SZKOŁA WIZAŻU - zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Pokaż wyniki sondy: Która szkoła Waszym zdaniem jest lepsza?
Szkoła Marzeny Daleckiej 0 0%
AP Edukacja 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 08:30   #931
Yasminella3
BAN stały

Dot.: szkola SELECT, ktos cos slyszal?

Cytat:
Napisane przez astralna Pokaż wiadomość
Szukam teraz właśnie jakiegoś porządnego kursu. Zaglądałam na ich stronę, ale tam nic nie można znaleźć! Zadzwonię jutro, może się czegoś dowiem.
I jak dowiedziałaś się czegoś ciekawego?
Yasminella3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 12:30   #932
brena2004
Przyczajenie

Kurs Wizazu Krakow-asp czy makeupschool??

Witam serdecznie
Mam prosbe o opinie na temat kursów wizazu w Krakowie,mam na mysli taki szybki cztero lub piecio dniowy kurs,czy ktos z Was moze mi polecic dobra szkole? A moze macie doswiadczenia z kursami w szkole Asp lub Makeupschool?? Prosze o rady
brena2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 12:15   #933
brena2004
Przyczajenie

Dot.: Kurs Wizazu Krakow-asp czy makeupschool??

Dziewczyny bardzo prosze o Wasze opinie na temat kursów Wizazu w Krakowie
Czy któras z Was uczeszczala na kurs Asp Pani Krysyny Lęczynskiej? pilnie potrzebuje opinie na ten tamat.Moze polecicie inny kurs w Krakowie

Dziekuje

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kochana jesli mozesz to napisz jak czujesz sie po ukonczeniu kursu Wizazu?
Ja tez mam mieszane uczucia co do tego czy sie nadaje:-( Potrzebuje wsparcia.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenis11 Pokaż wiadomość
Witam na imie mi Marzena,jestem po pierwszym dniu wizazu,wrazenia mieszane,chciala bym ale mam wrazenie ze sie nie nadaje.Jakos nie moge sobie z malowaniem powieki poradzic,podklad,korektor ,rzesy,usta jest ok ,ale nakladnaie kolorow na powieke to czarna magia dla mnie i jaklaczyc te wszystkie kolory do typow urody itd.Czy tego sie naucze,czy moze juz dac sobie spokuj.Kurs zaczol sie 26.08 konczy sei 15.09,wsumie jest 8 dni,czy tyle wystarczy by sie nauczyc,mam mieszane odczucia
Kochana jesli mozesz to napisz jak czujesz sie po ukonczeniu kursu Wizazu?
Ja tez mam mieszane uczucia co do tego czy sie nadaje:-( Potrzebuje wsparcia.
brena2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 18:34   #934
dodeczka84
Zakorzenienie

Dot.: Szkoła Wizażu w Białymstoku

cześć dziewczyny, także planowałam wybrać się do którejś z tych dwóch szkół w Białymstoku, ale widzę, że nie polecacie...;/ Czy któraś z Was już znalazła właściwą szkołę? zdecydowałyście się na coś? dajcie znać proszę, może dołączę..
Stary 2011-02-03, 19:23   #935
Dalenka
Przyczajenie

myslalam nad pracownia wizazu u Anity, ale troszke drogo;/ a moze to takie ceny 800zl
Dalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 15:14   #936
CarminaBurana
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Intensywny kurs wizażu

Czy możecie polecić jakieś kursy, szkoły z zakresu wizażu, najlepiej z okolic Warszawy?
CarminaBurana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 20:00   #937
Dorotka01
Przyczajenie

Dot.: Wizaż-szkoła policealna Mat Studio-PSSW czy szkoła LA FEMME?

Cytat:
Napisane przez alakaa Pokaż wiadomość
co tu taka nuda nikt nic nie pisze
Witam, chętnie napisze o dawnej szkole wizazu la femme, to jest już szkoła maestria. Chodze do niej już drugi semestr. Mamy dwie trenerki Panie- wizażystka Ela Skoczeń i projektantka mody Agnieszka Gruszka.
Długo myślałam o wyborze szkoły i kierunku i bałam sie czy dam radę, mam małą córeczkę i wiadomo kasa zawsze potrzbna przy wychowywaniu maluszka. Jednak teraz wiem , ze to był fantastyczny pomysł. Moje wyjścia do szkoły to fantastyczna przygoda- a najlepsze są pokazy mody-gdzie malujemy na prawdziwych wybiegach. Poznałm wspaniałych specjalistów, projektantów mody, aktorów , których znałam tylko z ekranu. dzisiaj oni widzą mnie jako profesjonalistkę. Dlatego polecam . Warto ze względu na wykładowców, podejście do ucznia i możliwości dotknięcia świata mody Dorota
Dorotka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 19:34   #938
astralna
Przyczajenie

Dot.: szkola SELECT, ktos cos slyszal?

Zapisałam się do tej szkoły, na forum mają dobre opinie. Oby się okazało, że to prawdziwe opinie. Dopiero zaczęłam, po kursie napiszę dokładniej jak wygląda kurs. Teraz powiem tylko, że gdybym poszła do szkoły zapisać się na miejscu, to nie wybrałabym ich. Szkoła jest mała, sale maleńkie, jedna łazienka na tyle osób!!!Co poza tym - fatalna muzyka, nie ma drzwi /tylko jakieś zasłonki/, nie ma szatni, nie ma gdzie zjeść, nie ma modelek, no i nie ma żadnych markowych kosmetyków na których się uczymy. Czy tak jest wszędzie? Jak skończę szkolenie opiszę jak wygląda kurs od środka, oby lepiej niż wystój szkoły...
astralna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 21:11   #939
virka
Zakorzenienie

Dot.: Kurs wizażu

Witajcie.
Nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem, więc podpinam się z pytaniem pod ten.

Czy któraś z Was może mi polecić jakąś szkołę lub kurs wizażu w Rzeszowie?
Wstępnie znalazłam 4 oferty:
http://www.artcolormodels.pl/
http://www.cambella.rzeszow.pl/s/9/Szkolenia/
http://www.laurel.ipr.pl/profesjonal...sy_wizazu.html
http://www.spwis.rz.com.pl/roczna2.html

Może ktoś kończył wyżej wymienione szkoły lub kursy i mógłby mi coś polecić lub odradzić?
Może znacie coś bardziej interesującego i godnego polecenia od wyżej wymienionych?
Będę bardzo wdzięczna za opinie

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:23   #940
sylwia78
Raczkowanie

Uważajcie co wybieracie!

Dziewczyny zwróćcie uwagę jaki kurs wybieracie , to bardzo ważne. Moja koleżanka wlasnie wybrała się na kurs wizażu I i II stopnia, gdzie porządnej analizy nie uczą - babka im powiedziała, że dzieli się tylko ludzi na typ zimny i ciepły i koniec. Mało tego Wizaż I i II trwał tylko 3 dni = 30 godzin, gdzie jak wyczytałam, ustawowo musi byc minimum 30 godzin na 1 kurs, aby wogóle mozna było zaliczyć kształcenie jako KURS! A więc kurs Wizaz I powinien trwać minimum 30 godzin i II stopień tez minimum 30 godzin! A więc babka naciagła kursantki na 1100zł, a kurs nie spełnił wymogów. Gdyby się nazywał inaczej np. Intensywny Kurs wizażu to ok. Ale I i II stopień wizażu to dwie odrębne formy kształcenia. Jak nie ma każdy z tych kursów minimum 30 godzin to nie jest to kurs tylko szkolenie!

Zwróćcie uwagę czy jest rejestr wydawanych certyfikatów, prowadzone protokoły itd. Obecnie na allegro można kupić certyfikaty! A więc prowadzenie protokołów i rejestr certyfikatów jest wazny, aby pracodawca np. mógł zadzwonic do firmy i się upenić, że faktycznie dana osoba ukończyła taki kurs.

Zaświadczenie MEN!
Moga je wydawać tylko placówki, które mają akredytację z Kuratorium Oświaty! Wiele firm wydaje nielegalne zaświadczenia MEN! I są one przez to nieważne! Druk MEN nie jest honorowany za granicą, bo nie ma tłumaczenia.

Czy musi byc zaświadczenie MEN?
Nie musi. Wiele firm, działa zgodnie z ustawą tj. robią minimum 30 godzin, prowadzą protokoły, rejestry itd i wydają certyfikaty według rozporzadzenia MEN na swoich drukach w języku polskim i dodatkowo angielskim. DRuki honorowane za granicą ze względu na tłumaczenie. Szkolenia takie są na wysokim poziomie.

Na co zwrócić uwagę?
Przede wszystkim czy zachowane ustawowe godziny i poziom nauczania.
Druk Men nie jest potrzebny i tylko dla druku MEN nie warto zapisywać się na kurs jak poziom nauczania niski ( a obecnie można kupić każdy zawód na allegro na druku Men, więc wszystko mówi za siebie). Wystarczy druk według rozporzadzenia MEN! Tj. na druku musi być według DZ.U:
- imię i nazwisko słuchacza
- data urodzenia
- nazwa ukończonego kursu
- nazwa organizatora
- unikatowy numer certyfikatu
- lista wykładanych przedmiotów
- liczba godzin zajęć teoretycznych i praktycznych
- informacja o egzaminie
- pieczątki ( organizatora, instruktorów, egzaminatorów)

Firmy prywatne, które nie mają akredytacji muszą być wpisane w Rejestr Instytucji Szkoleniowych inaczej nie mają prawa prowadzić kursów czy szkoleń!
sylwia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:27   #941
KNK
Zadomowienie

Sylwia a co formalnie daje ci dyplom ukończenia kursu ??? nawet jak jest na druku MEN. Jakies uprawnienia, tytuł ?

KNK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 10:35   #942
sylwia78
Raczkowanie

TYlko uprawnienia i zezwolenie na wykonywanie tego co się ukończyło
Np. ukończenie kursu dla instruktorów praktycznej nauki zawodu daje uprawnienia na prowadzenie kursów, nauki zawodu w szkołach czy przyjmowania praktykantów do swojego zakładu. Ukończeniu kursu to poprostu uprawnienie=zezwolenie na wykonywanie "tego czegoś" czego dotyczył kurs
Zawód wizażysty ma się dopiero wtedy kiedy zda się egzamin czeladniczy - tyle znalazłam w ustawach na necie
Stary 2011-02-25, 10:52   #943
KNK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia78 Pokaż wiadomość
TYlko uprawnienia i zezwolenie na wykonywanie tego co się ukończyło
Np. ukończenie kursu dla instruktorów praktycznej nauki zawodu daje uprawnienia na prowadzenie kursów, nauki zawodu w szkołach czy przyjmowania praktykantów do swojego zakładu. Ukończeniu kursu to poprostu uprawnienie=zezwolenie na wykonywanie "tego czegoś" czego dotyczył kurs
Zawód wizażysty ma się dopiero wtedy kiedy zda się egzamin czeladniczy - tyle znalazłam w ustawach na necie
akurta w przypadku kursu wizażu ten dyplom daje ci tyle że mozesz go sobie powiesić na ścianie, w świetle polskiego prawa nie znaczy nic dopiero tak jak piszesz czeladniczy albo mistrzowski.

Stary 2011-02-25, 11:05   #944
sylwia78
Raczkowanie

KNK tak jak napisałam i jak TY napisałaś tylko zdanie egzaminu czeladniczego daje tytuł. Ja obecnie zapisałam się na kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu, bo bez tego papierka nie mogę uczyć zawodu w szkole, bo ten kurs dopiero daje uprawnienie=zezwolenie. Trwa aż 3 miesiące. Koleżanka piguła z zawodu nie mogła pracować w środowisku dopóki nie ukończyła kursu dla pielęgniarek środowiskowych, który też trwał 3 miesiące. Dopiero po ukończeniu tego kursu dostała uprawnienia, aby pracować w środowisku.

Tak, więc są kursy i kursy

Wiem tyle , że kursy wizażu pomagają zdobyć umiejętności
i wiem, że na takim kursie nie powinno się zakończyć edukacji trzeba przystąpić do egzaminu czeladniczego i ciągle się doszkalać np. na organizowanych szkoleniach A po 5 latach? ( nie wiem czy dobrze pamiętam) przystąpić do egzaminu mistrzowskiego.

A jak to jest z fryzjerami?
Przeciez to tez wolny zawód i w sumie tez znalzałam info, że muszą zdać czeladniczy, żeby miec tytuł zawodowy

Dziewczyny słyszałam, że od tego roku? Czy od przyszłego ma byc lub jest otworzony kierunek podyplomowy WIZAŻ
Słyszałyście cos o tym?
NIby po skończeniu kosmetologi, mozna iść na podyplomowe z wizażu.
Wiecie coś o tym?
Stary 2011-02-25, 11:13   #945
KNK
Zadomowienie

Cytat:
KNK tak jak napisałam i jak TY napisałaś tylko zdanie egzaminu czeladniczego daje tytuł. Ja obecnie zapisałam się na kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu, bo bez tego papierka nie mogę uczyć zawodu w szkole, bo ten kurs dopiero daje uprawnienie=zezwolenie. Trwa aż 3 miesiące. Koleżanka piguła z zawodu nie mogła pracować w środowisku dopóki nie ukończyła kursu dla pielęgniarek środowiskowych, który też trwał 3 miesiące. Dopiero po ukończeniu tego kursu dostała uprawnienia, aby pracować w środowisku.

Tak, więc są kursy i kursy

Wiem tyle , że kursy wizażu pomagają zdobyć umiejętności
i wiem, że na takim kursie nie powinno się zakończyć edukacji trzeba przystąpić do egzaminu czeladniczego i ciągle się doszkalać np. na organizowanych szkoleniach A po 5 latach? ( nie wiem czy dobrze pamiętam) przystąpić do egzaminu mistrzowskiego.

A jak to jest z fryzjerami?
Przeciez to tez wolny zawód i w sumie tez znalzałam info, że muszą zdać czeladniczy, żeby miec tytuł zawodowy

Dziewczyny słyszałam, że od tego roku? Czy od przyszłego ma byc lub jest otworzony kierunek podyplomowy WIZAŻ
Słyszałyście cos o tym?
NIby po skończeniu kosmetologi, mozna iść na podyplomowe z wizażu.
Wiecie coś o tym?
Sylwia ale piszesz w wątku o kursach pedagogicznych czy w wątku o kursach wizażu ? ok pedagogiczne maja wartośc bo w świetle prawa coś znaczą, kursy wizażu jaki by nie był to tylko kartka papieru wydawana dla połechtania ego kursanta i tyle nawet szkoły roczne tak naprawde nie są szkołami bo nie daja wyksztalcenia jako takiego pare lat temu zniesiona została taka możliwośc i tylko dwu letnie szkoły chrakteryzacji dają ci dyplomi tytuł uznawany prawnie

Stary 2011-02-25, 11:26   #946
sylwia78
Raczkowanie

Poważnie?
Myslałam, ze wszystkie kursy niezależnie czy pedagogiczne, czy dla stylistek paznokci czy z wizażu mają tą samą wartość prawną
Jestem w szoku ...

KNK widzę, że jesteś bardzo w temacie, proszę odpowiedz mi na jeszcze jedno pytanie, a co z kursami wizażu, które kończą się egzaminem czeladniczym? Na to wychodzi, ze chyba tylko w takich wziąźć udział? Bo po ukończeniu kursu i zdanym egzaminem ma się tytuł czeladnika ...

ale jaja ...
Stary 2011-02-25, 11:45   #947
KNK
Zadomowienie

Cytat:
Poważnie?
Myslałam, ze wszystkie kursy niezależnie czy pedagogiczne, czy dla stylistek paznokci czy z wizażu mają tą samą wartość prawną
Jestem w szoku ...

KNK widzę, że jesteś bardzo w temacie, proszę odpowiedz mi na jeszcze jedno pytanie, a co z kursami wizażu, które kończą się egzaminem czeladniczym? Na to wychodzi, ze chyba tylko w takich wziąźć udział? Bo po ukończeniu kursu i zdanym egzaminem ma się tytuł czeladnika ...

ale jaja ...
wiesz co nie wiem dokłądnie, ale wydaje mi sie ze czeladnik i mistrz zostały dodanie niedawno i coś znaczą

generalnie dalej nie patrzy się na makijażystów jak na zawód i wrzucają nas do jednego wora z kosmetyczkmi, oczywiście pewnie można by to pod coś podciagnąc, ale ze nie ma dwuletnich szkół z samego makijażu przez to jest problem z nadaniem tytuły chociazby technika bo ten musi byc dwuletni, ja konczyłem swoją szkołę w 2003 roku i to był ostani rocznik kiedy mozna było po roku nauki uzyskać tytuł technika, a i tak nie mam go wystawionego jako wizażysta/makijazysty bo czegos takiego nie było tylko jako technik plastyk ze specjalności wizazysta, ostanio co prawde nie sprawdzałem tego ale jakieś dwa lata temu chyba że sie cos zmieniło ale wątpie.

Stary 2011-02-25, 12:04   #948
sylwia78
Raczkowanie

KNK ogromnie ci dziękuję, za "rozjaśnienie" sytuacji
Bo za kursy płaci się niemałe pieniądze, a tu się okazuje, że nic się z tego nie ma ...
Właśnie sobie ściągłam link z egzaminu czeladniczego :

Cytat:

Wizażysta
514108 - Zawód pozaszkolny
Cytat:

Egzamin przeprowadzany jest w dwóch etapach:

etap praktyczny: polega na samodzielnym wykonaniu przez kandydata
zada
n egzaminacyjnych sprawdzajacych umiejetnosci praktyczne
etap teoretyczny: odbywa si
e w dwóch czesciach; pisemnej i ustnej
w cz
esci pisemnej kandydat udziela odpowiedzi na pytania z zakresu
tematów:
- rachunkowo
sc zawodowa
- dokumentacja działalno
sci gospodarczej
- rysunek zawodowy
- zasady bezpiecze
nstwa i higieny pracy oraz ochrony
przeciwpo
arowej
- podstawowe zasady ochrony
srodowiska
- podstawowe przepisy prawa pracy
- podstawowa problematyka prawa gospodarczego i zarz
adzania
przedsi
ebiorstwem
w cz
esci ustnej kandydat odpowiada na pytania z zakresu
nast
epujacych tematów:
- technologia
- maszynoznawstwo

- materiałoznawstwo

(...)
II. Etap praktyczny egzaminu obejmuje praktyczne umiej
etnosci
z zakresu kwalifikacji w zawodzie, obj
ete tematami:

1. Omówienie rodzaju cery i wykonanie korekty kolorystycznej;
2. Omówienie kształtu twarzy oraz wykonanie modelowania ( korekty kształtu twarzy ) z zastosowaniem„ś
wiatło –cieni”;
3. Omówienie i wykonanie korekt poszczególnych elementów twarzy;
4. Wykonanie profesjonalnego makijaż
u ślubnego oraz zaproponowanie
odpowiedniej stylizacji fryzury do typu urody modelki;
5. Wykonanie makija
u „Lady” ( dla kobiety dojrzałej), odpowiednio do typu

urody .(...)

He he
KNK chyba nic się nie zmieniło, znalzałam ofertę kursu "Wizaż", którą oferują urzedy pracy - kurs 3 miesięczny ukończony egzaminem czeladniczym.
W programie jest: kosmetyka, stylizacja paznokci, stylizacja fryzur, makijaż. No tego jeszcze brakowało, żeby z pazurami kojarzyć wizażystów ...
Czyli dalej mała świadomość w społeczeństwie czym tak naprawdę zajmuje się wizażysta.
Stary 2011-02-25, 12:22   #949
KNK
Zadomowienie

Cytat:
KNK ogromnie ci dziękuję, za "rozjaśnienie" sytuacji
Bo za kursy płaci się niemałe pieniądze, a tu się okazuje, że nic się z tego nie ma ...
kiedy wreszcie ludzie przestaną sie uczyć dla papierka w tym zawodzie nie tym zdobywa sie pracę

Stary 2011-02-25, 13:10   #950
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KNK Pokaż wiadomość
kiedy wreszcie ludzie przestaną sie uczyć dla papierka w tym zawodzie nie tym zdobywa sie pracę
wtedy gdy pracodawcy najpierw będą patrzeć na doświadczenie, a nie na papierek
A po drugie sama mam sporo "papierków", bo wszędzie są one po prostu wymagane, by w ogóle startować do jakiejkolwiek pracy
Jeśli tego mieć nie będziesz, to nawet na ciebie nie spojrzą, a co dopiero zaproszą na rozmowę o pracę
I jakoś konkurencję trzeba przeganiać

Zresztą mi raz jedna znajoma, która jest jednocześnie kierowniczką małej frmy powiedziała - gadać to sobie mogą, że potrafią i świetnie władają językami itp., ale niech pokażą mi najpierw dowody, żebym zechciała ich do siebie zaprosić.
A dowody to właśnie te "papierki"

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 13:15   #951
KNK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
wtedy gdy pracodawcy najpierw będą patrzeć na doświadczenie, a nie na papierek
A po drugie sama mam sporo "papierków", bo wszędzie są one po prostu wymagane, by w ogóle startować do jakiejkolwiek pracy
Jeśli tego mieć nie będziesz, to nawet na ciebie nie spojrzą, a co dopiero zaproszą na rozmowę o pracę
I jakoś konkurencję trzeba przeganiać

Zresztą mi raz jedna znajoma, która jest jednocześnie kierowniczką małej frmy powiedziała - gadać to sobie mogą, że potrafią i świetnie władają językami itp., ale niech pokażą mi najpierw dowody, żebym zechciała ich do siebie zaprosić.
A dowody to właśnie te "papierki"
tylko ze w przypadku makijażystów papierek jest ci tylko potrzebny jak chcesz pracowac w Sephorze czy Douglasie - to dosc specyficzna branża bo jak juz wyjasniłem te papierki z prawnego punktu widzenia sa nic nie warte w tym zawodzie, pozatym nie ma placówki państwowej która uczy wizażu wszystko jest prywatne - wiec zdają takie szkoły wszyscy albo prawie wszyscy a powinna zostac odsiana co najmniej połowa - wiec tak naprawde jak pracodawca cie przyjmuje to nie pyta o papier tylko o portfolio i ewentualnie masz test praktyczny - chyba nikt nie pytał mnie dyplom ukończenia szkoły przez 8lat, albo może raz

nie neguje innych zawodów to wykształcenie jest wazne i dokument potwierdzający to również, sa określone programy nauczania itp, ale nie w tym przypadku.

Edytowane przez KNK
Czas edycji: 2011-02-25 o 13:24
Stary 2011-02-25, 13:20   #952
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze w przypadku makijażystów papierek jest ci tylko potrzebny jak chcesz pracowac w Sephorze czy Douglasie - to dosc specyficzna branża
i MAC

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2011-02-25, 13:23   #953
KNK
Zadomowienie

Cytat:
i MAC
mam inne doświadzczenia

Stary 2011-02-25, 13:31   #954
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
mam inne doświadzczenia
przecież sam tu napisałeś, że w 2003 skończyłeś szkołę i masz dyplom technik plastyk, więc masz "papierek"
Zresztą aż dziwne, że zrezygnowałeś z pracy w MAC w Arkadii, bo widać było, że kochasz tam pracować. Sama widziałam

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2011-02-25, 13:47   #955
KNK
Zadomowienie

Cytat:
przecież sam tu napisałeś, że w 2003 skończyłeś szkołę i masz dyplom technik plastyk, więc masz "papierek"
Zresztą aż dziwne, że zrezygnowałeś z pracy w MAC w Arkadii, bo widać było, że kochasz tam pracować. Sama widziałam
powody rozstania zostaną między mną a pracodawcą tak nakazuje dobre wychowanie miec papierek a pokazywac go to dwie rózne rzeczy, nikt przez ten czas (tj ostatnie 8lat) nawet nie pytał po jakiej szkole jestem, liczyły sie dwie rzeczy Cv ale to bardziej pod kątem tego co robiłem wcześniej, i portfolio, tak naprawdę zmarnowalem rok w szkole która dała mi tyle co dwa dluzsze kursy by mi dały, jezeli mamy być szczerzy uczyłem tez innych przez prawie 3 lata, prawda jest taka że odrazu widać kto przychodzi do szkoły z pasji i te osoby z reguły sie utrzymują na rynku, bo robsz to co lubisz a tym samym nie odwalasz tej pracy byle jak. Znam wiele osób co maja papierków nawet ponad 10 i jakoś im nie idzie - poprostu nie tędy droga w tym zawodzie. I jak słusznie zauwazyłaś kocham to co robie, i wszyscy których znam co maluja tez kochaj swoja pracę - tu sie nie da oszukać osoby z która pracujesz, klient czy jest celebrytą czy zwykłym człowiekiem to wyczuje.

Stary 2011-02-26, 15:36   #956
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie
szkoła wizażu NOVA czy ktoś zna?

tak jak w tytule, czy ktoś zna ta szkołę?
licze na jakieś recenzje
Stary 2011-03-01, 20:32   #957
moja pasja
Przyczajenie

Jest nowa Szkoła stylizacji www.venaart.com, ale dopiero kierunek będzie od września:/
Kursy też tam są. Makijaż fotograficzny, sceniczny itp. 1 i 2 stopnia
moja pasja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 17:38   #958
wacyra
Przyczajenie

Question kurs makijażu Poznań

Witam!
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zaczynam ten wątek. Miałabym ogromną prośbę o wskazówki gdzie najlepiej udać się na indywidualny kurs makijażu w Poznaniu. Chodzi mi o jednodniowy kurs. Profesjonalne dobranie kosmetyków i porady jak radzić sobie z problemową skórą oraz jak fajnie pomalować oko.
Dziękuję serdecznie.
wacyra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 12:10   #959
baterflajek
Raczkowanie

Dot.: kurs makijażu Poznań

W Skórzewie, koło Poznania jest szkoła godna polecenia. Ja zaopatruję się tam w kosmetyki, z których jestem bardzo zadowolona. A mimo, że nie robiłam kursu, to i tak w ramach zakupów zawszę mogę liczyć na fachową pomoc i porady. Wklejam linka z listą kursów : http://www.folaron.pl/kursy.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=509049

Mój kosmetyczny blog :

http://baterflajek.blogspot.com/
baterflajek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 12:14   #960
lily_lily_lily
Przyczajenie

Dot.: kurs makijażu Poznań

ja tej szkoły nie polecam, mimo że ją ukończyłam..... ci panstwo nie są za mili, zadufani w sobie, mają swoich pupilków. Poza tym wciskają na siłę kosmetyki których są JEDYNYMI DYSTRYBUTORAMI NA POLSKĘ, WIĘC DYKTUJĄ CENY. a kosmetyki na poziomie Kryolanu tylko że 3x droższe. a maniera walenia na "ty" do każdego doprowadza do pasji wszystkich bez wyjątku. Większość kończyła studia wyższe gdzie szanowani profesorowie zwracali się na Pan/pani a ci myślą że są ponad to. Działa to oczywiście w jedną stronę. yhy, i tzreba zmieniać buty jak w przedszkolu.
lily_lily_lily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości