Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 09:00   #1831
tola3804
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Heloł!

Jak tam nocka? Jakieś newsy?

Ja kiepsko spałam, trzy razy złapał mnie potworny ból łydek. Kurde, może ja powinnam więcej magnezu brać? Poza tym dziecko coś mi się w nocy budziło, zastanawiam się, czy górne 5-tki czasem mu nie wychodzą...

Kampasiula! Jejku, jak mnie drażnią tacy ludzie... Wrr!

Laseczka! Daj znać koniecznie, jak już będziesz po wizycie.

Miłego dnia!
Stary 2011-02-25, 09:10   #1832
nuna_77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

SZymelka gratuluje

Widzę,że sprawa wygląda poważnie, coraz więcej rozpakowanych

Wczoraj byłam u mojej ginekolog, dostałam wreszcie wydruk z usg z opisem i Jacuś jest ułożony miednicowo, za 4 tygodnie mam mieć usg sprawdzajace, czy się przekręcił,

Jaki miałyście wskaźnik AFI w 30 tc, u mnie jest 139 wydaje mi się dużo
Troche mnie wkurza moja gin, bo gada ,a następna wizyta za 4 tygodnie,ale może pani do tej pory urodzi, a to będzie dopiero 36 tc.
Pytam się czy z tym ułożeniem to cc czy jak, a Ona zobaczymy bla bla.
Ja chcę wiedzieć konkretnie
Oby Synek się obrócił.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:12   #1833
deneb3
Zadomowienie

a co tu dziś tak cicho?

nikt nie urodził, mało stron do nadrobienia

u mnie bez zmian, wczoraj się nachodziłam sporo, miałam nadzieję, że coś się ruszy ale nic
no trudno, trzeba być cierpliwym
w nagrodę coś w necie sobie zamówię jeszcze nie wiem co ale coś wymyślę na bank jakieś fajne mydełka mnie kuszą

tak sobie myślę, że fajnie by było jakby mały wypakował się 1go marca
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:16   #1834
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co wpadać w panikę z tą nospą. Ja długo brałam forte i co 40 tydzień, a szyjki mi nic nie rozwarła. U mnie w mieście chyba wszystkie ciężarne biorą nospę, oczywiście jak są jakieś pobolewania itp. Może całe miasto nie będzie seplenić
Gdyby branie nospy było faktycznie takie nie dobre w skutkach to żaden lekarz by nie zalecał, a z tego co słyszę 3/4 przypadków dostaje nospę na pobolewania ja też dostałam na bóle w 20 tc, ale wzięłam chyba z jedną czy dwie tabletki jak już mi się zapalała czerwona lampka

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a dziewczyny przed kolejną wizytą muszę załatwić internistę i stomatologa dobrze, że jutro akurat mam wizytę u dentysty to poproszę o wpisanie kilku słów do karty ciazy
Ojeju, dopiero teraz? Mnie męczył o te wizyty chyba z 3 msce temu, i 2 razy zapominałam ... Ja za to dziś krew i mocz oddawałam, badania gbs już odebrałam i są okej W ogóle to dobrze, że jesteście bo kompletnie zapomniałam, że miałam iść na badania a w poniedziałek wizyta

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

U nas znowu pojawił się dylemat z imieniem. Mąż wymyślił Malwinkę. Jakoś to do mnie nie przemawia, ale on wczoraj się tak napalił że powiedział że postanowione a ja mam się z tym przespać dla mnie to trochę dziwne imię, ale nie mówie że brzydkie.
Widzę, że u Was też się zaczyna kombinowanie z imieniem na ostatni dzwonek ... A i tak najczęściej się wraca do pierwszego jak dla mnie Malwinka jest śliczne co już chyba pisałam nie dawno na wątku

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:22   #1835
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
coś nie tak, byś wyglądała jak sterowiec z takim AFI
może w jakiś innych jednostkach Ci podała?
jakie masz podane przy tych wymierach? (zwykle to suma 4: Q1+Q2+Q3+Q4)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:28   #1836
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
coś nie tak, byś wyglądała jak sterowiec z takim AFI
może w jakiś innych jednostkach Ci podała?
jakie masz podane przy tych wymierach? (zwykle to suma 4: Q1+Q2+Q3+Q4)
Hmm, mam tylko
Ilość płunu owodniowego prawidłowa
AFI 139
Sama juz nie wiem
8 abs
Stary 2011-02-25, 09:34   #1837
gosiawolna
Rozeznanie

witam. gratulacje dla kolejnej mamusi jak mi liczylyscie to powinnam konczyc 33 i zaczynac 34 tc mnie w nocy znow o 2 brzuch bolal jak na @.. juz od poniedzialku co noc. pozniej przeszedl i bol plecow na dole ze nie moglam sie ulozyc.. milego dnia zycze i czekam na zdjecia dzieciaczkow i kolejne wiesci z porodowki
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:36   #1838
agaaga89
Zakorzenienie

Kurde, piszecie często, że dopadają Was bóle jak na @, a ja szczerze... Nie miałam takich chyba ani razu, no może wczoraj przez kwadrans nie dłużej, ale mogę sobie wkręcać bo krzywo leżałam i już mnie bolał kręgosłup Zobaczymy co gin mi znów wyczaruje w poniedziałek

Stary 2011-02-25, 09:36   #1839
wanilia83
Zadomowienie

wczoraj miałam pierwszy zastrzyk z żelaza i jak to miało być bolesne to ja jestem święta krowa chyba że dopiero zacznie boleć już tyle zastrzyków w życiu w dupę miałam że albo mam już totalną znieczulice albo kobieta anioł mi zastrzyk podała

poza tym jestem wkurzona na maxa przeryczałam wczoraj pół wieczoru (ahh te hormony) a potem pół nocy nie spałam, znajoma u której zamawialiśmy wózek zamówiła inny niż chcieliśmy tzn model ten sam ale już kolory z dupy wzięte ja chciałam żywy zielony z małą ilością czarnego a ona zamówiła czarny z małą ilością oliwkowego, noszz myślałam że mnie wczoraj rozniesie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
No właśnie nie, któraś jeździ anonimowo i Was zgarnia
Mój chyba poczeka do kwietnia

no ładnie ładnie, która to ?? laska widmo niech się przyzna

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
łojeeeej, w zatrzykach, to same tabletki już nie wystarczą?

nom niestety chociaż nie jest tak źle jakby się wydawało bo na tyłku siedzę najpierw mam 10 zastrzyków dla szybkiej poprawy morfologii a potem mam się jeszcze faszerować żelazem do picia, jakby to był 30 tydz to bym dostała tylko tabletki ale że już końcówka to muszę szybko krew naprawić

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kochana, ale chyba nie rozwiązali z Toba umowy o prace z powodu ciązy?? w takim przypadku umowa zostaje przedłuzona do dnia porodu.

nie nie ja miałam umowę na czas określony do 31 lipca, tylko że jakoś zanim zaszłam w ciąże ciągle słyszałam że nie ma problemu żebym została że na pewno mi umowę przedłuża, w szpitalu wylądowałam w 6 tyg z krwawieniem i podejrzeniem poronienia, była to końcówka lipca i jak już wyszłam to mi umowy nie przedłużyli jakbym była w 3 miesiącu to by musieli a tak to im to było na rękę, takie życie najlepsze jest to że pracowałam w państwówce czyli UP który ma niby chronić przed bezrobociem

natka, nika, colorady, blackrose super że z maluszkami wszystko w porządku, ładnie nam rosą te nasze kluseczki

natka mam nadzieję że już spakowana do szpitala
nika pościel extra

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
dziewczyny fajnie,że wizyty wypadły dobrzeteraz tylko zbierac siły do porodu

ja mam ciśnienie 200/200.Kuzynka męża zaproponowała mi wózek po dziecku,który był jak nowy i b.mało uzywany.Zgodziłam się,bo b.nam sie podobał.W dodatku miała całe wyposażenie do niego razem z fotelikiem samochodowym.Za ten model chicco dała ok 2 tys.Dzisiaj pisze do niej,że chciałabym już go mieć i kaske jej wpałacić a ona,że trafiła się okazja i go sprzedała no k***a.Dobrze,że zapytałam bo bym bez wózka została.
Zaczynam poszukiwania....

kampasiula też bym się wku.... a, zachowała się co najmniej bezczelnie, mogła chociaż powiedzieć że wózka ci nie odsprzeda

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy mozecie mi powiedzieć jaki waszym zdaniem ma kolor jedna z tych toreb? czerwony czy różowy? bo raz na aukcjach piszą, że róz, raz że czerwony, ja tam widzę róż a właściwie taka malinka, jak piszę do tych sprzedawców to albo mi nie odpisują albo piszą, że jednak czerwony...
http://allegro.pl/torba-delti-nurser...464034401.html

olsza mi bardziej w różowy wpada

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:38   #1840
miamore999
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam, że nie na temat, ale napaliłam się na wypiekanie chleba w domu ( dośc już tej sztuczności ze sklepów...) ma może któraś z was taką maszynę do wypieku chleba? warto to to zakupić? smakuje ten wypiek jak chleb w ogóle?

napaliłam się jak na parowar, który teraz stoi tylko... :/
Stary 2011-02-25, 09:38   #1841
gosiawolna
Rozeznanie

a co do nospy to ja od dluzszego czasu biore jak nie 3 razy zwykla to teraz 2 razy nospe forte...
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:41   #1842
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam pierwszy zastrzyk z żelaza i jak to miało być bolesne to ja jestem święta krowa chyba że dopiero zacznie boleć już tyle zastrzyków w życiu w dupę miałam że albo mam już totalną znieczulice albo kobieta anioł mi zastrzyk podała

poza tym jestem wkurzona na maxa przeryczałam wczoraj pół wieczoru (ahh te hormony) a potem pół nocy nie spałam, znajoma u której zamawialiśmy wózek zamówiła inny niż chcieliśmy tzn model ten sam ale już kolory z dupy wzięte ja chciałam żywy zielony z małą ilością czarnego a ona zamówiła czarny z małą ilością oliwkowego, noszz myślałam że mnie wczoraj rozniesie
To ja chyba się przejdę do Twojej pielęgniarki, bo jak mi dziś głupią krew pobierała to do teraz mnie ręka boli !!

To co ona? Zaspana chyba, czy coś szkoda bo wózek to nie kwestia 50 zł i rzecz taka, że właściwie obchodzisz się z nią na codzień i musisz się dobrze z nim czuć Może nie będzie tak źle ..

Stary 2011-02-25, 09:41   #1843
87czarna
Zakorzenienie

Hej ho!

Ja nadal 2 w 1 . Żadnych oznak zbliżającego się porodu Może będę miała bezbolesny?

A jak Wasza nocka?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:44   #1844
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsze jest to że pracowałam w państwówce czyli UP który ma niby chronić przed bezrobociem
Ja też jakiś czas pracowałam w UP, kumoterstwo, że szkoda gadać. A najlepsze było, że zatrudnionych było 4 psychologów, ale byle kogo to oni nie przyjmowali na poradę, musiał być przystojny, schludny itp. Jak się wysłało do nich jakąś biedzinę to zaraz dzwonili z tekstami "kogo Wy nam tu przysyłacie, na głowę upadliście"

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że nie na temat, ale napaliłam się na wypiekanie chleba w domu ( dośc już tej sztuczności ze sklepów...) ma może któraś z was taką maszynę do wypieku chleba? warto to to zakupić? smakuje ten wypiek jak chleb w ogóle?

Moja mama piekła bez maszyny w piekarniku w foremkach zwykłych. Zakwas sąsiadka dawała. Specjalną mąkę razową kupowaliśmy w młynie. Wychodził dobry, ale chyba by mi się nie chciało, zwłaszcza, że mamy pyszny w piekarni.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:44   #1845
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ja nadal 2 w 1 . Żadnych oznak zbliżającego się porodu Może będę miała bezbolesny?
Może wyjdzie, a Ty nawet nie zauważysz, że się już zaczyna ? Tak by było fajnie, a nie to ciągłe straszenie wszędzie o bólach porodowych

Stary 2011-02-25, 09:47   #1846
87czarna
Zakorzenienie

agaaga ja tak jak Ty- jeszcze nie miałam żadnych bóli przypominających @

Stary 2011-02-25, 09:49   #1847
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
agaaga ja tak jak Ty- jeszcze nie miałam żadnych bóli przypominających @
Właściwie to tylko się cieszyć, może nasze pobolewanie ograniczy się tylko do godziny zero ? Masz jeszcze wizytę przed terminem, czy już nie odwiedzasz gina?

Stary 2011-02-25, 09:50   #1848
nuna_77
Zadomowienie

Olsza30, a kupiłaś moze też wózek Delti Emu, bo ja sie nad nim poważnie zastanawiam

Dziewczyny który kolor ładniejszy zielony , czy biały?

http://allegro.pl/wozek-spacerowka-g...460732615.html
8 abs
Stary 2011-02-25, 09:51   #1849
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Właściwie to tylko się cieszyć, może nasze pobolewanie ograniczy się tylko do godziny zero ? Masz jeszcze wizytę przed terminem, czy już nie odwiedzasz gina?
Jeśli nie urodzę do 7 marca,to w ten sam dzień mam się stawic na wizytę i ktg Podejrzewam,że jeszcze mnie tam zobaczą

Stary 2011-02-25, 09:51   #1850
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Olsza30, a kupiłaś moze też wózek Delti Emu, bo ja sie nad nim poważnie zastanawiam

Chyba zielony, ale głównie dlatego, że przy białym non stop bym się wkurzała, że brudny

Stary 2011-02-25, 09:53   #1851
87czarna
Zakorzenienie

nuna biały nietypowy,ale jak dla mnie za jasny i stanowczo wybieram zielony

Stary 2011-02-25, 09:53   #1852
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie ja sie nawet wyspalam nasi goscie spia jescze wiec wpadlam zobacyzc czy sie ktos w tak zwanym miedyzczasie nie rozpakowal milego dnia dziewuszki i brzuszki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:54   #1853
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zielony, ale głównie dlatego, że przy białym non stop bym się wkurzała, że brudny
myślę tak samo
Stary 2011-02-25, 09:54   #1854
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie urodzę do 7 marca,to w ten sam dzień mam się stawic na wizytę i ktg Podejrzewam,że jeszcze mnie tam zobaczą
Tak to jest, że te babeczki co najbardziej straszą szybkim porodem to w końcu lądują ostatnie na porodówce ... Wcale bym się nie śmiała jakbyśmy się przeterminowały Z drugiej strony to dobrze, w takim razie jeszcze trochę leżenia do góry brzuchem przed nami ...

Stary 2011-02-25, 09:58   #1855
nuna_77
Zadomowienie

Pewnie wezmę zielony, szkoda,że nie ma opcji goldola biała, spacerówka zielona, strasznie mi się marzy biały wózek w lecie
8 abs
Stary 2011-02-25, 10:00   #1856
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem, że ta znajoma ma sklep, więc niech zwróci ten wózek, a zamówi Ci ten co chciałaś, przecież nie będziesz płacić za coś czego nie chcesz
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:02   #1857
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie wezmę zielony, szkoda,że nie ma opcji goldola biała, spacerówka zielona, strasznie mi się marzy biały wózek w lecie
Napewno ładnie wygląda szkoda tylko, że są mało praktyczne ze względu na kolor... Koleżanka zachorowała na białą kanapę i nie dała sobie nic przetłumaczyć, więc w końcu mąż uległ i kupili białą teraz praktycznie codzień można wysłuchiwać jak się wkurza, bo ciągle musi zapierać jakąś plamkę z obicia

Stary 2011-02-25, 10:02   #1858
traicionera
Zakorzenienie

blackrose4u-moja kicia w ogóle nie nosiła ubranka po sterylce i nic się jej nie stało Nawet wet jej nie kazał, a to najlepszy wet w Warszawie. Za to jak miała chorobę skórną, to jak najbardziej wymagał ubranka, żeby póki lek nie zacznie działać, nie rozdrapywała ranek jeszcze mocniej.

Dziś się zastanawiałam, pospać, czy wstawać, ale będę miała kuriera z mojej firmy po L4, wiec już wstałam Niby już jestem na zwolnieniu, a nie potrafię się przestawić na tryb wylegiwania jakoś. wciąż jeszcze nie wybrałam wózka, ostatnio czytałam o takim, któremu się raczka wypiela podczas wciągania po podjeździe dla wózków na schodach i przyznam, ze mnie to przestraszyło mocno, szczególnie, ze dziecko wypadło, na szczęście nic się nie stało.

a wy jakie macie typy na takie typowo miejskie wózki, do spacerów po parku i ulicami, wózek nie musi się jakoś fajnie składać, bo nie mam samochodu, a co do wnoszenia, to mam windy.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:03   #1859
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Jedynym zmartwieniem jest to, że wróciłam od gin. i zaczęłam plamić. Tłumaczę to sobie, że to skutek badania ginekologicznego, gdyż ostatnio po badaniu i po pobraniu próbki na GBS też plamiłam.
A wy jak sądzicie?
To krwawienie może być spowodowane badaniem ginekologicznym bo nawet ostatnio położna mówiła nam o tym na SR

Kampasiula a może spodoba Ci się taki nowy wózek:
http://allegro.pl/v-travel-wozek-wie...465582651.html
z nosidełkiem lub bez
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...478165242.html
Ja taki będę kupować.

No to dzisiaj zaczynam 31 TC. Wczoraj mała mnie nastraszyła, że się nie ruszała, ale tak jak pisałyście chyba lenia w dzień miała bo wieczorem wszystko nadrobiła.
Jaki miałam piękny sen. Śnił mi się poród, że był taki szybki, że nawet nie wiem kiedy, co i jak? No i widziałam małą, śliczna była. Najgorzej, że u mnie sny są na odwrót, czyli jak śnił mi się krótki poród to może być bardzo długi. Mam nadzieję, że w tym przypadku się nie sprawdzi

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:07   #1860
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, ogólnie jestem zadowolona, szyjka się skraca ma 1,5 cm i przygotowuje się do porodu, rozwarcie 1,5-2cm, czyli coś zaczyna się już dziać. To i dobrze, bo nie mogę się doczekać mego maleństwa na świecie. Malutka waży 3100-3200, czyli tak akurat.
super że wszystko ok cieszę się

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja mam ciśnienie 200/200.Kuzynka męża zaproponowała mi wózek po dziecku,który był jak nowy i b.mało uzywany.Zgodziłam się,bo b.nam sie podobał.W dodatku miała całe wyposażenie do niego razem z fotelikiem samochodowym.Za ten model chicco dała ok 2 tys.Dzisiaj pisze do niej,że chciałabym już go mieć i kaske jej wpałacić a ona,że trafiła się okazja i go sprzedała no k***a.Dobrze,że zapytałam bo bym bez wózka została.
Zaczynam poszukiwania....
zabiłabym, no to niezła z tej kuzynki cwaniara, mogła dać znać, ludzie mają tupet.

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy mozecie mi powiedzieć jaki waszym zdaniem ma kolor jedna z tych toreb? czerwony czy różowy? bo raz na aukcjach piszą, że róz, raz że czerwony, ja tam widzę róż a właściwie taka malinka, jak piszę do tych sprzedawców to albo mi nie odpisują albo piszą, że jednak czerwony...
http://allegro.pl/torba-delti-nurser...464034401.html
ja widzę taką malinkę ale wydaje mi się że na żywo jest on bardziej czerwony raczej

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg. Mała waży 3kg w 37tc. Zaraz muszę zerknąć na siatki centylowe jak to wygląda. Ilość wód ok, łóżysko też. Głową jest w dół. Buźki nie podejrzeliśmy bo jest odwrócona w moje wnętrzności. A moje żebra masakruje swoją pupą. Jak zaprze się na główce. Ogólnie to mam spokojnie czekać na termin.

super wiadomości
Malwinka mi się podoba bardzo
i dobrze że kotka dochodzi do siebie

Cytat:
Wczoraj byłam u mojej ginekolog, dostałam wreszcie wydruk z usg z opisem i Jacuś jest ułożony miednicowo, za 4 tygodnie mam mieć usg sprawdzajace, czy się przekręcił,

Troche mnie wkurza moja gin, bo gada ,a następna wizyta za 4 tygodnie,ale może pani do tej pory urodzi, a to będzie dopiero 36 tc.
Pytam się czy z tym ułożeniem to cc czy jak, a Ona zobaczymy bla bla.
Ja chcę wiedzieć konkretnie
Oby Synek się obrócił.
oby się obrócił no dziwna lekarka to mój gin jak byłam ostatnio w 33 tygodniu u niego to mówi że jakieś tam usg jeszcze mi za miesiąc zrobi i w ogóle nie gada że mogłabym tak wczesnie urodzić...
z tym ułożeniem to lekarze czekają do ostatniej chwili przynajmniej u mnie bo dziecko parę godzin przed porodem może się odwrócić...

Cytat:
Gdyby branie nospy było faktycznie takie nie dobre w skutkach to żaden lekarz by nie zalecał, a z tego co słyszę 3/4 przypadków dostaje nospę na pobolewania ja też dostałam na bóle w 20 tc, ale wzięłam chyba z jedną czy dwie tabletki jak już mi się zapalała czerwona lampka
dokładnie, lekarze wiedzą co robią na pewno to jest tak że paradoksalnie wybierają mniejsze zło tak jakby, lepiej żeby z dzieckiem było wszystko dobrze i żeby utrzymać ciążę i brać nospę niż jej nie brać i nie utrzymać albo jeszcze gorzej ma się coś narobić, ja skoro lekarz mi mówi ze mam brać to biorę bo jest ona widocznie potrzebna... kto wie co by było gdybym nie brała...

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość

hehe ja nie wiem bo moja mama wypieka czasem, ale w piekarniku

Cytat:

zielony, biały ładny ale niepraktyczny niestety

a ja dziś po badaniach morfologia i mocz musiałam wstać masakra o 6.30
i powiem wam muszę to zapisać w kalendarzu

Byłam w przychodni razem z mamą (ona też pobierała krew). Przede mną stała babcia tak na oko 70-80 lat i mówi do mnie: kochana, ty chyba i tak na mamę musisz czekać nie? bo tak to bym cię przepuściła żebyś nie stała
wyobrażacie sobie moją minę? w szoku byłam, moja mama też
istnieją jeszcze normalne babcie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-25 o 10:10
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości