Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 08:45   #31
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

swiadomie niechcialam czytal linka w tamtej czesci o tym wczesniaczku, ale tyle razy to sie przewijalo w odp dziewczyn ze nie wytrzymalam
ptysza miala dokladnie to samo co ja. mnie sie nikt nie pytal kiedy chce zakonczyc ciaze-na szczescie. mialam podobne cisnienie jak mi mierzyli ostatni raz przed cesarka. pod ktg na koncu lezalam juz po 6h, pare h przerwy i znowu. jak czytam jej apel o wrzucanie kasy na wielka orkiestre tot ak jakbym slyszala siebie. po takim przezyciu juz nigdy nie mozna obojetnie przejsc obok neiktorych rzeczy. na szczescie moj maly urodzil sie pozniej, dluzej bylam w szpitalu i chyba bardziej mnie przetrzymali. przy tej chorobie sie tak ogromnie wlasnie tyje. straszne rzeczy.....
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:47   #32
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

witam
w starym wątku mam chyba ze trzydzieści stron do nadrobienia a raptem od piątku wieczorem jestem mneij aktywna hihi gaduły

ale dziiaj tż na dniówce w pracy więc mogę spokojnie polezeć i poleniuchować

wczoraj byłam u kuzynki ktora rodziła niedawno, w Austrii, ma prawie trzy miesięcznego KOrnela. spokojny nie płacze, zasypia sam w łóżeczku budzi sie jej dwa razy w nocy, i zasypia. miala ekspresowy porod, bo do pierwszego bólu do końca trwało 4 godz. mowila ze bolało jak cholera ale da sie przeżyć. przytyła 17 kg i jak wyszła po porodzie ze szpitala spadło jej juz 10

tak dla pocieszenia że może damy radę z naszymi bo ja ciągle przerażona że nie urodze albo bede sie eczyc a potem dziecko bedzie cały czas wyło w nocy.

eve gratuluje dziewczynki myślę ze w chłopca się nie zmieni
poza tym masz tak prześlicznego synka ze jestem w nim zakochana dziewczynka na pewno będzie równie śliczna. dobre geny macie
,
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mój teraz miał swoje ciche dni. Czkawę miał codziennie, to aż tak się nie martwiłam. Ale dziś przechodzi samego siebie. Wypina się w poprzek. Mam nadzieję, że rozstępów nie będzie. Niby mi teściówka powiedziała, że mam 3 pod skórą, ale wierzyć mi się nie chce a poza tym nie dojrzałam tam nic.
Nasze chłopaki silne bestie Niech zdrowo sobie rosną. A mamuśki ze swoimi cielskami będą zmagać się później
a skąd wiadomo ze rozstępy są pod skóra?

od wczoraj boli mnie jak sie sebuś rusza tzn tak sie rozpycha czasami ze aż mi dech zapiera. i kopie po żołądku:/ ale tak słodkie sa te rozpychania

w ogole to sapie jak stara lokomotywa. wy też tak macie??
jeju masakra po prostu. wczoraj jak szłam do tej kuzynki to tż umył mi włosy (ale było śmiechu 2 razy mnie przytopił "niechąco " :P ) wymodelowałam je wyprostowałam pomalowałam sie ubrałam i... stwierdziąłam ze moglabym iść spać bo jestem styrana jakbym pole kartofli przekopała
Stary 2011-02-27, 08:47   #33
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamuśki w nowym wątku, tytuł wątku rewelacyjny jest i właśnie się zastanawiałam, który to juz z kolei, ale ten czas leci

jutro odbieram wyniki z krzywej cukr. i jestem ciekawa czy będzie wszystko ok.
dałam rade wypić bez cytryny, a to przez moja sklerozę, bo zapomniałam sobie wziąć z domu

pijecie kawę ? ja jakoś nie moge jej odstawić, niby trochę mniejsza niż zwykle, na zmianę parzona i rozpuszczalna, ale normalnie jakoś nie mogę bez kawki.

dzisiaj kończymy z Maluszkiem 6 miesiąc
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:56   #34
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
swiadomie niechcialam czytal linka w tamtej czesci o tym wczesniaczku, ale tyle razy to sie przewijalo w odp dziewczyn ze nie wytrzymalam
ptysza miala dokladnie to samo co ja. mnie sie nikt nie pytal kiedy chce zakonczyc ciaze-na szczescie. mialam podobne cisnienie jak mi mierzyli ostatni raz przed cesarka. pod ktg na koncu lezalam juz po 6h, pare h przerwy i znowu. jak czytam jej apel o wrzucanie kasy na wielka orkiestre tot ak jakbym slyszala siebie. po takim przezyciu juz nigdy nie mozna obojetnie przejsc obok neiktorych rzeczy. na szczescie moj maly urodzil sie pozniej, dluzej bylam w szpitalu i chyba bardziej mnie przetrzymali. przy tej chorobie sie tak ogromnie wlasnie tyje. straszne rzeczy.....
Współczuję bardzo. Kuzynka mojego TŻ nie została porządnie zdiagnozowana i pogotowie wzięło ją w stanie przedrzucawkowym z domu. Urodziła kruszynkę 900 g, ale na szczęście dziecko rozwija się i rośnie

A tak w ogóle to witam z rana wszystkie mamusie.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:05   #35
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agnieszka_pe ale Ty nie urodziłaś tak wcześnie ?? Jejku nawet nie chcę myśleć ile to zdrowia Cie kosztowało !! Najwazniejsze, że wszystko skończyło się ok.. choc wówczas na pewno byłaś jednym kłębkiem nerwów
Na spotkaniu z koleżankami... wypiłam piwo bezalkoholowe z sokiem imbirowym, shake malinowego (ale była taka lura, ze az załuje, że go piję bo chyba na kremówce i tyyyle pustych kalorii w siebie władowałam) Załowałam, ze nie wziełam pucharu lodowego a w drodze do domku wstąpiłam na Mc flurry ale celem eliminacji zbednych kalorii wziełam bez polewy

atiz, ale jesteś zdolniacha ! saaammmmaaa ?? tak po prostu patrząc na wzór namalowałas ? Bez zadnych szablonów? Wow ! Naprawde podziwiam, bo ja jestem antytalent malarski.. na dowód dodam, ze miałam jedną tróję na swiadectwie maturalnym - z plastyki

Klaterina
, to robiłysmy w tym samym czasie glukozkę na mnie wyniki od piątku czekają ale chwilowo nie jestem na miejscu więc dowiem sie dopiero za tydzień. Trzymam kciuki za wyniki.
Masz więc dziś powód do świętowania

Grazin u nas zawsze im bliżej końca wątku tym wieksze tempo taka zależność 10 kg po wyjściu ze szpitala ?ale fajnie
tez mam taką wizje macierzynstwa, że bede spała o 2-3 godz na dobe i mnie to przeraza
także sapię.. wczoraj poszłam pod prysznic, umyłam włosy, z duzym wysiłkiem wymodelowałam i wysuszyłam a na posmarowanie nóg balsamem brakło już siły Mami mnie miziała kremikiem.. Koszmarne to jest Juz wczesniej mówiłam, skąd tu wziąć siły na poród

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:08   #36
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Współczuję bardzo. Kuzynka mojego TŻ nie została porządnie zdiagnozowana i pogotowie wzięło ją w stanie przedrzucawkowym z domu. Urodziła kruszynkę 900 g, ale na szczęście dziecko rozwija się i rośnie

A tak w ogóle to witam z rana wszystkie mamusie.
no na cale szczecie. jakos te dzieci o ktorych slysze ze stanu przedrzucawkowego niezle sie trzymaja co mnie ogromnie cieszy
ja juz w 29t jakos dostalam zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek i juz wczesniej bylo wiadomo co i jak. zanim trafilam do szpitala jezdzilam na ktg codziennie i to wlasnie na pare h. potem b.czesto usg, prawie codzien, szpital, przetrzymali mnie do 34t. mysle ze tez duzo ryzykowali, a ostatnie dwa dni ja bylam pewna ze on sie urodzi niedotleniony. niczego sie tak nei balam. jak go wyciagneli rozowego(niesinego) placzacego(uff) to myslalam ze umre ze szczescia ze zyje. takiej tez tresci polecialy smsy do rodzinki
moj szczesciarz dostal az9 na 10 pkt!!!!
tylko problem z oddychaniem mial, zapadnieta klatke, a reszta ok
Stary 2011-02-27, 09:13   #37
MoniaK
Zakorzenienie

Mam nadzieję że żadna z nas się nie wypakuje w tej części wątku. Bardzo smutne te historie o których piszecie A w tamten link z premedytacją nie weszłam, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać.

Klaterina, co do kawy to ja rano piję Ricore z mlekiem a czasami taką zwykłą rozpuszczalną też z mlekiem, więc tak do końca nie zrezygnowałam

Agnieszka, ale miałaś przeżycia całe szczęście że wszytko dobrze się skończyło i mały zdrowy

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-27 o 09:14
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:14   #38
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Eve, zapomniałam napisać że gratuluję córeczki i zdjęcie prześliczne Ewidentnie wygląda na dziewczynkę
Ostatnio jak byłam na wizycie to poprzednia pacjentka też miała usg dzidziolka i pan dr jeszcze nie skasował obrazu gdy weszłam, więc sobie tak patrzę i mówię 'ooo ale śliczna dziewczynka' On na mnie wielkie oczy 'a skąd pani wie?' więc mu mówię, że od razu poznałam bo rysy wyjątkowo dziewczęce. Tak więc Eve słuchaj specjalistki
dzieki i zaufam "specjalistce"

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czesik Kochane, równiez witam cieplutko w nowym wątku! Stary nadrobiony w 100%

Eve ! Brawo Pieknie sie z małżem spisaliscie to nie może byc facecik, na kilometr widac delikatne, sliczne dziewczęce rysyi te usta niczym Angelina Kto z Was ma takie
Dzieki Mezu mowi, ze powinnismy sie zawodowo zajac robieniem dzieci Usta moje, choc nie mam az takich jak Angelina

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
eve gratuluje dziewczynki myślę ze w chłopca się nie zmieni
poza tym masz tak prześlicznego synka ze jestem w nim zakochana dziewczynka na pewno będzie równie śliczna. dobre geny macie
,
dziekowac A synus w sumie bardzo dziewczynkowy i ciesze sie, ze ma kolejna wielbicielke Przez chwile sie zastanawialam gdzie go widzialas, ale juz wiem

Dzien dobry
pol nocy nie spalam, nie wiem czy z wrazenia czy co, Maya kopala jak wsciekla, od rana znowu zaczela akcje czasem juz boli, ale jeszcze jest ok.

Dobra, jem sniadanie i chyba ide cos rozowego kupic Milej niedzieli

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:19   #39
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

agnieszka na prawdę pogratulować zdrowego synka i to takiego ślicznego
to jest strasznbe jak sie drży o życie własnmego dziecka... masara nie potrafie sobie wyobrazic tego...
obyu wszystykie nasze dzieciaczki sie urodzily zdrowe i w terminie!!

daisy to faktycznie zaoszczedziłas na kaloriach :P mc flurry bez polewy to praktycznie tylko kalorii co marchewka hihi

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Dzieki Mezu mowi, ze powinnismy sie zawodowo zajac robieniem dzieci Usta moje, choc nie mam az takich jak Angelina

dziekowac A synus w sumie bardzo dziewczynkowy i ciesze sie, ze ma kolejna wielbicielke Przez chwile sie zastanawialam gdzie go widzialas, ale juz wiem

Dzien dobry
pol nocy nie spalam, nie wiem czy z wrazenia czy co, Maya kopala jak wsciekla, od rana znowu zaczela akcje czasem juz boli, ale jeszcze jest ok.

no jak to gdzie was woidziałam, pod sklepem ostatnio:P
na fejsikU na prawde prze urocze dziecko. uroda taka delikatna i dziewczęca ale gdyby był o pare lat starszy to kto wie kto wie;p chyba bym go podrywała
Stary 2011-02-27, 09:25   #40
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
daisy to faktycznie zaoszczedziłas na kaloriach :P mc flurry bez polewy to praktycznie tylko kalorii co marchewka hihi

Jakie kolory ścian polecacie do sypialni? Chyba czeka nas malowanie jednego pokoju a kompletnie nie wiem na jaki kolor Wiem tylko że jak pójdę do sklepu to dostanę oczopląsu od tych wszystkich odcieni
Stary 2011-02-27, 09:27   #41
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!
Witam niedzielnie! u nas wreszcie wyszlo slonce bo sniezycach dnia wczorajszego, juz mam DOSYC SNIEGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
wlasnie robi sie sniadanko(w moim przypadku juz drugie i zaraz TZ rozkreca szafe, bo o 16 stej przyjezdza ktos ja zabrac, mam tylko nadzieje, ze sciana za szafa nei jest szara i pozolkla bo sypialnie tez trzeba bedzie pomalowac, a mi sie troche nie usmiecha

Cytat:
dajesz nam nadzieje aga, ze mimo roznych przeciwnosci i tak moze byc dobrze
Cytat:

w ogole to sapie jak stara lokomotywa. wy też tak macie??
ja tez!!! wczoraj jak pojadlam u znajomych brzuch mnie tak ciagnal, pod prysznicem nie mialam sily rak podniesc, zeby sie dobrze namydlic, maaasaaakraaa, ale sa gorsze rzeczy wiec i my damt rade
Moria no naprawde tytul przerobiony pierwsza klasa
mojemu Tztowi sie pochwalilam, a on ze przeciez wierszokletka ze mnie
zaluje tylko ze w Ikei nie bylismy...jak ja dotrzymam do wtorku...

anulinkaa no wlasnie tempo zycia trzeba zwolnic! zalecenie pana doktora!

daissyyy no wlasnie jak pisalam mam dosyc snieguuu....od listopada mamy mega zime w tym roku, zaczelo sie 20 stopniowymi mrozami i przywalilo sniegiem i od tej pory juz chodnika nie widzialam, tylko snieg i lod..buuuuuu, na szczescie w tym tygodniu ma byc na plusie 1-2 stopnie wiec moze troszku stopnieje, bo juz nie mam sily!
dzis sloneczko, ale co ja wam opowiadam, mozecie przeciez podejrzec w TV
siasiek dziecko juz na Safari wyprawione?
andziot wczoraj jakl zasnal to dalej spi

caluje was wszystkie i ide pysznosci zajadac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:42   #42
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki w nowym wątku .

Ja już żyję myślą o piątku / sobocie - może uda nam się wprowadzić z powrotem do naszego domkuuuuuuuuuuu wyremontowanego i bruuuuuuuuuuudnego od remontu ale co tam, mogę sprzątać choćby do 2 w nocy, byle się z powrotem już wprowadzić.

Grazin
- tak... też sapie jak lokomotywa aż mój TZ się tym ode mnie zaraził i przezywa się "starym dziadem" .

daisy
- uwielbiam Cie ... be zpolewy rzeczywiście - wtedy mcflurry jak dwa tic taci .

anula - jak ja Ci współczuję tego śnieguuuuuuu ... ja bardzo lubie śnieg (czasem i najlepiej tylko w górach i tylko jak jest piękne słonko i nie ma wiatru itppp...), u mnie już prawie nie widać śniegu, mam nadzieję, że tak zostanie. a u Was tak przez większą część roku śnieg? jak to faktycznie jest? macie +30st kiedyś ?.
ps. - wiesz, że mamy ten sam tp? .

jakie dzisiaj zjadłam pyszne śniadanko kanapeczki: chlebek, masełko, almette jogurtowe, jajeczko na twardo, pomidorek i szczypiorek - najadłam się a jeszcze bym wsunęła - znowu mam to co na samiutkim początku ciąży - jadłabym na okrągło jajka .

Klaterina - ja piję gdzieś od 7 miesiąca prawie codziennie kawę, albo rozpuszczalną albo bardzo słabą z ekspresu - zawsze pół na pół z mlekiem.

idę włosy suszyć i prostować, TZ jedzie na egzamin, a potem jedziemy obejrzeć dla mnie i Szymonka samochód . niestety moja "czerwona strzała" nie nadaje się dla brzuchatej kobiety i tym bardziej dla przewożenia dziecka.

buziaki na niedziele .

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

zaczynam dzisiaj 31 tc , czyli mój synuś wielkoludek kochany rozmiarowo jak w 34tc .

moria - jak tam Xlander? zamierzam go zakupić, własnie wersje XA (zrezygnowałam już z przekładanej rączki i spacerówki), ale nie wiem czy dokupić foitelik w komplecie czy kupić maxi cosi mura cabrio fix - tak jak Ty to zrobiłaś? możesz coś powiedzieć o foteliku? (czy właśnie w komplecie standardowo jest ten fotelik?) aha - i wyczytałam w jednej z opinii żeby nie brać ten kolor "pomarańczowy", bo w lecie muchy się do niego lepią strasznie .
aha - i ma podobno małą gondolę czy mój "duży synuś" się zmieści w niej kilka miesięcy chociaż? już sama nie wiem. jak się urodzi taki jak TZ, czyli 60cm to mogę go długo nie powozić w tej gondoli.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-27 o 09:53
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:46   #43
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

My takżemeldujemy się na nowym wątku

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:47   #44
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

[...]

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

no jak to gdzie was woidziałam, pod sklepem ostatnio:P
na fejsikU na prawde prze urocze dziecko. uroda taka delikatna i dziewczęca ale gdyby był o pare lat starszy to kto wie kto wie;p chyba bym go podrywała

tyle co marchewka DOOOOOOOOOOBRE
też jestem fanką delikatnej i dziewczęcej urody u facetów chociaz mój małż raczej zaprzeczeniem tejże tezy

anula, pewnie, że bede z wielka radością podglądała co tam u Ciebie w Oslo dziś za oknem

moniqac do 2 w nocy to Ty co najwyzej możesz z męzem sie przytulac albo z nami na wziazu siedziec, a nie sprzątac Wiem, że dupka Ci odżyła, ale pilnuj sie Kochana
ale miałas dooooooobre sniadanko !! jajeczka są zdrowe, duzo białka też je uwielbiam i dzięki za pomysł Zrobię je na 2 sniadnaie
Co masz na oku ??? w sensie bum bum aha, czy montują u Ciebie w standardzie napęd 4x4? widzac wczoraj jakie śniezyce, domyslam się, że nie trudno o zakopanie

Odnosnie pytania o kawę, także pije - zawsze dwie pod rząd jak wstanę, tylko ze sa one z dwóch niepełnych łyzeczek delikatnej kawy rozpuszczalnej i do tego połowa kubka mleka. Nie piłam w ogóle kawy w I trymestrze, gdyż mnie mdliła.

MoniaK, także podzielam Twoją wiarę

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-27, 09:47   #45
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
no na cale szczecie. jakos te dzieci o ktorych slysze ze stanu przedrzucawkowego niezle sie trzymaja co mnie ogromnie cieszy
ja juz w 29t jakos dostalam zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek i juz wczesniej bylo wiadomo co i jak. zanim trafilam do szpitala jezdzilam na ktg codziennie i to wlasnie na pare h. potem b.czesto usg, prawie codzien, szpital, przetrzymali mnie do 34t. mysle ze tez duzo ryzykowali, a ostatnie dwa dni ja bylam pewna ze on sie urodzi niedotleniony. niczego sie tak nei balam. jak go wyciagneli rozowego(niesinego) placzacego(uff) to myslalam ze umre ze szczescia ze zyje. takiej tez tresci polecialy smsy do rodzinki
Biedna, ile przeżyłaś A synuś cudny jest

Witam się w nowej części
Na 14 idziemy z Tż do teściów na obiad, dzisiaj teściu gotuje!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:50   #46
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry na nowym wątku

Kiepsko dziś spałam. Nie znam się dobrze na czynnościach wykonywanych przez dzieci w brzuchu, ale miałam wrażenie, że Hanka dziś nad ranem bawiła się w przeciąganie liny z pępowiną, bo co jakiś czas strasznie mnie pępek bolał

Kończę kawę, zmywam maseczkę i ogarniam się. Dalej marnie się czuję, ale dziś muszę aktywniejsza być i pokazać się światu

Coś wyczytałam tu, że Mc Flurry odchudza i redukuje cellulit? To może, mimo choroby, skoczę dziś na jednego?

Pozdrawiam,

Rudolf Czerwononosy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:54   #47
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry na nowym wątku

Kiepsko dziś spałam. Nie znam się dobrze na czynnościach wykonywanych przez dzieci w brzuchu, ale miałam wrażenie, że Hanka dziś nad ranem bawiła się w przeciąganie liny z pępowiną, bo co jakiś czas strasznie mnie pępek bolał

Kończę kawę, zmywam maseczkę i ogarniam się. Dalej marnie się czuję, ale dziś muszę aktywniejsza być i pokazać się światu

Coś wyczytałam tu, że Mc Flurry odchudza i redukuje cellulit? To może, mimo choroby, skoczę dziś na jednego?

Pozdrawiam,

Rudolf Czerwononosy
mary nie dość ze redukuje cellulit to jeszcze poprawia przemianę materii i spala tkankę tłuszczową jak l-karnityna:P
ALE BEZ POLEWY

Daisy wiesz ze Cie uwielbiam prawda?
Stary 2011-02-27, 09:54   #48
MoniaK
Zakorzenienie

Moniqa, ja jajka to bym mogła jeść codziennie po kilka bo uwielbiam

Dziewczyny, rzućcie jakimś pomysłem na obiad byle nie mocno pracochłonny

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-27 o 09:55
Stary 2011-02-27, 09:54   #49
anula_81
Zakorzenienie

Ale pysznosciii.... serek wiejski ze smietana i szczypiorkiem(ale ja tylko kapke, bo wczoraj zgaga mnei zjadla po nim:) salatka z krewetek i jajeczko na miekko, moj TZ na bekonie jajko wcina, ja odpuszczam w ciazy niestety takie tluste radosci
daisyyy no to widzisz jaka u nas zima wszyscy nas pytaja czmeu nie chodzimy na Malysza, a mnie jakos na sama mysl staniu po kolana w sniegu z tymi tlumami wzdryga
moniqac ja ci dam, takie glupie mysli o sprzataniu do drugiej w nocy!!
u nas najczesciej zima trwa do konca kwietnia, czasem krocej a w maju nagle robi sie wiosna, a raczej lato juz, mamy czasem 30 stopni w lipcu najczesciej jest tydzien dwa z takimi upalami, ale odczuwa sie je inaczej niz w PL bo powietrze jest takie gorskie-rzeskie ale za to latem mamy biale noce i na tarasie mozna ksiazki do 1 szej w nocy czytac na o 3-4 rano juz znowu sloneczko swieci i nie ma takiej czaaarnej nocy za to zimaa...brrr

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 10:00   #50
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agnieszka_pe ale Ty nie urodziłaś tak wcześnie ?? Jejku nawet nie chcę myśleć ile to zdrowia Cie kosztowało !! Najwazniejsze, że wszystko skończyło się ok.. choc wówczas na pewno byłaś jednym kłębkiem nerwów
Na spotkaniu z koleżankami... wypiłam piwo bezalkoholowe z sokiem imbirowym, shake malinowego (ale była taka lura, ze az załuje, że go piję bo chyba na kremówce i tyyyle pustych kalorii w siebie władowałam) Załowałam, ze nie wziełam pucharu lodowego a w drodze do domku wstąpiłam na Mc flurry ale celem eliminacji zbednych kalorii wziełam bez polewy
haha fajnie ze sie najadlas, ja mam straszna ohote na shake czekoladowego i mcflurry

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Dzien dobry

idz idz, ja tez bym szalala z zakupami rozowymi
Stary 2011-02-27, 10:02   #51
MoniaK
Zakorzenienie

Anula, zima do końca kwietnia? ale za to zazdroszczę aury wiosną, wow białe noce to musi być super
Stary 2011-02-27, 10:06   #52
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ale pysznosciii.... serek wiejski ze smietana i szczypiorkiem(ale ja tylko kapke, bo wczoraj zgaga mnei zjadla po nim:) salatka z krewetek i jajeczko na miekko, moj TZ na bekonie jajko wcina, ja odpuszczam w ciazy niestety takie tluste radosci
daisyyy no to widzisz jaka u nas zima wszyscy nas pytaja czmeu nie chodzimy na Malysza, a mnie jakos na sama mysl staniu po kolana w sniegu z tymi tlumami wzdryga
moniqac ja ci dam, takie glupie mysli o sprzataniu do drugiej w nocy!!
u nas najczesciej zima trwa do konca kwietnia, czasem krocej a w maju nagle robi sie wiosna, a raczej lato juz, mamy czasem 30 stopni w lipcu najczesciej jest tydzien dwa z takimi upalami, ale odczuwa sie je inaczej niz w PL bo powietrze jest takie gorskie-rzeskie ale za to latem mamy biale noce i na tarasie mozna ksiazki do 1 szej w nocy czytac na o 3-4 rano juz znowu sloneczko swieci i nie ma takiej czaaarnej nocy za to zimaa...brrr

lo matko, anula to ale przerabane macie w tym oslo, a moj tz narzeka na poludniu a tam duuuzo cieplej niz w pl. nie wiem jak dzisija ale juz na plusie duzo dni mieli.
Stary 2011-02-27, 10:17   #53
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Grazin a skąd wiadomo ze rozstępy są pod skóra?

A właśnie też ciężko nad tym myślę. No cóż. Głupota ludzka nie zna granic.

Dzień dobry Mamusie i Brzusie .
Dziś się w miarę wyspałam. A mój TŻ oczywiście musiał dziś mi powiedzieć, że sapię jak się przewracam z jednego boku na drugi. Także ja też sapię. A już nie powiem jak sapię jeśli muszę się wysmarować po kąpieli. Normalnie szok.

MoniaK. Ja przez okres całej ciąży póki co zjadłam 2 jajka. Jajecznicy nie ruszam w ogóle
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:20   #54
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK. Ja przez okres całej ciąży póki co zjadłam 2 jajka. Jajecznicy nie ruszam w ogóle
łeee nie żartuj jajka zdrowe są i trzeba jeść

Dziewczyny, radźcie jaki kolor ścian do sypialni najlepszy
Stary 2011-02-27, 10:25   #55
moniqac
Zadomowienie

daisy - już od rana baty ja pisałam że mogłabym a nie będę tego robić, tz będzie sprzątał , ja po prostu chce być w domku już!!!
a co do bum bum to są różne opcje począwszy od minivanów opel meriva, mazda premacy, po kombii typu volvo. rozbieżnośc straszna ale musi mi aytko powiedzieć kup mnie . a jakie śnieżyce? na śląsku nie ma śnieżyc .
oj a pupa.... odżyła i to bardzo!

anula
.... znowu mi się oberwało po pupie nie będę sprzątać - nie będę ... aż tak sprzątać . super klimat macie - naprawdę, to znaczy bez tych strasznych zim . rolety tam to chyba złoty interes przez te białe noce .

agnieszka_pe
masakra jakaś! dobrze że wszystko skończyło się szczęśliwie i że zdecydowaliście się na drugie dziecko... znam pary które zaprzestały na jednym jak coś było nie tak, a tu prosze - super! .

MoniaK - jajka są super .

dzień dobry mary - ja też się zbieram za porządkowanie siebie .

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Monia - ja mam sypialnie bordowo-beżową, to wszystko zalezy jakie lubisz kolory, jak ciemną to może właśnie bordo, śliwka, ale niekoniecznie wszystkie sciany, a jak neutralne to coś a la caffe latte . a jakie masz meble tzn kolor? i co na podłodze? trzeba dobrać do wszystkiego.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:25   #56
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

może Twoja teściowa to jakaś wróżka i ona JUŻ WIE że rozstępy tam są hihi niezłe myślałam ze rozstępy się po propstu pojawiają a nie rosną pod skóra ale widać mało o życiu jeszcze wiem
Stary 2011-02-27, 10:25   #57
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry Mamusie i Brzusie .
Dziś się w miarę wyspałam. A mój TŻ oczywiście musiał dziś mi powiedzieć, że sapię jak się przewracam z jednego boku na drugi. Także ja też sapię. A już nie powiem jak sapię jeśli muszę się wysmarować po kąpieli. Normalnie szok.

hahaha
a moj mi powiedzial dzien po jak kupil psa ze strasznie CHRAPIE w nocy, i czy o tym wiedzialam? wiec stwierdzilam ze jesli chrapie to pewnie nie od dnia, a przez te 8 lat musial byc we mnie zakochany, a teraz milosc przelal na psaze zauwazyl
Stary 2011-02-27, 10:28   #58
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
mary nie dość ze redukuje cellulit to jeszcze poprawia przemianę materii i spala tkankę tłuszczową jak l-karnityna:P
ALE BEZ POLEWY

Daisy wiesz ze Cie uwielbiam prawda?
ojejku no bo poszłam na kompromis gdyby małż widział co kupuję w ogóle by mi nie pozwolił i znów zaserwował wodę z miodem i cytryną zamiast lodów wiec aby być w zgodzie z moim sumieniem to sama siobie kompromis wypracowałam i zjadłam mc flurry bez polewy wilk syty i owca cała
I v-ce versa Grazin

hmmm ale skoro mówicie, że one takie skuteczne na cellulit, nadmierne kg a do tego palą tłuszcz to ja mocno się zastanowię nad powtórką i to w pełnej okazałości bo maczka mam 2 km od domu

anula ja Ci sie wcaale a wcale nie dziwię, że nie chodzisz na Adasia. Przeciez to wiąże się, ze staniem dobre 2h na mrozie i śniegu ! No ewentualnie gdyby można jakiegoś szczeniaczka rozgrzewającego przemycic, to moze raz bym się skusiła z czystej ciekawości ale w Twoim stanie to w ogóle nie ma mowy Rozumiem Cie.
Zima do końca kwietnia ?? niesamowite zdecydowanie za długo jak dla mnie. A upały macie niezłe ! Myslalam, ze tak z 20 stopni to max a tu proszę, nawet do 30 dochodzi. Marzy mi się kiedyś wycieczka do Skandynawii i na pewno mężula namówię, ale pewnie jeszcze kilka latek minie, nim się tam wybierzemy. W końcu muszę zobaczyć, jak to jest, gdy fiordy z ręki jedzą hihi (znacie ten kawał ? )
No i słyszałam, ze b. tam jest drogo....

agnieszka_pe shake na pewno ma podobne właściwości jak mc flurry Jak zestawisz oba te cuda w komplecie to skóreczka będzie jak dupcia niemowlaczka a po urodzeniu od razu zarzucisz rozmiar XXS
Tak na poważnie na shake też mam chcice ! wczoraj jadąc do maczka własnie miałam zamiar go kupić, ale stojąc przed kasą zobaczylam mc flurry, przypomniała mi się nasza Paulizia, która też jest ich wielbicielką i szybko zmieniłam zdanie wybrałam wersje z kit katem (economic )
To co szalejemy przy niedzieli z "szejkami" i lodzikami ?

mary poziomkowa, Twoja teza podniosła nas Wszystkie na duchu i tchnęła nadzieje, iż jedząc te pyszności będzimy mieć figury niczym rasowa modelka na wybiegu - i to od razu po urodzeniu

monia, cos mi sie we łbie poprzewracało hihi

Zazdroszcze ogladania autek, to takie miiiłe zajecie
Ostatnie moje IQ szwankuje.... dzwoniłam tydzien temu do sąsiadki meża na komórke i Marcin odebrał dopiero po dłużej chwili tel słowami "cześć dorotka" a ja sie wyłączyłam bo myślałam, ze to automatyczna sekretarka !!!!!
i mówie do mojego TŻ - ale oni mają inteligentną sekretarkę... bo pewnie wpisaną mnie ma Marcin w telefonie jako "dorotka" i sekretarka jest tak mądra, że odczytuje z ksiązki co za numer dzwoni i tymi słowami wita dzwoniącego !!! ŻENUA !
naprawde bylam pewna, ze to sekretarka, bo z 10 sygnałów nie odbierał telefonu.. dopiero mój mąż.. z wykształcenia filozof.................. ..... <lol> powiedział co o tym mysli ............ i szybciutko zadzwoniłam ponownie, przekonując sie, że to żywy Marcin a nie automatyczna sekretarka

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-27 o 10:33
Stary 2011-02-27, 10:31   #59
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agnieszka_pe
masakra jakaś! dobrze że wszystko skończyło się szczęśliwie i że zdecydowaliście się na drugie dziecko... znam pary które zaprzestały na jednym jak coś było nie tak, a tu prosze - super! .
dzieki
tak zdecydowalismy sie ale widzisz , trwalo to 5 lat, tesciowa radzila mi zebysmy odpuscili ale to tylko tesciowa

zawsze mowilam tz ze jak sie mamy zdecydowac to wtedy keidy maly bedzie wiekszy, bo jakby przyszlo wyboerac zycie dziecka, a moje(np mialabym dostac wylew czy cos od cisnienia) to wybralam dziecko, i po jednym takim przezyciu to niechcialabym dominika zostawiac bez mamy jakby mial 2 lata
Stary 2011-02-27, 10:33   #60
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Agnieszka, zgadzam się z Tobą w zupełności co do opinii na temat szpitali Poza tym te z was które mają możliwość wyboru są w super sytuacji, bo u mnie w mieści tylko jeden i z kiepską opinią, bez żadnych specjalistycznych oddziałów dla noworodków. No ale cóż mam zrobić Ważne chociaż że mój lekarz tam pracuje.
No właśnie mój nie przyjmuje porodów tam, gdzie wybrałam. Tylko w przychodni przyszpitalnej.

ddaaiissyy Poszperałam jeszcze w sieci i jestem prawie przekonana, że sprawdzę jeszcze szpital, który mam najbliżej domu, bo zebrał pozytywne opinie, a jednak to niecałe 10 minut, a nie prawie pół godziny... No i opinie lepsze ma.

MoniaK Popatrz na stronach producentów. Często mają coś a la wizualizer i możesz sobie pozmieniać kolory na ścianach
Tylko pamiętaj, żeby się bardziej sugerować kolorem na puszce niż tym w komputerze

No i tym samym się witamy w dniu dzisiejszym

Średnio wyspana jestem, mam problemy z przewracaniem się z boku na bok, muszę to robić na etapy, bo inaczej mnie strasznie boli z boku

Do tego Drań znów zajął SAKO, więc ja siedzę na krześle
A wstałam tylko kubeczek po jogurcie wyrzucić... Ehh...

A, no i jestem genialna Leżę wczoraj w łóżku, zamartwiam się tym szpitalem, no i myślę, czy nie iść do innej szkoły rodzenia, jak w tamtym nie wiem, czy będę rodzić...
I nagle mnie olśniło... SZKOŁA RODZENIA, miała się zacząć 26 lutego A ja zupełnie zapomniałam i nie byliśmy. Idziemy dziś, może nas jeszcze przyjmą...
Zbudynienie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości