Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 10:21   #721
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX

Hehe
Na pewno zostanie włosomaniakiem, jakby inaczej!
A jakie ma włoski, tzn. kolor? Po Tobie czy Tz?

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:25   #722
astra85
Zakorzenienie

ma czarne i kręca mu sie, tz ma jasny popielaty blond,ja mam ciemny blond a jako dziecko mialam jasniutkie, wdał sie w moja rodzine ,moj tata ,mama i rodzenstwo maja krecone włosy
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:27   #723
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzien Dobry!!!

U mnie dzis wielkie sprzatanko
Tak to jest ja sie w weekend na imprezy chodzi :P Hhehee

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:28   #724
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Dzisiaj mam dzień obżarstwa
Kocham takie dni. A za trzy dni będę płakać pewnie. Przytyłam Całe dwa kilo

Jak ja Ci zazdroszczę!! oddaj mi te dwa kilo jak nie chcesz!!

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:36   #725
Asia19x
Zakorzenienie

Super, Astro, musisz nam pokazać kiedyś te jego loczki, na pewno są prześliczne Wiedział po kim pójść

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszczę!! oddaj mi te dwa kilo jak nie chcesz!!

HEhe, ale ja wcale nie chcę oddać Bardzo się cieszę, że przytyłam
Rozmiar mi się nie zmienił, wiadomo, ale na buzi przytyłam, na brzuchu (jak zawsze) i w piersi ciut poszło
Choć przy 171cm 54kg to nie jest tak mało, chuda nie jestem, szczupła, ale nie chuda

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Kupiłam odżywkę Jedwab Jutro testowanko.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1

I ten balsamik. Ależ On pachnie!
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...je.html&next=1

Chatul - dobrze przeczytałam, że piszesz wiersze? Świetnie. Ja pisałam przez wiele lat, mam ochotę do tego wrócić, ale nie wiem czy będę potrafiła znowu pisać Niby tego się nie zapomina, ale wtedy, gdy pisałam, byłam w okresie dojrzewania, słowa same mi prezlewały się na pamaier, zawsze jak byłam zła, pisałam, taka odskocznia Może znowu spróbuję, nie wiem..

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2011-02-28 o 10:32
Stary 2011-02-28, 10:39   #726
saming
Zakorzenienie

Asia, co Ty gadasz, że przy 171cm 54kg to nie jest mało? Ja myślę, że spokojnie mogłabyś ważyć i z 56kg i byś świetnie wyglądała Ty masz bardzo szczuplutką budowę ciała.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:48   #727
Asia19x
Zakorzenienie

Saming, chodziło mi o to, że to nie jest mało, bo mam koleżanki, które przy takim wzroście ważą 50 kilo, a mnie zawsze ktoś zwróci uwagę, że jestem za chuda Dupa jasiu. A wcale tak nie jest. Moze i szczupła jestem, ale nie jakoś niewiadomo jak chuda. I te 4kg, które różnią mnie i jedną z koleżanek to naprawdę dużo, a nie wydaje się. Ona topi się w rozmiarze S, a mnie coraz częściej się zdarza kupować rozmiar M (bluzek), bo w Skach czuję się za bardzo ściśnięta. Wiem, że waga jest mało istotna, bo niektóre dziewczyny są "zbite", ważą sporo ponad 50kg i noszą rozmiar S. Ale teraz zamąciłam, ale może zrozumiesz o co mi chodzi
Pewnie, mogłabym przytyć jeszcze ze trzy kilo, najwięcej ważyłam 61, ale to jak 'dojrzewałam' dzięki

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 11:27   #728
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Saming, chodziło mi o to, że to nie jest mało, bo mam koleżanki, które przy takim wzroście ważą 50 kilo, a mnie zawsze ktoś zwróci uwagę, że jestem za chuda Dupa jasiu. A wcale tak nie jest. Moze i szczupła jestem, ale nie jakoś niewiadomo jak chuda. I te 4kg, które różnią mnie i jedną z koleżanek to naprawdę dużo, a nie wydaje się. Ona topi się w rozmiarze S, a mnie coraz częściej się zdarza kupować rozmiar M (bluzek), bo w Skach czuję się za bardzo ściśnięta. Wiem, że waga jest mało istotna, bo niektóre dziewczyny są "zbite", ważą sporo ponad 50kg i noszą rozmiar S. Ale teraz zamąciłam, ale może zrozumiesz o co mi chodzi
Pewnie, mogłabym przytyć jeszcze ze trzy kilo, najwięcej ważyłam 61, ale to jak 'dojrzewałam' dzięki
Aaaa no tak, tak, zgodzę się z tym.
Chuda to Ty nie jesteś, ale szczupła. A gadaniem koleżanek nie warto się przejmować - zazdroszczą

W ogóle mam dzisiaj ładną twarz, nie ma zaskórników, pryszczy, nie jest wysuszona, lekko nawilżona... Szkoda, że cały czas taka nie jest

Idę dzisiaj na rozmowę o pracę. Coś tam ktoś tam do obsługi klienta w przychodniach akademickich. A jak to nie wypali to jutro rano mam szkolenie w naleśnikarni

Stary 2011-02-28, 11:32   #729
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
dobranoc

Smerfetko, tez mialam taki stosunek do Nerila, żeby już go wykończyć
ja na razie nic nie wcieram, bo mam strasznie podrażniony skalp,i chce zobaczyć czy to nie od wody pokrzywowej, brzozowa mi takiego kuku nie robiła
Ja wczoraj tak się zawzięłam, wcierałam chyba ze 40 min i chyba poszło go tyle co ze 4 ampułki radicala
Jak tak dalej bedzie to wykończę go niebawem

Miałam się potem za Jantara wziać bo wczesniej go kupiłam ale chyba wypróbuję Joannę. Mam nadzieję że ta buteleczka jest tak praktyczna n jaą wygląda.......
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Aaaa no tak, tak, zgodzę się z tym.
Chuda to Ty nie jesteś, ale szczupła. A gadaniem koleżanek nie warto się przejmować - zazdroszczą

W ogóle mam dzisiaj ładną twarz, nie ma zaskórników, pryszczy, nie jest wysuszona, lekko nawilżona... Szkoda, że cały czas taka nie jest

Idę dzisiaj na rozmowę o pracę. Coś tam ktoś tam do obsługi klienta w przychodniach akademickich. A jak to nie wypali to jutro rano mam szkolenie w naleśnikarni
A ja miałam śliczne czoło a od wczoraj mam już dwie gule
Na brodzie mi zostały ślady., niby się goją.
Może siostra kupi mi dziś maść cynkową, a jak nie to ja jutro sobie kupie.

Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:38   #730
Asia19x
Zakorzenienie

Saming - 3mam kciuki, bardzo mocno Będzie dobrze

Gadaniem ich staram sie nie przejmować, tzn. nie przejmuje się, ale tak mnie to wkurza, że czasem mam ochotę na nie nawrzeszczeć, masakra

Moja buzia też wygląda nawet okej, tylko na brodzie właśnie schodzi mi taka wielka gula, cała twarz mnie boli od niej od kilku dni Czekam na przypływ gotówki i pójdę do dermy. Bo już naprawdę mam dość. Reszta twarzy czytsa, a broda
Ponoć jak tak jest to znaczy, że z hormonami coś jest nie tak, ciekawe

Dziewczyny, polecam Wam strasznie też żel z Flos Leku, jest cudowny Używam dwa razy dziennie od kilku dni i moja skóra wokół oczu jak i powieki są cudownie nawilżnone i wiem, że zadbane Co mam nadzieje za kilka lat opóźni powstanie 'kurzych łapek" No i 6zł kosztuje, a będę pół roku zużywać
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1
MOja koleżanka jest rok starsza a ma kurze łapki Nadużywała solarium więc to pewnie to

Cicho dzisiaj. Idę po kawę

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cześć Smerfetko -
Maść cynkowa powinna choć trochę pomóc, tylko te miejsca, na które ją nałożysz musisz nawilżać cały czas, bo maść cynkowa wysusza, niestety trochę

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 11:41   #731
n0emi
Zakorzenienie

czesc

Asiu jaki "smak" wzielas tego balsamu?

chyba dzis porobie zdjecia do aukcji na allegro mam sporo spodni do sprzedania
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:45   #732
Asia19x
Zakorzenienie

Noemi - "gejafruta" wzięłam, bo akurat tylko takie zostały, ale pachnie cudownie Muszę jeszcze dorwać truskawkę, 6zł kosztują, więc taniutkie bardzo

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Jak byłam mała, zawsze mówiłam do mamy jak szła do sklepu - "Mamo, kup mi gejafruta"

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 11:47   #733
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja buzia też wygląda nawet okej, tylko na brodzie właśnie schodzi mi taka wielka gula, cała twarz mnie boli od niej od kilku dni Czekam na przypływ gotówki i pójdę do dermy. Bo już naprawdę mam dość. Reszta twarzy czytsa, a broda
Ponoć jak tak jest to znaczy, że z hormonami coś jest nie tak, ciekawe
Też tak słyszałam. A ja gule ba brodzie mam ciągle i pełno śladów po noich co widać na każdym zdjęciu. A zdjecia jakie tu wrzucałam to były w makijażu, starałam się jakoś ukryć te ślady i gule a i tak je widać

Cytat:
Dziewczyny, polecam Wam strasznie też żel z Flos Leku, jest cudowny Używam dwa razy dziennie od kilku dni i moja skóra wokół oczu jak i powieki są cudownie nawilżnone i wiem, że zadbane Co mam nadzieje za kilka lat opóźni powstanie 'kurzych łapek" No i 6zł kosztuje, a będę pół roku zużywać
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1
wpisałam sobie już ten krem na moją wishliste a gdzie go kupiłaś??

Cytat:
Cześć Smerfetko -
Maść cynkowa powinna choć trochę pomóc, tylko te miejsca, na które ją nałożysz musisz nawilżać cały czas, bo maść cynkowa wysusza, niestety trochę
Cały czas staram się nawilżać, użuwam maski celia czasem na noc, czasem na noc dermogal od Noemi, no i mam jeszcze krem nawilżający z ziaji, pod BB zawsze humektan... a cerę mam i tak suchą ale już nie ma tragedii
Stary 2011-02-28, 11:50   #734
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Noemi - "gejafruta" wzięłam, bo akurat tylko takie zostały, ale pachnie cudownie Muszę jeszcze dorwać truskawkę, 6zł kosztują, więc taniutkie bardzo

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Jak byłam mała, zawsze mówiłam do mamy jak szła do sklepu - "Mamo, kup mi gejafruta"
haha zapamietam
ja sie teraz smaruje balsamem z liczi i rambutana to TZ zawsze pyta czy znowu sie smarowalam tym orangutanem

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

smrfetko a rybki nie zapychaja ci buzi nie myslisz ze to od tego masz nowe gule?
Stary 2011-02-28, 11:56   #735
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
haha zapamietam
ja sie teraz smaruje balsamem z liczi i rambutana to TZ zawsze pyta czy znowu sie smarowalam tym orangutanem
Orangutan

Ja uwielbiam balsam Ziai, Kozie Mleko, no uwielbiam
Zawsze kupuję dużą butlę 400ml z pompką, cud miód i orangutany
Dziś wytestuję ten z Joanny, bo akurat kończy mi się Ziaja Chciałam masełko z Joaśki, ale nie mogę znaleźć

Smerfetko - żel kupiłam w zielarskim za dokładnie 6,50 Więc tak szukaj, w aptekach też na pewno będzie

Wiesz, ja też nigdy tych gul zakryć nie mogę i wątpię, by mi się udało
Mamy jasną cerę, więc wszystko na niej widać, a im więcej będę nakładała korektora itp. to tylko powstanie mi jakiś żółty placek w tym miejscu (maska)

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 11:58   #736
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
smrfetko a rybki nie zapychaja ci buzi nie myslisz ze to od tego masz nowe gule?
Nie wykluczam ale... mi ciągle coś wyskakuje, rzadko, bardzo rzadko się zdarza żebym miała ładną cerę bez żadnej guli ... choćby dzień czy dwa...

Ale stwierdziłam że nawet gdyby to ja to zużyję, nawilżę skórę mimo gul
Bo suche skórki bywają irytujące, irytują mnie nawet bardziej niż gule (a zwłaszcza te pod grzywką) bo do brzydkiej cery jestem troche przyzwyczajona.

Zamierzam częściej stosować maseczkę z drożdży, dobrze działa na moją cerę
Stary 2011-02-28, 12:00   #737
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
jen straszne
ale patrz na komentarz z tego artykulu : Jak urodziło mi sie dziecko kota uspilem!!Wg niektorych naukowców dziecko do .. 3 lat nie powino przebywac w jednym pomieszczeni z psami, kotami i innymi zwierzetami ze wzgledu na pasozyty, bakterie i wirusy !!
Wez Uspic takiego Ch*** najlepiej. Mniej porabancow na ziemi bedzie.
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Hhehehee wlasnie jak bylismy u znajomych to znow namawialam Tz, juz kurka wczesniej mi sie udalo ale jak zaczelam sie zle czuc i raz wrocil z pracy i na podlodze w kuchni lezalam to teraz nie chce...
I bardzo madry TZ. Nie sadzie zeby kolejne dziecko przy twoim stanie zdrowia bylo odpowiedzialna decyzja. Lepiej dwoje dzieci i szczesliwa rodzina niz rodzina z obloznie chora matka, alebo niedajboze polsieroty. Brzmi drastycznie ale trzeba myslec realnie.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Aaa, to w tym znaczeniu odkłaczająca
Karma nie zapobiega wypadaniu wlosow jesli o tym myslalas, No to to wcierki sa, jantar, radical, alpecin Choc nie wiem czy kot bylby zadowolony z ich stosowania
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
to znaczy jakiej np?
W sytuacjach wybitnie stresujacych facetom i tak sprzet nie dziala
Cytat:
jenn mnie ten komentarz zszokowal
moj brat jak byl noworodkiem to rodzice mieli boksera i jak przychodzili goscie to lezal zawsze kolo niego i go pilnowal. Jak mama zmieniala mu pieluche to ponoc lizal jego stopki...
Moi rodzice mieli wyzla jak moja siostra byla malutka. I tak jej pilnowal, ze jak plakala to nie dawal nikomu podejsc do wozka.
Na YouTube ostatnio widzialam filmik jak kot przybiegl z drugiego pokoju i rzucil sie na opiekunke bo dziecko zaczelo plakac. I nie dal jej do podejsc, tak zajadle bronil dziecka.
Moi kuzyni mieli Kaukaza. I po ogrodzie chodzil ich synek z tym psem. Kuzynka zobaczyla przez okno ze dziecko bawi sie w blocie wiec wybiegla i krzyknela. Pies myslal ze dziecku stanie sie krzywda wiec zlapal go za kurtke i wyniosl na koniec ogrodu w obronie przed matka.
A kiedys przyjechali do mnie i naly jeszcze spal w wuzeczku. Byl w osobnym pokoju. My zagladamy do pokoju a w wozku z dzieckiem 2 koty spia Moje koty ubostwialy dzieci. Nie lubia takich wiekszych,co biegaja, wrzeszcza i ciagna za ogon. Ale jak takie sie pojawiaja to koty zwyczajnie sie ewakuuja.
Dzici i zwierzeta to doskonale polaczenie, ale zeby zostawic pit bulla z dzieckiem to trzeba nie miec mozgu. To sa gatunki psow ''glupich''. Zeby nie wiem jak cudownie wychowane, nigdy nie wiadomo co nagle im sie uroi w lepetynie.
Poza tym 4 dni to za malo zeby pies sie przyzwyczail do nowej istoty w domu. Ja bym tak malego dziecka nie zostawila ze starszym rodzenstwem.
Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób, które używają ściereczki z mikrofibry do czyszczenia twarzy: jak często ją pierzecie??
Po kazdym uzyciu.
A uzywam raz na tydzien. Znow sie za mocno przytarlam i do 2 dni mam czerwony placek na brodzie.
Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
dobranoc

Smerfetko, tez mialam taki stosunek do Nerila, żeby już go wykończyć
ja na razie nic nie wcieram, bo mam strasznie podrażniony skalp,i chce zobaczyć czy to nie od wody pokrzywowej, brzozowa mi takiego kuku nie robiła
A jakiego szamponu uzywasz?
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To już są często skrajne sytuacje, ale niestety zdarzają się. Chodziło mi o wszelkie sytuacje, w których para po prostu nie może sobie pozwolić na dziecko (chyba, że będzie w stanie je oddać do adopcji)- a do zaistnienie takiej sytuacji wystarczy "tylko", że partnerzy na dłuższy czas stracą pracę, wezmą spory kredyt i nie będą w stanie go spłacić. A co tu mówić o wychowaniu ewentualnego dziecka.

Współżycia może też zaniechać np. bardzo młoda osoba, kiedy zorientuje się, że na wychowanie ewentualnego dziecka nie ma większych szans. Tutaj oczywiście sensowniejsze byłoby żeby w ogóle czekała ze współżyciem, ale lepiej późno niż wcale

Chodziło mi o pokazanie, że to, że się ma pierwszy raz za sobą, nie znaczy, że teraz po prostu trzeba ten seks uprawiać. Jak ktoś się znajdzie w sytuacji podbramkowej (np. z powodu finansów), to może się okazać, że czasowa rezygnacja z seksu nie jest najgorszym pomysłem. Ale to już sprawa indywidualna. Nikomu nie narzucam ani nie próbuję narzucać zrezygnowania z seksu. Chciałam tylko zaznaczyć, że zawsze jest taka możliwość i warto ją wziąć pod uwagę.
Brzmi dobrze ale raczej jest to malo realne.
Biorac pod uwage te wszystkie aspekty , musialabym byc do dzis dziewica. Na dziecko nigdy nie bylam gotowa, a sytucja materialna sie zmienia caly czas. 2 lata temu chcielismy kupic dom, a teraz ledwo wystarcza nama od 1 do 1.
Tak naprawde nigdy do konca nie wiesz ze masz 100% pewna sytuacje finansowa.
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
ma czarne i kręca mu sie, tz ma jasny popielaty blond,ja mam ciemny blond a jako dziecko mialam jasniutkie, wdał sie w moja rodzine ,moj tata ,mama i rodzenstwo maja krecone włosy
Ja jak bylam mala tez mialam krecone, a potem mi sie wyprostowaly. Moja siostrzenica tak samo. Ma identyczne wlosy jak ja. Moze o ton jasniejsze, ale struktura taka sama. Jak byla malutka to wygladala zupelnie jak ja.
Cytat:
Choć przy 171cm 54kg to nie jest tak mało, chuda nie jestem, szczupła, ale nie chuda

Jestes idealna
Cytat:
pisałam przez wiele lat, mam ochotę do tego wrócić, ale nie wiem czy będę potrafiła znowu pisać Niby tego się nie zapomina, ale wtedy, gdy pisałam, byłam w okresie dojrzewania, słowa same mi prezlewały się na pamaier, zawsze jak byłam zła, pisałam, taka odskocznia Może znowu spróbuję, nie wiem..
Kazdy mial jakis sposob na radzenie sobie z ciezarem zycia. Ty pisalas wiersze, zazdroszcze Ci, bo ja sie cielam I nikt do dzis o tym nie wie bo zostalabym wysmiana. Kiedys siostra zobaczyla blizny na ramieniu i zapytala co to. Powiedzialam ze kot mnie podrapal
Dopiero wiele lat pozniej dowiedzialam sie ze to jest problem i dotyczy wielu nastolatek

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:06
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:01   #738
Asia19x
Zakorzenienie

A myslałaś nad tym, by pójść do dermatologa, Smerfku?

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 12:02   #739
saming
Zakorzenienie

O, ja też zapoluję na ten żel pod oczy. W ogóle, muszę wyregulować sobie sen.
Zastanawia mnie jak długo dam radę pociągnąć pracę na pełen etat i studia
Oj tam, dam radę, mam za dużo wolnego czasu i się obijam tylko. A tak to przynajmniej kasę zarobię.

Stary 2011-02-28, 12:04   #740
n0emi
Zakorzenienie

pokazac wam dlugosc wlosow z boku?? wiecie ze ja nie jestem swiadoma, ze sa juz takie dla mnie caly czas sa bardzo krotkie...
Stary 2011-02-28, 12:05   #741
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Po kazdym uzyciu.
A uzywam raz na tydzien. Znow sie za mocno przytarlam i do 2 dni mam czerwony placek na brodzie.
Dzięki

Ja używam co parę dni, a zamierzam codziennie. Prałam po każdym myciu.

A ja czerwona jeszcze nie byłam. Może masz delikatną buźkę
Stary 2011-02-28, 12:05   #742
saming
Zakorzenienie

Cytat:
pokazac wam dlugosc wlosow z boku?? wiecie ze ja nie jestem swiadoma, ze sa juz takie dla mnie caly czas sa bardzo krotkie...
Ja mam teraz krótkie włosy I tak dziwnie się z tym czuję.

Stary 2011-02-28, 12:05   #743
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes idealna

Aj, no co Ty

Cytat:

Kazdy mial jakis sposob na radzenie sobie z ciezarem zycia. Ty pisalas wiersze, zazdroszcze Ci, bo ja sie cielam I nikt do dzis o tym nie wie bo zostalabym wysmiana. Kiedys siostra zobaczyla blizny na ramieniu i zapytala co to. Powiedzialam ze kot mnie podrapal
Dopiero wiele lat pozniej dowiedzialam sie ze to jest problem i dotyczy wielu nastolatek

Nie masz się czego wstydzić. Poza tym jesteś cudowną osobą, pamiętaj o tym Moje koleżanki też się cieły... I nigdy by mi na myśl nie przyszło, by się z tego śmiać. To jest problem i takim ludziom trzeba zawsze pomagać i mocno je wspierać

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 12:06   #744
saming
Zakorzenienie

Ja raz widziałam u znajomej pocięte nadgarstki, tzn. blizny - w życiu by mi nie przyszło, żeby się śmiać z tego - dla mnie to było przerażające po prostu...

Stary 2011-02-28, 12:09   #745
Asia19x
Zakorzenienie

Noemi - no pewnie, pokazuj
Ja muszę podciąć swoje i koniecznie kupić witaminy, bo czuję się osłabiona i włosy na tym ucierpią jeszcze.

Saming - ile podcięłaś? Nie martw się, szybko Ci odrosną, zobaczysz
Mówiłaś ostatnio, że zamist do włosów kupujesz kosmetyki do ciałka, co ciekawego dorwałaś? Możesz od razu dać linki

Przyszła Pani Magister
Stary 2011-02-28, 12:10   #746
n0emi
Zakorzenienie

zajrzyjcie do albumu mojego wlosowego, bo znowu nie moge zrobic kopiuj/wklej
Stary 2011-02-28, 12:10   #747
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A myslałaś nad tym, by pójść do dermatologa, Smerfku?
Byłam, nie raz. Ostatnio we wrześniu. Ale specyfiki mi nie odpowiadały. Jeden mnie uczulił dosć mocno, tak że miałam czerwone placki na twarzy i strasznie mnie to swędziało:COOL:

A wolę zadbać o cerę naturlanie - drożdże piję, będę pić skrzypokrzywę, maseczki drożdżowe, czasem jedynie punktowo coś - teraz bedzie to maść cynkowa. A to dlatego że maści od derma strasznie wysuszają...
Miałam strasznie przesuszoną i stosowałam kremy nawilżające ale rzadko, bo musiałam stosować np żele od derma na noc - zamiast krem
A teraz nie mam gorszej cery niż przed pójściem do derma, powiedziałabym że lepszą. Ogólnie wygląda dobrze, czoło.. jestem pod wrażeniem, tylko czasem mi gule wyskakują. Tylko ta broda to jest problem Najwięcęj gul pojawiło się ostatnio przed @. Teraz się goją... ciekawe czy zdąrzą się zagoić przed nowymi gulami
Cytat:
opokazac wam dlugosc wlosow z boku?? wiecie ze ja nie jestem swiadoma, ze sa juz takie dla mnie caly czas sa bardzo krotkie...
Pokaż
Stary 2011-02-28, 12:12   #748
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz krótkie włosy I tak dziwnie się z tym czuję.
bo sporo scielas, ale teraz na pewno wygladaja duzo zdrowwiej.
ja dopiero zauwazylam u siebie biale bubki na koncach, czyli tez musze podciac a tak nie chce tego robic...
Stary 2011-02-28, 12:12   #749
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz widziałam u znajomej pocięte nadgarstki, tzn. blizny - w życiu by mi nie przyszło, żeby się śmiać z tego - dla mnie to było przerażające po prostu...

Bo wiele osób uważa, że takie osoby robiąc to, chcą tylko zwrócić na siebie uwagę i nie widzą w tym nic niepokojącego
Dlaczego ludzie są tacy zacofani, no dlaczego Zauważamy problem, jak jest już za późno. Mogę to porównać do anorektyczek. Widać dziewczynie kości, ledwo wstaje z łóżka, ale nie, na pewno jest osłabiona, nic poza tym, to normalne, że przecież 14latka się odchudza, pewnie niedługo jej przejdzie: mur:

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:15
Stary 2011-02-28, 12:12   #750
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też widziałam blizny u kolegi na rękach... i mnie to przeraziło, bardzo zasmuciło. Zastanawiałam sie czemu...
On bardzo fajny, mądry, poukładany, wrażliwy. Nie miał głupot w głowie jak większosć rówieśników wtedy w gimnazjum. Teraz został księdzem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości