Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 19:01   #121
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Yoolia, miss.hot witajcie znowu
Brunetko gratulacje

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Macie jakiegoś lekarza na jaczewskiego który przyjmuje w poniedziałek i jest sympatyczny.
W gabinetach prywatnych przy Chodźki w poniedziałki od 15 przyjmuje dr Poniedziałek-Czajkowska - moja gin oraz wielu innych lekarzy pracujących na Jaczewskiego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 20:45   #122
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Brunetko gratulacje
Dziękuję troszkę czasu minęło jak udzielałam się na Lubelskie Panny Młode i Lubelskie Żonki. Chciałam ostatnio wrócić do Was, ale widziałam że wątek jest zamknięty (prywatny) i nie mogłam wejść się przywitać.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 05:12   #123
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Ja idę w poniedziałek do Polikliniki bo akurat mój lekarz przyjmuje dr Górczyński wystarczy że masz książeczkę ubezpieczeniową i przyjmuje cię od ręki.
O fajnie. A w jakich godzinach on jest?
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 09:10   #124
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
O fajnie. A w jakich godzinach on jest?
A jeżdżę gdzieś koło 9 zapisuje się i idę na górę, zająć kolejkę. Niestety on przychodzi koło 9:30 czasem troszkę później bo pracuje wcześniej w szpitalu i pracuje do 12 chyba. Jest to starszy facet, ale bardzo dokładny i delikatny. Naprawdę nie zamieniłabym go na innego. Jeśli ci czas nie pasuje to popołudniu on pracuje w Sanitasie prywatnie i państwowo. Ale zapisać się państwowo do niego to 2 tygodnie czekania. Wiec wole posiedzieć i poczekać w poliklinice.
Stary 2011-02-13, 11:13   #125
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
A jeżdżę gdzieś koło 9 zapisuje się i idę na górę, zająć kolejkę. Niestety on przychodzi koło 9:30 czasem troszkę później bo pracuje wcześniej w szpitalu i pracuje do 12 chyba. Jest to starszy facet, ale bardzo dokładny i delikatny. Naprawdę nie zamieniłabym go na innego. Jeśli ci czas nie pasuje to popołudniu on pracuje w Sanitasie prywatnie i państwowo. Ale zapisać się państwowo do niego to 2 tygodnie czekania. Wiec wole posiedzieć i poczekać w poliklinice.
Pasuje mi bo ja od 7 pracuje w SPSK 4 więc zrobię sobie przerwę i wyskoczę do niego. Dzięki wielkie
Stary 2011-02-13, 11:47   #126
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Pasuje mi bo ja od 7 pracuje w SPSK 4 więc zrobię sobie przerwę i wyskoczę do niego. Dzięki wielkie
To się zapewne spotkamy Bo ja też idę jutro do niego
Stary 2011-02-14, 15:39   #127
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
To się zapewne spotkamy Bo ja też idę jutro do niego
Dziękuję za polecenie lekarza.
Mega sympatyczny to on nie jest
Ale jeśli chodzi o przebieg wizyty , badanie (delikatne bardzo) i porady to naprawdę rzeczowo i dokładnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 21:06   #128
*kaalinaa*
Zadomowienie

Hej

Witam wszystkie nowe mamusie

My już na finiszu zaczynamy jutro 38 tydz. chciałabym wytrzymać do marca a potem to i 1-szego mogę rodzić bo mam już dość. Może nie sama ciąża daje mi w kość co moje starsze dziecko, nie to, że wychodzą jej 3 zęby na raz to jeszcze przeżywa bardzo dotkliwie bunt dwulatka .
Brzuch twardnieje mi już od tygodnia, szyjka w osi kanału, mała bardzo nisko, mam nadzieję, że się tym razem nie przeterminuję

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 10:08   #129
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witam was Jestem przyszłą mamusią Dzisiaj byłam u lekarza, jestem w 6-7 tygodniu ciąży Ja stawiam jednak na 6 Byłam u pana doktora Banasia. Czy któraś z was może do niego chodzi?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 10:26   #130
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Witam was Jestem przyszłą mamusią Dzisiaj byłam u lekarza, jestem w 6-7 tygodniu ciąży Ja stawiam jednak na 6 Byłam u pana doktora Banasia. Czy któraś z was może do niego chodzi?
Bianeczka witam Cie i na tym watku (spotkalysmy sie juz na lubelskich pannach mlodych ). Gratuluje dzidzi masz termin na pazdziernik? jesli tak to udalo sie Wam jak nam - miesiac slubu

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 15:06   #131
Ahtaga
Wtajemniczenie

Zazdroszczę Wam, że chodzicie do lekarzy z Lbn. Ja chcę w Lublinie rodzić, ale do lekarza chodzę w mojej mieścinie 50km od Lublina. Boję się, że mnie nigdzie nie przyjmą A może teraz zacząć chodzić do jakiegoś lekarza prywatnie? Jestem juz w 34tc...trochę późno chyba na zmiany. Boję się, że lekarz odmówi prowadzenia końcówki ciąży

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 16:00   #132
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

Witam wszystkie nowe mamusie

My już na finiszu zaczynamy jutro 38 tydz. chciałabym wytrzymać do marca a potem to i 1-szego mogę rodzić bo mam już dość. Może nie sama ciąża daje mi w kość co moje starsze dziecko, nie to, że wychodzą jej 3 zęby na raz to jeszcze przeżywa bardzo dotkliwie bunt dwulatka .
Brzuch twardnieje mi już od tygodnia, szyjka w osi kanału, mała bardzo nisko, mam nadzieję, że się tym razem nie przeterminuję
Powodzenia w takim razie kochana, nie wątpię, że masz już dosyć

Stary 2011-02-16, 09:10   #133
miamore999
Zakorzenienie

[QUOTE=Ahtaga;25107290]Zazdroszczę Wam, że chodzicie do lekarzy z Lbn. Ja chcę w Lublinie rodzić, ale do lekarza chodzę w mojej mieścinie 50km od Lublina. Boję się, że mnie nigdzie nie przyjmą A może teraz zacząć chodzić do jakiegoś lekarza prywatnie? Jestem juz w 34tc...trochę późno chyba na zmi

nie martw się jak już poród będzie bardzo blisko to na pewno cię przyjmą
Stary 2011-02-17, 09:12   #134
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za polecenie lekarza.
Mega sympatyczny to on nie jest
Ale jeśli chodzi o przebieg wizyty , badanie (delikatne bardzo) i porady to naprawdę rzeczowo i dokładnie.
Witaj z nim to różnie bywa ale na ogól jest sympatyczny Czy ty byłaś w ubranku służbowym ? Bo jeśli tak to Cię widziałam i wyszłam przed tobą
Ja obecnie leżę w szpitalu na Jaczewskiego bo dał mi skierowanie przez te moje podwyższone transaminazy. Niestety nikt nie wie czemu tak mam
Stary 2011-02-17, 15:28   #135
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Witaj z nim to różnie bywa ale na ogól jest sympatyczny Czy ty byłaś w ubranku służbowym ? Bo jeśli tak to Cię widziałam i wyszłam przed tobą
Ja obecnie leżę w szpitalu na Jaczewskiego bo dał mi skierowanie przez te moje podwyższone transaminazy. Niestety nikt nie wie czemu tak mam
he he tak tak byłam w fartuszku taki okrąglaczek ze mnie, jak byłaś przedemną to Ty po wyjsciu mnie informowałaś że teraz Pani w białym fartuchu wchodzi??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 17:35   #136
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
he he tak tak byłam w fartuszku taki okrąglaczek ze mnie, jak byłaś przedemną to Ty po wyjsciu mnie informowałaś że teraz Pani w białym fartuchu wchodzi??
Tak tak to ja Ze mnie też "niezły pączek" Domyślałam sie że to ty ale troche sie wstydziłam zapytać bo jesli by była pomoyłka to by ktoś sobie pomyslał ze jakas szalona jestem Poza tym mamy jeszcze okazje sie spotakc bo niestety wyladowalm w szpitalu na Jaczewskiego Dostałam skierowanie tego dnia i na nastepny dzien mnie przyjeli
Stary 2011-02-17, 18:54   #137
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ehh współczuję w takim razie
Oby szybko Cię wyleczyli i wypisali - nie ma to jak własne łóżko

Stary 2011-02-18, 03:59   #138
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Tak tak to ja Ze mnie też "niezły pączek" Domyślałam sie że to ty ale troche sie wstydziłam zapytać bo jesli by była pomoyłka to by ktoś sobie pomyslał ze jakas szalona jestem Poza tym mamy jeszcze okazje sie spotakc bo niestety wyladowalm w szpitalu na Jaczewskiego Dostałam skierowanie tego dnia i na nastepny dzien mnie przyjeli
Wracaj szybciutko do zdrowia i do domku.
Stary 2011-02-22, 07:04   #139
MagdaM85
Przyczajenie

Witam Mamusie
jestem nowa i chciałabym się podzielić moimi doświadczeniami z prowadzenia ciąży przez lekarza ze Staszica, termin mam na 21 marca i zamierzam tam też rodzić. Z info jakie dostałam wczoraj to -nie odsyłają ze Staszica, ostatnio mieli ponad normę ale dlatego leży się tam 2 dni i po normalnym porodzie jak i po CC. Chyba że jest coś z dzieciątkiem nie tak np żółtaczka, to mamcia ucieka do domu a maleństwo jest leczone. Ja chodzę do dr Krzyżanowskiego, szczerze na początku ciąży chodziłam do innego lekarza ale szybko uciekłam od niego...i nie zmieniłabym już nigdy tego lekarza, bardzo kompetentny, co miesiąc zleca badania jakie trzeba wykonać, bardzo szczegółowo na usg opowiada, poza tym jest bardzo "ludzki", jak miałam problem z nadciśnieniem zadzwoniłam był w szpitalu przyjął mnie, zrobili mnóstwo pomiarów na izbie: ktg, ciśnienie, bad.ginek.etc zawsze służy radą. Poza tym jak powiedział tam cały zespół pracuje nad ich dobrą opinią. Zobaczymy jak będzie na porodzie ale jestem dobrej myśli.
MagdaM85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 08:00   #140
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

witajcie!
wczoraj na szkole rodzenia polozna ze Staszica mowila, ze teraz maja remonty w tym szpitalu i po 2 dniach wysylaja matke do domu (z dzieckiem czy bez). W szpitalach klinicznych - zarowno na Staszica jak i na Jaczewskiego - trzeba byc gotowym na badanie przez studentow. Nie mozna odmowic tego. Chyba ze studentow jest 10, wtedy mamy prawo powiedziec, ze godzimy sie tylko na 1.
Ogolnie Jaczewskiego odradzala ze wzgledu na to, ze nie mozna rodzic inaczej jak tylko na lezaco. Podlaczaja nas pod KTG czy cos tam i tak musimy lezec przez wiele godzin. Mowila tez, zeby nie godzic sie na masaz szyjki - bo jest bardzo bolesny a nie za bardzo przyspiesza porod. Dodatkowo nie powinnysmy sie godzic na przebicie pecherza plodowego. No i dobrze by było wziac landrynki lub czekoladke gdyby dziecko bylo zle odwrocone - wyzszy poziom cukru moze je przestawic

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 11:48   #141
Ahtaga
Wtajemniczenie

JanuszAgnieszka - fajne info Ja jednak chyba wybiorę się na Jaczewskiego, bo boję się tego szybkiego odsyłania ze Staszica. Ani tu, ani tu lekarza prowadzącego nie mam więc w sumie wszędzie będę pacjentką z ulicy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 09:11   #142
miffy
Raczkowanie

Wiecie może czy obecnie po przyjęciu na porodówkę robią USG standardowo?
Pytam, bo ostatnie USG na NFZ mam mieć zaraz po 30 tc a od tego czasu do porodu sporo się może wydarzyć. No i się zastanawiam, czy warto pójść pod koniec ciąży prywatnie, czy też można sobie odpuścić.

A co do obecności studentów, to nieprawda, że musisz się godzić na ich obecność. Nie ma tu nic do rzeczy czy to szpital kliniczny czy jakikolwiek inny. Rodząca ma prawo odmówić ich obecności. Inna sprawa to podejście do tej kwestii. Wymagamy od lekarzy kompetencji, a uczyć się gdzieś muszą

Edytowane przez miffy
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:17
miffy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 09:24   #143
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miffy Pokaż wiadomość
Wiecie może czy obecnie po przyjęciu na porodówkę robią USG standardowo?
Pytam, bo ostatnie USG na NFZ mam mieć zaraz po 30 tc a od tego czasu do porodu sporo się może wydarzyć. No i się zastanawiam, czy warto pójść pod koniec ciąży prywatnie, czy też można sobie odpuścić.

A co do obecności studentów, to nieprawda, że musisz się godzić na ich obecność. Nie ma tu nic do rzeczy czy to szpital kliniczny czy jakikolwiek inny. Rodząca ma prawo odmówić ich obecności. Inna sprawa to podejście do tej kwestii. Wymagamy od lekarzy kompetencji, a uczyć się gdzieś muszą
oo dobre pytanie, też czekam na odpowiedź.
u mnie już 38 tydzień a ostatnie usg miałam pod koniec grudnia... na ostatniej wizycie zapomniałam spytać doktorki o to a chciałabym wiedzieć ile mała waży i ogólnie co tam u niej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 09:28   #144
miffy
Raczkowanie

No dokładnie, też bym chciała przed porodem wiedzieć, czy pozycję odpowiednią przyjęła czy też utrzymuje I jak tam mniej więcej wzrostowo i wagowo, czy zmieści się
Postaram się pamiętać i swoją drogą zapytam na najbliższej wizycie u gin.
Stary 2011-02-25, 09:49   #145
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Dziewczynki, nie robią USG, w standardzie są 3 USG i właśnie to ostatnie koło 30 tc. Robią jeśli coś złego dzieję się z tętnem maluszka, a tak to tylko podłączenie do KTG

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:12   #146
miffy
Raczkowanie

Dzięki. Tak też myślałam, zwłaszcza, że moja koleżanka potwierdziła, że jej robili wyjątkowo, by sprawdzić, czy mały się nie obrócił główka w dół, a miała wskazanie do cc.
I tak sobie myślę, że chyba warto pójść przed porodem prywatnie na usg. Choćby po to, by widzieć czego można się spodziewać. Z reszta nawet jakby robili po przyjęciu do szpitala i coś by wyszło nie tak np jakieś wskazania do cc to chyba lepiej się przygotować wcześniej a nie jak już się rozpocznie akcja porodowa.
Stary 2011-02-25, 10:35   #147
*kaalinaa*
Zadomowienie

miffy z tego co wiem to nie robią usg na izbie przyjęć jak idziesz do porodu. A położenie dziecka jest w stanie określić położna przez badanie przez brzuch do tego usg nie jest potrzebne

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 18:04   #148
kiciunka
Przyczajenie

Witam,
Czy któraś z wizażanek rodziła na lubartowskiej? mam termin 17 marca. napiszcie jak wrażenia
kiciunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 06:48   #149
MagdaM85
Przyczajenie

A propo usg: ja robiłam w 36 tc i w sumie lekarz się zdziwił, że przyszłam, bo rzeczywiście już nie trzeba, ostatnie jest między 30-33 tc i starczy, teraz malutka była już spora i ciężko było coś zobaczyć ale spoko pomierzył, zważył ale dzidziuś jest już zawinięty w kłębek z nogami przy głowie
Pozdrawiam
MagdaM85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 07:54   #150
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciunka Pokaż wiadomość
Witam,
Czy któraś z wizażanek rodziła na lubartowskiej? mam termin 17 marca. napiszcie jak wrażenia
Ja to bym tam za żadne skarby nie rodziła Wystarczyło mi 2 tygodnie leżenia na patologii Lekarze są straszni !!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości