Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 15:05   #4471
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Siasiek super filmik!! kochane te nasze wiercipięty

Aguś dzięki czyli ty masz wszytsko!

Ja laktator już mam, ale właśnie ten podgrzewacz i stylizator mnie nurtuje..
Posłucham może jeszcze inne dziewczynki sie wypowiedzą!
no pewnie
tych firm jest mnostwo
ja dostalam w spadku to nawet nie szukalam
a sama bym nie wiedziala na co sie zdecydowac

czy wszystko
eee
nie mam w ogole poscieli
w weeekend najpozniej w poniedzialek robie kpozostale zamowienia
zostala mi jeszcze apteka, allegro u 2 sprzedawcow

i pozniej moze jeszcze polatam po miescie jak sie ociepli
Stary 2011-02-25, 15:08   #4472
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
dorkabl a widzialas takie zapinane na allegro tak zebym mogla zobaczyc jak to wyglada...ja mam dwa zapinane ale z tylu przy szyjce z benettona

Lolka nie kupuje tych rzeczy, bo mam zamiar karmic piersia, wiec narazie nie potrzebne, w praniu wszystko wyjdzie i jesli bedzie potrzebne to kupie, kupilam tylko laktator, jakbym miala miec zapalenie czy cus, a pozniej bede odciagac zebym mogla malego z mezem zostawic
http://alejka.pl/bialo-seledynowe-body-piesek.html na predko to tylko takie znalazłam. zapinane z tyłu to mi sie znów zdaje ze sie bedzie dziecku wbijac w plery...kurna, ale jestem marudna

Lece obiad robić
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:09   #4473
anula_81
Zakorzenienie

Ufff jestem!

posprzatalam caly pokoik malutkiej! jestem w nim zakochana, choc jeszcze nie ma firaneczki/zaslonek(IKEA next week)) narzuta na kanape jest stara no i lozeczko bedzie tam gdzie biurko, ale ogolnie git, wyrzucilam tooone smieci, niestety jeszcze sporo porzadkow przede mna. caly dom ogarniety i nawet odkurzylam ale juz plecy odmowily posluszenstwa, a skoro Pan Doktor kazal odpoczywac to juz nie mylam podlog i teraz leze przy pysznej kanapeczce z jajkiem i bialym serkiem
zaraz ide do sklepu kupic sobie cos slodkiego bo ciasta juz raczej dzisiaj nie upieke

Cytat:
Dziewczynki wszystkie kupowałyście stylizatory i podgrzewacze?? Wiemy, że już było o tym wiele razy.. ale tak sobie myślę i myślę co mi potrzebne i w końcu nic nie wiem!!
Jednego dnia wydaje mi się, że i stylizator i podgrzewacz jest mi niezbędny.. a drugiego, że nic nie potrzebuję!!
ja mam dokladnie te same problemy co ty, pojecia nie mam!rozne rady juz byly, ja tez jestem strasznie rozbita w tym temacie
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Ciekawe jak Monia i Andziotka po wizytach... kiedy one wróca pewnie jeszcze na zakupki polazły
No wlasnie Andziot wrocila i nic nie chce powiedziec, a Monia???
A ty Daissyy masz piekny brzuszek...i ten biust....zazdroszcze..mni e nic nie urosl wlasciwie
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

idę na obiad
po obiedzie napiszę jak po wizycie
PISAC JAK PO WIZYCIE!!! RAZ DWA!

Kwiatecek genialne zakupy, bardzo podoba mi sie wanienka! i rozek chyba tez chcialabym kupic, ale niestety nie bardzo moge znalezc tu w Norwegii, w ogole nie miaja takich rzeczy
Agus gleboki wdech i uda ci sie zaraz zrobic wszystko od nowa, dasz rade

24 Kasiula ja tez uwielbiam czytac! polecam ci wallandera- Henning Mankell, jesli lubisz kryminaly Ostatnio polknelam kilka norweskich, ale zaraz znajde polskie odpowiedniki
A co do tej pasierbicy, to strasznie przykro czyta sie takie rzeczy, naprawde slow brakuje co?
a jak twoj katar?
zlosnica jaki ladny brzuszek i to z serduszkiem
anulinko kochana ja dalej obstaje przy tym, ze niesprawiedliwe, bo ja co noc tak chodze co chwile....

A gdzie Moria???
Princi poszla w drzemke..
Pauliziaaa?!?!?

Halloo
a ja jak zaleglam to mi sie tak nei chce do tego sklepu isc, ze masakraaa

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:09   #4474
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
super
ty juz jestes w ciazy drugi raz, to wiedzialas, czego sie spodziewc
a ja jak zobaczylam to po raz pierwszy u siebie to myslalam, ze zaczne krzyczec hehe
Powiem Ci, że za pierwszym razem aż tak tego nie czułam. Młody był bardzo spokojny i praktycznie dopiero pod koniec jak już faktycznie miał dużo siły i malusio miejsca było widać jak się ciśnie.
Teraz strasznie szybko i wydaję mi się, że młodszy to tylko 4 godziny śpi a resztę się rusza
Cytat:

Ja laktator mam nawet dwa (elektryczny i zwykły) bo akurat mnie bardzo był potrzebny. A sterylizatora nie miałam bo parzyłam we wrzątku. Tak samo było z podgrzewaczem, moje dziecko nie znosiło ciepłego!!!!! Nawet letnie mleko przyprawiało go o szał. Wszystko co pił i jadł musiało być zimno bo inaczej wpadał w takie spazmy, że ciężko było go uspokoić. Hehe do teraz mu zostało, ja już jestem w połowie obiadu a mądrala przychodzi i dopiero zaczyna jeść - bo przecież musi ostygnąć

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:09   #4475
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ddaaiissyy dziekowac zaraz ide ogladac
a moze lepszy taki starter:
http://allegro.pl/tu-myszka-superpra...469299689.html

dorkabl co za klonierzyki??? o co chodzi?
princi mnie sie ten misiowy zestaw epiej podoba i chyba sama go kliknę baaardzo mi sie podoba ! tzn ja klikne w rózu bo widze, ze sprzedajacy ma

Cytat:
Hmmm.. bo ja tydzień przed tobą, a studniówkę wczoraj świętowałam
Ja liczę z tej: http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result
o kurde Lolus to juz zgłupiałam... wg tej mojej strony ręcznie sobie po prostu wpisałam date kiedy małż zalał foremke (bo wiem dokladnei ktorego dnia) no i tak mi wyszło... a wg tej strony co Ty podałas wyszło mi, ze to dopiero 106 dzien a w ciaze zaszłam 18 wrzesnia ! a ja wiem, ze to był 12 !!!! I co Kto ma racje

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:10   #4476
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej kochane
nadrobiłam was od wczoraj, ale jakoś nie wiem co mam napisać...
nie mogę się wbić w temat...

bylam dzisiaj w szpitalu i wracając zrobiłam sobie dłuuuuugii spacerek...
zimno u nas, ale słoneczko ładnie grzeje
Dzisiaj na obiad będą palszki rybne z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą czerwoną

narobiłyście mi strasznej ochoty na te pączki
ale jestem twarda i wytrzymam do 3 marca
tylko jak się objem i wieczorem pójdę na wizytę to u gin się waga załamie

śliczne macie te akcesoria dzzidziowe:P
ja utknęłam w martwym punkcie z zakupami na razie...do wypłaty jak zwykle
Stary 2011-02-25, 15:10   #4477
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja biorę do szpitala tylko body i pajace, bo słyszałam, że potrafią zaginąć
Na wyjście przygotuję coś ładnego i tż nam przywiezie

A te zakupy to akurat stare, tylko długo pocztą szły

A poza tym wydałam cały fundusz dzidziolowy i mam prawie wszystko Więc jak popiorę, to mogę spokojnie leżeć, pachnieć i czekać na poród

Wrzucam zdjęcia
1-2. leżaczek do wanienki (superaśny jest, cieszę się, że się zdecydowałam na niego, a nie na gąbkę )
3. becik/rożek w żyrafki
4. pielucha flanelowa - w żyrafki
5. drugi komplet pościeli - tak, macie rację - w żyrafki
6. 30 pieluch tetrowych (nie zamierzam używać do przewijania - do tego kupiliśmy pampersy, ale uważam, że one się przydają do sporej ilości rzeczy )
7. aspirator/frida

Właśnie zjadłam opakowanie Milka tkank you
Edzik się cieszy, czuję jak mi brzuch faluje
no zakupy extra, ale matall......jak mogłaś zrobić cos takiego , żeby kupić leżaczek do wanienki w misie a nie w żyrafki!!!!!!!

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:10   #4478
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie kupuję sterylizatora ani podgrzewacza.
Sterylizować będę wrzątkiem, a do podgrzania w razie czego mam mikrofalę, kuchenkę i czajnik (można włożyć np. butelkę do wrzątku i się podgrzewa)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:11   #4479
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
uwielbiam czytac ksiazki, dla mnie te 600stron to tez pikus. Obecnie nie mam co czytac i wlasnie mi przypomnialas ze moglabym w koncu cos zamowic w Klubie dla ciebie, w ktorym jestem

nic nam nie jest slonce obojetne co swiadczy o naszej matczynej milosci i zaangazowaniu.

Czy ktos pamieta jak pisalam o tej pasierbicy mojego wuja? (w ciazy pila, cpala, palila itp, miala kile i olewala lekarzy)...??
otoz urodzila synka 3 tygodnie temu-wczoraj sie dowiedzialam. Lezy w szpitalu od porodu, jest bardzo chory na szczescie do domu dziecka go nie oddaje, moj wujek zainterweniowal. Moja rodzina sie jednak smieje, ze jak ona sie wychoruje po porodzie to znowu zniknie...ale dobrze ze chociaz Tomuś-tak mu dali na imie, bedzie z dziadkami. Kurde jak bym ja zobaczyla to bym ja
Ja też uwielbiam czytać. W ciągu 2 dni w szpitalu(na początku ciąży) przeczytałam z 6 opasłych tomisk. Pielęgniarki się dziwiły, że to możliwe.
Biedny Tomuś.... A tyle innych matek czeka na swoje dzieciątka i nie umieją się doczekać.

Cytat:

poziomeczko droga, a czy Ty nie nalezałas takze do chudzinek ? Bo ja zdecydowanie uwazam ze TAK i nadal Cię za takową mam, patrząc na Twoje szczuplusie zdjęcia z brzusiem To że przed ciążą wazyłam 50 kg nie wynikało wcale z mojego chudostwa tylko raczej ze wzrostu. My tu z Kasią chyba dwa najmniejsze krasonuldki - zaledwie 158cm w kapeluszu

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

zlosnica a wczesniej nie miałas takiego apetytu ? Bo ja własnie w I trymestrzem mimo mdłosci pożerałam wszystko co się tylko nie rusza i na drzewo nie ucieka...
Dziekowac Bozi, ten stan mi minał

a co rozumiesz, że o ciąże nie dbają ?? Bo ja mam wyrzuty sumienia, że tak zapychałam sie słodyczami...

gusiagatko, dziekuje Czekamy na Ciebie
Hehe, to ja jestem jeszcze niższa 156 cm Ale nie byłam drobiutka...

Cytat:
Ja biorę do szpitala tylko body i pajace, bo słyszałam, że potrafią zaginąć
Na wyjście przygotuję coś ładnego i tż nam przywiezie

A te zakupy to akurat stare, tylko długo pocztą szły

A poza tym wydałam cały fundusz dzidziolowy i mam prawie wszystko Więc jak popiorę, to mogę spokojnie leżeć, pachnieć i czekać na poród

Wrzucam zdjęcia
1-2. leżaczek do wanienki (superaśny jest, cieszę się, że się zdecydowałam na niego, a nie na gąbkę )
3. becik/rożek w żyrafki
4. pielucha flanelowa - w żyrafki
5. drugi komplet pościeli - tak, macie rację - w żyrafki
6. 30 pieluch tetrowych (nie zamierzam używać do przewijania - do tego kupiliśmy pampersy, ale uważam, że one się przydają do sporej ilości rzeczy )
7. aspirator/frida

Właśnie zjadłam opakowanie Milka tkank you
Edzik się cieszy, czuję jak mi brzuch faluje
Zakupy piękne Jak ja bym już tak chciała poszaleć...

No i świętuję dzisiaj studnióweczkę z tego co mi wyliczył kalkulatorek

Edytowane przez Weredka
Czas edycji: 2011-02-25 o 15:12
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:12   #4480
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(...)Lolka nie kupuje tych rzeczy, bo mam zamiar karmic piersia, wiec narazie nie potrzebne, w praniu wszystko wyjdzie i jesli bedzie potrzebne to kupie, kupilam tylko laktator, jakbym miala miec zapalenie czy cus, a pozniej bede odciagac zebym mogla malego z mezem zostawic
Princi ja laktator też w pierwszej kolejności zamówiłam z tych rzeczy Nie wiem tylko co z resztą! Dzięki za odpowiedz

Cytat:
no pewnie
tych firm jest mnostwo
ja dostalam w spadku to nawet nie szukalam
a sama bym nie wiedziala na co sie zdecydowac

(..)
Agus ohh!! Jak ci dobrze Jak mi tak ktoś tyle rzeczy podarował to nic bym się juz zastanawiać nie musiała

Firme mam wybraną, na pewno Tommee Tippee.. tylko zastanawiam się, czy w praktyce wszytsko potrzebne.. bo różne opinie są w necie.. ale ja wolę was wypytać
Stary 2011-02-25, 15:13   #4481
bzyczka1
Zakorzenienie

Lolka ja nie kupuję ani podgrzewacza, ani sterylizatora ani laktatora póki co. Nie wiem czy uda mi się karmić piersią więc nie kupuję laktatora, i z tego samego powodu nei kupuję podgrzewacza i sterylizatora

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:15   #4482
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
no zakupy extra, ale matall......jak mogłaś zrobić cos takiego , żeby kupić leżaczek do wanienki w misie a nie w żyrafki!!!!!!!
Też nad tym ubolewam
Ale nie mieli w żyrafki

Lolka A laktator mam ręczny TT

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:18   #4483
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

aha i Lolka co do Twojego pytania o podgrzewacz itp... ja tez nie mam jeszcze nic, laktatora tez nie mam.. i poscieli nie mam i materaca i łóżeczka nie umiem sie zdecydowac... ale a propos podgrzewacza to ja chyba sie wstrzymam.. bo nie wiem czy pokarm bede miała... a przeciez wyskoczyc do galerii to chwila moment, jak małż wytrzezwieje to pojdzie i kupi

antropia, chciało Ci sie spacerowac przy tych mrozach ?? Chyba, ze u Ciebie cieplej Ja tez poza smoczkami, butelkami, tym czymś do katarku i dla siebie paczką podkładów poporodowych nie mam nic aha i cążki do pazurków mam
nie martw sie, nadrobimy

anulka, a nakleiłas juz te obrazeczki na ściane ??
pewnie nie bedzie Ci sie chciało z pokoiku wychodzic.... Na miejscu morii, która tez juz ma wszystko ready, chyba bym tam spała

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-25, 15:18   #4484
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Lolka ja nie kupuję ani podgrzewacza, ani sterylizatora ani laktatora póki co. Nie wiem czy uda mi się karmić piersią więc nie kupuję laktatora, i z tego samego powodu nei kupuję podgrzewacza i sterylizatora
ja też póki co się wstrzymam...nie wiadomo czy będzie cos w cycu
najwyżej dokupię jak już będzie wszystko jasne
Stary 2011-02-25, 15:19   #4485
zlosnica22m
Raczkowanie

Weredka to ja jeszcze niższa jestem :P mam 155 .. a mój małżonek 187 więc mamy ładny zestaw
Stary 2011-02-25, 15:20   #4486
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Podgrzewacz to właśnie bardziej wtedy jak nie karmisz piersią.

Moje koleżanki sobie bardzo chwaliły podgrzewacze, u mnie nie było potrzeby. Ale te rzeczy drogie nie są także kupić można w każdym momencie.

Pamiętam jak mama mówiła, że to podstawa bo ona miała i sobie nie wyobraża bez albo podgrzewania w garnuszku... a ja się śmiałam, że może drugi będzie taki jak ten pierwszy

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:20   #4487
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ufff jestem!

posprzatalam caly pokoik malutkiej! jestem w nim zakochana, choc jeszcze nie ma firaneczki/zaslonek(IKEA next week)) narzuta na kanape jest stara no i lozeczko bedzie tam gdzie biurko, ale ogolnie git, wyrzucilam tooone smieci, niestety jeszcze sporo porzadkow przede mna. caly dom ogarniety i nawet odkurzylam ale juz plecy odmowily posluszenstwa, a skoro Pan Doktor kazal odpoczywac to juz nie mylam podlog i teraz leze przy pysznej kanapeczce z jajkiem i bialym serkiem
zaraz ide do sklepu kupic sobie cos slodkiego bo ciasta juz raczej dzisiaj nie upieke

ja mam dokladnie te same problemy co ty, pojecia nie mam!rozne rady juz byly, ja tez jestem strasznie rozbita w tym temacie

No wlasnie Andziot wrocila i nic nie chce powiedziec, a Monia???
A ty Daissyy masz piekny brzuszek...i ten biust....zazdroszcze..mni e nic nie urosl wlasciwie

PISAC JAK PO WIZYCIE!!! RAZ DWA!

Kwiatecek genialne zakupy, bardzo podoba mi sie wanienka! i rozek chyba tez chcialabym kupic, ale niestety nie bardzo moge znalezc tu w Norwegii, w ogole nie miaja takich rzeczy
Agus gleboki wdech i uda ci sie zaraz zrobic wszystko od nowa, dasz rade

24 Kasiula ja tez uwielbiam czytac! polecam ci wallandera- Henning Mankell, jesli lubisz kryminaly Ostatnio polknelam kilka norweskich, ale zaraz znajde polskie odpowiedniki
A co do tej pasierbicy, to strasznie przykro czyta sie takie rzeczy, naprawde slow brakuje co?
a jak twoj katar?
zlosnica jaki ladny brzuszek i to z serduszkiem
anulinko kochana ja dalej obstaje przy tym, ze niesprawiedliwe, bo ja co noc tak chodze co chwile....

A gdzie Moria???
Princi poszla w drzemke..
Pauliziaaa?!?!?

Halloo
a ja jak zaleglam to mi sie tak nei chce do tego sklepu isc, ze masakraaa
tak kochana dalam rade
ale nerw wzial gora
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że za pierwszym razem aż tak tego nie czułam. Młody był bardzo spokojny i praktycznie dopiero pod koniec jak już faktycznie miał dużo siły i malusio miejsca było widać jak się ciśnie.
Teraz strasznie szybko i wydaję mi się, że młodszy to tylko 4 godziny śpi a resztę się rusza
:
no to ja tez mam czasem takie wrazenie
czyto moja dziecko nigdy nie spi
bo tz sie nawet smieje, ze w nocy co przytuli sie do brzucha to kopie
w nocy nad ranem
masakra
a ja sie jak zabita

czasem ma spokojniejsze dni
ale np w poniedzialek to przechodzila sama siebie

Cytat:
Princi ja laktator też w pierwszej kolejności zamówiłam z tych rzeczy Nie wiem tylko co z resztą! Dzięki za odpowiedz

Agus ohh!! Jak ci dobrze Jak mi tak ktoś tyle rzeczy podarował to nic bym się juz zastanawiać nie musiała

Firme mam wybraną, na pewno Tommee Tippee.. tylko zastanawiam się, czy w praktyce wszytsko potrzebne.. bo różne opinie są w necie.. ale ja wolę was wypytać

a ja dzisiaj wieczorem robie nalesniki buritto zapiekane w piekarniku
bo mam goscia, znajomy tz, ale ja nie chce pizzy jesc, wole sama cos upichcic:P
Stary 2011-02-25, 15:21   #4488
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(..)

(..)
Anulka to łączymy siły i jak coś to razem podpytujemy! Bo ja własnie wiem, że już nie raz o tym było i boję się, że mnie tu zaraz opieprzą
Jak coś to ja robię tylko taką podsumowyjącą ankietę

Cytat:
(..)

Ja laktator mam nawet dwa (elektryczny i zwykły) bo akurat mnie bardzo był potrzebny. A sterylizatora nie miałam bo parzyłam we wrzątku. Tak samo było z podgrzewaczem, moje dziecko nie znosiło ciepłego!!!!! Nawet letnie mleko przyprawiało go o szał. Wszystko co pił i jadł musiało być zimno bo inaczej wpadał w takie spazmy, że ciężko było go uspokoić. Hehe do teraz mu zostało, ja już jestem w połowie obiadu a mądrala przychodzi i dopiero zaczyna jeść - bo przecież musi ostygnąć
Dzięki Siasiu! Notuję w główce

Cytat:
p
(..)o kurde Lolus to juz zgłupiałam... wg tej mojej strony ręcznie sobie po prostu wpisałam date kiedy małż zalał foremke (bo wiem dokladnei ktorego dnia) no i tak mi wyszło... a wg tej strony co Ty podałas wyszło mi, ze to dopiero 106 dzien a w ciaze zaszłam 18 wrzesnia ! a ja wiem, ze to był 12 !!!! I co Kto ma racje
Ddaaiissyy olać to Kto by się wyznał, która stronka mówi prawdę??!! I tak wszystko czas pokaże

Cytat:
Ja nie kupuję sterylizatora ani podgrzewacza.
Sterylizować będę wrzątkiem, a do podgrzania w razie czego mam mikrofalę, kuchenkę i czajnik (można włożyć np. butelkę do wrzątku i się podgrzewa)
Matall thx za odp
I gratuluję zakupów!
Co dalej nie zmienia faktu, że zazdroszczę Edzikowi, że ma juz takie bogate wyposażenie
Stary 2011-02-25, 15:23   #4489
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Princi, zobacz
http://allegro.pl/wyprawka-jestem-an...469283674.html

Zreszta Wszystkie Mamusie mające synusie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-25, 15:24   #4490
the_sania
Wtajemniczenie

Siasiek ale super Nikoś bryka! jak mocno widać

Matall i Kwiatecek eleganckie zakupki

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:26   #4491
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
aha i Lolka co do Twojego pytania o podgrzewacz itp... ja tez nie mam jeszcze nic, laktatora tez nie mam.. i poscieli nie mam i materaca i łóżeczka nie umiem sie zdecydowac... ale a propos podgrzewacza to ja chyba sie wstrzymam.. bo nie wiem czy pokarm bede miała... a przeciez wyskoczyc do galerii to chwila moment, jak małż wytrzezwieje to pojdzie i kupi
(..)
Cytat:
Podgrzewacz to właśnie bardziej wtedy jak nie karmisz piersią.

Moje koleżanki sobie bardzo chwaliły podgrzewacze, u mnie nie było potrzeby. Ale te rzeczy drogie nie są także kupić można w każdym momencie.

Pamiętam jak mama mówiła, że to podstawa bo ona miała i sobie nie wyobraża bez albo podgrzewania w garnuszku... a ja się śmiałam, że może drugi będzie taki jak ten pierwszy
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Raz dwa i pomogłyście wykształtować własną opinię

Cytat:
(..)
a ja dzisiaj wieczorem robie nalesniki buritto zapiekane w piekarniku
bo mam goscia, znajomy tz, ale ja nie chce pizzy jesc, wole sama cos upichcic:P
Nie noooo!! Ty Aga nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiać swoimi kulinarnymi pomysłami!!
Stary 2011-02-25, 15:28   #4492
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

jakby któraś się pośmiać chciała

http://www.youtube.com/watch?v=KiVVwSE68Cs
Stary 2011-02-25, 15:28   #4493
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Raz dwa i pomogłyście wykształtować własną opinię

Nie noooo!! Ty Aga nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiać swoimi kulinarnymi pomysłami!!
ja zawsze lubilam gotowac
a teraz mam swoja kuchnie to juz to bym mogla codzien cos wymyslac
no ale
boje sie o swoje kilosy
a tz aby mowi zjadlbym to albo to

w ogole to jak weszlam dzisiaj do marketu ze swoja garmazerka mam kolo domu, zobaczylam ich placki to myslalam, ze umre
a z truskawkami wygladal tak cudnie i on mnie tak wolal
eh
biednam ja
Stary 2011-02-25, 15:28   #4494
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moria, właśnie Guliver mi się spodobał i Leksvik. Powiedz mi proszę czy bez problemu dokupiłaś do tego łóżeczka inny materac? Bo z tymi ikeowskimi wymiarami to są trzy światy
Łóżeczka z Ikeii są standardowych rozmiarów, tzn. mieszczą się w nich materacyki 120x60 a to chyba b. popularny wymiar.
Ja kupiłam taki:
http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...460620793.html

matallewar, zlosnica22m, kasia1361 piękne brzuszki

Cytat:
Napisane przez beata1246 Pokaż wiadomość
Jestem Beata, i mam urodzić 5 maja córeczkę Dominikę
Jeśli mogę, to proszę o dopisanie do listy, mam prawie 27 lat
Witamy, dopisuję Cię na listę Masz jakieś fotki z usg albo zdjęcia brzuszka? Pochwali się koniecznie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a mi druga broda rosnie
Mi już trzecia

Cytat:
Woooow! Ale masz szalony brzuszek

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:28   #4495
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Princi, zobacz
http://allegro.pl/wyprawka-jestem-an...469283674.html

Zreszta Wszystkie Mamusie mające synusie
Stary 2011-02-25, 15:29   #4496
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej laseczki

podczytuje was dzisiaj od rana na raty, wczoraj nie mialam czasu zagladnac, znowu caly dzien biegalam.

dzisiaj sobie zrobilam dzien luzu i poszlam zrobic szkietki

juz mi troche lepiej
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:30   #4497
andziot
Zakorzenienie

jeny jakie macie tempo dziś
bodziaki - z zakładkami czasem się rozchodzą, ale dla takiego noworodka mi było niewygodnie zakładać takie z guzikiem przy szyi, z dobrego materiału się nie rozchodziły
podgrzewacz i wyparzacz - nie potrzebny !

Siasiek moja mała też już tak potrafi

myślałam już że nie zobaczę się dziś z ginem,
bo zajechałam a on telefonu nie odbiera ...
no i czekałam tak godzinę i już miałam jechać do domu, ale w końcu odebrał

malutka leży główkowo,
nadal jest dziewczynką
waży ok 1400g
nereczki - jedna się unormowała, a w drugiej minimalne powiększenie miedniczki, więc chyba coś się polepsza
szyjka ciut się skróciła - ma jakieś 28mm, ale zamknięta i szczelna

dzięki dziewczyny za kciuki
jestem spokojniejsza na jakieś dwa tygodnie
następna wizyta za miesiąc

to lecę do Zosi
bo niecierpliwa dziś

macie jakiś pomysł na dość prosty i smaczny obiad, którym możemy znajomych uraczyć ????
nie mam wizji całkiem

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-25 o 15:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:31   #4498
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agusia, pokaz przepis ?? Kurde ale moj mąż by sie cieszył jakby miał taka żonke jak Ty

andziot, no to wszycho książkowo, teraz pozostaje Ci leżec i pachnieć no i czekać na swoją Królewnę Super !!
a jaki koszt tego obiadu? bo ja mam prosciutki, zachwycajacy zawsze gosci, tyle ze troszke kosztuje, bo trza nabyc dzwonka z łososia, do tego robi sie sos z zielonego pieprzu na smietanie (gotuje smietane z pieprzem chwilunie aby zgęstniało) i polewa nim usmazonego łososia, którego podaje sie na lisciu sałaty.
Do tego np frytki albo ćwiartki z ziemniaków i podgrzane w mikrofali aby były ciepłe ćwiartki pomidorka, bo ładnie pasuje kolorystycznie
Pysznie wygląda i jeszcze lepiej smakuje a robi sie wszystko 30 min max

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-25 o 15:35
Stary 2011-02-25, 15:34   #4499
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jeny jakie macie tempo dziś
bodziaki - z zakładkami czasem się rozchodzą, ale dla takiego noworodka mi było niewygodnie zakładać takie z guzikiem przy szyi, z dobrego materiału się nie rozchodziły
podgrzewacz i wyparzacz - nie potrzebny !

Siasiek moja mała też już tak potrafi

myślałam już że nie zobaczę się dziś z ginem,
bo zajechałam a on telefonu nie odbiera ...
no i czekałam tak godzinę i już miałam jechać do domu, ale w końcu odebrał

malutka leży główkowo,
nadal jest dziewczynką
waży ok 1400g
nereczki - jedna się unormowała, a w drugiej minimalne powiększenie miedniczki, więc chyba coś się polepsza
szyjka ciut się skróciła - ma jakieś 28mm, ale zamknięta i szczelna

dzięki dziewczyny za kciuki
jestem spokojniejsza na jakieś dwa tygodnie
następna wizyta za miesiąc

to lecę do Zosi
bo niecierpliwa dziś

macie jakiś pomysł na dość prosty i smaczny obiad, którym możemy znajomych uraczyć ????
nie mam wizji całkiem

super wiesci

a moze cos z serii "pomysl na"

Cytat:
Agusia, pokaz przepis ?? Kurde ale moj mąż by sie cieszył jakby miał taka żonke jak Ty

andziot, no to wszycho książkowo, teraz pozostaje Ci leżec i pachnieć no i czekać na swoją Królewnę Super !!
priv
Stary 2011-02-25, 15:35   #4500
bzyczka1
Zakorzenienie

Siasiek właśnie to miałam na myśli z tym podgrzewaczem i sterylizatorem tylko się może źle wyraziłam Bo przecież cyców sobie sterylizować nie będę ani podgrzewać to po co mi to w razie karmienia piersią i tak samo po co mi laktator jak będę karmić butlą.

Ale mnie dziś głowa boli...za wysokie ciśnienie jest i to pewnie dlatego

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości