Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 10:08   #2551
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

patrycja duzo zdrówka dla Ciebie i slicznego synka Alanka
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:11   #2552
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Aaaa i oczywiście gratulacje dla wszystkich nowo rozpoczętych tygodniówek Pięknie donosiłyście Wasze maluszki, każdy dzień na wagę złota !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:12   #2553
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

Wanilia przez pierwsz 2-3 tyg i tak z dzidzia nie wyjdziesz na spacer, wiec spokojnie zamawiaj ten wozek ktory ci sie podoba. roznica jest, ten ktory ty wybralas jest o wiele zywszy. a do czasu zanim urodzisz, a dzidzia bedzie sie na spacer nadawala to wozek juz bedzie. a mam pytanko do ciebie, czy lekarz z dnia na dzien ci kazal odstawic czy najpierw musialas dawke zmniejszyc?? ja mam jeszcze 2 tyg brania tego. na razie w tym tyg mam odstawic w srode luteine, bo po 35 tc nie dziala.

tak z dnia na dzień kazał odstawić i w razie ewentualnych bóli brzucha brać nospe no i oczywiście kazał większość dnia leżeć i wypoczywać, taaaa jakby się dało dziś mam tyle do pozałatwiania że sama nie wiem czy się wyrobie :P

co do wózka to masz rację, też to wczoraj mężowi powiedziałam, usłyszałam: a jak urodzisz wcześniej to co wtedy, jak zabierzemy córę ze szpitala

matko głodna jestem jak cholera i nie mam pomysłu na śniadanie, dosłownie na nic nie mam ochoty, a w brzuchu burczy

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:16   #2554
agaaga89
Zakorzenienie

Dobra Ciężarówki, uciekam trochę się ogarnąć przed wizytą u gina i proszę mocno ściskać kciuki !! Bez dobrych wieści nie wracam ! Powodzenia wszystkim babeczkom co dziś też odwiedzają doktora

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:19   #2555
wanilia83
Zadomowienie

agaaga89 trzymam kciuki

Stary 2011-02-28, 10:19   #2556
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Ja tylko na momencik bo roboty po pachy. Jak znajde moment to opiszę Wam całą akcję Łatwo nie było
Alanek miał 56cm bo nie pisałam tego w sms. Jest śliczny i kochany ale ze snem u mnie ciężko.
Gratulacje dla Szymelki : roza:
Wklejam fotki Alanka i pozdrawiam wszystkie ciocie wizazowe i trzymam za was kciuki
cuuudo maleństwo

czekam na relację
Stary 2011-02-28, 10:26   #2557
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dobra Ciężarówki, uciekam trochę się ogarnąć przed wizytą u gina i proszę mocno ściskać kciuki !! Bez dobrych wieści nie wracam ! Powodzenia wszystkim babeczkom co dziś też odwiedzają doktora
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:28   #2558
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie nocka w miare spokojna nie liczac pielgrzynek do wc no ale do tego to wiekszosc z nas przyzwyczajona jest

patrycja slicznosci z tego Alanka

montii,niutka,czarna gratulacje 40 tc

iweczka gratulacje 39tc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:29   #2559
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kochane
Ja tylko na momencik bo roboty po pachy. Jak znajde moment to opiszę Wam całą akcję Łatwo nie było
Alanek miał 56cm bo nie pisałam tego w sms. Jest śliczny i kochany ale ze snem u mnie ciężko.
Wklejam fotki Alanka i pozdrawiam wszystkie ciocie wizazowe i trzymam za was kciuki
słodziak
Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam od gina
Maly nie jest taki maly
Wiedzialam to od dawna-ale teraz padlam
TO 32TYDZ A ON WYGLADA NA 36 I WAZY 3KG!!!!
Mierzyl na super sprzecie wiec sam mowil ze tu pomylek nie ma.
Powiedzial ze gdybym teraz nagle zaczela juz rodzic to nie byl by to wczesniak bo maly jest bardzo rozwiniety/mierzyl wszystko z 30min bo sam mowil zadko sie to zdarza
Wypytywal sie tez o to czy sie nie pomylilam z ost miesiaczka ale na bank nie bo dopiero w 7tyg pojawilo sie serducho a bylam pod opieka gina od 4tyg i wtedy nie bylo jeszcze pecherzyka
Kurcze zeby tylko wytrzymac do konca marca tak do 31 bo inaczej wychowawczego za firme nie bede miala ;-/
duża już dzidzia. Ale grunt to że z nią wszystko ok

wanilia ja zamówiłabym jednak to co chce, bo inaczej marudziłabym potem przez dłuugi czas. A jak jeszcze czasu trochę macie to śmiało zamawiaj

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:30   #2560
traicionera
Zakorzenienie

z tych dwóch wózków to ja bym brała ten drugi, z większą ilością czarnego, wydaje mi się praktyczniejszy i ogólniej ładniej wg mnie wygląda Jakoś lubię czarny w połączeniu z kolorami.

Prunelle, to jak mi się uda dostać na Madalińskiego, to ci powiem co i jak , bo na porodówce to się raczej nie spotkamy

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u gina.

Patrycja-ślicznego masz synka
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:32   #2561
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
no właśnie u nas też na szkole rodzenia położna mówiła o tych bankach - mąż od razy rzucił hasło że musimy się tym zainteresować. no i zacząłam szperać po necie. masz rację to nowa dziedzina, ale świat idzie z takim postępem że nie wiadomo co będzie za 5 lat. popytam jeszcze lekarza co o tym sądzi. czy warto...
super laski - gratulacje
Tzn., wiesz, jeśli finansowo to nie stanowi dla Was problemu, to możecie się zdeczdować. To na pewno nie zaszkodzi, a może kiedyś się przydać. Nauka idzie do przodu.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
noc nie przespana bo mi się myślenie włączyło a wtedy to już przerąbane z zaśnięciem, a najgorsze jest to że nic nie wymyśliłam mąż już patrzeć na mnie nie może i namawia mnie na ten oliwkowy kolor cały czas

ja chciałam taki: tylko bez loga i tych dziwnych krateczek
http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ie-czar_04.jpg

a mąż wybrał taki tylko tej oliwkowej zieleni jest więcej( jest też inaczej poukładana, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozstawienia - jest tak jakby pół na pół czarnego z oliwkowym) no i ten co mąż wybrał jest na stelażu warriora, stwierdził że dużej różnicy nie ma to co będę wydziwiać

http://www.tako.net.pl/allegro/colle...ar-ziel_08.jpg

pewnie uznacie że jestem wariatka i robię z igły widły i co za różnica z tymi kolorami no ale same pewnie wiecie jak to jest jak człowiek sobie coś ubzdura a potem dostaje coś innego

harrods
dużej różnicy cenowej nie ma chociaż widzę że w sklepach warriory stoją drożej niż JumperX - za kolor który chciałam na stelażu jumperX dalibyśmy 1090 tylko okres oczekiwania ponad miesiąc
No wiesz, jeśli różnicy w kasie nie ma, to ja bym wybrała ten, który najbardziej mi się podoba. A termin ... i tak od razu z dzidziusiem nie wyjdziesz. Wystarczy fotelik samochodowy.

No, chyba ze bardzo stresuje Cie termin i boisz się, że może się on znacząco wydłużyć.

Cytat:
co do wózka to masz rację, też to wczoraj mężowi powiedziałam, usłyszałam: a jak urodzisz wcześniej to co wtedy, jak zabierzemy córę ze szpitala
No, chyba ze zamierzacie nie jechać samochodem, a pieszo. Jak daleko macie ze szpitala do domu?

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-02-28 o 10:50
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:36   #2562
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Tity, trzymam mocno kciuki, niech Leoś już wychodzi
Dzięki kurcze mam coś złe przeczucie, że lekarz będzie chciał mnie jeszcze do czwartku przetrzymać, bo do wtedy mam zwolnienie
Cytat:
Śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dziewczyny dociera do Was, że to już 40 tydzień i LADA CHWILA możecie urodzić? do mnie totalnie nie dociera, TOTALNIE :brzyda l:
Ja jutro zaczynam tydzień 41 i do mnie dalej nie dociera
Ufff, byłam w mieście, fryzjer z głowy, zrobiłam zakupy i jeszcze poszłam z mamą na spacer z psami. Może chociaż milimetr rozwarcia by się zrobił to by się lekarz ulitował....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:36   #2563
diatoma
Zadomowienie

wanilia83 ale przeciez ze szpitala dziecko zabiera sie w foteliku-uswiadom tego swojego uparciucha!!1 zamawiaj juz dzis i czasu nie trac. ja mysle ze on zrobi jedynie dobrze waszym znajomym , ale napewno nie tobie. czyli dzis jestes juz bez fenotrenolu??? i jak Ci???
mnie sie wczoraj napinal brzusio i musialam dobrac w miedzyczasie pol tabletki, az boje sie pomyslec co bedzie jak odstawie

patrycja22 piękniusi synek, idealne wmiary i waga, czekam na realację

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:45   #2564
aja1
Zakorzenienie

Patrycja śliczny synek

Dziewczyny autobus nareperowałam

A tu obiecany kopiec

KOPIEC KRETA

ciasto:
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki wody
2 łyżki kakao

krem:
1/2 litra smietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
1 tabliczka czekolady
3 banany
sok z cytryny
żelatyna (ok.2 płaskich łyżeczek)

W garnku rozpuścić margarynę, wodę, cukier i na koniec dodać kakao. Ostudzić. Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką. przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką lub mąką. Piec ok 20-30 min w temp 180 stopni. Ciasto lekko ostudzić i wydrążyć środek nie na wylot (pokruszyć go) tworząc misę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę rozpuszczoną wcześniej w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać posiekaną czekoladę. Na cieście ułożyć przekrojone wzdłuż banany skropione sokiem z cytryny (cytryna ma zapobiec ciemnieniu bananów) i nałożyć śmietanę formując "kopiec" następnie środek który został wcześniej wydrążony i pokruszony "poprzyklejać" na śmietanę lekko ugniatając.
to są proporcje na tortownicę o śr.23 cm

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:45   #2565
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki wczoraj was czytałam ale miałam kiepski nastrój i nie chciało mi sie pisac. Zrobię to dziś
a nastrój mój utrzymywał się od piątku, bo moja ukochana Niunia się zbuntowała i nie chciała mnie kopać tzn. kopniaki były ale pojedynczy częściej wypinanie się, przeciąganie więc brzuszek falował a Mała prezentowała swoją główkę, plecki dziś kopie od śniadanka - mój płacz i błagania tatusia pomogły

a kochane poradźcie: od tygodnia mam okropny katar i w jednej dziurce zrobiło mi się coś takiego ropnego bolącego czym mogę to smarować, bo bardzo boli

megi2015 ja tej nocy wstawałam na siusiu co godz. na dodatek tak boli mnie żebro, że szok nawet kichnąć nie mogę...a obeszło się bez zgagitzn. coś mnie tam piekło ale usnęłam bez renie

my z mężem myśleliśmy o tym panku krwi pępowinowej, zresztą mój lekarz nas zachęca - tylko, że kasa ogromna na to idzie - a skąd ją brać jak nie mogę wygrać w totka

Montii gratki z okazji 40 tyg. spakowana?
a ten kalendarz fajny, ale świąt się narobiło - nie chciałabym rodzić 10 kwietnia, bo to dzień służby zdrowia i pewnie będzie sie działo
mogę w dzień czekolady mam nadzieję, że sprawdzi się przepowiednia mojego lekarza, który twierdzi, że będziemy mieć prezent na zajączka

patrycja_22 widziałam na nk - słodziak - gratuluję

Wanilia zamiawiaj ten wózek, który się tobie podoba - my też mamy dylemat, bo w kwietniu nasz model będzie w fiolecie ale nie wiadomo czy nam się uda trafić - zamówiliśmy więc czerwony ale pani z hurtowni kazała dzwonic na poczatku kwietnia i pytać o fiolet - jak będzie w Polsce to my go dostaniemy

Krusiak ale fajny duzy mężczyzna

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:48   #2566
niutka1
Wtajemniczenie

Witam

gratuluje rozpoczętych tygodni dziewczyny

już coraz nas więcej w 40 TC

Cytat:
Witam kochane

słodziutki

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dziewczyny dociera do Was, że to już 40 tydzień i LADA CHWILA możecie urodzić? do mnie totalnie nie dociera, TOTALNIE :brzyda l:
jak najbardziej dociera i juz sie nie moge doczekać

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Dzięki kurcze mam coś złe przeczucie, że lekarz będzie chciał mnie jeszcze do czwartku przetrzymać, bo do wtedy mam zwolnienie

Ufff, byłam w mieście, fryzjer z głowy, zrobiłam zakupy i jeszcze poszłam z mamą na spacer z psami. Może chociaż milimetr rozwarcia by się zrobił to by się lekarz ulitował....

no ale Tyty, nie rozumiem, ty chcesz miec poród wywoływany czy jak, że tak ciągle ci sie spieszy do tego szpitala?

własnie uważam, że fajnie, że twój lekarz nie jest z tych narwańców, co dzien po terminie juz chcą dziecko na siłe za pomocą chemii wyciagać, do końca 42 TC mozna spokojnie czekać pod kontrola ktg i usg jeśli nic sie nie dzieje, to po co malucha na siłę uszczęśliwiać.

Ja rozumiem zmęczenie, a nawet zirytowanie, sama juz bardzo bym chciała urodzić, a własnie dopiero zaczęłam 40 TC , ale no trudno, jak nie chce wychodzic, to widac jeszcze nie jest gotowe,
mój synek urodził sie praktycznie w 42 TC ( 40,6 dokładnie czyli za 1 dzien bym skonczyła 41 TC i zaczela 42TC ) i czekalismy też niecierpliwie ale jakos sie doczekaliśmy...
a córka pierwsza w 39,0 TC, i widac każde z nich ( aż 2 tygodnie róznicy) było gotowe w innym momencie.

teraz młoda nie wiem, czy za siostra pójdzie , czy za bratem

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

co do autobusu, to cos mi sie widzi, że ta natka z cyferkami w nicku,
co miała plamienie i skurcze wsiadła może, bo nic nie pisze od tamtej pory

Cytat:
Napisane przez Natka3008
Witam w niedzielne popołudnie

Piszę do Was z takim zapytaniem. W czwartek miałam wizytę u gin., po tej wizycie zaczęłam plamić. Gin. powiedział, że to normalne na tym etapie ciąży. Dzisiaj jest niedziela i myślałam, że to plamienie ustało. A tu brzuch zaczął mnie boleć jak na @ poszłam do toalety i na papierze pojawił się taki czerwono-brązowy śluz. Teraz mniej już mnie pobolewa, ale ciągnie mnie w dole brzucha.
Jak myślicie mam się tym martwić, czy to poprostu zbliża się moja godzina?
no i castia cos cihcutko siedzi jakos
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:48   #2567
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
tak z dnia na dzień kazał odstawić i w razie ewentualnych bóli brzucha brać nospe no i oczywiście kazał większość dnia leżeć i wypoczywać, taaaa jakby się dało dziś mam tyle do pozałatwiania że sama nie wiem czy się wyrobie :P

matko głodna jestem jak cholera i nie mam pomysłu na śniadanie, dosłownie na nic nie mam ochoty, a w brzuchu burczy
wanilia, a co mąż chce zabrać córcie wózkiem ze szpitala ??
ehhh Ci Nasi mężowie są czasami rozbrajający

ja zjadłam standardowo płatki z mlekiem, ale z chęcia bym zjadła twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
uciekam zaraz na miasto, zrobić jakieś zakupy bo totalnie wyczyścili mi lodówkę....
i przydałoby się zakupić prześcieradło dla małej bo mam tylko 1 :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:51   #2568
87czarna
Zakorzenienie

agaaga czekamy i trzymamy kciuki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:53   #2569
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Śliczny maluszek

ja mam zwolnienie do 11 marca(termin mam na 13, ale to niedziela) i dalej nie dostane. wiec mam nadzieje się rozpakować do 13......

szybka z Ciebie babeczka, już po fryzjerze??? wow!!!
ale pewnie samopoczucie odrazu lepsze
Stary 2011-02-28, 10:54   #2570
ego_ego
Wtajemniczenie

wanilia83 ja bym się na Twoim miejscu jeszcze zastanowiła.
Mi siępodoba ten drugi z większąilością czerni, ale to może dlatego, że sama kupuję z dużą ilośćią czerni.
Co do stelaża, to kiedyś Jok3r chyba pisała, że Warrior jest lepszy niż Jumper - ona robiła super porównania tych wózków.
Jest jeszcze kwestia ceny - jeżeli za 1000zł dostaniesz ten co Ci się mniej podoba + materac, przewijak i coś tam jeszcze, a za ten co Ci się podoba musiałabyś dopłacić np 300zł, to ja bym brała tą tańszą opcję.
Ale to jest tylko moje zdanie, musisz sama spisać za i przeciw

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
40 tydzień czas zacząc!
Wszystkim dziewczynkom gratulacje rozpoczętych tygodni, a szczególnie tym w 40TC

Cytat:
Witam kochane
patrycja przecudny synuś
czekamy na relacje
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:57   #2571
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa już mam dość, jestem gruba. Nie mogę się schylać, bo nie dość, że mam wielki bzebzoł, to mnie skóra ciągnie na żebrach. Z cycków mi leci. Nogi mi puchną, kręgosłup boli w nocy, żeby się przewrócić na drugi bok, to się budzę i łapię za oparcie i dopiero przekręcam, inaczej nie da rady. Sapie jak parowóz przy chodzeniu i to wolnym. Mam poobijane żebra i pęcherz. Koleżanka mnie dziś spotkała i co "Ty się jeszcze toczysz??" Nie będę się czołgać
Niech ktoś przestawi zegar na dzień mojego porodu
kochaniutka jeszcze troszkę trzeba jeszcze trochę wytrzymać

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękny brzucholek

a w ogóle to niezłą akcję poszukiwawczą zrobiłyście z tymi ramkami dla Eirene na Was można zawsze liczyć
dziękuję
prawda? aż się tżtowi pochwaliłam to on mówi no popatrz super masz z tymi dziewczynami, kochane jesteście

Cytat:
ja używam mama perfecta na rozstępy
no ja od wczoraj 3 razy dziennie smaruję mega warstwą dziś muszę dokupić jeszcze bo tamto mi się kończy, może się staną mało widoczne

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Sliczny i bardzo zgrabny Ale masz go dosc nisko, tak jak i ja
dziękuję no ja cały czas tak nisko mam czyli dużo nam nie opadnie

Cytat:
dziewczyny czy któras myślała o pobraniu krwi pępowinowej???

http://www.pbkm.pl/
ja myślałam bo na sr była taka pani co zachwalała ale w końcu pogadaliśmy i nie zdecydujemy się. i jak powiedzieliśmy położnej z sr to się tylko uśmiechnęła przytakując nam
wszystko pięknie fajnie, to dopiero wchodzi do polski potem może być lepiej itd ale... szanse że to się przyjmie nie są 100procentowe, poza tym przecież skoro dziecko tfu tfu np by miało białaczkę to podając mu te przeciwciała jego skąd wiemy że znów się nie rozwinie z nich białaczka??? to te same geny...
a te 70 chorób które oni tak wypisują że te komórki pomagają to nie tak że na 70 chorób pomaga... dopiero trwają badania nad nimi CZY pomaga... i tak naprawdę komórki macierzyste można wziąć od innego dawcy tylko to dłużej trwa... a że tak powiem "jakościowo" to samo...
dlatego my jednak się nie decydujemy na to.

Szymelka cudownie opisałaś swój poród

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A ja wstawiam moj brzucho z rozpoczynajacego sie 34 tyg.
Porownalam ze zdjeciami sprzed miesiaca ( nie ma to jak systematycznosc) no i urosl ... w dól.
Myslicie ze on jest nisko, mi sie ciagle wydaje ze sie obniza
no nisko jest ale śliczny

co do porodu ja też mam wymagania malutkie niech się mały rodzi kiedy chce byle nie 10 kwietnia o 12 dzień czekolady to fajnie chyba że w marcu zechce wyjść ale sądząc po tym jaka jest tendencja na wątku będzie siedział do końca hehe

Montii, Niutka, Czarna87 GRATULACJE WIELKIE Ostatni schodek

Castia też chyba zaczyna ale gdzie jesteś Castia??? Wysiadłaś z autobusu i nic nie powiedziałaś???

Iweczka gratulacja 39 tygodnia

Megi2015
i tak może w końcu być że nie wyrobię z smsami teraz cisza a potem jak się zacznie to masowo

Patrycja_22 Alanek jest śliczny

mój tż wcześniej też pracował na zmiany i ciężko byłoby z przepustką tzn długo by to trwało i w ogóle ale teraz od pon do pt więc się tak nie stresuję

co do fenoterolu ja dalej biorę (35 tydzień) ale wczoraj zauważyłam że tylko 4 tabletki mi zostały a ja biorę 4 razy dziennie, do lekarza idę w środe więc postanowiłam brać po prostu 2 razy dziennie dziś i jutro i może nic się nie stanie takiego... mam nadzieję...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:00   #2572
87czarna
Zakorzenienie

patrycja jaki słodki maluszek! Dużo zdrówka Wam życzę!

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Castia dawaj znaki życia

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:01   #2573
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Wanilia zamiawiaj ten wózek, który się tobie podoba - my też mamy dylemat, bo w kwietniu nasz model będzie w fiolecie ale nie wiadomo czy nam się uda trafić - zamówiliśmy więc czerwony ale pani z hurtowni kazała dzwonic na poczatku kwietnia i pytać o fiolet - jak będzie w Polsce to my go dostaniemy
No, wiem o czy mówisz. Też się zastanawiałam, czy czekać na fioletowy. Ale po rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że jednak zostaniemy przy brązowym. Mężowi fiolet się nie podoba, a mnie też brąz bardzo bardziej pasuje do chłopca. Ale u Ciebie jest dziewczynka, więc fiolet byłby super . Moja przyjaciółka ma 4Ridera fioletowego (tzn. tylko gondolkę) i muszę przyznać, że ten fiolet jest bardzo intensywny. Ale na pewno ładny. Jednak teraz, na spacerówkę zdecyduje się w innym kolorze. Poza tym o fiolet kazali się właśnie pytać na początku kwietnia, a że my mamy termin na 4 kwietnia, to trochę się bałam. Bo wiadomo jak to z nowościami bywa i obawiałam się, że sprowadzenie mogłoby się znacznie przedłużyć. A poza tym za zestaw w brązie zapłaciliśmy co najmniej 180,00 zł mniej (bo cena kilka o kilka procent będzie wyższa i akurat fotelik był na promocji).
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:04   #2574
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
wanilia83 ale przeciez ze szpitala dziecko zabiera sie w foteliku-uswiadom tego swojego uparciucha!!1 zamawiaj juz dzis i czasu nie trac. ja mysle ze on zrobi jedynie dobrze waszym znajomym , ale napewno nie tobie. czyli dzis jestes juz bez fenotrenolu??? i jak Ci???
mnie sie wczoraj napinal brzusio i musialam dobrac w miedzyczasie pol tabletki, az boje sie pomyslec co bedzie jak odstawie
on tej mojej znajomej straaaasznie nie lubi :P

brzuch się napina ale bezboleśnie więc jakoś się tym nie przejmuje, idę dziś na KTG i zobaczymy co wykaże aa i zauważyłam że mała bardziej ruchliwa bez tych leków tak to tylko rano i w nocy się ruszała a dziś praktycznie cały czas ją czuje

Cytat:
wanilia, a co mąż chce zabrać córcie wózkiem ze szpitala ??
ehhh Ci Nasi mężowie są czasami rozbrajający
nie nie on myśli o foteliku bo zamawialiśmy wózek 3 w 1 a nie mamy od kogo pożyczyć w razie gdyby się zaczęło wcześniej

kochane dziękuje za rady odnośnie wózka, koleżanka przed chwilą dzwoniła że znalazła wózek z tego materiału co ja zamawiałam ( tylko połączenie z jakimiś esami floresami a nie czernią) i mnie dziś weźmie na magazyn żebym sobie ten kolor na żywo zobaczyła więc ocenie go jak wygląda jedziemy po południu między KTG a zastrzykiem więc wieczorkiem albo rano zdam relacje
lecę do wanny na zasłużony relaks

Stary 2011-02-28, 11:04   #2575
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
http://halloween.friko.net/kalendarz/kwiecien.html

tu dla kwietniówek

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:26 ----------

już po północy, czas zacząć 40 tydzień
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
he, he, widze, ze nie tylko ja czekalam na polnoc

gratulacje Montii

no i ja też- skonczone 39 TC, zaczelam 40 TC

a teraz ide spac, ps. dokladnie tego dnia ciązy czyli w 39,0 TC urodzilam pierwsza corke wiec ciekawe, ciekawe jak to tam jutro bedzie....
no ale synek czekal do 40,6, czyli prawie do 41 tc

Izabella, moj maz tez mowi, ze w takim razie mloda powinna wyjsc w 39,6 lub 40,0 tc dla rownowagi
Cytat:
Montii, dzien teściowej ODPADA!!!!

Montii, Niutka, Gratulacje 40 tygodnia

Tity, trzymam mocno kciuki, niech Leoś już wychodzi

dziś miałam tylko jedną przechadzkę do wc
ale za to jak się obudziłam, to było wc, pić, jeść, pić... i tym sposobem minęła godzinka

a ja dziś rozpoczynam 39 tydzień
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej ho!

To i ja dołączam do Was...

40 tydzień czas zacząc!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty... Montii dawaj znac,ile ten Twój szkrabek już waży

Poza tym.. GRATULUJĘ dziewczynom,które również dzisiaj rozpoczęły ten magiczny tydzień... trzeba to opic,haha

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Iweczka Tobie natomiast 39 tygodnia
gratki
Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam od gina
Maly nie jest taki maly
Wiedzialam to od dawna-ale teraz padlam
TO 32TYDZ A ON WYGLADA NA 36 I WAZY 3KG!!!!
Mierzyl na super sprzecie wiec sam mowil ze tu pomylek nie ma.
Powiedzial ze gdybym teraz nagle zaczela juz rodzic to nie byl by to wczesniak bo maly jest bardzo rozwiniety/mierzyl wszystko z 30min bo sam mowil zadko sie to zdarza
Wypytywal sie tez o to czy sie nie pomylilam z ost miesiaczka ale na bank nie bo dopiero w 7tyg pojawilo sie serducho a bylam pod opieka gina od 4tyg i wtedy nie bylo jeszcze pecherzyka
Kurcze zeby tylko wytrzymac do konca marca tak do 31 bo inaczej wychowawczego za firme nie bede miala ;-/
woow
ciezko to widze, abys do koncA maeca wytrzymala, skoro on juz w pelni rozwiniety
Stary 2011-02-28, 11:04   #2576
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja też nie biorę pod uwagę rodzenia bez męża. A mieszkamy w Łodzi, a mąż pracuje w Warszawce. Także potrzebuje 2,5 - 3 godziny żeby dojechać. I strasznie się tym stresuję. Mamy oczywiście masę wspaniałych przyjaciół, którzy zaoferowali się, że jakby co, to mnie zawiozą do szpitala, ale to nie to samo. Wiem, że prawdopodobnie mąż zdąży, bo to tak szybko się nie dzieje. Ale stresuje mnie to, że nie będę wiedziała, kiedy wszcząć alarm. Że nie będę pewna, że już się zaczęło. Oczywiście jakby np. wody odeszły, to sprawa będzie jasna, ale jeśli nie, to czy rozpoznam objawy i w porę zawiadomię męża, żeby już jechał. Wiem, że żeby zdążył, to muszę zareagować dosyć wcześnie. A z drugiej strony boję się fałszywego alarmu. Bo mąż co drugi dzień nie będzie brał urlopu, żeby gnać bez potrzeby. Ja w każdym razie bym się cieszyła, gdyby zaczęło się w weekend. Albo chociaż wieczorem lub w nocy (to akurat możliwe, bo często właśnie w nocy się zaczyna). Aaa, wymagań mam jeszcze więcej ... wolałabym żeby nie był to ani 1 ani 10 kwietnia .

widzę, że masz dużo wymagań co do terminu porodu,
tak jak ja

i fałszywy alarmu też mnie stresuję

moja siostra urodziła w jedyny dzień, w który nie chciała urodzić,
bo jej tż nie miał możliwości pojawienia się
Stary 2011-02-28, 11:05   #2577
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam zwolnienie do 11 marca(termin mam na 13, ale to niedziela) i dalej nie dostane. wiec mam nadzieje się rozpakować do 13......

szybka z Ciebie babeczka, już po fryzjerze??? wow!!!
ale pewnie samopoczucie odrazu lepsze

a czemu nie dostaniesz?

Ja mam termin na 07 marca, a dostałam ostatnio zwolnienie aż do 19 marca, tak, zeby juz nie musiała moja gin znów bawić się w wypisywanie ( no bo wiadomo, ze termin jest plus minus 2 tygodnie, więc te dwa mniej więcej do terminu mi doliczyła od razu )

co do komórek macierzystych, to jeszcze jest taka sprawa, że nie wszystkie komórki, z tej krwi co sie pobierze będa macierzyste i będą sie nadawały do przechowywania, po pobraniu w labie sie te komórki selekcjonuje i dopiero wtedy widać, czy się nadaja i ile z nich sie nadaje, moze sie okazać, że znaczna ich część nie nadaje sie do przechowywania. Poza tym dalej, te wyselekcjonowane komórki tez nie wszystkie zniosa długie lata przechowywania, częśc z nich będzie "do wyrzucenia" , tak, ze może sie okazac po latach, że tych komórek przechowywanych i nadających się do procesów leczniczych nie będzie wystarczająca ilość
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:06   #2578
woszczyk
Raczkowanie

Nawet nie wiecie jak ja zazdroszczę wszystkim mamuśkom już po akcji, z dzidzia na ręku Ja zaczęłam 38 tydzień, wizytę u lekarza mam w czwartek i wtedy na pewno dostane skierowanie na cesarkę, mały nadal ułożony jest pupka w dół, czuję to po jego ruchach. Więc szybko śmignę do szpitala ustalić termin i wtedy to już chyba umrę od czekania na królewicza

Zastanawiałyście się nad kupnem pasa poporodowego? Ja w sumie znalazłam na allegro 3 w cenie takiej w miarę, bo sa i takie droższe tylko mi troche kasy szkoda...

http://allegro.pl/gorset-b-mocno-wys...4.html#gallery
Ten chyba najbardziej mi się podoba

http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...8.html#gallery

http://allegro.pl/talia-pas-gorset-p...3.html#gallery
Ten to tak nie za bardzo ale też by mógł być
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:07   #2579
Tity
Zakorzenienie

niutka nie będę mieć wywoływania, bo będę mieć cc i dlatego się niecierpliwię, bo chciałabym już mieć to za sobą, a lekarz ciągle mi to odwleka i nie mówi konkretnie kiedy, tylko mi tak cyka co parę dni, że jeszcze troszkę, jeszcze troszkę...a ja wolę się znim umówić i być spokojna, że on będzie mnie ciął, a nie, że zacznie się wtedy kiedy go nie będzie, bo cc robi jeszcze ponad 70-letni dziadek, o którym krążą opowieści nie z tej ziemi Z resztą dziadek ten mnie odbierał przez cc i zwichnął mi biodro...:/

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-02-28 o 11:11
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:08   #2580
iweczka
Zakorzenienie

aja, dziękóweczka za przepis
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości