|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
jak sobie zrobię fote, to wytnę łeb i wstawię
![]() ja to już się przyzwyczaiłam, ze do mnie zawsze w sklepach mówią "pani w ciąży' albo "pani z dzidzia" |
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
wiecie co a ja bym już chciała urodzić.....czuje się strasznie ociężała, przy chodzeniu sapie jak smok...
liczę na to że może może przez tą małą ilość wód urodze wcześniej. jakby to było za 2 tyg. nie miałabym nic za złe ![]() ktoś pytał o przepisy na pączki - prosze bardzo: http://www.tesco.pl/kulinarne-inspir...lusty-czwartek |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na SR,
a tutaj już 3 strony się do nadrobienia zrobiły ![]() Dzisiaj było o pielęgnacji noworodka, fajnie było Dzisiaj przyszła do mnie huśtawka, jestem zadowolona, bo jest w bardzo dobrym stanie ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
mnie już też powoli nachodzą takie myśli
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie przyszla niania elektroniczna i klapki do szpitala.
|
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
Widzę że dzisiaj wątek owocny w zdjęcia brzuszków wszystkie brzuszki są śliczne, jedne mniejsze drugie większe, ale każdy uroczy Trochę Was nadrobiłam, ale nie mam dziś nastroju na pisanie, bo dostałam dzisiaj smutną wiadomość, że mąż mojej przyjaciółki miał wypadek w pracy ma całą nogę poparzoną, poparzenia III stopnia czyli nie za ciekawie o mały włos a zostałby cały poparzony i prawdopodobnie by tego nie przeżył, więc szczęście w nieszczęściu... Narazie jeszcze nie wiadomo nic więcej, bo lekarze powiedzieli,że dopiero za parę dni się okaże jak głębokie są poparzenia. Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdzie... Ehh... jak to człowiekowi w ciągu jednego dnia może zmienić się całe życie...
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ooo biedaczku ![]() rozpocznij spór na allegro, jest taka zakładka w Moje allegro, żeby allegro wiedziało, że też zostałaś oszukana, i bez rozpoczęcia tego sporu nie ma się co liczyć na zwrot pieniędzy z allegro, no i jeszcze postrasz faceta policją
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do seksu mój też już zapowiedział że mi nie pomoże bo się boi a ja też bym tak od 38 tygodnia chciała dla przyspieszenia ale on nie i koniec... masz śliczny brzuszek i faktycznie na drugim zdjęciu już widac coś w końcu super ![]() mnie też nachodzą myśli o porodzie ale jestem dopiero w 35 tygodniu mam marzenie żeby urodzić w 37-38 ale u nas na wątku tendencja 40 tydzień hehe i ponad
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że jesteś zadowolona z huśtawki. do mnie dziś przyszedł biustonosz do karmienia i też jest ok. nawet z rozmiarem trafiłam ![]() Eirene może będziemy wyjątkami !!! i zaczniemy wcześniej rodzić. mi lekarz teraz na wizycie powiedział że moge rodzić już teraz bo dzidziuś już jest bezpieczny - ale tak jeszcze 2 tyg. mogłabym pochodzić. kolejną wizytę mam 9.03 więc pójdę a potem mogłabym już 10.03 urodzić. nie mam nic przeciwko temu haha Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-02-25 o 20:04 |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak sobie myślałam czy już nie urodziłaś ![]() niutka1 czy położna nie posiadając sprzętu usg jest w stanie określić położenie dziecka w brzuchu?
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
piszecie o bólach @
hehprzypomniało mi się jak miałam ktg robione przed porodem i jak miałam skurcze to tylko cyfry skakały do góry.Na finiszu to juz miałam tak mocne skurcze,że nie wiedziałąm co z rękoma robić heh a po porodzie parę dni szczęka mnie bolała od zaciskania![]() sąsiad lekki zboczek mówi,że najpierw Kobietę swędzi (na seks) a potem boli (przy porodzie)
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne
|
|
|
|
|
#2112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ada32 moze jak zobaczysz swojego maluszka to dopiero zdecydujesz?
wiele osob tak robi 87czarna piekny brzucholek ![]() ego_ego piekny brzucholek ![]() Montii piekny brzucholek ale gdzie ty to 20 kg masz to ja nie wiem---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87.. w sumie to i racja . ale lepiej bym się chyba czuła mówiąc do niego już teraz po imieiu
jeszcze mam trochę czasu .. moze się w koncu zdecyduję......
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
qrde dziewczyny poradźcie coś - boli mnie głowa to zmierzyłam ciśnienie a tam 145/85 puls 100 - nie wiem czym to obniżyc - nie chce jechac na IP dzisiaj... bardzo wysokie te ciśnienie???
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale narazie wydaje mi się, że zdołam go namówić ![]() Cytat:
ja mam tp na 25.03 ale ciągle wydaje mi się, że urodzę w połowie marca, ale staram się tak nie myśleć, bo potem jak się okaże że dzidzia zechce przyjść dopiero w tp albo po to na głowę dostane z tym czekaniem ![]() ja do karmienia mam taniego zwyklaka, ale będę go używać tylko w szpitalu, a w domku normalne staniki, najwyżej po porodzie kupię jakiś stanik
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
agus racja,jak się karmi to się ma dopiero biust
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin powiedział, że jak będę miała ciśnienie powyżej 145 to mam do niego zadzwonić jeśli mierzyłaś takim elektrycznym domowy ciśnieniomierzem to może być duży błąd, zmierz sobie za pół godzinki jeszcze raz
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Monti jeżeli chodzi o allegro to nie miałam jeszcze takiego przypadku. ale może posłuchaj dziewczyn i zgłoś to do allegro.
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
także jest ok. tak żeby do szpitala mieć, a potem to kupię jakiś lepszy, a nie taki szmatkowaty
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... możę się trochę obniży...
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
tak mierzyłam takim elektronicznym - zaraz pójdę zmierzyc tym tradycyjnym - tylko niech moja mamuśka wyjdzie z łazienki.
|
#2121 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spokojnie zmierz za 40min-nie jest strasznie wysokie/cale zycie lecze sie na nadcisnienie i w ciazy tez wiec moge Cie uspokoic ;-) |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Tez macie popuchnięte stopy? Ja właśnie spojrzałam na swoje i normalnie kwadraty takie się porobiły nagle, a tak się zastanawiałam, co mi dziś tak ciasno w kapciach. a jeszcze wczoraj normalne były.
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie uspokoiłyście - bo ja zawsze miałam niskie / tzn przed ciążą/ poniżej 80/60
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Tez. Stopy mi puchna jak fix. Dlonie nawet nie tak bardzo ale TZ i tak zabronil mi obraczke slubna nosic bo stwierdzil ze ktoregos ranka mi trzeba bedzie palec uciac bo on obraczki rozciac nie pozwoli
![]() ale ze stopami mam masakre - co wieczor mam szlaczki odcisniete od skarpetek mimo ze juz stopki nosze i to takie wyrozciagane. zwykle na koniec kapieli polewam zimna woda z prysznica i jest troche lepiej
|
#2125 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dłonie prawie w ogóle nie puchną, po domu to skarpetek nie nosze, teraz sobie wysmarowałam kremem perfecta mama na opuchnięte nogi, może pomoże trochę. Dobrze, ze mam kapcie z regulowana szerokością.
![]() krusiak-wlasnie słyszałam,z e niektórym tez jakby wzdłuż stopy rosną, mnie na szczęście nie, ale kilku koleżankom sie na stale rozmiar buta powiększył. Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-02-25 o 20:55 |
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny od jutra w Kauflandzie ma być proszek Lovela 2,8 kg za 19,99. |
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
lustereczko fajna promocja ale takiego sklepu to ja nie znam
![]() traicionera mi tez stopy ostatnio puchną... normalnie skarpetki to się wcinają a swędzi jak cholera.. |
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
mi czasem puchną.Akcja trwa zazyczaj kilka dni.Wieczorami moczę stopy w soli do kąpieli.Najlepiej odpocząć,pod mogi położyć ze 2 poduszki.Może opuchlizna zejdzie albo chociaż zmniejszy się
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

ma całą nogę poparzoną, poparzenia III stopnia czyli nie za ciekawie
Ehh... jak to człowiekowi w ciągu jednego dnia może zmienić się całe życie... 
nie wiem gdzie to 9 kg