|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
a co sie dzieje? hmmm .... rok temu mialam za troszke mniej shiseido pod oczy, ladnie napinał, fajny był ale jak sie skończył nabylam apteczny i tez jest ok nie pogroszyło mi sie nie wiem jak jest naprawde, ale czesto słysze, ze nie wygladam na 34 lata, i pytanie czy to zasługa kremów czy genów ? oczywiscie niewykluczone, ze ktoś po prostu chce być miły i tak mi mowią eweska, to Ty bizneswoman pełną geba- ale na truskawie jeszcze lepiej sie opłaca płacić w euro czy w $ bo za przewalutowywanie też jakos pewnie cosik biorą. A poza tym, jesli chcesz, to no problem, jak cosik wykukasz, kupię Ci i przesyłka poleci na Twoj adres. Mam 10% upustu.migotka schowaj bo to wciąga ja przed chwilą cukierki truflowe schowałam bo inaczej c iężko sie opanowac Niech Cie nie kusza no chyba, ze masz tak silna wole ![]() gusia, a małż co na zakupy pewnie sie śmiał Martulka, dowiedz sie u siebie, bo szpitale często mają akcję "otwarte drzwi" i wszystko mozna sobie zwiedzić
|
|
#4802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Co do balsamu Biotherm to ja myslalam o tym http://pl.strawberrynet.com/skincare...vention/28766/ ale mozna go kupic na allegro jeszcze taniej, mimo ze z przesylka. A teraz mam jeszcze znizke -20% do Sephory, wiec juz chyba wiem, gdzie skieruje kroki swe kiedy angina opusci mnieeeeeeeee (spiewam ![]() Cytat:
http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...d=61&Itemid=73 Teraz jeszcze sa po kolejnym remoncie i podobno jesli chodzi o sprzet jest tam Ameryka. A ze moj ginekolog, do ktorego chodze prywatnie jest tam ordynatorem, to mam nadzieje, ze zostane otoczona profesjonalna i mila opieka. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiał się, śmiał i dodał "Tak czułem"
Na jednych spodenkach jest napis Daddy's best to się sam ucieszył
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi pisałam własnie przed chwilką, moj rocznik dwie kosy
1977 wiec w sierpniu 34 mi stuknie wierze w Biotherma wiec na pewno musi byc dobry.. tyle że mam jeszcze galenica z 300ml do zuzycia przeciw rozstepom i odpukac ich nie mam.A ta seria, która pokazywałas tez cytrusowo pachnie ? Jak masz zniżke, to pewnie że korzystaj !! Szybciutko musisz wyzdrowiec w zwiazku z tym ![]() gusia, to wziełas męża pod włos, na pewno rozczuliły go te spodenki Moj dostanie na urodziny takie tzn na męża urodziny
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-26 o 13:29 |
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko robimy przez internet ! gotówką też mało obracam, raczej wszędzie kartą płacę .... strasznie mnie wkurza jak gdzieś tylko gotówką można .... |
|
|
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
matallewar jak zjem więcej to będę cały dzień zdychać
Współczuję rybki, ja też nie lubię sie z tym babrać.
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Witam brzuchatki
Vanes myślałam o tobie wczoraj Leż i odpoczywaj kochanaco do wyciekającej siary to się nie martw,wkładaj do stanika wkładki laktacyjne i tyle,nic wiecej zrobić nie możesz.Tak to już jest jednej ciężarnej siara wypływa jak z kranu a drugiej nawet nie kapnie,NIC się nie martw Ja już po obiadku spagetti i zupka kalafiorowa. Przygotowałam już sobie na jutro modrą kapustę,mięsko na bitki się rozmraża czas wziąć się za sprzątanie. Aaaa byłam wczoraj w realu,kupiłam niuni 2 bodziachy kopertowe ,pajacyk ze snoopym i 2 pary skarpetek.Sobie kupiłam koszulę nocną dla ciężarnych.Niestety małż dziś pojechał ją wymienić,bo strasznie wielka jak na m-kę.Dla mnie za duża.
|
#4808 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
boze jak mi sie spac chce
Paulizia wozek b. mi sie podoba, tylko ten kolor perla to zaraz bedzie mega brudny, moze lepiej inny.... chyba na kubek niekapek to za wczesnie, ja kupuje tylko jedna buteleczke, pozniej mozna przeciez dokupic...co do zgryzu i krzywych zebow to kto nie mial czy nie ma krzywych, dobrze ze sa aparaty ![]() dzis na obiadek mam paste z tunczykiem i philadelphia a na drugie warzywka na parze
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Hej ciężarówy
Tez mam ostatnio kłopoty ze snem...chyba zaczyna sie pod górke...3 trymestr... Vanes nic sie tym nie przejmuj, raczej ciesz, bo to oznacza ze raczej problemów z karmieniem nie bedziesz miała ![]() A tak swoją droga , wiem ze kazdy ma inna rodzine ale jak ja bym sie od ślubnego wyprowadziła to mysle ze i moi i tesciowa zaczeła by interweniować...jeszcze dziecko w drodze...tzn mam na mysli rozmowy, nie zadne wtracanie sie ![]() matallewar ja ci dobrze kochana radze, nie kupuj byle jakiego leżaczka żebyś potem dziecko nie miało kłopotów z pleckami, w najlepszym wypadku bedzie mu nie wygodnie i nie bedzie chciało w tym w ogóle siedzieć. Naprawdę, radziłam sie fizjoterapeuty i mój góru Paweł Zawitkowski tez alarmował
|
|
|
|
#4811 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś na obiadek mam cienkiego duszonego kurczaka z ryżem... Ech. Coś ostatnio taka marudna jestem. Nie wiem czemu. Wcześniej taka nie byłam.
Vanes a mi tylko kropelka wycieka i to jak przydusze dość porządnie. Stosuj wkładki laktacyjne, bo nic innego Cię nie ratuje póki co. I odpoczywaj dużo. Muszę ogarnąć troszkę nasz pokój, bo syf niemiłosierny na podłodze . A jeszcze będziemy remontować kuchnię. Ja jeszcze wózka nie mam wybranego . Tyle jest ładnych, że nie mogę się zdecydować. Może dlatego, że nie raz mi się śniło, że zamiast chłopca urodziłam inne dziecko i nie chcieli mi wydać tylko kazali jechać do mamy. Pojechałam do niej a ona na rękach trzymała moją córeczkę na różowo ubraną. Poryte mam te sny. A dwóch lekarzy mi powiedziało, że spodziewam się chłopca. Więc zbudynienie mózgu mi się załączyło i nie wiem sama co mam myśleć.
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja dzis zrobiłam gołąbki ,własnie skonczyłam dusic i jednego sprobowałam,allle pikantne mi wyszły ciekawe co zjadacze na to piszecie o kosmetykach, ja w ciazy mam taką łana cera ze używam tylko błyszczyka cieni i tuszu, na twarz czasami krem niwea z podkładem czy jak mu tam i nic wiecej piling z garniera ale to zwylke przy myciu głowy pod prysznicem,wiem leniuch ze mnie troszke posprzatałam i padam na ryj normalnie,dzis wczenie wstałam i jakos tak mnie dziwnie brzuch boli pod pepkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- princi kochana co Ty na ten obiad robisz???? jestem pod wrazeniem samej nazwy ja to prostak jestem
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
princi co chwilkę nam tu jakieś pysznosci serwuje. Niedlugo dojdzie do tego że bedzie robiła zdjęcia a ja będę lizała monitor bo to wszystko tak apetycznie brzmi
monika21121984 uwieeeeeelbiam gołabki tylko w zyciu ich nie robilam Dużo roboty przy tym ?eweska powaznie mówie, zwłaszcza, ze dla Ciebie kosmetyki to narzędzia pracy, więc jak cosik wykukasz, wal jak w dym Służe zawsze pomocą andziot, gorzej, jak gdzies nie da sie kartą placić.. wtedy zonk ja podobnie jak Ty , bardzo często bez pieniędzy chodze! Wstyd sie przyznac ale czasem mam po 5-10 zł w portfelu
|
#4814 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczynki
![]() ja wczoraj już 31 tydzień zaczęłam zdjęcia wstawię dopiero jutro najprawdopodobniej chyba że jeszcze dziś zdąży mi brat cyknąć ![]() co do tych wkładek laktacyjnych to owszem używam ale powiem wam że wydaje mi się że to już mleko a nie siara bo jest normalnie biała ta wydzielina a nie tak jak było wcześniej przezroczysta jeśli chodzi o teściową to niech lepiej się nie wtrąca do mojego życia a jej telefony i tak nic dobrego by nie wniosły już zbyt wiele krwi napsuła między mną a moim mężem.
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba sobie jakoś radzić:P
|
|
|
|
#4816 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciiiiwlasnie mi zastyga galaretka do tej sniezynki serowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kaska odlozona juz jest![]() ![]() dziewczyny ale se zrobilam iscie wybuchowy oiad 5 pierozkow z serem(mrozonka ofkors) polalam to aktivia i popilam szklanica maslanki ![]() jak zdaze doleciec do kibelka to bedzie cacy |
||||||
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale nic, nie denerwuj się tylko sie relaksuj i dawaj foty swojego wielkiego brzucha Swoja droga to mąż mi dokucza...mówi ze przez ten krótki okres może do mnie mówić grubasku i ja nie mam prawa strzelać focha! ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- agus87 jak ja bym tak chciała do kibelka latać...marzenie :P Dziś ide na imieninki wiec może jak namieszam trochę dobroci to mnie coś poruszy - jest szansa! Kurna, ale radocha, otwierają u mnie sephore |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
agus, zrobiłas te pysznosci jednak ?? O raaany !! mniaaaami
dorkabl, moj tez do mnie mówi grubson, fatboy (to prawda ze w ang. nie ma fatgirl? ), gubcia i jeszcze ostatnio, ze "wyłożyłam się (na łózku) jak morświń na plazy w ustce ahhh dorko, wybaczmy im, niech sie ciesza, ze mogą nam podogryzac c hwileczke, skoro im to taką frajde sprawia ![]() gusia, urocze zakupki i jakże neutralne. No Eve za 30 min dowie sie co tam ma w brzusiu
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi z pelna swiadomoscia chce wybrac ten kolor pearl. Material jest tak fajny, ze wystarczy szmatka przetrzec
|
#4820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
ddaaiisssyy w brew pozorom nie tak duzo
kupujesz kapuste włoska bo krócej sie parzy gotujesz ryz mielone doprawiasz jak na kotlety(ja nie daje cebuli tylko dokupuje metke cebulowa i dodaje) ryz po wystygnieciu mieszasz z mieskiem i probujesz po kolei zciagasz listki ze sparzonek kapustki i odcinasz to grube nakładasz miesko na ta strone liscia bez tego grubego zrostu i zwijasz jak krokieta układasz w garnku wyłozonym lisciami (surowymi) jeden obok drugiego i zalewasz woda z rozrobiona łyzka wegeti i tak dusisz ze dwie godzinki po tym czasie zalewasz koncentratem i po 10 min sa juz do zjedzenia ![]() mam nadzieje ze rozumiesz
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
paulizia, ty juz ten wrzucalas prawda? wizualnie troche podobny do mojego . ladny ten kolor, widzialas na zywo?kasia24 dostalam twoja wiad na pw, odpisze, ale ucieklo mi z glowy wpadlam na moment zobaczyc czy eve sie odzywala, ale zapomnialam ze ona dopiero to usg bedzie miec. mam nadzieje ze sie nie mylilam i zobaczy to ziarnko kawy ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki
ja mam pytanie odnośnie cyców, a tak ściślej to sutkow , MACIE?????? ja prze ciaza nigdy nie miałam,myślałam ze teraz mi wyjda, a tu nic siara w nocy mi leci pizama cała w plamy tzn chyba ze mleczko bede miała ale czy dzidzia bedzie miała za co chwycic ????????? napiszczie cos doswiadczone karmieniam mamy
|
|
#4824 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe dla Princi wrzucalam, bo nie widziala... nie widzialam na zywo, ale jestem w stanie sie na niego zdecydowac od reki, bo odpowiada mi pod kazdym wzgledem
Na youtube mozesz sobie filmik obejrzec jak wpiszesz babystyle Oyster... opinie tez ma dobre no i cena jest atrakcyjna ![]() Gusia super zakupki
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia wiem gdzie kupiłaś spodenki,bo właśnie tam je widziałam.Zdaj się że też je mam
![]()
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mialam wystajacych sutkow, po urodzeniu tez specjalnie nie wyszly, akurat moj wczesniak mial problemy z piciem, nie mogl chwycic, meczyl sie, uzywalam nakladek ale to jakos ekstra problemu nierozwiazywalo bo mleko lalo sie wszedzie i musialam brac prysznic po karmieniu ![]() teraz mam wystajace w tej ciazy ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
aha, no fajny jest. wiesz 2x wieksze kola plus 2x mniejsze to taki kompromis miedzy glebokim a zgrabna spacerowka. sama taki wybralam wiec mnie sie podoba ![]() tylko ten material mnie zastanawia dlatego pytalam czy widzialas, a sluchaj, one nie sa sprzedawane przez mamas &papas`? moze tam bys mogla oblookac? |
||
|
|
|
#4828 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
super ze wszystko ok ale......JAK TO SIE NIE LICZY RUCHOW?? moja jest poki co posladkowo a ruchy czuje, no chyab ze ich sie nei da policzyc tak jak lezy glowka na dol.. nie rozumie, i mnie to nurtuje co napisalas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- http://allegro.pl/fisher-price-lezac...457165135.html http://allegro.pl/bright-stars-lezac...470063954.html i takie sa teraz nowsze modele, gdzie dzidzia moze do 18 kg sie bujac bo przeksztalca sie go na taki jak ten fisherprice na fotelik
|
|||||
|
|
|
#4829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poleniuchowałam trochę ,zrobiłam sałatke z tuńczykiem i biorę się za sprzątanie. Dziewczyny jak sobie pomyślę,że znów czeka mnie ból krocza,pleców i wszystkiego co jest związane z 3 trymestrem to już mi się odechciewa. Ktoś kiedyś powiedział,że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety. Absolutnie się z tym nie zgadzam. Już powoli zaczynam się rusza w wolniejszym biegu a o bedzie później
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
principessina
![]() http://allegro.pl/komplet-na-chrzest...460401591.html http://allegro.pl/komplet-na-chrzest...464269872.html mialo byc jeansy ale nie moglam sie powstrzymac:P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

nie pogroszyło mi sie
pełną geba- ale na truskawie jeszcze lepiej sie opłaca płacić w euro czy w $ bo za przewalutowywanie też jakos pewnie cosik biorą. A poza tym, jesli chcesz, to no problem, jak cosik wykukasz, kupię Ci i przesyłka poleci na Twoj adres. Mam 10% upustu.
ja przed chwilą cukierki truflowe schowałam bo inaczej c iężko sie opanowac
Niech Cie nie kusza 

02.08.2014

W telewizji mi pokazali PTASIE MLECZKO POMARANCZOWE :SLINA: :SLINA: :SLINA: Zaraz sie utopie w tej slinie 

mam nadzieje ze rozumiesz