Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 22:13   #661
Jennifer85
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX

Kocurzyco Hhahaha jak wygladal?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:14   #662
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Moj pierwszy powazny pocalunek 17 lat, powazny zwiazek 18, seks 19.
Rozsądnie

Cytat:
A to mi przypomnialo historie, ktora opowiedzial mi moj ojciec.
Kiedys umowil sie z kolega. Mieli isc na miasto. Moj ojciec byl wysoki i przystojny, a ten kolega bardzo niski. Dziewczyny zawsze bardziej lecialy na mojego ojca. Ten gosc mial niezly bajer, ale mial kompleksy. I tego dnia postanowil wydawac sie atrakcyjniejszy. Moj ojciec zauwazyl ze koledze cos dziwnie sterczy w spodniach. Wiec na glos normalnie go zapytal co mu tam tak sterczy. A ten - Ciiicho!! Recznik sobie wlozylem zeby sie wydawalo, ze mam wiekszego Mieli wtedy ok 18 lat.
O rany, padłam
Stary 2011-02-27, 22:18   #663
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Można być szczęśliwą samotną mamą-studentką, jeśli się ma pomoc bliskich. Ja nie śmiałabym swoim rodzicom kazać utrzymywać mojego dziecka. A wiem, że nie dałabym rady studiować dziennie, zarobić na siebie i dziecko oraz zwyczajnie tym dzieckiem się zająć...
Ja też nie pomyślałabym o proszeniu rodziców o utrzymywanie dziecka. Ewentualnie pożyczyłabym pieniądze od mamy, nie raz się zdarzało. Dług zwracam i po sprawie. Wiadomo, że są gorsze i lepsze czasy

Cytat:
Ale ja nie mówię, że do pełnoletności trzeba czekać Po prostu u mnie tak było. No tak się złożyło. Gdybym obecnego TŻ-a poznała wcześniej i w ogóle wszystko wydarzyłoby się np. o rok wcześniej niż naprawdę, to pewnie też zostalibyśmy parą itd. Tylko ja zamiast niecałych 19 lat, miałabym niecałe 18
Rozumiem

Cytat:
Ja bym sobie na coś takiego nie mogła pozwolić. Mieszkanie z rodzicami, własnym facetem i dzieckiem to jakaś masakra. Nikomu to chyba na dobre nie wychodzi.
To zależy jakie ma się stosunki z rodzicami
U mnie w domu bywa różnie, ale w takich kwestiach wiem, ze mogłabym liczyć na wsparcie i u mnie... byłoby naturalnym a nawet pożadanym ze strony np mojuej mamy, abym mieszkała na początku w domu u mnie np. Bo sama kwestia tego, że dobrze jest mieć pomoc przy małym dziecku ogólnie.
Na pewno nie wszyscy mieliby taki komfort, dlatego że każda sytuacja jest indywidualna, nie będę tej kwestii mieszkaniowej poruszać bo uogólniać nie chcę, a pisanie o różnych wariantach sytuacji nie ma sensu.

Chodzi jedynie o to, że zazwyczaj człowiek wie, jak może się zachować w określonych sytuacjach, na co może liczyć i jeśli wie, że naprawdę sytuacja byłaby bardzo cieżka to wstrzymuje się z pewnymi decyzjami bądź uważa i unika ryzyka nieprzewidzianych zdarzeń. Ale, o tym wiesz dobrze

Każda z nas jest w innej sytuacji, więc zdania mogą być różne

Cytat:
No i moim dzieckiem musiałabym się zajmować ja, bo moja mama pracuje. I na pewno nie zrezygnowałaby z pracy żeby się zająć wnukiem.
Mojej mamie nie pozwoliłabym odejść z pracy, ze względu na zmiany w moim życiu. Zmiany w moim życiu nie powinny w tki sposób wpływać na życie osób bezpośrednio z tym nie powiązanych
Dzieckiem zajmowałabym się ja, a podczas mojej nieobecności, w przypadku gdy ani moi rodzice, ani rodzice TŻ nie mogliby zając się dzieckiem pomyślałabym o dalszej rodzinie, może jakaś siostra cioteczna bądź ciocia jest w domu i zajmuje się swoimi dziećmi i miałaby czas i chęć popilnować mojego na czas mojej nieobecności, skorzystałabym z pomocy w zamian za inną formę pomocy. Ale to dlatego, że z rodziną dalszą też mam dobry kontakt

Są też inne rozwiązania, bo jeszcze jest TŻ, też kwestia tego co robi, czy studiuje, czy pracuje czy co tam. Wszystko zalezy od indywiudualnej sytuacji. Nie ma co gdybać. W moim życiu akurat byłam zazwyczaj w takiej sytuacji, że problemów większych bym nie miała. Na szczęście. Oby inne dziewczyny w takiej sytuacji były

Cytat:
No tak, wtedy o wiele łatwiej jest Ja mam rok starszego TŻ-a, więc niewiele wcześniej ode mnie zacznie pełnowymiarową pracę.
I to jest dobry argument za tym, by pewne sprawy były dobrze przemyślane i z zachowaną ostrożnością.

Cytat:
Chęć pomocy jest naturalna, ale nie jest obowiązkiem rodziców. No i niestety, sytuacja, w której jeden rodzic musi np. zrezygnować z pracy zawodowej żeby się zajmować wnukiem, dla mnie jest już wykorzystywaniem rodzica. U mnie tak by było, bo moja mama cały czas pracuje
To byłoby wykorzystanie rodzica i rodzic na to nie powinien się godzić w trosce o swoje jak też o dorosłego już dziecka dobro.

Cytat:
Ja po prostu nie mogę wziąć dziekanki. A jak stracę rok to stracę całe studia
Dziakanka nie zawsze jest konieczna. W takiej sytuacji trzeba robić wszystko po to, by tego uniknąć.

Cytat:
Kwestia zorganizowania, pracującego partnera, nie klepiących biedy rodziców, zdrowych rodziców, rodziców chcących pomagać...
I te kwestie młodzi ludzie powinni brac pod uwagę decydując się na pewne zachowania. Nie mowię o tym, żeby czekali z seksem do ukończenia studiów, nie. Tylko powinni uważać i zabezpieczać sie odpowiednio.

A jeszcze co do kwestii finansowej. W takiej sytuacji, gdy rodzi się dziecko itp, kiedy sytuacja studentki/nta jest cieżka, moze ona/on złożyć wniosek o zapomogę. A nuż się uda.
Ponadto można wziać kredyt studencki na czas studiów. Spłacasz go po ukonczeniu studiów i są na dobrych warunkach.
Każde utrudnienie, nie możnośc zrealizowania wymienionych przeze mnie rpzykładów rozwiązań powinno wpłynąć na trzeźwość myślenia w czasie uniesień

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
coś jest w tych kalesonach, bo jakie sie zainteresowanie watkiem zrobiło, tyle osób nas podglada
Jest jest
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość

mi się wydaje że narkotykow jest wsród młodzieży stosunkowo niewiele. A narkoman dziś bardzo odbiega od tego stereotypowego obrazu. Zamiast długich wlosow, wychudzenia, brudnych ciuchów mamy nie rzadko panów pod krawatem pracujących na ważnych stanowiskach wciągających to i owo, bo nie wytrzymują presji
Dokładnie. Ale niektórzy jednak mają w głowie już nakreślony obrazek narkomana, gimnazjalisty czy innej grupy społecznej.
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:19   #664
monjas1988
Wtajemniczenie

http://www.polskatimes.pl/fakty/kraj....html?cookie=1

To jest artykuł ktory czytalam z Tzetem

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Podziwiam, że masz siłę wstawać. Mnie by to fizycznie i psychicznie wykończyło

Musze dac rade, wiec juz teraz zmykam spac bo wczesnie musze wstac i jeszcze raz w nocy na karmienie gdzies okolo 24
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:24   #665
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje że narkotykow jest wsród młodzieży stosunkowo niewiele. A narkoman dziś bardzo odbiega od tego stereotypowego obrazu. Zamiast długich wlosow, wychudzenia, brudnych ciuchów mamy nie rzadko panów pod krawatem pracujących na ważnych stanowiskach wciągających to i owo, bo nie wytrzymują presji
Tak u mnie w LO bylo. Szkola wiedziala ze ktos handluje, ale nie wiadomo kto. Wiec robili naloty. I przeszukiwaliosoby z lapanki.Tylko ze nie byla to przypadkowa lapanka tylko zawsze wybierali pankow, metali, hippisow. Czyli wszystkich ktorzy mieli dlugie wlosy i glany.
Zawsze zawiedzeni, bo najgorsze co udalo im sie znalezc to paczka po mocnych.
I tez nigdy nie sprawdzali dziewczyn. Bo nie przyszlo im do glowy ze dziewczynka moze takie rzeczy robic. A handlowala wlasnie jedna dziewczyna i chlopak. Ubrani w markowe ciuszki, dzieci bogatych rodzicow dobre rodziny te sprawy.... Nikt by sie nie spodziewal po nich nic zlego.
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
O co chodzi bo ja ciemna jestem?
Dziewczynki ukladaja sie glowami do siebie w sloneczko a cholopcy po kolei....
Cytat:
Kocurzyco Hhahaha jak wygladal?
Seksi

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:27   #666
Jennifer85
Zakorzenienie

kocurzyco naprawde????????? Gdzie to tak?

Stary 2011-02-27, 22:29   #667
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
Musze dac rade, wiec juz teraz zmykam spac bo wczesnie musze wstac i jeszcze raz w nocy na karmienie gdzies okolo 24
Rozumiem Naprawdę podziwiam mamy, które tak zajmują się swoim dzieckiem Ja pewnie ileś razy zwyczajnie nie wstałabym do dziecka, albo zatrudniłabym na noc opiekunkę i jej kazałabym wstawać do malucha. Ja dużo spać nie muszę, ale rano muszę. Regularnie budzona albo nawet obudzona raz po 1-2 godzinach snu, jestem tak nieprzytomna i tak zła, że jestem w stanie zrobić wszystko. To pewnie stan podobny do lunatykowania. Jak potem cudem uda mi się zasnąć, nawet nie pamiętam, co robiłam. A potrafiłam np. nakrzyczeć mocno na moją mamę

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Ja też nie pomyślałabym o proszeniu rodziców o utrzymywanie dziecka. Ewentualnie pożyczyłabym pieniądze od mamy, nie raz się zdarzało. Dług zwracam i po sprawie. Wiadomo, że są gorsze i lepsze czasy

Rozumiem

To zależy jakie ma się stosunki z rodzicami
U mnie w domu bywa różnie, ale w takich kwestiach wiem, ze mogłabym liczyć na wsparcie i u mnie... byłoby naturalnym a nawet pożadanym ze strony np mojuej mamy, abym mieszkała na początku w domu u mnie np. Bo sama kwestia tego, że dobrze jest mieć pomoc przy małym dziecku ogólnie.
Na pewno nie wszyscy mieliby taki komfort, dlatego że każda sytuacja jest indywidualna, nie będę tej kwestii mieszkaniowej poruszać bo uogólniać nie chcę, a pisanie o różnych wariantach sytuacji nie ma sensu.

Chodzi jedynie o to, że zazwyczaj człowiek wie, jak może się zachować w określonych sytuacjach, na co może liczyć i jeśli wie, że naprawdę sytuacja byłaby bardzo cieżka to wstrzymuje się z pewnymi decyzjami bądź uważa i unika ryzyka nieprzewidzianych zdarzeń. Ale, o tym wiesz dobrze

Każda z nas jest w innej sytuacji, więc zdania mogą być różne

Mojej mamie nie pozwoliłabym odejść z pracy, ze względu na zmiany w moim życiu. Zmiany w moim życiu nie powinny w tki sposób wpływać na życie osób bezpośrednio z tym nie powiązanych
Dzieckiem zajmowałabym się ja, a podczas mojej nieobecności, w przypadku gdy ani moi rodzice, ani rodzice TŻ nie mogliby zając się dzieckiem pomyślałabym o dalszej rodzinie, może jakaś siostra cioteczna bądź ciocia jest w domu i zajmuje się swoimi dziećmi i miałaby czas i chęć popilnować mojego na czas mojej nieobecności, skorzystałabym z pomocy w zamian za inną formę pomocy. Ale to dlatego, że z rodziną dalszą też mam dobry kontakt

Są też inne rozwiązania, bo jeszcze jest TŻ, też kwestia tego co robi, czy studiuje, czy pracuje czy co tam. Wszystko zalezy od indywiudualnej sytuacji. Nie ma co gdybać. W moim życiu akurat byłam zazwyczaj w takiej sytuacji, że problemów większych bym nie miała. Na szczęście. Oby inne dziewczyny w takiej sytuacji były

I to jest dobry argument za tym, by pewne sprawy były dobrze przemyślane i z zachowaną ostrożnością.

To byłoby wykorzystanie rodzica i rodzic na to nie powinien się godzić w trosce o swoje jak też o dorosłego już dziecka dobro.

Dziakanka nie zawsze jest konieczna. W takiej sytuacji trzeba robić wszystko po to, by tego uniknąć.

I te kwestie młodzi ludzie powinni brac pod uwagę decydując się na pewne zachowania. Nie mowię o tym, żeby czekali z seksem do ukończenia studiów, nie. Tylko powinni uważać i zabezpieczać sie odpowiednio.
Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś
Sama staram się rozsądnie i odpowiedzialnie podchodzić do kwestii seksu. I myślę, że na razie dobrze mi to idzie

Cytat:
A jeszcze co do kwestii finansowej. W takiej sytuacji, gdy rodzi się dziecko itp, kiedy sytuacja studentki/nta jest cieżka, moze ona/on złożyć wniosek o zapomogę. A nuż się uda.
Ponadto można wziać kredyt studencki na czas studiów. Spłacasz go po ukonczeniu studiów i są na dobrych warunkach.
Ooo, dobrze wiedzieć! Zapamiętam. Dziękuję za informacje
Stary 2011-02-27, 22:29   #668
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Artykul byl ogolny, raczej o tym ze srednia krajowa znow spada i ze to jest PROBLEM a nie pojedymczy przypadek, o sloneczku tez bylo napisane, wiec tez o tym rozmawialismy
No nie jest to pocieszające zjawisko. Seks coraz bardziej jest oderwany od uczuć... Mam wrażenie, że uczucia wyższe ubożeją...
Cytat:
zgadzam sie, albo wspolczesni narkomanii to dzieci bogatych rodzicow, ktorzy nie maja co robic z kasa albo szukaja dodatkowych rozrywek i wrazen bo te co maja ( czyli te osiagalne dla nich a nie dla wiekszosci spoleczenstwa ) to juz im sie znudzily, jest jeszcvze grupa ludzi ktorzy maja problemy i w ten sposob je odreagowując inni pija a inni cpaja i tymi ludzmi nalezy sie zajac, bo to czesto dzieci z biednych a i nieraz z patologicznych rodzin, nie uciekaja w alkohol bo wiedza ze to zlo, widza jak rodzice pija ioi to ich odstrasza , ale narkotyki to co innego
No przypadki są różne. Oczywiście młodzież też sięga po narkotyki, często z ciekawości, nie kończy się to od razu narkomanią. Jednak niepokojące jest już to, że niektórzy nie potrafią bawić się na imprezach bez piguły czy coś. Znam osoby, które próbowały jakiś takich wynalazków (dokładnie nie wiem czego bo nie znam się). Na szczęście obyło się bez uzależnień. Było to raczej zaspokojenie młodzieńczej ciekawości. Sama tego nie podzielam, nawet papierosów nie próbowałam, ale jestem jednak po części w stanie zrozumieć to.

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Ja Was podczytuję regularnie i wychwytuje informacje o włosowych sprawach.

Ale ja o szamponie miałam pisać.Mam wlosy przetluszczające sie.Musze je myc co 2 dni(drugi to już wrrrr).
Wygrzebalam ten szampon-->http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25358.
Akurat ten z henną mi sie skonczyl,wiec postanowilam ze wykończę ten.
I sluchajcie ogromne zdziwienie!
Wlosy są nawilżone,a szampon w ogole nie obciąża!(nie wiem jakim cudem?)
Spokojnie wytrzymuje co konca trzeciego dnia.
Nigdy nie sądzilabym ,ze to osiągne-nawet myjąc wlosy szamponami Barwy.
To fajnie że trafiłaś na odpowiedni dla Ciebie szampon
Oczywiście zawsze można próbować innych, lepszych marek, nie znaczy droższych
Albo podobnych ale innych firm
Cytat:
No wiesz. Rozne fetysze sie zdarzaja.
Ja nie mam nic przeciwko kalesonom. Jak nie sa w zolte plamy to dobrze ze chlopak dba o swoj material genetyczny

A TZ nawet kiedys ubralam w moje leginsy

Moj pierwszy powazny pocalunek 17 lat, powazny zwiazek 18, seks 19.

A to mi przypomnialo historie, ktora opowiedzial mi moj ojciec.
Kiedys umowil sie z kolega. Mieli isc na miasto. Moj ojciec byl wysoki i przystojny, a ten kolega bardzo niski. Dziewczyny zawsze bardziej lecialy na mojego ojca. Ten gosc mial niezly bajer, ale mial kompleksy. I tego dnia postanowil wydawac sie atrakcyjniejszy. Moj ojciec zauwazyl ze koledze cos dziwnie sterczy w spodniach. Wiec na glos normalnie go zapytal co mu tam tak sterczy. A ten - Ciiicho!! Recznik sobie wlozylem zeby sie wydawalo, ze mam wiekszego Mieli wtedy ok 18 lat.

Cytat:
Gardzę taką godziną wstawania jak 6. Uważam, że mi to uwłacza całkiem poważnie.

Kocurzyco z chęcią bym takiego złapała za ten ręczniczek
Najlepsze byoby jakbyś zrobiła to ukradkiem, tak że nawet by nie zauważył Byłoby to dziwne gdybyś go tam trzymała a on... nic

dla mnie normalną pora wstawania będzie godzina 7-8. O ile jest już jasno
Stary 2011-02-27, 22:34   #669
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Jedzenie dla kastratów to nie ściema Zazwyczaj kastraty są mniej ruchliwe itp. i po prostu dostają mniej energetyczną karmę
Moje koty staly sie jeszcze bardziej ruchliwe
Balam sie o kota, ze go beda nie-kastraty bily (tak sie podobno dzieje), ale to on spuscil manto wszystkim kotom w okolicy

Cytat:
Acana, Almo Nature, Drogerie Markt (Dein Bestes), AMI, Applaws, Bosch/Sanabelle, Butchers, Koebers, Yarrah.
Dzieki! Moze mi sie kiedys przyda
Ta probowalas swojej kici AmiCata dawac?

Cytat:
Skoro lubi szelki to niech je nosi. A są może dostępne różne modele tych szelek? Bo naprawdę słyszałam, że częste noszenie ich nie służy Kotom, bo szelki uciskają niektóre delikatne miejsca na ciele i przez to mogą prowadzić nawet do raka Nie wiem na ile to sensowna teoria, ale trochę mnie przeraziła. Niemniej w ogóle nie zgłębiałam tego tematu dalej, bo moja zwierzyna szelek nie nosi i nie znam osobiście nikogo, kto by Kotu szelki zakładał.
Mysle, ze nic jej nie bedzie, bo ma je dosc luzno zapiete i nic jej nie uciska

Cytat:
Kastraty sa bardziej narazone na zapalenia drog moczowych, a poza tym moga zaczac tyc. Nie musza, ale moga. Dlatego jest specjalna karma.
http://www.vetopedia.pl/article169-1...trowanych.html
Moja kicia troche zgrubla, ale tez taka budowe ma i duzo siersci. Ale lata jak szalona po mieszkaniu i ogrodzie (po drzewach to jak wiewiorka smiga). Moze moje koty jakies dziwne sa

Cytat:
To chyba jednak pardziej kocurow dotyczy. Tak mi sie wydaje.
Nigdy nie wiedziala mwielkiej zapasionej kotki, a kocurow wiele.
Moja kicia jest grubaskiem, a kocurek smuklutki

Jen - sloneczko
Ale podobno to jest jednak legenda miejska.
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:37   #670
n0emi
Zakorzenienie

dobry wieczor

nie wiem co zjadlam, ze mam taka okropna zgage

bylam dzis na zakuopach z rana i kupilam 2 pary spodni i 2 bluzeczki juz na wiosne (motyw kwiatowy chyba juz nie kupie zadnej bluzki w kwiaty)
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:40   #671
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Ta probowalas swojej kici AmiCata dawac?
Tylko Bosch/Sanabelle dawałam. Różne rodzaje.
Stary 2011-02-27, 22:42   #672
n0emi
Zakorzenienie

bylam dzis w zoologiku i widzialam napis na karmie "odklaczajaca" hehe
a drugi fajny "dla bardzo wybrednych kotkow"
Stary 2011-02-27, 22:43   #673
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.polskatimes.pl/fakty/kraj....html?cookie=1

To jest artykuł ktory czytalam z Tzetem

Cytat:
kocurzyco naprawde????????? Gdzie to tak?
Przeczytaj artykul ktory dala Monia
Cytat:
Moja kicia troche zgrubla, ale tez taka budowe ma i duzo siersci. Ale lata jak szalona po mieszkaniu i ogrodzie (po drzewach to jak wiewiorka smiga). Moze moje koty jakies dziwne sa
Nie n, tak moze sie dziac ale nie musi.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 22:44   #674
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dla mni optymalna jest 9-10. Szósta ranoto środek nocy, więc idę już się powoli ogarniać w kierunku łóżka. Dobranoc
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:46   #675
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
bylam dzis w zoologiku i widzialam napis na karmie "odklaczajaca" hehe
a drugi fajny "dla bardzo wybrednych kotkow"
Ja to przede wszystkim patrzę na to czy dana karma nie była w okrutny sposób testowana na zwierzętach

A w karmy odkłaczające to ja nie wierzę Co prawda nigdy takiej swojej zwierzynie nie dawałam, ale nie wydaje mi się aby taka karma mogła działać Znasz kogoś, u kogo taka karma się sprawdza? Tj. u kogoś, kto ma zwierzaka, którego taka karma zmniejsza kłaczenie
Stary 2011-02-27, 22:46   #676
n0emi
Zakorzenienie

dla mnie optymalny czas to 10 godzin snu..
jak nie musze nigdzie wstawac to przewaznie tyle spie, a budzik muszee nastawiac nawet na 10 rano, zeby nie zaspac
Stary 2011-02-27, 22:47   #677
Jennifer85
Zakorzenienie

No i niestety jest coraz gorzej Ja nie wiem czy to taka fajna sprawa zrobic to zupelnie nieprzygotowanym? Z kims kogo sie zna chwile itd? Dla mnie sex jest najbardziej intymna rzecza jaka jest na swiecie. Nie moglabym traktowac go tak jak one to traktuja...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Dla mni optymalna jest 9-10. Szósta ranoto środek nocy, więc idę już się powoli ogarniać w kierunku łóżka. Dobranoc
Dobranoc

Stary 2011-02-27, 22:48   #678
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to przede wszystkim patrzę na to czy dana karma nie była w okrutny sposób testowana na zwierzętach

A w karmy odkłaczające to ja nie wierzę Co prawda nigdy takiej swojej zwierzynie nie dawałam, ale nie wydaje mi się aby taka karma mogła działać Znasz kogoś, u kogo taka karma się sprawdza? Tj. u kogoś, kto ma zwierzaka, którego taka karma zmniejsza kłaczenie
wiem wiem
hehe nie szlyszalam nigdy o takiej karmie dlatego zapamietalam nazwe, bo wydala mi sie dziwna nigdy nie karmilam kota, wiec nie wiem czy to dziala czy nie
Stary 2011-02-27, 22:49   #679
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Naprawdę podziwiam mamy, które tak zajmują się swoim dzieckiem Ja pewnie ileś razy zwyczajnie nie wstałabym do dziecka, albo zatrudniłabym na noc opiekunkę i jej kazałabym wstawać do malucha. Ja dużo spać nie muszę, ale rano muszę. Regularnie budzona albo nawet obudzona raz po 1-2 godzinach snu, jestem tak nieprzytomna i tak zła, że jestem w stanie zrobić wszystko. To pewnie stan podobny do lunatykowania. Jak potem cudem uda mi się zasnąć, nawet nie pamiętam, co robiłam. A potrafiłam np. nakrzyczeć mocno na moją mamę
Tez mam problem ze wstawaniem A jeśli jest choc cień nadziei i wątpoliwości ze czegoś zrobić nie muszę to czasem odpuszczam. Np nie pójde na wykład z nadzieją że nie będzie listy doprowadzi mnie to kiedyś do zguby
Jednak gdy wiem że muszę, ze nie mogę zawalić, ze ktoś na mnie polega, ktoś na mnie liczy - wstanę bez zastanawiania się

A ja nienawidze jak ktoś budzi mnie na mniej niż godzinę przez pobudką moją. Bo ani nie usnę, a jak usnę to na tyle późno ze zaraz musze wstać i potem cały dzień jestem.....wkurzona
I nikogo dziwić nie powinno to, że taka jestem, ale niestety niektrych to dziwi

Smerf niewyspany (lub głodny) = Smerf zły

Cytat:
Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś
Sama staram się rozsądnie i odpowiedzialnie podchodzić do kwestii seksu. I myślę, że na razie dobrze mi to idzie
I ja to doskonale rozumiem. Popieram. Chciałabym aby inni po przeanalizowaniu swojej sytuacji równeiż podejmowali tak mądre i odpowiedzialne decyzje i postanowienia

Oczywiście krew nie woda, jak to mówią, różne wypadki/wpadki chodza po ludziach. Ale stając przed faktem dokonanym należy zdać sobie sprawę, że czasem trzeba z czegoś zrezygnować. Że chwila nieuwagi, nieprzemyślana decyzja ma swoje konsekwencje i trzeba podjąć odpowiednie kroki by poradzić sobie w nowej sytuacji. Oczywiście nie zrzucając własnych obowiązków i konsekwencji na osoby, które do tej sytuacji się nie przyłożyły. Dlatego m. in. nie rozumiem pomysłów aborcji na życzenie. Dla mnie państwo wprowadzające takie przyzwolenie jest jak rodzic pozwalający swemu dziecku na wszystko i odciągający od niego obowiązki, pokazujący iż nie trzeba liczyć się z konsekwencjami swoich czynów

Cytat:
Ooo, dobrze wiedzieć! Zapamiętam. Dziękuję za informacje
Proszę Informacje o zapomogach powinny być w jakimś regulaminie studiów czy coś. Tam gdzie mowa jest również o stypendiach i pomocy socjalnej. Kwestia kredytów jest mi mniej znana. Też jakieś warunki trzeba spełniać na pewno.
Cytat:
Jen - sloneczko
Ale podobno to jest jednak legenda miejska.
Myślę, ze to nie do końca legenda. Ale skala tego zjawiska jest (a przynajmniej mam taką nadzieję) o wiele mniejsza niż niektórym może się to wydawać po tym, jak nagłośniono to w mediach. Poza tym podobnie to zjawiska galerianek. Zjawisko istnieje, jestem tego niemalże pewna, tylko wcześniej nazywano to ogólnie sponsoringiem I w kwestii skali zjawiska też uważam, że nie do końca jest tak jak moze się wydawać. A dokładnie, nie wiem jak, nie znam liczb
Stary 2011-02-27, 22:51   #680
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No odklaczajaca to ma rozpuszczac klaczki ktore kotu zbieraja sie w brzuszku. To jest dal kotow domowych. Bo takie wychodzace, same czyszcza sobie zoladek. Naje sie trawy, pusci pawika i jest odklaczony.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 22:54   #681
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
No odklaczajaca to ma rozpuszczac klaczki ktore kotu zbieraja sie w brzuszku. To jest dal kotow domowych. Bo takie wychodzace, same czyszcza sobie zoladek. Naje sie trawy, pusci pawika i jest odklaczony.

Stary 2011-02-27, 22:58   #682
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No co? Psy i koty tak sobie czyszcza zoladek, ajk cos im zalega. Dlatego nie nalezy zabraniac im jesc trawy, ani panikowac jak po niej zwymiotuja. Lwy i tygrysy robia tak samo.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 22:59   #683
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No też bym pewnie wolalała 10 niż 8, ale jak pomyślę że jakbym wstawała o 10, miała do pracy na 12 to po 8 godzinach pracy to już 20, więc... koniec dnia prawie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
dla mnie optymalny czas to 10 godzin snu..
jak nie musze nigdzie wstawac to przewaznie tyle spie, a budzik muszee nastawiac nawet na 10 rano, zeby nie zaspac
U mnie to różnie bywa. Czasem po 6 godzinach jestem bardzije wypoczęta niż po 10. Czasem bez oporów mogłabym spać kilkanaście godzin...
Nie wiem od czego to zależy.

Ale zawsze cieżko mi wstać... Bardzo odwlekam w czasie wychodzenie spod koca
Cytat:
No i niestety jest coraz gorzej Ja nie wiem czy to taka fajna sprawa zrobic to zupelnie nieprzygotowanym? Z kims kogo sie zna chwile itd? Dla mnie sex jest najbardziej intymna rzecza jaka jest na swiecie. Nie moglabym traktowac go tak jak one to traktuja...
Mnie też to przeraża. Nie potrafię tego zrozumiec choć raczej jestem osobą która... potrafi postawić się w różnych sytuacjach. Takie zachowanie tłumaczy jedynie spłycenie emocji, oderwanie spraw cielesnych od duchowych/emocjonalnych, czyli takie ogólne przewartościowanie w hierarchii wartości tych modych osób. Jest to przykre i niepokojące.
I koniecznie trzeba coś z tym zrobić... tylko co

Kształtowanie postaw wobec różnych zachowań to dosc skomplikowany mechanizm na który wpływ ma wiele czynników od uwagi/nieuwagi rodziców (głównie) po wpływ mediów, brak autorytetów, a nawet w jakimś stopniu roli jaką odgrywa szkoła w życiu młodego człowieka i to co się tam dzieje...
Stary 2011-02-27, 23:01   #684
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
No co? Psy i koty tak sobie czyszcza zoladek, ajk cos im zalega. Dlatego nie nalezy zabraniac im jesc trawy, ani panikowac jak po niej zwymiotuja. Lwy i tygrysy robia tak samo.

Czyli jak piesek moich rodzicow tak robi to nie powinni mu zabraniac?

Stary 2011-02-27, 23:01   #685
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mi się przypomniał kotek ze Shreka

No koty tak mają, że czasem muszą wypuścić kłaka
Stary 2011-02-27, 23:02   #686
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak piesek moich rodzicow tak robi to nie powinni mu zabraniac?
Nie zabraniac. To znaczy ze cos mu w brzuszku zalega, musi sobie rzygnac
Czasem nawetnie rzygnac tylko sobie odchrzaknie i bedzie dobrze.Nie zabraniac psu jesc trawy.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 23:03   #687
Jennifer85
Zakorzenienie

Smerfetkaa ja bedac w ich wieku to po boisku z bracmi biegalam Po drzewach lazilam itd. Zaczelam o "tym" myslec jak skonczylam 17 lat...
Cos z tym zrobic trzeba ale znajac zycie nic nie wymysla...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:

A widzisz... Nie wiedzialam, musze im zadryndac i powiedziec.

Stary 2011-02-27, 23:04   #688
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Tez mam problem ze wstawaniem A jeśli jest choc cień nadziei i wątpoliwości ze czegoś zrobić nie muszę to czasem odpuszczam. Np nie pójde na wykład z nadzieją że nie będzie listy doprowadzi mnie to kiedyś do zguby
Jednak gdy wiem że muszę, ze nie mogę zawalić, ze ktoś na mnie polega, ktoś na mnie liczy - wstanę bez zastanawiania się

A ja nienawidze jak ktoś budzi mnie na mniej niż godzinę przez pobudką moją. Bo ani nie usnę, a jak usnę to na tyle późno ze zaraz musze wstać i potem cały dzień jestem.....wkurzona
I nikogo dziwić nie powinno to, że taka jestem, ale niestety niektrych to dziwi

Smerf niewyspany (lub głodny) = Smerf zły

Też kiedyś miałam problem ze wstawaniem, a teraz mała idzie spać o 2, o 4 jest glodna, o 6,jest głodna o 8,także i wtedy wtedy budzi się ta wieksza ... i plaża
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 23:05   #689
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Też kiedyś miałam problem ze wstawaniem, a teraz mała idzie spać o 2, o 4 jest glodna, o 6,jest głodna o 8,także i wtedy wtedy budzi się ta wieksza ... i plaża

:brzyd al:

Stary 2011-02-27, 23:11   #690
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem nawetnie rzygnac tylko sobie odchrzaknie i bedzie dobrze.Nie zabraniac psu jesc trawy.
dokladnie moja czasem skubie trawe ale tylko taka dziko rosnaca, zasianej nie chce i wlasnie odchrzaka nie zawszee rzyga
a moja kolezanka ma kota niewychodzacego, tylko na balkon i ma tam mu zasiana kocia trawke

Mitonic slyszalam, ze im czlowiek starszy tym potrzebuje mniej snu

hehe oczywiscie zartuje kochana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości