|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
BAN stały
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do swatchy to zaczęłam robić na twarzy bo zauważyłam, że na ręku strasznie ciemnieją pewnie kwestia skóry. Obadałam dziś Golden rose i mimo, ze konsystencja miła widać, że nawilżający całkiem to niestety dla mnie ciemny ![]() rousse to widziałam ale po wklepaniu potem tej nazwy (jak rozumiem for you) dalej nic nie znalazłam:/ Edytowane przez milk Czas edycji: 2011-02-24 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
widziałam dzisiaj tego Lumene w kompakcie, ale nie mieli testerów. Kolor wydawał się jasny, i taki raczej neutralny, ale bałam się ryzykować. Może w innych drogeriach są testery?
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
oglądałam go dziś. Kolorystycznie bardzo podobny do Lumene matującego, ale bardziej żółty, na moje oko
![]() Na pierwszym miejscu w skąłdzie talk, parafiny, gliceryny i tójglicerydów nie zawuażyłam. Jak to jest z tym talkiem? Destabilizuje filtry wszytskie, czy te oparte na parsolu, czy jak? talk zapycha?
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
talk może zapchać, ale wiadomo, to sprawa indywidualna. ponoć destabilizuje Parsol, ale stabilnych filtrów, jak Tinosorby czy Mexoryle, nie
![]() naprawdę jaśniejszy? ale sprawdzałaś tylko "na oko", czy maziałaś się testerem? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
smarowałam na dłoni,a obok posmarowała matującym.
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Are you talking to me?!
|
Ranka, byłam dzisiaj w ZT i porównałam dla Ciebie Clarinsa i MAC-a. I pierwsze wrażenia są takie, że Clarins nie ma odpowiednika 20 NC MAC-a. Najbliżej tego koloru jest 105 Nude. 103 i 104 mają już inną głębię koloru i zupełnie odmienną tonację... 105 też na początku wygląda zupełnie inaczej, ale na szczęście utlenił się i w sztucznym świetle wygląda podobnie (co nie znaczy że tak samo). MAC jest po prostu bardziej żółty, a Clarins wpada w dziwną brzoskwinię czy nawet pomarańcz.
Wrzucam swatche (przepraszam za kiepską jakość ale nic lepszego nie udało mi się zdziałać). Porownuję MAC-a 20 z Clarinsem 105, 107 i 109. Specjalnie wzięłam ciemniejsze kolorki by pokazać, że 105 nie będzie za jasny ![]()
#3128 |
Wtajemniczenie
|
to... jutro po szkole idę go kupić
![]() a co do Parsolu, to polecam ten artykuł: http://mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=966 obala ten mit, że Parsol nie jest stabilny ![]() ![]()
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też bardzo kusi ten podkład
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Rozeznanie
|
na allegro ktos sprzedaje te musy tez w formie takich małych po 5ml jako firmy beauty.com, ale niestety tylko odcień naturalny, będę musiała do nich napisać bo to najlepszy podkład jaki miałam, idealnie dobrany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Are you talking to me?!
|
A jak się ma do nyx-a?
#3132 |
Kici kici miau miau
|
quench dzieki wielkie. postanowilam ze teraz jeszcze potestuje Bobbi Brown w roznych wariacjah
![]() a potem zobacze. Clarins jednak ma jakies dziwne te odcienie - mam teraz probaska 110 Wheat i jest ciemny, ale generalnie dzialanjie mi srednio odpowiada. wole MAC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak. Dziękuję Ci bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Przyczajenie
|
Testowałam ostatnio podkład Coastal Scents Undercover i niestety po pierwszych falach zachwytu
![]() ![]() Mam do was pytanie. Czy jest jakaś szansa, że nakładanie podkładu (podkreślającego suche skórki) pędzlem do makijażu coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Jestem po próbach HM 51 i in jest minimalnie jaśniejszy od Inglota LW200 i mniej żółty. Zaskoczyło mnie podobieństwo tych 2 podkładów szkoda że oba zostawiają takie skórki na skórze
![]()
#3136 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Killing me softly
|
Oglądałam dziś podkłady w musie Essence i... rozczarowanie. Co prawda, nie wierzyłam specjalnie, że najjaśniejszy będzie jasny, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Okazało się, że ma nienaturalny kolor, taki, hm, łososiowaty?
![]()
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to 1 nijak jasna nie jest, natomiast tak jak piszesz ma duzo wspolnego z lososiem (i nie chodzi mi o zapach...) ![]() edit: orientujecie sie moze czy w Sephorze jest Bourjois? A dokladnie podklady Bio Detox? W ogole mam teraz powazny dylemat ![]() Edytowane przez aniser Czas edycji: 2011-02-25 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Z musów Essence numer 4 jest najjaśniejszy!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się nad Porcelain Gosha, ale na allegro jest coś drogi ![]() Aha, w Sephorze raczej nie ma Bourjois, ale to zależy chyba od punktu. W K-cach np. w jednej nie ma, a w drugiej- w Silesii, mam wrażenie, że widziałam. Od czego to zależy, nie wiem.
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2011-02-25 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodatkowo nie mogę się doczekać tego Maybelline FIT ME, najjaśniejsze odcienie na stronie wydają się obiecujące... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Konto usunięte
|
a do mnie ten mus się dopasowuje (chyba, że za dużo nałożę, ale to inna sprawa) , chociaż na ręku w domu też zachwycona nie byłam... i tak jak mówią dziewczyny-najjaśniejsza jest 4, bo go dopiero potem 'doprodukowali'
![]() ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-02-25 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zadam głupie pytanie, ale niezmiernie mnie to ciekawi. Gdzie można kupić kosmetyki Catrice? ciekawią mnie, a nigdzie ich nie widziałam...
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Catrice są w niektórych Naturach, niestety słaba dystrybucja jest w Polsce ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki za info o Sephorze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Are you talking to me?!
|
Tak, Catrice jest w niektórych Naturach. Zwykle w tych większych. Ale i tak wiele limitowanek, które wychodzą w Niemczech nie trafia do naszych sklepów
![]()
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-02-25 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Konto usunięte
|
W ogóle w Polsce nie dość, że okrojone odcienie, firmy to jeszcze czasami w ogóle inna linia produkcyjna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Are you talking to me?!
|
Widziałam tusz do rzęs marki nivea dołączony do kremu nivea (DNA coś tam). Szkoda mi jednak było kasy bo krem kosztował prawie 40 zł
![]() W swoim czasie na allegro było sporo podkładów nivea. Szykowałam się do kupna, ale dziewczyny na forach pisały, że najjaśniejszy odcień nie nadaje się do jasnej karnacji a do średniej.
#3149 |
Konto usunięte
|
ja nie widziałam nic takiego, ale ogólnie to był tylko przykład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Ja widziałam ogormne szafy Nivea z kolorówką za granicą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.