Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 21:55   #4681
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Moj TZ oglada Zabojcza Bron 2, podejrzalam chwile i jednak chyba nei zdzierze setny raz tego filmu, moj TZ jednak ma zdrowie do takich klasykow.
Zosia dzisiaj niemrawa jakas, zmeczyla sie chyba sprzataniem z mamusia

pisalam wam o mojej czerwonej skorze, Siasiek ty chyba tez tak masz nie?
normalnie teraz to juz zrobila mi sie na jednekrece taka pokrzywka uczulenie- z na bliznie(¨pamiatka po wypadku na rolkach w liceum) juz masakrycznie az takie bable. Myslicie ze moge posmarowac troche Hydrocortizonem 1% w tym miejscu? jest napisane ze nie ma przeciwskazan, ale kazde uzycie konsultowac z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje, ze moj maly bedzie mial tak 3400 gram tak sobie wymarzylam
no prosze jakie dokladne marzenie masz
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mężul oczywiście :
"Ja chrapałem ?????????????????????? niemożliwe, to Zosia !!!! "
ach ci faceci...
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dobre
Ja nie rodzę jak będzie koło 4kg
A poza tym NIE MOŻE, bo mam takie słodkie ciuszki na 56!
ja tez nie zgadzam sie na wieksze dziecie ja mam kilka ciuszkow na 50.....
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Zgadzam się Też połknęłam całą trylogię w kilka dni
ja tez! Stig Larsson rzadzi i 2 polknelam dodatkowo po norwesku(choc juz nie poszlo mi tak szybko polecam filmy te szwedzkie, tez sa niezle, ale oczywiscie dopiero po przeczytaniu ksiazki
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
na powaznie mysle o znieczuleniu, ale boje sie ze beda jakies powiklania i bede miec bole kregoslupa, no ale jakos musze urodzic, co?! myslicie, ze mam cos z glowa nie tak, czy moje obawy sa calkiem normlane?
normalne, w Oslo 65 procent kobiet bierze epidural, i sama nei wiem co zrobic i czego sie bardziej boje, bolu porodowego, powiklan po epiduralu czy w ogole wszystkiego naraz
Cytat:
Przeciez ja nie chce trzykolowca
nieeeeeeeeeeeeee......... ........tylko ja mam trzykolowca zamowionego tutaj...?
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Załapałam się na starą część, nie do wiary
Katarzynkoo jak milo Cie widziec Sle buziaki z pozytywnymi fluidkami-
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
uuuuwielbiam prasowac !!!!!!!!! dla mnie to relaks a jescze bardziej wielbie lasagne
jak mozna kochac prasowac?
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A nasz Pepe znowu wystawia głowę, wychodzi spod mojej prawej piersi
Ciekawe, czy on w ogóle ma zamiar odwrócić się
a moze to dupcia? bo moja sie tak znowu ostatnio wychylala i myslalam ze to glowka a tu sie okazalo, ze dupcie ma taka wydatna i ruchliwa
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
tyle mialam nadrabiania ze juz nie pamietam ktora co pisala noo
anula_81 sliczny pokoik urzadzialas swojej coruni a katar juz lepiej, ale jakos sie dziwnie czuje...bardzo mnie suszy

mi na szczescie brzuszek nie twardnieje...macie czasem tak ze jak sie rusza dzidzius to czujecie bol jak na @? ja chwilowo tak czuje
dziekuje kochana mnie tez straszliwie suszy wieczorami glownie i pije litry wody a potem sikanie co godzinke w nocy. co do boli tez takie miewam, lekkie co prawda ale zdarzaja sie jak mala sie tak wypina albo boksuje mamusie A Ty Kasiula mam nadzieje juz spisz i sie kurujesz, senn najlepszym lekarstwem
moniqac chcialam jeszcze tylko napisac, nie stresuj sie na zapas CC, nigdy nic nie wiadomo, poza tym duzo kobiet wybiera CC z wlasnej woli, sa plusy i minusy i musisz skupic sie na plusach koneicznie. teraz sobie pomyslalam, ze twoj Szymonek wazy juz 2150 a ja wazylam 2100 jak sie urodzilam

chyba sobie cos w necie obejrze bo nie chce mi sie wyjatkowo spac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:57   #4682
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

eweska super, ze remoncik dobiega konca, bo termin zbliza sie wielkimi krokami

matall Ty nie wiem jak ja walcze z mezem o to zzucenie wagi, w zeszlym tygodniu byl u ortopedy, bo meczyly go straszne bole kregoslupa, a lekarz, ze to od tuszy i siedzacego trybu pracy, dal mu skierowanie na rehabilitacje i skierowanie do dietologa, teraz znowu sila zapisalam i ciagne!
no przynajmniej nie masz co sie martwic, ze synus bedzie niski...ja sie modle to zeby wzrost odziedziczyl po mojej rodzince oczywiscie najwazniejsze zeby byl zdrowiutki, ale niski facet to nie fajnie tak...
Stary 2011-02-25, 21:58   #4683
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jej, ale masz fajnie ze juz koniec. ja za tydzien zostane na wyremontowanym mieszkanku, z kupa skrecania mebli i calego dobytku w kartonach. o sprzataniu niewspomne
Wszystko nie będzie skończone tak jak trzeba, kuchnia zostanie jeszcze bo mężul już nie zdąży położyć płytek i pomalować ścian, będzie musiało to poczekać do jego urlopu czyli przyjedzie gdzieś w kwietniu/maju, no ale najważniejsze że pokój będę miala skończony jak należy i chłopcy będą mieli gdzie mieszkać
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:59   #4684
matallewar
Zakorzenienie

A kupujecie leżaczki dla maluchów??
Bo ja się zastanawiam, czy to potrzebne... Ale skoro nie kupuję chusty ani nosidełka, to dzidzia musiałaby być albo na moich rękach albo w łóżeczku cały czas...

A jeśli kupujecie, to jakie???

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:00   #4685
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
5kg?! c hcesz mnie zabic? hahaha

do listy zyczen procz tych 5kg to od razu moglby umiec sikac na nocnik, i miec wszystkie zeby haha

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jej ile nadrabiania znowu mam, ale chyba nie dam rady, nie mam dziś już na nic siły, nałaziłam się, nasprzątałam, niby nic ciężkiego nie robiłam ale jestem strasznie zmęczona.
Ale jutro mężul będzie kładł panele, zamontuje półki w szafie i prawie pokój gotowy, później jeszcze malowanie, kolorki już wybrałam i kupiliśmy No i jutro już będziemy przenosić się pomału z powrotem do naszego pokoju A od niedzieli porządki i układanie w szafie wszystkich rzeczy, a mężul będzie kończył przedpokój.
Cieszę się, że już remont dobiega końca, na poniedziałek zostaną duperelki, jak karnisz, żyrandole, kinkiety i inne takie bajery.
chciałam jeszcze jakiś szablon na ścianę ale nie wiem czy teraz czy nie zrobimy go później, chyba że mężula przekonam

Teraz już leżę sobie w łóżeczku i odpoczywam, a tż jak zwykle dalej pracuje.

Odpoczywaj, odpoczywaj. NALEŻY CI SIĘ!

moniqac nie martw się. Dzidzia może się jeszcze obrócić. A cc może wcale nie będzie takie straszne. Tak jak moria wyżej napisała. Niektóre kobiety lepiej znoszą cc niż sn. Nie ma reguły.
Będzie dobrze

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:01   #4686
principessina
Zakorzenienie

matall no lezaczek bym chciala tylko taki hustawko lezaczek fotelik, ale to dopiero jak sie Flawcio urodzi, wybierzemy moze wczesniej to maz pojdzie najwyzej kupic

anula_81 jak u Ciebie tyle kobiet bierze to znieczulenie to ja bym sie chyba nie zastanawiala...
Stary 2011-02-25, 22:04   #4687
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko nie będzie skończone tak jak trzeba, kuchnia zostanie jeszcze bo mężul już nie zdąży położyć płytek i pomalować ścian, będzie musiało to poczekać do jego urlopu czyli przyjedzie gdzieś w kwietniu/maju, no ale najważniejsze że pokój będę miala skończony jak należy i chłopcy będą mieli gdzie mieszkać

no moj jakby sie pospieszym i teraz urodzil to bieda, nie mialby gdzie mieszkac
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:08   #4688
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

normalnie teraz to juz zrobila mi sie na jednekrece taka pokrzywka uczulenie- z na bliznie(¨pamiatka po wypadku na rolkach w liceum) juz masakrycznie az takie bable. Myslicie ze moge posmarowac troche Hydrocortizonem 1% w tym miejscu? jest napisane ze nie ma przeciwskazan, ale kazde uzycie konsultowac z lekarzem.

Katarzynkoo jak milo Cie widziec Sle buziaki z pozytywnymi fluidkami-
A co to cię dopadło?
jesteś uczuleniowcem, czy w ciąży się przyplątało? masz to zdiagnozowane?
Ja bym nie smarowała, bo teraz cykor jestem
Amolu się boję, Oil Olbasa się boję , kropli homeopatycznych na alkoholu też i tak się bujam z tą infekcją.

Dziękuje.Wszystkie magazynuje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:08   #4689
matallewar
Zakorzenienie

A co myślicie o takim:
http://allegro.pl/fotel-bujaczek-lez...468700625.html
??

Jest do 15 kg, może być do leżenia i siedzenia, ma pasy i wydaje się bardzo fajny...

My pewnie też kupimy później, ale tak sobie patrzę, bo nie brałam go w ogóle wcześniej pod uwagę
Albo może dziadkowie małemu sprawią, bo resztę sami kupiliśmy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-25, 22:10   #4690
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
M
Hydrokortizon jest mascia kortykosteroidowa i niestety przy stosowaniu bez konsultacji z lekarzem moze uzalezniac, co dziala w taki sposob, ze przez kilka dni jest super, potem zmiany skorne wracaja, znowu uzywasz tej masci, znowu jest super, odstawiasz itd. Dlatego mysle, ze lepiej byloby gdybys jednak pogadala z lekarzem, moze sie okazac, ze wcale nie masz jakis powaznych problemow, a zwykle uczulenie np. na mydlo albo po prostu hormony w ciazy Ci wariuja. Ja sterydow unikalam nawet nie bedac w ciazy, ale jednak troche sie z nimi nawalczylam. Ogolnie hydrocortizon jest slaba mascia, ale jednak sterydy ma.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:11   #4691
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja się zastanawiam, czy to potrzebne... Ale skoro nie kupuję chusty ani nosidełka, to dzidzia musiałaby być albo na moich rękach albo w łóżeczku cały czas...

ja chce kupic, ale poczekam az mala sie urodzi bo to jednak wydatek, a moze akurat dostaniemy w prezencie od kogos...?
ja bym chciala taki bo jakos nie mam przekonania do tych kolorowiastych...
http://www.tomi.pl/szczegoly/11439/f...80_0m_warszawa
Cytat:
matall no lezaczek bym chciala tylko taki hustawko lezaczek fotelik, ale to dopiero jak sie Flawcio urodzi, wybierzemy moze wczesniej to maz pojdzie najwyzej kupic

anula_81 jak u Ciebie tyle kobiet bierze to znieczulenie to ja bym sie chyba nie zastanawiala...
no ja nie wiem wlasnie, niby bym chciala, ale ja w sumie juz tyle bolu i szpitala przezylam, czytalam gusiagatko jak pisalas i przkro mi ze tyle przeszlas biedactwo
no wiec jakos nie wiem sama, polozna mowila, ze poleca epidural, ale ze najczescie porod z epidualem trwa dluzej niz bez i trzeba sie zdecydowac w tzn durgiej fazie porodu..czyli do rozwarcia 5 cm
sie zobaczyä u was Princi nei ma znieczulenia w standardzie spzitali?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-25, 22:13   #4692
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Wiele mam kupuje i chwali. Słyszałam same dobre opinie o chicco. W innych dzieci sie "wyginaja". Tez kupie chicco. Tylko taki w rozsadnej cenie, nie zeby od razu za 300 zł

Ide spać. Jutro mam pracowity dzien wiec mysle ze spotkamy sie juz w następnej czesci

Dobrej nocki
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:15   #4693
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Witam
Staram sie Was nadrobic ale nie mam siły. Dopadło mnie przeziębienie i ledwo patrze na ślepia. W poniedziałek byam na usg Oliwka pozostaje Oliwka lezy juz glowkowo i waży 1432g . Wczoraj byłam na konsultacji u okulisty, swoja drogą boski facet, zartowal rowno. Powiedział że mam tyle wad ile ślina na jezyk przyniesie. Dostalam mimo to zgode na porod SN, warunek ze ma byc szybki. Mimo że sie cholernie boje to chyba sie ciesze z takiej kolei rzeczy. Tż obiecał ze bedzie przy mnie caly czas.
Trzymajcie sie a ja wracam do kurowania się oby szybko przeszło bo nie mam ochoty na wlasnym slubie swiecic czerwonym od kataru nosem.
znowu przechodzimy faze chorowania
zdrowiej szybko !!!!!!!!!

Cytat:
a chłopaczki będą mieć oddzielny pokój ???
czy razem ze starszym bratem ??

meżu pojechał do tesco po zakupy na jutro
a mnie się nic nie chce
jeszcze tyle sprzątania mnie czeka (oczywiście od razu mi się głupio zrobiło że tak narzekam, bo eweska tyle roboty ma i daje rade, a ja dźwigam tylko 1,4kg i leń mnie ogarnia )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:15   #4694
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dzisiaj tesciowa mi sie pytala jak sie czuje itd, i pytala jak to bylo z pierwszym dzieckiem, jak bylam juz tak daleko w ciazy i tak zaczelam wspominac i uzmyslowilam sobie ze gdzies w tych okolicach co teraz jest to juz dostawalam te zastrzyki ze sterydami na rowzoj plucek. jak dobrze ze tym razem jest jak jest
Stary 2011-02-25, 22:15   #4695
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chciałam sie tylko przywitac i zarazem pożegnać
nie mialam dzisiaj czasu na wizaz nawet. pol dnia mialam awarię internetu. potem co weszłam to mnie coś odrywało.

tęsknię za wami
jutro nadrobie jak znajde chwile choc tak pedzicie i nie znacie litości ze pewnie jutro bedzie nowa część wątku

buziaki słodkich snów
Stary 2011-02-25, 22:17   #4696
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
A co to cię dopadło?
jesteś uczuleniowcem, czy w ciąży się przyplątało? masz to zdiagnozowane?
Ja bym nie smarowała, bo teraz cykor jestem
Amolu się boję, Oil Olbasa się boję , kropli homeopatycznych na alkoholu też i tak się bujam z tą infekcją.

Dziękuje.Wszystkie magazynuje
nie wlasnie nie jestem jakims specjalnym uczuleniowcem, choc skore mam delikatna , mysle ze to hormony bo coraz bardziej sucha skore mam w ciazy neistety.. i takie az pokrzywki mi sie robia , ale na rece to juz przegiecie takie az bable. no nic, zapytam jutro w aptece, 8 marca mam wizyte u rodzinnego, wiec zapytam.
juz posmarowalam raz, bo mnie az pieklo, ale wiecej nie smaruje, tez jestem cykor

jak bylam przeziebiona jak ty na poczatku ciazy(bodajze 8 tydzien) i goraczke mialam, to wszytsko robilam by nie brac lekow, oklady zimne, zimny prysznic na goraczke, mleko z czosnkiem i miodem( bleee) syrop z cebuli itp i pomoglo!
kochana caluje mocno
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Hydrokortizon jest mascia kortykosteroidowa i niestety przy stosowaniu bez konsultacji z lekarzem moze uzalezniac, co dziala w taki sposob, ze przez kilka dni jest super, potem zmiany skorne wracaja, znowu uzywasz tej masci, znowu jest super, odstawiasz itd. Dlatego mysle, ze lepiej byloby gdybys jednak pogadala z lekarzem, moze sie okazac, ze wcale nie masz jakis powaznych problemow, a zwykle uczulenie np. na mydlo albo po prostu hormony w ciazy Ci wariuja. Ja sterydow unikalam nawet nie bedac w ciazy, ale jednak troche sie z nimi nawalczylam. Ogolnie hydrocortizon jest slaba mascia, ale jednak sterydy ma.
no posmarowalam raz, ale juz wiecej nei bede bo sie boje... kurcze mysle, z eto hormony, znaczy mam andzieje...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

aaa zapomnialam jeszcze napisac...
Eweska odpoczywaj! Ty to jestes niezniszczalna, niech juz ci sie ten remont skonczy bo naprawde, odpoczywac mi tu i to raz!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-25, 22:17   #4697
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce kupic, ale poczekam az mala sie urodzi bo to jednak wydatek, a moze akurat dostaniemy w prezencie od kogos...?
ja bym chciala taki bo jakos nie mam przekonania do tych kolorowiastych...
http://www.tomi.pl/szczegoly/11439/f...80_0m_warszawa

no ja nie wiem wlasnie, niby bym chciala, ale ja w sumie juz tyle bolu i szpitala przezylam, czytalam gusiagatko jak pisalas i przkro mi ze tyle przeszlas biedactwo
no wiec jakos nie wiem sama, polozna mowila, ze poleca epidural, ale ze najczescie porod z epidualem trwa dluzej niz bez i trzeba sie zdecydowac w tzn durgiej fazie porodu..czyli do rozwarcia 5 cm
sie zobaczyä u was Princi nei ma znieczulenia w standardzie spzitali?
Ja myślałam, żeby dziadkowie kupili małemu, bo wózek i łóżeczko sami kupiliśmy, a oni strasznie chcą jakiś prezent małemu zrobić
Więc fotelik do samochodu (taki powyżej 10 kg) i leżaczek pewnie im zaproponujemy
No i rodzicom tż coś do spania dla małego do nich do domu (bo to inne miasto), jeśli będą chcieli coś kupować

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-25, 22:20   #4698
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/fisher-price-husta...434503201.html

my kupujemy ten
Stary 2011-02-25, 22:21   #4699
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, żeby dziadkowie kupili małemu, bo wózek i łóżeczko sami kupiliśmy, a oni strasznie chcą jakiś prezent małemu zrobić
Więc fotelik do samochodu (taki powyżej 10 kg) i leżaczek pewnie im zaproponujemy
No i rodzicom tż coś do spania dla małego do nich do domu (bo to inne miasto), jeśli będą chcieli coś kupować
no wlasnie moi tesciowie sie dolozyli do wozka, a moja mama chce nam przywiezc pieniazki, wiec chyba pojdziemy po lezaczek
ja jestem chyba nienormalna matka, bo wiem z epolowa tych rzeczy niepotrzebna ale kupilabym mojemu dziecku wszytsko co mozliwe, masakra normalnie ...przeciez zbankrutuje!

a taki zobacz jaki fajny, nie patrzac na cene oczywiscie..

http://www.kidsa.no/epages/Store.sf/...roducts/FP7538

no i kurcze taka jestem glodna ,z e musze cos zjesc...grrrr... no ale co zrobic, zosia zaczela kopac nawet, nie lubi jak mi burczy w brzuchusrednie to chyba dla niej dzwieki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-25, 22:23   #4700
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wlasnie nie jestem jakims specjalnym uczuleniowcem, choc skore mam delikatna , mysle ze to hormony bo coraz bardziej sucha skore mam w ciazy neistety.. i takie az pokrzywki mi sie robia , ale na rece to juz przegiecie takie az bable. no nic, zapytam jutro w aptece, 8 marca mam wizyte u rodzinnego, wiec zapytam.
juz posmarowalam raz, bo mnie az pieklo, ale wiecej nie smaruje, tez jestem cykor

tez masz niezle problemy z ta skora! ciagle cos,prawda? ja mam ciagle sucha i swedzaca caly czas.
Stary 2011-02-25, 22:26   #4701
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

jak bylam przeziebiona jak ty na poczatku ciazy(bodajze 8 tydzien) i goraczke mialam, to wszytsko robilam by nie brac lekow, oklady zimne, zimny prysznic na goraczke, mleko z czosnkiem i miodem( bleee) syrop z cebuli itp i pomoglo!
kochana caluje mocno

no posmarowalam raz, ale juz wiecej nei bede bo sie boje... kurcze mysle, z eto hormony, znaczy mam andzieje...

oczywiście nie bierz tego jako diagnozy.
Napiszę tobię tylko męża przypadek, a ty wygoogluj czy masz coś podobnego.
Mąż mó też nie jest uczuleniowcem, aż tu pewnego dnia zaczęły mu się robić plamki,pokrzywki, mnożyły się i siały po kilku dniach.
Okazało się że to nic groźnego.Diagnoza: łupież różowy gilberta.
Nie zaraźliwe to to, nie szkodliwe i się tego nie leczy
Dostał tylko zyrtec żeby mniej swędziało i musi czekać chyba 6tyg, aż organizm zacznie się bronić i wytwarzać przeciwciała.
Choruję się na to tylko raz.I dopada w spadku odporności, tudzież ciąży.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:29   #4702
atiz
Rozeznanie

Gratuluje wizyt !

Ja po fryzjerze - jakaś nie zadowolona jestem ale i tak o niebo lepiej niż było, chociaż mój fryzjer były jest lepsiejszy.
Zdjęć nie wrzuce bo kabelek przepadł, jak odnajdę to nadrobię.

Spadam do łózia.
Dobrej nocki dziewczynki.
Przede wszystkim przespanej...

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:30   #4703
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar chyba wolałabym dołozyc kilka zł i kupić jakis sprawdzony tzn znanej marki... ale to moje zdanie

anula, ja tez chciałabym znieczulenie, gdyz w moim szpitalu jest to także w standardzie.. chyba nie ma sie co zastanawiac tylko brac jak daja

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie mialam dzisiaj czasu na wizaz nawet. pol dnia mialam awarię internetu. potem co weszłam to mnie coś odrywało.

tęsknię za wami
jutro nadrobie jak znajde chwile choc tak pedzicie i nie znacie litości ze pewnie jutro bedzie nowa część wątku

buziaki słodkich snów
no wlasnie - nie było Cie cały czas A zaległosci to Ty bedziesz miała sporo Jak zwykle im blizej konca wątku tym bardziej dajemy czadu.

Ja własnie wyszłam spod prysznica i powiem Wam, ze zmeczyło mnie mycie a jeszcze bardziej mizianie sie kremikami, balsamikami itp 9 msc prawie bez ruchu a potem jak dzidzia bedzie absorbująca i trza bedzie koło niej non stop latac, to chyba padnę.. Kondycja na poziomie rowu marianskiego i to mnie martwi...

A siłe na poród skąd?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:31   #4704
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście nie bierz tego jako diagnozy.
Napiszę tobię tylko męża przypadek, a ty wygoogluj czy masz coś podobnego.
Mąż mó też nie jest uczuleniowcem, aż tu pewnego dnia zaczęły mu się robić plamki,pokrzywki, mnożyły się i siały po kilku dniach.
Okazało się że to nic groźnego.Diagnoza: łupież różowy gilberta.
Nie zaraźliwe to to, nie szkodliwe i się tego nie leczy
Dostał tylko zyrtec żeby mniej swędziało i musi czekać chyba 6tyg, aż organizm zacznie się bronić i wytwarzać przeciwciała.
Choruję się na to tylko raz.I dopada w spadku odporności, tudzież ciąży.
a tu cie mam, bo Lupiez Giberta mialam przed ciaza, po poronieniu, wlasnie w zwiazku z obnizona odpornoscia
teraz to bardziej czerwone i taka pokrzywka bardziej
jak widzisz Kasiu ja jestem przypadek szczegolny, wszystko sie mnie ima
Cytat:
tez masz niezle problemy z ta skora! ciagle cos,prawda? ja mam ciagle sucha i swedzaca caly czas.
no skore mam wrazliwa, ale suchej nigdy nei mialam, a teraz to po prostu coraz gorzej im dalej w ciaze, ale mam nadzieje, ze przejdzie, najwazniejsze, ze wyniki krwi dobre, wiec zadna cholestaza czy cos w ten desen

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-25, 22:32   #4705
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
eweska super, ze remoncik dobiega konca, bo termin zbliza sie wielkimi krokami

matall Ty nie wiem jak ja walcze z mezem o to zzucenie wagi, w zeszlym tygodniu byl u ortopedy, bo meczyly go straszne bole kregoslupa, a lekarz, ze to od tuszy i siedzacego trybu pracy, dal mu skierowanie na rehabilitacje i skierowanie do dietologa, teraz znowu sila zapisalam i ciagne!
no przynajmniej nie masz co sie martwic, ze synus bedzie niski...ja sie modle to zeby wzrost odziedziczyl po mojej rodzince oczywiscie najwazniejsze zeby byl zdrowiutki, ale niski facet to nie fajnie tak...
Tż skoczył 10 cm do góry na pierwszym roku studiów, wcześniej był z tych niższych

anula Ja też bym wszystko kupiła najchętniej

agus87 Leżaczek wypasiony, ale cena...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-25, 22:33   #4706
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no daisy masz rację zaległości bedę miala niezłe... juz jest ponad 10 stron ale jestem ciekawa co tam naskrobałyscie
dobra ide ide:P nałożyć sobie pyszniutkie lody:P bardzo dietetycznie

Stary 2011-02-25, 22:36   #4707
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matallewar chyba wolałabym dołozyc kilka zł i kupić jakis sprawdzony tzn znanej marki... ale to moje zdanie

anula, ja tez chciałabym znieczulenie, gdyz w moim szpitalu jest to także w standardzie.. chyba nie ma sie co zastanawiac tylko brac jak daja

no wlasnie - nie było Cie cały czas A zaległosci to Ty bedziesz miała sporo Jak zwykle im blizej konca wątku tym bardziej dajemy czadu.

Ja własnie wyszłam spod prysznica i powiem Wam, ze zmeczyło mnie mycie a jeszcze bardziej mizianie sie kremikami, balsamikami itp 9 msc prawie bez ruchu a potem jak dzidzia bedzie absorbująca i trza bedzie koło niej non stop latac, to chyba padnę.. Kondycja na poziomie rowu marianskiego i to mnie martwi...

A siłe na poród skąd?
Ale pomyśl jak przy maluszkach będziemy chudnąć!

anula Ja z kolei mam zmasakrowane ręce... Pęka mi skóra, są czerwone, wysuszone, nie wiem, alergia jakaś może albo co... Smaruję bepanthenem i kremem nawilżającym i NIC od dwóch tygodni

To zasugeruję przyszłym dziadkom Chicco, wypatrzyłam taki:
http://allegro.pl/chicco-lezaczek-bu...461137877.html
I zobaczymy, co kupią

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-25, 22:36   #4708
moniqac
Zadomowienie

jeszcze na chwile wpadłam.... do Was, nie mogę jakoś bez Was się obejść.

Cytat:

Moniaq najwazniejsze, ze lekarz nie ma nic przeciwko... a pewnie ze lepiej pozamykac wszystko i dejsc na macierzynski bezstresowo

Cytat:
a

monia, ale Ty sie nie zamartwiaj na zapas ! Po 1 ta cesarka jeszcze nie taka pewna na 100% po 2 po cesarce nie leży się do 18 roku zycia dziecka ale ok 6-7 dni !! Nie dołuj się niepotrzebnie Stresujesz siebie i tego małego Wielkoludka w Tobie
staram się kochana, staram .

Cytat:
5kg?!chcesz mnie zabic? hahaha

do listy zyczen procz tych 5kg to od razu moglby umiec sikac na nocnik, i miec wszystkie zeby haha
o nie kOchana - za dobrze być miała, skupiamy się na wizualizacji dyżego boboleńka! i wiem, że tak będzie .

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana przestan sie dolowac
tylko idz czytaci skup sie na tym, ze sie dzidzia obroci
ozniej sie bedziesz martwic jak sie dzidzia nie obrocie
zreszta czassem jest tak ze masz ostatnie badanie usg na ktorym polozenie miednicowe, a za tydzien jedziesz na porodowke a dziecko glowka w dol
ile razy sie slyszy takie historiee

xczytalam w mojej ksiazce o ciazy zr mozna sobie robictakie wizualizacje na temat obrocenia sie dziecka
ponoc pomaga

no to ja się skupiam na tej wizualizacji , a chodzenie na czworaka boli , ale faktycznie czuję wzmożony ruch jak tak sobie pochodze .
dziękuję .

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac kochana tu się nie ma czym martwić, naprawdę. Po pierwsze mały może się jeszcze obrócić, po drugie cesarka wcale nie jest tak dużo straszniejsza niż poród sn. Czasem tak jest, że wypluwasz malucha bronchildą a po 2 godzinach już po szpitalnym korytarzu latasz no a czasem na tyłku przez miesiąc nie możesz usiąść. Wszystko ma swoje dobre i złe strony ale to na pewno nie powód do takich zmartwień. Ja, nawet gdyby nie kręgosłup, chciałabym CC
w sumie tak, niektóre sn tez bywają nie najłatwiejsze, ja po prostu znając swój charakter boję się że naprawdę wpadnę w coś a la depresja.... a bardzo bardzo tego nie chce.
pamiętam własnie że pisałaś że chcesz cc.... ja zawsze tez chciałam, dopóki nie zaszłam w ciążę... ale cóż ja mogę, maluch i tak zdecyduje, a ja będe musiała sobie poradzić tak czy siak .
dziękuję .

Cytat:
J
moniqac Spokojnie, znam takie historie, że rana po cc się szybciutko goiła i dziewczyny szybciej wracały do aktywności niż inne po sn
obym była podobnym przypadkiem .

Cytat:
Wow jaki wielki facet Super że wszystko ok to jest najwazniejsze
Ja noszę ponad 3kg na razie, dziś babka w banku nie mogła uwierzyć ze będę miała bliźniaki jak to stwierdziła za szczupła jestem i nie mam wielkiego brzucha A ja już 84kg ważę
Kochana, ważę dokładnie tyle samo co Ty
super że się remont kończy ("pal licho" kuchnie, ważne że mieszkanko chłopców gotowe), mój najprawdopodobniej zakończy się w przyszły piątek lub sobotę, już chcę być u siebie w CZYSTYM mieszkanku to sprzatanie mnie przeraża... .

Cytat:
moniqac chcialam jeszcze tylko napisac, nie stresuj sie na zapas CC, nigdy nic nie wiadomo, poza tym duzo kobiet wybiera CC z wlasnej woli, sa plusy i minusy i musisz skupic sie na plusach koneicznie. teraz sobie pomyslalam, ze twoj Szymonek wazy juz 2150 a ja wazylam 2100 jak sie urodzilam
skupiam się kochana na plusach.... skupiam , chyba pierwszy "szok" minął ... więc muszę się skupić na dobrych stronach .

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

moniqac nie martw się. Dzidzia może się jeszcze obrócić. A cc może wcale nie będzie takie straszne. Tak jak moria wyżej napisała. Niektóre kobiety lepiej znoszą cc niż sn. Nie ma reguły.
Będzie dobrze
dziękuję kochana bardzo .

Cytat:

tęsknię za wami

buziaki słodkich snów
my też tęsknimmy!! buziaki .

Katarzynka
za wizytę.

idę do łóżka.... buziaki Kochane.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:36   #4709
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

anula u mnie wyniki tez na szczescie ok

Cytat:
Tż skoczył 10 cm do góry na pierwszym roku studiów, wcześniej był z tych niższych

anula Ja też bym wszystko kupiła najchętniej

agus87 Leżaczek wypasiony, ale cena...
oo to chyba pozno sie wybil w gore? i jak duzo! 10cm!
Stary 2011-02-25, 22:38   #4710
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anula nie wiem czy mamy to samo, mnie na wakacjach chyba 2 dni przed wyjazdem pojawiło sie paskudne uczulenie. im wiecej sie drapałam, tym bardziej panoszyło. Objeło prawie całe nogi a na pewno od kostek do kolan, czerwone, piekące plamy, delikatniusio nabrzmiałe
mnie pomogło smarowanie aloesem a przynajmniej łagodziło znacznie no i chyba po 2-3 moze 4 dniach uczulenie znikneło.
Wapno tez mozesz spróbowac, bo to nam wolno.

Cytat:
no daisy masz rację zaległości bedę miala niezłe... juz jest ponad 10 stron ale jestem ciekawa co tam naskrobałyscie
dobra ide ide:P nałożyć sobie pyszniutkie lody:P bardzo dietetycznie

ja zdjecia brzuchola wrzuciłam do albumu, to było moj debiut
smacznego !!!!!!!!! jaki smak ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości