|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() tamten podobno sie nei myli co do plci, a moj nie ma az tak dobrego sprzetu do usg.. wiec zobaczymy, wiesz jak to jest niedowiarek jestem, i czym blizej porodu mam mieszane uczucia co do plci, tymbardziej ze moja znajoma ktora pracuje w szpitalu na polozniczym oddziele miala miec core hehe i wyszedl chlopak ale pocieszam sie ze to bylo w dobie gorszego sprzetu usg hehehe
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
i tam wyczytałam że są takie, bynajmniej jeden bo w resztę się nie zagłebiałam, no bo takiego usztywnianego to chyba się faktycznie nie wywinie , bo ty przy Zosii jakich używałaś?? już nie mogę się doczekać ![]() agnieszka_pe25 żeby nie być gołosłowna czekoladę już jem ![]() no i zamówiłam u kuzyna serek philadelfie o smaku milki ( nie będę wytykać palcami kto tu narobił mi na niego ochoty ) bo stwierdziłam że w serku to nabiał = dużo wapnia, a skoro mówiłaś że musi być dużo żelaza to przecież milka to czekolada = żelazo. I mam dwa w jednym za wizyty, za wyniki, za diabetologa brzuszki rewelacyjne i d o tego bardzo kształtne
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ciesze sie, ze trafilam z tymi stanikami. Jak tylko zdobede troche pieniedzy, kupie sobie dwa na probe. Czytalam bowiem, ze to jak sie dba o piersi przed porodem ma duzy wplyw na ich stan po karmieniu. A te szmaciaki to mi w ogole nie trzymaja cyckow, wisza jak filety
![]() Ktoras napisala, ze jestem dietetykiem forumowym, to nie ja to Mary! Jej bijcie poklony, bo sie na mnie jeszcze diablica obrazi ![]() Jakbyscie byly karta ciazy, to gdzie byscie sie schowaly? Bo chce zadzwonic do mojego gineksa w sprawie tego antybiotyku, a tymczasem bez karty ciazy to ja jestem zupelnie zielona Gdzie ona byc moze? Hilfeeeeee!!!
|
|
|
|
#334 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ale wcześniej wstawiałaś fotki
no pochwal się ![]() Cytat:
![]() ciśnienie mialam do 31.stycznia 100/70 ZAWSZE, a 2tygodnie temu na wizycie podskoczyło 120/80. nie wiem czy to dużo, ale na każdej wizycie wcześniej miałam to 100/70 Cytat:
![]() hihi na mnie też się gapią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
" ale ledwo odeszłam z tej kolejki to za chwilę mnie zawołał jednak burak Cytat:
z tym kurakiem mnie rozbawiłaś
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Mango
Oglądałam je w sklepie babylandia przy Jana Pawła II 23 (niedaleko salonu renault), ale wjazd jest od Krótkiej 23 (bramą) i na Podkolejowej 45. W obu jest wiele artykułów dziecięcych, nie tylko wózki. Przypomniało mi się, że ostatnio zobaczyłam na żywo pościel Ricordo z Feretti i rzeczywiście materiał kiepski i kolory całkiem inne niż na zdjęciu! Na pewno jej nie kupię! Nie wiem czy jest się czym cieszyć, dla mojej wagi może to być zgubny dzień![/QUOTE] wiem gdzie babylandia, kojarzę ich reklamę ! Dzieki Ci wielkie A co te wózki takie tanie ?? 1800 zł na allegro 3 tysie ? on chyba tu jakas biedna wersja, wyglada mi to tylko jak spacerowy ?? Chyba, ze sie nie znam.Feretti takze bardzo mnie zawiodła Lolkę także no i zonk, bo nei wiadomo co wybrac.andziot, pogoda na spacerki u Ciebie chyba rwelacyjna ? Violisia, chyba b. wysoka jesttes, bo nei wiem gdzie to 80 kg ![]() SiLLee, jaki duzy brzuchol... taki jak należy, w końcu w ciązy jestes, nie ?
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiu biedulko
the sania owszem wstawiałam bo miałam mój stry telefon do którego miałam kabel a teraz pożyczyłam telefon bratu i mam jakiś stary zastępczy do którego nie posiadam kabla
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-28 o 12:11 |
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Violisia, SiLLee piękne brzuszki
Mój nie jest jeszcze taki duży i wydaje mi sie że jest nizej. Ja mam 10 kg na plusie, a w pasie tyle co Aguś, 106 ehhhIdę was doczytać |
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot oooo to będzie dziś golonko nowym sprzętem
co do moczu, to miałam wyniki robione 27.01 i tak: białko w moczu- ujemny nabłonki płaskie:nieliczne w polu widzenia nabłonki okrągłe: pojedyncze w polu widzenia krwinki białe: od 2 do 4 w polu w. obecne: bakterie nieliczne czy to o jakieś inne wartości chodzi?
|
|
#341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co te wózki takie tanie ?? 1800 zł na allegro 3 tysie ? on chyba tu jakas biedna wersja, wyglada mi to tylko jak spacerowy ?? Chyba, ze sie nie znam.Feretti takze bardzo mnie zawiodła Lolkę także no i zonk, bo nei wiadomo co wybrac.andziot, pogoda na spacerki u Ciebie chyba rwelacyjna ? Violisia, chyba b. wysoka jesttes, bo nei wiem gdzie to 80 kg ![]() SiLLee, jaki duzy brzuchol... taki jak należy, w końcu w ciązy jestes, nie ? mam 175cm wzrostu nei wiem czy to az tak duzo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogolnie ja sie w kolejki nie lubie wpraszac, zawsze mam z tym problem, czekam az ktos sam sie zapyta czy nie chce wejsc szybciej taka juz jestem, wiem ze kazdemu sie spieszy itp.ostatnio w kolejce przy kasie stalam z Tz i jakas mloda kobieta (widac ze kasiasta) z pelnym koszem sie wepchnela przede mna i wyobraz sobie ze nawet w takiej sytuacji nie potrafie sie odezwac. Tż jej przygadal, a ona cos tam zaczela mowic, ale my zmienilismy kase na inna
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Anula dziękuję! Teraz to się dopiero rozmarzyłam, po prostu bajkowo!
Sillee super brzuszek. Daisy w sklepach też kosztuje ok. 3 tys. 3w1 (gondola, wózek, fotelik). Różnica ok. 200 złotych jest między starą a nową kolekcją, teraz nie ma mieszanych kolorów np. na zewnątrz czarny, wewnątrz czerwony. Jak byliśmy nie mieli wózków z nowej kolekcji (muszą stare wyprzedać), aby zobaczyć jak kolorki wyglądają na żywo. |
|
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia co za babsztyl takiej to bym od razu nagadała.
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- uuu i nagle nastała cisza co to wszystkie obiadki gotujecie juz??
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-28 o 12:25 |
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewuszki, ja mam pytanko.
jakie ilości bodziaków będą wystarczające zakładając, że maluch urodzi się nieduży, czyli rozm. 56 będzie pasował. ile sztuk na krótki rękaw i ile na długi? no i wtedy ile śpiochów i pajaców? dodam, że najwięcej chcę chyba bodziaków. trochę głupie pytanko, ale zastanawiam się, bo nie chcę prac codziennie. mam tak: body- krótki rękaw: 4szt długi rękaw: 6szt śpiochy: 1szt pajace: 2szt o cholera, właśnie zdałam sobie sprawę, że mam tego bardzo mało !
|
|
#347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o tym ze sa przypadki pomylek to wiem co ma byc to bedzie, a jak juz jest zdrowe to superCytat:
szkoda slow, po prostu wyskoczyla jak filip z konopi, bylam tak sfrustrowana ze nie mialam sily jej dowalic. Niestety czesto tak mam ze zlosc trzymam w sobie. Nie jest to dobre. Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie musiala byc w takiej sytuacji jak ja. Dzisiaj w tramwaju tez stalam nikt mi miejsca nie ustapil choc caly brzuch na wieszku mialam. Ludzie sa dziwni, obysmy my takie nie byly...tylko od nas zalezy jak bedzie pozniej. Kwestia wychowania. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- ja dzisiaj na obiadek zupke pomidorowa gotuje
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam....
.Mała leży centralnie na moim pęcherzu, nisko (nawet na usg było widac mój biedny pęcherz wygięty w księżyc, a małej główka leżała sobie jak na poduszce) dlatego mam te kłucia przy chodzeniu....no i niestety też przez to mam hemoroidy ![]() A na bóle w prawym podżebrzu lekarz zalecił Essentiale Forte, żeby wspomóc pracę wątroby i woreczka żółciowego. Umówiliśmy się też na przyszły tydzień na usg 3d, mamy przyjechac do szpitala to spróbuje zrobic pare fotek, bo zasmucił nas tym, że mała leży bardzo nisko i zasłania rączkami buźkę i może nic z tego nie wyjsc.... No i kolejna wizyta dopiero za 4 tyg., bo powiedział, że jak się nic nie dzieje to nie widzi konieczności częstszych wizyt ...a ja tak bym chciała za 2 tyg. ![]() No to się rozpisałam...idę was nadrobic
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toś Ty nasza przewodniczką dietetyczną na forum Chylę czoła i pokłony i oddaję cześć hhihi a Ciebie mimbi przepraszam, za zamieszanie moze w jakiejś szufladzie masz wsadzoną książeczke ? Cytat:
to dopiero zagwózdka. Ale uda, plecy, rece mam tak ubite jak prosiaczek Cytat:
Dziekuje Ci za szczegółowe objasnienia. Tez wahałam się czym sie rózni rocznik 2010 od 2011 - a tu tylko kolor. I w babylandii są te za 3 tys? Równiez wolałabym live obejrzec, już mnie posciel o glebę rzuciła, jak szmatkowo wyglada na żywo wiec tym bardziej wózek trzeba obczaić.. A co robisz z pościela ? Tak mysle jeszcze.. tanio wychodzi to 3w1 bo np XLander za troszkę mniej, nie ma chyba opcji 3w1? (sama przed sobą tłumacze, ze nei jest to drogo ![]() Dziewczonko super !! Chciałabym ten widok zobaczyc, jak malutka lezy na pęcherzu niczym na podusi Słoodkie to musi byc !!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-28 o 12:51 |
|||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 nasze dzieci nie będą kiedyś wierzyć że my byliśmy młodzi i zwariowani
![]() mi też jest już coraz częściej duszno taki urok ciążyAliczka88 ja już nie przyjmuję do wiadomości że zima ma jeszcze być zosiaaa przy Zosi miałam zwykłe miękkie staniki (parę tanich kupiłam z atlantica) i takich używałam, nawet ramiączek się nie odpinało, tyle że ja mam małe cycy więc zadzierałam tylko do góry i dawaj teraz też na razie nie mam żadnego do karmienia i nie wiem właśnie czy kupować ![]() mimbi a w szufladzie jakiejś nie schowałaś ???? torebce ??? biurku ??? może pod materac włożyłaś żeby CI się dzidzia przyśniła ![]() the_sania mocz ok, więc nic takiego się raczej nie dzieje spokojnie, do środy wytrzymasz, niestety teraz już z każdym dnie będzie nam ciężej, bo dzidzie teraz przybierają głównie na wadze więc coraz więcej do dźwigania mają te nasze ciałka malutkie ![]() Zosia zasnęła na drzemkę ładnie i bez cudowania ![]() sama się położyła na łóżeczku i ślicznego całuska mi przesłała kocham ją nad życie |
|
|
|
#351 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ciągle mam nadzieję, że mimo licznych rozstępów i wielu nadprogramowych kg doprowadzę się do stanu sprzed ciąży, no i że będę ładnie wyglądać i moje ciało też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
violisia ja pamiętam, że Ty miałaś taki mały brzuszek na początku a teraz... Śliczny, kształtny bębenek Wcale nie duży, myślę że jak na 26t. akuratny Ofkors
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ważyła 1400 więc idą łeb w łeb ![]() no i wizytę też mam za 4 tyg dopiero
|
|
|
|
|
#353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale narazie sie nie zanosi bym sprobowala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja tez lezy na pecherzu glowka w dol ale nie mam dzieki bogu hemoroidow, na szczescie (odpukac) nie wiem co to jest bo nigdy nie mialam
|
|||
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Też sie przywitam, ostanio rzadko bywam, bo niestety trochę problemów, zmarła moja teściowa, czeka nas remont i przeprowadzka.
Pozdrawiam Wszystkie Dziewuszki i Dzieciaczki
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka super
aczkolwiek, jak przeczytałam o tym pęcherzu-podusi, aż mi się siusiu zachciało ![]() andziot poczytałam troszkę w necie i się uspokoiłam, ale to przez moją mamę, bo mnie nastraszyła ojjjj jak piszesz o Zosi, to już chcę Małego na świecie. jak słodko Zosiaczek malutki kochany Szkoda, że wtedy w tym ładnym płaszczyku nie chciała zapozowac
|
|
#356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękna waga córci no i jeszcze 3D przed Wami, super! Ja też się umówiłam na usg z ocenami i 4D na przyszłą środę, mam nadzieję, że uda się podejrzeć buźkę małej ale jak nie to trudno, najważniejsze to ocena łożyska, wód, szyjki i innych narządów
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-28 o 13:00 |
||
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 po wczorajszym seansie "Wyspy Tajemnic" moj maz zakazal mi sciagania filmow z Dicaprio
przyznam sie szczerze ze ten film i "Incepcja" nie jest na moj rozum, choc jestem wielka fanka SF, thriller'ów, psychologicznych, horror'ów itp![]() "Incepcje" obejrzalam dwa razy i za chiny nie wiem czy na koncu snil czy to byl real moze dlatego ze w ciazy jestemale to nie temat na forum... choc z mila checia moglby mi ktos to na PW wytlumaczyc
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
kasia Ja mam cykliczny ból w prawej piersi
Boli co sobotę, czekam do niedzieli z myślą - jak nie przejdzie jadę do szpitala. A w niedzielę NIC...Więc chyba pójdę prywatnie do gina po prostu, żeby mi ją zbadał... A co do Incepcji to chyba takie było założenie, żeby zostawić niedopowiedzenie ![]() Nie wiadomo, można prowadzić dyskusje Moim zdaniem śnił ![]() andziot No nasz ma prawo, już prawie pełnoletni opel the_sania Tak, jak pisałam, położna na szkole rodzenia mówiła, żeby do szpitala i na początek dopóki kikut pępuszka nie odpadnie używać pajaców (im mniej warstw na nim, tym lepiej) A ja mam tak: body: 56 długi - 1 56 krótki - 2 62 długi - 5 62 krótki - 4 pajace: 56 - 2 62 - 4 śpiochy: 56 - 1 62 - 2
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-28 o 13:02 |
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall to dokupię pajace na pewno, ale kochana Ty jeszcze coś dokupujesz? bo właśnie jak widzę, że mamy po kilka sztuk, to przeraża mnie wizja codziennego prania, chociażby w pralce (woda, prąd)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

wiec pytam, kiedy mialas ost usg? lekarz nie byl pewny dziewczynki?

mama była niedobra

Jak potwór śnieżny wyglądam w płaszczu i tych rękawicach i szaliku i wielkiej czapie na głowie
haha. 
" ale ledwo odeszłam z tej kolejki to za chwilę mnie zawołał jednak 

Czekamy na Ciebie fasolko
taki urok ciąży
Śliczny, kształtny bębenek
zeby mnie tu kusic MC i KFC