Rzucić palenie, część II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 18:55   #1261
marteczkao
Przyczajenie

Dot.: Rzucić palenie, część II

3 miesiące minęły wczoraj.Mam się świetnie,moja buźka wygląda jak po maseczkach wygładzających do szczęścia brakuje tylko słonka:/
marteczkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 07:28   #1262
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja już palę od ponad dwóch lat, najpierw paliłam nieregularnie, raz na kilka dni, później 7 dziennie, 10, ostatnio doszłam do prawie całej paczki. Czułam się okropnie I to był właśnie moment, w którym zrozumiałam, że dłużej tak nie mogę, bo będę wrakiem człowieka, nie będę miała na nic siły. Dzisiaj jest mój pierwszy dzień bez fajki, z plasterkiem, trzymajcie za mnie kciuki, ja też będę za was trzymać
heeej! witamy i trzymamy kciuki! jak minął pierwszy dzień?! u mnie dzień 17 i nie mam najmniejszej ochoty palić.
jakie plasterki używasz i czy serio działają?!

Cytat:
Napisane przez marteczkao Pokaż wiadomość
3 miesiące minęły wczoraj.Mam się świetnie,moja buźka wygląda jak po maseczkach wygładzających do szczęścia brakuje tylko słonka:/
kurcze, aj tez ciągle czekam aż mi się skóra poprawi... to co zrobiły z nią fajki to jakaś tragedia... nie używałaś żadnych maseczek tak? samo z siebie się poprawiło?

gratuluje 3 miesięcy

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 09:55   #1263
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marteczkao Pokaż wiadomość
No brawo, brawo

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 11:21   #1264
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
heeej! witamy i trzymamy kciuki! jak minął pierwszy dzień?! u mnie dzień 17 i nie mam najmniejszej ochoty palić.
jakie plasterki używasz i czy serio działają?!
Niestety się nie udało Wypaliłam 3 fajki wczoraj, miałam takiego doła na głodzie, że naprawdę musiałam Z drugiej strony jest to jakiś postęp mimo wszystko. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Używam nicorette semi transparent 15 mg. A Ty się czymś wspomagasz? Gratuluję 17 dnia, dla mnie to na razie nieosiągalne, już kiedyś próbowałam rzucić bez wspomagaczy i wytrzymałam chyba 2 dni. Na razie nie planuję brać żadnych prochów, zobaczę najpierw na ile mnie stać.
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:36   #1265
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
Niestety się nie udało Wypaliłam 3 fajki wczoraj, miałam takiego doła na głodzie, że naprawdę musiałam Z drugiej strony jest to jakiś postęp mimo wszystko. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Używam nicorette semi transparent 15 mg. A Ty się czymś wspomagasz? Gratuluję 17 dnia, dla mnie to na razie nieosiągalne, już kiedyś próbowałam rzucić bez wspomagaczy i wytrzymałam chyba 2 dni. Na razie nie planuję brać żadnych prochów, zobaczę najpierw na ile mnie stać.
pisałam gdzies wcześniej że ja poszłam na Bio-rezonans. takie śmieszne coś co podobno wycisza głód tytoniowy - fizyczny. Z psychicznym jakos sobie trzeba radzić i w sumei bez problemu daje rade. A ost paliłam całkiem sporo, chyba najwiecej w czasie 7 lat mojego popalania papierosow, wiec albo pomoglo jakos efekt placebo, albo zadzialalo rzeczywiscie, w kazdym badz razie sa pozytywne efekty

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-02-17, 18:53   #1266
bock_1
Przyczajenie

Nie wiem czy mogę jako facet, ale czytajac Panie postanowiłem podzielic się z Wami jak ja rzucałem palenie.
Rzuciłem je 4 marca ubr. ostatniego papierosa wypalilem o 12.50. Nie pale na dzień dzisiaejszy 351 dni ( zaoszczędziłem niby 5616 zl - licząc po dwie paczki dziennie razy 8 zł) Ile jestem zdrowszy tego nie potrafię przeliczyć
Rzucic palenie probowalem od połowy roku 2009. Próbowałem różnych metod..... plastry, gumy, tabletki. Książka Allena wstrząsnęła mną ale niestety nie pomogła. Paliłem nadal.... ( mam podobną książeczke w formie elektronicznej.... Uważam ze jest nawet lepsza od Alena. Zainteresowanym mogę przesłać . Oczywiscie za darmo )
Wracając do sedna sprawy.... Po wielu niepowodzeniach i nie pomine tego slowa ,,bólach" poddałem się. W końcu paliłem ponad 25 lat i stwiedziłem że nie uwolnię sie od tego nałogu juz nigdy.. W miesiacu styczniu córka przyniosla do domu ulotkę w której reklamowano tzw. rezonans magnetyczny... Początkowo pomylalem, ze następna sciemka i próba wyłudzenia 80 zł. Ulotka przelezała do marca kiedy to wróciła żona . Wtedy wlanie postanowilismy pojechać na ten ,,zabieg". Żonie wystarczyła jedna godzinna sesja. Ja, bylem bardziej uparty. Na następny dzień udałem sie na drugą. Ale papierosa do ust już nie wziiąlem podobnie jak żona!!!! TO DZIALA !!! I prosze mi wierzyć to nie jest żadna reklama... Kosztowało nas to 160 zl ale było warto. Miesięcznie wydawalismy oboje 600 zł.
NA zakończenie jedno co powiem. Warunkiem powodzenia tej kuracji jest ,,CHCIEĆ" Jeżeli ktos z takim nastawieniem pójdzie na taki rezonans to zapewniam... Potrzeba zapalenia papierosa minie na 100% Obawiałem sie jak to bedzie przy alkoholu lub w towarzystwie palących..... Nie zapalilem i po prostu dym na mnie nie działa.... Jedynym problemem jest tycie ale kupiłem juz kije i na wiosnę ruszam na trase Życzę Wszystkim Wytrwałosci w podjętej decyzji... NAPRAWDĘ WARTO

Edytowane przez bock_1
Czas edycji: 2011-02-17 o 19:01
bock_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 22:36   #1267
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bock_1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mogę jako facet, ale czytajac Panie postanowiłem podzielic się z Wami jak ja rzucałem palenie.
Rzuciłem je 4 marca ubr. ostatniego papierosa wypalilem o 12.50. Nie pale na dzień dzisiaejszy 351 dni ( zaoszczędziłem niby 5616 zl - licząc po dwie paczki dziennie razy 8 zł) Ile jestem zdrowszy tego nie potrafię przeliczyć
Rzucic palenie probowalem od połowy roku 2009. Próbowałem różnych metod..... plastry, gumy, tabletki. Książka Allena wstrząsnęła mną ale niestety nie pomogła. Paliłem nadal.... ( mam podobną książeczke w formie elektronicznej.... Uważam ze jest nawet lepsza od Alena. Zainteresowanym mogę przesłać . Oczywiscie za darmo )
Wracając do sedna sprawy.... Po wielu niepowodzeniach i nie pomine tego slowa ,,bólach" poddałem się. W końcu paliłem ponad 25 lat i stwiedziłem że nie uwolnię sie od tego nałogu juz nigdy.. W miesiacu styczniu córka przyniosla do domu ulotkę w której reklamowano tzw. rezonans magnetyczny... Początkowo pomylalem, ze następna sciemka i próba wyłudzenia 80 zł. Ulotka przelezała do marca kiedy to wróciła żona . Wtedy wlanie postanowilismy pojechać na ten ,,zabieg". Żonie wystarczyła jedna godzinna sesja. Ja, bylem bardziej uparty. Na następny dzień udałem sie na drugą. Ale papierosa do ust już nie wziiąlem podobnie jak żona!!!! TO DZIALA !!! I prosze mi wierzyć to nie jest żadna reklama... Kosztowało nas to 160 zl ale było warto. Miesięcznie wydawalismy oboje 600 zł.
NA zakończenie jedno co powiem. Warunkiem powodzenia tej kuracji jest ,,CHCIEĆ" Jeżeli ktos z takim nastawieniem pójdzie na taki rezonans to zapewniam... Potrzeba zapalenia papierosa minie na 100% Obawiałem sie jak to bedzie przy alkoholu lub w towarzystwie palących..... Nie zapalilem i po prostu dym na mnie nie działa.... Jedynym problemem jest tycie ale kupiłem juz kije i na wiosnę ruszam na trase Życzę Wszystkim Wytrwałosci w podjętej decyzji... NAPRAWDĘ WARTO
ja nic o żadnych książkach nie słyszałam, chętnie sobie poczytam takową
a co do rezonansu, to właśnie o tym pisze od kilku postów - sama na czymś takim byłam po zniżkowej cenie 40 zł i wg mnie też podziałało

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-02-18, 17:39   #1268
bock_1
Przyczajenie

Oczywiscie że działa.... Ale jak napisałem . Trzeba tego chcieć. Ja chciałem i nadal tego chce.... To nic że przytyłem... ALE NIE PALĘ Pozdrawiam serdecznie.
Ps. ksiażkę oczywiscie przeslę na skrzynkę e-mail. Proszę sie odezwać na mojej skrzynce. Mój adres : bock_1@o2.pl
Stary 2011-02-18, 18:21   #1269
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
pisałam gdzies wcześniej że ja poszłam na Bio-rezonans. takie śmieszne coś co podobno wycisza głód tytoniowy - fizyczny. Z psychicznym jakos sobie trzeba radzić i w sumei bez problemu daje rade. A ost paliłam całkiem sporo, chyba najwiecej w czasie 7 lat mojego popalania papierosow, wiec albo pomoglo jakos efekt placebo, albo zadzialalo rzeczywiscie, w kazdym badz razie sa pozytywne efekty
Dzięki za informację, im więcej znam możliwości rzucenia palenia, tym lepiej. Już sobie poczytałam trochę na ten temat. Jeszcze nie wiem, czy się wybiorę, ale na pewno to przemyślę.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Oczywiscie że działa.... Ale jak napisałem . Trzeba tego chcieć. Ja chciałem i nadal tego chce.... To nic że przytyłem... ALE NIE PALĘ Pozdrawiam serdecznie.
Ps. ksiażkę oczywiscie przeslę na skrzynkę e-mail. Proszę sie odezwać na mojej skrzynce. Mój adres : bock_1@o2.pl
To nic takiego, że przytyłeś, papierosy przytłumiają apetyt, ja na przykład paliłam dwie rano i to mi wystarczało zamiast śniadania, w ogóle jak byłam głodna, to paliłam, tak samo po jedzeniu też musiałam zapalić. Chętnie poczytam Twoją książkę, napiszę na maila.

Dzień 1- 4 fajki
Dzień 2- 3 fajki
Dzień 3- 3
Dzień 4- 2
Dzień 5- 3,5
6- 2
....
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 20:00   #1270
bock_1
Przyczajenie

Oczywiscie, że ja rownież nie jadłem sniadań. A po co? Kawa i dwa, trzy papierosy starczały na pół dnia A rezonans naprawdę polecam.... Ja byłem w Zielonej Górze przy ul. Wyszyńskiego.... Mi pomoglo NIESAMOWICIE
Ps. Książkę oczywicie juz wysłałem. Chciałem Tylko jedno sprostować. Ksiażka nie jest moja. Dostałem ją w 2009 r od kogos z internetu. Dostałem ją za darmo więc wszystkim także ją przekazuję w ten sam sposób

Edytowane przez bock_1
Czas edycji: 2011-02-18 o 20:06
Stary 2011-02-21, 09:23   #1271
maria magdalena
Przyczajenie

Polecam Ci książkę Allena Carra PROSTA METODA JAK SKUTECZNIE RZUCIĆ PALENIE. Ja jestem dalej szczęśliwa niepaląca dzięki tej metodzie i tak już pozostanie, wiem to. Choć nie palę wciąż jestem zapisana na ten wątek, chciałabym pomóc wszystkim którzy się męczą z rzucaniem palenia.

Trzymam kciuki i polecam Ci Allena Carra.
maria magdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 16:26   #1272
renol
Raczkowanie

kochani ja już 21 dni bez papieroska a przypominam paliłam 10 lat
renol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 16:45   #1273
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renol Pokaż wiadomość
kochani ja już 21 dni bez papieroska a przypominam paliłam 10 lat
gratuluje!! ja już 27 dni bez papierosa, paliłam 7 lat
a omijasz jakieś imprezy czy jak sobei radzisz z niepaleniem?

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-02-27, 16:56   #1274
kaarooo
Zakorzenienie

Ja już ponad pół roku bez a paliłam prawie 10 lat

Stary 2011-02-28, 16:14   #1275
renol
Raczkowanie

nie omijam imprez jakoś mnie nie ciągnie do palenia, a o tyle dobre jest to że w kajpie nie można palić więc to jest plus dla tych którzy rzucają palenie. Mam inny problem jemmmmmmm.
Stary 2011-02-28, 21:20   #1276
kaarooo
Zakorzenienie

Przejdzie Ci

Stary 2011-03-06, 19:19   #1277
Tequilka_84
Rozeznanie

a mi wczoraj minelo pol roku bez papierosa... jednak da sie zyc bez 2 paczek smierdzieli na dzien

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 07:22   #1278
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
a mi wczoraj minelo pol roku bez papierosa... jednak da sie zyc bez 2 paczek smierdzieli na dzien

Gratuluję

Ja mam ponad 7 miesięcy

Stary 2011-03-07, 08:13   #1279
Sytuacja
Raczkowanie

Witam wszystkic
Zmagalam sie z rzucaniem palenia juz wiele razy,rzucalam stopniowo,potem ze wspomagaczami i nic...
Caly czas sledzilam watek i pisalam...

Nie odzywalam sie prawie dw amiesiace,poniewaz nie mialam internetu i chcialam sie pochwalic,ze nie pale juz 7 tygodni

Rzucilam z dnia na dzien,tak po prostu....Czyli jednak sie da

Ciesze sie strasznie....

Pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki

P.S ENI jak u Ciebie?

ART https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490701

SZUKAM J.Podsiadlo "Wiersze zebrane"... Kontakt na priv.
Sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 12:31   #1280
bock_1
Przyczajenie

A mi 4 marca o 12.50 minął ROK jak nie palę Paliłem 23 lata. Ależ byłem głupi
Stary 2011-03-08, 14:56   #1281
blanch
Przyczajenie

Witam
jesli moge sie pochwalić , 25-II-2011 minął rok odkąd przestałam palić
jestem z siebie baaaardzo dumna, rzuciłam z dnia na dzień ćwicząc silna wolę i udało się
musze powiedziec , że przechodziłam wtedy bardzo trudny okres w moim zyciu , zmieniłam wszystko co tylko możliwe ( oczywiście mam na mysli nawyki ) i oto jestem ,
o plusach nie musze chyba opowiadac bo każda z nas jest ich świadoma , powiem tak , początki sa trudne nawet bardzo trudne ale gra jest warta świeczki , chociażby fakt , że nie wydaję tyle kasy co kiedyś , średnio 350 zł miesięcznie szło z dymem , a teraz nie mam wyrzutów sumienia jeśli chodzi o jakąś nowa parę bucików lub jeansów, przed TŻ śmiało odkrywam nowe zakupy.
Trzymam za Was dziewczynki kciuki i z własnego doświadczenia wiem , ze jest to możliwe!!! Powodzenia
upss mała poprawka , bo widzę , że tu sa nie tylko dziewczynki, trzymam za Was kciuki kochani!!! )

Edytowane przez blanch
Czas edycji: 2011-03-08 o 14:58
blanch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 08:59   #1282
maria magdalena
Przyczajenie

Zgadzam się, nie ma co ograniczać. To i tak dalej męka i jeszcze myślisz częściej o fajku, no bo sobie go wydzielasz. Przeczytaj książkę Allena Carra, to nic nie kosztuje, prawie, zaledwie dwadzieścia parę złotych. Prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie - to jest to!!!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Wiem co czujesz, sama tyle lat przepaliłam i poczułam się po prostu nabita w butelkę, głupota głupota głupota. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Stary 2011-03-09, 12:13   #1283
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria magdalena Pokaż wiadomość
Zgadzam się, nie ma co ograniczać. To i tak dalej męka i jeszcze myślisz częściej o fajku, no bo sobie go wydzielasz. Przeczytaj książkę Allena Carra, to nic nie kosztuje, prawie, zaledwie dwadzieścia parę złotych. Prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie - to jest to!!!
Nie reklamuj jej tak bardzo.
Nie dla każdego. Nie wszyscy po przeczytaniu rzucają i nie wszyscy muszą kupować, żeby rzucić bez problemów. Jak widzisz, większość rzuciła z własnej woli, bez książki.

Stary 2011-03-09, 14:57   #1284
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość

Gratuluję

Ja mam ponad 7 miesięcy
Cytat:
A mi 4 marca o 12.50 minął ROK jak nie palę Paliłem 23 lata. Ależ byłem głupi
gratuluje wam ogromnie takich wyników.
moje 35 dni przy tym takie marne :P :P

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-03-09, 19:15   #1285
renol
Raczkowanie

kochani nie pale 30 dni
Stary 2011-03-10, 08:49   #1286
maria magdalena
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Nie reklamuj jej tak bardzo.
Nie dla każdego. Nie wszyscy po przeczytaniu rzucają i nie wszyscy muszą kupować, żeby rzucić bez problemów. Jak widzisz, większość rzuciła z własnej woli, bez książki.
Piszę o niej bo czuję jakby misję. Dla mnie była objawieniem i szkoda że tak się męczyłam gdy próbowałam silną wolą.
Stary 2011-03-10, 10:55   #1287
asteraki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez INA1 Pokaż wiadomość
Kupiłam tabex (mam przepisane 2 opakowania-na zapas) jestem po pierwszej tabletce i póki co narazie nie czuje żadnej rewelacji do nie palenia..ale podobno to przyjdzie z czasem - mam nadzieje i trzymajcie kciuki
i jak działa tabex? ja jestem tu nowa bo właśnie "rzucam" palenie, tzn nic nie rzucam ;( tabex biorę 4 dzień i jakiejś awersji do papierosów nie mam moj kolega na tych tabletkach 2 dni rzucił, bo było mu tak strasznie niedobrze ze po zapaleniu zwymiotował, a u mnie nic. palę ponad 8 lat i raz próbowałam rzucić, a szczerze mówiąc zmuszono mnie, ale jak się nie chce to się nie rzuci teraz chce rzucić, ale z drugiej strony się boję co ja ze sobą będę robić. palę bardzo dużo (ponad paczkę dziennie, czasem dwie), palę zawsze i wszędzie, jak się obudzę to pierwsza myśl - fajka. kiedy teraz tak o tym myślę to prawda jest taka, że palę nie zawsze dlatego że mi się chce, ale często z przyzwyczajenia albo nudów. i to chyba będzie najgorsze w rzuceniu - moje przyzwyczajenia, totalnie nie mogę sobie wyobrazić porannej kawy bez fajki. na szczęście mój skarb od soboty też rzuca więc będę miała wsparcie, ale dla niego to żaden problem, nie to co dla mnie.

3mam kciuki za wszystkich rzucających

nie palę od 12.03.2011
asteraki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 12:45   #1288
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria magdalena Pokaż wiadomość
Piszę o niej bo czuję jakby misję. Dla mnie była objawieniem i szkoda że tak się męczyłam gdy próbowałam silną wolą.
Dla Ciebie, dla wielu nie, poza tym taka forma reklamy na każdym kroku jest niemile widziana na wizazu.

Stary 2011-03-11, 08:05   #1289
asteraki
Raczkowanie

ja mam ostatni dzien palenia i jestem przerażona tak bardzo że moglabym palic jednego po drugim przyszło mi na myśl żeby przełożyć datę, ale tak długo już się nastawiałam że nie chce tego zmarnować i MUSZĘ RZUCIĆ. też byłyście takie przerażone?

nie palę od 12.03.2011
asteraki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 08:51   #1290
kaarooo
Zakorzenienie

Nie, ale to widocznie nie jest Twój czas, jeżeli przeraża Cię myśl o rzuceniu palenia. Najpierw MUSISZ chcieć.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości