|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
patrycja duzo zdrówka dla Ciebie i slicznego synka Alanka
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Aaaa i oczywiście gratulacje dla wszystkich nowo rozpoczętych tygodniówek
![]() Pięknie donosiłyście Wasze maluszki, każdy dzień na wagę złota !!
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak z dnia na dzień kazał odstawić i w razie ewentualnych bóli brzucha brać nospe no i oczywiście kazał większość dnia leżeć i wypoczywać, taaaa jakby się dało dziś mam tyle do pozałatwiania że sama nie wiem czy się wyrobie :P co do wózka to masz rację, też to wczoraj mężowi powiedziałam, usłyszałam: a jak urodzisz wcześniej to co wtedy, jak zabierzemy córę ze szpitala matko głodna jestem jak cholera i nie mam pomysłu na śniadanie, dosłownie na nic nie mam ochoty, a w brzuchu burczy
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Ciężarówki, uciekam trochę się ogarnąć przed wizytą u gina i proszę mocno ściskać kciuki
!! Bez dobrych wieści nie wracam
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
agaaga89 trzymam kciuki
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na relację
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
witajcie nocka w miare spokojna nie liczac pielgrzynek do wc no ale do tego to wiekszosc z nas przyzwyczajona jest
![]() patrycja slicznosci z tego Alanka montii,niutka,czarna ![]() iweczka
|
#2559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wanilia ja zamówiłabym jednak to co chce, bo inaczej marudziłabym potem przez dłuugi czas. A jak jeszcze czasu trochę macie to śmiało zamawiaj |
||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
z tych dwóch wózków to ja bym brała ten drugi, z większą ilością czarnego, wydaje mi się praktyczniejszy i ogólniej ładniej wg mnie wygląda
Jakoś lubię czarny w połączeniu z kolorami.Prunelle, to jak mi się uda dostać na Madalińskiego, to ci powiem co i jak , bo na porodówce to się raczej nie spotkamy ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u gina. Patrycja-ślicznego masz synka
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No, chyba ze bardzo stresuje Cie termin i boisz się, że może się on znacząco wydłużyć. No, chyba ze zamierzacie nie jechać samochodem, a pieszo. Jak daleko macie ze szpitala do domu? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-02-28 o 10:50 |
||
|
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni
![]() Dzięki kurcze mam coś złe przeczucie, że lekarz będzie chciał mnie jeszcze do czwartku przetrzymać, bo do wtedy mam zwolnienieCytat:
Cytat:
![]() Ufff, byłam w mieście, fryzjer z głowy, zrobiłam zakupy i jeszcze poszłam z mamą na spacer z psami. Może chociaż milimetr rozwarcia by się zrobił to by się lekarz ulitował.... |
||
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 ale przeciez ze szpitala dziecko zabiera sie w foteliku-uswiadom tego swojego uparciucha!!1 zamawiaj juz dzis i czasu nie trac. ja mysle ze on zrobi jedynie dobrze waszym znajomym , ale napewno nie tobie. czyli dzis jestes juz bez fenotrenolu??? i jak Ci???
mnie sie wczoraj napinal brzusio i musialam dobrac w miedzyczasie pol tabletki, az boje sie pomyslec co bedzie jak odstawie ![]() patrycja22 piękniusi synek, idealne wmiary i waga, czekam na realację
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja śliczny synek
Dziewczyny autobus nareperowałam ![]() A tu obiecany kopiec ![]() KOPIEC KRETA ciasto: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao krem: 1/2 litra smietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka czekolady 3 banany sok z cytryny żelatyna (ok.2 płaskich łyżeczek) W garnku rozpuścić margarynę, wodę, cukier i na koniec dodać kakao. Ostudzić. Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką. przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką lub mąką. Piec ok 20-30 min w temp 180 stopni. Ciasto lekko ostudzić i wydrążyć środek nie na wylot (pokruszyć go) tworząc misę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę rozpuszczoną wcześniej w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać posiekaną czekoladę. Na cieście ułożyć przekrojone wzdłuż banany skropione sokiem z cytryny (cytryna ma zapobiec ciemnieniu bananów) i nałożyć śmietanę formując "kopiec" następnie środek który został wcześniej wydrążony i pokruszony "poprzyklejać" na śmietanę lekko ugniatając. to są proporcje na tortownicę o śr.23 cm Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-28 o 10:50 |
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() a nastrój mój utrzymywał się od piątku, bo moja ukochana Niunia się zbuntowała i nie chciała mnie kopać tzn. kopniaki były ale pojedynczy częściej wypinanie się, przeciąganie więc brzuszek falował a Mała prezentowała swoją główkę, plecki a kochane poradźcie: od tygodnia mam okropny katar i w jednej dziurce zrobiło mi się coś takiego ropnego bolącego czym mogę to smarować, bo bardzo bolimegi2015 ja tej nocy wstawałam na siusiu co godz. na dodatek tak boli mnie żebro, że szok nawet kichnąć nie mogę...a obeszło się bez zgagi my z mężem myśleliśmy o tym panku krwi pępowinowej, zresztą mój lekarz nas zachęca - tylko, że kasa ogromna na to idzie - a skąd ją brać jak nie mogę wygrać w totka ![]() Montii gratki z okazji 40 tyg. ?a ten kalendarz fajny, ale świąt się narobiło - nie chciałabym rodzić 10 kwietnia, bo to dzień służby zdrowia i pewnie będzie sie działo ![]() mogę w dzień czekolady mam nadzieję, że sprawdzi się przepowiednia mojego lekarza, który twierdzi, że będziemy mieć prezent na zajączkapatrycja_22 widziałam na nk - słodziak - gratuluję Wanilia zamiawiaj ten wózek, który się tobie podoba - my też mamy dylemat, bo w kwietniu nasz model będzie w fiolecie ale nie wiadomo czy nam się uda trafić - zamówiliśmy więc czerwony ale pani z hurtowni kazała dzwonic na poczatku kwietnia i pytać o fiolet - jak będzie w Polsce to my go dostaniemy Krusiak ale fajny duzy mężczyzna
|
|
#2566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() gratuluje rozpoczętych tygodni dziewczyny już coraz nas więcej w 40 TC ![]() Cytat:
słodziutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale Tyty, nie rozumiem, ty chcesz miec poród wywoływany czy jak, że tak ciągle ci sie spieszy do tego szpitala? ![]() własnie uważam, że fajnie, że twój lekarz nie jest z tych narwańców, co dzien po terminie juz chcą dziecko na siłe za pomocą chemii wyciagać, do końca 42 TC mozna spokojnie czekać pod kontrola ktg i usg jeśli nic sie nie dzieje, to po co malucha na siłę uszczęśliwiać. Ja rozumiem zmęczenie, a nawet zirytowanie, sama juz bardzo bym chciała urodzić, a własnie dopiero zaczęłam 40 TC , ale no trudno, jak nie chce wychodzic, to widac jeszcze nie jest gotowe, mój synek urodził sie praktycznie w 42 TC ( 40,6 dokładnie czyli za 1 dzien bym skonczyła 41 TC i zaczela 42TC ) i czekalismy też niecierpliwie ale jakos sie doczekaliśmy... ![]() a córka pierwsza w 39,0 TC, i widac każde z nich ( aż 2 tygodnie róznicy) było gotowe w innym momencie. teraz młoda nie wiem, czy za siostra pójdzie , czy za bratem ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- co do autobusu, to cos mi sie widzi, że ta natka z cyferkami w nicku, co miała plamienie i skurcze wsiadła może, bo nic nie pisze od tamtej pory Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-28 o 10:50 |
|||
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh Ci Nasi mężowie są czasami rozbrajający ja zjadłam standardowo płatki z mlekiem, ale z chęcia bym zjadła twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką ![]() uciekam zaraz na miasto, zrobić jakieś zakupy bo totalnie wyczyścili mi lodówkę.... ![]() i przydałoby się zakupić prześcieradło dla małej bo mam tylko 1 :/ |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga czekamy i trzymamy kciuki
![]()
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() szybka z Ciebie babeczka, już po fryzjerze??? wow!!! ale pewnie samopoczucie odrazu lepsze
|
||
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia83 ja bym się na Twoim miejscu jeszcze zastanowiła.
Mi siępodoba ten drugi z większąilością czerni, ale to może dlatego, że sama kupuję z dużą ilośćią czerni. Co do stelaża, to kiedyś Jok3r chyba pisała, że Warrior jest lepszy niż Jumper - ona robiła super porównania tych wózków. Jest jeszcze kwestia ceny - jeżeli za 1000zł dostaniesz ten co Ci się mniej podoba + materac, przewijak i coś tam jeszcze, a za ten co Ci się podoba musiałabyś dopłacić np 300zł, to ja bym brała tą tańszą opcję. Ale to jest tylko moje zdanie, musisz sama spisać za i przeciw ![]() Wszystkim dziewczynkom gratulacje rozpoczętych tygodni, a szczególnie tym w 40TC ![]() Cytat:
czekamy na relacje |
|
|
|
|
#2571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
prawda? aż się tżtowi pochwaliłam to on mówi no popatrz super masz z tymi dziewczynami, kochane jesteście no ja od wczoraj 3 razy dziennie smaruję mega warstwą dziś muszę dokupić jeszcze bo tamto mi się kończy, może się staną mało widoczne dziękuję no ja cały czas tak nisko mam czyli dużo nam nie opadnie Cytat:
ale w końcu pogadaliśmy i nie zdecydujemy się. i jak powiedzieliśmy położnej z sr to się tylko uśmiechnęła przytakując nam wszystko pięknie fajnie, to dopiero wchodzi do polski potem może być lepiej itd ale... szanse że to się przyjmie nie są 100procentowe, poza tym przecież skoro dziecko tfu tfu np by miało białaczkę to podając mu te przeciwciała jego skąd wiemy że znów się nie rozwinie z nich białaczka??? to te same geny... a te 70 chorób które oni tak wypisują że te komórki pomagają to nie tak że na 70 chorób pomaga... dopiero trwają badania nad nimi CZY pomaga... i tak naprawdę komórki macierzyste można wziąć od innego dawcy tylko to dłużej trwa... a że tak powiem "jakościowo" to samo... dlatego my jednak się nie decydujemy na to. Szymelka cudownie opisałaś swój poród Cytat:
ale ślicznyco do porodu ja też mam wymagania malutkie niech się mały rodzi kiedy chce byle nie 10 kwietnia o 12 dzień czekolady to fajnie chyba że w marcu zechce wyjść ale sądząc po tym jaka jest tendencja na wątku będzie siedział do końca hehe ![]() Montii, Niutka, Czarna87 GRATULACJE WIELKIE Ostatni schodek ![]() Castia też chyba zaczyna ale gdzie jesteś Castia??? Wysiadłaś z autobusu i nic nie powiedziałaś??? ![]() Iweczka gratulacja 39 tygodnia ![]() Megi2015 i tak może w końcu być że nie wyrobię z smsami teraz cisza a potem jak się zacznie to masowo ![]() Patrycja_22 Alanek jest śliczny mój tż wcześniej też pracował na zmiany i ciężko byłoby z przepustką tzn długo by to trwało i w ogóle ale teraz od pon do pt więc się tak nie stresuję ![]() co do fenoterolu ja dalej biorę (35 tydzień) ale wczoraj zauważyłam że tylko 4 tabletki mi zostały a ja biorę 4 razy dziennie, do lekarza idę w środe więc postanowiłam brać po prostu 2 razy dziennie dziś i jutro i może nic się nie stanie takiego... mam nadzieję...
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja jaki słodki maluszek! Dużo zdrówka Wam życzę!
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Castia dawaj znaki życia
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch się napina ale bezboleśnie więc jakoś się tym nie przejmuje, idę dziś na KTG i zobaczymy co wykaże aa i zauważyłam że mała bardziej ruchliwa bez tych leków tak to tylko rano i w nocy się ruszała a dziś praktycznie cały czas ją czuje ![]() Cytat:
on myśli o foteliku bo zamawialiśmy wózek 3 w 1 a nie mamy od kogo pożyczyć w razie gdyby się zaczęło wcześniej kochane dziękuje za rady odnośnie wózka, koleżanka przed chwilą dzwoniła że znalazła wózek z tego materiału co ja zamawiałam ( tylko połączenie z jakimiś esami floresami a nie czernią) i mnie dziś weźmie na magazyn żebym sobie ten kolor na żywo zobaczyła więc ocenie go jak wygląda
|
|
#2575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ciezko to widze, abys do koncA maeca wytrzymala, skoro on juz w pelni rozwiniety
|
|||||
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że masz dużo wymagań co do terminu porodu, tak jak ja ![]() i fałszywy alarmu też mnie stresuję ![]() moja siostra urodziła w jedyny dzień, w który nie chciała urodzić, bo jej tż nie miał możliwości pojawienia się
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu nie dostaniesz? ![]() Ja mam termin na 07 marca, a dostałam ostatnio zwolnienie aż do 19 marca, tak, zeby juz nie musiała moja gin znów bawić się w wypisywanie co do komórek macierzystych, to jeszcze jest taka sprawa, że nie wszystkie komórki, z tej krwi co sie pobierze będa macierzyste i będą sie nadawały do przechowywania, po pobraniu w labie sie te komórki selekcjonuje i dopiero wtedy widać, czy się nadaja i ile z nich sie nadaje, moze sie okazać, że znaczna ich część nie nadaje sie do przechowywania. Poza tym dalej, te wyselekcjonowane komórki tez nie wszystkie zniosa długie lata przechowywania, częśc z nich będzie "do wyrzucenia" , tak, ze może sie okazac po latach, że tych komórek przechowywanych i nadających się do procesów leczniczych nie będzie wystarczająca ilość
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie wiecie jak ja zazdroszczę wszystkim mamuśkom już po akcji, z dzidzia na ręku
Ja zaczęłam 38 tydzień, wizytę u lekarza mam w czwartek i wtedy na pewno dostane skierowanie na cesarkę, mały nadal ułożony jest pupka w dół, czuję to po jego ruchach. Więc szybko śmignę do szpitala ustalić termin i wtedy to już chyba umrę od czekania na królewicza ![]() Zastanawiałyście się nad kupnem pasa poporodowego? Ja w sumie znalazłam na allegro 3 w cenie takiej w miarę, bo sa i takie droższe tylko mi troche kasy szkoda... ![]() http://allegro.pl/gorset-b-mocno-wys...4.html#gallery Ten chyba najbardziej mi się podoba ![]() http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...8.html#gallery http://allegro.pl/talia-pas-gorset-p...3.html#gallery Ten to tak nie za bardzo ale też by mógł być
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
niutka nie będę mieć wywoływania, bo będę mieć cc i dlatego się niecierpliwię, bo chciałabym już mieć to za sobą, a lekarz ciągle mi to odwleka i nie mówi konkretnie kiedy, tylko mi tak cyka co parę dni, że jeszcze troszkę, jeszcze troszkę...a ja wolę się znim umówić i być spokojna, że on będzie mnie ciął, a nie, że zacznie się wtedy kiedy go nie będzie, bo cc robi jeszcze ponad 70-letni dziadek, o którym krążą opowieści nie z tej ziemi
Z resztą dziadek ten mnie odbierał przez cc i zwichnął mi biodro...:/
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-28 o 11:11 |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
aja, dziękóweczka za przepis
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

!!

dziś mam tyle do pozałatwiania że sama nie wiem czy się wyrobie :P
!! Bez dobrych wieści nie wracam
Łatwo nie było 

kurcze mam coś złe przeczucie, że lekarz będzie chciał mnie jeszcze do czwartku przetrzymać, bo do wtedy mam zwolnienie

czym mogę to smarować, bo bardzo boli

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)