|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
he, he, widze, ze nie tylko ja czekalam na polnoc ![]() gratulacje Montii ![]() no i ja też- skonczone 39 TC, zaczelam 40 TC a teraz ide spac, ps. dokladnie tego dnia ciązy czyli w 39,0 TC urodzilam pierwsza corke wiec ciekawe, ciekawe jak to tam jutro bedzie....![]() no ale synek czekal do 40,6, czyli prawie do 41 tc ![]() Izabella, moj maz tez mowi, ze w takim razie mloda powinna wyjsc w 39,6 lub 40,0 tc dla rownowagi
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
dzień dobry
![]() pobudka!! Cytat:
![]() i wcale nie wydaje mi się nisko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mąż pojechał do pracy, a ja idę dalej spać Dzisiaj mam ambitny plan posprzątać mieszkanie i mam trochę papierkowej roboty, a jutro rano czeka mnie pobranie krwi i znowu czekać w kolejkach![]() Miłego dnia
|
|||
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super laski - gratulacje |
|
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dzisiaj wybiore się do lekarza, bo jakby coś się rozwijało to muszę to zatrzymać bo dokładnie za 14 dni cc a w nocy trzęsło mną na zmiane budziłam się spocona. W płucach dalej boli a opiszcie mi co to jest zgaga? Bo nie wiem czy to mi się nie połaczyło z tym kaszlem czy to od kaszlu, bo wczoraj cały dzień piekło mnie gardło ale tak inaczej jakoś. Nie wiem jak zgage rozpoznać ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
jak nockka minela???? U mnie bez zmian chora jestem taka ze szok ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
blackrose zgaga to takie pieczenie w gardle. u mnie objawia się tym, że jak leżę to aż mi niedobrze, musze usiąść na chwilę bo w pozycji leżącej to masakra. a tak ogólnie jak napiję się mleka to przechodzi, chociaż nie zawsze.
a wiecie jaki dziś miałam sen.....że masowo zacząłyście rodzić. na pierwszej stronie aż zaroiło się od nowych wpisów o porodach. A Eirene aż napisała że nie nadąża odbierać smsów z wieściami o narodzinach. pamiętam na pewno że urodziła Black_Angel i Coralady - chociaż termin ma na II połowę kwietnia. reszty jakoś nie kojarzę ale było wesoło |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny nie chorować mi tu
![]() marsylia ale zgrabniocha z Ciebie Ja nie widzę, czy się obniża, bo ja tego nie umiem rozpoznać ![]() Montii haaaa nie wiedziałam, że jest nawet dzień metalowca ![]() Ja noc miałam dość spokojną, miałam jeden mocny ból brzucha po wstaniu na siku i tyle. Za to wieczorem znowu była korrida z małym w brzuchu, znowu mnie boleśnie zboksował. Zaraz idę się podepiluję, umaluję, jadę do fryzjerki i na małe zakupy. A na 14 do lekarza....no ciekawe czy jutro będzie Leoś z nami czy jeszcze nie...
|
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
montii wg kalendarza mogłabym rodzić 18.o3 chociaż to przed moim terminem, ale to międzynarodowy dzień słońca, a jak uwielbiam słońce, opalanie itd.
albo 21.03 pierwszy dzień wiosny Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-02-28 o 07:27 |
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
to zobaczymy czy masz prorocze sny
ja to miałam dzisiaj średnio przyjemną noc spróbuje ponownie zasnąć. To nie wiem moze to wczoraj była zgaga w ogóle już cały czas myśle że nie obraziłabym się jakby mała chciała wyjsć szybciej, ale z drugiej strony wtedy nie wiem na jakiego lekarza do cc trafie. A mojego gina nie namówie na szybszy termin
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki,
Mój TŻ mnie niechcący obudził, bo wybiera sie na ostatni egzamin w tym semestrze. Zestresowany strasznie, więc postanowiłyśmy go z Olą wesprzeć swoją "nieśpiącą" obecnością i już raczej nie bedę się ponownie kłaść. A nasza nocka...znowu cacy. Zero wstawania na siku . Aż zaczęłam się zastanawiać czy to normalne po poprzednich pielgrzymkach po kilka razy w ciągu nocy. Ale nic mi nie puchnie, czuję się dobrze, z małą na ktg (bylismy wczoraj) też wszystko ok, więc może w końcu mój organizm się w końcu zlitował i daje mi pospać.Znalezione w necie, przy okazji szukania wyników oskarowej gali: ![]() http://dzieci.pl/chgid,13170046,titl...at_dzieci.html |
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie patrze na pierwsza strone a tu juz jestem na liscie oczekujacych
:mdle je:wiecie ja to chyba spakuje wreszcie te torbe
|
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
patrze na pierwsza storne i widze ze nikt si enie wypakowal przez weekend - czy aja nie zdazyla zminic ?? ja nabylam ostatnei po*******ki dla bobasa i jak spkauje do konca torbe moge rodzic ;p no choc szcerze mowiac wolalabym jescze do 10 chcoc sie wstrzymac ale teraz to juz Wola Boża niech sie dzieje zaraz was doczytam milego dzionka |
|
|
|
#2534 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja już kończę gotować obiad, lunch do pracy dla TŻ zrobiony, pranie wstawione i zaraz wychodzę spotkać się z koleżanką ciężarówką ![]() gratuluję 40 tc dziewczyny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() byliśmy na Prawdziwym męstwie, wzruszyłam się ![]() Cytat:
Cytat:
trzyrazyi, faktycznie może spakuj tę torbę my w weekend kupiliśmy wreszcie proszek do prania Lovela (stałam przy półce z proszkami ze 30 min i nie umiałam się zdecydować czy Lovela, czy Jelp czy Dzidziuś, w końcu TŻ się zirytował i wziął Lovelę ), więc niedługo zacznę prać powoli ciuszki małego
|
||||
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, dzien teściowej ODPADA!!!!
![]() Montii, Niutka, Gratulacje 40 tygodnia ![]() Tity, trzymam mocno kciuki, niech Leoś już wychodzi dziś miałam tylko jedną przechadzkę do wc ![]() ale za to jak się obudziłam, to było wc, pić, jeść, pić... i tym sposobem minęła godzinka ![]() a ja dziś rozpoczynam 39 tydzień |
|
|
|
#2536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale wg tego kalendarza i tak mi wypada fajowo bo 12.04 to dzień czekolady!!! ![]() dzien dobry ![]() dzis nawet w miare przespana nocka byla chociaz moj zajaczek kica ze hej
|
|
#2537 | ||||
|
Zadomowienie
|
noc nie przespana bo mi się myślenie włączyło a wtedy to już przerąbane z zaśnięciem, a najgorsze jest to że nic nie wymyśliłam
mąż już patrzeć na mnie nie może i namawia mnie na ten oliwkowy kolor cały czas Cytat:
ja chciałam taki: tylko bez loga i tych dziwnych krateczek http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ie-czar_04.jpg a mąż wybrał taki tylko tej oliwkowej zieleni jest więcej( jest też inaczej poukładana, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozstawienia - jest tak jakby pół na pół czarnego z oliwkowym) no i ten co mąż wybrał jest na stelażu warriora, stwierdził że dużej różnicy nie ma to co będę wydziwiać ![]() http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ar-ziel_08.jpg pewnie uznacie że jestem wariatka i robię z igły widły i co za różnica z tymi kolorami harrods dużej różnicy cenowej nie ma chociaż widzę że w sklepach warriory stoją drożej niż JumperX - za kolor który chciałam na stelażu jumperX dalibyśmy 1090 tylko okres oczekiwania ponad miesiąc Cytat:
montii trzymam kciuki za wizytę, na którą masz ?? Cytat:
no to mam nadzieję że ci się spełni ja też ostatnio ubzdurałam sobie że chce urodzić 13 i już ![]() marsylia super brzuszek ![]() Cytat:
matko kto wymyśla te święta ja mam termin na pierwszy dzień wiosny blackrose, trzyrazyi wracajcie szybko do zdrowia prunelle niemożliwa jesteś już obiad zdążyłaś postawić ![]() monti, niutka gratuluje 40 tyg iweczka tobie gratuluje 39 tyg a ja zaczęłam 37 tydz za pozwoleniem lekarza odstawiam fenoterol
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
.ja noc miałam okropną, siusiu co godzina i myślałam ze już rodzę bo dopadły mnie takie trzy skurcze ze zgłupiałam mały w czasie tych skurczy tak pchał się główka na szyjkę ze szok ale minęły teraz cały czas go na dole czuje. zobaczymy co się dzieje 0 12nastej bo jadę na kontrole i KTG. przy córce nie miałam takich dolegliwości ani bóli przepowiadających wiec teraz to ciemna jestem. na dodatek ostatnio lekarz mnie pocieszył ze będę cierpieć podwójnie przy porodzie sn bo jestem po cesarce ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Iweczka skoro mamy termin taki sam tzn ja mam dzień później to ja w takim razie jutro wkraczam w 39 tydzień ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- KASIA dowiadywałaś się może ile u nas poród rodzinny kosztuje ![]() heh a tak po za tym wszystkim to mam ochotę dzisiaj zabić Tżta, faceci potrafią dobić i tak już leżącego Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-28 o 09:34 |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
![]() To i ja dołączam do Was... 40 tydzień czas zacząc! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty... Montii dawaj znac,ile ten Twój szkrabek już waży Poza tym.. GRATULUJĘ dziewczynom,które również dzisiaj rozpoczęły ten magiczny tydzień... trzeba to opic,haha ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Iweczka Tobie natomiast 39 tygodnia
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
wanilia, ciężki orzech do zgryzienia...
![]() oba wózeczki prezentują się ładnie gratuluję 37 tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]() pod wieczór mnie wkurzył |
|
|
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
Ja tylko na momencik bo roboty po pachy. Jak znajde moment to opiszę Wam całą akcję Łatwo nie było ![]() Alanek miał 56cm bo nie pisałam tego w sms. Jest śliczny i kochany ale ze snem u mnie ciężko. Gratulacje dla Szymelki Wklejam fotki Alanka i pozdrawiam wszystkie ciocie wizazowe i trzymam za was kciuki |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
czarna, gratuluję 40 tygodnia!!!!
łaa, ale sie niedługo zacznie a co się dzieje z Castią?? czyzby wsiadła do autobusu???? ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Patrycja, śliczny chłopczyk z Alanka czekamy na szczegóły jak oczywiście znajdziesz chwilkę, a tymczasem ciotki pozdrawiają Ciebie i małego Alanka |
|
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() całe szczęscie ze ten weekend się skońćzył!!!wczoraj musialam byc zmeczona, bo zawsze przed snem licze ruchy, bo jak sie klad e to maly sie uaktywnia, no o doliczyłąm do 2 ![]() dzisiaj prawdziwy wysyp nowych 39 i 40 tc ![]() Wanilia przez pierwsz 2-3 tyg i tak z dzidzia nie wyjdziesz na spacer, wiec spokojnie zamawiaj ten wozek ktory ci sie podoba. roznica jest, ten ktory ty wybralas jest o wiele zywszy. a do czasu zanim urodzisz, a dzidzia bedzie sie na spacer nadawala to wozek juz bedzie. a mam pytanko do ciebie, czy lekarz z dnia na dzien ci kazal odstawic czy najpierw musialas dawke zmniejszyc?? ja mam jeszcze 2 tyg brania tego. na razie w tym tyg mam odstawic w srode luteine, bo po 35 tc nie dziala.
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzień dobry w ogóle, mi dziś w nocy chyba plecy pękły ale byłam rano z psem na spacerku i się rozruszałam więc teraz jest okna razie cisza, zero skurczy, trzymamy się planu ![]() dziewczyny dociera do Was, że to już 40 tydzień i LADA CHWILA możecie urodzić? do mnie totalnie nie dociera, TOTALNIE ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane...
przepraszam ale nie nadrobie was teraz, po prostu troche przeczytałam to i owo ale nie mam siły i chyba czasu taraz nadrabiać ![]() zdrówka życze przeziębionym mamusiom ..lopezka fajnie że się odezwałaś.. a nawet pytałam się wcześniej co zTobą... kochana widze że jednak szpital nie ominą Ciebie... życzę Ci i dzidziusiowi duuużo zdrówka i wytrwałości... moja noc kochane to dziś trochę w stresie była ... miałam koło pólnocy pare bolesnych skurczy z napinaniem się brzucha.. jak kamień... mimo że to dopiero 34 tydzień zaczełam poważnie myślec o szybkim pakowaniu torby i generalnych porządkach ze złożeniem łozeczka dziś... ... strach ale wiem że takie masowanie i pieszczenie intesywne brzucha właśnie może doprowadzic do tego typu skurczy a nawet porodu ... ale mądry człowiek po szkodzie![]() no to teraz będe z wami ale z doskoku bo biorę się za układanie w szafkach i takie tam porządki
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna ty też już w 40 tyg wielkie gratulacje ![]() Cytat:
powiedz mi kochana jak z rozmiarkiem ubranek 56, ubierasz Alanka czy przeszłaś od razu na 62 castia pewnie siedzi w busie sama pojechała i nie wzięła ze sobą nikogo
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja kawkę piję, właśnie koleżanki z pracy chcą mnie wyciągnąć na jakiś polski film o cellulicie a ja nie przepadam za polskimi komediami ![]() Cytat:
pewnie ci nie pomogę, ale ładna jest ta zieleń co ty wybrałaś, taka żywa nie wiem ile dokładnie jest tego czarnego w tamtym wózku, ale czerń jakoś do mnie nie przemawia w większej ilości
|
|
#2548 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam od gina Maly nie jest taki maly Wiedzialam to od dawna-ale teraz padlam TO 32TYDZ A ON WYGLADA NA 36 I WAZY 3KG!!!! Mierzyl na super sprzecie wiec sam mowil ze tu pomylek nie ma. Powiedzial ze gdybym teraz nagle zaczela juz rodzic to nie byl by to wczesniak bo maly jest bardzo rozwiniety/mierzyl wszystko z 30min bo sam mowil zadko sie to zdarza Wypytywal sie tez o to czy sie nie pomylilam z ost miesiaczka ale na bank nie bo dopiero w 7tyg pojawilo sie serducho a bylam pod opieka gina od 4tyg i wtedy nie bylo jeszcze pecherzyka Kurcze zeby tylko wytrzymac do konca marca tak do 31 bo inaczej wychowawczego za firme nie bede miala ;-/ |
|
|
|
#2549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jakby nosić torebkę kompletnie nie w swoim stylu, nie wiem czy kobieta się wtedy komfortowo czuje...Cytat:
podziękuję Małemu jak wyjdzie ![]() Cytat:
pal licho jak będę się zastanawiała podczas gdy Tż będzie w domu, ale w trakcie jego służby kiedy będę chciała go ściągnąć to już będzie problem ... Ściągnę go, okaże się, że to nie to i jak się potem wytłumaczy?? Szczęście, że już wziął dwie służby wolne 16 i 19 około tp, ale wcześniej będę drżała ![]() Cytat:
!
|
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

i znowu czekać w kolejkach
a w nocy trzęsło mną na zmiane budziłam się spocona. W płucach dalej boli
jak nockka minela???? U mnie bez zmian chora jestem taka ze szok 

ale jeszcze trochę i będę sobie ćwiczyć.. jak czas pozwoli

.