|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
A mi się wydaje, że niektóre galerie mają jakieś "widzimisię" swojej galerii i niekoniecznie stosują się do tego, o czym napisałaś Pillow.
Mnie paka nieładnie potraktowała i wiem, że więcej się do nich nie zgłoszę. |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Srebro i kamienie to w plecionkach żadna nowość i wcale nie jest tak łatwo zrobić coś czego jeszcze nie było, zresztą jak w każdej technice
|
#3573 |
|
PiLLow Design
|
ja z paki dostawałam zawsze standardową odp o pracach tworzących spójną całośc ;p
a ostatni majl od nich był natomiast baaardzo miły
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
To znaczy?
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam tu jakiś czas temu, że dostałam od nich ładną odpowiedź, niestandardową. Odpisałam, ze się ciesze i w odpowiedzi, po chyba 2 dniach, dostałam @, że oni jednak muszą się jeszcze zastanowić - pomyślałam OK, każdy może zmienic zdanie i mieć wątpliwości. I byłoby wszystko OK, gdyby napisali, że nie, jednak jeszcze mnie nie przyjmą, ale po prostu przestali się odzywać. Po tygodniu napisałam do nich @ z zapytaniem czy brak odpowiedzi oznacza jednak negatywną odpowiedź i do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Więc nawet nie wiem o co im chodziło. Jeśli ktos najpierw pisze jedno, a potem robi coś innego, to człowiek chciałby przynajmniej dowiedzieć się co się stało, że zmienili zdanie. A tu klops. A potem miło jest zajrzeć do galerii po kilku dniach i zobaczyć, że przyjmują osoby robiące kolczyki z filcu na gołym drucie...
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Yaolinnko
w pace miałam kiedyś podobną sytuację.. napisali że fajne ładne i wogule z chęcią tylko zdjecia muszą być bez kolorowych teł. na jednolitym tle ma być tylko.aby zrobić nowe fotki. ok. i dalej brak odzewu z ich strony więc się nie przejmuj, będzie dobrze nieładnie zrobili w zględem Ciebie ale należy wierzyć że na świecie są mili i dobrzy ludzie tylko czasami nie wychodzi tak jak ma byc swoją drogą fajne te cudeńka robisz: powodzenia
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2011-02-25 o 16:41 |
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie dziwna trochę ta ich polityka
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam się do KuferArtu
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna - gratuluję i tu
![]() Dziewczyny, dostałyście maila z silvexu - odnośnie galerii CraftBook.pl? Czy Wy też z zapisu w treści rozumiecie, że 1 autor dla 1 techniki? Bo myślałam, że to będzie fajna galeria ale jak widzę co Oni tam przyjmują (serio mam wrażenie - że wszystko!) to mocno zastanawiam się, czynie zrobiłam blędu wystawiając tam swoje prace. Rejestrowałam się i wystawiałam natychmiast po otrzymaniu maila, byłam jedną pierwszych (bo byłam przekonana że kto pierwszy z w-w się zarejestruje, to ma niejako monopol a na pewno pewność ukazania jego prac) - więc nawet nie miałam okazji zobaczyć tego, co widzę teraz. Nawet nie patrzą że dana technika już tam jest dodana przez przynajmniej 3-4 różne osoby... A tam jest trochę błędów (ładuje 3 zdjęcia - pokazuje jedno; nie można usunąć pracy; nie można zdefiniować konkretnego rodzaju przesyłki).
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-03-02 o 23:22 |
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Też dostałam maila i w pierwszym odruchu założyłam konto. Wstrzymałam się jednak z wystawianiem prac, gdyż zasady dla mnie są niejasne.
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, jak ktoś mi oferuje, że nie będzie więcej ofert w stylu mojej biżu - a potem akceptuje TO, to normalnie cycki mi opadają. Napisałam im maila z kilkoma pytaniami. Jak nie odpowiedzą, to "się" usunę.
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
To dokładnie tak jak ja, ale pierwsze moje wrażenie było podobne jak NagaLy, ograniczona ilosć artystów w poszczególnych technikach.
|
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Bez obrazy dla autora tych kolczyków, ale pod względem zaawansowania jest daleko daaaaaleeeeeeko za Tobą. A tak w ogóle, to też dostałam tego maila, ale zraziło mnie, że w regulaminie nie ma prawie żadnych szczegółów, więc nie na razie nie zamierzam pchać się w jakieś niejasne sytuacje. No i sama strona też marnie wykonana. Potencjał ten pomysł może ma, bo na pewno mają bardzo dużą bazę potencjalnych klientów, ale jakoś bardzo mało konkretnie to wszystko wygląda... |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, tutaj akurat podlinkowałąm "jakość finalną" którą przyjmują.
Każdy początki ma jakie ma, dodatkowo się konkurencji nie boję, nawet tej lepszej, wtedy ew. wzdycham i życzę sobie kiedyś takiej jakości (może jestem walnięta... ale co poradzę). Bardziej jestem zła że zupełnie nie dbają o look galerii... no i jednak to, że nie trzymają się obietnic. Po prostu gdyby wrzucali jak pisali - 1 technika = 1 artysta to galeria miałaby znacznie mniej prac, była bardziej przejrzysta. Bo ja tu czegoś nie kumam - jeśli to ma być wizytownik to wystarczy przecież wrzucić max 3 produkty i rzucić linem do strony. A jak galeria - to jednak jakieś wymogi muszą być. Szkoda, że wziął się za to ktoś kto (widać!) nigdy nie prowadził galerii. Bo potencjał- owszem - jest spory i myślę, że gdyby ktoś to porządnie rozplanował i wystartował z rzeczywistą bombą - to byłby szaaaał ciaaaał ![]() Przyznaję - zarejestrowałam się tam i wrzuciłam pracę będąc przekonaną, że kto jak kto, ale Silvex nie pozwoli sobie na żadne akcje. Kolejna życiowa lekcja: MYŚLEĆ tym, co do myślenia służy ![]() I nie ma tego złego ![]() Tylko taaaaak się zawiodłam bo czekałam na tę galerię, wiediziałam o jej planowanym powstaniu przynajmniej od pół roku... a jak się człowiek nakręci to d..a zawsze boli bardziej
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-03-03 o 09:12 |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam się Naga, że gdyby nie Twój post to bym tej wiadomości od Silvexu nie przeczytała ;] Główna strona jeszcze daje radę, ale im dalej tym gorzej.
To z ciekawości i ja się spróbuję zalogować i zobaczymy czy mnie odrzucą czy nie ;] Ale jakość niektórych prac powala |
|
|
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
A w której galerii Wam się najlepiej biżu sprzedaje????? Pytam typowo pod kątem korzyści finansowych, jeśli mogę oczywiście prosić Was o taką odpowiedź. Może zrobiłybyśmy sobie taki wewnętrzny ranking galerii, w których sprzedajemy? Każda niech wymieni nazwę tylko tej, w której ma najlepszą i największą sprzedaż.
Zacznę od siebie: sprzedaję w trzech galeriach i najlepiej idzie mi sprzedaż w Pace. |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
M0N1K4 - hehe, podejrzewam, że Oni nawet nie patrzą kogo akceptują i jakie prace, spróbuj się zarejestrować jako pan głodek i sprzedać danio
![]() EKOLINA - to nic nie da: 1. jak sprzedajesz składaki za 20 zika to jednak coś innego niż srebro za 300 - 800, jedna galeria nastawiona jest na Klientów lubiących handmade "ogólnie" a inna na wyszukaną biżu; zależy też od "zalesienia" galerii konkretnymi pracami. 2. częstotliwość wystawiania jest w bardzo dużej mierze kluczem do sukcesu. Mnie się dość dobrze sprzedaje w ArsNeo bo mają świetny system promocji prac czasochłonnych i ekskluzywnych - za to est wiele osób które mają tam sprzedaż niską albo zerową. Bo albo wystawiają raz - dwa razy na miesiąc albo nie trafiają w grupę Klientów. A tam ze zwyklakami Cię nie przyjmą (już). Piszę "Cię" bardziej ogólnie, bo nie mam pojęcia co tworzysz
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-03-03 o 10:21 |
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
czyli co odradzacie to z silvexu ? a może na początek mogłabym tam spróbować? bo jakoś na inne galerie nie mam odwagi wysłać zgłoszenia po tym jak mi z paki nie odpisuja
wiem że zbyt wysoko mierze na początek ale, (jak to któraś już określiła) jak spaść to z wysokiego konia xD
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, zaczęłam się rejestrować, ale poległam na podawaniu tych wszystkich numerów kont itp. No nie chciało mi się ich przekopiować, hehe. Jeszcze raz poprzeglądałam co tam mają na stronie i uznałam,że jak na razie - szkoda na to czasu. Być może za kilka miechów będę żałować - być może - ale aktualnie siebie i swoich prac tam nie widzę. Rozjeżdżające się miniaturki - o jakości niektórych prac wspominać nie będę, no i podstrony biedne i jakieś takie..... no nie przemawiają do mnie |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
O i nawet moje kwiatki ktoś tam dodał
![]() edit. Faktycznie przyjmują wszystko.
Edytowane przez Kasia83 Czas edycji: 2011-03-03 o 11:39 |
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Akurat wzór na kwiatki jest bardzo łatwo dostępny w sieci...
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Potrójne? chętnie zobaczę.
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Mam wzór na bransoletkę, z której na kolczyki można wybrać dowolną ilość kwiatków...
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
NagaLy, no i widzę że mój pomysł dzięki Tobie legł w gruzach
A taką miałam nadzieję, że coś nam z tej zabawy wyjdzie... No trudno. NagaLy myślę znasz moje prace (a na pewno je widziałaś, bo ostatnio nawet odwiedziłaś mnie na NK Tam jes taka grupa HandMade do której należymy i tam również po raz pierwszy oglądałam i podziwiałam Twoje prace. Bardzo podobają mi się Twoje prace. Moje są na Pace (kobietka39)
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam maila, ale wywaliłam, bo myślałam, że to jakiś newsletter od nich
Zresztą, po pierwsze- moje prace są jeszcze zbyt słabe, po drugie- nawet jeśli to bez DG nie odważyłabym się sprzedawać zwłaszcza srebra w necie. Ale jak przeglądam teraz tę galerię to kiepsko ją widzę. Te zdjęcia takie porozciągane (miniaturki), że aż ta biżu nieatrakcyjnie wygląda
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, czekałam na odzew mailowy i się doczekałam. Nie wiem jeszcze do końca co o tym myśleć ale mam wrażenie, że od czasu otrzymania odpowiedzi (czwartek 3 marca o godzinie 13) jakość przyjmowanych prac uległa diametralnej poprawie. Może wczorajsze osoby po prostu się wyszalały a może mój mail coś wniósł. W przypadku drugiej opcji - jednak tam pozostanę. Jeśli nadal będzie jak pierwszego dnia działania galerii, to pozostanę obserwatorem...
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam się do galerii Kiosque oraz Mojafanaberia... Czy któraś z was jest sprzedaje na tych galeriach? Mogłybyście napisać czy coś wam się sprzedaję , czy warto w ogóle coś wystawiać... Z góry dziękuje za odpowiedz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

wiem że zbyt wysoko mierze na początek ale, (jak to któraś już określiła) jak spaść to z wysokiego konia xD