|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Co Ty kochana mi tu pier dzie lisz ??? A gdzie Ty sie chcesz zrywac? Ktos Ci kaze biegac? Ciezary na olimpiadzie podnosic? Spokojnie - po cc teoretycznie 5 dob spedzisz w szpitalu, a przez 5 dni to zdolasz odzyskac sprawnosc. Ja po 1 dobie normalnie chodzilam, bylam pod prysznicem, sama wokol siebie i dziecka wszystko robilam, oczywiscie pamietajac o cieciu - brzuszkow nie robilam i nic ciezkiego nie dzwigalam, ale uwierz mi, ze bylam sprawniejsza niz kolezanki z sali po sn. Jedyne co pamietam to to, ze wchodzenie po schodach nie bylo do konca przyjemne.Poki co nie wiem jeszcze jak przyjdzie mi rodzic teraz, ale chyba jednak wolalabym cc - dla wieksdzej pewnosci, ze dziecku nic sie nie stanie. W sprawie lezaczka - mialam lezaczek dla Olka - teoretycznie do 9 kg, Olus nadal na nim szaleje, ale teraz kladzie sie na nim na brzuchu i sie buja jak szalony wiec poki go nie zlamal, to lezaczek jest i bedzie dla drugiego dzidziusia. Mam tez hustawke graco, ona ma lezaczek odczepiany i Olek jak byl malusi to bardzo ja lubil.No kochane, jeszcze 16 godz i troszeczke do 3d i wyjdzie pewnie piekny synus ![]() |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() też się cieszę że wszystkie dzidzie i ich mamusie tak dzielnie sobie radzą twardzielki z nas ![]() dobranoc dziewczyny |
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie pozostaje wizyta u dermatologa lub porada farmaceuty. A może bierzesz jakieś leki? może jesteś na jakiś uczulona?A może to jakieś uczulenie ciążowe?to właśnie cholestaza? a gestoza to podobne?Aż strach mam to pisać, ale warto choć poczytać i wykluczyć, albo zrobić badanie, to chyba próby wątrobowe. Ja w ciąży miałam uczulenie na lek obniżający ciśnienie.Wylądowałam w szpitalu z pokrzywką i podrapana do krwi Nocami nie spałam.Drapaliśmy mnie na 4 ręce + jeszcze ocierałam się plecami o futryne Wszystkiego dobrego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agus87 No widzę, widzę, że z huśtawką, ale to prawie tyle, co za łóżeczko z materacem... ![]() A w ogóle to czuję się ostatnio z Wami bardziej związana niż z koleżankami z liceum/studiów/pracy/inne... Ale to chyba głównie dlatego, że z nimi mam mało wspólnych tematów A jak się pospotykamy to już zupełnie się uzależnię
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
a z innej beczki, robicie zakupy na truskawce ?
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie piekna rozowa dziewczynka i tego sie trzymaj a ja trzymam kciuki![]() zadna tajemnica,przez gestoze |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
o której masz Eve usg ??
Agnieszka, a jak Twoja Helenka? Sikac ją nauczyłas, jak nalezy?
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam, bo teraz urzad celny nie łapie juz paczuszek z truskawki
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ze pasuje do naszej rodziny![]() co do sikania to nie ma wiekszych problemow, zobaczymy jak sie wlaczy wychodzenie na dwor, bo jak na razie to nie mam serca i cos we mowil ze za zimno. musze z nia jechac na szczepienie w pon, ale ona plus mlody nie wiem ktore gorsze
|
|
|
|
|
#4723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie chce z wami pospotykac nooo! Cytat:
![]() chyba pojde do apteki bo do lekarza dopiero 8 marca, chyba, ze doczekam, do poloznych juz nei chce dzwonic, bo dzwonie srednio raz na tydzien ![]() proby watrobowe mam robione co 3-4 tygodnie, bo ja poza tym mam chora trzustke wiec dmuchaja na mnie podwojnie. ostatnie badania mialam w zeszly czwartek mieli dzwonic, jesli cos byloby nie tak, nie dzwonili,wiec mniemam, ze wszystko ok. no zobaczymy, choc sie wystraszylam trochem bo jakm sie obejrzalam to mam na posladkach, pod kolanami , lydki, szczgeolnie przy kostkach ramiona i przedramiona i jedna lopatka, najbardziej na jednym przedramieniu i na kostkach. no nic, moze przejdzie. dziekuje za poracy Kasiu A tobie powodzenia u lekarza i w ogole wszystkiego dobrego![]() Cytat:
no to najwazniejsze. ide chyba spac, bo sie zaczynam martwic tym uczuleniem. jak nie urok to sra.....ka... grrrr buziale moje kochane |
|||
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo, to tez bede musiala odwiedzic za jakis czas
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto ![]() |
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
predzej uwierze w "6" w totka Oczywiscie ze dam znac o 14 - Waszej 15. Cio to "truskawka" ??? |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oh ty uparta kobieto
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Witaśki
![]() Już Was pięknie nadrobiłam. Dziewczyny brzusie super, Anula pokoik super. Gratuluję udanych wizyt. Najważniejsze, że dzidzie są zdrowe. Beatka witaj na naszym gadatliwym wątku Już nawet nie pamiętam co przeczytałam. W każdym razie uznanie dla Eweski. Jak Ty kobieto na to wszystko masz siłę? Taverney trzymamy za mamusię i dziewczynkiTa historia o Stefanie... Kurczę. Dobre to było ![]() Też już od jakiś paru tygodni dobrych zmagam się z katarem. Moja gin mi powiedziała, że póki nie zrobi się cieplej to mogę być zakatarzona ciągle. Chociaż już nie smarkam aż tak. Wiecie ostatnio tak zaczęłam się dziwnie bać. Zaczął mi się 32 tydzień dziś, a ja jestem przerażona i zaczynam się bać porodu. Ciągle jakieś myśli mnie nachodzą typu czy z maluszkiem będzie wszystko ok, czy dam sobie radę. Przez to chodzę dzień w dzień jak potłuczona (może to moja jakieś takie urojenia? Bo już nie wiem jak to nazwać). Jeszcze mój TŻ wpadł na pomysł, że pojedziemy do Holandii i on pójdzie do pracy z kolegą. Nie wiem czy to jest taki dobry pomysł. Ech... Nie wyobrażam sobie siedzieć w chacie caly czas jak taka kura domowa i tylko gotować, prać, sprzątać i w ogóle. Owszem przez jakiś czas będzie tak trzeba. Ale później też będę chciała jakoś iść do pracy czy coś w tym stylu. Dobra, już nie będę marudzić. Teraz będę częsciej z Wami, bo już akcja WIELKIE SPRZĄTANIE się zakończyła. Teściowa usadzona na jej miejscu( już nie będzie mi truć Pozdrawiam, trzymajcie się. Dobrej nocki Wam życzę. Buziolki w brzuszki
|
#4730 | ||
|
Rozeznanie
|
A ja znowu dopiero po nocy się tu odzywam, ale dopiero teraz nadrobiłam czytanie
![]() Cytat:
Cytat:
A tak przy okazji, nie wiesz może, gdzie mogę osobno kupić takie olejki? Mogą być takie jak się do kominków zapachowych dodaje, czy to jest zupełnie coś innego?Moniqac gratuluję dobrych wieści u lekarza Z tym powrotem do pracy mnie rozbroiłaś Ale widać, że twoja praca jest twoją pasją, a poza tym masz bardzo rozwinięte poczucie odpowiedzialności.A do szkoły rodzenia już się zapisałaś? Jak tak, to od kiedy zaczynasz? Andziot jeśli chodzi o gotowe, to w lidlu są dobre te mrożone ćwiartki z rozmarynem. A z avico są nawet gotowe z sosem śmietanowym. Aguś87 mam upatrzony dokładnie taki sam leżaczko-huśtawko-bujaczek Anula_81 a ja mam mega uczulenie na aloes i rumianek. |
||
|
|
|
#4731 | ||
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Nie wyspałam się, ten mój wariat siedział do 1 w nocy i coś dłubał, a ja jak on dłubie i robi coś nie mogę spać, no i wstał już o 5 i znowu do roboty. Teraz pojechał odebrać półki do szafy. Kurcze szkoda mi go bardzo, zero odpoczynku, a tu jeszcze we wtorek rusza do pracy Niestety nie robię bo mój angielski nie jest na tyle dobry, aby sie tam poruszać :/Cytat:
Też się nie przejmuję kuchnią, w sumie najgorszy syf zrobiony bo tynkowanie itp. więc płytki to już będzie pikuś, no i jak będzie je zakładał to sprzątania dużo nie będzie bo meble lecą do wyrzutki trzeba nowe kupić więc tylko układanie ![]() Cytat:
Z czasem planujemy zamianę mieszkania na większe, wtedy będą mieli oddzielne pokoje tz. synal oddzielnie i bliźniaki razem
|
||
|
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Ciężka noc za mną, jak nie sikanie, to przemarsz wojsk ( jak to mawia listopadowa ).Nie potrafię się ułożyć wieczorem, czuję takie ciągnięcie między pępkiem, a piersiami, jak się obracam z boku na bok, to wręcz boli. Myślę, że to Pepe rośnie i wszystko się naciąga, a ja zasnąć nie mogę i chyba do 2 w nocy obracałam sie z boku na bok. Do tego dochodzi ból bioder. Normalnie jestem stara i zgorzkniała , kto ze mną wytrzyma w tym stanie do majaSorki, że tak sie żalę od rana, ale mam humor do d... Mimo wszystko miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kurczę, zaczęłam wczoraj oglądać "Siedem" i oczywiście usnęłam a tak chciałam dotrwać do końca Dziewczyny, co jest skuteczne na zajady? (te ranki w kącikach ust), boli mnie to cholerstwo i nie wiem już czym smarować
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Poranna kawka zaliczona ![]() Niedługo trzeba skoczyć po malutkie zakupy, a przy okazji może coś dla dzidzi Obiecałam sobie, że dopóki nie będę znać płci na 90% już nic nie kupię. I mówię do Tż, że idę i może coś znów 'przytargam' to mi przypomniał, że miało być po następnej wizycie, jak się płeć potwierdzi, a ja do niego jak uzależniona "Kochanie, ale chociaż ręczniczek, albo szczotkę do czyszczenia butelek" I oboje |
|
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszek pierwsza klasa i na prawde coś nas tu oszukujesz z tymi +20kg![]() a lody były orzechowe z orzeszkami i polewą czekoladową i bananem wkrojonym do środka tak na szybko bo nie nadrobiłam: eweska Twój makijaż konkursowy prze mega rewelka!! ![]() jak zwykle uśliniłam się na widok Twoich makijaży talent to Ty masz nie ma co gratulaski![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
mój przepis na ziemniaczki opiekane ![]() obierasz ziemniaczki kroiasz je juz na takie ćwirtki jak chcesz i gotujesz około 10 min zeby sie zrobiły troszkę miekkie. potem dajesz na balszkę i ja daje do tego :wegetę pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie (ziołka beda rewelacyjnie pasowac do łososia ) polewasz to oliwą z oliwek i olejem, ja czasem daje troche smalcu (wiem dietetycznie bardzo:P ) i pieczesz co jakis czas przemieszując az beda brązowe i chrupiące ![]() pycha mówie Ci
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
nie wiem jak u Was ale u mnie mróz zelżał i tylko -2 za to za oknem szaro, buro i ponuro ![]() Grazin, mniami orzeszkowe lodziki !! ide dzis na spotkanie z kolezankami ze starej pracy to wciagne jakiś deser, a cio (małż nie widzi hihi) Ty możesz jesc i jesć szczuplaczku.......... Daj linka do makijażu Eweski, nie wiem gdzie on, nie widziałam ![]() gusiagatko hahahahahaha uzaleznienie !!!!!!!!!! Ewesko Kochana, w tej chwili truskawka działa juz po polsku !!! Inaczej ja też byłam ograniczona i zdana na małza tylko cóz on moze wiedziec o liftingach i zmarszczkach http://pl.strawberrynet.com/main.asp...=PL&CurrId=PLN cos tam po angielsku jest ale wiekszość po polsku wiec dasz rade anulinka, my Cie zaraz rozruszamy Uszy do góry i uśmiech na twarz prosze Dzis weekend !! eve, to szybko dawaj znac jak wrócisz !! mocno sciskam kciuki za córunię ![]() agus87, truskawka to sklep internetowy, z roznymi rózniastymi kosmetykami, takze te z najwyzszej półki, które nieraz mozna kupić w promocji za 50-70% ceny, perfumy takze a do tego do kazdego zamówienia doliczany jest dodatkowy rabat do cen, podanych na stronie Podałam Ewesce linka powyżej. dzien doberek MoniaK Hmm na zajady... kurcze nie pamietam Nie wiem czy nie pasta do zębów ? i na pewno smarowanie witaminka A+E (takie to są kuleczki z płynem i trza je dziubnąć, by to tłuste ze srodka wyleciało)
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-26 o 09:52 |
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
to jak dotrzyma słowa to wrzucę![]() a makijaż eweski kurcze momencik musze w historii przegladania znaleźć bo wczoraj oglądałam.---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- http://fotoona.pl/d_mac_n-a_gcagb.html proszę makijaż naszej zdolniachy ![]()
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zakupiłam ten zestaw orzechów który wkleiłaś Jak przyjdą to urządzę wielkie sprzątanie
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ale wy naprodukowałyście ![]() straszne jesteście, nie pamiętam co chciałam komu napisać eweska jestem pełna podziwu dla Ciebie, przecież ty to chyba cały czas w biegu żyjesz ja czasami mam ochotę się Cytat:
|
|
#4740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to smacznego, ja tez bym wciagnela jakis przepyszny deser najlepiej lodowyCytat:
grazin wagowo idziemy leb w lebmi tez gdzies umknelo zzdj eweski!! ale super, oczywiscie potrzebowalam chwili zeby ja rozpoznac!!---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- zapomnialam sie przywitac |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Co Ty kochana mi tu pier dzie lisz ??? A gdzie Ty sie chcesz zrywac? Ktos Ci kaze biegac? Ciezary na olimpiadzie podnosic? Spokojnie - po cc teoretycznie 5 dob spedzisz w szpitalu, a przez 5 dni to zdolasz odzyskac sprawnosc. Ja po 1 dobie normalnie chodzilam, bylam pod prysznicem, sama wokol siebie i dziecka wszystko robilam, oczywiscie pamietajac o cieciu - brzuszkow nie robilam i nic ciezkiego nie dzwigalam, ale uwierz mi, ze bylam sprawniejsza niz kolezanki z sali po sn. Jedyne co pamietam to to, ze wchodzenie po schodach nie bylo do konca przyjemne.
wiec poki go nie zlamal, to lezaczek jest i bedzie dla drugiego dzidziusia. Mam tez hustawke graco, ona ma lezaczek odczepiany i Olek jak byl malusi to bardzo ja lubil.
i wyjdzie pewnie piekny synus 

i wiem, że tak będzie
, a chodzenie na czworaka boli
.
może jesteś na jakiś uczulona?

a ja trzymam kciuki

mam nadzieje, ze to wszystko juz za Toba 
02.08.2014
Z tym powrotem do pracy mnie rozbroiłaś 

to smacznego, ja tez bym wciagnela jakis przepyszny deser najlepiej lodowy