylko jak zobaczyli ze uszkodzona to odesłali od razu...... no i stanęło na tym, ze oni juz nie maja tej wanny (wszystkie im wrócily uszkodzone) i zwócili nam kasę no i szukają nowej firmy kurierskiej bo tamta w kulki leciała i w ogóle nie dbali o towar- nie wiem czy chcieli wyłudzac pieniądze od ubezpieczyciela czy co? No i wyszła d... bo łazienka praktycznie gotowa a wanny nie ma. chcielismy znalezc podobna chociaz ale na razie nam nic w oczy nie wpadło. no moze jszvze znajdziemy bo strasznie nam się podobała
oj, współczuję sytuacji z wanną. mam nadzieje, że jakąś w końcu znajdziecie.

Szczęście w nieszczęściu, że oddali Wam wszystkie pieniądze. Super! Są jednak uczciwi ludzie!

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
A wczoraj na imprezie było super, były babki od lat 20 do 60 i wszytskie się świetnie bawiły, do domu przyjechałam o 1. Ale mróz był straszny, w samochodzie miałam od wewnątrz zamarznięte szyby i jak wyjechałam to musiałam kawałek dalej stanąć na poboczu i poczekać aż troche odmarzły bo nic nie widziałam!
Mona, no to poszalałaś!Super!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o takie sukience na chrzciny?
http://allegro.pl/mango-dla-asos-pie...463934080.html

Bajuś czy ja dobrze pamietam ze kupowalas na all sukienke taka szarą ołówkową... albo to KAtunia była...
ona była taka idealnie dopasowana
Świetna! A spódnice kupowała Katunia na chrzciny właśnie

Cytat:
jeszczenie odebrałam jutro jade
Jednak wygrałaś tą aukcję?! Super!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to fajny wieczor mieliscie

do nas dzisiaj wieczorkiem przychodza znajomi
mi teraz tato przywiozl z Polski tabletki Merz Spezial na regeneracje skory , wlosow i paznokci i powiem Ci ze widze roznice bo tez mialam problemy z rozdwajajacymi paznokciami
oj kochana, bardzo miły Wczoraj też
Udanej zabawy dzisiaj!

Kochana, kiedy Ty na ten bal idziesz? Tzn na zabawę? Jakoś początkiem marca prawda?

A co do Merz Spezial, to jest bardzo dobry. Tabletki są drogie, bo w sumie koło 50zł kosztują jako jedne z nielicznych faktycznie działają

Cytat:
Powodzenia w sądzie! Daj znać później co i jak! Trzymam kciuki

wczoraj był mecz Lecha i na chwilę przyszli znajomi. Już dzisiaj nigdzie nie idę! i nie piję piwa . Mamy zaproszenie do znajomych,a le jestem tak wykończona tym tygodniem, że dobrze mi zrobi wieczór w domku z mężem. Tym bardziej, że TZet w sobotę na rano ma do pracy.

I jaki wczoraj mąż mi obiad zafundował!!! Zrobił tortilkę z mięskiem mielonym... pycha! No i do tego wysprzątał cały dom - szok! Nie muszę nic robić jutro! i jeszcze pojechał na zakupy - no ideał

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:25   #4389
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Hej Kasiu. No cisza i od wczoraj wieczora też mało naskrobane Daj znać jak wrocicie z sądu.
dam dam
chociaż wątpie żeby to się zakończyło na jednej rozprawie
Cytat:
Cześć
Cisza jakby makiem zasiał
Dzisiaj dalej pisanie pracy powolutku, ale do przodu ja jestem trochę pedantka, jeśli chodzi o takie rzeczy, muszę mieć wszystko na tip top i to mi bardzoooo spowalnia pracę
Odp. za atomufkę wraca za tydzień

Powodzenia w sądzie.
cześć
a na kiedy masz termin oddania pracy ?
lepiej pisać nawet 2-3 strony dziennie niz pisac np. 10 stron , lepiej się streścić, bo potem szybko trzeba zrobić, tak jak ja to miałam i teraz jak oddawałam moja pracę to tak mi się wszystko poprzestawiało w niej że szok, ale mam to gdzieś oby tylko do obrony został mi lekko ponad tydzień , musze jeszcze opracowac dwa pytania i się uczyć

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Rosi ja się jeszcze nie rozliczałam czekam na pit z pracy ale pewnie pierwszy z brzegu z neta ściągnę... sprawdź jak możesz czy w tych utworach masz lovely cd 1 trzy maile bo coś się pozawieszało i nie wiem czy poszły trzy czy tylko dwa bo ja poszłąm do wanny a mąż potem wysyłał i prosił zapytać

mona jaaaaa babski comberrr ale ci zazdroszcze.. a o północy standardowo się wszystko skończyło "pogrzebową" muzyką itd?

kasiaher na rehabilitacji ok pani jest zadowolona czekamy na wizytę z neurologiem, trzymam kciuki za rozprawę
o no to jeszcze wizyta u neurologa , trzymam kciuki w takim razie

a ja czekam na wyniki które robiłam prawie dwa tygodnie temu , ale muszę zadzwonić czy już sa bo chcę się zapisać do tej poradni pulmonologicznej i zobaczymy co dalej
narazie męczymy się jeszcze z biegunkami , ale juz jest lepiej nie daje mu nic co zawiera gluten i widzę że ani brzuszek go nie boli bo coraz ładniej śpi, chociaż zdarza mu się marudzić w nocy ale to znowu zęby mu idą
Stary 2011-02-25, 09:27   #4390
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj był mecz Lecha i na chwilę przyszli znajomi. Już dzisiaj nigdzie nie idę! i nie piję piwa . Mamy zaproszenie do znajomych,a le jestem tak wykończona tym tygodniem, że dobrze mi zrobi wieczór w domku z mężem. Tym bardziej, że TZet w sobotę na rano ma do pracy.

I jaki wczoraj mąż mi obiad zafundował!!! Zrobił tortilkę z mięskiem mielonym... pycha! No i do tego wysprzątał cały dom - szok! Nie muszę nic robić jutro! i jeszcze pojechał na zakupy - no ideał
Mąż spisał się na medal!
Stary 2011-02-25, 09:27   #4391
Gucia0987
Zakorzenienie

Kliwuś, dostałam wszystkie maile oprócz jednego. Najwyraźniej to jet ten co odrzuciło (Mozart 1). Dziękuję

Stary 2011-02-25, 09:28   #4392
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
a pamietasz od jakiego sprzedawcy?
to dokładnie ta sama sukienka
http://allegro.pl/sukienka-chanelka-...473088492.html

Martucha dzięki za muzykę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:29   #4393
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż spisał się na medal!
oj tak. I to tak sam od siebie

Stary 2011-02-25, 09:32   #4394
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej pisać nawet 2-3 strony dziennie niz pisac np. 10 stron , lepiej się streścić, bo potem szybko trzeba zrobić, tak jak ja to miałam i teraz jak oddawałam moja pracę to tak mi się wszystko poprzestawiało w niej że szok, ale mam to gdzieś oby tylko do obrony został mi lekko ponad tydzień , musze jeszcze opracowac dwa pytania i się uczyć

a ja czekam na wyniki które robiłam prawie dwa tygodnie temu , ale muszę zadzwonić czy już sa bo chcę się zapisać do tej poradni pulmonologicznej i zobaczymy co dalej
narazie męczymy się jeszcze z biegunkami , ale juz jest lepiej nie daje mu nic co zawiera gluten i widzę że ani brzuszek go nie boli bo coraz ładniej śpi, chociaż zdarza mu się marudzić w nocy ale to znowu zęby mu idą
Ja mam obronę czerwiec/lipiec ale nie znamy jeszcze dokładnego terminu podobno pierwszy termin może się odbyć minimum 2 tygodnie, od ostatniego wpisu, ostatniej osoby ze specjalizacji

A jakie badania robiłaś?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
oj tak. I to tak sam od siebie
No i to najważniejsze
Mój się zadeklarował, że dzisiaj posprząta zobaczymy
Stary 2011-02-25, 09:35   #4395
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam obronę czerwiec/lipiec ale nie znamy jeszcze dokładnego terminu podobno pierwszy termin może się odbyć minimum 2 tygodnie, od ostatniego wpisu, ostatniej osoby ze specjalizacji

A jakie badania robiłaś?
bez sensu, czyli jak ktoś będzie zwlekał, to cała reszta nie może się bronić?
U nas było tak, że każdy indywidualnie się umawiał tylko terminów było kilka dla wygody promotora.

I nie było jakiegoś czasu, który musiał upłynąć przed obroną, no chyba, że licząc czas dla sekretarki, która musiałą wszystko przygotować. Dziwne to.

Stary 2011-02-25, 09:37   #4396
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
bez sensu, czyli jak ktoś będzie zwlekał, to cała reszta nie może się bronić?
U nas było tak, że każdy indywidualnie się umawiał tylko terminów było kilka dla wygody promotora.

I nie było jakiegoś czasu, który musiał upłynąć przed obroną, no chyba, że licząc czas dla sekretarki, która musiałą wszystko przygotować. Dziwne to.
Tak nam ogłosiła starostka grupy, bo się dowiadywała...
Chyba, że ktoś chce indywidualnie, to droga wolna...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Dla mnie to bez sensu, tym bardziej że zaczęłam pisać pracę dość wcześnie i w sumie to wolałabym obronę jak najszybciej.
Stary 2011-02-25, 09:41   #4397
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć

Rosette no ja też nie wiem co robią z tym cukrem Rozumiem czas letni przetwory.kompoty itp. My to w ogóle cukru nie używamy i śmiejemy się, że mamy dla gości tylko. No chyba, że do wypieków.
A i mnie rozlicza teściowa więc z pitem nie pomogę.

Katunia i jak na zakupach? tesco jeszcze stoi? czy ludziska rozebrali?

neska no to nie fajnie z tą wanną. Mam nadzieję, że znajdziecie podobną, albo popytajcie w rożnych sklepach czy Wam akurat tego modelu nie sprowadzą. Ja tak kabinę sprowadzałam bo to też byla jedna jedyna.

anika kieca ciekawa no i ja też się nastawiłam tylko na pierś i mam nadzieję, że tak zostanie

kasiaher tak czekamy dalej. Kolejny cel to dotrwać do wizyty u gina 3marca Powodzenia na rozprawie

A ja właśnie poprałam już wszystkei ciuszki od kuzynki i mam nadzieję, że to już ostatnie bo mi się w szafie nie mieszczą
No i wczoraj dowiedzieliśmy się, że jednak kuzyn z żonką (też w ciaży) zjeżdżają na stałe do Polski i chcą się u nas zatrzymać w drodze na Podkarpacie. Ja się bardzo cieszę, że oni przyjeżdżają, bo my się tak odwiedzamy i utrzymujemy dobry kontakt ze sobą......tylko mam takie obawy, że co jak przyjadą a ja na porodówce wyląduje?? Nie lubię tak, ja muszę mieć wszystko zorganizowane i pod kontrolą buuuuuu

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:45   #4398
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:47   #4399
baja_86
Zakorzenienie

Na mojej uczelni z lic.broniłam się tydzień po oddaniu pracy Z kolei na mgr praca musiała być oddana na miesiąc przed obroną- tłumaczono się długimi przygotowaniami, wprowadzaniem danych, liczeniem średniej itd.
Na szczęście i tu i tu obrone miałam dość wcześnie bo na początku czerwca
Stary 2011-02-25, 09:47   #4400
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie badania robiłaś?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

No i to najważniejsze
Mój się zadeklarował, że dzisiaj posprząta zobaczymy
robiłam Dominikowi badania , tzn posiew kału na pasożyty, lab coś tam i ogólny i alergia pokarmowa na gluten i białko mleka krowiego , potem muszę iść po skierowanie do ogólnego do tej poradni a tam chce żeby mu zrobili na wszystkie alergie , mogła bym to sama zrobić i zapłacić za to ale tego jest około 15-20 a jeden alergen 25 zł także majątek a tak będę mogła zrobić to na fundusz bo ten pulmonolog go z pewnością skieruje
no i zobaczymy co dalej , teraz mało mleka mi je ale za to nadrabia obiadkami , to dobrze że chociaż tyle mu się poprawiło jak odstawiłam całkowicie ten gluten muszę bardzo dokładnie wiedzieć co może jeść, jakie słoiczki jeśli mu chcę podawać czasami i dokładnie czytać co jest w składzie i uważać sama jak mu gotuje , nic nie może być zabielane śmietaną np. albo żadnych klusków i czy makaronu, nawet ostatnio jak przyszła moja psiapsióła przyniosła mu ciasteczka i biszkopty i tego też nie może bo w składzie jest mąka pszenna a to własnie gluten więc odpada , zauważyłam jeszcze że jak mu daje jajko albo słoiczek krem dyniowy z żółtkiem to go czyści , dlatego muszę porobić te badania wszystkie , bo np jest taki alergen jak kurcze jako, np jeszcze białko ryby, mięsa co tam jeszcze było.... pomidory , jest tego sporo ciężko to zapamiętać , a jeszcze można osobno zrobić na każdy rodzaj mąki bo może być tak że np na pszenną będzie uczulony a na inna nie , także musze porobić badania bo szkoda mi go tak jak się męczy boli go brzuszek, marudzi , i jest taki wygaszony
Stary 2011-02-25, 09:53   #4401
martucha84
Zakorzenienie

Rosi wiedziałam że się coś pochrzaniło dobra to loveli wyślę ci jeszcze raz 3 maile i sobie wybierzesz to co brakuje
i w takim razie Baji też
Stary 2011-02-25, 09:53   #4402
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
hej

neska22 dobrze że kaskę oddali , teraz tylko znaleźć nową trzeba , trzymam kciuki
anika ładna ta sukienka , no i rzeczywiście może będzie dobra do karmienia , a kiedy te chrzciny ? zaraz jak się Natalia urodzi ?

nie mysle ze wdruga niedziele maja zrobimy, bedzie juz ładna pogoda i Natusia bedzie miała juz 2 miesiące ale to zobaczymy jeszcze jak wyjdzie myz mezem na razie obstawiamy 8 maja

powodzenia na rozprawie: zekam na wiesci

Cytat:

na razie tylko sie rozgladam co jest ciekawego kupowac i tak bede w sklepie albo szyc na miare bo ze mna to ciezko kupic przez all

Cytat:
Kochana, polecam te: SANPROBIS. Są jedne z najlepszych.

oj, współczuję sytuacji z wanną. mam nadzieje, że jakąś w końcu znajdziecie.

Szczęście w nieszczęściu, że oddali Wam wszystkie pieniądze. Super! Są jednak uczciwi ludzie!

Mona, no to poszalałaś!Super!

Świetna! A spódnice kupowała Katunia na chrzciny właśnie

Jednak wygrałaś tą aukcję?! Super!

oj kochana, bardzo miły Wczoraj też
Udanej zabawy dzisiaj!

Kochana, kiedy Ty na ten bal idziesz? Tzn na zabawę? Jakoś początkiem marca prawda?

A co do Merz Spezial, to jest bardzo dobry. Tabletki są drogie, bo w sumie koło 50zł kosztują jako jedne z nielicznych faktycznie działają

Powodzenia w sądzie! Daj znać później co i jak! Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
to dokładnie ta sama sukienka
http://allegro.pl/sukienka-chanelka-...473088492.html

Martucha dzięki za muzykę
dziekuje

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć

Rosette no ja też nie wiem co robią z tym cukrem Rozumiem czas letni przetwory.kompoty itp. My to w ogóle cukru nie używamy i śmiejemy się, że mamy dla gości tylko. No chyba, że do wypieków.
A i mnie rozlicza teściowa więc z pitem nie pomogę.

neska no to nie fajnie z tą wanną. Mam nadzieję, że znajdziecie podobną, albo popytajcie w rożnych sklepach czy Wam akurat tego modelu nie sprowadzą. Ja tak kabinę sprowadzałam bo to też byla jedna jedyna.

anika kieca ciekawa no i ja też się nastawiłam tylko na pierś i mam nadzieję, że tak zostanie

kasiaher tak czekamy dalej. Kolejny cel to dotrwać do wizyty u gina 3marca Powodzenia na rozprawie

A ja właśnie poprałam już wszystkei ciuszki od kuzynki i mam nadzieję, że to już ostatnie bo mi się w szafie nie mieszczą
No i wczoraj dowiedzieliśmy się, że jednak kuzyn z żonką (też w ciaży) zjeżdżają na stałe do Polski i chcą się u nas zatrzymać w drodze na Podkarpacie. Ja się bardzo cieszę, że oni przyjeżdżają, bo my się tak odwiedzamy i utrzymujemy dobry kontakt ze sobą......tylko mam takie obawy, że co jak przyjadą a ja na porodówce wyląduje?? Nie lubię tak, ja muszę mieć wszystko zorganizowane i pod kontrolą buuuuuu
no mnie sie tez podoba

dziewczynki prosze o trzymanie kciukasków o 12

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:54   #4403
martucha84
Zakorzenienie

iii Rosi jak możesz podaj nazwę programu do rozliczenia skoro jest fajny to nie będę musiała szukać

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:55
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:13   #4404
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Tak nam ogłosiła starostka grupy, bo się dowiadywała...
Chyba, że ktoś chce indywidualnie, to droga wolna...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Dla mnie to bez sensu, tym bardziej że zaczęłam pisać pracę dość wcześnie i w sumie to wolałabym obronę jak najszybciej.
no strasznie! Tym bardziej, że Ty na tym tracisz, bo mogłabyś się dużo wcześniej bronić. Może lepiej indywidualnie się umawiać?

Cytat:
faktycznie troszkę średnio. Tym bardziej, że Ty teraz w każdym momencie możesz trafić na porodówkę. A z drugiej strony jesteś w patowej sytuacji, bo nie możesz im odmówić.

Mam nadzieje, że przyjadą a Ty będziesz się świetnie bawić i po ich wyjeździe pojedziesz do szpitala A jak tam torba? Spakowana?

Cytat:
Na mojej uczelni z lic.broniłam się tydzień po oddaniu pracy Z kolei na mgr praca musiała być oddana na miesiąc przed obroną- tłumaczono się długimi przygotowaniami, wprowadzaniem danych, liczeniem średniej itd.
U nas też na mgr było powiedziane, że trzeba pracę złożyć miesiąc przed obroną, ale i to jest do przeskoczenia. Pani sekretarka była równa babka i wszystko zrobiło w ok. tygodnia. Jak się chce, to wszystko się da!

Cytat:
Rosi wiedziałam że się coś pochrzaniło dobra to loveli wyślę ci jeszcze raz 3 maile i sobie wybierzesz to co brakuje
i w takim razie Baji też
A czy ja mogę prosić o Mozarta 1 bo mi brakuje...

Cytat:

trzymam kciuki!
daj później znać koniecznie o co chodziło!

Stary 2011-02-25, 10:16   #4405
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-25, 10:24   #4406
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę to bardzo fajnie, na początku czerwca ja mam wtedy jeszcze zajęcia Sesję mam 06.06-15.06.2011 ehh
a długo przed obroną skończyliście zajęcia?

Cytat:
robiłam Dominikowi badania , tzn posiew kału na pasożyty, lab coś tam i ogólny i alergia pokarmowa na gluten i białko mleka krowiego , potem muszę iść po skierowanie do ogólnego do tej poradni a tam chce żeby mu zrobili na wszystkie alergie , mogła bym to sama zrobić i zapłacić za to ale tego jest około 15-20 a jeden alergen 25 zł także majątek a tak będę mogła zrobić to na fundusz bo ten pulmonolog go z pewnością skieruje
no i zobaczymy co dalej , teraz mało mleka mi je ale za to nadrabia obiadkami , to dobrze że chociaż tyle mu się poprawiło jak odstawiłam całkowicie ten gluten muszę bardzo dokładnie wiedzieć co może jeść, jakie słoiczki jeśli mu chcę podawać czasami i dokładnie czytać co jest w składzie i uważać sama jak mu gotuje , nic nie może być zabielane śmietaną np. albo żadnych klusków i czy makaronu, nawet ostatnio jak przyszła moja psiapsióła przyniosła mu ciasteczka i biszkopty i tego też nie może bo w składzie jest mąka pszenna a to własnie gluten więc odpada , zauważyłam jeszcze że jak mu daje jajko albo słoiczek krem dyniowy z żółtkiem to go czyści , dlatego muszę porobić te badania wszystkie , bo np jest taki alergen jak kurcze jako, np jeszcze białko ryby, mięsa co tam jeszcze było.... pomidory , jest tego sporo ciężko to zapamiętać , a jeszcze można osobno zrobić na każdy rodzaj mąki bo może być tak że np na pszenną będzie uczulony a na inna nie , także musze porobić badania bo szkoda mi go tak jak się męczy boli go brzuszek, marudzi , i jest taki wygaszony
No to jest trochę tych produktów... ale wiem co to znaczy, bo mojego męża chrześniak ma uczulenie na białko i nie może nic z przetworów mlecznych... i nawet niektórych mięs i wędlin... cała nadzieja, w tym że wyrosną i chrześniak-3 latka i Dominik

Cytat:

Kciuki
Stary 2011-02-25, 10:39   #4407
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

halo

My juz po szczepieniu. Bylismy z rana zeby za duzo chorych dzieci nie bylo i udalo sie, przyjela nas lekarka jako pierwszych. Tomus przy pierwszym zastrzyku nawet nie zaplakal a przy dwoch kolejnych tylko zakwilil i zaraz sie smial zeby tak zawsze bylo! a wazy juz 6600 wiec kawal chlopa lekarka jeszcze powiedziala ze mysli ze on szybko bedzie siedziec i chodzi bo bardzo silny jest dzis musze na niego uwazac bo po ostatnim szczepieniu goraczke mi wieczorem dostal. Zapytalam tez lakarke jak to jest z rozszerzaniem tej diety dzieci karmionych cyckiem i mozemy juz nowosci wprowadzac wczoraj w tesco marchewke kupilam mu ze sloiczka, jeszcze chce jakas kaszek kupic i wieczorami dawac. Tak wiec zaczynamy przygode obiadkowa na sam poczatek sloiczki a zaraz potem bede sama gotowac.

aaaaa dzis przyjedzie moje autko maz nim wroci z pracy bo specjalnie jechal z kolega autem

Cytat:
hej

Dzieki Kasienko za mile slowa
Trzymam kciuki za rozprawe-nie daj sie tam!!
no i powodzenia w "tropieniu" tego co szkodzi Dominiczkowi - szkoda ze dzieci nie moga powiedziec co im dokladnie dolega i tak ciezko im czasem pomoc! ale ty wytrwala i uparta (pozytywnie) jestes i na pewno dojdziesz do tego co jest nie tak!

Cytat:

tesco jeszcze stoi ale towary w nim coraz mniej z tym curem masakra! ten za 3,39 juz byl caly wykupiony, zostal ten za 3,79! ja musialm kupic wiec wzielam od razu 10.
A kupowalam tez butle Tomciowi i powiem Ci ze nie kupuj nigdy akcesoriow dla dzieci zw tesco - takie male porownanie - butla w tesco 31zl a w "mama i ja" 23zl!
a zajecia mam miec od 9-12 tak wiec w poludni na spacerek sie koniecznie wybierz tylko jak ja Cie rozpoznam
A fajnie z tymi odwiedzinami-mam nadzieje ze jednak przywitasz gosci w domu a nie na porodowce

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rosi poka jaki to program !
ja tez mam jeden ulubiony i oczywiscie nie pamietam jego nazwy gryyyyy

Anika - ja nie kupowalam spodnicy (Guciu - bo tak napisalas) ja na chrzciny kupowalam sukienke ktora mi Ktosia znalazla
taka:
http://allegro.pl/sukienki-sukienka-...458123043.html
Powiem Ci ze do karmienia sie sprawdzila bo tez o to mi chodzilo, teraz ja wykorzystalam na rocznicy slubu rodzicow tez.

aha no i kciuki

Martus - dzieki za muzyczki

Kobietki - ktore prosily mnie o muzyke bobasa- obiecuje wyslac, mam zapisane do kogo wiec na pewno pojdzie - bede wysylac to czego nie dostalyscie od Marty albo Kliwii - czyli dwie czesci. Nie gwarantuje tylko jak szybko bo jestem dzis sama z maluchem w domu.
Aha SSR - widzialam wczoraj oryginalne plyty w MAMA I JA!

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-02-25 o 10:42
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:44   #4408
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

Kobietki - ktore prosily mnie o muzyke bobasa- obiecuje wyslac, mam zapisane do kogo wiec na pewno pojdzie - bede wysylac to czego nie dostalyscie od Marty albo Kliwii - czyli dwie czesci. Nie gwarantuje tylko jak szybko bo jestem dzis sama z maluchem w domu.
Aha SSR - widzialam wczoraj oryginalne plyty w MAMA I JA!
Ja też bym poprosiła, już piszę pw
Stary 2011-02-25, 10:49   #4409
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-25, 10:57   #4410
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę to bardzo fajnie, na początku czerwca ja mam wtedy jeszcze zajęcia Sesję mam 06.06-15.06.2011 ehh
a długo przed obroną skończyliście zajęcia?
na licencjacie nie pamiętam, ale dziennie robiłam, więc w czerwcu jeszcze zajęcia były, z tym, że ja starałam się jak najszybciej wszystko pozaliczać żeby załapać się na wczesny termin obrony, a mgr zaocznie i ostatnie zajęcia i wpisy były 16 maja-pamiętam bo własnie wtedy odnosiłam pracę do dziekanatu i stałam w masakrycznych kolejkach-to był ostatni dzień by złożyć indeks i resztę dokumentów a obrona była 13 czerwca

anika a więc będziemy trzymać kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości