Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 00:55   #2521
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
http://halloween.friko.net/kalendarz/kwiecien.html

tu dla kwietniówek

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:26 ----------

już po północy, czas zacząć 40 tydzień

he, he, widze, ze nie tylko ja czekalam na polnoc

gratulacje Montii

no i ja też- skonczone 39 TC, zaczelam 40 TC

a teraz ide spac, ps. dokladnie tego dnia ciązy czyli w 39,0 TC urodzilam pierwsza corke wiec ciekawe, ciekawe jak to tam jutro bedzie....
no ale synek czekal do 40,6, czyli prawie do 41 tc

Izabella, moj maz tez mowi, ze w takim razie mloda powinna wyjsc w 39,6 lub 40,0 tc dla rownowagi
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 06:16   #2522
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

dzień dobry

pobudka!!

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A ja wstawiam moj brzucho z rozpoczynajacego sie 34 tyg.
Porownalam ze zdjeciami sprzed miesiaca ( nie ma to jak systematycznosc) no i urosl ... w dól.
Myslicie ze on jest nisko, mi sie ciagle wydaje ze sie obniza
ładny brzusio
i wcale nie wydaje mi się nisko

Cytat:
http://halloween.friko.net/kalendarz/kwiecien.html

tu dla kwietniówek

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

gratulacje Montii

Gratulacje dziewczynki, mogłybyście już urodzić, bo jakoś nudno zaczęło się robić

Mąż pojechał do pracy, a ja idę dalej spać Dzisiaj mam ambitny plan posprzątać mieszkanie i mam trochę papierkowej roboty, a jutro rano czeka mnie pobranie krwi i znowu czekać w kolejkach

Miłego dnia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:14   #2523
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

Ostatnio po zajęciach w SR odwiedziła nas pani z banku krwi pępowinowej i namawiała na skorzystanie z ich usług (no cóż, zarabiać przecież muszą). Jest to dosyć kosztowne i nas po prostu na to nie stać. Ale gdybyśmy mięli kasę, to i tak nie wiem, czy byśmy się zdecydowali. Jest to dosyć młoda dziedzina medycyny i nie do końca wiadomo, czy faktycznie zadziała. Metoda funkcjonuje w Polsce od ok. 10 lat i do dziś zostało wykonanych ok 30 przeszczepów. To w sumie niedużo. Ale może w przyszłości w medycynie będzie znała szersze zastosowanie tej metody. No bo nawet jeśli będzie potrzeba wykorzystania tej krwi (oby nigdy nikt tego nie potrzebował), to jest to przeszczep i nie wiadomo czy się przyjmie.
A co do kasy, to w tym banku (niestety nie pamiętam nazwy) wygląda to mniej więcej tak: 600,00 zł za pobranie i zbadanie, 1200,00 za przygotowanie i zamrożenie i 450,00 rocznie za przechowywanie. Także może i 450,00 rocznie nie jest tak dużo, o tyle w chwili obecnej 2250,00 to dla nas za dużo.
no właśnie u nas też na szkole rodzenia położna mówiła o tych bankach - mąż od razy rzucił hasło że musimy się tym zainteresować. no i zacząłam szperać po necie. masz rację to nowa dziedzina, ale świat idzie z takim postępem że nie wiadomo co będzie za 5 lat. popytam jeszcze lekarza co o tym sądzi. czy warto...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

super laski - gratulacje
Stary 2011-02-28, 07:16   #2524
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzień dobry

dzisiaj wybiore się do lekarza, bo jakby coś się rozwijało to muszę to zatrzymać bo dokładnie za 14 dni cc a w nocy trzęsło mną na zmiane budziłam się spocona. W płucach dalej boli

a opiszcie mi co to jest zgaga? Bo nie wiem czy to mi się nie połaczyło z tym kaszlem czy to od kaszlu, bo wczoraj cały dzień piekło mnie gardło ale tak inaczej jakoś. Nie wiem jak zgage rozpoznać

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:22   #2525
trzyrazyi
Zadomowienie

Dzien doberek slicznotki jak nockka minela???? U mnie bez zmian chora jestem taka ze szok juz dawano tak sie nie czulam...gardlo boli jak tralala a wczoraj to siudme poty mnie obl;waly..oby mala nie chciala wyjsc teraz bo masakra ja nie mam sily chodzic a co dopiero rodzic ...a na dodatek dostalam 3 kartony ciuchow wczoraj dla malej i 2 wielkie torby ..pewnie w innych okolicznosciach bym sie cieszyla ale teraz nawet nie mam do tego glowy tylko mysle kolejne prasowanie i pranie tego nie ma konca !!!! atorba nie spakowana nadal....no to sobie ponarzekalam..a dzis jeszcze wizyta w szpitalu na pobranie krwi...tragedia a u was jak zdrowko???skurcze jakies sa???

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzisiaj wybiore się do lekarza, bo jakby coś się rozwijało to muszę to zatrzymać bo dokładnie za 14 dni cc a w nocy trzęsło mną na zmiane budziłam się spocona. W płucach dalej boli

a opiszcie mi co to jest zgaga? Bo nie wiem czy to mi się nie połaczyło z tym kaszlem czy to od kaszlu, bo wczoraj cały dzień piekło mnie gardło ale tak inaczej jakoś. Nie wiem jak zgage rozpoznać

ja mam uczucie palenia,pieczenia w przelyku...czasem towarzyszy mi cofanie sie takiego kwasu czy zolci nie wiem...ale okropne
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:22   #2526
megi2015
Zadomowienie

blackrose zgaga to takie pieczenie w gardle. u mnie objawia się tym, że jak leżę to aż mi niedobrze, musze usiąść na chwilę bo w pozycji leżącej to masakra. a tak ogólnie jak napiję się mleka to przechodzi, chociaż nie zawsze.

a wiecie jaki dziś miałam sen.....że masowo zacząłyście rodzić. na pierwszej stronie aż zaroiło się od nowych wpisów o porodach. A Eirene aż napisała że nie nadąża odbierać smsów z wieściami o narodzinach. pamiętam na pewno że urodziła Black_Angel i Coralady - chociaż termin ma na II połowę kwietnia. reszty jakoś nie kojarzę ale było wesoło
Stary 2011-02-28, 07:26   #2527
Tity
Zakorzenienie

Oj dziewczyny nie chorować mi tu
marsylia ale zgrabniocha z Ciebie Ja nie widzę, czy się obniża, bo ja tego nie umiem rozpoznać
Montii haaaa nie wiedziałam, że jest nawet dzień metalowca
Ja noc miałam dość spokojną, miałam jeden mocny ból brzucha po wstaniu na siku i tyle. Za to wieczorem znowu była korrida z małym w brzuchu, znowu mnie boleśnie zboksował.
Zaraz idę się podepiluję, umaluję, jadę do fryzjerki i na małe zakupy. A na 14 do lekarza....no ciekawe czy jutro będzie Leoś z nami czy jeszcze nie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:26   #2528
megi2015
Zadomowienie

montii wg kalendarza mogłabym rodzić 18.o3 chociaż to przed moim terminem, ale to międzynarodowy dzień słońca, a jak uwielbiam słońce, opalanie itd.

albo 21.03 pierwszy dzień wiosny

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-02-28 o 07:27
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:26   #2529
blackrose4u
Wtajemniczenie

to zobaczymy czy masz prorocze sny
ja to miałam dzisiaj średnio przyjemną noc spróbuje ponownie zasnąć.

To nie wiem moze to wczoraj była zgaga w ogóle już cały czas myśle że nie obraziłabym się jakby mała chciała wyjsć szybciej, ale z drugiej strony wtedy nie wiem na jakiego lekarza do cc trafie. A mojego gina nie namówie na szybszy termin

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:31   #2530
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
to zobaczymy czy masz prorocze sny
ja to miałam dzisiaj średnio przyjemną noc spróbuje ponownie zasnąć.
najśmieszniejsze jest to że śniło mi się to wszystko w przeciągu pół godziny, bo o 5:10 wstałam siku, a o 5:40 pobudka
Stary 2011-02-28, 07:35   #2531
Szara Myszka
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki,

Mój TŻ mnie niechcący obudził, bo wybiera sie na ostatni egzamin w tym semestrze. Zestresowany strasznie, więc postanowiłyśmy go z Olą wesprzeć swoją "nieśpiącą" obecnością i już raczej nie bedę się ponownie kłaść. A nasza nocka...znowu cacy. Zero wstawania na siku . Aż zaczęłam się zastanawiać czy to normalne po poprzednich pielgrzymkach po kilka razy w ciągu nocy. Ale nic mi nie puchnie, czuję się dobrze, z małą na ktg (bylismy wczoraj) też wszystko ok, więc może w końcu mój organizm się w końcu zlitował i daje mi pospać.

Znalezione w necie, przy okazji szukania wyników oskarowej gali:

http://dzieci.pl/chgid,13170046,titl...at_dzieci.html

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:42   #2532
trzyrazyi
Zadomowienie

Wlasnie patrze na pierwsza strone a tu juz jestem na liscie oczekujacych:mdle je:wiecie ja to chyba spakuje wreszcie te torbe
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:14   #2533
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

patrze na pierwsza storne i widze ze nikt si enie wypakowal przez weekend - czy aja nie zdazyla zminic ??

ja nabylam ostatnei po*******ki dla bobasa i jak spkauje do konca torbe moge rodzic ;p
no choc szcerze mowiac wolalabym jescze do 10 chcoc sie wstrzymac ale teraz to juz Wola Boża niech sie dzieje

zaraz was doczytam

milego dzionka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:18   #2534
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja już kończę gotować obiad, lunch do pracy dla TŻ zrobiony, pranie wstawione i zaraz wychodzę spotkać się z koleżanką ciężarówką

gratuluję 40 tc dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
u mnie norma jest od 12 do 16 g/dl, pewnie mamy mierzone w innych jednostkach.
mi się twój brzusio niski wydaje, ale to tak przez porównanie do mojego, a wiadomo, różne są kształty.

prunelle, a ty gdzie rodzisz?
zamierzam na Madalińskiego, tam chodzę do szkoły rodzenia, może mnie nie odeślą, chociaż czasem im się to podobno zdarza

Cytat:
prunelle, forma z ponad 20 kilowym obciążeniem ale jeszcze trochę i będę sobie ćwiczyć.. jak czas pozwoli na czym byliście w kinie?

Harrods mnie też biodra bolą ale śpię z moim 'wackiem' także ból mniejszy i mnie nie budzi na szczęście

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

marcóweczki

zerknijcie sobie na spis świąt w marcu : http://halloween.friko.net/kalendarz/marzec.html

10tego dzień mężczyzny - mogłabym rodzić

albo 4tego start karnawału w Rio byle nie 5 - dzień teściowej
no to tym bardziej, 20 kg obciążenie i chodzisz 10 km! też już zapowiedziałam mężowi, że chociaż jeden wieczór na siłownię bym chciała chodzić tak od czerwca, zobaczymy co z tego wyjdzie

byliśmy na Prawdziwym męstwie, wzruszyłam się

Cytat:
dzień dobry

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dzien doberek slicznotki jak nockka minela???? U mnie bez zmian chora jestem taka ze szok juz dawano tak sie nie czulam...gardlo boli jak tralala a wczoraj to siudme poty mnie obl;waly..oby mala nie chciala wyjsc teraz bo masakra ja nie mam sily chodzic a co dopiero rodzic ...a na dodatek dostalam 3 kartony ciuchow wczoraj dla malej i 2 wielkie torby ..pewnie w innych okolicznosciach bym sie cieszyla ale teraz nawet nie mam do tego glowy tylko mysle kolejne prasowanie i pranie tego nie ma konca !!!! atorba nie spakowana nadal....no to sobie ponarzekalam..a dzis jeszcze wizyta w szpitalu na pobranie krwi...tragedia a u was jak zdrowko???skurcze jakies sa???

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

ja mam uczucie palenia,pieczenia w przelyku...czasem towarzyszy mi cofanie sie takiego kwasu czy zolci nie wiem...ale okropne
dziewczyny, kurujcie się i wracajcie do zdrowia szybko

trzyrazyi, faktycznie może spakuj tę torbę

my w weekend kupiliśmy wreszcie proszek do prania Lovela (stałam przy półce z proszkami ze 30 min i nie umiałam się zdecydować czy Lovela, czy Jelp czy Dzidziuś, w końcu TŻ się zirytował i wziął Lovelę ), więc niedługo zacznę prać powoli ciuszki małego

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:19   #2535
iweczka
Zakorzenienie

Montii, dzien teściowej ODPADA!!!!

Montii, Niutka, Gratulacje 40 tygodnia

Tity, trzymam mocno kciuki, niech Leoś już wychodzi

dziś miałam tylko jedną przechadzkę do wc
ale za to jak się obudziłam, to było wc, pić, jeść, pić... i tym sposobem minęła godzinka

a ja dziś rozpoczynam 39 tydzień
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:19   #2536
becherovka 3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
montii wg kalendarza mogłabym rodzić 18.o3 chociaż to przed moim terminem, ale to międzynarodowy dzień słońca, a jak uwielbiam słońce, opalanie itd.

albo 21.03 pierwszy dzień wiosny
oooo to mi 18.03 tez pasuje - nie dośc że dzien słońca to jeszcze urodziny mojego TŻ
ale wg tego kalendarza i tak mi wypada fajowo bo 12.04 to dzień czekolady!!!

dzien dobry
dzis nawet w miare przespana nocka byla chociaz moj zajaczek kica ze hej
Stary 2011-02-28, 09:23   #2537
wanilia83
Zadomowienie

noc nie przespana bo mi się myślenie włączyło a wtedy to już przerąbane z zaśnięciem, a najgorsze jest to że nic nie wymyśliłam mąż już patrzeć na mnie nie może i namawia mnie na ten oliwkowy kolor cały czas

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

no to masz problem,
bezsensu jest ta sytuacja

bo jednak jak człowiek wydaję 1000zł to byłoby dobrze jak by był w pełni usatysfakcjonowany

daj linka to tego twojego wózka,
i do tego co koleżanka ma

ja chciałam taki: tylko bez loga i tych dziwnych krateczek
http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ie-czar_04.jpg

a mąż wybrał taki tylko tej oliwkowej zieleni jest więcej( jest też inaczej poukładana, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozstawienia - jest tak jakby pół na pół czarnego z oliwkowym) no i ten co mąż wybrał jest na stelażu warriora, stwierdził że dużej różnicy nie ma to co będę wydziwiać

http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ar-ziel_08.jpg

pewnie uznacie że jestem wariatka i robię z igły widły i co za różnica z tymi kolorami no ale same pewnie wiecie jak to jest jak człowiek sobie coś ubzdura a potem dostaje coś innego

harrods
dużej różnicy cenowej nie ma chociaż widzę że w sklepach warriory stoją drożej niż JumperX - za kolor który chciałam na stelażu jumperX dalibyśmy 1090 tylko okres oczekiwania ponad miesiąc

Cytat:
a ja jutro wizyta
ciekawe ile waży ten mój brzdąc
śniło mi się że urodziłam synka 4 kg
i to całkiem mozliwe

montii trzymam kciuki za wizytę, na którą masz ??

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
oo ja tez mam we wtorek rano wizyte, moze tez sie zalapie

ogolnie tak jak pisalam, ide rano na wizyte a popoludniu rodze
I JUŻ

tego sie trzymamy

no to mam nadzieję że ci się spełni
ja też ostatnio ubzdurałam sobie że chce urodzić 13 i już gdyby tak się dało daty narodzin naszych maluszków wybierać

marsylia super brzuszek

Cytat:

marcóweczki

zerknijcie sobie na spis świąt w marcu : http://halloween.friko.net/kalendarz/marzec.html

10tego dzień mężczyzny - mogłabym rodzić

albo 4tego start karnawału w Rio byle nie 5 - dzień teściowej

matko kto wymyśla te święta ja mam termin na pierwszy dzień wiosny ale znając życie to dupa z tego wyjdzie

blackrose, trzyrazyi
wracajcie szybko do zdrowia

prunelle niemożliwa jesteś już obiad zdążyłaś postawić

monti, niutka gratuluje 40 tyg

iweczka
tobie gratuluje 39 tyg

a ja zaczęłam 37 tydz
za pozwoleniem lekarza odstawiam fenoterol

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:30   #2538
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

witam dziewczyny, eh myślałam ze któraś urodziła hmm chyba w autobusie nam się drzwi zacięły i się nie chcą otworzyć.
ja noc miałam okropną, siusiu co godzina i myślałam ze już rodzę bo dopadły mnie takie trzy skurcze ze zgłupiałam mały w czasie tych skurczy tak pchał się główka na szyjkę ze szok ale minęły teraz cały czas go na dole czuje. zobaczymy co się dzieje 0 12nastej bo jadę na kontrole i KTG. przy córce nie miałam takich dolegliwości ani bóli przepowiadających wiec teraz to ciemna jestem. na dodatek ostatnio lekarz mnie pocieszył ze będę cierpieć podwójnie przy porodzie sn bo jestem po cesarce

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Iweczka skoro mamy termin taki sam tzn ja mam dzień później to ja w takim razie jutro wkraczam w 39 tydzień

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

KASIA dowiadywałaś się może ile u nas poród rodzinny kosztuje

heh a tak po za tym wszystkim to mam ochotę dzisiaj zabić Tżta, faceci potrafią dobić i tak już leżącego

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-28 o 09:34
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:41   #2539
87czarna
Zakorzenienie

Hej ho!

To i ja dołączam do Was...

40 tydzień czas zacząc!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty... Montii dawaj znac,ile ten Twój szkrabek już waży

Poza tym.. GRATULUJĘ dziewczynom,które również dzisiaj rozpoczęły ten magiczny tydzień... trzeba to opic,haha

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Iweczka Tobie natomiast 39 tygodnia

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:42   #2540
iweczka
Zakorzenienie

wanilia, ciężki orzech do zgryzienia...
oba wózeczki prezentują się ładnie
gratuluję 37 tygodnia

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny, eh myślałam ze któraś urodziła hmm chyba w autobusie nam się drzwi zacięły i się nie chcą otworzyć.
ja noc miałam okropną, siusiu co godzina i myślałam ze już rodzę bo dopadły mnie takie trzy skurcze ze zgłupiałam mały w czasie tych skurczy tak pchał się główka na szyjkę ze szok ale minęły teraz cały czas go na dole czuje. zobaczymy co się dzieje 0 12nastej bo jadę na kontrole i KTG. przy córce nie miałam takich dolegliwości ani bóli przepowiadających wiec teraz to ciemna jestem. na dodatek ostatnio lekarz mnie pocieszył ze będę cierpieć podwójnie przy porodzie sn bo jestem po cesarce

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Iweczka skoro mamy termin taki sam tzn ja mam dzień później to ja w takim razie jutro wkraczam w 39 tydzień

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

KASIA dowiadywałaś się może ile u nas poród rodzinny kosztuje

heh a tak po za tym wszystkim to mam ochotę dzisiaj zabić Tżta, faceci potrafią dobić i tak już leżącego
kinga, ja malo wczoraj swojego nie utłukłam
pod wieczór mnie wkurzył
Stary 2011-02-28, 09:45   #2541
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane
Ja tylko na momencik bo roboty po pachy. Jak znajde moment to opiszę Wam całą akcję Łatwo nie było
Alanek miał 56cm bo nie pisałam tego w sms. Jest śliczny i kochany ale ze snem u mnie ciężko.
Gratulacje dla Szymelki : roza:
Wklejam fotki Alanka i pozdrawiam wszystkie ciocie wizazowe i trzymam za was kciuki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0088.jpg (51,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0091.jpg (65,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0100.jpg (55,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0095.jpg (66,0 KB, 43 załadowań)

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:49   #2542
iweczka
Zakorzenienie

czarna, gratuluję 40 tygodnia!!!!
łaa, ale sie niedługo zacznie

a co się dzieje z Castią?? czyzby wsiadła do autobusu????

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Ja tylko na momencik bo roboty po pachy. Jak znajde moment to opiszę Wam całą akcję Łatwo nie było
Alanek miał 56cm bo nie pisałam tego w sms. Jest śliczny i kochany ale ze snem u mnie ciężko.
Wklejam fotki Alanka i pozdrawiam wszystkie ciocie wizazowe i trzymam za was kciuki

Patrycja, śliczny chłopczyk z Alanka
czekamy na szczegóły jak oczywiście znajdziesz chwilkę, a tymczasem ciotki pozdrawiają Ciebie i małego Alanka
Stary 2011-02-28, 09:52   #2543
diatoma
Zadomowienie

witam
całe szczęscie ze ten weekend się skońćzył!!!wczoraj musialam byc zmeczona, bo zawsze przed snem licze ruchy, bo jak sie klad e to maly sie uaktywnia, no o doliczyłąm do 2

dzisiaj prawdziwy wysyp nowych 39 i 40 tc znaczy się czas mija nieubłagalnie gratki dla Was kobietki

Wanilia przez pierwsz 2-3 tyg i tak z dzidzia nie wyjdziesz na spacer, wiec spokojnie zamawiaj ten wozek ktory ci sie podoba. roznica jest, ten ktory ty wybralas jest o wiele zywszy. a do czasu zanim urodzisz, a dzidzia bedzie sie na spacer nadawala to wozek juz bedzie. a mam pytanko do ciebie, czy lekarz z dnia na dzien ci kazal odstawic czy najpierw musialas dawke zmniejszyc?? ja mam jeszcze 2 tyg brania tego. na razie w tym tyg mam odstawic w srode luteine, bo po 35 tc nie dziala.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:54   #2544
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Witam kochane
oooo jeny!! ale słodziak!! zazdraszczam, że masz małego już przy sobie

dzień dobry w ogóle, mi dziś w nocy chyba plecy pękły ale byłam rano z psem na spacerku i się rozruszałam więc teraz jest ok
na razie cisza, zero skurczy, trzymamy się planu

dziewczyny dociera do Was, że to już 40 tydzień i LADA CHWILA możecie urodzić? do mnie totalnie nie dociera, TOTALNIE :brzyda l:
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:57   #2545
ada32
Wtajemniczenie

witajcie kochane...

przepraszam ale nie nadrobie was teraz, po prostu troche przeczytałam to i owo ale nie mam siły i chyba czasu taraz nadrabiać... gratuluję dziewczyny kolejnych dotrwałych cierpliwie i mniej cierpliwie tygodni

zdrówka życze przeziębionym mamusiom

..lopezka fajnie że się odezwałaś.. a nawet pytałam się wcześniej co zTobą... kochana widze że jednak szpital nie ominą Ciebie... życzę Ci i dzidziusiowi duuużo zdrówka i wytrwałości... i szczerze wierze że maleństwo nabierze odpowiedniej wagi do bezpiecznego przyjścia na ten świat...

moja noc kochane to dziś trochę w stresie była ... miałam koło pólnocy pare bolesnych skurczy z napinaniem się brzucha.. jak kamień... mimo że to dopiero 34 tydzień zaczełam poważnie myślec o szybkim pakowaniu torby i generalnych porządkach ze złożeniem łozeczka dziś... ... tż wieczorem bawił się z malutkim masując go po pleckach czy tyłeczku.. tak się śmiałiśmy ze wystawiał (tak mocno prężąc się) pupkę do tego głaskania że bawił się z nim tak około godziny... no i po godzinie jak już zasypiałam nagle az usiadłam z bólu..brzuch jak kamien i trwało to około minuty... pomyślałam sobie ze to "cwiczenia macicy " no ale po pięciu minutach drugi silniejszy ból w dole brzucha i to już taki że zaczełam się trząść jak galaretka, nie ze strachu tylko takie dreszcze miałam dziwne.. wstałam zaczełam spacerowac i znów cholera i tak pare razy jeszcze regularnie co cztery minuty... wzięłam wtedy no spe ze względu na napinanie brzucha i psychicznie nastawiałam się ze jeszcze nie czas i musze trochę uspokoic się... no i po mału pomału przestał boleć... strach ale wiem że takie masowanie i pieszczenie intesywne brzucha właśnie może doprowadzic do tego typu skurczy a nawet porodu ... ale mądry człowiek po szkodzie... jejku ale się rozpisałam ... wybaczcie musiałam się podzielic z wami tym bo strasznie to przeżywam dziś ... az dziwie sie ze byłam taka spokojna i opanowana w trakcie tych skurczy

no to teraz będe z wami ale z doskoku bo biorę się za układanie w szafkach i takie tam porządki
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:00   #2546
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wanilia, ciężki orzech do zgryzienia...
oba wózeczki prezentują się ładnie
gratuluję 37 tygodnia
dzięki

czarna ty też już w 40 tyg wielkie gratulacje

Cytat:
Witam kochane
przecudowny
powiedz mi kochana jak z rozmiarkiem ubranek 56, ubierasz Alanka czy przeszłaś od razu na 62

castia pewnie siedzi w busie sama pojechała i nie wzięła ze sobą nikogo

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:02   #2547
iizabelaa
Zakorzenienie

witam

ja kawkę piję,

właśnie koleżanki z pracy chcą mnie wyciągnąć na jakiś polski film
o cellulicie a ja nie przepadam za polskimi komediami

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
noc nie przespana bo mi się myślenie włączyło a wtedy to już przerąbane z zaśnięciem, a najgorsze jest to że nic nie wymyśliłam mąż już patrzeć na mnie nie może i namawia mnie na ten oliwkowy kolor cały czas

ja chciałam taki: tylko bez loga i tych dziwnych krateczek
http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ie-czar_04.jpg

a mąż wybrał taki tylko tej oliwkowej zieleni jest więcej( jest też inaczej poukładana, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozstawienia - jest tak jakby pół na pół czarnego z oliwkowym) no i ten co mąż wybrał jest na stelażu warriora, stwierdził że dużej różnicy nie ma to co będę wydziwiać

http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ar-ziel_08.jpg

pewnie uznacie że jestem wariatka i robię z igły widły i co za różnica z tymi kolorami no ale same pewnie wiecie jak to jest jak człowiek sobie coś ubzdura a potem dostaje coś innego
biedaczku, wcale nie jesteś dziwna

pewnie ci nie pomogę, ale ładna jest ta zieleń co ty wybrałaś, taka żywa
nie wiem ile dokładnie jest tego czarnego w tamtym wózku,
ale czerń jakoś do mnie nie przemawia w większej ilości
Stary 2011-02-28, 10:03   #2548
Krusiak
BAN stały

Hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam od gina
Maly nie jest taki maly
Wiedzialam to od dawna-ale teraz padlam
TO 32TYDZ A ON WYGLADA NA 36 I WAZY 3KG!!!!
Mierzyl na super sprzecie wiec sam mowil ze tu pomylek nie ma.
Powiedzial ze gdybym teraz nagle zaczela juz rodzic to nie byl by to wczesniak bo maly jest bardzo rozwiniety/mierzyl wszystko z 30min bo sam mowil zadko sie to zdarza
Wypytywal sie tez o to czy sie nie pomylilam z ost miesiaczka ale na bank nie bo dopiero w 7tyg pojawilo sie serducho a bylam pod opieka gina od 4tyg i wtedy nie bylo jeszcze pecherzyka
Kurcze zeby tylko wytrzymac do konca marca tak do 31 bo inaczej wychowawczego za firme nie bede miala ;-/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:05   #2549
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Wanilia, a czy ten odcień jest naprawdę aż tak bardzo ważny?Ja sobie tak dziś przetłumaczyłam, ze w sumie kolor to kolor, dziecku i tak pewnie różnicy nie będzie robił i mój wózek będzie kolorystycznie meganudny ale w sumie każdy ma swoje kryteria wyboru, to tak jak przy wyborze imienia.
swoja droga, ciekawa jestem, która z naszych Nadii wcześniej się wykluje, terminy mamy bardzo podobne
Jak dla mnie to dosyć ważny był kolor wózka, nie wyobrażam sobie chodzenia np. z czarnym wózkiem to tak jakby nosić torebkę kompletnie nie w swoim stylu, nie wiem czy kobieta się wtedy komfortowo czuje...

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
co do morfologii to nie wiedziałam że pod koniec wszystko ładnie wzrasta. a ja właśnie na wizycie w środę odebrałam wyniki i nawet położna mnie pochwaliła że wyniki się znacznie poprawiły
Ja też byłam zaskoczona jak w piątek odebrałam wyniki, ze wszystkim zmieściłam się w widełkach, szok podziękuję Małemu jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja też nie biorę pod uwagę rodzenia bez męża. A mieszkamy w Łodzi, a mąż pracuje w Warszawce. Także potrzebuje 2,5 - 3 godziny żeby dojechać. I strasznie się tym stresuję. Mamy oczywiście masę wspaniałych przyjaciół, którzy zaoferowali się, że jakby co, to mnie zawiozą do szpitala, ale to nie to samo. Wiem, że prawdopodobnie mąż zdąży, bo to tak szybko się nie dzieje. Ale stresuje mnie to, że nie będę wiedziała, kiedy wszcząć alarm. Że nie będę pewna, że już się zaczęło. Oczywiście jakby np. wody odeszły, to sprawa będzie jasna, ale jeśli nie, to czy rozpoznam objawy i w porę zawiadomię męża, żeby już jechał. Wiem, że żeby zdążył, to muszę zareagować dosyć wcześnie. A z drugiej strony boję się fałszywego alarmu. Bo mąż co drugi dzień nie będzie brał urlopu, żeby gnać bez potrzeby. Ja w każdym razie bym się cieszyła, gdyby zaczęło się w weekend. Albo chociaż wieczorem lub w nocy (to akurat możliwe, bo często właśnie w nocy się zaczyna). Aaa, wymagań mam jeszcze więcej ... wolałabym żeby nie był to ani 1 ani 10 kwietnia .
Mam tak samo pal licho jak będę się zastanawiała podczas gdy Tż będzie w domu, ale w trakcie jego służby kiedy będę chciała go ściągnąć to już będzie problem ... Ściągnę go, okaże się, że to nie to i jak się potem wytłumaczy?? Szczęście, że już wziął dwie służby wolne 16 i 19 około tp, ale wcześniej będę drżała

Cytat:
Witam kochane
Patrycja jeszcze raz gratulacje, cudowny synek !! Taki bąbelek !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:05   #2550
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Witam kochane
same przystojniaki nam się tu rodzą
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości