DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 10:31   #2371
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
hej hej
Ja przed pracą szybciutko robię barszcz ukraiński
Napewno nie będzie tak dobry jak u mamci no ale czymś trzeba się ratować
Osttanio brak mi na wszystko czasu
Rano idę do pracy, jak wracam często mam klientki w domu później trzeba ogarnąć mieszkanie, pranie, sprzątanie gotowanie dwóch obiadów- dla siebie i dla Tż. Ostatnio dla niego ratuje się mrożonkami z Biedronki.
On jak przyjdzie z pracy siada na lapie i obrabia zdjęcia, uważa że wynoszenie śmieci, odkurzanie w weekend i wożenie mnie na zakupy które robimy nie dla mnie i mojego widzimi się tylko dla nas żarcie ... uważa że to i tak wiele...
Mamusia go tak nauczyła że baba ma być w kuchni więc na mnie spada wszystko łącznie z robieniem mu śniadanka do pracy nie mam już siły z nim walczyć bo to już tak długo trwa
Ojej, jaki leniuch z tego TŻta!
Ale prawdę mówiąc nie wiem czemu dajesz się wkręcać w robienie mu śniadania do pracy i podobnych głupot, ja bym nie robiła Nawet by mowy nie było Jak by parę razy poszedł bez tego śniadania to by zaczął sobie robić

Ja bym chyba nie mogła być z takim... Musiałby przejść szybką reformę, jeszcze jakby chciał ze mną mieszkać... Nie ma mowy żebym ja zasuwała za dwoje a on nic miałam tyle szczęścia, że mój szybko wyfrunął z domu i musiał się nauczyć sprzątać i tyle. U niego w domu też mama wykonuje wszelkie prace domowe i kuchenne, ale na niego to jakoś nie przeszło.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A, zapomniałam dodać, że waga mi trochę ruszyła wreszcie, bo od -10kg miałam najpierw wzrost, potem zastój... i mam na liczniku -10.7

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2011-02-25 o 10:28
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:32   #2372
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Witam (ponownie ) Dukaneczki
Ja po przerwie znów walczę z wagą i tym razem już się nie poddam
Od razu piszę pytanko - jak to jest z soją?? Na naszym forum są podawane przepisy na pasztety z ziaren soi itp, jednak na innym forum wyczytałam, że Dukan zezwala jedynie na świeżą soję!!!, która jestw Polsce podobno niedostępna. Czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi??
Czekam, pozdrawiam i cieszę się, że znów do Was dołączam!

Czy któraś z doświadczonych koleżanek udzieli mi odpowiedzi??
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:32   #2373
pysia222
Zakorzenienie

[QUOTE=tchnienie-wiatru;25347860] brawo ja -0,1;/ w 10 dni -0,4 kg?! mało

oj współczuję. osobiście jakbym zobaczyła że mój TŻ taki jest, to już nie byłby moim TŻtem. robimy wspólnie, raz ja zmywam, raz on, ja sprzątam kuchnię-to on łazienkę. ja odkurzam to on myje podłogę. itp. nie dałabym rady sama wszystkiego robić:P

Hej laseczki

Ja mam takiego Tz jak tchnienie jak sprzatamy to razem , gotujemy tez razem , lekcje z mala robimy na zmiane w zaleznosci kto akurat ma czas. Na wszystkie akademie naszego dziecka tez chodzimy razem - taki pakt , ze nigdy praca nie bedzie wazniejsza od rodziny
Dziewczyny ja Was podziwiam , ze mozecie z takimi Tz wytrzymac
Stary 2011-02-25, 10:32   #2374
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ojej, jaki leniuch z tego TŻta!
Ale prawdę mówiąc nie wiem czemu dajesz się wkręcać w robienie mu śniadania do pracy i podobnych głupot, ja bym nie robiła Nawet by mowy nie było Jak by parę razy poszedł bez tego śniadania to by zaczął sobie robić

Ja bym chyba nie mogła być z takim... Musiałby przejść szybką reformę, jeszcze jakby chciał ze mną mieszkać... Nie ma mowy żebym ja zasuwała za dwoje a on nic miałam tyle szczęścia, że mój szybko wyfrunął z domu i musiał się nauczyć sprzątać i tyle. U niego w domu też mama wykonuje wszelkie prace domowe i kuchenne, ale na niego to jakoś nie przeszło.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A, zapomniałam dodać, że waga mi trochę ruszyła wreszcie, bo od -10kg miałam najpierw wzrost, potem zastój... i mam na liczniku -10.7

a co do TŻta, też bym z takim nie wytrzymała. jeśli jest sytuacja,że facet pracuje, a kobieta siedzi w domu to ok, rozumiem. ale jeśli oboje pracują? dyskryminacja straszna. facet po pracy luz. kobieta po pracy, sprzątanie,gotowanie,robi enie kanapek, rodzenie dzieci.... niesprawiedliwość:P
Stary 2011-02-25, 10:37   #2375
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość

a co do TŻta, też bym z takim nie wytrzymała. jeśli jest sytuacja,że facet pracuje, a kobieta siedzi w domu to ok, rozumiem. ale jeśli oboje pracują? dyskryminacja straszna. facet po pracy luz. kobieta po pracy, sprzątanie,gotowanie,robi enie kanapek, rodzenie dzieci.... niesprawiedliwość:P

klask i:
Dziewczyny problem z takim Tz zaczyna sie dopiero na dobre rozwijac jak przyjdzie dziecko na swiat - wtedy to dopiero jest problem
Przy dziecku na poczatku trzeba obojga a i tak jest ciezko a co dopiero jak mamy takiego "krola " na kanapie to TRAGEDIA
Stary 2011-02-25, 10:48   #2376
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
klask i:
Dziewczyny problem z takim Tz zaczyna sie dopiero na dobre rozwijac jak przyjdzie dziecko na swiat - wtedy to dopiero jest problem
Przy dziecku na poczatku trzeba obojga a i tak jest ciezko a co dopiero jak mamy takiego "krola " na kanapie to TRAGEDIA
Paati, myślę.że powinnaś z nim porozmawiać i powiedzieć, że teraz masz pracę więc on musi przejąć część obowiązków
podziwiam Cię, z tego co piszesz, że mało robi w domu i robi imprezy i Cię nie wspiera. ja bym nie wytrzymała miesiąca
Stary 2011-02-25, 10:59   #2377
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Czy któraś z doświadczonych koleżanek udzieli mi odpowiedzi??
Widocznie nikt z obecnych nie zna odpowiedzi
No ja tez nie
Stary 2011-02-25, 11:01   #2378
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
No ja tez nie
ja też nie znam odpowiedzi wiem,że sos sojowy można
Stary 2011-02-25, 11:08   #2379
tina22
Raczkowanie

Cytat:
klask i:
Oj ja bym zwariowała z takim facetem. Mój TŻ robi przy dziecku tyle samo co ja, może nawet więcej...Zresztą nie tylko przy dziecku. Sprząta, gotuje, nie ma z tym problemu. Skoro ja pracuję i on też musimy się jakoś dzielić obowiązkami, jedna osoba nie jest w stanie zrobić wszystkiego. Jak ktoś mi mówi, że to kobieta powinna zajmować się domem, to zawsze odpowiadam, że chętnie bym się zajmowała, ale gdybym nie pracowała.

Dałam sobie wczoraj wycisk, przeszłam na 2 poziom ćw. na dvd. Mam takie zakwasy, że ledwo siedzę na d***ci Właśnie zajadam drugie śniadanko, twarożek z cebulką, pomidorkiem, wędlinka do tego. Na biadek mam wątróbkę w sosie musztardowym.
Laseczki w biedronce jest cukinia w promocji po 4,79 !!! Szybciutko kupować i smażyć placuszki

Nadia tej pracy to nie masz co zazdrościć, nic ciekawego, hipermarket....ale lepsze to niż moja dotychczasowa praca na poczcie w wymiarze 3/8 etatu
-27,3 kg
Cel osiągnięty klask i:

chodź ze mną....
chociaz zupełnie nie wiem dokąd
chodź ze mną....
by sens nadać życia krokom
tina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:13   #2380
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
No ja tez nie
http://forum.dieta-dukan.pl/index.ph...f1b9c0e9a18bb4

zapytaj tutaj - ja nie lubie soi wiec sie tym nie interesuje

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

[QUOTE=tina22;25349064]Oj ja bym zwariowała z takim facetem. Mój TŻ robi przy dziecku tyle samo co ja, może nawet więcej...Zresztą nie tylko przy dziecku. Sprząta, gotuje, nie ma z tym problemu. Skoro ja pracuję i on też musimy się jakoś dzielić obowiązkami, jedna osoba nie jest w stanie zrobić wszystkiego. Jak ktoś mi mówi, że to kobieta powinna zajmować się domem, to zawsze odpowiadam, że chętnie bym się zajmowała, ale gdybym nie pracowała.

Ja tez tak zawsze odpowiadam

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2011-02-25 o 11:21
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:14   #2381
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tina22 Pokaż wiadomość
Oj ja bym zwariowała z takim facetem. Mój TŻ robi przy dziecku tyle samo co ja, może nawet więcej...Zresztą nie tylko przy dziecku. Sprząta, gotuje, nie ma z tym problemu. Skoro ja pracuję i on też musimy się jakoś dzielić obowiązkami, jedna osoba nie jest w stanie zrobić wszystkiego. Jak ktoś mi mówi, że to kobieta powinna zajmować się domem, to zawsze odpowiadam, że chętnie bym się zajmowała, ale gdybym nie pracowała.

Dałam sobie wczoraj wycisk, przeszłam na 2 poziom ćw. na dvd. Mam takie zakwasy, że ledwo siedzę na d***ci Właśnie zajadam drugie śniadanko, twarożek z cebulką, pomidorkiem, wędlinka do tego. Na biadek mam wątróbkę w sosie musztardowym.
Laseczki w biedronce jest cukinia w promocji po 4,79 !!! Szybciutko kupować i smażyć placuszki

Nadia tej pracy to nie masz co zazdrościć, nic ciekawego, hipermarket....ale lepsze to niż moja dotychczasowa praca na poczcie w wymiarze 3/8 etatu
3/8 etatu?! o matko, ale dziwnie... jeszcze nie robiłam placuszków z cukinii, może się skuszę, od niedzieli mam PW

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 11:18   #2382
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Co do soi, to ja też niestety nie orientuję się w temacie bo nie jem soi... Trzeba by przewertować książki Dukana albo forum na jego stronie

Z tego co wyczytałam w necie na szybko, to soja jest dozwolona, ale np już kotlety sojowe nie są dozwolone. Soja jest ujęta jako warzywo, więc można ją chyba jeść na PW...

Myślę, że między soją świeżą a suszoną nie ma wielkiej różnicy bo skład nie powinien się różnić niczym poza wodą.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2011-02-25 o 11:21
Stary 2011-02-25, 11:22   #2383
tina22
Raczkowanie

Tchnienie_wiatru, polecam, pyszne są...prawie jak ziemniaczane

Mam pytanko do tych z Was, które są mamusiami. Kiedy wasze skarby zaczęły przesypiać noc? Mój bąk mały ma 10 m-cy i budzi się w nocy. Już mieliśmy spokój, wstawał po 2 na mleczko jadł i spał do 7. A od kilku dni czyste szaleństwo....budzi się, zasypia mi na kolanach, jak odkładam go do łóżeczka płacze. I tak przez godzinę Nie mam pojęcia co się dzieje, nie ma apetytu, wczoraj zjadł po 23 mleko i nie jadł nic do 10:30. Jak zasnął dałam mu jeść "na śpiocha". Padam już na p***sk Jeszcze kilka takich dni i chyba umrę z wycieńczenia Cały dzień jakiś taki marudny, wszędzie za mną chodzi i trzyma mnie za nogawkę, cały czas chce na rączki. Wcześniej taki nie był, nie wiem co jest. Może to zęby Ma już 7, jak szły mu jedynki to też taki był.
-27,3 kg
Cel osiągnięty klask i:

chodź ze mną....
chociaz zupełnie nie wiem dokąd
chodź ze mną....
by sens nadać życia krokom
tina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:26   #2384
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej Dukanki
dzisiaj ostatni dzień uderzeniówki jutro warzywka

Cytat:
Napisane przez oriolka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Jestem nowa na forum i zdecydowalam sie napisac, bo wiele ostatnio sie mowi o diecie Dukana i spektakularnych efektach odchudzania. Mam 166cm wzrostu i waze 66kg, moim marzeniem jest osiagniecie wagi 56-57 kg. Niestety odkad pamietam jestem na diecie (oczywiscie nie do konca wytrzymanej: raz dieta, raz wielkie obzarstwo, bo troche kg stracilam i znow dieta )
Od niecalego miesiaca jestem na Dukanie, ale super efektow to nie mam -2,5 kg mniej mimo dokladnego trzymania sie diety (i to wszytsko na Ifazie, na drugiej juz wlasciwie nic nie stracilam: mam schemat 1Px1PW- moze to zly schemat?).
Juz sie zalamuje bo waga 66 kg stoi w miejscu juz od prawie 3 tygodni i nic nie chce spasc - moze przez te moje wietrzne diety moj cwany organizm chce mnie wziac na przetrzymanie???
Dodatkowo nie moge spozywac duzych ilosci nabiału t.j. mleko, jogurty itp bo dostaje po tym alergii, na razie nie tak bardzo dokuczliwej ale jednak...
Juz bylam zdecydowana zeby zaprzestac diety (ktora rozpoczelam wraz z kolezanka a ona ma juz ponad 6kg mniej ) ale stwierdzilam ze moze jeszcze dac sobie szanse...? Zaczelam uprawiac "szybkie chodzenie" mniej wiecej 4-5 razy w tyg. ok 5km i zastanawiam sie czy jeszcze nie wprowadzic rowerka stacjonarnego 2-3 razy na tydzien?
Czy na spadek wagi ma wplyw do ktorej jemy ostatni posilek i czy rzeczywiscie dozowlone sa dowolne ilosci jedzenia w trakcie posilkow i rozumiem ze na "podjadanie" pomiedzy posilkami nie ma miejsca? Mozecie napisac mi swoj przykladowy jadlospis dnia 2 fazy i czy tez macie wciaz ochote na cos slodkiego i robicie sobie te dukanowskie slodkie przysmaki?
Czy tez mialyscie zastoje wagowe i ile one moga trwac? czy te zastoje sa spowodowane moimi wczesniejszymi dietami czy tym ze ta dieta nie jest dla mnie?

Błagam was pomozcie mi i wesprzyjcie mnie swoimi radami, bo bardzo chce schudnac!!!!
Moj priv.mail: milusiaj@op.pl

Wielkie dzieki
Oriolka
skoro masz skazę białkową to Twój organizm szaleje i dlatego nie chudnie, powinnać pójść pierw do lekarza, moim zdaniem powinnaś unikać tych produktów i to raczej nie dieta dla Ciebie niestety.

Cytat:
Hej laseczki Wpadłam na chwilkę pochwalić się Wam, że moja waga pokazała 80,3 kg, czyli -10 kg Cel nr jeden osiągnięty

Nadia Tobie zazdroszczę strasznie 14 kg

Miłego dnia, ja zmykam na badania do nowej pracy
gratuluję
Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Ja czekam az sie zacznie powtorka serialu który ogladam...a niestety wczoraj nie mialam takiej sposobnosci.

Bylam wczoraj na zakupach w Lidlu.
Kupilam ten slynny serek z Pilosu, zobaczymy co to za cudenko.
Oczywiscie obkupilam sie w syrup i co najwazniejsze dostałam tam mielona wołowinke 5,99 za 500 g...takze chili con corne na warzywkach bede serwowac lub golabki
No i oczywiscie mnostwo batoników i ciasteczek roznego pokroju dla moich łasuchów...
szukałam tam jakiejś fajnej szyneczki...chudej ale niestety nic nie wpadło mi w rece...co wy polecacie kupowac w lidlu?? z mies i wedlin??
aaa i rozgladałam sie za tym udkiem wedzonym ale nic
nie ma u Ciebie udek wędzonych?
ja dziś byłam w lidlu i właśnie je kupiłam, u mnie też jest taka szynka (też ją kupiłam) jest firmy Gebirgsjager i pisze na niej "szynka gotowana, plastry, peklowana, gotowana, najwyższa jakość", opakowanie 200 g, kcal (plasterek): 8 kcal, białko: 1,5 g a tłuszczu: 0,2 g. Więc idealna
Cytat:
Napisane przez honiagd Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

właśnie się zważyłam i co ?

waga wynosi 71,5 kg tzn że mam prawie -9 kg

jupi
gratuluję
Cytat:
Tchnienie_wiatru, polecam, pyszne są...prawie jak ziemniaczane

Mam pytanko do tych z Was, które są mamusiami. Kiedy wasze skarby zaczęły przesypiać noc? Mój bąk mały ma 10 m-cy i budzi się w nocy. Już mieliśmy spokój, wstawał po 2 na mleczko jadł i spał do 7. A od kilku dni czyste szaleństwo....budzi się, zasypia mi na kolanach, jak odkładam go do łóżeczka płacze. I tak przez godzinę Nie mam pojęcia co się dzieje, nie ma apetytu, wczoraj zjadł po 23 mleko i nie jadł nic do 10:30. Jak zasnął dałam mu jeść "na śpiocha". Padam już na p***sk Jeszcze kilka takich dni i chyba umrę z wycieńczenia Cały dzień jakiś taki marudny, wszędzie za mną chodzi i trzyma mnie za nogawkę, cały czas chce na rączki. Wcześniej taki nie był, nie wiem co jest. Może to zęby Ma już 7, jak szły mu jedynki to też taki był.
stawiam na zęby albo na skok rozwojowy, niestety musisz przeczekać, mój synek ma roczek i 5 miesięcy, długo budził się w nocy na jedzenie. Musisz wprowadzić więcej jedzenia w ciągu dnia i obfitą kolację by nie był głodny w nocy a skoro tak je, to musisz go zacząć oszukiwać butelką wody ciepłej u mnie akurat się obyło bez tego.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:34   #2385
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Cholera ja tez mam @ i pochlaniam wszystko co spotkam na drodze - dobrze , ze chociaz Dukanowo , ale z iloscia to chyba mam problem

Ja wczoraj zrobilam biszkopt juz go nie ma w lodowce mam zapas galaretek i ptasiego mleczka do tego musze jeszcze sernik zrobic i moze przezyje

marikamb bardzo mi przykto , mam nadzieje , ze uda Ci sie to jakos zdac Trzymam za Ciebie kciuki

Ludzie juz tacy sa , a szczegolnie dziewczyny - raczej sie nie zdarza , zeby powiedzialy , ale Ty schudlas , albo ladnie wygladasz cos sie zmienilo u Ciebie - nie , nie , nie bo i po co - ah szkoda gadac
Ty sie nie lam wazne , ze Ty rezultaty widzisz - gratuluje zmiany stylu

´

No nie tak od rana o nutellce nie masz SERCA ja niestety nutelke znowu musialam odstawic bo zastoj mialam - zobaczymy co bedzie w przyszlym tyg.

Hej jedyyna
A ja tak sobie wymyslilam, ze nie bede rezygnowac z nutelki, tylko zaczne wiecej dupsko ruszac, zeby wegle palic
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:45   #2386
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez oriolka Pokaż wiadomość
Dodatkowo nie moge spozywac duzych ilosci nabiału t.j. mleko, jogurty itp bo dostaje po tym alergii, na razie nie tak bardzo dokuczliwej ale jednak...
Osobiście nie spożywam większych ilości nabiału poza jajkami, nie jem jogurtów, serek homo czasami do naleśników, zero kefirów bo nie lubię Gorzej, że pewnie twarogu też nie możesz jeść. Przemyśl czy to na pewno dieta dla Ciebie, musiałabyś ją silnie oprzeć na mięsie i rybach.

Cytat:
Czy na spadek wagi ma wplyw do ktorej jemy ostatni posilek i czy rzeczywiscie dozowlone sa dowolne ilosci jedzenia w trakcie posilkow i rozumiem ze na "podjadanie" pomiedzy posilkami nie ma miejsca?
Godzina ostatniego posiłku nie powinna mieć znaczenia, chyba, że jesz go ZA WCZEŚNIE i zbyt długo jesteś bez jedzenia przed snem, wtedy spowolnisz metabolizm zamiast go rozpędzać. Kolację jem bardzo późno, ale staram się by była wtedy czysto białkowa.

Cytat:
Mozecie napisac mi swoj przykladowy jadlospis dnia 2 fazy i czy tez macie wciaz ochote na cos slodkiego i robicie sobie te dukanowskie slodkie przysmaki?
Przykładowy jadłospis z wczoraj:

śniadanie: 2 kanapki z dukanowego chlebka z wędliną, pomidor.
2 śniadanie: kanapka z chudym serkiem i szynką, pomidor (na uczelni)
obiad: miska "mięsnego kociołka" (mięso mielone, pieczarki, pomidory, fasolka szparagowa)
podwieczorek: 3 kawałki sernika
Kolacja: łosoś pieczony i surówka z warzywek

Czasem jeszcze jem coś w międzyczasie.

Tak, robię sobie desery.

Cytat:
Czy tez mialyscie zastoje wagowe i ile one moga trwac? czy te zastoje sa spowodowane moimi wczesniejszymi dietami czy tym ze ta dieta nie jest dla mnie?
Zastoje się zdarzają a trwać mogą czasem krótko, a czasem bardzo długo. Spowodowane mogą być różnymi rzeczami, osobiście za najczęstszy powód uważam spowolnienie metabolizmu.
Stary 2011-02-25, 12:56   #2387
xxcherry90xx
Zakorzenienie

Hej laseczki jak tam dietkowanie u mnie brzusio jest ;> ale i tak wczoraj ten .. wiec dziwne ;p ale widze juz ze rece mi schudly szkoda ze ten brzuszek taki wielki chociaz dzisiaj nawet nic nie jadlam jeszcze (niedawno wstalam ) a odnosnie obiadu mam pytanie czy mozna na 2 faize kapusniak taka mam na niego ochote i na zupke ze szok ale robila mama ; przprawy ,kostka rosolowa, kapusta, marchew, tu troche matka przesadzila ;p troche maki przysmaza dodaje tez troche margaryny i smalcu wiec co nic z tego?
Stary 2011-02-25, 12:59   #2388
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
Hej laseczki jak tam dietkowanie u mnie brzusio jest ;> ale i tak wczoraj ten .. wiec dziwne ;p ale widze juz ze rece mi schudly szkoda ze ten brzuszek taki wielki chociaz dzisiaj nawet nic nie jadlam jeszcze (niedawno wstalam ) a odnosnie obiadu mam pytanie czy mozna na 2 faize kapusniak taka mam na niego ochote i na zupke ze szok ale robila mama ; przprawy ,kostka rosolowa, kapusta, marchew, tu troche matka przesadzila ;p troche maki przysmaza dodaje tez troche margaryny i smalcu wiec co nic z tego?
oczywiście że nic z tego - margaryna,smalec,mąka... dziewczyno zrób sobie własny dukanowy kapuśniak i napewno będzie pyszny
Stary 2011-02-25, 13:05   #2389
xxcherry90xx
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście że nic z tego - margaryna,smalec,mąka... dziewczyno zrób sobie własny dukanowy kapuśniak i napewno będzie pyszny
to rzeczywiscie zrezygnuje ;p Kochana zebym miala zdolnosci kulinarne na razie potrafie tylko ugotowac dietetyczna pomidorowke i chyba to mojemu ugotuje ;p jeju jaki len myslalam ze gotowe zjem :p puki co ide upiec buleczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 13:10   #2390
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
to rzeczywiscie zrezygnuje ;p Kochana zebym miala zdolnosci kulinarne na razie potrafie tylko ugotowac dietetyczna pomidorowke i chyba to mojemu ugotuje ;p jeju jaki len myslalam ze gotowe zjem :p puki co ide upiec buleczki
spróbuj napewno dasz radę też sobie muszę poszukać jakiegoś przepisu na kapuśniak bo zrobiłaś mi ochotę

ps.czy to tylko moje uwidzenie czy macie podobnie? i nie wiem czy to przez dietę czy przez orbiego, czy to+to. mam fajne pośladki:P mniej cellulitu i takie jędrne i chyba ciut mniejsze like it.
Stary 2011-02-25, 14:52   #2391
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
ps.czy to tylko moje uwidzenie czy macie podobnie? i nie wiem czy to przez dietę czy przez orbiego, czy to+to. mam fajne pośladki:P mniej cellulitu i takie jędrne i chyba ciut mniejsze like it.

Też to zauważyłam! Dziś rano stałam w łazience się gapiłam na swój tyłek,a także na mój profil 'tyłkowy' no WOW, jest szał!
marikamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 14:58   #2392
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikamb Pokaż wiadomość
też to zauważyłam! Dziś rano stałam w łazience się gapiłam na swój tyłek,a także na mój profil 'tyłkowy' no wow, jest szał!
:d :d :d
Stary 2011-02-25, 14:59   #2393
xxcherry90xx
Zakorzenienie

mam jeszcze takie pytanie czy z buleczek diukana moge zrobic tosty wraz z mortadela czytallam ze na 1 fazie nie dozwolona jak na 2?
Stary 2011-02-25, 15:08   #2394
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
mam jeszcze takie pytanie czy z buleczek diukana moge zrobic tosty wraz z mortadela czytallam ze na 1 fazie nie dozwolona jak na 2?
mortadela jest kiepskiej jakości i ma dużo tłuszczu, więc raczej odpada... chyba,że znajdziesz jakąś z duuuża ilością białka i tłuszczu do 4%
Stary 2011-02-25, 15:16   #2395
xxcherry90xx
Zakorzenienie

Cytat:
mortadela jest kiepskiej jakości i ma dużo tłuszczu, więc raczej odpada... chyba,że znajdziesz jakąś z duuuża ilością białka i tłuszczu do 4%
kurde Kochana patrze w lodowke u mojego chlopaka to z tym tak kiepsko ma jeszcze salami haha ;D co do mortadeli to parzona z lidla pisze miesO z indyka 45% mieso wieprzowe 30% itp ale nie pisze ile tluszczu;/
Stary 2011-02-25, 15:30   #2396
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mortadela odpada, to tłusta wędlina.

Jak dalej będziesz taka nieprzygotowana i niezaopatrzona w produkty, które możesz jeść, to szybko polegniesz na tej diecie... Zabieraj ze sobą jedzenie jak jesteś u chłopaka.
Stary 2011-02-25, 15:43   #2397
alicjalit
Raczkowanie

hej dziewczyny ! pamiętacie mnie jeszcze ? Miałam krótki przestój z udzielaniem sie na forum zwiazany z przesojem wagi i ogólnie rzecz biorac depresja pogodo-wago- wyglado- spowodowana więc wybaczcie mi
o tyle dobrze że prawie nie grzeszyłam wiec może mnie rezgrzeszycie z grzechu niepisania o moich postepach

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
alicjalit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:43   #2398
d666666
Wtajemniczenie

HEJ przywitac sie chcialam, nie. U nas w 18 czesci watku na 1-szej stronie jest wspomniane cos o soi, ze niby mozna na pW, ale pewnie chodzi o swieza, a nie przerobione z niej kotlety, fakt bialka maja duzo, ale wegli tez. trzebaby do doktorka zadzwonic, albo sie z nm sczatowac na brytyjskim czacie
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:44   #2399
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Piąąąąąąąąąąąątek !
W pracy ciężko, wróciłam rowerkiem szybsza drogą, zjadłam 2 talerze barszczu ukraińskiego
Za 10 min mam klientkę ... a później jeszcze jedną
To będzie ciężki dzień
Jutro myślałam,że się wyśpie ale patrzę w kalendarz a tam od 10 już mam 2 klientki więc raczej ciężko ...
Boże daj mi siły przetrwać

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:53   #2400
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Piąąąąąąąąąąąątek !
W pracy ciężko, wróciłam rowerkiem szybsza drogą, zjadłam 2 talerze barszczu ukraińskiego
Za 10 min mam klientkę ... a później jeszcze jedną
To będzie ciężki dzień
Jutro myślałam,że się wyśpie ale patrzę w kalendarz a tam od 10 już mam 2 klientki więc raczej ciężko ...
Boże daj mi siły przetrwać
dasz radę..
ja też się chyba nigdy nie wyśpię,
cały tydzień na 7, jutro co prawda na 10 ale muszę wstać i porobić parę rzeczy do pracy do jedzenia.
no a w niedziele wolne ale TŻ idzie do pracy więc i tak wstanę..
a za tydzień w weekend pierwszy zjazd na uczelni..
wrrrr

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości