Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 13:17   #4801
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ddaaiissyy jaka cena tego kremu
ja się zawsze zastaawiam co się dzieje jak się przestanie takie cudo używać
czy cera nie robi się jeszcze gorsza niż przed ?
andziot, nie dam tyle za niego !!
a co sie dzieje? hmmm .... rok temu mialam za troszke mniej shiseido pod oczy, ladnie napinał, fajny był ale jak sie skończył nabylam apteczny i tez jest ok nie pogroszyło mi sie
nie wiem jak jest naprawde, ale czesto słysze, ze nie wygladam na 34 lata, i pytanie czy to zasługa kremów czy genów ?
oczywiscie niewykluczone, ze ktoś po prostu chce być miły i tak mi mowią

eweska, to Ty bizneswoman pełną geba- ale na truskawie jeszcze lepiej sie opłaca płacić w euro czy w $ bo za przewalutowywanie też jakos pewnie cosik biorą. A poza tym, jesli chcesz, to no problem, jak cosik wykukasz, kupię Ci i przesyłka poleci na Twoj adres. Mam 10% upustu.

migotka schowaj bo to wciąga ja przed chwilą cukierki truflowe schowałam bo inaczej c iężko sie opanowac Niech Cie nie kusza no chyba, ze masz tak silna wole

gusia, a małż co na zakupy pewnie sie śmiał

Martulka, dowiedz sie u siebie, bo szpitale często mają akcję "otwarte drzwi" i wszystko mozna sobie zwiedzić

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:21   #4802
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
w ogóle wg mnie EL ma genialne rzeczy... jeszcze "genialniejszy" jest ten kremik, miałam tylko próbkę ale to jakie cuda wyprawiał z buzia...
http://pl.strawberrynet.com/skincare.../85646/#DETAIL

tylko czekam na promocje bo cena troche za duza
a o tym cos wiesz? bo ja juz chciałabym sie zaopatrzyc na walke z moja skórą po porodzie
http://pl.strawberrynet.com/skincare...150/?CatgId=19

EDIT: zobacz opinię tego balsamu na wizazu
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=22315&next=1
A mi z kolei kosmetyki EL nie podchodza, o kolorowce to juz w ogole nie wspominam, kompletnie nie moj typ. Ale mojej cioci na przyklad super podchodzi ich pielegnacja, wiec w sumie sie Tobie nie dziwie, ze sie na nia czaisz. A mozesz zdradzic ile masz lat, bo jakos nie przyuwazylam, a widze, ze uderzasz juz w przeciwzmarchy.

Co do balsamu Biotherm to ja myslalam o tym http://pl.strawberrynet.com/skincare...vention/28766/ ale mozna go kupic na allegro jeszcze taniej, mimo ze z przesylka. A teraz mam jeszcze znizke -20% do Sephory, wiec juz chyba wiem, gdzie skieruje kroki swe kiedy angina opusci mnieeeeeeeee (spiewam

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
A i mam jeszcze jedno pytanko. Czy jakoś pare tygodni przed porodem trzeba iść do szpitala i obejrzeć porodówkę ewentualnie dowiedzieć się co jest potrzebne ?? Bo nie mam zielonego pojęcia. A szpital tutaj u mnie jest tylko 1. Więc mam z czego wybierać
Mysle, ze nie ma takiego obowiazku, ale bedziesz spokojniejsza w dniu porodu, jak juz bedziesz wiedziala, gdzie jest izba przyjec, w jakiej sali bedzie porod etc. Pogadasz sobie na spokojnie z pielegniarkami, wypytasz o to, co musisz miec ze soba w torbie (w niektorych szpitalach trzeba miec przy sobie wszystko, w innych daja np. ubranka dla dziecka etc). Ja juz mam od stu lat wybrany szpital, ale i tak sie do niego wybiore - oto ich oddzial polozniczy
http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...d=61&Itemid=73

Teraz jeszcze sa po kolejnym remoncie i podobno jesli chodzi o sprzet jest tam Ameryka. A ze moj ginekolog, do ktorego chodze prywatnie jest tam ordynatorem, to mam nadzieje, ze zostane otoczona profesjonalna i mila opieka.

Cytat:
ddaaiissyy jaka cena tego kremu
ja się zawsze zastaawiam co się dzieje jak się przestanie takie cudo używać
czy cera nie robi się jeszcze gorsza niż przed ?
A nie robi sie. Cera wraca do swojego normalnego stanu, ajak kosmetyk dziala dlugofalowo, to jeszcze trzyma napiecie, nawilzenie i takie tam. Ale oczywiscie jest pewnie ze 100 innych kremow, ktore dzialaja podobnie, ale nie maja ten markowej otoczki, a co za tym idzie - rowniez cena jest inna. Oczywiscie nie mam tu na mysli konkretnych skladnikow tylko ogolne dzialanie.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja nie mam nawet zwykłej karty Mamy konta ale nie używamy kart ponieważ na firmowym z reguły kasy nie ma i mamy tylko walutowe, a do tego konta karty nie ma :P No i kasa do nas napływa tylko w euro wiec musiałabym robić przewalutowanie w banku i dopiero przelew na konto, albo wypłacać euro wymieniac w kantorze i dopiero wpłacić na zwykłe konto Więc za duzo zachodu Przeważnie jak płace za zakupy to za pobraniem, ewentualnie idę do banku i wpłacam na konto.
.
Eweska ja bym w glowe dostala jakbym miala rachunki placic na poczcie albo w banku wplacac pieniadze. Nienawidze kolejek i starych smierdzacych dziadow, a mieszkam na osiedlu emerytow i oni sie tu ustawiaja tabunami, zeby placic swoje rachunki - jak mam isc na poczte paczke odebrac to juz mnie szlag trafia. Wiec podziwiam, ze masz tyle samozaparcia. Podziwiam Cie jeszcze z innych wzgledow i licze na to, ze tak jak Ty - im wiecej bede miala obowiazkow, tym lepiej bede zorganizowana w przyszlosci
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:22   #4803
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

gusia, a małż co na zakupy pewnie sie śmiał
Śmiał się, śmiał i dodał "Tak czułem"
Na jednych spodenkach jest napis Daddy's best to się sam ucieszył

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:27   #4804
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mimbi pisałam własnie przed chwilką, moj rocznik dwie kosy 1977 wiec w sierpniu 34 mi stuknie
wierze w Biotherma wiec na pewno musi byc dobry.. tyle że mam jeszcze galenica z 300ml do zuzycia przeciw rozstepom i odpukac ich nie mam.
A ta seria, która pokazywałas tez cytrusowo pachnie ?
Jak masz zniżke, to pewnie że korzystaj !! Szybciutko musisz wyzdrowiec w zwiazku z tym

gusia, to wziełas męża pod włos, na pewno rozczuliły go te spodenki Moj dostanie na urodziny takie tzn na męża urodziny

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-26 o 13:29
Stary 2011-02-26, 13:33   #4805
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Eweska ja bym w glowe dostala jakbym miala rachunki placic na poczcie albo w banku wplacac pieniadze. Nienawidze kolejek i starych smierdzacych dziadow, a mieszkam na osiedlu emerytow i oni sie tu ustawiaja tabunami, zeby placic swoje rachunki - jak mam isc na poczte paczke odebrac to juz mnie szlag trafia. Wiec podziwiam, ze masz tyle samozaparcia. Podziwiam Cie jeszcze z innych wzgledow i licze na to, ze tak jak Ty - im wiecej bede miala obowiazkow, tym lepiej bede zorganizowana w przyszlosci
ja też sobie już nie wyobrażam stania na poczcie żeby zapłacić rachunki
wszystko robimy przez internet !
gotówką też mało obracam, raczej wszędzie kartą płacę ....
strasznie mnie wkurza jak gdzieś tylko gotówką można ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:36   #4806
migotka03
Zadomowienie

matallewar jak zjem więcej to będę cały dzień zdychać no może jeszcze wieczorkiem zjem Współczuję rybki, ja też nie lubię sie z tym babrać.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:37   #4807
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam brzuchatki
Vanes myślałam o tobie wczoraj Leż i odpoczywaj kochana
co do wyciekającej siary to się nie martw,wkładaj do stanika wkładki laktacyjne i tyle,nic wiecej zrobić nie możesz.Tak to już jest jednej ciężarnej siara wypływa jak z kranu a drugiej nawet nie kapnie,NIC się nie martw

Ja już po obiadku spagetti i zupka kalafiorowa.
Przygotowałam już sobie na jutro modrą kapustę,mięsko na bitki się rozmraża
czas wziąć się za sprzątanie.

Aaaa byłam wczoraj w realu,kupiłam niuni 2 bodziachy kopertowe ,pajacyk ze snoopym i 2 pary skarpetek.Sobie kupiłam koszulę nocną dla ciężarnych.Niestety małż dziś pojechał ją wymienić,bo strasznie wielka jak na m-kę.Dla mnie za duża.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:40   #4808
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska, to Ty bizneswoman pełną geba- ale na truskawie jeszcze lepiej sie opłaca płacić w euro czy w $ bo za przewalutowywanie też jakos pewnie cosik biorą. A poza tym, jesli chcesz, to no problem, jak cosik wykukasz, kupię Ci i przesyłka poleci na Twoj adres. Mam 10% upustu.
Hehe raczej mąż :P Dziekuję za propozycję
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Ja właśnie wszystko na poczcie płacę lub idę do banku, wiem wiem w dobie internetu płacić rachunki na poczcie Ale tak jak pisałam dochód mamy tylko w euro i najbardziej mi sie opłaca wymieniać je w kantorze bo wtedy nawet podnoszą kurs jeśli jest większa kwota, no i tak wychodzi że operuję tylko gotówką
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:41   #4809
principessina
Zakorzenienie

boze jak mi sie spac chce widze, ze to nie tylko ja tak zle sypiam, to chyba norma w zaawansowanej ciazy....

Paulizia wozek b. mi sie podoba, tylko ten kolor perla to zaraz bedzie mega brudny, moze lepiej inny....

chyba na kubek niekapek to za wczesnie, ja kupuje tylko jedna buteleczke, pozniej mozna przeciez dokupic...co do zgryzu i krzywych zebow to kto nie mial czy nie ma krzywych, dobrze ze sa aparaty

dzis na obiadek mam paste z tunczykiem i philadelphia a na drugie warzywka na parze
Stary 2011-02-26, 13:51   #4810
dorkabl
Zadomowienie

Hej ciężarówy

Tez mam ostatnio kłopoty ze snem...chyba zaczyna sie pod górke...3 trymestr...

Vanes nic sie tym nie przejmuj, raczej ciesz, bo to oznacza ze raczej problemów z karmieniem nie bedziesz miała
A tak swoją droga , wiem ze kazdy ma inna rodzine ale jak ja bym sie od ślubnego wyprowadziła to mysle ze i moi i tesciowa zaczeła by interweniować...jeszcze dziecko w drodze...tzn mam na mysli rozmowy, nie zadne wtracanie sie

matallewar ja ci dobrze kochana radze, nie kupuj byle jakiego leżaczka żebyś potem dziecko nie miało kłopotów z pleckami, w najlepszym wypadku bedzie mu nie wygodnie i nie bedzie chciało w tym w ogóle siedzieć. Naprawdę, radziłam sie fizjoterapeuty i mój góru Paweł Zawitkowski tez alarmował
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:57   #4811
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

A ja dziś na obiadek mam cienkiego duszonego kurczaka z ryżem... Ech. Coś ostatnio taka marudna jestem. Nie wiem czemu. Wcześniej taka nie byłam.

Vanes a mi tylko kropelka wycieka i to jak przydusze dość porządnie. Stosuj wkładki laktacyjne, bo nic innego Cię nie ratuje póki co. I odpoczywaj dużo.

Muszę ogarnąć troszkę nasz pokój, bo syf niemiłosierny na podłodze . A jeszcze będziemy remontować kuchnię.

Ja jeszcze wózka nie mam wybranego . Tyle jest ładnych, że nie mogę się zdecydować. Może dlatego, że nie raz mi się śniło, że zamiast chłopca urodziłam inne dziecko i nie chcieli mi wydać tylko kazali jechać do mamy. Pojechałam do niej a ona na rękach trzymała moją córeczkę na różowo ubraną. Poryte mam te sny. A dwóch lekarzy mi powiedziało, że spodziewam się chłopca. Więc zbudynienie mózgu mi się załączyło i nie wiem sama co mam myśleć.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:00   #4812
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

hej
ja dzis zrobiłam gołąbki ,własnie skonczyłam dusic i jednego sprobowałam,allle pikantne mi wyszły ciekawe co zjadacze na to
piszecie o kosmetykach, ja w ciazy mam taką łana cera ze używam tylko błyszczyka cieni i tuszu, na twarz czasami krem niwea z podkładem czy jak mu tam
i nic wiecej piling z garniera ale to zwylke przy myciu głowy pod prysznicem,wiem leniuch ze mnie
troszke posprzatałam i padam na ryj normalnie,dzis wczenie wstałam i jakos tak mnie dziwnie brzuch boli pod pepkiem

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

princi kochana co Ty na ten obiad robisz???? jestem pod wrazeniem samej nazwy ja to prostak jestem
Stary 2011-02-26, 14:06   #4813
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

princi co chwilkę nam tu jakieś pysznosci serwuje. Niedlugo dojdzie do tego że bedzie robiła zdjęcia a ja będę lizała monitor bo to wszystko tak apetycznie brzmi

monika21121984 uwieeeeeelbiam gołabki tylko w zyciu ich nie robilam Dużo roboty przy tym ?

eweska powaznie mówie, zwłaszcza, ze dla Ciebie kosmetyki to narzędzia pracy, więc jak cosik wykukasz, wal jak w dym Służe zawsze pomocą

andziot, gorzej, jak gdzies nie da sie kartą placić.. wtedy zonk ja podobnie jak Ty , bardzo często bez pieniędzy chodze! Wstyd sie przyznac ale czasem mam po 5-10 zł w portfelu

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-26, 14:18   #4814
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dzięki dziewczynki
ja wczoraj już 31 tydzień zaczęłam zdjęcia wstawię dopiero jutro najprawdopodobniej chyba że jeszcze dziś zdąży mi brat cyknąć

co do tych wkładek laktacyjnych to owszem używam ale powiem wam że wydaje mi się że to już mleko a nie siara bo jest normalnie biała ta wydzielina a nie tak jak było wcześniej przezroczysta

jeśli chodzi o teściową to niech lepiej się nie wtrąca do mojego życia a jej telefony i tak nic dobrego by nie wniosły już zbyt wiele krwi napsuła między mną a moim mężem.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:19   #4815
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

gusia, to wziełas męża pod włos, na pewno rozczuliły go te spodenki Moj dostanie na urodziny takie tzn na męża urodziny
Trzeba sobie jakoś radzić:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00769.jpg (34,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00770.jpg (26,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00771.jpg (38,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00772.jpg (33,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00773.jpg (34,7 KB, 12 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:21   #4816
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
O kurcze już 32 tydzieńło matko jeszcze troszke i będziesz tulić dzidziunie..Super

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
oj mary z mężem szkoda gadać niby poprawa jest ale ja twardo upieram się przy swoim że będę u rodziców i tyle
nie mam zamiaru mu usługiwać
a ja hmm nadal muszę leżeć przez problemy z szyjką

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

agus wkladki laktacyjne mam kupiłam po tym incydencie
ale zastanawialam się czy to normalka
tak, normalka
Cytat:

no własnie, agusia !! Juz 32 !! Wow !!!!!!!!!! Robi wrażenie Brawo
i TY jeszcze zasuwasz tak w kuchni
ciiii
wlasnie mi zastyga galaretka do tej sniezynki serowej

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
O Boze trzymajcie mnie W telewizji mi pokazali PTASIE MLECZKO POMARANCZOWE :SLINA: :SLINA: :SLINA: Zaraz sie utopie w tej slinie

)

Cytat:
wiem że drogi, ale jak zazwyczaj się robi dla 2osób +Zosia to nie jest tak drogo
to mnie trochę zszokowało
ja ogolnie bylam wczoraj na zakupach w intermarche i kupilam troche jedzenia, praktycznie nic specjalnego i 180 zl
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aguś - no ale ten wybrany przez Ciebie leżaczek-huśtawka to iście wypasiony sprzęt. Ale ta cena!
I Kochana gratuluję rozpoczęcia 32 tygodnia. Ależ to brzmi
tz bardzo chce ten lezaczek kaska odlozona juz jest

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Gratki Ja w środę zacznę 32 tydzień

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Agus87 ja też dziś zaczynam 32 tydzień

dziewczyny
ale se zrobilam iscie wybuchowy oiad
5 pierozkow z serem(mrozonka ofkors) polalam to aktivia i popilam szklanica maslanki
jak zdaze doleciec do kibelka to bedzie cacy
Stary 2011-02-26, 14:30   #4817
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczynki
ja wczoraj już 31 tydzień zaczęłam zdjęcia wstawię dopiero jutro najprawdopodobniej chyba że jeszcze dziś zdąży mi brat cyknąć

co do tych wkładek laktacyjnych to owszem używam ale powiem wam że wydaje mi się że to już mleko a nie siara bo jest normalnie biała ta wydzielina a nie tak jak było wcześniej przezroczysta

jeśli chodzi o teściową to niech lepiej się nie wtrąca do mojego życia a jej telefony i tak nic dobrego by nie wniosły już zbyt wiele krwi napsuła między mną a moim mężem.
Nie, no własnie nie chodziło mi o wtrącanie się. Tylko mnie to by pewnie podpytywali co się stało, ze tak radykalnie koniec. Wiesz - to jednak małżeństwo. Rodzina.

No ale nic, nie denerwuj się tylko sie relaksuj i dawaj foty swojego wielkiego brzucha

Swoja droga to mąż mi dokucza...mówi ze przez ten krótki okres może do mnie mówić grubasku i ja nie mam prawa strzelać focha!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

agus87 jak ja bym tak chciała do kibelka latać...marzenie :P

Dziś ide na imieninki wiec może jak namieszam trochę dobroci to mnie coś poruszy - jest szansa!

Kurna, ale radocha, otwierają u mnie sephore
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:30   #4818
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agus, zrobiłas te pysznosci jednak ?? O raaany !! mniaaaami

dorkabl, moj tez do mnie mówi grubson, fatboy (to prawda ze w ang. nie ma fatgirl? ), gubcia i jeszcze ostatnio, ze "wyłożyłam się (na łózku) jak morświń na plazy w ustce "
ahhh dorko, wybaczmy im, niech sie ciesza, ze mogą nam podogryzac c hwileczke, skoro im to taką frajde sprawia

gusia, urocze zakupki i jakże neutralne.

No Eve za 30 min dowie sie co tam ma w brzusiu

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-26, 14:37   #4819
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi z pelna swiadomoscia chce wybrac ten kolor pearl. Material jest tak fajny, ze wystarczy szmatka przetrzec
Stary 2011-02-26, 14:42   #4820
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Nie, no własnie nie chodziło mi o wtrącanie się. Tylko mnie to by pewnie podpytywali co się stało, ze tak radykalnie koniec. Wiesz - to jednak małżeństwo. Rodzina.

No ale nic, nie denerwuj się tylko sie relaksuj i dawaj foty swojego wielkiego brzucha

Swoja droga to mąż mi dokucza...mówi ze przez ten krótki okres może do mnie mówić grubasku i ja nie mam prawa strzelać focha!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

agus87 jak ja bym tak chciała do kibelka latać...marzenie :P

Dziś ide na imieninki wiec może jak namieszam trochę dobroci to mnie coś poruszy - jest szansa!

Kurna, ale radocha, otwierają u mnie sephore
no wlasnie u mnie troche stanelo wiec musze pokombinowac
Cytat:
agus, zrobiłas te pysznosci jednak ?? O raaany !! mniaaaami

dorkabl, moj tez do mnie mówi grubson, fatboy (to prawda ze w ang. nie ma fatgirl? ), gubcia i jeszcze ostatnio, ze "wyłożyłam się (na łózku) jak morświń na plazy w ustce "
ahhh dorko, wybaczmy im, niech sie ciesza, ze mogą nam podogryzac c hwileczke, skoro im to taką frajde sprawia

gusia, urocze zakupki i jakże neutralne.

No Eve za 30 min dowie sie co tam ma w brzusiu
wlasnie ide robic
Stary 2011-02-26, 14:46   #4821
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ddaaiisssyy w brew pozorom nie tak duzo
kupujesz kapuste włoska bo krócej sie parzy
gotujesz ryz mielone doprawiasz jak na kotlety(ja nie daje cebuli tylko dokupuje metke cebulowa i dodaje)
ryz po wystygnieciu mieszasz z mieskiem i probujesz
po kolei zciagasz listki ze sparzonek kapustki i odcinasz to grube
nakładasz miesko na ta strone liscia bez tego grubego zrostu i zwijasz jak krokieta
układasz w garnku wyłozonym lisciami (surowymi) jeden obok drugiego i zalewasz woda z rozrobiona łyzka wegeti i tak dusisz ze dwie godzinki
po tym czasie zalewasz koncentratem i po 10 min sa juz do zjedzenia mam nadzieje ze rozumiesz
Stary 2011-02-26, 14:50   #4822
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
O Boze trzymajcie mnie W telewizji mi pokazali PTASIE MLECZKO POMARANCZOWE :SLINA: :SLINA: :SLINA: Zaraz sie utopie w tej slinie

Princi http://www.babystyle.co.uk/mOyster.html
Oyster PEARL to moj wybor... ogromnie jeszcze mi sie LIME podoba
Ogladam filmiki i chyba jestes zdecydowana... poza tym cena jest atrakcyjna, bo okolo 400 funtow juz kupie ze wszystkim

paulizia, ty juz ten wrzucalas prawda? wizualnie troche podobny do mojego. ladny ten kolor, widzialas na zywo?

kasia24 dostalam twoja wiad na pw, odpisze, ale ucieklo mi z glowy

wpadlam na moment zobaczyc czy eve sie odzywala, ale zapomnialam ze ona dopiero to usg bedzie miec. mam nadzieje ze sie nie mylilam i zobaczy to ziarnko kawy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:56   #4823
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

dziewczynki
ja mam pytanie odnośnie cyców, a tak ściślej to sutkow , MACIE??????
ja prze ciaza nigdy nie miałam,myślałam ze teraz mi wyjda, a tu nic
siara w nocy mi leci pizama cała w plamy tzn chyba ze mleczko bede miała ale czy dzidzia bedzie miała za co chwycic ?????????
napiszczie cos doswiadczone karmieniam mamy
Stary 2011-02-26, 15:04   #4824
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
dziewczynki
siara w nocy mi leci pizama cała w plamy tzn chyba ze mleczko bede miała ale czy dzidzia bedzie miała za co chwycic ?????????
Ja niestety nie mam, nie powiększyły się sa takie same jak były, ale tego się spodziewałam bo w pierwszej ciąży z synkiem też tak miałam i niestety synal nie umiał złapać, musiałam ratować się nakładkami laktacyjnymi, teraz też pewnie będę musiała zakupić jeśli sie nic nie zmieni.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:07   #4825
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe dla Princi wrzucalam, bo nie widziala... nie widzialam na zywo, ale jestem w stanie sie na niego zdecydowac od reki, bo odpowiada mi pod kazdym wzgledem Na youtube mozesz sobie filmik obejrzec jak wpiszesz babystyle Oyster... opinie tez ma dobre no i cena jest atrakcyjna

Gusia super zakupki
Stary 2011-02-26, 15:08   #4826
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Trzeba sobie jakoś radzić:P
Gusia wiem gdzie kupiłaś spodenki,bo właśnie tam je widziałam.Zdaj się że też je mam
Stary 2011-02-26, 15:17   #4827
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
dziewczynki

ja nie mialam wystajacych sutkow, po urodzeniu tez specjalnie nie wyszly, akurat moj wczesniak mial problemy z piciem, nie mogl chwycic, meczyl sie, uzywalam nakladek ale to jakos ekstra problemu nierozwiazywalo bo mleko lalo sie wszedzie i musialam brac prysznic po karmieniu

teraz mam wystajace w tej ciazy

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Aga_pe dla Princi wrzucalam, bo nie widziala... nie widzialam na zywo, ale jestem w stanie sie na niego zdecydowac od reki, bo odpowiada mi pod kazdym wzgledem Na youtube mozesz sobie filmik obejrzec jak wpiszesz babystyle Oyster... opinie tez ma dobre no i cena jest atrakcyjna

Gusia super zakupki

aha, no fajny jest. wiesz 2x wieksze kola plus 2x mniejsze to taki kompromis miedzy glebokim a zgrabna spacerowka.
sama taki wybralam wiec mnie sie podoba

tylko ten material mnie zastanawia dlatego pytalam czy widzialas, a sluchaj, one nie sa sprzedawane przez mamas &papas`? moze tam bys mogla oblookac?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:21   #4828
violisia
Zadomowienie

czesc

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wiesz, niby moja niby nie moja wina
ile sobie pozwalam
ale kiedy jak nie teraz
zreszta ja nie wiem, co go to obchodzi czy przytyje 20 czy 35
dokladnie co jego to obchodzi, moim zdaniem takie"zarty" sa nie na miejscu..

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aha - i jeśli dziecko ułożone jest pośladkowo NIE LICZY SIĘ RUCHÓW... bo nie ma jak się ruszać, więc liczenie nie ma sensu.
.
ooooo dzidzia duzy super ze wszystko ok ale...

...JAK TO SIE NIE LICZY RUCHOW??

moja jest poki co posladkowo a ruchy czuje, no chyab ze ich sie nei da policzyc tak jak lezy glowka na dol.. nie rozumie, i mnie to nurtuje co napisalas

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Kochane szukam jakiegos fajnego kompleciku dla syncia na 62 spodenki jeansowe plus bluzeczka, jak cos Wam wpadnie w oko to dajcie znac
ja dosc czesto allegroprzegladam, jak cos znajde to ci dam znac

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A kupujecie leżaczki dla maluchów??
Bo ja się zastanawiam, czy to potrzebne... Ale skoro nie kupuję chusty ani nosidełka, to dzidzia musiałaby być albo na moich rękach albo w łóżeczku cały czas...

A jeśli kupujecie, to jakie???
ja mam kilka lezaczkow na oku, a wczoraj wyczailam w mamo to ja nowy lezaczek , jak znajde top wkleje
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Aaaa byłam wczoraj w realu,kupiłam niuni 2 bodziachy kopertowe ,pajacyk ze snoopym i 2 pary skarpetek.Sobie kupiłam koszulę nocną dla ciężarnych.Niestety małż dziś pojechał ją wymienić,bo strasznie wielka jak na m-kę.Dla mnie za duża.
ja chcialam jechac do reala ale maz jak widzial gazetke, to sie przerazil i pojechalismy na zakupy do tesco, ostatnio sie obkupilam na 100zł.. wlasnie w promocjach w realu ale ciuszki swietne.. wkelj fotke co kupilas

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...457165135.html

http://allegro.pl/bright-stars-lezac...470063954.html
i takie sa teraz nowsze modele, gdzie dzidzia moze do 18 kg sie bujac bo przeksztalca sie go na taki jak ten fisherprice na fotelik
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:23   #4829
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
dzięki dziewczynki

Kochana siara nie musi być przeźroczysta,a mleczko w piersiach pojawia się dopiero po narodzinach i gdzieś około 3 doby.Tak więc to napewno nie jest mleko.

Poleniuchowałam trochę ,zrobiłam sałatke z tuńczykiem i biorę się za sprzątanie.
Dziewczyny jak sobie pomyślę,że znów czeka mnie ból krocza,pleców i wszystkiego co jest związane z 3 trymestrem to już mi się odechciewa.
Ktoś kiedyś powiedział,że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety.
Absolutnie się z tym nie zgadzam.
Już powoli zaczynam się rusza w wolniejszym biegu a o bedzie później

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:32   #4830
violisia
Zadomowienie

principessina

http://allegro.pl/komplet-na-chrzest...460401591.html

http://allegro.pl/komplet-na-chrzest...464269872.html
mialo byc jeansy ale nie moglam sie powstrzymac:P
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości